Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Manson33 20.03.2010 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 873616)
ps. Ciekawe kto po Bakero:lol:

Jest taki młody trener na dorobku, niedawno zwolniony z pewnej polskiej drużyny, którą wziął jako ósmą w tabeli ...

prober 20.03.2010 23:50

Daleko jeszcze do końca sezonu, ale bardzo upraszczając rywalizację o MP do wyścigu pomiędzy Wisłą a Lechem i zakładając jutrzejszą wygraną Kolejorza z Jagiellonią mamy kalendarz:

(na starcie Wisła 44, Lech 42 pkt)

WISŁA
W Bytom
W PoloniaW
D Wrocław
D Lech
W Gliwice
D Korona
W Legia
W Cracovia
D Odra

LECH
W Odra
D Legia
D Arka
W Wisła
D Lechia
W Śląsk
D Bytom
W Ruch
D Zagłębie

pogrubione mecze, w których wygrana gospodarzy nie powinna być zagrożona
w ciemno zakładam, że pierwsza w tabeli Wisła wygra z ostatnią w tabeli Polonią
Śląsk-Bytom oraz Odra-Piast to pary drużyn grające na podobnym poziomie, więc przyjmijmy, że Lech i Wisła zdobędą na tych wyjazdach identyczną liczbę pkt

zostają nam kluczowe mecze:
dla Wisły: derby oraz mecz z Legią
dla Lecha: Legia u siebie oraz mecz w Chorzowie

oraz
Wisła-Lech (mecz o mistrzostwo?)

Wisła nie ma szczęścia na Łazienkowskiej. Lech powinien stracić punkty w Chorzowie. Wiem, że na 2 miesiące przed końcem ligi to trochę wróżenie z fusów, ale wygrana w derbach i remis z Lechem powinny dać Wiśle mistrzostwo. Zwycięstwo z Lechem u siebie ogromnie polepszyłoby sytuację Wisły. Wypada mieć nadzieję, że 17 kwietnia przyjdzie forma!

Vinci 21.03.2010 07:57

Ja bym nie ryzykował wyliczanek typu, który mecz o mistrzostwo. Za tydzień wyjazd do Bytomia, gdzie niemiłosiernie męczyła się Legia i straciła punkty. Wiśle, łatwiej nie będzie... z taką gra, jak wczoraj to prawdopodobieństwo kolejnej wpadki jest ogromne...

daniello1987 21.03.2010 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 873698)
Warto podkreslic dobra gre od paru spotkan Zaglebia Lubin.
Tydzien temu ograli Arke ,teraz Polonie.
Zespol dziwny ,ale solidny dobry Traore w ataku.takiego nam trzeba

Fakt Zagłebie gra dosc skuteczną piłke. ale dlatego ze mają w składzie zawodnika o którym pisałem juz duzo wczesniej w kontekscie Wisły. jest to Iljan Micanski!!! Takiego napastnika Wisła teraz potrzebuje. Szybkosc,zwinnosc,gra tyłem do bramki a przede wszystkim skutecznosc,to jego najwieksze zalety. Mysle ze Wisła w lecie powinna o niego zabiegac bo watpie ze bedzie az tak drogi do kupienia. ok 400 tys euro w porównaniu do wartosci jaką prezentuje to nic.Wg mnie jest to napastnik kompletny.i trzeba zwrócic uwage na wiek, bo ma dopiero 25 lat.wiec kilka dobrych lat jeszcze przed nim.Mam nadzieje ze włodarze Wisły mnie wysłuchają:D chyba ze zaskoczą mnie w lecie i kupią jeszcze kogos lepszego. to wtedy nie mam nic przeciwko:) pzdr

flamengista 21.03.2010 10:24

Bramka Micanskiego to z pewnością bramka kolejki, ale także może spokojnie kandydować do bramki sezonu. Rzadko się widzi w polskiej lidze takie akcje.

Co do Bakero, chciałoby się powiedzieć: a nie mówiłem? O Bakero hiszpańscy dziennikarze mówili, że trener z niego żaden. Poza nazwiskiem nic nie przemawiało na jego korzyść.

Wojciechowski ma za swoje, zachowuje się gorzej niż Cupiał na samym początku. Straszny raptus, do tego źle wychowany. Boguś przynajmniej unikał publicznych wypowiedzi, jak był wnerwiony.

Prawda jest taka, że Bakero miał pieniądze na transfery i czas, by drużynę przygotować do rundy. Spokojnie powinien ją utrzymać, tymczasem sytuacja Disco staje się dramatyczna. Z drugiej strony nie wiem, czy zmiana trenera coś da. Tam co chwila jest nowy trener - więc zdezorientowani piłkarze nie wiedzą, kogo słuchać. Są faworytem do spadku.

I dobrze, bo to klub podobny do Amiki. Kupują miejsce w lidze, zmieniając Groclin na "Czarne Koszule". Do tego, w odróżnieniu od Amiki w zasadzie mają znikomą liczbę kibiców. Dla kogo ta drużyna ma grać?

Ja wolę w tej lidze drużyny z tradycjami i z kibicami: Widzew, Górnik, Gieksę, Pogoń...

Mario Nh 21.03.2010 10:30

Mitsanski strzelił w tej rundzie więcej bramek niż cała Wisła razem wzięta. To już piąte jego trafienie...

Marszałek 21.03.2010 10:45

Ciekawe kto po Bakero,i czy Wojciechowski wyłoży kasę na kogoś innego czy nie podejmie już walki o utrzymanie i Polonię poprowadzi jakiś kierownik druzyny:). W tak słabej lidze, przy takich środkach, solidny trener powinien utrzymać się spokojnie w lidze. Bakero ładne CV teraz będzie miał,znaczy jeszcze ładniejsze. Chyba poza swoim samochodem to już nic w życiu nie poprowadzi.

Szkoda mi trochę Polonii,bo Wojciechowski ma środki aby zbudować zespół będący chociaby 3 siłą w lidze. A tak wszytko wskazuje na to,że raczej nic z tego nie będzie. Tylko zawsze mnie zastanawiało jaki jest sens inwestowania w klub bez kibiców?Prędzej czy póżniej tak by się to skończyło, niechęcią Wojciechowskiego do tego klubu.

HEDu 21.03.2010 10:48

oo matko Micanski ;o

tofik 21.03.2010 10:50

Ekstraklasa jest bezlitosna. Amatorstwo i prowizorkę Polonii skarci spadkiem z ligi. I tak powinno być.

:)

Jaroo1 21.03.2010 11:00

dokladnie. Ja poczatkowo chcialem zeby Polonia sie utrzymala bo gdzies wyczytalem ze Wojciechowski ma w przyszlym sezonie dac na transfery kilkadziesiat mln zlotych... ale niech spada bo taki z niego buraczek ze szkoda by bylo aby klub z takim prezesem osiagal sukcesy :D
Moi kandydaci do spadku to Polonia i Arka

Marcin_fan 21.03.2010 11:06

widzieliście rajd Micanskiego i bramke na 1:0 w meczu Zaglębia z Polonią.. ?? naprawde szacunek.... i NIE pisze tego żeby od razu po tym napisać " Micanski do Wisły... "

bbbnba 21.03.2010 12:59

Nie znalazlem nigdzie informacji na ten temat, wiec pytam tu: sklad Lechii z wczorajszego meczu, to efekt oszczedzania podstawowych graczy na rewanz w Pucharze Polski?

Watts 21.03.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 873916)
Nie znalazlem nigdzie informacji na ten temat, wiec pytam tu: sklad Lechii z wczorajszego meczu, to efekt oszczedzania podstawowych graczy na rewanz w Pucharze Polski?

Nie, przehandlowaliśmy mecz ligowy w zamian za mecz pucharowy w ramach spisku przeciw Lechowi. Możesz odejść.

bbbnba 21.03.2010 14:03

Zadalem normalne pytanie do osob, ktore interesuja sie pilka. Nie znam aktualnej sytuacji kadrowej Lechii, moze narzekali na urazy z pierwszego meczu puchorowego, albo przyjmuja taktyke odpuszczenia ligi kosztem PP? Nie wiem, wiec pytam.

WILU TS 21.03.2010 14:11

To tutaj się raczej nie dowiesz

Pablooo 21.03.2010 14:22

Mucha może odetchnąć. Zagra z facetami

Lewandowski zdecydował o wyjeździe

daniello1987 21.03.2010 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 873853)
dokladnie. Ja poczatkowo chcialem zeby Polonia sie utrzymala bo gdzies wyczytalem ze Wojciechowski ma w przyszlym sezonie dac na transfery kilkadziesiat mln zlotych... ale niech spada bo taki z niego buraczek ze szkoda by bylo aby klub z takim prezesem osiagal sukcesy :D
Moi kandydaci do spadku to Polonia i Arka

Moi kandydaci do spadku Piast(Arka) i Polonia. warto zeby Wisła w takim przypadku odrazu zaczeła rozmawiac z zawodnikami tych klubów w kontekscie przejscia pod Wawel. bo kilku dobrych zawodników z tych zespołów mozna by było wyłowic

rozarian 21.03.2010 15:05

Do bbbnba: Lechia lepiej zagrała w tym składzie,niż w środę w PP,gdzie nie potrafili oddać celnego strzału.Nie wiem co z Wami jest w tym Lechu,ale wszędzie węszycie spiski,które mają Wam przeszkodzić w zdobyciu tego mitycznego(dla Was)"majstra".Sędziowie,PZPN,spółdzielnie w lidze i UFO-oni wszyscy rzucają wam kłody pod nogi.Mając takiego,a nie innego właściciela,który był pracodawcą Fryzjera,uważałbym z tym jęczeniem na sędziów.Ja rozumiem,że długo czekacie na mistrza,ale żeby mieć aż taką horrendalną neuroze?

daniello1987 21.03.2010 15:28

Poczekajcie jeszcze ze 2-3 kolejki i Lech znowu wpadnie w dołek.Im sie tyłki trzęsą jak widzą ze maja wiekszą szanse na majstra. i Wisła jak zwykle to wykorzysta bo jest doswiadczona jak zaden inny zespoł oebcnej ligi.Ja jestem dobrej mysli.Mecz Wisły z Lechem bedzie chyba decydującym.wiec poczkejamy do tego spotkania co do ocen który klub zdobedzie mistrza. Bo Legia juz raczej odpadła

yogul 21.03.2010 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 873991)
Poczekajcie jeszcze ze 2-3 kolejki i Lech znowu wpadnie w dołek.Im sie tyłki trzęsą jak widzą ze maja wiekszą szanse na majstra. i Wisła jak zwykle to wykorzysta bo jest doswiadczona jak zaden inny zespoł oebcnej ligi.Ja jestem dobrej mysli.Mecz Wisły z Lechem bedzie chyba decydującym.wiec poczkejamy do tego spotkania co do ocen który klub zdobedzie mistrza. Bo Legia juz raczej odpadła

mecz z Lechem będzie ważny ale nie koniecznie decydujący. W zeszłym sezonie mecz z Legia był decydujący, ale myślę że każdy pamięta że np Lechia mogła nas pozbawić mistrza czy też Śląsk bo do zdobycia bramki na 1:0 mecz był wyrównany.

A myślę że Lech po doświadczeniach z zeszłego sezonu nie będzie nam tak często oddawał punktów za darmo.

daniello1987 21.03.2010 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 873998)
mecz z Lechem będzie ważny ale nie koniecznie decydujący. W zeszłym sezonie mecz z Legia był decydujący, ale myślę że każdy pamięta że np Lechia mogła nas pozbawić mistrza czy też Śląsk bo do zdobycia bramki na 1:0 mecz był wyrównany.

A myślę że Lech po doświadczeniach z zeszłego sezonu nie będzie nam tak często oddawał punktów za darmo.

Moze nie byc decydujący ale bardzo wazny. szkoda tylko ze Lech ma Legie u siebie. bo to są pewne 3 pkt dla poznaniaków. a My tak łatwo w Warszawie chyba nie bedziemy miec. derby sa na Hutniku wiec tak jakbysmy grali u siebie. bedzie ciezko zdobyc majstra ale nigdy nie mozna tracic nadziei

i jeszcze jedno. Bardzo wazne jest w tym sezonie zdobyc mistrzostwo bo wydaje mi sie ze Cupiał moze przeznaczyc wreszcie wieksze srodki finansowe na budowanie nowej Wisły. gdybysmy nie zdobyli 1 miejsca wszystko moze sie posypac

Ar222 21.03.2010 16:42

Aleście się tego bbbnba uczepili. Koleś normalnie spytał, a Wy mu jakąś psychozę przypisujecie. Zbastujcie trochę, bo borutę straszną robicie.

do bbbnba:
Lechia tak to tłumaczyła, że mają 20 piłkarzy na wyrównanym poziomie (nie koniecznie jakimś super, ale wyrównanym), więc chcieli zrobić trochę rotacji skoro grają z nami 3 mecze pod rząd co 3 dni. A czy odpuścili ligę przez wzgląd na Puchar Polski czy po prostu zrobili zmiany, bo Lechia z pierwszego meczu wypadła słabo, to już ciężko powiedzieć.

krasny 21.03.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 874001)
i jeszcze jedno. Bardzo wazne jest w tym sezonie zdobyc mistrzostwo bo wydaje mi sie ze Cupiał moze przeznaczyc wreszcie wieksze srodki finansowe na budowanie nowej Wisły. gdybysmy nie zdobyli 1 miejsca wszystko moze sie posypac

Po czym wnosisz ze Cupiał ma zamiar wlasnie po tym sezonie przeznaczyć większe środki na Wisłę?

Czy dlatego że podobno Kasperczakowi tak powiedział?

daniello1987 21.03.2010 16:46

ch*j wie co bedzie.pzdr

Maciuś 21.03.2010 17:02

Zobaczymy co teraz Amica pokaze.

Robek 21.03.2010 17:02

no to Lech w plecy i jest pięknie

prober 21.03.2010 17:09

Szukam określeń na stan murawy w Poznaniu i termin "kartoflisko" nie jest tak daleki od stanu faktycznego ;) Jagiellonia próbuje więc górą i już zaliczyła poprzeczkę.
To w Krakowie trzymamy kciuki za Frankowskim, prawda? :)

AS82 21.03.2010 17:12

Kurde poprzeczka dla Jagi

Robek 21.03.2010 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 874030)
Szukam określeń na stan murawy w Poznaniu i termin "kartoflisko" nie jest tak daleki od stanu faktycznego ;) Jagiellonia próbuje więc górą i już zaliczyła poprzeczkę.
To w Krakowie trzymamy kciuki za Frankowskim, prawda? :)

nie wiem czy by tam pyry urosły bo pewnie jestm tyle piachu co na plaży w copacabanie:rotfl:

AS82 21.03.2010 17:18

Bruno z Jagi to chyba najlepszy defensywny pomocnik w lidze

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl