![]() |
Teraz Stan się uniesienie honorem i też odejdzie i w zimie będzie wielki ch...j a nie transfery. Powinni poczekać do końca rundy. No ale nic, spokojnie, być może to plotka.
|
Wywalili, czy nie wywalili, Maaskanta być tu już dawno nie powinno. Na sukces drużyny składają sie umiejętności zawodników, dyspozycja dnia, zaangażowanie i szczęście. Wisła wygrywała w 90% spotkań rozegranych przez Holendra dzięki szczęściu. Dzięki szczęściu to można wygrać 1 na 10 meczów z Barcelona. Z Cracovią, Podbeskidziem, ŁKS czy inną Limanovią Wisła o szczęsciu nawet myślec nie powinna. Wisła te drużyny powinna roznieśc w proch i pył umiejętnościami i zaangazowaniem. Wisła Maaskanta tego nie robiła. Nie potrafiła. Było szczęscie. Takim trenerom mówimy: dziękuję!
|
Cytat:
Do końca rundy nie zostało wiele. Powinni rozegrać sprawę politycznie. Ale jak zwykle Cupiałowi głowa się zagrzała. |
Wywalenie go teraz nie byłoby takie złe, bo nowy treneiro zobaczyłby kim dysponuje, kto gra z jakim zaangażowaniem,jak sie prezentuje na treningach i w zimowym okienku zrobił z tym porządek.W sumie nie on ale po jego powiedzmy sugestiach.No i "nowa miotła" czasem działa.
|
Cytat:
Powinni zaczekać do zimy z tą decyzją. Jeśli prawda to ciekawe czy decyzja Cupiała czy zarządu. (Stana/Basałaja) Pewnie i tak się nie dowiemy bo Basałaj ze Stanem ewentualnie zgarną to na siebie. |
trzeba rozbić układ holenderski !
|
Dobrze, że przynajmniej z Tarasiewiczem się spóźniliśmy... ja nie mogę, ale żenada w tym klubie...
|
Jesli nowy trener przyszedlby w ciagu tych najblizszych 2 tygodni to bedzie to nawet lepsza opcja niz zmiana w przerwie zimowej. Grac gorzej sie juz raczej nie da, zepsuc przez te pare tygodni tez nie ma co. A mozna poznac w pewnym stopniu druzyne i lige i juz miec jakis plan na przerwe zimowa. Zarowno w kwestii transferow jak i przygotowan.
|
Cytat:
|
Nie wiem czym się tak emocjonujecie jak jasne jest że Maaskanta już de facto nie ma i w sumie wszystko jedno kto za niego będzie bo i tak polegnie.Ważniejsze kto będzie następnym trenerem , pewnie po sezonie.
Generalnie będzie taka powtórka z rozrywki , po zwolnieniu Petrescu i Skorży - po Danie był Okuka i Nawałka i dopiero po sezonie przyszedł ten co dłużej popracował , jak wywalili Skorżę to tez przyszedł Kasperczak , szybko poległ i dopiero Maaskant coś tam popracował. Teraz będzie dokładnie tak samo bo kto nie przyjdzie to też polegnie. ps a w przyszłe wakacje wolny będzie już pewnie Franiu S więc może być śmieszno i straszno. |
Cytat:
|
Moim zdaniem jeszcze za Maaskantem zapłaczemy ( o ile ta pogłoska to prawda). Tylko czekać jak teraz na konferencje wejdzie Urban lub znów Kasperczak (z całym szacunkiem dla nich obu).
|
Cytat:
Najlepiej ....a zwalać wszystko na trenera.Tutaj i Guardiola by nie zagrzał miejsca. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam nadzieje, że do Wisły nie wróciły czasy wczesnego Cupiała - raptusa, i Maskaant mimo wszystko nie poleciał.
To by oznaczało, że w tym klubie nigdy nie będzie normalnie. |
A jeszcze parę miesięcy temu Maaskant był dla was święty, był bohaterem. Zmieniacie zdanie jak rękawiczki. Rotacje trenerów w Wiśle to główny błąd ery Cupiała i myślałem że wszyscy sobie zdali z tego już dawno sprawę
|
Rozumiem, że mamy tak słaby potencjał w ofensywie, że nie można wymagać od nich strzelenia bramki w meczu z tuzami polskiej ligi jak Podbeskidzie czy Cracovia. Sami reprezentanci krajów lub zawodnicy z ciekawą przeszłością, ale co z tego. Jesteśmy potencjałem na poziomie Limanovii więc trzeba dziękować Maaskantowi za to, że świetną taktyką udało mu się ich wyeliminować.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie bądźmy jak wszyscy w tym kraju - gdy jest dobrze nosimy ludzi na rękach a gdy coś się zaczyna psuć od razu domagamy się czyjejś głowy. Nie Maaskant marnował sytuacje za sytuacją , jesli komuś mamy coś do zarzucenia to brak zaangażowania niektórych zawodników. Nie trener do wymiany tylko co poniektórzy piłkarze jeśli już. |
He, he, he dobre są tłumaczenia adwokatów Maaskanta. Nagle mamy takich słabych piłkarzy, którzy cudem na 3 kolejki przed końcem rozgrywek, zaledwie kilka miesięcy temu zdobyli MP, a teraz przegrywaja seryjnie z takimi tuzami ligi jak Podbeskidzie i to u siebie czy z parchami, którzy od początku rozgrywek zdobyli raptem 6 pkt., którzy byli lani przez wszystkich u siebie.
Prawda jest taka, że ten zespół przestał grać po fecie na Rynku. Maaskant nie potrafił ich dobrze przygotowac do pucharów. Zespół jest cieniem tego z ubiegłego sezonu. A za jego forme odpowiada własnie Maaskant. |
Widać, że Białoński z interii idzie w zaparte z tą informacją, bo tekst był już dwa razy aktualizowany. Pomijając to, jakim dziennikarzem jest Białoński, to jest blisko klubu i informacje z reguły ma wiarygodne.
|
Cytat:
Ale uważam, że zwalnianie Go teraz to poważny błąd. Nie wierzę, że klub znajdzie w kilka dni dobrego, doświadczonego trenera. A z Moskalem, Urbanem czy Kulawikiem na ławce (Bogu dzięki Tarasiewicz w ŁKS) będzie większa pyta, niż teraz. Zanim zdiagnozują problem i zanim zaczną wprowadzać własne koncepcje, będzie po rundzie. I strata pewnie większa niż nam się wydaje. |
Cytat:
i jest w 2005 bodajże, rundę przed zwolnieniem też było zacnie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja osobiście byłem w sercu za pozostawieniem Maaskanta ale niestety tyle wpadek, tyle fatalnych meczy. Takie przywiązanie do składu (Jaliensa), krytykowanie Chaveza mimo że całym ciałem bronił naszej bramki, a propagowanie Jalinsa, Lameya, złe przygotowanie do sezonu - według mnie za wcześnie, brak odpowiedniej przerwy, drużyna teraz leży i kwiczy.
W ostatnim czasie słyszałem z ust Maaskanta same fałszywe słowa... dosyć fałszowania rzeczywistości i dlatego jeśli to Cupiał to 1906% poparcia. Mam nadzieję, że nowy trener na wstępie wywali Kirma i Jaliensa z Lameyem do rezerw, bo na tych piłkarzy patrzeć nie mogę. Jaliens jest tyle wart, co fałszywy Maaskant. Niczego szczególnego nie ugrał tak w ogóle ale widziałem w nim potencjał jeśli chodzi o trenera... chociaż nie wiem czy widziałem potencjał czy jego złudny dobrze dopracowany PR. |
Cytat:
|
Cytat:
Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Jeśli ktoś wyjebał trenera to na pewno była to decyzja bossa. |
Zespół jest ciągle w fazie budowania i przestawiania klocków. Ciągle w fazie wdrażania trudnej taktyki. Po drodze zdarzają się porażki, ale wszystko idzie w dobrym kierunku.
Jesli już nic innego do was nie dociera, to przeanalzujcie sobie sytuacją ze Skorżą w Legii. Tam mimo prestizowych wtop nie wykonywano nerwowych ruchów, ale popierano tenera. Dziś wszyscy piejecie nad Legią. Podobnie z Bakero. Cały ubiegły sezon przestawiał klocki w Amice i wdrażał nową taktykę. W Poznaniu wszyscy chcieli go zwolnić, zwłaszcza po zajęciu lokaty nie dającej prawa do gry w pucharach. Ale władze postawiły na niego i dziś Amica gra bardzo dobrze i radzi sobie, raz lepiej, raz gorzej, ale radzi. Nie wspomne o błedzie jaki popełniono wobec Petrescu. Tak trzeba zrobic z Maaskantem. Nie słuchać pokemonow na forum. Nie słuchać nieudolnych dziennikarzy. Wspierac trenera i wzmacniac skład. A przede wszystki żadnych gwałtownych ruchów. Mam nadzieję, że Cupiał nie jest już taki porywczy. Że da Maaskantowi przepracować wiosnę i dopiero wtedy zapadną decyzje. Inaczej ten klub zawsze będzie pośmiewiskiem |
Cytat:
|
Napiszę to z wielkim smutkiem MIESZANIE HERBATY TRWA NADAL .....ALE CZY OD SAMEGO MIESZANIA STANIE SIĘ SŁODSZA BARDZO W TO WĄTPIĘ . Maaskant stał się koleiną ofiarą tego co w Wiśle ma miejsce od 2004 roku . brak mi słów .
|
Cytat:
Powiedz mi co według ciebie idzie w dobrym kierunku? Według mnie tak samo jak Maaskant oderwałeś sie już od rzeczywistości i chcesz zrobić z forumowiczów debili takimi postami. Właśnie Wisła nie ma żadnej taktyki tylko dzida w przód na afere, szukanie indywidualnych akcji, oddanie piłki do kolegi na tzw. pozbycie sie piłki i niech się dzieje wola bozia. Od kilku miesięcy staczamy się jeśli chodzi o taktykę i poziom gry po równej pochyłej a ty to nazywasz krokiem w dobrym kierunku? Szczytem indolencji trenerskiej sa super ekstra wytrenowane i grane krótkie rożne...miód malina |
Cytat:
|
Zespół budowany jest źle - nie znam dobrej drużyny która budowana jest na podstarzałych gwiazdkach bez ambicji.
|
jesli to prawda to z jednej strony szkoda mi Maaskanta, ale z drugiej ktos te wyniki musiał jakos przerwac, skoro Robert nie dał rady to musial Boguś.
|
Jak mawia klasyk:
Maaskanta nie można zwolnić!!!!! Basałaja nie można zwolnić również!!!!! Ich trzeba wy.......ić dyscyplinarnie!!! Zamknijmy ten temat bo RM nie jest już trenerem, czy teraz, czy jutro czy za miesiąc, czy na koniec sezonu... Parafrazując oficjalne konto Wisły na FB. Było BUM wczoraj ok 19 na Kałuży, głowa spadł i się turla, a czy doturla się dziś czy jutro to bez znaczenia. |
Cytat:
Jeżeli mają zwalniać Maaskanta, to tylko jeśli przyjdzie za niego trener ze znacznie lepszym CV. |
FraMat na prawdę jestem w szoku po przeczytaniu Twojego posta.
Maaskant w Wiśle jest od sierpnia 2010 roku. Jeśli uważasz, że taki okres czasu nie jest wystarczający aby wpoić drużynie taktykę i sposób gry to jestem w szoku. Możesz napisać, że skład się gwałtowanie zmieniał ALE nie zapominaj, że Maaskant na ten sezon miał stosunkowo wcześnie (jak na Wisłę) dopięto kadrę i miał komfortowe warunki jeśli chodzi o okres przygotowawczy. Główne grzechy Maaskanta: - totalny brak wizji (nie wiadomo czy Wisła jest drużyną grającą defensywnie, ofensywnie, górą, dołem, kombinacyjnie - nic nie wiadomo bo nie ma w tym żadnego pomysłu, nie będę się już pastwił i pisał o graniu 3 defensywnymi pomocnikami i 1 napastnikiem z potencjalnie słabszymi przeciwnikamii), - pycha, którą zaczął pałać powoli od momentu zdobycia mistrzostwa (na początku ta jego medialność była stonowana i całkiem w porządku ale teraz jest po prostu bezczelny np. opiniując fatalnie zagrane mecze jako dobre), - forsowanie słabszych zawodników (Jovanovic na ławce, forsowanie Jaliensa i Lameya, niewykorzystany potencjał Paljicia, brak prawdziwej szansy na pokazanie się Riosa), - spóźnione zmiany w meczu (Maaskant bardzo rzadko wykorzystuje ogromną szansę na zmianę oblicza meczu jaką są wcześnie zrealizowane zmiany - w połowie czy w 60. góra 70. minucie), - brak konsekwencji wobec zawodników po słabych występach (taki Jaliens, Lamey czy Chavez dobrze wiedzą, że mogą zawalić mecz i tak wyjdą w kolejnym meczu w pierwszej 11., to nie sprzyja ani rywalizacji ani rozwojowi drużyny i zawodników). Zarzutów jest bardzo wiele, można je mnożyć i mnożyć. Niestety ubolewam, bo nigdy nie byłem zwolennikim częstych i szybkich zmian trenerów, a Maaskant wydawał mi się nową jakością. Od jakiegoś czasu stało się z nim coś niedobrego, nie wiem jakie są tego przyczyny ale mam tego serdecznie dość. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl