![]() |
Cytat:
Dla mnie pewnym jest że od wielu miesięcy wiadomo było czy stać Klub na na taki wydatek bez udziału Cupiała i 'osób trzecich'. Prezes musiał to wiedzieć lepiej i wcześniej niż my wszyscy. Więc albo mówił o swoich chęciach albo wygłaszał czyjeś słowa a ten ktoś zwyczajnie go w konia robił olewając współpracę. Wybór miedzy niekompetencją a brakiem silnej pozycji. Tak żle i tak niedobrze. |
Cytat:
|
Po co te wszystkie dyskusje? Kapka jest ulubieńcem Cupiała, a Wisła zabawką bossa. Więc dzieje się, jak się dzieje.
W dodatku kibice, zamiast głosować portfelem, śpiewają "W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe. Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię". To doprowadza do jakiejś chorej sytuacji. Bo mimo, iż właściciel i ci, którzy rządzą klubem mają kibiców w dupie, ci nadal dokładają się do klubowego burdelu, podtrzymując patologię o nazwie Wisła Kraków. W imię źle rozumianej lojalności... |
Cytat:
1. My nie jesteśmy normalnie zorganizowanym klubem piłkarskim 2. Kapka z Pawłowskim skłócony był/jest ostatnie 30 lat... Niby w pracy swoje własne odczucia względem innych powinno się odstawić na bok, ale my mówimy o Wiśle Kraków... 3. Z tego co mi wiadomo nasz klub wewnątrz był (i pewnie wciąż jest) podzielony na frakcje, które niekoniecznie się wspierają. 4. Kandydatów na głównych autorów decyzji zatrudnienia Pawłowskiego oprócz Kapki jest paru (stary zarząd, bliżej nieznani doradcy Cupiała, nowy zarząd czyli Dunin/Smalcerz). Nie wszyscy z decyzją musieli się zgadzać - ostateczny ruch należał do Cupiała. Nie wiem jak to wyglądało od środka, ale powyższe argumenty każą mi przy Twojej tezie postawić duży znak zapytania. Oczywiście, jeśli masz informację z pierwszej ręki, że Kapka podpisał się pod kandydaturą Pawłowskiego to zwracam honor. Opierając się jednak tylko na przypuszczeniach nie jest to dla mnie wcale tak oczywiste. Jak myślę "Kapka" to nic dobrego mi się nie kojarzy, ale wydaje mi się, że robicie z niego kozła ofiarnego za wszystkie nasze niepowodzenia, tak jak czasem obwiniacie za słabą grę całej drużyny w jakimś meczu jednego konkretnego zawodnika (zazwyczaj Boguskiego albo Urygę). Pewnie spora część Waszych zarzutów wobec Kapki jest prawdziwa, ale wygląda to tak: - złe transfery? wina Kapki - zły trener? wina Kapki - zła sytuacja finansowa? wina Kapki Wiecie, że to nie jest nasz jedyny pracownik? Pewnie tak, bo: - dobre transfery? zasługa osoby x - dobry trener? zasługa osoby y - spłacane długi? zasługa osoby z* Trochę dziwię się, że bronię Kapki i jeszcze raz podkreślam, że mam do niego zły stosunek, szczególnie za pamiętną akcję z Mandziarą, kiedy albo specjalnie dla swoich korzyści albo przez swoją niezaradność, dał Mandziarze wydoić Cupiała i Wisłę na dużą sumę. Chodzi po prostu o realizm. *oczywiście nie sądzę, że Kapce zawdzięczamy spłatę naszych zobowiązań |
Realizm? chcesz realizmu?
Oto przedstawie realizm. Poł roku temu powstał dział w którym pracował raptem jeden pracownik, nie dość ze za psie pieniadze to na dodatek mu i tak nie płacono. Chłop za Wisłe moge teraz powiedziec ze oddał zycie, nie narzekał, jarał sie tym ze pracuje w klubie ktory kocha i który dzieki m.in niemu stanie na nogi. Nie udało sie tak jak chciał, miał mase pracy która robił a za która nie usłyszał dziękuje. Miało mase pomysłow jak dzwignac m.in marketingowo klub - niestety nie znalazł w klubie ludzi do rozmów.Dwóch sponsorów było baaardzo blisko - komu nie odpowiadali ze tymi sponsorami się nie stali? Kapka zawsze w klubie był tym który jezdził z hajsem i hajsem rozporządzął. Mimo ze mowilo sie ze to np. Roma rozporzadza Nimi to jednak Zdzichu jezdził z waliza. Zdzichu odpowiadał za zatrudnienie np. Kuźbika. Super. Fajny chłop, a jako scout? Wg. mnie mierny. Kapka jest łacznikiem klubu z Cupiałem. I teraz pytanie do Ciebie ; nie miales nigdy w pracy takiego, nazwijmy to kierownika który ciagle strzelał z ucha szefowi? Jak miałes wiesz jakie sytuacje mam na myśli, jeśli jednak nie wiesz to podpowiem : On niestety ma ceche wspolną z Czesławem Michniewiczem. Sukces jest sukcesem zawsze osoby Y a porazka zawsze X. |
Rafał Wolski w Lechii Gdańsk obecnie przechodzi badania lekarskie umowa na 3 lata.Brawooo saga zakończona
|
Cytat:
I oszczędź nam demagogii, Markus. Wszyscy wiemy, że niektóre decyzje podejmuje Cupiał i wtedy nie ma przebacz. Patrz - Smuda w Wiśle. |
Wolski idzie po prostu do Legii, tranzytem przez Gdańsk. Podobnie jak Borysiuk. Taki był jego cel, gdy do nas przyszedł. On tu nie chciał zostać.
|
Cytat:
|
[QUOTE=brylant17;1441688]Rafał Wolski w Lechii Gdańsk obecnie przechodzi badania lekarskie umowa na 3 czyli Dunin mial racje ze sprawa wolskiego rozstrzygnie sie do 30 czerwca :D
|
Cytat:
czyli Dunin mial racje ze sprawa wolskiego rozstrzygnie sie do 30 czerwca :D[/QUOTE] |
Cytat:
Fax Fiorentiny już płonie od pism Dunina:D |
Guzmics i Maka tez podobno wroca do Krakowa tylko zeby sie przepakowac. Tak wiec niezle sie oslabiamy.
|
Kto u nas był ostatnim normalnym prezesem?
|
Za Ryśka 1 mln € za Mąkę tez min 2mln € chyba za takie pieniądze można kogoś ściągać jak myślicie? :)
|
Znajac naszych to za ich dwoch miliona nie dostaniemy.
|
Cytat:
|
Spekulować nie było sensu, ale skoro juz wszystko jasne to nalezy podkreślić dwie kwestie:
1. Zycie przed Wolskim istniało i po tez bedzie istnieć. Wiadomo, ze szkoda ale kibicujemy 'czy wygrywasz czy nie' nieprawdaż ? Takze lamenty sa niepoważne. 2. Druga kwestia ścisłe związana z pierwsza. Dunin opowiadał ze kwota jest w zasięgu. I nie ma żadnego usprawiedliwienia teraz. Żadne bajki zakładające niby awans do górnej 8 nie wchodzą w grę. Jak przychodził Wolski to walczyliśmy o utrzymanie. Takze albo prezes wychodzi i mowi nie chcieliśmy wolskiego i dlatego go nie kupiliśmy (co oczywiscie bedzie bzdura) albo wychodzi i mowi ze niestety ale Wisły od samego poczatku nie było stac na wolskiego i to było kłamstwo. Jesli tego nie zrobi ro nie różni sie niczym od innych bajkopisarzy zasiadających za sterami Wisły. I nic tu nie zmienia fakt ze jest z nadania skwk i ts. Straci zaufanie i wiarygodność wsród kibiców. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Podobno, podobno, podobno. Darujcie sobie takie posty.
Podobno to mieliśmy nie czekać biernie, podobno mieliśmy wykupić lub przynajmniej wypożyczyć Wolskiego. |
Na miejscu decydentów sprzedałbym tylko Guzmicsa. Strata Wolskiego i Mączyńskiego w jednym okienku byłaby zbyt kosztowna.
Na Guzmicsu zarabiamy cały czas, za każdy dzień na turnieju kolejne euro lecą na nasze konto. Spekulowało się że jeśli kub otrzyma ofertę na poziomie 500 tys. euro to Guzmics dostanie zgodę na transfer. Obecnie myśle że takie oferty będą odrzucane, owszem Guzmics nie jest rewelacją tych mistrzostw, popełnia błędy ale ma tez fajne momenty, a im dalej zajdzie z Węgrami tym więcej za niego weźmiemy. Myśle że oferta na poziomie 1,5 mln euro jest jak najbardziej realna, ma jeszcze rok ważny kontrakt więc powinniśmy tyle na nim zarobić. Biorąc pod uwagę że przyszedł jako zawodnik testowany, zysk może być tym większy. Zastąpić go to nie powinien być wielki problem. A większość kasy pójdzie pewnie na dług, ale nie Cupiała tylko zewnętrzny bo on najbardziej ciąży. 1,5 mln euro=około 6 mln zł. Dobra sumka. |
Cytat:
|
Pomarzyć można z tym 1,5 mln euro... Prędzej w PLN tyle może być :) choć chciałbym się mylić
|
Nie dzielcie skory na niedzwiedziu, panowie.. Boss zgarnie wsio..
|
Z ciekawości ile Lazio dawało za Rysia ? 3 miliony euro ?
|
Jeśli zarobimy na nim 500 tys euro to będzie dobrze. Na euro to on się zbytnio nie popisuje, zdecydowanie najsłabszy zawodnik z defensywy Węgrów.
|
Cytat:
Michniewicz to Ty? |
Cytat:
Telefonika ma krótko mówiąc gorszy okres, i to się odbija na klubie, to widać, poza tym wiele już o tym osób wspomniało. Na ten moment, Wisła jest jak domek z kart. Buduje się coś na chwile, by zadziałało na daną chwile/moment a potem łuuuub i... każdy wie i widzi jak to wygląda. Pozdrawiam. |
za 29-letniego obrońcę bez doświadczenia w pucharach to 500 000 EUR brałbym z pocałowaniem ręki.
Bańka to bym otwierał szampany. Mączyński musi koniecznie zostać. Bardzo dobrze to ktoś napisał, jak straciliśmy Wolskiego, Mączyńskiemu odejść nie wolno. Posypiemy się wtedy totalnie. |
Cytat:
Wasze złote myśli możecie sobie wiadomo gdzie wsadzić. Nie mamy pieniędzy, wszyscy piłkarze są na sprzedaż. Zresztą, umówmy się - w naszej lidze nie ma piłkarzy nie na sprzedaż. Gdyby Legia dostała dobre oferty za Pazdana, Dudę, Jędrzejczyka i Jodłowca, to też by ich opyli w jednym okienku, mimo że są stabilniejsi finansowo od nas (co nie znaczy - stabilni). Spójrzcie realnie na to w jakiej lidze gramy. Cytat:
__________________________________________________ _______________________ Żeby skończyć temat waszych żali i pretensji do rzeczywistości: podobają mi się testy takich zawodników jak Popiela. 18 lat, Polak, nic nie tracimy sprawdzając jego przydatność. Oby było ich więcej i oby się paru sprawdziło. |
Cytat:
Z nim w strukturach, Wisła nigdy nie była stabilnym, dobrze zarządzanym klubem. Tylko to przypominam. I nie będzie. Ponosi za cokolwiek osobistą odpowiedzialność, czy za nic, bo ma na wszystko alibi, że w Wiśle nic nie funkcjonuje normalnie? Bez spekulacji - podpisał się pod decyzją o zatrudnieniu Pawłowskiego, akceptował ją, nie złożył żadnej dymisji. Tak czy nie? Zapobiegł utracie Wolskiego, czy miał udział w tej kolejnej kompromitacji polityki kadrowej? Owszem, Cupiał ma do niego słabość. To czyni Kapkę mniej szkodliwym dla Wisły? Oczywiście, nie znaczy to, że tylko Kapka jest problemem naszego klubu, czy że tylko jemu zawdzięczamy wszystko, co złe. :) |
Cytat:
Menadzer Pazdana sam przyznał ze jego wartosc teraz to okolice 3 mln euro mimo iz przed Euro 2016 oscylowała w granicach 1 mln. Duda w rozmowe z ŁNP powiedział ze nie wiem czy po euro wróci do Polski. Róznica miedzy Pazdanem a Guzmiczem jest taka ze Pazdan stracił 0 bramek a Rysiu 4. Ale oby, niech gra jak najwiecej i jego wartosc niech rośnie. Maczke tez mozna sprzedac pod warunkiem ze przyjdzie za niego ktos typu Góralski/Murawski |
Cytat:
Myślałem, że Jędrzejczyka Legia wykupiła. |
Cytat:
|
wolfy - Jedrzejczyk poszedł do Legii dzieki Czerczesowowi- to była jego szansa na euro ktora wykorzystał. Mimo iz drewnem zalatuje na kilometr, walczy jak skur......
Pazdan tak samo, niby taki mały, a to nie wzrost jest u niego atutem a czytanie gry. I po Niemczech, kazdy o Nim mówi. Na szczescie o Maczynskim mówia tez - dziękujemy Ci o Piotrze Zielinski :) Tylko ze to wszytsko moze skonczyc sie tak jak zawsze -czyli tak jak pisze tofik. On nie wróży. On po prostu ma dobra pamięć :) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale zadłużenie też trzeba spłacać, inaczej skończymy jak Polonia. |
"1. Według krążących na Twitterze informacji, Wisła Kraków jednak wykupiła Rafała Wolskiego z Fiorentiny za 500 tys. euro i… odsprzedała z małym zyskiem do Lechii Gdańsk. Informacje te podał Szymon Jadczak. Ile w tym prawdy? Tego niestety nie wiemy."
"@WislaKrakowSA wykupiła R.Wolskiego i przekazała do @LechiaGdanskSA za kasę na Mójtę i Zacharę" ciekawie ciekawie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl