Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

JrQ- 02.08.2010 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 950437)
A czy Golański już nie przeszedł do Toma Tomsk??Tak mi się zdaje.

Dobrze Ci się zdaje.

AYALA 03.08.2010 08:51

skoro za Sadloka i Sobiecha trzeba płacic w milionach € to może warto zaiwestowac na przyszłośc w kilka perełek z kadry U-16 ? Tak robi od lat Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi.
http://www.90minut.pl/news/130/news1...z-z-Litwa.html

_barszczu 03.08.2010 08:53

nie mamy odpowiednich trenerów i bazy treningowej do szkolenia młodych

obiektywnie - tylko zmarnujemy ich talent, lepiej jakby gdzieś do Włoch, Holandii jeździli w tym wieku na 2-3 lata

tomek9 03.08.2010 09:05

i co ? myślisz, że za 2-3 lata przebiją się do pierwszego składu?
jeszcze u Kasperczaka?

już wolą pograć w juniorach w małopolskiej, gdzie później dostaną szansę w jakiejś 2-3 ligowej drużynie i grają niektórzy nawet najwięcej z całej drużyny.

jak myślisz, dlaczego teraz tak dużo młodych odchodzi z Wisły z roczników 94 i starszych?
nie dostają szansy oprócz kilku..

polska.mysl.szkoleniowa 03.08.2010 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek9 (Post 951083)
i co ? myślisz, że za 2-3 lata przebiją się do pierwszego składu?
jeszcze u Kasperczaka?

Ja nie wiem, czy na tym polega mentalność motłochu i plebsu (demokracja), czy może ty jesteś akurat głupi, ale jeśli czegoś nie wiesz - to nie pisz.

Za Kasperczaka w drużynie grali młodzi zawodnicy - choćby Gorawski - a próbowani, czasem nawet po całe mecze w lidze, byli Kwiek, Kowalczyk. A jakieś czarne chłopaczki w Pucharze Polski też grały.

masterlag 03.08.2010 11:38

*polska.mysl.szkoleniowa*- sorry za OT z góry, ale czy kolega wie co oznacza słowo "plebs" ? I dlaczego wyzywasz innych od "motłochu" i owego "plebsu" skoro nie masz o tym kimś pojęcia?
Pisać, że ktoś jest głupi, bo pisze zupełnie bez sensu itd- rozumiem, ale czemu besztać od razu ? o.O

A co do młodych zawodników to chyba Strąk nijaki też dobrze u nas pogrywał chyba właśnie za Henia, a przecież i Szymek jak do nas przychodził miał jakoś 25 lat (Gorawski 24), a Żuraw 23...
Co do aktualnych młodych- póki co to ja wolę Clbera od Bunozy np. ;)

A co do tych perełek U-16, to była już mowa, że nie mamy za grosz dobrej bazy treningowej (w Anglii praktycznie każdy klub w tym i Arsenal mają swoje "akademie" z porządną bazą) i kadry szkoleniowej, która gwarantowałaby prawdziwy rozwój.

bozar 03.08.2010 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 951163)
Ja nie wiem, czy na tym polega mentalność motłochu i plebsu (demokracja), czy może ty jesteś akurat głupi, ale jeśli czegoś nie wiesz - to nie pisz.

Za Kasperczaka w drużynie grali młodzi zawodnicy - choćby Gorawski - a próbowani, czasem nawet po całe mecze w lidze, byli Kwiek, Kowalczyk. A jakieś czarne chłopaczki w Pucharze Polski też grały.

..do tego można dorzucić jeszcze Pawła Strąka. Co z tego skoro żaden z nich nie zaistniał na dłużej?
Problem w tym że lista "młodych zdolnych" która za Kasperczaka nie dała rady jest jeszcze dłuższa: Kuzera, Skrzekowski, Magiera, Belotte, Mrowiec, Iwan, Kmiecik...oooj lista jest długa, w zasadzie z dawnej Wisły II nikt poza Brożkami się nie wybił. Prawda jest taka że nasza "zdolna młodzież" jest na bardzo słabym poziomie. I póki nie będzie porządnego systemu szkolenia to nic się w tej sprzwie nie zmieni.
Kasperczakowi na plus należy zaliczyć fakt iż za poprzedniej kadencji regularnie bywał na meczach Wisły II i miał cykliczne konsultacje z trenerami juniorów.
Nie jestem wielkim zwolennikiem Kasperczaka ale mówienie o tym że Wisła szuka trenera z serie A na jego miejsce dwa dni przed bardzo ważnym dla drużyny meczem jest nie tylko nie w porządku względem niego ale wręcz trąci mi sabotażem. Nasi piłkarze doskonale wiedzą co w prasie piszczy i taka plotka w szatni przed meczem na pewno nie pomoże w mobilizacji.

polska.mysl.szkoleniowa 03.08.2010 11:47

Rozumiem, co masz na myśli, ale zauważ, że w każdym klubie z ambicjami, w którym przeprowadza się transfery do klubu, zawodników-obiecujących juniorów, którzy przebijają się do pierwszego składu jest niewielu. Kilka holenderskich przykładów nie tworzy reguły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 951172)
*polska.mysl.szkoleniowa*- sorry za OT z góry, ale czy kolega wie co oznacza słowo "plebs" ? I dlaczego wyzywasz innych od "motłochu" i owego "plebsu" skoro nie masz o tym kimś pojęcia?
Pisać, że ktoś jest głupi, bo pisze zupełnie bez sensu itd- rozumiem, ale czemu besztać od razu ? o.O

Skrót myślowy. Zmęczony jestem tym chorągiewkowaniem na forum. Jak wieje Kasperczakowi w plecy to hurra, hurra, Heniu, nasz podwórkowy Wenger. Jak wieje w twarz, to każdy pluje i to z najbardziej absurdalnego powodu.

emjot 03.08.2010 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 951163)

zanim zaczniesz kogoś wyzywać to może zastanów się nad sobą.

Młodzi zawodnicy...
taaaaa
jest drobna różnica między Gorawskim, Kowalczzykiem czy "czarnymi chłopaczkami" z PP
a np. Mączyńskim, Burligą czy Kokoszką.

Żaden z trenerów w erze Telefoniki nie grał młodymi (może poza Nawałką). to sobie jasno powiedzmy
Popatrzmy choćby na Kasperczaka i Skorżę:
Kasper ogrywał Strąka, trochę grał Brożkami, Kuzerą i ... tyle
Skorża: wprowadził do drużyny Małeckiego, pograł trochę Kokoszką, dał pograć ogony Mączyńskiemu i Burlidze, dał zadebiutować Chrapkowi, Leszczakowi i Kowalskiemu w I drużynie w lidze, a Papieżowi w PP
i to by było na tyle - bo gry w PE nie liczę, wszak to była szopka nie normalne rozgrywki.
Od dawna na szkolenie młodych jest położona w Wiśle laga.
Musi powstać baza i władze muszą mieć przekonanie do tego że lepiej wychować 2-3 graczy do I drużyny, żeby potem sprzedać za dobrą kasę na zachód niż nasprowadzać szrotu z całego świata ... i nic nie zarobić (bo zarobiliśmy tylko na Uche i Marcelo...)

ociec Ciemka 03.08.2010 12:05

Ja tego pojąć nie potrafię. Zdecydujcie się w końcu: w Wiśle mają grać piłkarze młodzi i polscy czy najlepsi na jakich nas stać! Wisła ma wygrywać czy ogrywać młodzież? Chcemy jako kibice sukcesów i jedziemy po klubie bo przegrywa z azerbejdżańskim klubem czy jedziemy bo nie grał w tym meczu Nalepa i inni młodzieżowcy? (W ogóle myślicie, że oni wolą ciężko trenować i grać a nie bawić się? Nie bądźcie nieludzcy dajcie się młodzieży wyszumieć!)

tomek9 03.08.2010 12:06

polska.mysl.szkoleniowa@ - młody, perspektywiczny zawodnik to ma 17-19 lat i powoli zaczyna grywać w pierwszym składzie.a nie Ty wymieniasz gości, którzy grali, a mieli ponad dwudziestkę..

Jagul 03.08.2010 12:20

Młody i perspektywiczny, to był Błaszczykowski jak wchodził do drużyny, a nie Mączyński, który ma 23 lata i dalej nie przebił się do 1-go składu. Bardziej boli mnie, to, że nie mamy środkowych obrońców, a Heniek dalej jest nieugięty i nie sprawdza stoperów z ME. Dobrze, że chociaż w tych sparingach z KSZO i Przebojem, niektóry zagrali. Ale to bardziej z powodu braku innych zawodników...

For_FuN_ 04.08.2010 00:29

Jesli szukamy rozgrywajacego:
http://transfermarkt.de/de/peter-czv...ler_43742.html i filmik z probka umiejetnosci - http://www.youtube.com/watch?v=fn7-VqMldKk ;).

http://transfermarkt.de/de/nemanja-n...er_102281.html - 23 letni napastnik

Pilkarze z ligi wegierskiej(za tropem Rudnevsa) ;).

emjot 04.08.2010 06:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 951199)
Ja tego pojąć nie potrafię. Zdecydujcie się w końcu: w Wiśle mają grać piłkarze młodzi i polscy czy najlepsi na jakich nas stać! Wisła ma wygrywać czy ogrywać młodzież? Chcemy jako kibice sukcesów i jedziemy po klubie bo przegrywa z azerbejdżańskim klubem czy jedziemy bo nie grał w tym meczu Nalepa i inni młodzieżowcy? (W ogóle myślicie, że oni wolą ciężko trenować i grać a nie bawić się? Nie bądźcie nieludzcy dajcie się młodzieży wyszumieć!)

w Wiśle mają grać dobrzy piłkarze trenowani przez dobrego trenera
a jak będzie to 2-3 wychowanków i 1-2 świetnych obcokrajowców (vide Marcelo - Uche)
to będę zadowolony
zdecydowane nie dla szrotu z zagranicy: Ouadjiów, Radovanoviciów, Vargów, Betów, Cebanów...

bravelukas 05.08.2010 10:23

Taka ciekawostka....przymierzany przez media do Wisły napastnik Barcy B Soriano strzelił wczoraj bramkę w sparingowym spotkaniu pierwszej drużyny Barcy Pepa Guradioli z reprezentacja Ligi Koreańskiej:)

Gole: 0:1, m.1: Choi Sung-kuk. 1:1, min.6: Ibrahimović. 1:2, min. 35: Lee Dong-gook. 2:2, min. 43: Messi. 2:3, min. 45: Messi. 2:4, min. 80: Víctor Sánchez. 2:5, min.82: Soriano.

tofik 05.08.2010 10:27

Szkoda, że nie udało się zakontraktować Soriano czy nawet Tiboniego. W ataku jest dramatycznie źle. Nie wiem jak to zweryfikuje liga, może w ogóle nie zweryfikować bo poziom w niej jest żaden. Ale puchary już pokazują, że nie umiemy robić akcji w ofensywie, a napastnicy stoją i czekają nie wiadomo na co.

Arturo 05.08.2010 11:15

Soriano zawsze pozostawał w sferze marzeń. Najlepszy snajper Barcy B, spokojnie mógłby grać w połowie druzyn z Primera Division. Zostaje w rezerwach, które awansowały właśnie do Segunda Division.

funkykoval 05.08.2010 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 952327)
Szkoda, że nie udało się zakontraktować Soriano czy nawet Tiboniego. W ataku jest dramatycznie źle. Nie wiem jak to zweryfikuje liga, może w ogóle nie zweryfikować bo poziom w niej jest żaden. Ale puchary już pokazują, że nie umiemy robić akcji w ofensywie, a napastnicy stoją i czekają nie wiadomo na co.

Brożek czasami tydzień temu biegał, tylko ja nie wiem co on robił na lewym skrzydle na przykład....

Karlos 05.08.2010 13:51

Odnosnie Soriano ktorym to rzekomo mielismy sie interesowac,
Barca gromi Koreę południową.
Strzelcy bramek : Dwie bramki dla "Barcy" zdobył Lionel Messi, a po jednej strzelili Zlatan Ibrahimovic, Juan Mata i Jonathan Soriano. :P

szczepek19 05.08.2010 14:02

ja jednak mimo wszystko wziąłbym Kislyaka i Antona Poutilo ( Poutsilo ) zależy jak tam mówią ;D

AYALA 05.08.2010 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 952466)
ja jednak mimo wszystko wziąłbym Kislyaka i Antona Poutilo ( Poutsilo ) zależy jak tam mówią ;D

z Putilo już nieaktualne, od 1 stycznia 2011 będzie graczem Freiburga.My co najwyżej możemy poszukac wzmocnien ale w rezerwach SC Freiburga tak jak wynaleziono Palijcia w amatorach Kaiserslautern

BiałaGwiazda 06.08.2010 02:12

Gdybym był bogaty zatrudniłbym jakiegoś zagranicznego trenera na dorobku,tak jak było z Danem.Może to być Larsson lub Simeone,byleby tylko czas pracy wynosił minimum trzy lata.

Ponadto wyłożyłbym te 500 tysięcy euro dla Jagiellonii za Grosickiego i miałbym pewność,że dokonano wzmocnienia w ataku.Ponegocjowałbym również z Ruchem w sprawie Sadloka-po odpadnięciu z pucharów powinni go taniej puścić(500-800 tysięcy euro).

bonawentura 07.08.2010 18:25

A ja bym kupił jakiegoś rozgrywającego do środka pola - jak Legia dała pieniądze na Vrdoljaka, który dziś z Arsenalem całkiem nieźle sobie pomykał(wprawdzie jest defensywnym pomocnikiem, ale potrafi też rozgrywać akcje). Potrzebny nam rozgrywający do środka pola - sprzedałbym Jirsaka, zrobiłoby się wolne miejsce do środka pola i kupiłbym naprawdę klasowego rozgrywającego, bo od niego trzeba budować drużynę.

Ponadto wyrzuciłbym Łobodzińskiego, a w zamian za niego kupiłbym piłkarza a'la Afran Ismaylov. Pewnie jest nie do wyciągnięcia z Karabachu, więc było by miło znaleźć kogoś podobnego. To może być nawet zawodnik Wysp Zielonego Przylądka, byleby tak zapierniczał jak Ismaylov.

zloto 07.08.2010 19:59

Ismaylov to jest ciekawy zawodnik i wydaję mi się za 400-500k był by do wykupienia inna sprawa, że teraz strasznie ciasno w ataku, ale Żuraw ma swoje lata, a Azer jest młody i gra bardzo techniczną fajną piłkę.

wiślak1906forever 07.08.2010 20:01

Już widze jak leci do słabej piłkarsko Polski a ma się okazje pokazać w 4 rundzie z Borusią i może zostać sprzedany znacznie lepiej np do Czech :] ... No i teraz tak musimy naszą piłkę oceniać

polska.mysl.szkoleniowa 08.08.2010 01:11

http://www.futbolnews.pl/informacje/...o-brednie.html

bonawentura 08.08.2010 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zloto (Post 955430)
Ismaylov to jest ciekawy zawodnik i wydaję mi się za 400-500k był by do wykupienia inna sprawa, że teraz strasznie ciasno w ataku, ale Żuraw ma swoje lata, a Azer jest młody i gra bardzo techniczną fajną piłkę.

Ismaylov to chyba prawy pomocnik a nie napastnik. Przynajmniej z nami grał na skrzydle...

fanfan 08.08.2010 14:22

Zobaczcie jak gra Deleu w meczu Lechia - Ruch. Dobry jest...

DiegoG 10.08.2010 19:36

Podobno Mateusz Siebert jest do wyciągnięcia z Metz za 250 tyś. euro. W tamtym sezonie na wypożyczeniu w Arce prezentował się bardzo dobrze i myślę, że byłby bardzo wartościowym wzmocnieniem naszego składu...

Donki 10.08.2010 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DiegoG (Post 957791)
Podobno Mateusz Siebert jest do wyciągnięcia z Metz za 250 tyś. euro. W tamtym sezonie na wypożyczeniu w Arce prezentował się bardzo dobrze i myślę, że byłby bardzo wartościowym wzmocnieniem naszego składu...

Bardzo dobrze :shock: ile meczów z jego udzialem widziales :>
on jest beznadziejny!

tofik 10.08.2010 21:14

Gdyby był bogaty przez duże B, to sprowadziłbym do nas Alexa i Wellitona ze Spartaka Moskwa :))
http://www.youtube.com/watch?v=Gotkp...eature=related

DiegoG 11.08.2010 10:52

Cytat:

Emile Mpenza, były zawodnik m.in. takich zespołów jak Schalke, Hamburger czy Manchester City podpisał kontrakt z azerskim Neftchi Baku. Dla portalu azerisport.com Mpenza powiedział "To nie krok wstecz, lecz etap w mojej karierze". Belgijski napastnik chce pomóc w zdobyciu przez Neftchi tytułu mistrzowskiego. Mpenza to 52-krotny reprezentant Belgii (17 bramek). Ma za sobą występy na MŚ 1998 oraz Euro 2000, gdzie został najmłodszym strzelcem bramki. Miał wtedy 21 lat.
Ech, taki Mpenza zapewne robiłby różnicę w naszej buraczanej lidze...

Evil_ 13.08.2010 21:04

Wisła miała rację, po co próbować ściągnąć jednego z najlepszych polskich piłkarzy ostatnich lat... chodzi tu oczywiście o Smolarka, jeśli nie widzieliście bramki z Legią.. zobaczcie.

A Mierzejewski.. geniusz. Przyjęcie, podanie, drybling, strzał. Wszystko, co potrzebne. Szkoda, że z Polonii i nie ma szans na niego.

Cannavaro 13.08.2010 21:06

No i co? Teraz się będziesz podniecał tym, że Smolarek strzelił jedną bramkę z głowy? Płać mu 400 tys. za rok... W Grecji grał wielkie G a ceni się jak za swoich najlepszych lat

Evil_ 13.08.2010 21:12

jeśli ma strzelać gole, to czemu mu tyle nie płacić?
w Grecji grał gówno? mało się chyba tym interesowałeś, w ogóle nie dostawał szans na grę, trener był pojebany, bywało, że zmieniał go po 30. minutach gry..

a Ty sprowadzaj kolejne Bunozy, Kowalskich i Paljiciow :)

Mar85 13.08.2010 21:16

Smolarek może i grał G w Grecji ale tu jest Polska....halo Polska???...buraczana liga tu Smolarek będzie gwiazdą w 20 minut zrobił więcej niż Pajlic w dwa mecze

qchar90 13.08.2010 21:28

na mnie bardzo dobre wrazenie robi Adrian Mierzejewski, obserwuję jego gre od pól roku, w tamtej rundzie on byl jasnym punktem Poloni, teraz wkolo niego graja dobrzy pilkarze i chlopak duzo widzi, dobra technika.

kozuba92 13.08.2010 21:45

Po dwóch kolejkach muszę stwierdzić, że przydałby się nam: Piątek, Sobota i Niedziela(n)

A tak na serio: Sobota i Ntibazonkiza jeśli będą tak dalej grać, to powinniśmy się o nich postarać, bo są to bardzo dobrzy skrzydłowi. Ładnie w dwóch pierwszych kolejkach zagrał Mierzejewski. Także Diaz ze Śląska zrobił na mnie wrażenie, może w zimie go wyciągniemy ze Śląska? Trzeba było brać Smolarka, póki był za darmo i dać mu to 400 tys. Trzeba było dawać szanse Niedzielanowi póki u nas był, bo już w kolejnym klubie pokazuje, że umie strzelać bramki, czym nie mogą się pochwalić nasi snajperzy.

Oczywiście to moja opinia po 2 kolejkach, wszystko wyjdzie w praniu, ale na razie ci piłkarze zwrócili moją uwagę :) Pozdro

speedfashion 13.08.2010 21:50

Przechodzenie piłkarzy z gorszej strony Błon na lepszą sobie odpuśćcie. Nawet w SF.

lukas63 13.08.2010 21:57

Cytat:

Także Diaz ze Śląska zrobił na mnie wrażenie, może w zimie go wyciągniemy ze Śląska?
On nie przeszedł do Śląska za czapke gruszek więc nie ma szans na wyciągnięcie go ze Śląska

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl