![]() |
Co do Ilieva to te jechanie po chlopie uwazam za przesadzone. Moze i ma sily na 60-70 minut gry, tylko wezcie pod uwage to ze jak on gra to 70-80% atakow idzie przez niego bo na drugim skrzydle zazwyczaj ganial bezproduktywny Kirm. Cala nasza sila ofensywna opierala sie praktycznie w tym sezonie na Meliksonie i Ilievie, a ze ma malo asyst to tez po czesci nie jego wina bo duzo razy bylo tak ze nie bylo nikogo w polu karnym zeby zamknac dobre dosrodkowanie czy podanie.
Jesli chodzi o Zienczuka to nie robil bym z niego boga, owszem wrzutke ma bardzo dobra, jak dla mnie drugi najlepiej dosrodkowujacy pomocnik w lidze po Kosie, ale to jest chlop ktory nie pociagnie gry, nie kiwnie goscia czy dwoch, on musi miec takich graczy ktorzy mu dograja pilke na skrzydlo a on ja wrzuci na nos, juz to zreszta przerabialismy. Takze jesli chodzi o niego to ja osobiscie jestem na nie i wole Ilieva, ktory jesli tylko bedzie mial z kim pograc to jeszcze pokaze na co go stac. |
Cytat:
W przypadku Pawła jestem na tak - wierzę, że może stworzyć z Genkovem fajnie uzupełniającą się parę i dzięki wspólpracy i jeden i drugi strzelą po kilkanaście goli albo więcej. Głowa, Paweł, Sergiej, Sobol, Iliev, Jaliens - jak się go nie uda rozwiązać - tylu wyjadaczy. Reszta zakupów to muszą być bezwarunkowo gracze max 27lat i paru młodych typu Nowak, Gajos, Misiek, Chrapek - o ile już teraz są w stanie być chociaż sensownymi zmiennikami. |
Cytat:
Nie da się ukryć, że Serb pod względem techniki prezentuje wysoki poziom. Znacznie lepiej grałby jako cofnięty napastnik, bo taka pozycja pozwala rozwinąć mu - nomen omen - skrzydła, gdzie może zagrać z klepy, strzelić z dystansu, przedryblować. W ogóle wystawianie dwóch skrzydłowych - Kirma i Ilieva to był sabotaż, bo jeden może ma wydolność, ale jest beznadziejny, a drugi jak schodzi do środka, to musi przedryblować kilku zawodników, a w dodatku szybki to on nie jest. Lepiej już było olać grę skrzydłami i zagrać 4-3-1-2, no ale mądry Polak po szkodzie. |
Rozmawiacie o Pawle, a moim zdaniem do tego transferu jeszcze daleko. Wykupimy go? Raczej nie. Będziemy czekać aż rozwiąże kontrakt. Problem w tym, że Brożek jedzie na Euro. Turcy pewnie poczekają co on tam pokaże. Jeśli wypadnie dobrze, ciężko będzie go wyciągnąć po promocyjnej cenie. Jeśli wypadnie źle, to będziemy w stanie go sprowadzić, ale wtedy wypada się jeszcze raz zastanowić, czy powinniśmy go zakontraktować. Tak czy inaczej sytuacja wydaje mi się dużo bardziej skomplikowana niż w przypadku Głowackiego.
|
Cytat:
|
Dzisiaj kolejną bramkę strzelił dla Rakowa Maciej Gajos. Kolejny raz zapewnił zwycięstwo. Od transferu Zieńczuka taki transfer były dla mnie osobiście dużo bardziej wartościowy.
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. "Myśli na boisku" jest najlepsze... czyli co? Krzyżówki rozwiązuję? W ekstraklasie tak jak w La lidze trzeba myśleć? Ja myślałem, że polskiej lidze to trzeba przede wszystkim zapierd***ć. No ale jeśli sił jest na 40 minut to pozostaje faktycznie główkowanie... przede wszystkim jak tu dotrwać do zmiany. Cytat:
Wow, świetny post. Dokładnie tak samo to widzę. Taki Iliev ma więc bardzo ograniczoną inteligencje boiskową ale i tak wypada całkiem nieźle przy Wilku, który tej inteligencji nie posiada w ogóle. |
Zawodnik widzi możliwość dobrego podania, zagrania wtedy, kiedy może i chce tam zagrać. Nie ma tak, że np. Wilk widzi Genkowa 70 metrów od siebie, wie jak zagrać, ale tego nie potrafi. Umiejętność dostrzegania, czy tzw. inteligencja na boisku jest ściśle powiązana z umiejętnościami piłkarskimi.
Jak rozwiązuje się zadanie z matematyki, to jeżeli wiesz, jak je rozwiązać, to jednocześnie umiesz. A nie, że umiesz, ale nie wiesz, albo wiesz, ale nie umiesz. |
Cytat:
(ty wiesz co tu powinno być napisane - nie muszę pisać) BTW Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, albo znowu popuściłeś i chcesz się na siłę przy.......ić do mnie. Chyba to drugie. Nie pozwalaj sobie odnosiło się do insynuacji o żółtych papierach. Więc jak napiszę że masz żółte papiery to będzie OK? I będzie to dobry argument w dyskusji? Tak uważasz? Gratuluje. I bądź łaskaw nie wtrącać się do dyskusji, bo kolegę Wattsa szanuje pomimo różnych poglądów, nawet jak się z nim posprzeczam. A tobą gardzę jako człowiekiem. Więc spad ode mnie zakompleksieńcu. |
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/p...9,artykul.html
A tak poważnie. W następnym sezonie zobaczymy cię w Trabzonie, czy w Wiśle? - Nie wiem szczerze mówiąc. Mam jeszcze rok kontraktu w Trabzonie. A jeśli chodzi o Wisłę, to odbyłem tylko jedną rozmowę, w dodatku półtora miesiąca temu. Zapytano mnie, czy bym chciał wrócić i na tym się skończyło. A chciałbyś? - Tak. To klub, któremu dużo zawdzięczam i tam się czułem najlepiej. |
chyba każdy jest za tym, aby wrócił...
|
nie każdy...
|
Cytat:
|
FraMat - a jeśli jedyny możliwy scenariusz jest taki, że będzie albo Brożek albo jakaś pokraka z Youtube? Też go wtedy nie będziesz chciał?
|
Cytat:
Ja twierdzę - Brożek. Nawet obaj. Jak sprowadzał Valcxx, to Ci piłkarze jakieś tam umiejętności mieli. I Genkow, i Biton jednak trochę goli strzelili. Więcej niż wszyscy napastnicy i pomocnicy ściągnięci przez Bednarza razem wzięci. Nie ma się co czarować. Bednarz jest ograniczony do tego co mu podeślą menedżerowie. Znajomości żadnych nie ma, skautów sam wykosił - więc albo Paweł, albo koleś z youtube. Coś nawet bredził na konferencji jaki to jest pozytywnie zaskoczony ilością ofert nadsyłanych przez menedżerów. Cytat:
Ja odebrałem pytanie o Twoje żółte papiery nie jako złośliwość, ale szczerą troskę o zdrowie forumowego kolegi. Tak więc wyluzuj trochę. Nie wszyscy chcą Cię dopaść. |
Uhuhuh
widze ze jest juz widoczna "reka" Bednarza pierwszy ogórek na testach. |
Cytat:
orientujesz się coś jeśli chodzi o tego zawodnika, widziałeś go, żeby mówić o nim per "ogórek"? proszę was, nie jedźcie po Bednarzu dla zasady.. bo jak dla mnie 20 letni chłopak, który zagra na igrzyskach, strzela dość regularnie dla swojego klubu i zaliczył debiut dla reprezentacji Hondurasu w takim wieku, to raczej nie "ogórek". |
Menadżer Quioto wydaje się być tak pewny swojego "towaru", że już widzi jak z nim podpisujemy kontrakt. Jestem żywo zainteresowany tym jak się zaprezentuje ten młokos, dlatego wstrzymałbym się z określaniem go mianem "ogórka". Mam podobne zdanie jak niektórzy na tym forum i wolałbym jednak zobaczyć w Wiśle napastnika o innych personaliach niż Pa.Brożek. Jak nie Quioto... to ktoś inny :-) Bednarz nas nie będzie nudził :-)
|
Czytam komentarze o Quioto, na forum i innych stronach, i przypomina mi się jeszcze jeden filmik piłkarza, którego sprowadziliśmy zza oceanu. Ten filmik w tym temacie komentowano tak:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.dailymotion.com/video/xbbyvx_gervasio-n%20unez_sport Celowo pousuwałem nicki i numery postów, bo nie chcę, by odebrano moją wypowiedz jako atakowanie tych użytkowników. Wielu z nich wypowiadało się ostrożniej, niż wynikałoby z tych cytatów. Pisali: "na filmikach wygląda tak i tak, ale co potrafi okaże się dopiero na boisku", a ja wybrałem tylko fragmenty "wygląda tak i tak", bo chodzi mi jedynie o pierwsze wrażenie sformułowane na podstawie filmiku. Ono, jak widać, potrafi być bardzo mylące. Niezależnie od tego co można zobaczyć na filmikach, nie warto im wierzyć. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Quioto to chlopak strzelił w lidze 8 bramek, z tego PRAWDOPODOBNIE 2,3 na wodzie, jedną po przyjęciu, a nie po strzale, kolejne dwie na farcie bo obrońcy z bramkarzem grali tak jak grali. Cytat:
|
Dla mnie podejrzany jest fakt, że 21 letni piłkarz, który strzela bramki w lidze i reprezentuje swój kraj w rozgrywkach międzynarodowych godzi się na testy w przeciętnej lidze na drugim końcu świata.
Opierając się tylko na powyższym obawiam się, że bliżej mu do Beto niż do Chaveza czy Carlo Costliego. |
Przed nami 2 sparingi , a wciągu nich okaże się czy Quioto nadaje się do gry w Wiśle . Jeśli będzie bardzo odstawał fizycznie ( co raczej jest w pewnym stopniu nieuniknione ) lub potykał się o własne nogi nikt z nim nie podpisze kontraktu. Nie kupujemy kota w worku i o tyle to cieszy .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Powinienem był to sprawdzić ;) Niemniej nie najlepiej świadczy to o klasie tego Quioto. |
Cytat:
Co do Quioto - nie ma się co podpalać i z góry go skreślać lub się nim zachwycać, bo tak naprawdę nic o nim nie wiemy, krótko mówiąc pożyjemy-zobaczymy... Nie ma również sensu póki co porównywanie go do Pawła Brożka - ten trochę goli dla Wisły strzelił, Quioto jeszcze nawet piłkarzem Wisły nie jest... |
myśle że gdyby Nunez dostał tyle czasu na aklimatyzacje co Jirsak to mielibyśmy z Gervasio dużo pociechy już w najbliższym sezonie
|
Cytat:
Edit: Ciekawe jak zakończyły się jego testy w Norwegii? Złożyliśmy lepszą ofertę? Zrezygnowali z niego z powodów finansowych? Sportowych? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl