Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

funkykoval 14.06.2016 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1441239)
Gdyby Brlek odpalił jak Wolski to by takie pytania nie padały. A idę o zakład, że gdyby przegrzebać ten temat to więcej osób widziało w Brleku lidera zespołu, a już niekoniecznie w Wolskim.

A żeby Cię zabić logiką to dodam tylko: Jak wydasz pieniądze to już ich nie masz.

Aż zaczynam się głowić komu się opłacało wypożyczenie Wolskiego, hę?

A przeliczając kontrakty Mójty, Zachary itd znowu bawimy się w klubowa księgową, nie mając absolutnie żadnych potwierdzonych danych liczbowych. Bez sensu ta dyskusja.

W gruncie rzeczy nie specjalnie interesują mnie kwestie czy mamy kasę na Wolskiego czy nie mamy i nie z tego powodu jestem zażenowany tylko jak ktoś twierdzi, ze klub stać na wykorzystanie klauzuli wykupu a pozniej zaczyna proponować kolejne wypożyczenie to jest to żenująco tragiczne. Jak napisałem wcześniej jest ułamek procenta, ze Wolski zagra u nas w kolejnym sezonie, ale tak jak wydawało mi sie, że zarząd zaczął działać logicznie, tak podane fakty w sprawie Wolskiego sprowadziły mnie na ziemię. Rozumiem, że kasa na Brleka to zasługa Zdzicha, bo przecież on sprowadza bałkańskich piłkarzy to i zarobek musi być. Może gdyby Wolski miał na nazwisko Volski i grał w Dinamo Zagrzeb, to Zdzich wyczarowalby kasę na wykup....

Markus 14.06.2016 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1441230)
Fatalna polityka ostatnich lat jest tylko i wyłącznie wypadkową 'życia' ponad stan z lat wcześniejszych.

Nie. To efekt złych decyzji sportowych i finansowych, złego gospodarowania, zatrudniania kiepskich trenerów, błędów kadrowych, braku wyczucia, który trwa cały czas, a który jest uosabiany choćby przez Zdzisława Kapkę czy dawniej Jacka Bednarza.

Ostatnie lata to ciągłe pogarszanie się Wisły, tkwienie w roli maksymalnie ligowego średniaka, bez perspektyw na uzdrowienie sytuacji. Nawet, gdy pojawia się jakiś cień szansy na zwrot, tą polityką i zarządzaniem jest marnowany.

Wisła potrzebuje Wolskiego, potrzebuje zmian i innego myślenia. Z czego? Ze środków, które nieustannie przeznacza i często trwoni na inne cele, innych, o wiele mniej istotnych zawodników, czy na pomysły takich ludzi jak Kapka.

chimba 14.06.2016 19:14

Trzeba bylo sprzedac niepotrzebnych Uryge, Gerriera, Buchalika i pieniadze na Wolskiego by byly a tak bedzie gra w dolnej ósemce bez niego.

piotek 14.06.2016 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chimba (Post 1441245)
Trzeba bylo sprzedac niepotrzebnych Uryge, Gerriera, Buchalika i pieniadze na Wolskiego by byly a tak bedzie gra w dolnej ósemce bez niego.

Z tej trójki to chyba jedynie Donald ma sznasę na transfer gotówkowy.

chimba 14.06.2016 19:32

Teraz juz za pozno, mogli nawet zrobic zrzutke wsrod kibicow za pomoca strony www na Wolskiego skoro wiedzieli ze nie maja srodkow na wykup a kibice by spokojnie pomogli bo to podstawowy nasz zawodnik byl a tak wstydzili sie przyznac ze nie maja pieniedzy.

wislakrakow124 14.06.2016 19:41

2mln zl darowizny od kibicow? Watpie w to:) Nie mamy kasy. Nikt nie chce podjac ryzyka zeby jeszcze bardziej nie zadluzac klubu. Wolski chce u nas grac. Fiorentina go nie potrzebuje wiec moze akurat? Tylko ciekawe jakby bylo po tym kolejnym wypozyczeniu. Kolejna opcja pierwokupu? Nie sadze ze na to pojda. Moze byc tak ze Fiorentina nam go wypozyczy Wolski sie wypromuje i zostanie przez nich sprzedany z duzym zyskiem

ABGwislakABG 14.06.2016 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chimba (Post 1441247)
Teraz juz za pozno, mogli nawet zrobic zrzutke wsrod kibicow za pomoca strony www na Wolskiego skoro wiedzieli ze nie maja srodkow na wykup a kibice by spokojnie pomogli bo to podstawowy nasz zawodnik byl a tak wstydzili sie przyznac ze nie maja pieniedzy.

Mieli przyznać, że kibice własnego klubu są imbecylami?

Frekwencją, kupionymi biletami trzeba było nabić kabzę gdy był na to czas.

Chvj mnie obchodzi 4 frekwencja w lidze, byłoby niżej to mielibyście argument top5, top8, top10 itd.

szprotson 15.06.2016 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1441237)
Ale ja doskonale wiem, jakie są realia w tym klubie!

Otóż takie, że jak trzeba i komuś się opłaca, to znajdzie się kasa na np. Brleka, a jak nikt z tego kasy do kieszeni nie wsadzi, to zaczyna się kombinowanie, jak w przypadku Wolskiego.

Realia są też takie, że założone jest, że będzie kasa na kontrakty dla Zachary i Mójty (pewnie kilkaset tyś Euro rocznie). Ciężko powiedzieć, że obaj są niezbędnym dla Wisły wydatkiem, co?

Nie demonizuj sytuacji Wisły, bo jakoś kasa się znajduje. Tylko nie wtedy, kiedy pewne osoby nic z tego nie mają.

heh mam wrazenie ze zyjemy w tym samym swiecie.
Dokladnie jota w jotę napisałbym to samo.
Kolesiostwo i układy to coś co trwa od nastu lat, Ci ktorzy mogli kiedys grać w Wiśle ale "nie mogli" wiedzą ocb

dziabong 15.06.2016 08:27

Nie widziałem konferencji. A z zapisu i Waszych komentarzy brakuje mi jednego.
Sprawy Cieżniaka.
I nie chodzi mi o odpowiedź prezesa w stylu wysłaliśmy ponaglenie. Tylko konkrety.
Upłynęło kilka miesięcy - jedna runda - zatem jakieś odpowiedzi, uzasadnienia wyroku powinny być. Gdzie komentarz i kroki klubu?
Nikt teraz Cieżniaka tu nie chce, ale stworzył się niebezpieczny precedens.

szprotson 15.06.2016 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziabong (Post 1441273)
Nie widziałem konferencji. A z zapisu i Waszych komentarzy brakuje mi jednego.
Sprawy Cieżniaka.
I nie chodzi mi o odpowiedź prezesa w stylu wysłaliśmy ponaglenie. Tylko konkrety.
Upłynęło kilka miesięcy - jedna runda - zatem jakieś odpowiedzi, uzasadnienia wyroku powinny być. Gdzie komentarz i kroki klubu?
Nikt teraz Cieżniaka tu nie chce, ale stworzył się niebezpieczny precedens.

Przedstawicieli mediów zainteresowało również, na jakim etapie jest sprawa Radosława Cierzniaka. „Nadal ma ona swój bieg. Kontynuujemy zapowiadane wcześniej ruchy, gdyż uważamy, że nastąpił niekorzystny precedens. Nie spodziewamy się, by ta sprawa znalazła pozytywne dla nas rozstrzygnięcie na poziomie Polskiego Związku Piłki Nożnej, a zatem pozostają nam pozostałe ścieżki - mówimy bądź o drodze sądowej, bądź o arbitrażu” - podsumował prezes Dunin-Suligostowski.

dziabong 15.06.2016 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441274)
Przedstawicieli mediów zainteresowało również, na jakim etapie jest sprawa Radosława Cierzniaka. „Nadal ma ona swój bieg. Kontynuujemy zapowiadane wcześniej ruchy, gdyż uważamy, że nastąpił niekorzystny precedens. Nie spodziewamy się, by ta sprawa znalazła pozytywne dla nas rozstrzygnięcie na poziomie Polskiego Związku Piłki Nożnej, a zatem pozostają nam pozostałe ścieżki - mówimy bądź o drodze sądowej, bądź o arbitrażu” - podsumował prezes Dunin-Suligostowski.

Dzięki......

63.5 Kg 15.06.2016 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441236)
wytkumacz w takim razie $$ na kupno Brleka....

Brlek został kupiony na raty za ok. 200 tys Euro z prywatnej kieszeni...

nesta 15.06.2016 09:58

Cytat:

Ale ja doskonale wiem, jakie są realia w tym klubie!

Otóż takie, że jak trzeba i komuś się opłaca, to znajdzie się kasa na np. Brleka, a jak nikt z tego kasy do kieszeni nie wsadzi, to zaczyna się kombinowanie, jak w przypadku Wolskiego.

Realia są też takie, że założone jest, że będzie kasa na kontrakty dla Zachary i Mójty (pewnie kilkaset tyś Euro rocznie). Ciężko powiedzieć, że obaj są niezbędnym dla Wisły wydatkiem, co?

Nie demonizuj sytuacji Wisły, bo jakoś kasa się znajduje. Tylko nie wtedy, kiedy pewne osoby nic z tego nie mają.

Dokładnie. Mam nieodparte wrażenie, że jak Wisła straci Wolskiego to główną przyczyną nie będą kwestie finansowe, a podlewający to wszystko sosik układów, układzików, koterii i siatki przydupasów prezesa. Gdzie każda ze stron prowadzi swoją prywatną politykę.

Nie da się tego inaczej wytłumaczyć. I decyzji o stracie tego piłkarza nie będzie się dało w ŻADEN sposób obronić. Wisły po prostu nie stać na to, w obecnej sytuacji, aby takich zawodników tracić. Kiedy nie ma pieniędzy, kiedy tak trudno na obecnym rynku o dobrego zawodnika, ona dostaje na tacy ukształtowanego, sprawdzonego już w jej szeregach piłkarza, za umówmy się pieniądze, które nie są nierealne. To będzie kolejny, N-ty już jawny sabotaż na tym klubie, którego dokonują pracownicy pod okiem (do wyboru): a) nieświadomego b) zmanipulowanego c) głupiego d) mającego już wszystko w dupie Cupiała.

Ile zarobi Zachara czy Mójta, ile dostaną za udział zawodników na Euro, ile dostaną od C+.. Oczywiście, jakby była możliwość nakręcenia intrygi i zbicia prywatnego interesu, albo gdyby każdy w Wiśle i TF grał do jednej bramki pod tytułem "Najsilniejsza Wisła", to jestem pewien, że kasa znalazłaby się w kilka dni.

Nie bądźmy dziećmi, przy obrotach TF, majątku Cupiała, nawet niejasnej sytuacji z bankami to 2 mln zł. to jest na waciki. Jedna z jego kilkudziesięciu nieruchomości.

Pero 15.06.2016 10:24

Jedni chwalą Dunina bo jest z TS.
Inny właśnie za to go ganią.

Trzeba oceniać jego prezesurę po działaniach. A tych narzazie jakiś wybitnych brak (oprócz pisania oświadczeń).

Zapewne kocha on Wisłe i jest operatywnym człowiekiem ale ja kiedyś też próbowałem ogarnąć parę rzeczy naraz. Praca, działanie w organizacjach plus jakieś inne fuchy i efekt był taki że nic nie było w pełni dobrze zrobione.

Sorry ale on ma na głowie cały TS gdzie pieniędzy też nie ma nadmiaru i wierzyciele pewnie też siedzą na głowie. Myślę, że Wisłę Can-Pac to już w całości on ogarnia. Do tego jeszcze SA. Czy nie lepiej dla własnego spokoju i dobra sprawy dać sobie spokój z tym jeszcze?
No nie wiem ale albo trzeba być nadczłowiekiem albo mieszkać i pracować 25h na R22..

wolfy 15.06.2016 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441236)
wytkumacz w takim razie $$ na kupno Brleka....

Płatność o wiele mniejsza, do tego w ratach. Jak ktoś wierzy w 400 tys. euro, to powodzenia.

Jak dzieci.

Nie będzie Wolskiego, idźcie się wypłakać gdzie indziej.

Cytat:

:rotfl:

Ale wy jesteście głupi.

Tak, Mójta na pewno zarabia więcej niż Brożek, Małecki i Głowacki razem wzięci. Odkryliście spisek. Na pewno nie wzieliśmy go, bo jest za darmo i duzo nie zarabia.
Nie potrzebujemy też bocznych obrońców, napastników, stoperów, skrzydłowych. Tylko Wolskiego.

Żal mi was.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1441246)
Z tej trójki to chyba jedynie Donald ma sznasę na transfer gotówkowy.

Wisłą chce go sprzedać, tylko niestety nikt go nie chce kupić. Tekstów o sprzedaży Urygi nie skomentuje, bo szkoda czasu na ludzi zagubionych...

Revolver 15.06.2016 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1441287)

Ale wy jesteście głupi.

Tak, Mójta na pewno zarabia więcej niż Brożek, Małecki i Głowacki razem wzięci. I nie potrzebujemy bocznych obrońców, napastników, stoperów, skrzydłowych. Tylko Wolskiego.

Żal mi was.

1. Według różnych źródeł Brożek ma kontrakt na poziomie około 40,000 PLN netto miesięcznie. NAWET jeżeli Zachara i Mójta zarabiają połowę z tego, to robi się (około) 140,000 Euro rocznie.

2. Z czego wywnioskowałeś, że napisałem, że zarabiają więcej?

funkykoval 15.06.2016 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1441289)
1. Według różnych źródeł Brożek ma kontrakt na poziomie około 40,000 PLN netto miesięcznie. NAWET jeżeli Zachara i Mójta zarabiają połowę z tego, to robi się (około) 140,000 Euro rocznie.

2. Z czego wywnioskowałeś, że napisałem, że zarabiają więcej?

CHyba z tego że napisałeś kilkaset tysięcy euro w odniesieniu do kontraktów tych 2 zawodników, a powyżej skorygowałeś to na 140 tys euro - różnica jest znacząca.

Wolfy - jak napisałem nie irytuje mnie fakt, że nie ma Wolskiego, natomiast wkurza mnie to, że zarządzanie klubem wydawało się, że zmieniło się in plus, a tutaj zonk w postaci komunikatów - stać nas na wykup, a potem może jednak wypożyczymy go na kolejny rok. Po jaką cholerę pieprzyć głupoty - jeżeli wiedzieli jak to będzie wyglądać mogli nie chwalić się tylko po prostu kombinować, a ogłosić na końcu, że wyszło czy nie wyszło z jakichś konkretnych powodów. W....ia mnie takie coś, a klub może nie mieć kasy, ale wówczas nie wali takich farmazonów co jest zrozumiałe.....

Karherop 15.06.2016 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1441287)
Nie będzie Wolskiego, idźcie się wypłakać gdzie indziej.

1906% poparcia.

Miało nie być świata po Meliksonie, po Stilliciu, po Wolskim.

Polecam sobie przejrzeć ten temat zanim przyszedł do nas Wolski. Cytaty bez nazwisk:

"Ostatnio gdzieś był z nim wywiad - to jakiś piździoch i maruda. Do składu się nie łapał to zamiast zapierdalać za dwóch i każdą okazję poświęcić na trening, to on gdy były jakieś wolne dni to jechał do Polski, bo tęskni za rodziną i znajomymi "

"jak dla mnie gówniany pomysł jak skur.wysyn, co to ma być rewanż za cierzniaka?"

"O Jezusie, jak Wy sobie go u nas wyobrażacie?"

"IMO temat Wolskiego powinien zakończyć się na oglądanie transfermarktu i jego TT - po pierwsze w Belgii dno i dramat, wszędzie indziej też, do tego młody już nie jest. A TT pełen legijnego przesłania to tylko dodatkowy gwóźdź do trumienki. Jeżeli ktoś serio uważa, że piłkarz, który w ciągu 3,5 roku zaliczył 3 bramki i 3 asysty zbawi naszą ofensywę to podpowiem, że niejaki Rafał Boguski zdobył tyle w jedną rundę. Tak, wiem, inna liga itp, tylko co z tego? Grał mało, bo był słaby, nikt na siłę nie będzie holował kiepskiego piłkarza z sianem w głowie, więc tym bardziej nie powinniśmy my."

"Dokladnie za duzo juz tych pilkarzy nie grajacych w swoich poprzednich klubach u nas jesli chodzi o Wolskiego jestem na nie."

"60 minut bo oddycha po nich rekawami jak Wolski w Belgii. Bierzmy kolejnego jankesopodobnego!"

"Z Wolskim, to chyba jakiś żart... Facet kilka lat temu zakończył profesjonalne granie w piłkę (..)Może od razu Janczyka też weźmiemy?"

i na koniec z pozdrowieniamii dla kolegi szprotsona "Wiec niech Wolski przyjdzie, zrobi swoje i pojdzie dalej" I tak się właśnie stało, wiec o co Ci właściwie chodzi?

Resztę sobie daruje. Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.

Tymczasem podobno Sobolewski prowadził dzisiejszy trening. Jest to ktoś w stanie potwierdzić?

Może tak przy okazji pogra jeszcze z pół rundy za Urygę? :D

KOMINEK 15.06.2016 17:38

Powieszenie się bo nie będzie Wolskiego to jedno a przyznanie że brak Wolskiego to dla klubu duża strata to drugie. Jest życie bez Wolskiego ale jego brak to ogromna starta dla klubu. Tyle w temacie.

arti 15.06.2016 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1441295)
1906% poparcia.

Miało nie być świata po Meliksonie, po Stilliciu, po Wolskim.

Polecam sobie przejrzeć ten temat zanim przyszedł do nas Wolski. Cytaty bez nazwisk:

"Ostatnio gdzieś był z nim wywiad - to jakiś piździoch i maruda. Do składu się nie łapał to zamiast zapierdalać za dwóch i każdą okazję poświęcić na trening, to on gdy były jakieś wolne dni to jechał do Polski, bo tęskni za rodziną i znajomymi "

"jak dla mnie gówniany pomysł jak skur.wysyn, co to ma być rewanż za cierzniaka?"

"O Jezusie, jak Wy sobie go u nas wyobrażacie?"

"IMO temat Wolskiego powinien zakończyć się na oglądanie transfermarktu i jego TT - po pierwsze w Belgii dno i dramat, wszędzie indziej też, do tego młody już nie jest. A TT pełen legijnego przesłania to tylko dodatkowy gwóźdź do trumienki. Jeżeli ktoś serio uważa, że piłkarz, który w ciągu 3,5 roku zaliczył 3 bramki i 3 asysty zbawi naszą ofensywę to podpowiem, że niejaki Rafał Boguski zdobył tyle w jedną rundę. Tak, wiem, inna liga itp, tylko co z tego? Grał mało, bo był słaby, nikt na siłę nie będzie holował kiepskiego piłkarza z sianem w głowie, więc tym bardziej nie powinniśmy my."

"Dokladnie za duzo juz tych pilkarzy nie grajacych w swoich poprzednich klubach u nas jesli chodzi o Wolskiego jestem na nie."

"60 minut bo oddycha po nich rekawami jak Wolski w Belgii. Bierzmy kolejnego jankesopodobnego!"

"Z Wolskim, to chyba jakiś żart... Facet kilka lat temu zakończył profesjonalne granie w piłkę (..)Może od razu Janczyka też weźmiemy?"

i na koniec z pozdrowieniamii dla kolegi szprotsona "Wiec niech Wolski przyjdzie, zrobi swoje i pojdzie dalej" I tak się właśnie stało, wiec o co Ci właściwie chodzi?

Resztę sobie daruje. Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.

Tymczasem podobno Sobolewski prowadził dzisiejszy trening. Jest to ktoś w stanie potwierdzić?

Może tak przy okazji pogra jeszcze z pół rundy za Urygę? :D

Koledzy się pomylili (no i bardzo dobrze bo w przeciwnym razie może dziś bylibyśmy na miejscu PBB) i co z tego?
Co ważne dziś by zapewne tak nie napisali.
Wolski albo inny gracz o jego parametrach i co najmniej takim samym potencjale jest nam bardzo potrzebny i kluczowy w grze ofensywnej.

Patryko 15.06.2016 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1441283)
Nie bądźmy dziećmi, przy obrotach TF, majątku Cupiała, nawet niejasnej sytuacji z bankami to 2 mln zł. to jest na waciki. Jedna z jego kilkudziesięciu nieruchomości.

A może on po prostu, najzwyczajniej w świecie, nie chce już dokładać z prywatnych pieniędzy? Skąd wiesz jaka jest sytuacja w samej Telefonice?? Może firma też już nie może poprzez np. podpisane umowy kredytowe z bankami już więcej dokładać do interesu??

szprotson 15.06.2016 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1441295)

D

o to ze dalej mogł robić swoje i pojsc dalej z korzyscia dla Wisły.
Ty mi lepiej powiedz który z młodzieżowców o których pisałeś jest jeszcze piłkarzem Wisły a który już rozwiązał kontrakt.

p.s. Zaciagu z Zabrza "na dzien dzisiejszy" raczej nie będzie gdyż za każdego chcą pieniadze

wolfy 15.06.2016 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1441297)
Powieszenie się bo nie będzie Wolskiego to jedno a przyznanie że brak Wolskiego to dla klubu duża strata to drugie. Jest życie bez Wolskiego ale jego brak to ogromna starta dla klubu. Tyle w temacie.

Tak samo jak strata Stilicia. Po kiego wała to przeżywać skoro ewidentnie nas na niego nie stać?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441302)
p.s. Zaciagu z Zabrza "na dzien dzisiejszy" raczej nie będzie gdyż za każdego chcą pieniadze

To jest właśnie magia tego forum. Z jednej strony płacz, że nie stać nas na wydanie "marnych" 500 tys. euro za Wolskiego, z drugiej od niechcenia przyznanie, że nie stać nas na wykupienie Dancha z jeszcze bardziej niż my dziadującego Górnika. I jakoś jedno z drugim się nie gryzie.

Darujcie mi te bajeczki o tym że macie pretensje do zarządu o kłamstwo. Albo o jakimś magicznym inwestorze, którego złośliwie pogoniono z klubu.

Chcecie nową zabawkę, żeby Wisła ładnie grała. Wisły nie stać na zabawkę. Życie.

Możecie płakać do woli, niczego to nie zmieni.

Ten temat jest żenujący.

Wojtas 15.06.2016 23:10

Trzeba bylo chodzic na mecze to bylo by na Wolskiego.

Baryl 16.06.2016 07:22

Na Wolskiego bardzo przyjemnie się patrzyło o ile nie człapał. A zdarzały mu się i przeczłapane mecze w tej krótkiej karierze u nas.

1. Ja bym nie płakał bo bez niego też się da grać. Z przodu Brożek i Ondrasek, w środku Mączyński i Brlek/Popovic.
Takie 442 podobne do tego co gra Nawałka z reprezentacją (oczywiście zachowuję proporcje...). Nie ma tu miejsca dla ofensywnego rozgrywającego. Oczywiście gdy przychodzi Wolski czy ktoś inny, bardzo wybitny, to takie miejsce trzeba mu wyczarować. Raczej kosztem napastnika.

No ale mamy dwóch dobrych więc tragedii nie ma.

2. Od czasów Meliksona mam jakiś taki dystans.
Co z tego, że przyjdzie geniusz na tę pozycję jak od razu po kilku meczach widać, że po sezonie wyfrunie bo nas na niego nie będzie stać/przyjdą oferty nie do odrzucenia. Tak było z Maorem, Semirem i teraz Rafał.
Fajnie, zrobili dla nas kilka ładnych punktów ale to nie jest przyszłościowe.

Wisły nie stać na wirtuozów. Wolę patrzeć na zespół, który ma szansę się rozwijać i rozpędzać z roku na rok niż na kadrę z kilkoma gwiazdami, o których już wiadomo np. w październiku, że nie ma bata by zostali na następny sezon.

szprotson 16.06.2016 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1441303)

To jest właśnie magia tego forum. Z jednej strony płacz, że nie stać nas na wydanie "marnych" 500 tys. euro za Wolskiego, z drugiej od niechcenia przyznanie, że nie stać nas na wykupienie Dancha z jeszcze bardziej niż my dziadującego Górnika. I jakoś jedno z drugim się nie gryzie.

Widze, ze nie do konca zrozumiales o co nam chodziło. Płacz, jak to nazwałeś (może Ty tak funkcjonujesz,zamiast narzekać po prostu płaczesz) był o to ze Wisłą nie wzieła chłopa za którego zapłacić miał jak w przypadku Brleka człowiek z zewnątrz, a rozbiło sie o 30% z zysku od sprzedaży. Dla niektorych rozwiazanie z inwestorem z zewnatrz jest dobrym wyjściem, a dla cinkciarzy niestety jest to niekorzystne bo hajsy nie płyną przez ich kieszeń. To jest powód zamieszania.A nie to że Wisła nie da 500 tysiecy euro bo ich nie ma.

zim zum 16.06.2016 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1441307)
Trzeba bylo chodzic na mecze to bylo by na Wolskiego.

Uwielbiam ten argument :lol:

Ogryzek 16.06.2016 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441316)
Widze, ze nie do konca zrozumiales o co nam chodziło. Płacz, jak to nazwałeś (może Ty tak funkcjonujesz,zamiast narzekać po prostu płaczesz) był o to ze Wisłą nie wzieła chłopa za którego zapłacić miał jak w przypadku Brleka człowiek z zewnątrz, a rozbiło sie o 30% z zysku od sprzedaży. Dla niektorych rozwiazanie z inwestorem z zewnatrz jest dobrym wyjściem, a dla cinkciarzy niestety jest to niekorzystne bo hajsy nie płyną przez ich kieszeń. To jest powód zamieszania.A nie to że Wisła nie da 500 tysiecy euro bo ich nie ma.

W ten sposób odbudowało się Atletico Madryt wykorzystując prywatnych inwestorów w piłkarzy. Teraz z tego już zdaje się nie korzystają - ale dzięki temu podnieśli poziom sportowy i poprawili swoje finanse. Dla mnie pomysł był dobry, szkoda że "coś" stanęło na przeszkodzie i nie udało się dopiąć transferu Wolskiego wykorzystując zewnętrzne źródło finansowania. Jak się nie ma kasy to może nie być innego sposobu na pozyskanie lepszych piłkarzy.

BTW
Co nie zmienia faktu że jak nie Wolski to jakiś inny piłkarz się zawsze znajdzie. :)

wolfy 16.06.2016 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441316)

Rzucasz poważne oskarżenia i obrażasz ludzi którzy wiele dla Wisły zrobili (jak Cupiał) nazywając ich cinkciarzami. Rozumiem w takim wypadku, że:

1) wiesz na 100% że inwestory był i że się nie wycofał
2) widziałeś umowę i wiesz na pewno, że poszło o 30% od sumy późniejszej sprzedaży, znasz wszystkie klauzule i masz pewność, że całośc była w 100% legalna
3) Wisłę stać było na kontrakt jaki sobie zażyczył Wolski, zwłaszcza po zajęciu 9 miejsca.

Skoro jesteś tak świetnie zorientowany w temacie, to czy mógłbyś się na forum podzielić swoją wiedzą zamiast operować wyzwiskami i ogólnikami? Na pewno oczyściłoby to atmosferę.

----------------------------------------

A teraz na serio, bez sarkazmu - g... wiesz na temat tego co się działo wokół Wolskiego. Prasowymi spekulacjami i "dobrze poinformowanymi źródłami" z magla można się podetrzeć. Niestety, nie stać klubu na Brleka, a co dopiero Wolskiego. Sukcesem było już to, że udało się go wypożyczyć, ale jak widać niektórym się w dupach od tego poprzewracało.

Jak mamy walczyć o mistrzostwo? Tak jak Piast Gliwice, który też nie utrzyma składu. Ponieważ dysponujemy podobną, jeżeli nie mniejszą kasą.

Może wypali Brlek (chociaż dla mnie na razie wygląda jak Uryga2). Jak nie, to będzie trzeba próbować innych graczy.

emjot 16.06.2016 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1441331)
Rzucasz poważne oskarżenia i obrażasz ludzi którzy wiele dla Wisły zrobili (jak Cupiał) nazywając ich cinkciarzami. Rozumiem w takim wypadku, że:

1) wiesz na 100% że inwestory był i że się nie wycofał
2) widziałeś umowę i wiesz na pewno, że poszło o 30% od sumy późniejszej sprzedaży, znasz wszystkie klauzule i masz pewność, że całośc była w 100% legalna
3) Wisłę stać było na kontrakt jaki sobie zażyczył Wolski, zwłaszcza po zajęciu 9 miejsca.

Skoro jesteś tak świetnie zorientowany w temacie, to czy mógłbyś się na forum podzielić swoją wiedzą zamiast operować wyzwiskami i ogólnikami? Na pewno oczyściłoby to atmosferę.

----------------------------------------

A teraz na serio, bez sarkazmu - g... wiesz na temat tego co się działo wokół Wolskiego. Prasowymi spekulacjami i "dobrze poinformowanymi źródłami" z magla można się podetrzeć. Niestety, nie stać klubu na Brleka, a co dopiero Wolskiego. Sukcesem było już to, że udało się go wypożyczyć, ale jak widać niektórym się w dupach od tego poprzewracało.

Jak mamy walczyć o mistrzostwo? Tak jak Piast Gliwice, który też nie utrzyma składu. Ponieważ dysponujemy podobną, jeżeli nie mniejszą kasą.

Może wypali Brlek (chociaż dla mnie na razie wygląda jak Uryga2). Jak nie, to będzie trzeba próbować innych graczy.

abstrahując od meritum
zarzucasz szprotosonowi że operuje wyzwiskami i ogólnikami
sam bluzgając na lewo i prawo
w cudzym oku źdźbło trawy dostrzegasz nie widząc belki w swoim

paradne
jak całe to forum

Markus 16.06.2016 18:01

Nie zamierzam bronić polityki polegającej na regularnym oddawaniu bez korzyści finansowych i sportowych najlepszego zawodnika ani traktować ją jako sensowną czy pozbawioną alternatywy. Nie wobec tak wielu od lat patologi i absurdów w zarządzaniu tym klubem, o których wszyscy doskonale wiedzą. One nagle nie znikły, nadal istnieją, tak jak choćby Zdzisiu Kapka. Wyniki najlepiej to wszystko weryfikują i pokazują.

Nikt poważny nie powie, że Wisła dobrze gospodaruje środkami, które posiada.

W naszym klubie bynajmniej z roku na rok nie jest lepiej. Aby mogło być, potrzebni są tacy zawodnicy jak przykładowo Stilić czy Wolski, a nie tacy jak Sikorski, Federiksen, Bałaszow, Pietrzak, Buchalik etc.

gypsy 17.06.2016 15:09

Szerokości Rafael!

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ro_rozwiazany/

WhiteDoctor 17.06.2016 15:49

Krzywejajo z wozu :) ruch in plus

mitmichael 17.06.2016 19:02

A Handzlik w Legii. Czyzby widzieli w nim wiecej niz Nasi?

picasso 17.06.2016 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1441384)
A Handzlik w Legii. Czyzby widzieli w nim wiecej niz Nasi?

nie.to Handzlik zobaczył wiecej $

mitmichael 17.06.2016 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1441386)
nie.to Handzlik zobaczył wiecej $

To jest jedna sprawa, druga gdyby czegos w nim nie widzieli to by sie nim nie zainteresowali

picasso 17.06.2016 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1441387)
To jest jedna sprawa, druga gdyby czegos w nim nie widzieli to by sie nim nie zainteresowali

no tak ale nasi proponowali mu podpisanie kontraktu czyli też coś w nim widzieli.nie tylko Legia.zaważyły pieniadze a w zasadzie pazerność Handzlika.może teraz wyszedl na tym lepiej finansowo jednak nei sadzę zeby w dluzszej perspektywie na tym zyskal.jesli nei przebije sie predko do skladu to przepadnei w niższych ligach..a przebic sie nei będzie miał łatwo

Wojtas 17.06.2016 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1441388)
no tak ale nasi proponowali mu podpisanie kontraktu czyli też coś w nim widzieli.nie tylko Legia.zaważyły pieniadze a w zasadzie pazerność Handzlika.może teraz wyszedl na tym lepiej finansowo jednak nei sadzę zeby w dluzszej perspektywie na tym zyskal.jesli nei przebije sie predko do skladu to przepadnei w niższych ligach..a przebic sie nei będzie miał łatwo

kijek w tyłek Handzlikowi,skonczy jako wypożyczony do Heko Czeremno czego mu zyczę.

P.S No i koniec ery tego pozoranta ,jak najdalej na drugi raz od takich południowców.

Patryko 17.06.2016 22:34

Teraz jeszcze pozbyć się Bałaszowa aka Miłosz Przybecki 2.0 i kadra będzie z grubsza oczyszczona z największego piłkarskiego szrotu.

Ogryzek 17.06.2016 22:48

Myślę że nikt nie będzie płakał po tym słabiaku. Niemniej brakuje nam ofensywnego pomocnika i prawoskrzydłowego. Może co się jeszcze urodzi? :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl