Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

brylant17 24.06.2016 18:35

A co Mąką odchodzi ? nie ma żadnych informacji

SMOKE 8541 24.06.2016 19:03

St Yabol święta racja z przyzwyczajenia. Stary jestem i mogę się mylić możliwe że Mączyński będzie Jokerem Nawałki i przedłuży przygodę kadry z Euro chociaż to i tak kwestia 90 minut jedno spotkanie więcej i Orły Nawałki wracają do domu.Propo transferów to po odejściu Wolskiego Mąka raczej zostanie w klubie podobnie jak Guerrier Balashow odejdzie ale chyba najwcześniej w zimowym okienku teraz tylko co najwyżej wypożyczenie. Wisła po odejściu Wolskiego nie zaryzykuje i nie będzie się bardziej osłabiać.Ciekawe czy w tym okienku jak w poprzednim będzie jakiś powrót do klubu krzaq12 oprócz transferu skrzydłowego można się spodziewać że zawita jakiś doświadczony bramkarz z kartą w ręku bo ostatnio obsada bramki to najsłabsze ogniwo Wisły Ma_niek PS od jakiegoś czasu jest pisany pod Legie nie wiedzieć czemu

SMOKE 8541 24.06.2016 19:06

brylant17 Wolski odchodzi ale możliwe że kosztem Wolskiego Mączyński zostanie na dłuuużej przy Reymonta .Zastrzegam że mogę się mylić

wiśnia 24.06.2016 19:20

Wolski to jedyny zawodnik który robił przewagę reszta naszej kadry to w najlepszym wypadku rzemieślnicy albo emeryci, dlatego tak bardzo wszyscy oczekiwaliśmy info. To ze dzisiaj widzę Wolskiego w koszulce Lechii a nasze władze milczą to dla mnie szczyt lekceważenia i po prostu zwykłe chamstwo. A dawac w ten sam dzień info o karnetach na nowy sezon kiedy setki kibiców wyje z wściekłości bo czują się totalnie zlekcewazeni to... po prostu rzygać mi się chce

Patryko 24.06.2016 19:46

Wolski za rok/w przerwie zimowej do Legii, później jedna dobra runda, wyjazd na zachód, odbicie się od ściany i historia zatoczy koło (no chyba że oduczy się człapania).

SMOKE 8541 24.06.2016 20:03

wiśnia bez Wolskiego Wisła też dawała rade lepszy młody rzemieślnik i doświadczony emeryt niż zawodnik podatny na kontuzje .Wolski gdyby był taki dobry to by za każdym razem łapał się regularnie do pierwszej 18tki Fiorientiny lub innego klubu np. z Serii B.Jeśli władze jeszcze milczą to znaczy że rozmowy trwają albo dobiegają końca .Prezes ostatnio zapowiadał że saga z transferem potrwa do końca miesiąca z końcem miesiąca przyszłość Wolskiego ma się wyjaśnić .Wolski zakończył wypożyczenie do Wisły kilka tygodni temu od tego czasu może przebywać na testach w każdym klubie z jakiego dostanie propozycje. Zostało kilka dni i jeszcze może dużo się zmienić w sprawie transferu Wolskiego

SMOKE 8541 24.06.2016 20:21

Dla tych co narzekają na Wisłe w sprawie transferów na pocieszenie w Śląsku Wrocław większy exodus transferowy bez ładu i bez połowy podstawowego składu.Transfery do klubu z Wrocławia niepewne tam dopiero mogą wyć ze wściekłości.

Patryko 24.06.2016 20:33

Będą narzekać we Wrocławiu, będą narzekać w Kielcach, zobaczymy ile jeszcze wytrzymają Gliwice. Klub finansowany przez miasto to po prostu chory układ.

nesta 24.06.2016 23:34

Mam dziwne wrażenie l, ze Dunin podał sie do dymisji przez kwestie burdelu i gierek na transferowym dworze...

arti 25.06.2016 04:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SMOKE 8541 (Post 1441901)
wiśnia bez Wolskiego Wisła też dawała rade lepszy młody rzemieślnik i doświadczony emeryt niż zawodnik podatny na kontuzje .Wolski gdyby był taki dobry to by za każdym razem łapał się regularnie do pierwszej 18tki Fiorientiny lub innego klubu np. z Serii B.Jeśli władze jeszcze milczą to znaczy że rozmowy trwają albo dobiegają końca .Prezes ostatnio zapowiadał że saga z transferem potrwa do końca miesiąca z końcem miesiąca przyszłość Wolskiego ma się wyjaśnić .Wolski zakończył wypożyczenie do Wisły kilka tygodni temu od tego czasu może przebywać na testach w każdym klubie z jakiego dostanie propozycje. Zostało kilka dni i jeszcze może dużo się zmienić w sprawie transferu Wolskiego

Stek bzdur.
1. Co ma Fiorentina do tego, że u nas na ogół był najlepszy
2. Rozmowy trwają... dowodem tego są testy medyczne w Lechii
3. Podatny na kontuzje - ile meczów stracił u nas z tego powodu?
Mąka w L to też bzdura - po co puszczasz takie pierdy?

Karherop 25.06.2016 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441843)
plan B nazywa sie Brlek
plan C nazywa sie Cywka
plan D nazywa sie Dupa tudziez Drzazga

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1441851)
Brawo zarzad, do piachu z wami.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1441852)
Plan B? Ten zarząd nie ma nawet Planu A. W ogóle nie ma ku*wa żadnego planu. Zdzichu ma co prawda w notesie kilka nazwisk z Bałkanów i Portugalii, ale wszystko zależy od tego, czy mu prowizja do kieszeni wpadnie.

I zarząd roz.......ony. Zadowoleni?

Przyjdzie teraz Pilch czy inny audyt z Tele-foniki i jakiekolwiek transfery zobaczycie jak świnia niebo.

Spadniemy z deszczu pod rynnę i wszystko dzięki tej pięknej nagonce na Dunina. Cupiał mu obiecał pieniądze na Wolskiego, a jak zawsze wszystkie pomyje poszły na Bogu ducha winnego człowieka.

PS. Od razu uściślę, nie, nie jestem z SKWK.

szprotson 25.06.2016 07:47

Jakies potwierdzenie ze Cupiał mu obiecał czy zwykłe .......enie ?
p.s. jakbys czytał wywiady z Wdowczykiem wiedziałbys ze transferow juz nie planujemy i mamy zamknieta kadre na ta runde.
ahoj

Karherop 25.06.2016 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441925)
Jakies potwierdzenie ze Cupiał mu obiecał czy zwykłe .......enie ?

A kto zrobił przelew w styczniu na zimowe zakupy? Babcia Frania z warzywniaka czy Cupiał? Dunin zarządzał swoimi pieniędzmi? No proszę, nie rozwalaj mnie. Nie polemizuj dla samej polemiki. To Cupiał pociąga za wszystykie sznurki i jego widzi mi się nie pierwszy raz się odbija na nas tak jak teraz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441925)
p.s. jakbys czytał wywiady z Wdowczykiem wiedziałbys ze transferow juz nie planujemy i mamy zamknieta

A jakbyś czytał wywiad z Panem Duniem, to byś wiedział, że .. tego Pana już u nas nie ma.

Wdowczyk może sobie mówić co chce, ale kadry nie ma zamkniętej. Nie zdziwię się jak 2-3 zawodników zostanie jeszcze sprzedanych.

szprotson 25.06.2016 10:14

[QUOTE=Karherop;1441926]A kto zrobił przelew w styczniu na zimowe zakupy? Babcia Frania z warzywniaka czy Cupiał? Dunin zarządzał swoimi pieniędzmi? No proszę, nie rozwalaj mnie. Nie polemizuj dla samej polemiki. To Cupiał pociąga za wszystykie sznurki i jego widzi mi się nie pierwszy raz się odbija na nas tak jak teraz.
/QUOTE]

wskaż gdzie ktoś powiedział to co napisałeś, ze Cupiał obiecał coś Duninowi.
Nie interesuje mnie w tej rozmowie kto co robił w styczniu itd. Napisałeś ze Cupiał obiecał pieniądze na Wolskiego - wiec moje pytanie, czy masz potwierdzenie tego co piszesz, czy to zwykła demagogia?
Logiki w to nie mieszamy, juz dawno zrobiono z niej ....e w tym klubie. Fakty, suche fakty. Masz je czy jak zwykle?

Revolver 25.06.2016 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1441924)
I zarząd roz.......ony. Zadowoleni?

Przyjdzie teraz Pilch czy inny audyt z Tele-foniki i jakiekolwiek transfery zobaczycie jak świnia niebo.

Spadniemy z deszczu pod rynnę i wszystko dzięki tej pięknej nagonce na Dunina. Cupiał mu obiecał pieniądze na Wolskiego, a jak zawsze wszystkie pomyje poszły na Bogu ducha winnego człowieka.

PS. Od razu uściślę, nie, nie jestem z SKWK.

Zarząd, to nie tylko Dunin i dobrze o tym wiesz. Wiesz też dobrze, kto tak naprawdę powinien już dawno polecieć, a jakimś cudem dalej pływa na powierzchni, jak gówno, które nie chce spłynąć do rury w kiblu, choćbyś nie wiem ile razy spuszczał wodę.

nesta 25.06.2016 13:46

Po oświadczeniu Dunina nie mam watpliwości, ze sprawa Wolskiego miała w tym duży udział. Wyglada to tak, ze była opcja aby został, moze nawet cos dogadane, ale Telefonika z Gaszynskim na czele to storpedowali. I ze skwk miało racje pisząc o hamulcowym z TF

krzaq12 25.06.2016 14:55

Dokładnie, jebaliście po Duninie to teraz będziecie mieć jeszcze więcej okazji do tego. Przyjdzie pewnie ktos z TF i będzie jeszcze biedniej.

Arronax 25.06.2016 17:44

Akurat jakby Gergel przyszedł to myślę, że trzeba byłoby mu dać szanse. Wyglądał solidnie w wielu meczach ligowych.

Wojtas 25.06.2016 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1441962)
Po oświadczeniu Dunina nie mam watpliwości, ze sprawa Wolskiego miała w tym duży udział. Wyglada to tak, ze była opcja aby został, moze nawet cos dogadane, ale Telefonika z Gaszynskim na czele to storpedowali. I ze skwk miało racje pisząc o hamulcowym z TF

I przez takie własnie akcje ,gdzie jeden drugiemu kopie dołki ten klub nigdy normalny nie będzie.

SMOKE 8541 25.06.2016 22:21

arti Wolski był podatny na kontuzje jeszcze w barwach Fiorientiny mogę się mylić A co do Mąki to gdzie napisałem ze odejdzie do Legii??? . Owszem napisałem ze kosztem Wolskiego który odchodzi Mączyński zostanie na dłużej przy Reymonta ale nie przypominam sobie żebym pisał o transferze Mączyńskiego do Legii

Karherop 26.06.2016 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441943)
[wskaż gdzie ktoś powiedział to co napisałeś, ze Cupiał obiecał coś Duninowi.
Nie interesuje mnie w tej rozmowie kto co robił w styczniu itd. Napisałeś ze Cupiał obiecał pieniądze na Wolskiego - wiec moje pytanie, czy masz potwierdzenie tego co piszesz, czy to zwykła demagogia?
Logiki w to nie mieszamy, juz dawno zrobiono z niej ....e w tym klubie. Fakty, suche fakty. Masz je czy jak zwykle?

Dunin nigdy nie zapewniłby o możliwościach wykupu Wolskiego, jeśli by nie miał zapewnienia o tym od Cupiała. 500 tyś euro nie wydaje się od tak lekką ręką.
Jeśli z tym polemizujesz to albo urodziłeś się wczoraj, albo kibicujesz Wiśle od roku, a nie od kilkunastu lat. Zależność w tym klubie jest tylko jedna: Zarząd zawsze mówi głosem Cupiała, aż do momentu gdy Cupiał wycofuje się ze swoich słów i to nie on musi świecić oczami przed kibicami, ale prezes X.

Oczekujesz potwierdzenia na piśmie swoich słów? to przeczytaj sobie oświadczenie Dunina po dymisji.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1441953)
Zarząd, to nie tylko Dunin i dobrze o tym wiesz. Wiesz też dobrze, kto tak naprawdę powinien już dawno polecieć, a jakimś cudem dalej pływa na powierzchni, jak gówno, które nie chce spłynąć do rury w kiblu, choćbyś nie wiem ile razy spuszczał wodę.

Ja to wiem, Ty to wiesz, więc w czym rzecz?

Kaan 29.06.2016 10:11

Szkoda Bałaszowa. Może potrzebował czasu na zgranie się z drużyną. W rezerwach grał bardzo dobrze.

Griszka30KR 29.06.2016 10:37

Oglądając sparing ,chyba dostaliśmy odpowiedź kogo szykują na następce Wolskiego.....

szprotson 29.06.2016 10:46

jesli to wypali to czemu nie.
Ale czy to następca Wolskiego? Tak daleko bym nie szedł, bo zmieniamy taktyke na 3-5-2 z bocznymi obroncami ktorzy sa skrzydłowymi a Mały pewnie bedzie biegał gdzie chce.
Co jak co, rozegrał mega dobra runde pod Wdowcem, jeśli kolejna ma być taka sama daje mu zgodę na takie manewry.
I problem ze skrzydłowymi sie rozwiązę bo z lewej bedzie to Pietrzak/Mójta a z prawej Jovic/Bartosz

mitmichael 29.06.2016 11:05

Za szybko sie pozbywaja pilkarzy. Jeszcze tak dokładnie sie nie sprawdził i juz go nie ma.

Rustin 29.06.2016 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1442148)
Szkoda Bałaszowa. Może potrzebował czasu na zgranie się z drużyną. W rezerwach grał bardzo dobrze.

Jeździec bez głowy, dziecko we mgle. Nic stwierdziłem żadnej przydatności tego zawodnika obserwując jego występy w I drużynie. Totalnie bezbarwny, co do występów w III lidze, to tam nawet Drzazga błyszczał a wiadomo jak w Ekstraklasie był zagubiony.
Chętnie poczytam inne opinie, może jest tak, że po prostu znowu odpuszczamy nieprzeciętny talent typu Crivellaro? Nie wiem, co w nim ludzie widzą, taki Boguski bije go na głowę, chociaż za nim nie przepadam.

Davss875 29.06.2016 16:50

Co z Czekajem? Czy on nadal jest naszym zawodnikiem? Bo zero informacji na ten temat?

lukas14 29.06.2016 21:12

Kamil Kuczak na testach w Stali Mielec , wypożyczenie czy koniec kontraktu ???

s1mone 30.06.2016 08:51

Też nie mam wątpliwości, że rezygnacja Prezesa jest związana z nieudanym transferem Wolskiego.

Jednak nie jestem do końca pewny jakie były motywy. Są dwie teorie.

1) Dunin zrezygnował bo zablokowano transfer Wolskiego i stwierdził, że nie będzie się kopał z koniem.

2) Dunin chciał przyoszczędzić trochę pieniędzy i negocjować transfer Wolskiego poniżej kwoty odstępnego - Wolski poszedł do Lechii a Dunin poczuł, że zawiódł i podał się do dymisji.

Bardziej prawdopodobna opcja 1) niż 2), ale obydwie bardzo możliwe, mimo wszystko.

TRZEBINIAnin 01.07.2016 10:54

Nasza druga linia to jest dramat.
Odeszli Sarki Bałaszov Wolski, Crivellaro nie przyszedł nikt..
Jedyną jakość dają tam tylko Małecki i Mączyński, reszta tam jest przeciętna/słaba.
Jeśli nikt nie przyjdzie do pomocy to czeka nas znów ciężka walka o ósemke, o żadnych pucharach nie ma mowy z tą kadrą.

Ejdzbiol 01.07.2016 11:03

Gramy ustawieniem na 5 obrońców, przy czym skrzydła będą obstawiać wahadła Mójta/Pietrzak, Jović/Bartosz więc zostaje 3 zawodników w pomocy do grania. Mąka jeśli zostanie ma pewny skład, Popović raczej też pewny, na pozycji ofensywnego walczą Małecki z Boguskim a w rezerwie są Cywka, Uryga i Brlek. Mamy 4 napastników Brożek, Zachara, Ondrasek i Drzazga... Ja wiem czy to słaby skład?

SMOKE 8541 01.07.2016 12:39

Ejdzbiol jeszcze jakby dorzucić tego młodego bramkarza z rezerw co debiutował niedawno w reprezentacji jako trzeciego bramkarza do tego składu co podałeś to może było by ciekawy skład tylko że wtedy byłaby powtórka z rozrywki i co najwyżej górna część tabeli bo o mistrzostwie i pucharach z takim składem to raczej można pomarzyć. Nie ma też pewności że wszyscy których wymieniłeś przebiją się do wyjściowej 11 albo meczowej 18tki.Jedno jest pewne Mąka jeśli zostanie ma pewny skład i może to być jego udany sezom przy Reymonta.

TRZEBINIAnin 01.07.2016 13:22

Ja piszę o jakości w pomocy a Ty mi wymienisz Uryge Brleka i Cywke.

tomasz_19 01.07.2016 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 1442235)
Gramy ustawieniem na 5 obrońców, przy czym skrzydła będą obstawiać wahadła Mójta/Pietrzak, Jović/Bartosz więc zostaje 3 zawodników w pomocy do grania. Mąka jeśli zostanie ma pewny skład, Popović raczej też pewny, na pozycji ofensywnego walczą Małecki z Boguskim a w rezerwie są Cywka, Uryga i Brlek. Mamy 4 napastników Brożek, Zachara, Ondrasek i Drzazga... Ja wiem czy to słaby skład?

Nam tak na dobrą sprawę to potrzeba (chyba nie będę oryginalny) ŚO, PP/LP i ŚPO.
I biorąc pod uwagę, że zostaną Mąka i Guzmics to możemy spokojnie walczyć o czołowe lokaty.

Rustin 01.07.2016 14:34

Jeśli mamy grać 5-3-2, Mąka i Guzmics zostaną, to nie widzę sensu szukania kolejnego pomocnika. Darek jest póki co zadowolony z Brleka, więc możemy mieć nadzieję, że chłopak da radę. Z Małego próbuje zrobić ŚPO i nie wygląda to tragicznie. Spójrzcie na całokształt tego co dzieje się w klubie, począwszy od promocji karnetów, kończąc na fakcie, że kluczowe decyzje podejmuje Kapka i zastanówcie się, czy jest sens jakichkolwiek wzmocnień. Jak nie będziemy mieć farta i nie pojawi się okazja, to lepiej żeby nasz naczelny specjalista od transferów nic nie kombinował. Może nie zyskamy, ale przede wszystkim nie stracimy na kolejnych wynalazkach. Górna 8 jest w zasięgu, nic więcej, mam nadzieję, że więcej osób zejdzie na ziemię.

SMOKE 8541 01.07.2016 15:02

Jak Wisła będzie miała farta to wróci Z Chorzowa Legionista i znowu będą ciekawe transfery przy Reymonta Co jak co ale Legioniście nawet wychodziły transfery za czasów pracy w Wiśle

WISŁAZWE 01.07.2016 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SMOKE 8541 (Post 1442253)
Jak Wisła będzie miała farta to wróci Z Chorzowa Legionista i znowu będą ciekawe transfery przy Reymonta Co jak co ale Legioniście nawet wychodziły transfery za czasów pracy w Wiśle

Ciekawe.
http://www.ruchchorzow.com.pl/aktual...u-ekstraklasy/ Niekatulane? ;)

Czy chciałeś ''zabłysnąć''.

picasso 01.07.2016 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1442234)
Nasza druga linia to jest dramat.
Odeszli Sarki Bałaszov Wolski, Crivellaro nie przyszedł nikt..
Jedyną jakość dają tam tylko Małecki i Mączyński, reszta tam jest przeciętna/słaba.
Jeśli nikt nie przyjdzie do pomocy to czeka nas znów ciężka walka o ósemke, o żadnych pucharach nie ma mowy z tą kadrą.

Sarki odszedł jakies dwa lata temu a Crivellaro i Bałaszow to tak na prawdę nie przyszli... jedynym osłabieniem jest odejście Wolskiego ale jakos specjalnie po nim nie placzę.tym bardzziej ,ze będzie Mąka którego nie mieliśmy przez ostatnie pół roku.

radek2323 01.07.2016 18:23

Okienko od dzis otwarte moze ktos sie pojawi za Wolskiego :/

SMOKE 8541 01.07.2016 18:25

WISŁAZWE Nieaktualne O jednego kandydata do gry o stołek po Duninie mniej

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl