Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

gdsmk 02.06.2010 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 907594)
Ja w przeciwieństwie do wielu osób na forum nie sprzedawał bym cały czas i w kółko Kirma a wręcz przeciwnie może po mistrzostwach nabierze on dużej pewności siebie i będzie takim Słoweńskim Kosowskim bo niby czemu nie w reprezentacji gra naprawdę bardzo dobrze i gdyby podobny poziom prezentował w Wiśle byłby gwiazdą ten buraczanej ligi ja wierzę że można mu dać jeszcze szanse a nuż okaże się dużym wzmocnieniem jeszcze.

Pomijając kwestię pewności siebie i aklimatyzacji, chciałbym zobaczyć w Wiśle Kirma dobrze przygotowanego do sezonu. Wydaje mi się, że w Domzale bazował głównie na szybkości, której u nas mu brakuje. Mam nadzieję, że udział w MŚ mu nie przeszkodzi i na jesieni będzie hasał po skrzydle.

mic1992 02.06.2010 21:22

Małecki tym razem nie zagrał ani minuty. W reprezentacji nadal w ataku święta krowa Lewandowski.

royalmichael 03.06.2010 01:14

Wiadomo ile Wisła dostanie kasy od UEFA za to, że Kirm pojechał na mundial?

SpoXsteR 03.06.2010 01:43

jak sie nie myle 1600$ za kazdy dzien gry

BRTS39 03.06.2010 14:44

Mariusz to jest jednak kasta:D

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...k_juz_bez_kul/

Wojtas 03.06.2010 22:59

Ktos kiedys widzial Kirma smiejacego sie w Wisle??

na tym zdjeciu widac goscia wyluzowanego i wesołego,u nas to jakby kompletnie inny człowiek.

Mimo iz przyznam irytował mnie tamtą runde ,caly czas mam nadzieje ze pokaze co potrafi naprawde.

DarekK_11 03.06.2010 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic1992 (Post 908138)
Małecki tym razem nie zagrał ani minuty. W reprezentacji nadal w ataku święta krowa Lewandowski.

Jakby to kto inny zagrał 2 prawie całe mecze i nic nie strzelił to już by wielka nagonka była :P

Mam nadzieję, że Patryk dostanie szanse w meczu z Hiszpanią, ale skoro nie zagrał dotychczas (tych kilku minut nie liczę) to jest to mało prawdopodobne...

brylant17 04.06.2010 17:03

Jak to jest z Cleberem? zakończył już karierę czy nie? :D Mam nadzieję, że go zobaczymy jeszcze na boisku :P

Dzięki myślenie nie boli ja myślałem, że jest z nami do końca czerwca :P

Pawlolek 04.06.2010 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 908835)
Jak to jest z Cleberem? zakończył już karierę czy nie? :D Mam nadzieję, że go zobaczymy jeszcze na boisku :P

Podpisał roczny kontrakt, tak więc do zimy jest cały czas naszym zawodnikiem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas
Ktos kiedys widzial Kirma smiejacego sie w Wisle??

On się tutaj nie zaaklimatyzował, tak samo jak Tomek. 0 uśmiechu, radości. Transfer nie musi wypalić tylko dlatego, że chłopak przerasta umiejętnościami większość zawodników. Duży wpływ na ten brak dobrego samopoczucia tych piłkarzy wywiera chyba fakt "gwiazdorzenia" naszych superstarsów.
No i nie zapominajmy, że ma na nas wyjebane. Od kiedy nie gra w pierwszym, to po meczu zamiast z resztą drużyny podbiec i podziękować za doping, hop hop do szatni i pewnie długa jak najszybciej w chatę.

fanfan 04.06.2010 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlolek (Post 908837)
Podpisał roczny kontrakt, tak więc do zimy jest cały czas naszym zawodnikiem.

On się tutaj nie zaaklimatyzował, tak samo jak Tomek. 0 uśmiechu, radości. Transfer nie musi wypalić tylko dlatego, że chłopak przerasta umiejętnościami większość zawodników. Duży wpływ na ten brak dobrego samopoczucia tych piłkarzy wywiera chyba fakt "gwiazdorzenia" naszych superstarsów.
No i nie zapominajmy, że ma na nas wyjebane. Od kiedy nie gra w pierwszym, to po meczu zamiast z resztą drużyny podbiec i podziękować za doping, hop hop do szatni i pewnie długa jak najszybciej w chatę.

To że Cleber podpisał roczny kontrakt to nie znaczy że nie może zakończyć kariery teraz po sezonie.
Co do Andraża - dajmy mu jeszcze szansę, przynajmniej rok, może potrzebuje więcej czasu na aklimatyzację. Bardziej na wywalenie zasługuje Łobo - on jest w drużynie już długo i zawodzi a w dodatku bierze dużą kasę - miał już swój czas na pokazanie co potrafi.

Jaroo1 04.06.2010 18:33

Ja tez dochodze do wniosku ze Kirm sie po prostu niezaaklimatyzowal, a moze inaczej, nie podoba mu sie w Wisle, nie polubil kolegow z druzyny a kiedy w psychice dzieje sie zle to napewno na boisku nie pokazuje sie dobrej gry. Przypomnijcie sobie mecze z Levadia gdzie Kirm byl najlepszy na boisku. Ciagnal nasza gre doprzodu, a przeciez to byly jego pierwsze wystepy w Wisle Krakow. Ale pozniej kolejne mecze, rozpoznal sie na towarzystwie i zobaczyl ze w klubie jest kolko wzajemnej adoracji. Taki Mały kogo najbardziej ojebie? Oczywiscie siebie nie- od razu mowie. Drze sie na tych co sa najkrocej w Wisle i maja najslabsza osobowosc. Napewno nie burknie na Sobola, Glowe ale jedno zle dotkniecie pilki i Jirsak i Kirm sa jebani jak jakies koty. A tymczasem przeciez wiekowo kotem to przy nich jest Malecki... Kto by chcial byc tak milo przywitany w klubie. O spadku formy chyba nie ma mowy bo jakos u nas w klubie zawodzil a w reprezentacji asystowal i gral naprawde dobrze. Po prostu mu sie tu nie podoba, zapewne mu sie nie podoba druzyna i sie tutaj meczy wiec napewno nie bedzie sobie zyl wypruwal na boisku zeby za chwile go jakis cienki kot jak Malecki (bo kim jest Maly? Polaczkiem ktory na kadre sie nie lapie, mlodym chopaczkiem ktory ma zawsze najwiecej do powiedzenia), czy Brozek bez formy (bo co Brozek moze caly mecz chodzic po boisku ale jak Andraz zjebie zagranie to dostaje od takiego pilkarza ojeb) opieprzal za zepsuta pilke.
Moze czas spojrzec prawdziwe w oczy i powiedziec sobie ze takie polskie gwiazdki ktore sa tylko gwiazdkami w naszym klubie psuja cala atmosfere w zespole. Nie moze byc tak ze klub jakikolwiek to bedzie jakby wlasnosc kilku pilkarzy. Prosty przyklad. Glowa i Sobol to prawdziwi Wislacy ale oni nie maja ciagle chamskich pretensji do innych jak Maly czy Brozek.

szprotson 04.06.2010 18:34

a kto sie wogole zaaklimatyzował?
i kto idzie podziękować za doping bo chce, a kto idzie bo tak mu zasugerowano?

K4millo 04.06.2010 20:35

Kirm zdobył bramkę z Nową Zelandią, dobił piłkę po złej interwencji bramkarza

Wasiu 04.06.2010 20:36

Masz linka do meczu?

A jak wyglada jego gra? Bo rozumiem, ze wszedl w podstawowym skladzie.

bikowy 04.06.2010 20:38

Brawo Kirm!!! Stawka leci w górę...:)

Pawlolek 04.06.2010 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 908880)
a kto sie wogole zaaklimatyzował?
i kto idzie podziękować za doping bo chce, a kto idzie bo tak mu zasugerowano?

Serio Diaz, czy Marcelo nie wyglądają po meczu na takich, co im każą podchodzić pod trybunę. A już chyba lepiej, żeby podchodził, bo tak wypada, niż żeby ciskał w boisku koszulką i z fochem szedł do szatni.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan
To że Cleber podpisał roczny kontrakt to nie znaczy że nie może zakończyć kariery teraz po sezonie.

No ale raczej dostalibyśmy informację na ten temat.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1
Przypomnijcie sobie mecze z Levadia gdzie Kirm byl najlepszy na boisku. Ciagnal nasza gre doprzodu, a przeciez to byly jego pierwsze wystepy w Wisle Krakow. Ale pozniej kolejne mecze, rozpoznal sie na towarzystwie i zobaczyl ze w klubie jest kolko wzajemnej adoracji

Tak, ten mecz, oraz mecze towarzyskie - najlepszy zawodnik drużyny. Później równia pochyła. W końcówce sezonu już wolałem tego walczącego, ale bez formy Łobodzińskiego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1
Taki Mały kogo najbardziej ojebie? Oczywiscie siebie nie- od razu mowie.

Co racja, to racja.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antoine de Saint-Exupery
Znacznie trudniej jest sądzić siebie niż bliźniego.
Jeśli potrafisz dobrze siebie osądzić, będziesz mądry.

krkgiba 04.06.2010 20:46

Kirm właśnie strzelił brameczkę :)

tormenthor 04.06.2010 20:51

A mi osobiście Kirm się podoba i nie rozumiem krytyki jaka jest nakierowana na jego osobę. Oczywiście spodziewaliśmy się wszyscy po nim więcej, ale wydaje mi się, że został zaszczuty przez ,,cwaniaczków" z naszej drużyny. Jeśli zawodnik potrafi objechać parę razy Glena Johnsona, a Andraż to zrobił w meczu towarzyskim z Anglią, to znaczy że wyrasta ponad poziom polskiej ekstraklasy. Pytanie dlaczego wychodzi mu w Wiśle 1 na 5 meczy? Uważam, że jeśli Andraż się nie przebudzi, to Kasperczak powinien go spróbować na prawej obronie, gdyż Kirm mam najlepszą kondycję w Wiśle, a poza tym ma dobre warunki fizyczne i jest w miarę zwrotny.

AS82 04.06.2010 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bikowy (Post 908940)
Brawo Kirm!!! Stawka leci w górę...:)

narazie to tylko sparing ,ale w kadrze jakos gra a u nas lipa ,to wrecz niezrozumiale

IncognitoTSW 04.06.2010 21:00

Kirm sie nie moze odnaleźć - Błaszczykowski też niby gwiazda ale w Bundeslidze ma marne statystyki.

Donki 04.06.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 908962)
Kirm sie nie moze odnaleźć - Błaszczykowski też niby gwiazda ale w Bundeslidze ma marne statystyki.

Błaszczykowski gwiazda ale gdzie ?? w Bundeslidze?
A i Kuba w bundeslidze gra naprawde dobrze :-p

brylant17 04.06.2010 21:48

A może dajmy szanse jeszcze jedną Andraż'owi może p.Kasperczak go odpowiednio ustawi? przepracuje pod okiem jego okres przygotowawczy ?

tylko_na_kilka_dni 04.06.2010 22:24

bramka Kirma:

http://www.youtube.com/watch?v=dTBRI...layer_embedded
;]

a tutaj dwie pozostale bramki ( Novakovicia). Niezle, prawda?:)
http://www.youtube.com/watch?v=TdCH-HvU-3E
http://www.youtube.com/watch?v=uVKLdKqc_dY

Syn Kangura z 1984 04.06.2010 22:29

Panowie spokojnie. Nie wiem jak grał Kirm w tym meczu, ale widzę że wszyscy oceniacie go tylko ze strzelonej bramki:

- Będącą prezentem od bramkarza
- Z Nowa Zelandia
- W sparingu

Oczywiście chciałbym żeby Kirm wymiatał w Wiśle, ale nie róbcie już z niego Boga.

K4millo 04.06.2010 22:35

Kirm w moim odczuciu zagral średnio, cały mecz grał na lewej pomocy. Nie było tym razem zmian wahadłowych z Birsą.

IncognitoTSW 05.06.2010 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 908993)
Błaszczykowski gwiazda ale gdzie ?? w Bundeslidze?
A i Kuba w bundeslidze gra naprawde dobrze :-p

W Polsce oczywiście. Kuba ponad 80 meczy i chyba tylko 5 bramek.

gianbuffon 05.06.2010 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tylko_na_kilka_dni (Post 909060)
a tutaj dwie pozostale bramki ( Novakovicia). Niezle, prawda?:)
http://www.youtube.com/watch?v=TdCH-HvU-3E
http://www.youtube.com/watch?v=uVKLdKqc_dY

Wow 2 bramki z wolnego w jednym meczu. A może ktoś wie, ile nasi kopacze strzelili goli z wolnego w całym ubiegłym sezonie?

Wasiu 05.06.2010 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 909260)
Wow 2 bramki z wolnego w jednym meczu. A może ktoś wie, ile nasi kopacze strzelili goli z wolnego w całym ubiegłym sezonie?

W ubieglym sezonie ani jednej. Najblizej byl Kirm, jak z Belchatowem w slupek strzelil.
Za to sezon 2008/09 byl nawet niezly pod tym wzgledem - az 4 bramki z wolnych i to kazda przez innego zawodnika.

Charlie 05.06.2010 13:44

Cytat:

A może dajmy szanse jeszcze jedną Andraż'owi może p.Kasperczak go odpowiednio ustawi? przepracuje pod okiem jego okres przygotowawczy ?
Szanse na pewno dostanie siłą rzeczy, bo na wzmocnienia na skrzydłach się nie zanosi.
Cytat:

Oczywiście spodziewaliśmy się wszyscy po nim więcej, ale wydaje mi się, że został zaszczuty przez ,,cwaniaczków" z naszej drużyny
Mnie się wydaje, że część forumowiczów robi na siłę z Kirma ofiarę. Naprawdę nie wiemy co się dzieje w Wiślackiej szatni i nie możemy wyciągać pochopnych wniosków tylko dlatego, ze ktoś na kogoś krzyknie na boisku. Fakty są takie, że przez rok Kirm rozegrał tylko kilka przyzwoitych spotkań, przeważnie rozczarowując i na razie bliżej mu do zostania drugim Łobodzińskim niż do statusu gwiazdy ligi. Jeśli jesienią w końcu nie zaskoczy to niestety jego transfer trzeba będzie rozpatrywać jako pomyłkę.

cisse1906 05.06.2010 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tylko_na_kilka_dni (Post 909060)

zobaczcie na reakcje kolegów Kirma. Oni cieszyli się bardziej niż sam Kiro. Jakoś nie mam wątpliwości gdzie mu się lepiej gra.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl