Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

X-Ray 19.07.2017 13:37

Nie martwcie się o Damiana, pomoc zaoferował mu Denis Popovic:

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...52201027559425

:lol: :D

Adasss 19.07.2017 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1475696)
Juszczykowi zaproponowano rolę Dyrektora biura prasowego. Odebrał to jako degradację czego ja osobiście nie rozumiem, ale o szczegółach się pewnie nie dowiemy.
...

Jeśli to prawda, to Damian zdrowo przecenił wagę pozycji rzecznika prasowego. To nie frontman zespołu rockowego. Wystarczy prosty test - ilu rzeczników prasowych klubów ekstraklasy rozpoznajecie? (wykluczmy z testu tych, którzy rozpoznają ich z racji kontaktów zawodowych)
Jeśli Damian przy okazji nadal byłby tłumaczem Kiko ... to właściwie też go nie rozumiem.
A Dyrektor Biura Prasowego w CV wyglądałoby chyba całkiem nieźle ...

Było tam coś jeszcze, o czym nie wiemy?
No chyba, że to w cytacie to tylko plota ...

WislaFan123 19.07.2017 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1475724)

To, że ta Olga to "człowiek" Sarapaty, której już dawno pozycje w S.A. obiecała. Miała zastąpić inną osobę, a stanęło na Damianie

jonaf 19.07.2017 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1475724)
Jeśli to prawda, to Damian zdrowo przecenił wagę pozycji rzecznika prasowego. To nie frontman zespołu rockowego. Wystarczy prosty test - ilu rzeczników prasowych klubów ekstraklasy rozpoznajecie? (wykluczmy z testu tych, którzy rozpoznają ich z racji kontaktów zawodowych)
Jeśli Damian przy okazji nadal byłby tłumaczem Kiko ... to właściwie też go nie rozumiem.
A Dyrektor Biura Prasowego w CV wyglądałoby chyba całkiem nieźle ...

Za Olga T-L

Zmiana jest organizacyjna. TS i @WislaKrakowSA współpracują ze sobą bardzo blisko. Nie było sensu utrzymywać wcześniejszych podziałów
Panu Damianowi Juszczykowi została zaproponowana funkcja Dyrektora Biura Prasowego, której nie przyjął.

As 19.07.2017 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1475721)
Od kiedy rolą rzecznika prasowego jest budowanie strategii marketingowej i prowadzenie działań promocyjnych? Ja wiem, że jest ogrom ludzi, którzy wrzucają do jednego wora pojęcia marketing, sprzedaż, promocja, dziennikarstwo, ale istnieje tutaj rozgraniczenie. Dział prasowy a dział marketingowy to 2 niezależne działy, które ze sobą współpracują. Tym bardziej funkcja rzecznika ma charakter PR-owy, a nie promocyjny w celu budowania frekwencji.

Niestety nie umiem podac dokladnej daty kiedy zostaly mu powierzone te obowiazki.

For_FuN_ 19.07.2017 14:52

W końcu... Za swoją działalność twitterową i oświadczenia w czasie prezesury Meresińskiego, to godna nagroda :).

Karherop 19.07.2017 15:09

oświadczenie Juszczyka z jego fb:

"
Niespodziewanie i bez choćby takiej myśli jeszcze wczoraj, przyszło mi pożegnać się z Klubem, który z trybun wspierałem od dziecka. Półtora roku pracy w roli rzecznika prasowego Wisły Kraków było dla mnie zaszczytem i spełnieniem marzeń. Decyzją Zarządu funkcję tę będzie pełnić inna osoba.
Propozycja pro forma przejścia do drugiego szeregu, w roli osoby koordynującej stronę internetową i wykonującą większość zadań rzecznika prasowego dla innego rzecznika prasowego, którego zadaniem będzie wieńczenie pracy mojej i Kolegów swoją twarzą nie spełnia moich ambicji i oczekiwań. Po długich miesiącach - a właściwie już latach - ciężkiej pracy, niejednokrotnie przez całą dobę i w każdy weekend, nie ukrywam, iż nie takiego docenienia moich wysiłków się spodziewałem. Każda osoba, która chce się rozwijać zawodowo czy jako człowiek zrozumie, iż na taką propozycję przystać nie mogłem."

W mojej opinii Damian nie spełniał pewnych kryteriów jeśli chodzi o dobrego rzecznika. Nie można pewnych rzeczy wynosić poza klub, jego często spontaniczne wypowiedzi bardziej szkodziły niż pomagały. Podobnie w tym wpisie. Nie powinien w ogóle takich rzeczy wyciągać.

Ogółem jednak dziękuję za te 1,5 roku, oddanej pracy. Widziałbym go dalej w klubie, ale nie w pierwszym szeregu.

mitmichael 19.07.2017 15:27

No nic byl Juszczyk, nie ma Juszczyka. Za nic raczej nie wylecial z posady

X-Ray 19.07.2017 16:41

Porozmawiałem z Damienem i umówiliśmy się jutro na wywiad. Jeśli ktoś chce o coś zapytać to tutaj:

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...97712426225664

Rozmowa z Kamilem Wojtkowskim odłożona w czasie bo...po prostu przestał mi odpisywać. :lol:

Patryko 19.07.2017 18:43

Dużym plusem Damiana była znajomość języków oraz znacznie poprawiona prezencja podczas konferencji (w porównaniu z kolorowymi ubrankami z początków pracy w Wiśle - tak się można nosić prywatnie a nie w pracy, szczególnie na takim stanowisku). Widać, że chłop się z biegiem czasu wyrobił.

Ostatnia wpadka z Alanem, pyskówki ze Stanowskim jak i ogólnie jego działalność na TT (chyba jednak dawał tam zbyt dużo od serca) skutecznie te plusy zniwelowały. Ja szczerze powiedziawszy chciałbym zobaczyć na tym miejscu Adriana Ochalika, a nie kolejną osobę o znikomym/żadnym doświadczeniu.

PvD 19.07.2017 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1475758)
Dużym plusem Damiana była znajomość języków oraz znacznie poprawiona prezencja podczas konferencji (w porównaniu z kolorowymi ubrankami z początków pracy w Wiśle - tak się można nosić prywatnie a nie w pracy, szczególnie na takim stanowisku). Widać, że chłop się z biegiem czasu wyrobił.

Ostatnia wpadka z Alanem, pyskówki ze Stanowskim jak i ogólnie jego działalność na TT (chyba jednak dawał tam zbyt dużo od serca) skutecznie te plusy zniwelowały. Ja szczerze powiedziawszy chciałbym zobaczyć na tym miejscu Adriana Ochalika, a nie kolejną osobę o znikomym/żadnym doświadczeniu.

Boże chroń!

As 19.07.2017 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1475746)
No nic byl Juszczyk, nie ma Juszczyka. Za nic raczej nie wylecial z posady

Przeciez on zrezygnowal z pracy a nie zostal wurzucony.

Druga rzecz to dosyc kiepskie ogarniecie tematu sprzedazy Maczynskiego i to mega kompleksiarskie oswiadczenie po sprzedazy w ktorym ani raz nie pada slowo Legia. No sorry ....a ale to jest Wisla Krakow a nie Naprzod Chebzia Dolna, tu nie ma miejsca na kompleksy wzgledem CWKSu.

jonaf 19.07.2017 22:16

Damian dostał propozycje innego stanowiska z ranga dyrektora, które wczoraj przyjął, a dziś złożył dymisje. Koniec z mojej strony

słowa Dukata

PhantomRanger 19.07.2017 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1475758)

1. Nasz nowy rzecznik prasowy / Nasza nowa rzeczniczka prasowa [*niepotrzebne skreślić] - podobno zna angielski, hiszpański i portugalski. Takie przynajmniej info znalazłem na innej wiślackiej stronie.
2. Pracował u nas 7 lat z marnym skutkiem.

Martinus 19.07.2017 23:00

Szkoda, że nie zdecydowano się odkurzyć Jurka Jurczyńskiego. Jego dementuję, że dementowałem było legendarne.

17wojownik 20.07.2017 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1475773)
Druga rzecz to dosyc kiepskie ogarniecie tematu sprzedazy Maczynskiego i to mega kompleksiarskie oswiadczenie po sprzedazy w ktorym ani raz nie pada slowo Legia. No sorry ....a ale to jest Wisla Krakow a nie Naprzod Chebzia Dolna, tu nie ma miejsca na kompleksy wzgledem CWKSu.

Bardzo mądre słowa. Ja też poczułem się zażenowany tym ogłoszeniem na głównej. Może i obecnie jesteśmy w innym miejscu finansowo-organizacyjnym niż Legia, ale takie wycieczki to nie dla nas. Dla mnie na Wisła-Legia tamci to godny równorzędny rywal, a nie herosi, bogowie, reprezentanci narodu. Nie mam kompleksów. Podbijam, nie jesteśmy Sandecją, Niecieczą ani Chebzią. Jesteśmy Wisła Kraków.

szprotson 20.07.2017 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1475773)

Mi akurat ta forma przypadła do gustu... :)

dj_ibutti 20.07.2017 09:07

Obecne zachowanie Juszczyka na TT i FB, świadczy niestety o tym, że nie ma pojęcia o funkcji rzecznika prasowego.
Nie wyciąga się pewnych spraw na zewnątrz, bo "druga strona tez chce miec mozliwosc odpowiedzenia". On zawsze musi mieć ostatnie zdanie. To samo było z kłotniami z dziennikarzami.

Rzecznik Prasowy ma z dziennikarzami żyć dobrze. Niestety, ostatnim który to umiał był Ochalik, aczkolwiek on dla kibiców był mendą.

A obsmarowywanie swojego byłego pracodawcy sprawiłoby, że w życiu bym takiego pracownika u siebie nie zatrudnił. Ot, zwyczajnie nie można mu ufać.

czaro 20.07.2017 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1475814)
Obecne zachowanie Juszczyka na TT i FB, świadczy niestety o tym, że nie ma pojęcia o funkcji rzecznika prasowego.
Nie wyciąga się pewnych spraw na zewnątrz, bo "druga strona tez chce miec mozliwosc odpowiedzenia". On zawsze musi mieć ostatnie zdanie. To samo było z kłotniami z dziennikarzami.

Rzecznik Prasowy ma z dziennikarzami żyć dobrze. Niestety, ostatnim który to umiał był Ochalik, aczkolwiek on dla kibiców był mendą.

A obsmarowywanie swojego byłego pracodawcy sprawiłoby, że w życiu bym takiego pracownika u siebie nie zatrudnił. Ot, zwyczajnie nie można mu ufać.

W pełni się z Tobą zgadzam. Juszczyk często wypowiadał się na tematy i w sytuacjach, które nie wchodzą w zakres zwyczajowo przyjętej samodzielności sprawowanej przez niego funkcji. Rzecznik to powinny być usta klubu, a nie umysł/pięści.
Jako człowiek postać pozytywna, po prostu ma cechy, które nie do końca pozwalały mu być idealnym rzecznikiem. Jeżeli wierzyć tym wszystkim doniesieniom, klub chciał zagospodarować jego zaangażowanie, oferując mu pracę w sferze, w której nie miałby bezpośredniego kontaktu z mediami, do tego formalnie byłby to awans. On nie przyjął tej propozycji, jego sprawa. Do nikogo nie można tu mieć pretensji.

MaLk 20.07.2017 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1475814)
(...)

Dokładnie tak, jak wyżej.

xanti1906 20.07.2017 15:55

https://www.youtube.com/watch?v=8D2OflmZLhw

Jest mi po prostu przykro

KOMINEK 20.07.2017 15:59

wygląda to faktycznie strasznie. Miejmy nadzieję że to tylko trudny początek , stres ale konferencja wyglądała żałośnie

krzaq12 20.07.2017 16:03

Pozbyć się Juszczyka tylko po to by był jeden rzecznik (wspólny dla TS-u i SA) a jednocześnie zatrudnić tłumacza-FUCK LOGIC.

Damian ciekawie prowadził konferencje, znał języki, tak po prostu mówiąc był odpowiednią osobą na tym stanowisku....

KrzychooR 20.07.2017 16:03

Ale ten Juszczyk musiał kokosy zarabiać że opłaca się jeszcze tłumacza wynajmować... Widać z kasą nie jest dobrze...

maciekkk 20.07.2017 16:12

Moim zdaniem trochę przesadzacie. Konferencja jak konferencja, nie mam nic do zarzucenia. Płakać po Juszczyku nie będę, zbyt często chlapał językiem niepotrzebnie. Tutaj chyba jedna z pierwszych konferencji Juszczyka:
https://www.youtube.com/watch?v=P6QHhmQ3Hds

nie wiem ja tam większej różnicy nie widzę. Ale może się nie znam :D

As 20.07.2017 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1475902)
Pozbyć się Juszczyka tylko po to by był jeden rzecznik (wspólny dla TS-u i SA) a jednocześnie zatrudnić tłumacza-FUCK LOGIC.

Ale jak to "pozbyc sie"? Przeciez chlop sam zrezygnowal.

ashkeczup 20.07.2017 16:33

Moim zdaniem na stanowisku Rzecznika po prostu nie wypada każdego słowa poprzedzać YYYY.

Jakby Zdenkowi jako napastnikowi nie wyszło, to ja bym go widział na tym stanowisku :D

WislaFan123 20.07.2017 16:35

Ludzie czytajcie jeszcze.

Juszczyk był słaby, miał być odpalony jakiś czas temu, a trzymano go tylko ze względu że znał hiszpański.

Natomiast Olga to człowiek Saparaty i dostała tą robotę tylko dlatego, że jakiś czasem temu obiecała jej funkcję w Wiśle. Miała dostać inną pozycję a w końcu dano jej Rzecznika.

Martinus 20.07.2017 16:49

Co w niczym nie usprawiedliwia tego, że zaprezentowała się tutaj tragicznie. Nie rozumiem dlaczego nie możemy zatrudnić kogoś komu nie łamie się głos na widok kamer i dziennikarzy....

czaro 20.07.2017 17:10

Dramat to by był, jakby ją zatkało i wybiegłaby z konferencji. Wyrobi się! Z drugiej strony, można się zastanawiać, czy ktoś, kto ma opory i stresuje się przy występach przed publicznością jest naturalnie predestynowany (social skills itd.) do pracy, która polega na kontaktach z ludźmi. Jak się nie wyrobi, to weźmiemy innego rzecznika. W sytuacji, w której nie ma tygodnia, żeby w mediach nie pisano o tym, że klub zalega z płatnościami, trema rzeczniczki nie jest jakąś szczególną rysą na naszym wizerunku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl