Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

mitmichael 26.04.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niekonik (Post 1082125)
Dan Petrescu robil jeden błąd, wszystkichzawodnikow wrzucil do jednegowora, zapominajac o treningu indywidualnym, a przeciez nie kazdy organizm jest taki sam... tym samym niektorych poprostu zajechal.

nie podobala mi sie tez taktyka, ktora do Wisly poprostu nie pasowala.

To co nasi pilkarze grali ze Slaskiem mogli grac juz wczesniej - własnie za Dana Petrescu tylko narzekali za duzo. Teraz nie maja łatwiejszych treningow niz za Petrescu ale wzieli sie do roboty. Moze dlatego, ze wiecej teraz w klubie obcokrajowcow niz polskich pilkarzy, ktorzy najwidoczniej chca ostro pracowac.

mcks 26.04.2011 14:19

Pierwsza podstawowa zasada Dana polegała na tym, że jeżeli nie masz co zrobic z piłką to jazda z nią do przodu przez długi wykop. Obecnie to Wisła wycofuje ją do obrony, bramkarza i tam stara się rozprowadzic akcję od nowa.

Maaskant ma zupełnie inny styl gry niż Petrescu. Za Dana w życiu by nie grali tak jak teraz.

jova 26.04.2011 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1082281)
Powtarzanie sloganów...
Byłeś choć na jednym z treningów prowadzonych przez Dana?

Małecki raczej był na kilku.
Obejrzyj to: http://www.youtube.com/watch?v=loylab79MQo
od momentu 08:35.
Kto powtarza slogany? Małecki czy FraMat?

koniak 26.04.2011 18:49

Podstawa w piłce nożnej w Europie to szybkość i kondycja. Petrescu wie o tym najlepiej, bo wiele jako piłkarz osiągnął. Skoro wszędzie, tylko nie w Wiśle sprawdzają się jego metody, oznacza to tyle, że to nie z nim jest coś nie tak, ale z naszymi(byłymi) piłkarzami.
Potwierdzeniem tego może być każdy zawodnik odchodzący na zachód, choćby przykładowo Sławomir P., który po pierwszych treningach i pierwszym meczu w Koeln mówił, że nie miał sił, bo tyle trzeba biegać a u nas w lidze co kolejkę był jednym z liderów jeśli chodzi o przebiegnięty dystans.

AYALA 26.04.2011 19:04

Strąk i Gora strzelają bramki dla rezerw Górnika Zabrze grających w B klasie
http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=17898&a=more

MCX 26.04.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1082365)
Strąk i Gora strzelają bramki dla rezerw Górnika Zabrze grających w B klasie
http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=17898&a=more

Strąk ze swoim mięśniem piwnym jedynie w B klasie może coś strzelić, więc to by się akurat zgadzało.

tomasz_19 26.04.2011 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1082372)
Strąk ze swoim mięśniem piwnym jedynie w B klasie może coś strzelić, więc to by się akurat zgadzało.

podobno strzela browar za browarem

Feniks1983 27.04.2011 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1082289)
To co nasi pilkarze grali ze Slaskiem mogli grac juz wczesniej - własnie za Dana Petrescu tylko narzekali za duzo. Teraz nie maja łatwiejszych treningow niz za Petrescu ale wzieli sie do roboty. Moze dlatego, ze wiecej teraz w klubie obcokrajowcow niz polskich pilkarzy, ktorzy najwidoczniej chca ostro pracowac.

Ot i trafiłeś w sedno. Uważam, że gdyby Maaskant miał tych samych grajków co Petrescu to tak samo by się skonczyło na narzekaniu, biadoleniu i płaczu jaki ten trener jest be bo każe ciężko pracować. Na dzisiaj jest o tyle łatwiej, że w kadrze jest więcej zawodników z zagranicy dla których takie obciążenia to żadna nowość i teraz Nasi Polscy gracze muszą chcąc nie chcąc dostosować się do większości aby grać.

mitmichael 27.04.2011 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcks (Post 1082291)
Pierwsza podstawowa zasada Dana polegała na tym, że jeżeli nie masz co zrobic z piłką to jazda z nią do przodu przez długi wykop. Obecnie to Wisła wycofuje ją do obrony, bramkarza i tam stara się rozprowadzic akcję od nowa.

Maaskant ma zupełnie inny styl gry niż Petrescu. Za Dana w życiu by nie grali tak jak teraz.

Nie chodzi mi przeciez o rozgrywanie akcji podczas spotkan tylko o treningi. Za Petrescu tak samo harowali jak teraz za Maaskanta tylko wtedy narzekali a teraz takiego czegos nie ma. Dlaczego podczas Copa del Sol tak słabo wypadli nasi pilkarze? Bo byli zmeczeni treningami

Proud 27.04.2011 16:29

Panowie skończmy temat Petrescu bo dyskusji o Nim było już kilkadziesiąt na forum. Niczego kolejna nie zmieni. Każdy ma wyrobione o Rumunie zdanie, i nikt go teraz nie przekona do swoich racji.

Są takie tematy, których nie powinno się poruszać na tym forum. Petrescu, Frankowski...itd.

masterlag 27.04.2011 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1082565)
Nie chodzi mi przeciez o rozgrywanie akcji podczas spotkan tylko o treningi. Za Petrescu tak samo harowali jak teraz za Maaskanta tylko wtedy narzekali a teraz takiego czegos nie ma. Dlaczego podczas Copa del Rey tak słabo wypadli nasi pilkarze? Bo byli zmeczeni treningami

Ja bym się cieszyła gdybyśmy chociaż mogli wystąpić w tych rozgrywkach :P Pewnie chodziło ci o Copa del Sol czy jakoś tak ;)

Sorry za lekki OT

HEDu 30.04.2011 17:07

Kosowski strzelił gola w meczu z Enosis Neon Paralimni

Titto 30.04.2011 18:37

Marcin Juszczyk, w meczu z Jagiellonią zaliczył asystę przy golu Barcika. (Bramka na 1:0).
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...2__Barcik.html
Dzięki Marcin ;-)

murray 30.04.2011 21:35

Gratulacje dla Kuby Błaszczykowskiego za zdobycie tytułu Mistrza Niemiec!
Teraz czas na LM, w końcu Kuba tam zagra :)

nicolas 30.04.2011 21:50

Ja zauważyłem, że ludzie związani z Wisłą ogrywają nas. Trener Nawałka, albo trener Podbeskidzia Kasperczyk (tu: który marzy, żeby kiedyś poprowadzić Wisłę jako trener). Może kiedyś wróci moda na polskich trenerów i znajdziemy dobrego rodaka na szkoleniowca BG.

JrQ- 30.04.2011 22:59

oby nie
ogrywają nas, bo jesteśmy ciency jak dupa węża, ograć nas może każdy, więc nie przesadzajcie

Lysy 30.04.2011 23:03

Kamil Kosowski zdobył bramkę , oraz zaliczył asystę w meczu Apollon - Enosis wygranym przez zespół Kamila 3:0

http://youtu.be/FWgt0eKV9Jk

To kolejny udany występ Kamila (w poprzednim meczu z Olympiakosem zaliczył 2 asysty) który wraca do starej, dobrej dyspozycji. Z chęcią bym go zobaczył u nas , tym bardziej, że w lecie będzie wolnym zawodnikiem, a my mamy bezbarwnego Kirma na skrzydle.

Proud 01.05.2011 15:04

Marcelo strzela gola dla PSV:)

Prowadzą 2:0

mitmichael 01.05.2011 17:32

Paweł Brozek i Arkadiusz Glowacki od 1 minuty w meczu ligowym.

AS82 01.05.2011 17:39

Paweł Brozek strzelil gola na 2-0 dla Trabzonsporu

yoda79 01.05.2011 18:23

A Głowacki złapał żółtą.

Titto 01.05.2011 19:13

Link do bramki Brożka:
http://www.youtube.com/watch?v=aM37B391sK4

domofon 01.05.2011 20:05

Brawo Pawel !!!

sayek89 01.05.2011 20:50

Nie pilnowany, pewny ładny strzał ;)

blanco 01.05.2011 20:51

Czekałem na tą bramkę z niecierpliwością ! :)
Orientuje się ktoś ile razy Paweł wybiegał w pierwszej 11 ? Czy to nie czasem pierwszy raz w lidze ?

Karherop 01.05.2011 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1084606)

bramkarz zawalił prrzy tej bramce , niemniej jednak fajnie że wkońcu Pawel zagral w pierwszym składzie i strzelił do tego bramke . Może sie okazac że za tydzień w wyjściowym składzie zobaczymy 3 Wiślaków

Lacrima 01.05.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1084660)
Czekałem na tą bramkę z niecierpliwością ! :)
Orientuje się ktoś ile razy Paweł wybiegał w pierwszej 11 ? Czy to nie czasem pierwszy raz w lidze ?

Z tego, co się orientuję, był to jego drugi ligowy występ w pierwszej jedenastce. :)

Baala 01.05.2011 21:08

No w końcu w pierwszym składzie i od razu gol. Brawo. Ciągle żałuje że go sprzedaliśmy, jakby udało sie go zatrzymać i dokupuc do niego Genkowa to z 10 pkt pewnie przed Jagą bylibyśmy.

John1906 02.05.2011 11:24

Piłkarz Atrómitosu Marek Saganowski postanowił opuścić Grecję. To pokłosie sobotniego finału krajowego pucharu z AÉK-iem, w którym dochodziło do awantur na trybunach i błędów sędziowskich.
- Myślę o powrocie do Polski. Jestem w kontakcie z działaczami ŁKS-u. Z Grecją żegnam się na sto procent. Nie chcę być kukiełką dla dużych klubów, które zawsze muszą wygrywać. Wszystko jest tu ustawione pod potężne kluby - nie kryje polski napastnik.

W trakcie finału chuligani wbiegali na boisko, a po zakończeniu meczu wpadli do sektora VIP i chcieli pobić rodziny piłkarzy Atrómitosu. - Policja i ochrona nie reagowały, to sami się broniliśmy - mówi Saganowski. - Kilka osób musiałem przepchnąć - dodaje drugi Polak grający w tym klubie Marcin Baszczyński.

33-letni obrońca także zastanawia się nad swoją dalszą piłkarską przyszłością w tym kraju. - Po tym, co się stało w sobotę i wcześniej w meczach ligowych, też myślę o wyjeździe z Grecji.

Mario Nh 02.05.2011 15:06

Baszczu do Wisły, jest lepszy od Branco i Czikosa razem wziętych. I walczyłby na maksa w każdym meczu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl