Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 17.06.2016 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1441388)
no tak ale nasi proponowali mu podpisanie kontraktu czyli też coś w nim widzieli.nie tylko Legia.zaważyły pieniadze a w zasadzie pazerność Handzlika.może teraz wyszedl na tym lepiej finansowo jednak nei sadzę zeby w dluzszej perspektywie na tym zyskal.jesli nei przebije sie predko do skladu to przepadnei w niższych ligach..a przebic sie nei będzie miał łatwo

Przykład Stolarskiego jest myślę wymowny. Bez odpowiedniej głowy niczego się w piłce nie osiągnie.
Nie życzę mu źle, ale jeżeli rzucił się na kasę tu i teraz zmniejszając sobie szansę na debiut w ekstraklasie, to raczej nie wskazuje na dobrze ustawione priorytety.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1441393)
Teraz jeszcze pozbyć się Bałaszowa aka Miłosz Przybecki 2.0 i kadra będzie z grubsza oczyszczona z największego piłkarskiego szrotu.

Tu może być trudniej, bo koleś był wcześniej bezrobotny. Szczęśliwie ma krótki kontrakt.

szkielko17 18.06.2016 00:37

a moim zdaniem Balaszow jest godny uwagi :) i warty 2 szansy.

bridgeburner 18.06.2016 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1441394)
Myślę że nikt nie będzie płakał po tym słabiaku. Niemniej brakuje nam ofensywnego pomocnika i prawoskrzydłowego. Może co się jeszcze urodzi? :)

A ja bym wolał, zamiast rozgrywajacego, defensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia
Rozegrac Maka albo Popovic dadza rade a wyglada na to
ze bedziemy grali na 2 napastnikow i z baaardzo ofensywnymi bocznymi obroncami
przydalby sie ktos, kto wygra srodek pola i nada druzynie odpowiedniego balansu

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szkielko17 (Post 1441396)
a moim zdaniem Balaszow jest godny uwagi :) i warty 2 szansy.

Moze w druznie grajacej z kontrataku by sie odnalazl ale u nas gdzie skrzydlowy musi umiec dryblowac, zejsc do srodka i zrobic miejsce bocznemu obroncy, krotko podac i wziac udzial w rozegraniu...
zupelnie nie ten typ zawodnika, widac, ze brany z lapanki, kompletnie bez przemyslenia

SayoZ 18.06.2016 09:45

Crivellaro podpisał z Aroucą (zagrają w przyszłym sezonie w eliminacjach do ligii europejskiej), musi mieć naprawdę dobrego agenta :D

arth_ur 18.06.2016 10:32

Jeszcze za nim zatesknimy, za rok przejdzie do Sportingu za 7 mln ojro :-D

Virusman 18.06.2016 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baryl (Post 1441313)
2. Od czasów Meliksona mam jakiś taki dystans.
Co z tego, że przyjdzie geniusz na tę pozycję jak od razu po kilku meczach widać, że po sezonie wyfrunie bo nas na niego nie będzie stać/przyjdą oferty nie do odrzucenia. Tak było z Maorem, Semirem i teraz Rafał.
Fajnie, zrobili dla nas kilka ładnych punktów ale to nie jest przyszłościowe.

Wisły nie stać na wirtuozów. Wolę patrzeć na zespół, który ma szansę się rozwijać i rozpędzać z roku na rok niż na kadrę z kilkoma gwiazdami, o których już wiadomo np. w październiku, że nie ma bata by zostali na następny sezon.

Moim zdaniem najmądrzejszy post w tej dyskusji.

Chyba faktycznie jesteśmy teraz w takiej pozycji, że warto jest postawić na wyrównany skład, żeby z pewną dozą szczęścia w ciągu paru lat wyjść z ligowej przeciętności i znów stać się jedną z paru najsilniejszych polskich drużyn. Wiadomo, że wszystkim i tak rządzi przypadek, ale wydaje się, że prawdopodobieństwo długoterminowego sukcesu zwiększamy właśnie poprzez wyżej podaną politykę.

_ukoL 18.06.2016 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SayoZ (Post 1441401)
Crivellaro podpisał z Aroucą (zagrają w przyszłym sezonie w eliminacjach do ligii europejskiej), musi mieć naprawdę dobrego agenta :D

Jest jeszcze możliwość, że po raz n-ty się pomyliliśmy. Chociaż to mało prawdopodobne. Chyba.
Po występie Pazdana przeciwko Niemcom to już nic mnie nie zdziwi. Nawet Crivellaro w FC Porto.

ChG 18.06.2016 15:49

http://firsteleven.com/transfery/304...-mloda-gwiazde

Wiadomo jaki jest poziom ligi estońskiej, ale od Crivellaro nie powinien być gorszy. :D

gypsy 18.06.2016 16:56

Myślę, że Pareiko by nam szrotu nie wciskał ;) Pytanie tylko, na ile poważne jest to źródło, bo pierwsze słyszę o tym portalu.

ChG 18.06.2016 17:42

Jako pierwsi podali Hasiego w Legii więc chyba mają dobre kontakty.

AYALA 18.06.2016 18:40

dwa gole Marina https://www.youtube.com/watch?v=mPVyXVI3d3c

Elefant 18.06.2016 19:45

Przyjdzie.
Posiedzi na ławie, bo przecież RB9 musi grać.
Dostanie pro-forma dwie, trzy szanse w przegranych meczach na trzy minuty przed końcem.
Po roku pójdzie gdzieś tam, może nawet będzie ładował bramę za bramą.
Ale nic to. Grunt, że da nam alibi.
Stawiamy wszak na młodzież.

Nie marudzę, przewiduje przyszłość na podstawie doświadczeń z przeszłości.

chimba 18.06.2016 21:15

Estonia przegrala ostatnio 7:0 z Portugalia wiec cudow nie bedzie gral.

Wojtas 18.06.2016 22:12

Taki Bałaszow tez mial cos grac itd a juz go nie ma.Nie ma czym sie ekscytowac ,i to jeszcze w tym przedziale cenowym i sportowym.

Patryko 18.06.2016 22:45

Z tego typu kandydatów to jak na dziesięciu trafimy jednego Marcelo to i tak się będzie opłacać. Niestety po tego typu ligach musimy szukać przy obecnej sytuacji finansowej :(

Ogryzek 19.06.2016 10:06

Nie musimy trafiać od razu na Marcelo, wystarczy że będzie jak młody Garguła. Mnie się taka opcja podoba, tak jak piszesz wystarczy że jeden z nich odpali i tak na tym zarobimy.

wislakrakow124 19.06.2016 10:19

Gosc bez problemu odpisuje:)
https://www.facebook.com/pavel.marin.12
Napisal ze jeszcze Wisla z nim osobiscie nie rozmawiala. Jak napisalem ze z chcecia widzialbym go w naszych barwach to odpisal ze on tez ma taka nadzieje. Nasza liga jaka jest to jest ale dla takich krajow pilkarskich jak Estonia to atrakcyjny kierunek. Pewnie chlopak nie kosztowalby duzo a zyskac moglibysmy wiele. Warto zaryzykowac.

cancer 19.06.2016 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1441399)
A ja bym wolał, zamiast rozgrywajacego, defensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia
Rozegrac Maka albo Popovic dadza rade a wyglada na to
ze bedziemy grali na 2 napastnikow i z baaardzo ofensywnymi bocznymi obroncami
przydalby sie ktos, kto wygra srodek pola i nada druzynie odpowiedniego balansu

Moze w druznie grajacej z kontrataku by sie odnalazl ale u nas gdzie skrzydlowy musi umiec dryblowac, zejsc do srodka i zrobic miejsce bocznemu obroncy, krotko podac i wziac udzial w rozegraniu...
zupelnie nie ten typ zawodnika, widac, ze brany z lapanki, kompletnie bez przemyslenia

Święta prawda. Nasz styl może się opierać na stylu teraźniejszej reprezentacji Polski mniej więcej. Wysoko ustawieni boczni obrońcy. Skrzydłowi, którzy mogą złamać akcję do środka + zrobić miejsce dla obrońców. Jeden napastnik trochę głębiej grający. Do tego Mąka. Brakuje właśnie albo defensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia, albo Brleka (nie wiem dlaczego, ale bardzo liczę na niego, że odpali po okresie przygotowawczym). Skład nie jest zły - oczywiście narazie nie liczę Wolskiego do składu, a w sumie nasze ruchy transferowe i posiadanie już 4 napastników skłania nas ku temu, że Wolski chyba nie zostanie, a szkoda.

Ew. zarząd może liczy na wpływy za Guzmicsa i Mąkę - co notabene miało nam dać min. 200 tys. euro z tego co pamiętam, a zważywszy na to, że obie te drużyny na 90% zagrają dalej to zarobimy coś więcej :)

krzaq12 19.06.2016 12:56

Cytat:

Ew. zarząd może liczy na wpływy za Guzmicsa i Mąkę - co notabene miało nam dać min. 200 tys. euro z tego co pamiętam, a zważywszy na to, że obie te drużyny na 90% zagrają dalej to zarobimy coś więcej
Każdy dzień na Euro+okres 2 tygodniowy poprzedzający zgrupowanie to zysk dla Wisły 14 tys euro.
7 tys. dzięki Ryśkowi, 2/3 z 7 tys. dzięki Mączyńskiemu i 1/3 dzięki Stępińskiemu, co w sumie daje 14 tys. euro dziennie.
Jeśli PL i HUN wyjdą z grupy, na co są duże szanse- to zarabiamy kolejne kilkadziesiąt tys. euro.
Niech grają jak najdłużej.

Również uważam że ktoś taki jak Sobol, tyle że w wieku około 30 lat to dla nas konieczność. Przy grze na 2 napastników, musimy mieć mega ogarnięty środek.

bob85 19.06.2016 14:28

Nie nastawialbym sie na te pelne 7 kola jako kwote wyjsciowa. Przynajmniej na euro 2012 dystrybucja pieniedzy byla inna. Kwoty przyznawane klubom byly z podziałem na kategorie do ktorej przynalezala liga.

http://files.tinypic.pl/i/00796/j11m7jo2yvmy.png

http://www.ecaeurope.com/news/575-eu...efa-euro-2012/

Don Donson 19.06.2016 16:16

Handzlik wykupiony do Legii z 4 letnim kontraktem. To juz juniorow nie umiemy utrzymac?

jova 19.06.2016 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1441409)
Jest jeszcze możliwość, że po raz n-ty się pomyliliśmy. Chociaż to mało prawdopodobne. Chyba.

Po raz n-ty? Poza Mączyńskim nie potrafię wskazać zawodnika, którego odstrzeliliśmy i potem jakoś szczególnie żałowaliśmy. No, może jeszcze Stępiński, ale on jest teraz trochę przeceniany.

Karherop 19.06.2016 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1441470)
Po raz n-ty? Poza Mączyńskim nie potrafię wskazać zawodnika, którego odstrzeliliśmy i potem jakoś szczególnie żałowaliśmy. No, może jeszcze Stępiński, ale on jest teraz trochę przeceniany.

Pazdan. Jedna z większych pomyłek naszego sztabu.
Niedzielan po odejściu od nas się bardzo solidnie odbudował.
Że nie wspomnę o braciach Mak.

jova 19.06.2016 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1441473)
Pazdan. Jedna z większych pomyłek naszego sztabu.
Niedzielan po odejściu od nas się bardzo solidnie odbudował.
Że nie wspomnę o braciach Mak.

Niedzielan, Maki? Moim zdaniem nie grali aż na takim poziomie, żeby bardzo ich żałowano. Mączyński ich wciąga nosem.

Pazdan to trochę inna sytuacja. Nie wzięliśmy go, bo był wtedy drogi jak na uzupełnienie składu, którym miał być. Te 6-7 lat temu wiele go dzieliło od obecnego poziomu. Swoją drogą, przypomina mi się jakie rzeczy wypisywano na forum, gdy on był u nas na testach. Z tego co pamiętam, Sopranos był zwolennikiem tego zawodnika i widział w nim dobrego łatacza dziur, a Wolfy i Marcus postrzegali ten transfer jako wyrzucanie pieniędzy w błoto. Nie próbuję ich za to atakować. Ja w podobnej sytuacji kiedyś nie doceniłem Sobolewskiego. Przywołuję to jako ciekawostkę, by podkreślić jak wiele się przez te kilka lat zmieniło. Wtedy to i transfer Glika byłby postrzegany jako katastrofa, bo końcówkę w Piaście Kamil miał marniutką.

brylant17 19.06.2016 19:29

Za dzikiego też mamy dostać,wiadomo jaka kwota ?

wolfy 19.06.2016 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1441409)
Jest jeszcze możliwość, że po raz n-ty się pomyliliśmy.

Istnieje również możliwość, że nasza liga po prostu zdecydowanie różni się od portugalskiej i tam takie człapanie i holowanie piłki uchodzi płazem.

Grzana 20.06.2016 14:53

Rybus na dniach (nadal kontuzjowany) podpisze na dniach kontrakt z Olympique Lyon.
Porównajcie sobie to do euforii jaka zapanowała tutaj bo udało się rozwiązać kontrakt z Crivellaro.

Może ten kontrast wreszcie uświadomi niektórym na jakim poziomie jest Wisła i jak czyta się brednie pokroju "Wasilewski nic by Wiśle nie dał bo stary".

brylant17 20.06.2016 15:54

Wierzysz,że by przyszedł do Wisły ? bo ja nie.Dla niego byłby to krok wstecz,przecież w Tereku prezentował dobrą formę grał regularnie w pierwszej 11, a teraz idzie do Lyonu, to nie Starzyński czy Wolski bo nie grali w swoich klubach i czas wracać do PL.

PhantomRanger 20.06.2016 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1441469)
Handzlik wykupiony do Legii z 4 letnim kontraktem. To juz juniorow nie umiemy utrzymac?

Z tego co pamiętam to już od stycznia było wiadomo, że tam będzie grał. Wisła po prostu go wtedy nie puściła.

wolfy 20.06.2016 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzana (Post 1441498)
Może ten kontrast wreszcie uświadomi niektórym na jakim poziomie jest Wisła i jak czyta się brednie pokroju "Wasilewski nic by Wiśle nie dał bo stary".

Najpierw uświadom sobie, że tylko skończony debil uwierzyłby w przyjście Wasilewskiego do Wisły. Pomijając już nawet źródło tej plotki, ale tak na serio - dlaczego Ekstraklasa? Dlaczego Wisła? Na pewno nie dla pieniędzy (nie mamy), nie dla szacunku kibiców (nic go z nami nie łączy), nie z powodów sportowych (nie jesteśmy faworytem nie tyle nawet do mistrzostwa, co do europejskich pucharów).

Nie chodzi o to że Twój post jest głupi (bo jest, jak każdy piszący o Wasilewskim w Wiśle), ale intryguje mnie kompletny brak związku transferu Rybusa (który miał bardzo udany sezon i odniósł kontuzję barku) z Wasilewskim, który nawet przez chwilę nie był blisko Wisły. Ijeszcze dorzucasz do tego wszystkiego Crivelaro. I ma nam to coś uświadomić. Tylko co?

Oświecisz nas?

Karherop 20.06.2016 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1441509)
Najpierw uświadom sobie, że tylko skończony debil uwierzyłby w przyjście Wasilewskiego do Wisły. Pomijając już nawet źródło tej plotki, ale tak na serio - dlaczego Ekstraklasa? Dlaczego Wisła? Na pewno nie dla pieniędzy (nie mamy), nie dla szacunku kibiców (nic go z nami nie łączy), nie z powodów sportowych (nie jesteśmy faworytem nie tyle nawet do mistrzostwa, co do europejskich pucharów).

Jedyny powód to fakt, że dom ma w Krakowie.

Patrvk 20.06.2016 20:42

Cytat:

Cupial to stary idiota wolski kupiony za 500tys mozna bylo by go sprzedac za pare mln chytry traci 2 razy
http://wislakrakow.com/wolski-trafi-do-lechii/

manson777 20.06.2016 21:17

zamienił stryjek
Wolskiego na ... Cywkę w środku pola :alleluja:

s1mone 20.06.2016 22:04

Widocznie nie było nas stać. Ja już się dawno z tym pogodziłem. Szkoda.

Ajax 20.06.2016 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1441524)

To po co kolejny pseudoprezes-bajkopisarz opowiadał bzdury, że kasa na Wolskiego jest?

s1mone 20.06.2016 22:12

Nie zamierzam się wdawać w głupie dyskusje. Jakby była, to by grał u nas.

Lukasz 20.06.2016 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1441525)
To po co kolejny pseudoprezes-bajkopisarz opowiadał bzdury, że kasa na Wolskiego jest?

Widać była na takiej zasadzie:

Cytat:

Trwają poszukiwania inwestora z zewnątrz, który wyłoży wymaganą kwotę, w zamian za udział przy kolejnym transferze Wolskiego.

Fugiel 20.06.2016 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1441524)

Ja również się z tym pogodzilem. Z resztą Wolski w dużej mierze dał nam utrzymanie. po to tu przyszedł.

Ogryzek 20.06.2016 23:26

Rozumiem że nie przez Wolskiego nasza zgoda z Lechią przeszła do historii...

BTW
No cóż szkoda - ale skoro nie mamy pieniędzy to tak musiało się to skończyć. Będzie ktoś inny i tyle.

Wojtas 20.06.2016 23:46

Spokojnie kupimy sobie drugiego Brleka.

na frontach kibicowskim i pilkarskim ....szkoda słow.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl