Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

pan Dudi 13.08.2014 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1372701)
Najbardziej te decyzje popiera najwidoczniej właściciel skoro toleruje to co się dzieje. Powinniście prowadzić bojkot dopóki właścicielem Wisły jest Cupiał. On firmuje swoim nazwiskiem to co robi Bednarz, najwidoczniej mu się to podoba, bo nie reaguje więc wniosek z tego taki, że ma was w głębokim poważaniu podobnie jak Bednarz.

A kim ty jesteś, przyjacielu, żeby mówić bojkotującym jak długo mają prowadzić bojkot? Zwłaszcza, że sam w nim nie uczestniczysz?

Dodatkowo. Dlaczego uważasz, że Cupiał i Bednarz mają "w głębokim poważaniu" tylko bojkotujących? Jak myślisz, gdzie mają ciebie i innych, którzy swoimi biletami dają poparcie Bednarzowi w prowadzeniu swoich pożałowania godnych rządów na Wiśle? Jakie masz podstawy ku temu, żeby sądzić, że Bednarz cię i twoich kolegów, łamistrajków, szanuje? Bo pozwalał wam stać pod kasami w trakcie dwóch ostatnich tak długo jak chcieliście?:lol:

Poza tym, delegowanie Czerwińskiego, spotkania z Panami Wawro i Szymańskim, to jednak jest jakaś reakcja, nieprawdaż?

Element moim zdaniem ma rację i uderzył w dobry ton - każdy, kto teraz chodzi na mecze wyraża poparcie i aprobuje wszystkie przegrane sprawy Jacka Bednarza, brak sponsora, brak wizji rozwoju i powolny rozkład tego klubu. Wiem też, że część łamistrajków chodzi na mecze "na złość" bojkotującym (świadczy o tym bicie braw kiedy spiker podaje frekwencję). Oni, może nieświadomie, swoim małostkowym zachowaniem szkodzą klubowi, który rzekomo kochają. Najwyraźniej, dla dobra Wisły, nie są w stanie wznieść się ponad swoje uprzedzenia i spojrzeć na konflikt nie jako wojna SKWK - Bednarz, tylko kibice walczący o normalność - Bednarz. Bo tak wyglądają strony tego konfliktu.

element 13.08.2014 19:08

Cytat:

Najbardziej te decyzje popiera najwidoczniej właściciel skoro toleruje to co się dzieje.
Cupiał jest okłamywany przez swoich doradców, którzy cały czas przesyłają mu fałszywe informacje.
Jest niedoinformowany i tak na prawdę nie wie co się dzieje (a przecież z gazet niczego sensownego się nie dowie bo jest tam stek bzdur) Łajzy boją się stąd blokują kontakty kibiców z Cupiałem, a co za tym idzie celowo nie przekazali postulatów kibiców na biurko Cupiała. Choć obiecali, że tak zrobią. Cupiał słyszy tylko jedną stronę, a drugiej nie chcą dopuścić do niego. Bo wiedzą, że dzięki kibicom mogą zostać wypi.erdoleni z klubu. Kibice, którzy wiedzą za dużo i jest im to nie na rękę. A trudno by coś dobrego usłyszał skoro za doradców ma Bednarza czy Pilcha.
Zresztą Cupiał wiedział, że zatrudniany jest Czerwiński i wiedział po co jest zatrudniany... aby kibice wrócili na stadion. To tylko zasłona dymna, że niby Bednarz wyciąga rękę do kibiców. Jaki on wspaniałomyślny.. chciał dobrze, ale zli kibice stoją przy swoim.
To wszystko jest grubymi nićmi szyte. A to, że Cupiał ostatnio lubił przechylić kilka głębszych odpowiednio wykorzystały robale, które wokół niego krążą.

@
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/582...strzostwo.html

Lukasz 13.08.2014 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1372708)
Dodatkowo. Dlaczego uważasz, że Cupiał i Bednarz mają "w głębokim poważaniu" tylko bojkotujących? Jak myślisz, gdzie mają ciebie i innych, którzy swoimi biletami dają poparcie Bednarzowi w prowadzeniu swoich pożałowania godnych rządów na Wiśle?

Spójrz na to racjonalnie - bezsprzecznie jesli chodzi o traktowanie kibica przez klub, na stadionie, kibic kibicowi nie równy. Na E gdzie chodze można się przesiaść (sam sie przesiadalem) można na górze trybuny zapalić (nie widzialem aby mandaty tajniacy wlepiali) stewardzi są mili, na bramkach sprawdzają bardziej bilet niż Ciebie - nie widzialem by buty kazali komukolwiek sciągać. Policji filmującej twarze też nie widzialem. Inny świat, prawo to samo.

Mówisz że to spór na linii 'kibice walczący o normalność - Bednarz'. Z całą pewnością mogę powiedziec żę z perspektywy piknika normalność na stadionie dawno jest i nie za bardzo jest o co walczyć. Masz wybór - chcesz normalność lecisz na E, chcesz mieć 'wrazenia' ze strony policji, ochrony czy sasiada - masz od tego C. Innymi słowy Bednarz ma "w głębokim poważaniu" co policja i ochrona wyprawia na C, dlatego że dla niego oznacz to głownie kary. Czyli w prostej linni masz argumenty - zalezy mu na piknikach a bojkotujących ma w głebokim powazaniu/traktuje jak powietrze. Przynajmniej póki bojkotują.

gigant 13.08.2014 20:13

Ciekawy fragment wywiadu z Wiesławem Włodarskim właścicielem między innymi Gellwe.

" A nie chciałby pan kupić sobie np. klubu
piłkarskiego? Tego, którego stadion mieści się
przy Reymonta?
- Kiedyś byłem jednym krokiem właścicielem
Wisły. Wtedy Zbyszek Boniek był wolnym
człowiekiem. A na stanowisku prezesa Wisły nie
wyobrażałem sobie kogoś innego niż Zbyszka
Bońka. Trudno znaleźć osobę, która sprostałaby
temu zadaniu. Cały czas myślę o Wiśle. Jest mi
przykro, gdy widzę, co dzieje się z klubem. Kto
wie, czy może za pół roku, jak Polska się dowie
o moim dużym ruchu biznesowym, to nie wrócę
do tego tematu. "

Całość w szechterówce.

domin_czyzyny 13.08.2014 20:19

Boże broń nas przed nim. Chce pomagać, niech zostanie jednym ze sponsorów.

Kocur 13.08.2014 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1372624)
Kocur, dobry przykład. Skoro sugerujesz że policjant miałby siedzieć obok łozka, to znaczy że Policja jest pewna że a) sprawca jest z tego bloku b) rzuci racą ponownie za dzień lub dwa c) jest bezradna.

I teraz postaw się na miejscu Policji - co zrobiłbys by złapać sprawcę? Dla ułatwienia sprawy - policja ma nagranie że raca leci z mieszkania na IV piętrze z numeru 16 i zawsze z tamtąd leci. Legalizujesz race by nie musiec się problemem zajmować? Co na to powie własciciel trawnika?

Są przepisy że w przypadku braku możliwości wskazania sprawcy sprawę się umarza a nie sadza psa przy łóżku żony żeby warował całą noc.

Dwa - jaka byłaby reakcja mieszkańców bloku jakby ktoś im dał do podpisania oświadczenie typu "zgadzam się donosić na sąsiadów w przypadku podejrzenia łamania przez nich prawa, ponadto oświadczam że nie uprawiam seksu we wtorki wieczorem".

Trzy - w 99% przypadków trawnik należy do Wspólnoty - na zebraniu mieszkańców podniósłbym temat udzielenia zgody na odpalanie rac na balkonach z jednoczesną prośba o niezaśmiecanie trawników.

Amen.

WISŁAZWE 13.08.2014 21:57

Polecam lekturę na wieczór, zresztą i tak pewnie połowa nie zrozumie :)

http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/582...-bednarza.html

palikot 13.08.2014 22:27

Daje 100 zł! I to całkiem poważnie!

domin_czyzyny 13.08.2014 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1372740)
Daje 100 zł! I to całkiem poważnie!

Podbijam! Też poważnie.

adam_09 13.08.2014 22:44

też bym się dorzucił.

ciacho 14.08.2014 05:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1372737)
Polecam lekturę na wieczór, zresztą i tak pewnie połowa nie zrozumie :)

http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/582...-bednarza.html

I co się tym tak przejmujesz? To kasa Cupiała. Nie reaguje na to co się dzieje tzn że mu się podoba wyrzucanie pieniędzy w błoto. Jego kasa to niech robi z nią co chce.
I oczywiście w artykule ani słowa o Cupiale, który jest oczywiście wg SKWK krystalicznie czysty. Bednarz, cała rada nadzorcza to niekompetentni ludzie, pogrążają Wisłę i tylko Cupiał który to firmuje jest tym dobrym wujkiem.

wiesniak84 14.08.2014 06:16

Matole jak bys sie zaznajomil z tematem to bys wiedzial dlaczego do Cupiala nie "dochodza" pewne wiesci.

domin_czyzyny 14.08.2014 06:42

Z Cupiałem trzeba się dogadać, pozostałych wy.......ić.

2 mln zł od UFA za 10 letni kontrakt i 20 % od każdej umowy to istna kpina. Wygląda to na działanie dywersyjne.

Kocur 14.08.2014 08:20

Pytanie jaka jest kara za zerwanie kontraktu i wywalenie UFY razem z łysym i innymi.

63.5 Kg 14.08.2014 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1372756)
Pytanie jaka jest kara za zerwanie kontraktu i wywalenie UFY razem z łysym i innymi.

Podejrzewam ze niesamowicie wysoka...
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz...
Kto się zgodzil na podpisanie umowy na 10(!!!) lat.....

domin_czyzyny 14.08.2014 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1372757)

oczywiście zachowując wszelkie proporcje, przypomina to postepowanie rządu SLD, który podpisał tajny aneks ze STALEXPORTEM dotyczącym autostrady A4,

ciacho 14.08.2014 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1372751)
Matole jak bys sie zaznajomil z tematem to bys wiedzial dlaczego do Cupiala nie "dochodza" pewne wiesci.

Weź mnie nie rozsmieszaj. Co on dziecko jest? Ubezwlasnowolniony? Siedzi w zakładzie bez klamek i nie ma dostępu do świata? Nie interesuje się co się dzieje w klubie który tak ponoć kocha? Czasami mam wrażenie ze wy go macie za idiote, od którego nic nie zależy, wszystkiemu winni doradcy i wszyscy w koło tylko nie on.
PS. Mam nadzieje ze admin w końcu zareaguje na te twoje i twoich kolezkow odzywki obrażajace innych bo chlew tu zrobiliście.

63.5 Kg 14.08.2014 09:39

Grunt to porządek:

http://www.wislaportal.pl/27495,Tele...o_Krakowa.html

Karherop 14.08.2014 10:16

Jeśli SKWK deklaruje się pokryć odprawę dla Bednarza, to po raz pierwszy mogę powiedzieć że w końcu ma jakieś konkretne argumenty w tym konflikcie. To by wiele załatwiło. I nawet nie chodzi o pieniądze ale o cały wizerunek stowarzyszenia. Z tym że już widzę na stronie skwk wewnętrzną kłótnie, jedni chcą, drudzy nie chcą się zrzucać.

Niemniej jednak duży plus dla skwk za ten list. Pytanie oczywiście na ile to realne.

huberix 14.08.2014 10:35

Jedynie co ja bym zarzucił skwk to kompletne zapatrzenie w Bednarza. My wszystko rozumiemy, ale inni ludzie nie gdyż cały artykuł to najeżdżanie na 3 osoby : Bednarz, Pilch i Pawełczyk(czy jak mu tam). Potem dziwota, że niektóre ''mózgi'' mówią o SKWK banda dzieciaków itd.
Pomysł jednak całkiem fajny i wzywa do przemyśleń. Sam jestem skłonny rzucić trochę grosza, bo ta sytuacja mnie i zapewne was kosztuje dużo nerwów.

Lukasz 14.08.2014 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1372756)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1372757)

Kto? Na logike, RN się zgodziła. Czyli nie Bednarz a Pilch, Czerwiński(!) we własnej osobie czyli Cupiał. :> Moim zdaniem okres też jest odpowiedni - nie jest to abonament telefoniczny tylko umowa współpracy. Dwa - wcale nie musi byc zapisanej kary - tego bez wglądu do umowy nei stwierdzimy. Ale żeby nie być gołosłownym, zacytuje zdanie:

Cytat:

Umowa zawiera pewne klauzule bezpieczeństwa dla obu stron, w wyniku których, gdyby okazało się, że dla któregoś z partnerów nie jest to korzystne, może umowę skrócić.
JB

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1372774)
Niemniej jednak duży plus dla skwk za ten list. Pytanie oczywiście na ile to realne.

Nie jest. Wystarczy że przekminisz na co kibice chętniej dadza - na muzeum czy odprawe dla JB? 300 tysięcy to tyle ile rocznie SKWK mialóby z biletów w projekcie 'złotówki', gdzie otwarcie mówią iż taka kwota, jesli chodzi o zebranie do puszek, jest nierealna. Myślenie życzeniowe, przynajmniej na obecnym etapie.

----------------
Edit: Nowe 'bilety' ruszyły ;>
https://bilety.wisla.krakow.pl/
choć ponoć nie wszytko jeszcze gotowe:
https://bilety.wisla.krakow.pl/CzyJestWszystkoSkonczone

domin_czyzyny 14.08.2014 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1372777)
Kto? Na logike, RN się zgodziła. Czyli nie Bednarz a Pilch, Czerwiński(!) we własnej osobie czyli Cupiał. :> Moim zdaniem okres też jest odpowiedni - nie jest to abonament telefoniczny tylko umowa współpracy. Dwa - wcale nie musi byc zapisanej kary - tego bez wglądu do umowy nei stwierdzimy. Ale żeby nie być gołosłownym, zacytuje zdanie:

JB

Nie jest. Wystarczy że przekminisz na co kibice chętniej dadza - na muzeum czy odprawe dla JB? 300 tysięcy to tyle ile rocznie SKWK mialóby z biletów w projekcie 'złotówki', gdzie otwarcie mówią iż taka kwota, jesli chodzi o zebranie do puszek, jest nierealna. Myślenie życzeniowe, przynajmniej na obecnym etapie.

----------------
Edit: Nowe 'bilety' ruszyły ;>
https://bilety.wisla.krakow.pl/
choć ponoć nie wszytko jeszcze gotowe:
https://bilety.wisla.krakow.pl/CzyJestWszystkoSkonczone

w obecnej sytuacji dadzą na odejście Bednarza. Jak Ty nie znasz kibiców, a tyle masz o nich do powiedzenia. Zebranie całej kwoty będzie ciężke - musiało się zebrać załóżmy 3600 kibiców, którzy na ten cel wydadzą po 100 zł/os. Mało realne, ale każda kwota będzie dobra, część mogą dorzucić też sponsorzy, albo grupy kibicowskie zza granicy. Jacek "łysa pała warszawska kibic Legiuni" Bednarz od pierwszej konferencji zachowywał się w Wiśle jakby chodził z zapaloną zapałką po stacji benzynowej.
Gdy płonie Ci dom, to nie myślisz o remoncie salonu lub budowie altanki w ogrodzie.

Sevi 14.08.2014 11:08

Chwila. Przegląd pisze że kasa za premię poszła z klubu do Akademii.

Też niewiarygodne źródło, czy coś? Bo nie ogarniam czemu na stronie SKWK parę godzin po opublikowaniu tej informacji, pojawia się tekst gdzie są pieniądze za premię?

Kocur 14.08.2014 11:10

A czy przegląd napisał czy poszła cała czy część ?

Ajax 14.08.2014 11:17

Jest tylko napisane, że przelano premie za mistrzostwo na Akademie.

domin_czyzyny 14.08.2014 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sevi (Post 1372783)
Chwila. Przegląd pisze że kasa za premię poszła z klubu do Akademii.

Też niewiarygodne źródło, czy coś? Bo nie ogarniam czemu na stronie SKWK parę godzin po opublikowaniu tej informacji, pojawia się tekst gdzie są pieniądze za premię?

jeśli nie ograniasz, to przeczytaj raz jeszcze.

63.5 Kg 14.08.2014 11:21

https://pbs.twimg.com/media/Bu2Q79ZIEAAR4Bm.jpg

Cała Legia zawsze razem.....alez podobieństwo hasla- skoro już jesteście razem to wezcie sobie Bednarza...

Ajax 14.08.2014 11:23

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...478,1,727.html

No i tam w PS nie jest nic napisane....Więc możecie przestać pisać dyrdymały i rzucić światło na sytuację.

Czy gracie wiem ale nie powiem?

Lukasz 14.08.2014 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1372780)
w obecnej sytuacji dadzą na odejście Bednarza.

Spko niech dają. Tyle że zebranie kwoty to jedno, potem trzeba kasę dać Cupiałowi, ten zapłaci podatek od darownizy i przeleje te pieniążki JB, bo zakładam że z rak stowarzyszenia Jacek pieniedzy nie wezmie. Mylę się, twierdząc ze klub i Bednarz wypną się na ten 'spontan' tak jak ambasador rosyjski na polskie jabłka?

Nie wiem jak Ty ale, jesli stowarzyszneie jest w stani zebrac taką kasę na szczytny cel, osobiście wolalbym 300 tys wydać na muzeum wisły niz na dom Bednarza. W końcu - nawiązując do porównania - jak dom płonie i stoisz z gaśnicą dobrze wiesz że zwolnienie strażaka i chwycenie sikawki niewiele pomoże. Wiec w zależności od charakteru i portfela sponsora - albo kminisz o altance, albo przekuwasz porażkę w sukces twierdząc że jednak nowy salon bedzie ladniejszy.

63.5 Kg 14.08.2014 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1372798)
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...478,1,727.html

No i tam w PS nie jest nic napisane....Więc możecie przestać pisać dyrdymały i rzucić światło na sytuację.

Czy gracie wiem ale nie powiem?

77 tysięcy....

Grantar 14.08.2014 11:41

Niezła paranoja ....
Fundowanie gościowi 2 letnich wczasów za 360 000 zł. !!
Kogoś tu chyba naprawdę ......
Największemu szkodnikowi ..itd.
Jeśli Bednarz jest taki jak go opisuje SKWK (wcielenie zła) to ma teraz ubaw ..

legion18 14.08.2014 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1372796)

Cała Legia zawsze razem.....alez podobieństwo hasla- skoro już jesteście razem to wezcie sobie Bednarza...

Do czego podobieństwo?

63.5 Kg 14.08.2014 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 1372804)
Do czego podobieństwo?

Haslo...
Cała Wisła... Cała Legia...

fialo 14.08.2014 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1372796)

Legia poslugiwala się hasłem "Cala Legia zawsze razem", dluuugo wcześniej niż my.

legion18 14.08.2014 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1372805)
Haslo...
Cała Wisła... Cała Legia...

Nie chcę Ci psuć nastroju, ale jeśli ktoś tu kopiował, to na pewno nie my.

63.5 Kg 14.08.2014 11:57

Ale kur....cp Wy jesteście nie kuamci czy co??
Ja nie pisze kto i ile czasu czym tam się posluguje...
Pisze ze jak sa już razem to niech wezma wszystkich czyli tez lysa szmate...

Ajax 14.08.2014 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1372802)
77 tysięcy....

Dzięki.

Ale to jakieś podatki? Ustalenia? Czy tak sobie?

Błaszczu_WIŚLAK 14.08.2014 12:32

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...kowa,id,t.html da ktoś radę przekleić cały artykuł ?

Ajax 14.08.2014 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1372817)
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...kowa,id,t.html da ktoś radę przekleić cały artykuł ?

Nie ale gdzieś dziś już czytałem ten artykuł.

Biura TF wracają z Katowic do Krakowa.

WislaFan123 14.08.2014 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1372712)
Cupiał jest okłamywany przez swoich doradców, którzy cały czas przesyłają mu fałszywe informacje.
Jest niedoinformowany i tak na prawdę nie wie co się dzieje
.......
Zresztą Cupiał wiedział, że zatrudniany jest Czerwiński i wiedział po co jest zatrudniany... aby kibice wrócili na stadion. To tylko zasłona dymna, że niby Bednarz wyciąga rękę do kibiców. Jaki on wspaniałomyślny.. chciał dobrze, ale zli kibice stoją przy swoim.

Jesteś kompletnie w błędzie. Cupiał był okłamywany, nie jest. Jest doinformowany dokładnie co się dzieje. I nie, że wiedział ze Czerwiński jest zatrudniany, a sam go oddelegował. Cupiał chce dobrze, ale są inne powody...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl