Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

serek.c2 02.06.2016 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1440711)
Przecież jemu chodziło o rzut karny...

Więc po co pisanie o wyrzucaniu z ósemki? Co to - ten karny zaważył? Post brzmi mniej więcej tak - łajza Brożek nie potrafił strzelić karnego, stąd brak nas w pierwszej ósemce. Karnych nie strzelali najwięksi tego sportu...

Wojtas 02.06.2016 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1440704)
Problem polega na tym ze wielu chce lepszych piłkarzy tylko pytanie niby których mamy zakontraktować?
Potrafi ktoś wymienić realnych piłkarzy na nasze warunki finansowe do zakupu?

Moim zdaniem jeżeli sie plotki potwierdza to transfery wyglądają bardzo solidnie.

Popieram.

A moze lepsi nie chca przyjsc do Wisly?

czesc z kibicow chyba jeszce kibicuje Wisle za ery Kaspra,no moze jeszce Skorzy.

Halo...Wisla to dzis zupelnie inny klub w zupelnie innym miejscu.
To i tak jakby przyszedl taki np Danch to bylo by naprawde dobrze.

Bartosz 02.06.2016 18:54

Mójta: Osiem miesięcy nie dostałem wypłaty.

https://www.youtube.com/watch?v=uVF3x2YPF94

Czyli wiemy jakie są kryteria zatrudniania :-)

R33 02.06.2016 18:55

Zastanawia mnie dlaczego ludzie się tak czepiają, że bierzemy kogoś z drużyny spadkowicza? Przecież tak się powinno robić, że skoro drużyna spada to można wziąć od niej wyróżniającego się zawodnika bo łatwiej go wyciągnąć. Dla przykładu w 2003 r. kupiliśmy Damiana Gorawskiego ze spadającego wtedy Ruchu, który wskoczył do podstawowej jedenastki, a byliśmy przecież wtedy w zupełnie innym miejscu niż teraz.

kpn 02.06.2016 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1440718)
Zastanawia mnie dlaczego ludzie się tak czepiają, że bierzemy kogoś z drużyny spadkowicza? Przecież tak się powinno robić, że skoro drużyna spada to można wziąć od niej wyróżniającego się zawodnika bo łatwiej go wyciągnąć. Dla przykładu w 2003 r. kupiliśmy Damiana Gorawskiego ze spadającego wtedy Ruchu, który wskoczył do podstawowej jedenastki, a byliśmy przecież wtedy w zupełnie innym miejscu niż teraz.

Tylko, ze Gorawski gdy przechodził to mial 24 lata i był perspektywiczny, a nie 30latni przecietny obronca. Rownie dobrze mogli sprowadzic 18 latka, którego w przyszłosci moznaby opylic

Levis88 02.06.2016 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kpn (Post 1440720)
Tylko, ze Gorawski gdy przechodził to mial 24 lata i był perspektywiczny, a nie 30latni przecietny obronca. Rownie dobrze mogli sprowadzic 18 latka, którego w przyszłosci moznaby opylic

18 latek, obrońca z podobnymi statystykami i za friko - kogo masz na mysli?

fialo 02.06.2016 19:40

Powiem tak. Transfer 30 letniego ogórka, któremu wyszedł jeden sezon w życiu, w dodatku te statystyki strzeleckie napompowane karnymi i fartownymi rykoszetami pokazuje, że w naszym klubie pojęcia skauting, wpasowywanie zawodników w styl drużyny nie istenieje. Adam Mójta to drewno. W dodatku 30 letnie drewno. Dodatkowo to drewno pomimo, że jest obrońcą nie umie bronić. Adam Mójta to fizol. Spielen und laufen. A Wisła przeważnie gra po ziemi. Wnioski niech każdy sobie wyciągnie sam.

Naprawdę nie rozumiem tego transferu, ma on taki sens jak szukanie żony w Coco. Znaczy się można. Ale i tak wiesz że prędzej czy później się to zjebie.

radek2323 02.06.2016 19:41

Jeszcze "dobry" skrzydlowy no i ktos za Wolskiego bo raczej sie z nim zegnamy . Jakos to bedzie.

arth_ur 02.06.2016 19:42

A kogo mieliśmy zakontraktowac? Messiego podczas rozdawania autografów? Bida piszczy u nas.

fialo 02.06.2016 19:45

Bida piszczy a piniondze dla Podpiździa za transfer gotówkowy 30 letniego ogóra są. Fuck logic.

WISŁAZWE 02.06.2016 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1440725)
A kogo mieliśmy zakontraktowac? Messiego podczas rozdawania autografów? Bida piszczy u nas.

Hmm dziwne co nie?
Mamy wykupić Wolskiego, zapłaciliśmy za Mójtę mamy zapłacić za Gergela.. A u nas bieda piszczy? :)
Coś tu jest nie halo..

skawaaa 02.06.2016 19:49

A może kontrakt z Wolskim już klepnięty, a Wisła czeka z oficjalną informacją żeby wywołać gównoburze

tomasz_19 02.06.2016 20:07

a nie doszło do was to, że Wolski po prostu, zwyczajnie nie chce u nas zostać?

radek2323 02.06.2016 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1440729)

Teraz moze i nie chce trzeba bylo brac jak nie mial nic do gadania ;)

Ogryzek 02.06.2016 20:15

To ile ten Mójta kosztował że taki płacz? 500 tysięcy euro? Pewnie grosze. I to nie z powodu kupna Mójty może u nas nie grać Wolski. A to czy Mójta to dobry wybór przekonamy się w przyszłym sezonie. Ja myślę że tak.

krzaq12 02.06.2016 20:42

Cytat:

Ja słyszałem, że właśnie chce zostać i tylko dlatego, pomimo że nie skorzystaliśmy z opcji pierwokupu dalej jesteśmy w grze. Gdyby sam zawodnik nie chciał grać w Wiśle, już dawno klub ogłosiłby fiasko rozmów. A Rafał pewnie zawitałby do innego klubu.

Merkury 02.06.2016 21:00

Dziwić może, że podobno mamy walczyć o puchary a nawet MP w przyszłym sezonie a sprowadzamy zawodników z drużyn, które spadły właśnie z Ekstraklasy ba takich, na których złamanego grosza nie zarobimy. Najważniejsze jest jednak to że Mójta nie ma pojęcia o grze obronnej, gość kryje na radar za każdym razem i przy okazji nie grzeszy zwrotnością.

Karherop 02.06.2016 21:16

Przychodzili do nas już tuż takie wynalazki jak Fredriksen, Branco, Kaczorowski, Vidlicka czy Lamey. I to w czasach dużo bardziej prężnych finansowo z naszej strony. Przy nich to Mójta jest solidnym obrońcą.

Nie kumam skąd to narzekanie. Jeśli Pietrzak pójdzie faktycznie na wypożyczenie, ogra się w ekstraklasie jak kiedyś Burliga to Mójta jest dobrą opcją na 1-2 sezony. Pamiętacie takiego Pana jak Maciej Stolarczyk? W jakim wieku do nas przychodził?

bridgeburner 02.06.2016 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1440737)
Przychodzili do nas już tuż takie wynalazki jak Fredriksen, Branco, Kaczorowski, Vidlicka czy Lamey. I to w czasach dużo bardziej prężnych finansowo z naszej strony. Przy nich to Mójta jest solidnym obrońcą.

Nie kumam skąd to narzekanie. Jeśli Pietrzak pójdzie faktycznie na wypożyczenie, ogra się w ekstraklasie jak kiedyś Burliga to Mójta jest dobrą opcją na 1-2 sezony. Pamiętacie takiego Pana jak Maciej Stolarczyk? W jakim wieku do nas przychodził?

solidnym obronca to Mojta nie jest nawet przy strachu na wróble
Inna sprawa, ze w ofensywie pare asyst po dobrych wrzutkach z pewnoscia zapewni
tym niemniej i tak uwazam, ze jego zatrudnienie to jest zly pomysl, nawet jak wiele nie kosztował to za frytki grac nie bedzie

Karherop 02.06.2016 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1440738)
solidnym obronca to Mojta nie jest nawet przy strachu na wróble

Wszyscy oceniają go przez to, że przychodzi ze spadkowicza. A wystarczyłoby, żeby ich Lechia nie przekręciła i zajęli by 7-8 miejsce w lidze, czyli wyższe od nas. Wtedy ten sam Mójta nie miałby szans do nas trafić.

Ale ok, pożyjemy zobaczymy.

s1mone 02.06.2016 22:06

Szczerze to ten transfer nie powala mnie łopatki, ale jako uzupełnienie składu może być. Mamy na tą chwilę Jovicia i Sadloka na boki obrony, więc dobrze, że po odejściu Burligi znalazł się ktoś kto może pełnić rolę zmiennika na tej pozycji.

Z resztą piszecie tu o nim jakby był już po drugiej stronie rzeki, a gość ma 29 lat, czyli jest w najlepszym piłkarsko wieku.

piotek 02.06.2016 22:22

Moim Zdaniem Wdowczyk ustawi Mójtę i Jovicie na wahadle z Głową, Guzmicsem/Danchiem(?) i Sadlokiem w środku.

mr_kwolf 02.06.2016 22:32

Przyjście Mójty jest ewidentnym potwierdzeniem teorii, że będziemy grali trójką obrońców (Rysiek, Głowa i Sadlok) i dwoma wahadłowymi (Mójta i Jovic).

Oczywiście patrząc na stan kadrowy na dzień dzisiejszy.

nesta 02.06.2016 23:25

Ja juz pomijam czy Wolski do nas trafi, ale ileż można w dobie maili, komórek i internetu przeprowadzać jeden transfer.. Niech mnie ktoś oświeci na co oni czekają wszyscy? Dogadać sie albo nie i do przodu

R33 02.06.2016 23:30

Ty byś ot tak podpisał kilkuletni kontrakt? Obie strony pewnie na coś liczą więcej. Wisła, że uda się zbić cenę, a np. Wolski na podbicie jej poprzez zainteresowanie innych klubów, albo na oferty od nich. Zwłaszcza, że w trakcie rundy Wolski grał bardzo dobrze i mówiło się o zainteresowaniu m. in. Legii (twitty ,,Leśnego") albo o powrocie do Fiorentiny i Wolski pewnie liczył, że będzie miał mocną kartę przetargową, a teraz to jakby ucichło i teraz Wisła ma bardziej komfortową sytuację (moim zdaniem oczywiście).

szczepans21 03.06.2016 06:45

apropo Mójty.

Mam dobrego znajomego z BB i cały Mójta jest mega słaby psychicznie. Jak idzie dobrze to jst ok ale jak zaczyna się sypać to się sypie. Pogłoska chodzi że po w Białymstoku dostał liscia od Piaźka za to że odpuscił grę. Potem sie obraził razem ze Szczepaniakiem nie grał już tylko dreptał.

Mam nadzieję że chłop wytrzma presję...

emjot 03.06.2016 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1440747)
apropo Mójty.

Mam dobrego znajomego z BB i cały Mójta jest mega słaby psychicznie. Jak idzie dobrze to jst ok ale jak zaczyna się sypać to się sypie. Pogłoska chodzi że po w Białymstoku dostał liscia od Piaźka za to że odpuscił grę. Potem sie obraził razem ze Szczepaniakiem nie grał już tylko dreptał.

heheszka
w BB nie wytrzymał presji
a tu ma wytrzymać
nie żartuj tak brutalnie z rana

krzaq12 03.06.2016 07:42

Cytat:

apropo Mójty.

Chyba dostał od Józefa Piacka a nie Piazka....

W takim razie też bym się chyba obraził, gdyby bił mniej absolutnie najsłabszy zawodnik w klubie, który wielokrotnie dawał popis swoich umiejętności. :D

Levis88 03.06.2016 08:25

Jak go Glowa zjebi.e w trakcie meczu to sie biedak zamknie w sobie...

Bene Nati 03.06.2016 09:18

W kilku kolejkach minionego sezonu był wiodącą postacią Podbeskidzia. Przyda się.

pepe72 03.06.2016 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1440687)
Adam Mójta oficjalnie zawodnikiem Wisły Kraków, podpisał umowę na dwa lata z możliwością przedłużenia.Powodzenia!

Z jednej strony fajnie, z drugiej zaczynamy się modlić ;)

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7525
15/16 - Podbeskidzie BB - spadło'16
14/15 - GKS Bełchatów - spadł'15
13-14 - Sandecja NS
12(w-j) - Warta Poznań - spadła'13
11(j) - Zagłębie Sosnowiec

Dalej nie chce mi się sprawdzać ;)

pepe72 03.06.2016 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzana (Post 1440699)
...
A jak komuś się Rybus marzył, pewniak pierwszego składu reprezentacji, gość który miał jechać na Euro to polecam szybką wizytę w placówce im.dr.J.Babińskiego.

Za "Rybus" w tym temacie możemy wstawić inne nazwiska i ta sentencja będzie nadal prawdziwa :)

DAVE 03.06.2016 10:07

Zasięgnąłem opinii znajomego kibica Podbeskidzia, człowieka który od lat chodzi na ich wszystkie mecze, jeździ na wyjazdy i generalnie zna się na rzeczy i widział tego piłkarza w akcji wiele razy i oto co mi napisał o naszym nowym nabytku:

"Adam Mójta. Lewy obrońca. W tym sezonie strzelił kilka bramek (trochę z karnych trochę z akcji). B. dobre dośrodkowania (kilka świetnych asyst) po rajdach lewą stroną. Tylko, że wtedy nie wracał pod swoją bramkę i kończyło się to golem lub niebezpieczną sytuacją.

Generalnie b. pozytywna postać minionego sezonu, ale nie widzę go w Wiśle. Wg. mnie jest za słaby. Nie wiem czy gdyby zbilansować to co strzelił z tym co przez niego wpadło to wyszłoby na „0”?! Może nawet na mały minus. No chyba, że DW spróbuje go zamiast na obronie wstawić w pomocy. Wtedy mogłoby to być lepsze. Niemiłosiernie ogrywany przez lepszych pomocników czy napadziorów.

Gdy zobaczyłem go rok temu gdy przyszedł do BB w pierwszym sparingu to powiedziałem, że to jest obraz naszej ekstraklasy. Człapiący, jakoś tak łukowato do tyłu odgięty jakby biegł pod mocny wiatr. Potem w drugiej kolejce TSP dostało na Legii 0-5 i Kubicki go obwinił za ten wynik (mimo, że grał tylko pierwsza połowę) i posadził na ławie. Przyszedł Podoliński i przy nim wystrzelił.

No i co najistotniejsze: Każdy klub ekstraklasowy, w którym Mójta rozegrał choć jeden mecz, spadał z ligi."

To by było na tyle...

Wesoły Romek 03.06.2016 10:13

Nie ma to jak opinie znajomych kibiców Podbeskidzia...Dzwoń do Prezesa, musimy natychmiast unieważnić kontrakt. Za moich czasów młodzież była bardziej bystra. Nie było wtedy internetu, FB i innych FM. Nie było komórek. Było boisko, rower i życie w realu.

Rustin 03.06.2016 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1440755)
Nie ma to jak opinie znajomych kibiców Podbeskidzia...Dzwoń do Prezesa, musimy natychmiast unieważnić kontrakt. Za moich czasów młodzież była bardziej bystra. Nie było wtedy internetu, FB i innych FM. Nie było komórek. Było boisko, rower i życie w realu.

Dokładnie, Real, Geant, to było życie, teraz wszyscy siedzą w tym Auchanie i piszą na shoutboxach.

Tak zupełnie poważnie, to dajcie gościowi zagrać chociaż kilka spotkań. Dariusz W. nie jest idiotą, jak zobaczy, że Mójta kaleczy to posadzi gościa na ławce albo przesunie do pomocy. Nie znamy planów trenera, nie wiemy jak się wkomponuje w zespół sam fan kuchenek, pożyjemy - zobaczymy. Jak dla mnie Sadlok był w wielu meczach bardzo niepewny, miał dużo głupich zagrań, ale na naszą Ekstraklapę wystarczył. Tak samo może być z Mójtą, da ciała w kilku meczach, ale połowie tej ligi spokojnie nastrzela.

szczepans21 03.06.2016 11:27

Kurde,

Coś człowiek napisze a już wszyscy krytykują. POLSKA.

Z Kumplem nie jedną wódkę wypiłem, ma fetysz aby być kibicem TSP BB bo jest z BB i Mójta jest słaby.

Może lepszy od Pietrzaka ale nie będzie tam fajerwerków. Chłop ma 29 lat nic nie osiągnął oprócz kilka spadków.

Daj Panie Boże żebym się mylił. Obym musiał na forum wypluwać dzisiejsze opinie.

W Naszej sytuacji rozsądny wybór w dobrych pieniądzach.

wściekłe pięści węża 03.06.2016 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariusz Wdowczyk (Post 1440760)
Kurde,

Coś człowiek sprowadzi w granicach budżetu, wyróżniający się piłkarz ligi polskiej na swojej pozycji a już wszyscy krytykują ne będąc trenerami. POLSKA.

Pozdrawiam.

bridgeburner 03.06.2016 12:22

Wyróżniający...
Najbardziej to sie wyróżnia 9 pojedynkami defensywnymi średnio na mecz
I przegrywaniem 45% z nich
najgorsze wyniki w lidze z lewych obrońców wg instata
Ale patrzmy na to ze strzela karne i od czasu do czasu wrzuci, w końcu za to sie powinno oceniać obrońce w pierwszej kolejności

Paweł 03.06.2016 12:46

Czyli teoretycznie nasza docelowa formacja obronna ma wyglądać następująco:

Jović - Danch - Sadlok - Mójta

W tym sezonie jeszcze trochę pogra Głowacki, a dalej... oby coś z tego było.

gypsy 03.06.2016 13:02

No optymistycznie to niestety nie wygląda, jeśli chodzi o obronę ;)

W ogóle Sadloka chyba jednak wolałabym oglądać na lewej obronie, a już na pewno bardziej niż Mójtę.

Jednak trzymam kciuki za naszego nowego zawodnika, niech zada kłam statystykom ;) i pokaże w Wiśle, że grać potrafi... bo potrafi, prawda...? oby...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl