Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

ArturBarlinek 14.07.2013 10:00

słabo widzę ten nowy sezon!
kur* mać, ile to jeszcze będzie trwać?
przy każdym meczu MUSIMY drżeć o wynik! i to z pasikonikami !!
czy to będzie piast, czy to będzie zawisza, strach myśleć....

Spokolokoełrokoko 14.07.2013 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1322496)
Tak sie zastanawiam po co jest Nam potrzebny wtorkowy mecz z Herthą?

Żeby państwo Burdenscy zamiast 1000 km musieli przejechać tylko 400 km by zobaczyć jak ich synek spisuje się w drużynie Frania.

trial 14.07.2013 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1322508)
słabo widzę ten nowy sezon!
kur* mać, ile to jeszcze będzie trwać?
przy każdym meczu MUSIMY drżeć o wynik! i to z pasikonikami !!
czy to będzie piast, czy to będzie zawisza, strach myśleć....

Po pierwsze to Piast i Zawisza jak już coś.
Osobiście w ten sezon zapatruję się wyjątkowo optymistycznie :-D biorąc pod uwagę potencjał zespołu i to co było widać w dwóch ostatnich sparingach można spokojnie założyć, że się utrzymamy :) nie jestem specjalistą od przygotowania kondycyjnego, ale wydaje mi się, że skoro jeszcze w poprzednim tygodniu mieli tak ciężkie treningi to należy poczekać chwilę zanim przyjdzie świeżość. Jak będzie świeżość i kondycja i będą grali całe spotkanie tak spokojnie jak przez pierwsze 15 min z Ruchem to powinni sobie poradzić nie tylko z zespołami z dołu, ale i średniakami :) a gdyby jeszcze Sarkiego zaczął wspierać dobrą grą Małecki to o pierwszą 8 możemy być spokojni :)

Manor 14.07.2013 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1322505)
pierwsza druzyna zagra tam 45 minut młodzi dobiegają sobie drugie 45 minut nikomu to nie zaszkodzi, zwykła jednostka treningowa

Czyli proponujesz taki układ, w jakim od Nielby przyjęliśmy młodymi trójkę? :alleluja:

tofik 14.07.2013 14:49

Dziwne, dobre przygotowanie fizyczne powinno procentować w końcowkach meczów, kiedy mocniejsza fizycznie drużyna ma więcej sił, a nie na odwrót :)
Jeszcze nie ma co panikować, sparingi rządzą się swoimi prawami.

Grantar 15.07.2013 13:31

Ten Dominik Kościelniak dobrze gra ... taki drugi Małecki ....
Zwłaszcza jego klepki; szybkie i precyzyjne do "krakowskiej piłki" ok ....

Ajax 15.07.2013 13:41

Po 5 kolejce będzie wiadomo jak to wygląda, na dzień dzisiejszy samym wybieganiem jesteśmy się w stanie bez problemu utrzymać.

borys 15.07.2013 13:52

Wpierw zobaczmy to, ze wogole jestesmy wybiegani bo narazie wiadomo ze byl za......., ktory nie koniecznie musi skutkowac super wytrzymaloscia. Smuda wszedzie mial tendencje do zajezdzania a ze nie mamy fizjologa przygotowania byly na nos i co mecz juz tlumacza sie "ciezkimi nogami".

fanfan 15.07.2013 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1322629)
Ten Dominik Kościelniak dobrze gra ... taki drugi Małecki ....
Zwłaszcza jego klepki szybkie i precyzyjne do krakowskiej piłki ....

Pierwsze zdanie wyklucza drugie . Albo jest drugim Małeckim albo potrafi grać kombinacyjnie , szybkie precyzyjne klepki jak w krakowskiej piłce . Małecki z pewnością nie jest mocny w grze kombinacyjnej , długo trzyma piłkę , prowadzi ją w jednostajnym tempie nie patrząc gdzie są koledzy czym spowalnia akcje , a klepka raz mu wyjdzie innym razem odegra do przeciwnika . Kościelniak natomiast pokazał że ma to coś , że jest nadzieja że nie podzieli losów Kowalskiego , Bruda czy Burligi .

filemon 15.07.2013 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1322637)
Pierwsze zdanie wyklucza drugie . Albo jest drugim Małeckim albo potrafi grać kombinacyjnie , szybkie precyzyjne klepki jak w krakowskiej piłce . Małecki z pewnością nie jest mocny w grze kombinacyjnej , długo trzyma piłkę , prowadzi ją w jednostajnym tempie nie patrząc gdzie są koledzy czym spowalnia akcje , a klepka raz mu wyjdzie innym razem odegra do przeciwnika . Kościelniak natomiast pokazał że ma to coś , że jest nadzieja że nie podzieli losów Kowalskiego , Bruda czy Burligi .

Myślę, że mogło chodzic o to, że może być jak Małecki - wychowankiem, liderem w przyszłości etc. Wtedy by się zgadzało :-)

Grantar 15.07.2013 14:25

"Drugi Małecki" to chodziło mi o posturę, ruchliwość, dynamikę i ten sposób prowadzenia piłki ...
Co do reszty: macie ciutkę racji przedmówcy .. :-)

Globus_OHM 15.07.2013 17:02

Wytłumaczy mi ktoś sens rozgrywania tego meczu w Niemczech ?
tzn lotu specjalnie by zagrać sparing i zaraz powrócić, przeca to bez sensu

buczo1985 15.07.2013 17:52

....a ile cennych pieniążków z kasy ubędzie.

krakus 15.07.2013 20:15

Dla mnie ten sparing w Niemczech to też porażka. Tydzień przed ligą to już nie ma co latać, tylko trzeba trochę odpuścić, skupić się na taktyce, jakiś detalach, a latanie i granie na bocznym boisku to kompletna żenada. Zwłaszcza, że ile jest jeszcze niewiadomych w składzie? Dwie, jedna? Poza tym piłkarze powinni być już ze sobą zgrani itp.

szprotson 15.07.2013 20:21

a moze to nie Herta gra z Nami tylko My z Herta i to Oni nam płacą za wszystko?Wtedy rozumiałbym sens tego wydarzenia.

Konrad. 16.07.2013 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus (Post 1322747)
Dla mnie ten sparing w Niemczech to też porażka. Tydzień przed ligą to już nie ma co latać, tylko trzeba trochę odpuścić, skupić się na taktyce, jakiś detalach, a latanie i granie na bocznym boisku to kompletna żenada. Zwłaszcza, że ile jest jeszcze niewiadomych w składzie? Dwie, jedna? Poza tym piłkarze powinni być już ze sobą zgrani itp.

Nie tydzień tylko 3 dni przed startem ligi...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1322750)
a moze to nie Herta gra z Nami tylko My z Herta i to Oni nam płacą za wszystko?Wtedy rozumiałbym sens tego wydarzenia.

To chyba jedyna możliwość, dlaczego Wisła na coś takiego poszła. Bo naprawdę słyszymy o oszczędnościach ze wszystkich stron, do tego stopnia że nie mamy faceta od przygotowania fizycznego, a tutaj fundujemy sobie przelot ekspresowy do Berlina...

Tylko gdyby tak było, wypadało by się jakoś tym pochwalić...

Inna sprawa, że nie widzę sensu aby Hertha płaci nam za sparing bez udziału publiczności. Może Franek pita w niemczech zapomniał rozliczyć, a za swoje mu się nie jeźdźić?

Dzimi 16.07.2013 12:22

Ten sparing będzie w jakiś sposób transmitowany w sieci?

silver03 16.07.2013 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1322859)
Ten sparing będzie w jakiś sposób transmitowany w sieci?

Znalazłem jedynie transmisje audio po niemiecku ;p

FLPman 16.07.2013 14:33

Gdzieś bodajże na fb redakcja napisała, że nie uzyskali zgody na transmisję tego meczu, także sądzę, że relacja tekstowa "...to max co może z tego być" ;)

buczo1985 16.07.2013 20:22

Wszyscy nas leją ostatnio :(
.
.
.
.
.
Ale ileż można. Liczę, że karta się odwróci w piątek :)

Gwiaździsty 16.07.2013 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1322949)
Wszyscy nas leją ostatnio :(
.
.
.
.
.
Ale ileż można. Liczę, że karta się odwróci w piątek :)

Tak, tak, według założeń Smudy (nochal) do piatku mają odzyskać tą świeżość,

gypsy 16.07.2013 21:22

Ja to mam nadzieję, że Smuda naprawdę zrobił robotę na zgrupowaniu tak jak to mówią piłkarze w wywiadach.Oby to zaprocentowało, bo sezon będzie dłuższy niż zwykle. Wiem, że samą kondycją nic nie ugramy, niezbędne są jeszcze umiejętności piłkarskie, ale zawsze to jakiś plus...

tofik 16.07.2013 21:26

Najbardziej mi się nie podoba sytuacja w ofensywie. Skrzydła Sarki-Małecki ok, ale gdzie napastnicy, gdzie pomocnik, który pociągnie grę do przodu ? Bez nich jak widać nawet w sparingach ciężko o bramki.

ArturBarlinek 16.07.2013 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1322968)
Ja to mam nadzieję, że Smuda naprawdę zrobił robotę na zgrupowaniu tak jak to mówią piłkarze w wywiadach.Oby to zaprocentowało, bo sezon będzie dłuższy niż zwykle. Wiem, że samą kondycją nic nie ugramy, niezbędne są jeszcze umiejętności piłkarskie, ale zawsze to jakiś plus...

a co mówią ?

aNouc 16.07.2013 22:54

paru wymiotowalo i padalo po treningu na ryj.. nawet Glowa przyznal ze hardcore byl. teraz wiadomo czemu opadali z sil po 20-30 minutach.

swiezosc ma byc na poczatek ligi.

jcts 16.07.2013 23:10

Jak dzisiaj świeżości nie było to wątpię żeby była za 2 dni, coś mi się wydaje że przetrenował ich i pierwsze kolejki to będzie 20 min gry i reszta człapania dopóki nie odzyskają tej mitycznej świeżości.

pasza 17.07.2013 01:26

On już tę świeżość raz wyliczył na EURO2012. Oby mu się jednak udało tym razem.

szprotson 17.07.2013 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1322983)
paru wymiotowalo i padalo po treningu na ryj.. nawet Glowa przyznal ze hardcore byl. teraz wiadomo czemu opadali z sil po 20-30 minutach.

a co my w pucharach gramy ze na poczatek ligi ma być swieżośc? a potem padną jak muchy po 3 kolejkach
niech będą dobrze przygotowani cały sezon, to lepsze niż początek czy koniec rundy.

dynek.pl 17.07.2013 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1322983)

Nie przyjdzie na poczatek ligi. Przeciez zespoly Smudy zawsze mialy slabsze poczatki kazdej z rund (kiedys chyba wylecial z Legii z tego powodu) ale za to potem forma i kondycja byla do konca sezonu.

PabloTS 17.07.2013 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1323003)
Nie przyjdzie na poczatek ligi. Przeciez zespoly Smudy zawsze mialy slabsze poczatki kazdej z rund (kiedys chyba wylecial z Legii z tego powodu) ale za to potem forma i kondycja byla do konca sezonu.

wierzmy w to ze tak faktycznie będzie......bo liczy sie tylko pierwsza ósemka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl