![]() |
A co Mąką odchodzi ? nie ma żadnych informacji
|
St Yabol święta racja z przyzwyczajenia. Stary jestem i mogę się mylić możliwe że Mączyński będzie Jokerem Nawałki i przedłuży przygodę kadry z Euro chociaż to i tak kwestia 90 minut jedno spotkanie więcej i Orły Nawałki wracają do domu.Propo transferów to po odejściu Wolskiego Mąka raczej zostanie w klubie podobnie jak Guerrier Balashow odejdzie ale chyba najwcześniej w zimowym okienku teraz tylko co najwyżej wypożyczenie. Wisła po odejściu Wolskiego nie zaryzykuje i nie będzie się bardziej osłabiać.Ciekawe czy w tym okienku jak w poprzednim będzie jakiś powrót do klubu krzaq12 oprócz transferu skrzydłowego można się spodziewać że zawita jakiś doświadczony bramkarz z kartą w ręku bo ostatnio obsada bramki to najsłabsze ogniwo Wisły Ma_niek PS od jakiegoś czasu jest pisany pod Legie nie wiedzieć czemu
|
brylant17 Wolski odchodzi ale możliwe że kosztem Wolskiego Mączyński zostanie na dłuuużej przy Reymonta .Zastrzegam że mogę się mylić
|
Wolski to jedyny zawodnik który robił przewagę reszta naszej kadry to w najlepszym wypadku rzemieślnicy albo emeryci, dlatego tak bardzo wszyscy oczekiwaliśmy info. To ze dzisiaj widzę Wolskiego w koszulce Lechii a nasze władze milczą to dla mnie szczyt lekceważenia i po prostu zwykłe chamstwo. A dawac w ten sam dzień info o karnetach na nowy sezon kiedy setki kibiców wyje z wściekłości bo czują się totalnie zlekcewazeni to... po prostu rzygać mi się chce
|
Wolski za rok/w przerwie zimowej do Legii, później jedna dobra runda, wyjazd na zachód, odbicie się od ściany i historia zatoczy koło (no chyba że oduczy się człapania).
|
wiśnia bez Wolskiego Wisła też dawała rade lepszy młody rzemieślnik i doświadczony emeryt niż zawodnik podatny na kontuzje .Wolski gdyby był taki dobry to by za każdym razem łapał się regularnie do pierwszej 18tki Fiorientiny lub innego klubu np. z Serii B.Jeśli władze jeszcze milczą to znaczy że rozmowy trwają albo dobiegają końca .Prezes ostatnio zapowiadał że saga z transferem potrwa do końca miesiąca z końcem miesiąca przyszłość Wolskiego ma się wyjaśnić .Wolski zakończył wypożyczenie do Wisły kilka tygodni temu od tego czasu może przebywać na testach w każdym klubie z jakiego dostanie propozycje. Zostało kilka dni i jeszcze może dużo się zmienić w sprawie transferu Wolskiego
|
Dla tych co narzekają na Wisłe w sprawie transferów na pocieszenie w Śląsku Wrocław większy exodus transferowy bez ładu i bez połowy podstawowego składu.Transfery do klubu z Wrocławia niepewne tam dopiero mogą wyć ze wściekłości.
|
Będą narzekać we Wrocławiu, będą narzekać w Kielcach, zobaczymy ile jeszcze wytrzymają Gliwice. Klub finansowany przez miasto to po prostu chory układ.
|
Mam dziwne wrażenie l, ze Dunin podał sie do dymisji przez kwestie burdelu i gierek na transferowym dworze...
|
Cytat:
1. Co ma Fiorentina do tego, że u nas na ogół był najlepszy 2. Rozmowy trwają... dowodem tego są testy medyczne w Lechii 3. Podatny na kontuzje - ile meczów stracił u nas z tego powodu? Mąka w L to też bzdura - po co puszczasz takie pierdy? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyjdzie teraz Pilch czy inny audyt z Tele-foniki i jakiekolwiek transfery zobaczycie jak świnia niebo. Spadniemy z deszczu pod rynnę i wszystko dzięki tej pięknej nagonce na Dunina. Cupiał mu obiecał pieniądze na Wolskiego, a jak zawsze wszystkie pomyje poszły na Bogu ducha winnego człowieka. PS. Od razu uściślę, nie, nie jestem z SKWK. |
Jakies potwierdzenie ze Cupiał mu obiecał czy zwykłe .......enie ?
p.s. jakbys czytał wywiady z Wdowczykiem wiedziałbys ze transferow juz nie planujemy i mamy zamknieta kadre na ta runde. ahoj |
Cytat:
Cytat:
Wdowczyk może sobie mówić co chce, ale kadry nie ma zamkniętej. Nie zdziwię się jak 2-3 zawodników zostanie jeszcze sprzedanych. |
[QUOTE=Karherop;1441926]A kto zrobił przelew w styczniu na zimowe zakupy? Babcia Frania z warzywniaka czy Cupiał? Dunin zarządzał swoimi pieniędzmi? No proszę, nie rozwalaj mnie. Nie polemizuj dla samej polemiki. To Cupiał pociąga za wszystykie sznurki i jego widzi mi się nie pierwszy raz się odbija na nas tak jak teraz.
/QUOTE] wskaż gdzie ktoś powiedział to co napisałeś, ze Cupiał obiecał coś Duninowi. Nie interesuje mnie w tej rozmowie kto co robił w styczniu itd. Napisałeś ze Cupiał obiecał pieniądze na Wolskiego - wiec moje pytanie, czy masz potwierdzenie tego co piszesz, czy to zwykła demagogia? Logiki w to nie mieszamy, juz dawno zrobiono z niej ....e w tym klubie. Fakty, suche fakty. Masz je czy jak zwykle? |
Cytat:
|
Po oświadczeniu Dunina nie mam watpliwości, ze sprawa Wolskiego miała w tym duży udział. Wyglada to tak, ze była opcja aby został, moze nawet cos dogadane, ale Telefonika z Gaszynskim na czele to storpedowali. I ze skwk miało racje pisząc o hamulcowym z TF
|
Dokładnie, jebaliście po Duninie to teraz będziecie mieć jeszcze więcej okazji do tego. Przyjdzie pewnie ktos z TF i będzie jeszcze biedniej.
|
Akurat jakby Gergel przyszedł to myślę, że trzeba byłoby mu dać szanse. Wyglądał solidnie w wielu meczach ligowych.
|
Cytat:
I przez takie własnie akcje ,gdzie jeden drugiemu kopie dołki ten klub nigdy normalny nie będzie. |
arti Wolski był podatny na kontuzje jeszcze w barwach Fiorientiny mogę się mylić A co do Mąki to gdzie napisałem ze odejdzie do Legii??? . Owszem napisałem ze kosztem Wolskiego który odchodzi Mączyński zostanie na dłużej przy Reymonta ale nie przypominam sobie żebym pisał o transferze Mączyńskiego do Legii
|
Cytat:
Jeśli z tym polemizujesz to albo urodziłeś się wczoraj, albo kibicujesz Wiśle od roku, a nie od kilkunastu lat. Zależność w tym klubie jest tylko jedna: Zarząd zawsze mówi głosem Cupiała, aż do momentu gdy Cupiał wycofuje się ze swoich słów i to nie on musi świecić oczami przed kibicami, ale prezes X. Oczekujesz potwierdzenia na piśmie swoich słów? to przeczytaj sobie oświadczenie Dunina po dymisji. Cytat:
|
Szkoda Bałaszowa. Może potrzebował czasu na zgranie się z drużyną. W rezerwach grał bardzo dobrze.
|
Oglądając sparing ,chyba dostaliśmy odpowiedź kogo szykują na następce Wolskiego.....
|
jesli to wypali to czemu nie.
Ale czy to następca Wolskiego? Tak daleko bym nie szedł, bo zmieniamy taktyke na 3-5-2 z bocznymi obroncami ktorzy sa skrzydłowymi a Mały pewnie bedzie biegał gdzie chce. Co jak co, rozegrał mega dobra runde pod Wdowcem, jeśli kolejna ma być taka sama daje mu zgodę na takie manewry. I problem ze skrzydłowymi sie rozwiązę bo z lewej bedzie to Pietrzak/Mójta a z prawej Jovic/Bartosz |
Za szybko sie pozbywaja pilkarzy. Jeszcze tak dokładnie sie nie sprawdził i juz go nie ma.
|
Cytat:
Chętnie poczytam inne opinie, może jest tak, że po prostu znowu odpuszczamy nieprzeciętny talent typu Crivellaro? Nie wiem, co w nim ludzie widzą, taki Boguski bije go na głowę, chociaż za nim nie przepadam. |
Co z Czekajem? Czy on nadal jest naszym zawodnikiem? Bo zero informacji na ten temat?
|
Kamil Kuczak na testach w Stali Mielec , wypożyczenie czy koniec kontraktu ???
|
Też nie mam wątpliwości, że rezygnacja Prezesa jest związana z nieudanym transferem Wolskiego.
Jednak nie jestem do końca pewny jakie były motywy. Są dwie teorie. 1) Dunin zrezygnował bo zablokowano transfer Wolskiego i stwierdził, że nie będzie się kopał z koniem. 2) Dunin chciał przyoszczędzić trochę pieniędzy i negocjować transfer Wolskiego poniżej kwoty odstępnego - Wolski poszedł do Lechii a Dunin poczuł, że zawiódł i podał się do dymisji. Bardziej prawdopodobna opcja 1) niż 2), ale obydwie bardzo możliwe, mimo wszystko. |
Nasza druga linia to jest dramat.
Odeszli Sarki Bałaszov Wolski, Crivellaro nie przyszedł nikt.. Jedyną jakość dają tam tylko Małecki i Mączyński, reszta tam jest przeciętna/słaba. Jeśli nikt nie przyjdzie do pomocy to czeka nas znów ciężka walka o ósemke, o żadnych pucharach nie ma mowy z tą kadrą. |
Gramy ustawieniem na 5 obrońców, przy czym skrzydła będą obstawiać wahadła Mójta/Pietrzak, Jović/Bartosz więc zostaje 3 zawodników w pomocy do grania. Mąka jeśli zostanie ma pewny skład, Popović raczej też pewny, na pozycji ofensywnego walczą Małecki z Boguskim a w rezerwie są Cywka, Uryga i Brlek. Mamy 4 napastników Brożek, Zachara, Ondrasek i Drzazga... Ja wiem czy to słaby skład?
|
Ejdzbiol jeszcze jakby dorzucić tego młodego bramkarza z rezerw co debiutował niedawno w reprezentacji jako trzeciego bramkarza do tego składu co podałeś to może było by ciekawy skład tylko że wtedy byłaby powtórka z rozrywki i co najwyżej górna część tabeli bo o mistrzostwie i pucharach z takim składem to raczej można pomarzyć. Nie ma też pewności że wszyscy których wymieniłeś przebiją się do wyjściowej 11 albo meczowej 18tki.Jedno jest pewne Mąka jeśli zostanie ma pewny skład i może to być jego udany sezom przy Reymonta.
|
Ja piszę o jakości w pomocy a Ty mi wymienisz Uryge Brleka i Cywke.
|
Cytat:
I biorąc pod uwagę, że zostaną Mąka i Guzmics to możemy spokojnie walczyć o czołowe lokaty. |
Jeśli mamy grać 5-3-2, Mąka i Guzmics zostaną, to nie widzę sensu szukania kolejnego pomocnika. Darek jest póki co zadowolony z Brleka, więc możemy mieć nadzieję, że chłopak da radę. Z Małego próbuje zrobić ŚPO i nie wygląda to tragicznie. Spójrzcie na całokształt tego co dzieje się w klubie, począwszy od promocji karnetów, kończąc na fakcie, że kluczowe decyzje podejmuje Kapka i zastanówcie się, czy jest sens jakichkolwiek wzmocnień. Jak nie będziemy mieć farta i nie pojawi się okazja, to lepiej żeby nasz naczelny specjalista od transferów nic nie kombinował. Może nie zyskamy, ale przede wszystkim nie stracimy na kolejnych wynalazkach. Górna 8 jest w zasięgu, nic więcej, mam nadzieję, że więcej osób zejdzie na ziemię.
|
Jak Wisła będzie miała farta to wróci Z Chorzowa Legionista i znowu będą ciekawe transfery przy Reymonta Co jak co ale Legioniście nawet wychodziły transfery za czasów pracy w Wiśle
|
Cytat:
Ciekawe. http://www.ruchchorzow.com.pl/aktual...u-ekstraklasy/ Niekatulane? ;) Czy chciałeś ''zabłysnąć''. |
Cytat:
|
Okienko od dzis otwarte moze ktos sie pojawi za Wolskiego :/
|
WISŁAZWE Nieaktualne O jednego kandydata do gry o stołek po Duninie mniej
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl