![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
kot, ale demagogie uprawiasz... Chavez w tamtym sezonie, byl najlepszym stoperem ekstraklasy, do tego gral bardzo dobrze w reprezentacji Hondurasu. Dragana mogl zwolnic, nadal moze, ale trzeba dac mu walizke pieniedzy. Watpie tez zeby sciagniecie Diaza bylo pomyslem Stana.
|
Sam nie wiem co bym zrobił z Maaskantem na miejscu Cupiała.
Wiem czego bym nie zrobił. Nawałka - 2006/2007 - kto nas trenował wiosną i doprowadził do 8 miejsca... niech mi ktoś przypomni. Jak Cupiał weźmie trenera, który sprawdził się jak dotąd jedynie broniąc drugą ligę, a potem grając na poziomie jej środka z GKS Katowice, a teraz trenując typową drużynę środka bez ambicji na więcej to nisko pochylę głowę nad przenikliwością i wizją bossa. Potem będzie płacz jak wiosną prz.jebiemy wszystko po kolei. Poza tym Nawałka będzie do wzięcia wyłącznie wtedy jak Go... wywalą z Zabrza:) Jak Mu się chce Polaka to może wyciągnąć w zimie z Ruchu Fornalika. Manolo Jimenez... już go u nas widzę, a asystentem będzie pewnie Michael Laudrup...:D |
Cytat:
Nie upraszczajmy świata na zasadzie - Stan świetny - Stan odpowiada tylko za udane transfery jak Melikson. A "inni" źli odpowiadają za Branco czy Diaza. Za wszystkich sprowadzonych od kiedy jest w Wiśle odpowiada Valcxs. Podstawa to żeby było więcej tych lepszych niż tych gorszych. W większości jednak miał dobre decyzje, ale nie róbmy z niego nieomylnego półboga. Już mamy jednego (właściwie mieliśmy do wczoraj do 19.00) nieomylnego mistrza PR. Wystarczy jeden:) |
Zrozumcie, że przynajmniej na razie nie ma tematu zmiany trenera, sprawę nakręcają media, a wy się na to łapiecie. Media chcą jeszcze bardziej podgrzać i tak gorącą atmosferę wśród kibiców Wisły i, jak widać, udaje się im to.
|
Cytat:
Valckx ma dobre transfery, ma też fatalne. Jak w każdym klubie. Tak było, jest i będzie. Jeśli zatrudni 4 piłkarzy, z czego jeden nie będzie się nadawał do gry, to dla mnie będzie ok. Tak na prawdę pretensję do Stana to mam o Lameya. Znał go, wiedział, jak gra, wiedział, że gdziekolwiek się nie pojawił, narażał się na śmieszność. Na co liczył sprowadzając go? Nie pojmuję. Nie Stan jest problemem, problemem jest Maaskant. Żaden - powtarzam, żaden piłkarz nie rozwinął się indywidualnie pod Jego skrzydłami. Natomiast kilku z nich leci z formą w dół z prędkością komety... Do tego nie ma kompletnie progresu w grze drużyny jako całości. Od początku co bardziej kumaci forumowicze zwracali uwagę, że cała nasza gra opiera się na indywidualnych przebłyskach Małeckiego czy Meliksona. Ktoś to może nazwać taktyką. Jasne. Tylko po co oszukiwać samego siebie? Oczywiście, jest rzeczą jasną, że są w klubie inne problemy - brak spójnej polityki finansowej, brak boisk treningowych, czy brak wizji transferowej. One również muszą znaleźć rozwiązanie,. Ale to jest dyskusja na inne tematy. Tu rozmawiamy o wpływie Maaskanta na tę mizerę, którą gramy. I według mnie, dobry trener wyciągnąłby z tej drużyny znacznie więcej. Bo kadrowo - jak na polską ligę, zaznaczam - prezentujemy się dobrze. Zaraz ktoś mi powie, że skład mamy dobry "na papierze". Owszem. Co jest zatem przyczyną, że nie jesteśmy w stanie wykorzystać potencjału tej drużyny? Gdzie leży pies pogrzebany, że 3/4 zespołu jest totalnie bez formy? Maaskant niech dogra do końca kontrakt, albo przynajmniej rundę. Nie jestem zwolennikiem, żeby zwalniać go teraz. Ale w najbliższym czasie musi dojść do zmiany trenera. Oczywiście mając na uwadze też pozostałe aspekty, które trzeba zmienić, a o których pisałem. Ale szkoda moim zdaniem kupować temu trenerowi lepszych zawodników, bo on ich po prostu spartoli. |
Nie rozumiem, jak "taki" trener pozwala na to, że Junior Diaz gra w tej drużynie...
|
Nie pamiętam żeby jakikolwiek trener w Wiśle miał taki duży kredyt zaufania, nie wiem co się tam dzieje w szatni i mnie to nie obchodzi nawet mogą się tam bić ale najważniejsze to wygrywać i w takim stylu żeby dało się to oglądać
|
Cytat:
(Jestem wyczulony zarówno na przesadną krytykę, ale jeszcze bardziej na przesadne bałwochwalstwo stąd mój post do dawissa który upatruje wpływu mitycznych złych że Stan sprowadził Diaza czy innego słabiaka, nie dopuszczając do wiadomości że i on się może czasem pomylić.) |
Czyli co....po przerwie na reprezentację czekają nas:
- wymęczony remis lub przegrana z Górnikiem - klęska ze Śląskiem Bardzo prawdopodobne !? |
Cytat:
Ale mam nadzieję, że karta się odwróci... |
Jesli Maaskant zostanie, to coś jednak w Wiśle zmienia się na lepsze. Zamiast wypieprzyć jak zwykle trenera, może by tak wzmocnić szkolenie? trener od przygotowania fizycznego z prawdziwego zdarzenia? sztab medyczny? psycholog? dalsze wymienianie składu?
Baza treningowa i szkolenie młodzieży? Trener to jest kierowca tego samochodu. Można oczywiście zatrudnić gościa, który będzie szybciej jeździł i mniej gadał, ale generalnego remontu silnika to nie zastąpi. Szukajcie problemów tam, gdzie naprawdę są. |
Cytat:
Ale jaką masz alternatywę? Przyjdzie Nawałka albo drużynę obejmie Moskal i wygramy wszystkie mecze w cuglach? Nie ma szans. Nie dlatego chcę, aby Maaskant został, że uważam, iż nagle coś się odmieni. Zależy mi na tym ponieważ zatrudnianie kolejnych Urbanów, Tarasiewiczów czy Ulatowskich jako ratowników klubu skończy się jeszcze większą tragedią. Tymczasem drużyna jest w rozsypce i to pod każdym względem, psychologicznym, motorycznym i taktycznym. Ogarnąć to może tylko doświadczony trener, psycholog i to tylko wtedy, jeśli będzie miał czas. A ten czas to najwcześniej przerwa zimowa. |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1d572
czy mamy wojnę między zawodnikami. Moim zdaniem Wilk dobrze powiedział. ----------------------- http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html I to by było na tyle. Dziekuje ku.wa bardzo mocno :( Człowiek od 1.5 roku nie zrobił NIC na + dla naszego klubu. Powiem więcej! W tym czasie zdecydowanie pogorszył naszą grę. Jaką otrzymuje za to nagrodę? Spokojną pracę. No ku.wa trzymajcie mnie, bo zaraz rozjebie coś. Rozdupcyć cały ten pożal się boże skład gwiazdeczek. Zostawić najlepszych na czele z meliksonem i Jovanovicem. Wziąć chłopaków z MESY i niech grają do końca sezonu. Wole oglądać porażki naszych młodych, którzy oddają serce w każdym meczu za klub, niż patrzeć jak gwiazdeczka Jalliens ma w dupie biała gwiazdę i spaceruje sobie w derbach. A jestem do tego niemal pewny, że ten młody polski piłkarz pokaże w meczu więcej niż gwiazdeczka z Holandii. Chcemy profesjonalny klub? TO ZACZNIJMY OD PODSTAW. Straciliśmy juz 15 lat w erze Cupiała i nie zostało zrobione nic w kierunku akademii. Oby tak dalej ku.wa a zajdziemy daleko .... Legia wprowadza młodych Polaków, którzy wygrywają jej mecze. My wprowadzamy Lameya i Jalliensa, aby niszczyli nasz klub. BRAWO! W 90 minucie meczu Legii z Rapidem było na boisku 8 Polaków ( !!! ) w składzie Legii. W tym 2-ch 19 latków i 2-ch 20-latków. W 90 minucie naszego meczu z Fulham na boisku był 1 ( słownie JEDEN ) ku.wa POLAK. CZY TO JEST KU.WA NORMALNE? JAK MOŻEMY BYĆ NORMALNYM KLUBEM SKORO WYSTĘPUJĄ TUTAJ TAKIE ANOMALIE!? |
Dałbym czas maaskantowi do następnego meczu, brakuje mi tu sobolewskiego i żurawskiego którzy mogliby podbudować szatnie, no ale cóż musimy radzić sobie bez nich. Maaskant osiągnął tylko 4 rundę LM, mistrzostwo polski to zasługa Stana.
|
Cytat:
|
Maaskant out jednak? Ale burdel organizacyjny w tym klubie: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...skanta,1718138
|
Interia podała że maskant odjechał na rowerze do pedałlandu
Onet podał że maskant zostaje oba portale zgadzają sie że było spotkanie z zarządem :) lol |
Hmm ciekawe - PAP wydała komunikat, że RM zostaje w klubie. Był wprawdzie na spotkaniu z władzami klubu, ale miało to być spotkanie jak zawsze, po ligowej kolejce.
|
Cytat:
Najpierw naucz się rozróżniać co jest anomalią,a co prawidłowością, a potem się wypowiadaj. Ostatnie dziesięciolecia pokazują niezbicie, że anomalią jest sytuacja, w której zespół oparty na polskich zawodnikach odnosi JAKIKOLWIEK sukces w Europie. Prawidłowością jest natomiast fakt, że drużyny, obojętnie w jakiej lidze, oparte na mądrze dobranych obcokrajowcach, zdominowane przez nich, odnoszą takie sukcesy regularnie i często. Przykładem nie tylko bardzo bogate kluby angielskie, hiszpańskie (z wyjątkiem Barcelony, ale Hiszpanie to aktualni Mistrzowie Świata i Europy), niemieckie, ale też nawet taki Apoel. Ilość obcokrajowców na boisku niczego nie blokuje, ani niczego nie uniemożliwia. PRzeciwnie - daje szansę i możliwości tańszego zbudowania bardzo dobrego zespołu. |
Na interii piszą, że Boss nie wytrzymał i zwolnił Robercika. Teraz musimy czekać na oficjalne info.
|
Dokładnie to samo miałem napisać : według interii Maaskant zwolniony
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...skanta,1718138 |
Dawać tu niemiecką doświadczona rękę.
|
Maaskant zostanie wywalony i tak. A czy to się stanie dzisiaj czy za miesiąc to zależy od sytuacji w klubie, którą pewnie Boguś skonsultuje.
Z punktu widzenia druzyny lepiej aby to się stało natychmiast. Dryfowanie do grudnia przy trenerze, którego za chwile i tak nie będzie, zwiększy tylko nasz dystans do czołówki. A tym samym zagrozi awansowi do jakiegokolwiek pucharu na wiosnę już teraz. |
Chciałbym żeby Maaskant odniósł; sukces bo fajny z niego trener z humorem i z powagą, niestety wyniki nie pozwalają. Jeżeli informacje zwolnieniu RM się sprawdził marzę o trenerze z doświadczeniem + dobre kluby w których pracował.:)
|
Szkoda,że nie zdążyliśmy z Probierzem ale przynajmniej klub jest przygotowany na następce .
Wisła szukała następcy Maaskanta już po ligowej porażce z Legią Warszawa. Sondowała możliwość sprowadzenia pod Wawel Michała Probierza, ale zanim się na niego zdecydowała, ten via ŁKS trafił do Arisu Saloniki . |
Cytat:
|
Ciekawe ile w tym prawdy .Co nie zmienia faktu, że dobrze by było jakby to nie była tylko plota, a jeśli faktycznie nie jest, to żeby przyszedł ktoś ogarnięty, a nie pierwszy lepszy byle Maaskanta wywalić.
|
Cytat:
Myslisz ze zalatwia Ci trenera z gornej polki europejskiej w ciagu dnia?? Moskal dokonczy a w zimie nowy trener... Otrzasnij sie.. |
Cytat:
|
To najgorszy moment na zmianę trenera - no chyba, ze bylismy do tego faktycznie przygotowani.
Szkoda, ze Probierz nam uciekl w takim razie. |
Nie wiadomo czy to prawda ale Interia pokazała że trafne przecieki. Za przykład podam sytuacje z otwarciem jednej z trybun na naszym stadionie. oficjalna milczała a Interia już się rozpisywała.
Co Wy z tym Probierzem? ... |
Cytat:
|
Piotr Nowak 10znaków
|
Cytat:
Tak trudno było poczekać do zimy i wtedy zatrudnić kogoś lepszego? |
Pytanie dlaczego brak oficjalnej informacji ?
|
Nie wiecie? prawdziwa ta informacja z interii ze Maaskant zwolniony ?
|
Cytat:
Lepiej juz dać rozeznać się w jakich najemnikach może wybierać nowy trener. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl