Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

dziabong 20.05.2016 10:40

Jeśli to prawda, to...jak napisano wyżej.
A jeśli nie to znaczy że przygotowują grunt pod fiasko rozmów o transferze Wolskiego i szukają kozła. Dwa: Skoro był złym prezesem Wisły to skąd nagle wziął się w zarządzie Telefoniki? Przecież złemy pracownikowi nie proponuje sie ciepłej posadki.
Sory ale sytuacja w tym kraju nauczył mnie patrzeć i szukać drugiego dna, a nie od razu wierzyć temu co publikują.

ociec Ciemka 20.05.2016 10:53

Tekst na SKWK spełnia wszelkie kryteria tekstów z czasów Trybuny Ludu. Niepoparte niczym obrzucanie g..
I w dodatku niepodpisane, co oznacza, że jest to zdanie całego SKWK.

Herbi1303 20.05.2016 10:54

posada w TF może dlatego, żeby nie płacić kolejnego odszkodowania za wcześniejsze zwolnienie z funkcji prezesa... Za te wszystkie odszkodowania i rozprawy wyrzuciliśmy tyle hajsu w błoto, że spokojnie uzbierałoby się na roczny budżet

Devonisch 20.05.2016 10:55

Nie wiem na ile wiarygodne to jest źródło ale:

https://www.facebook.com/My%C5%9Blis...05338/?fref=nf

Wg nich Wolski zostaje a Fiorentina zgodziła się na rozłożenie wykupu na dwie raty.

fialo 20.05.2016 10:57

To "źródło" jest tak wiarygodne jak Donald Guerrier mówiący, że prowadzi sportowy tryb życia, a Frantica zna tylko z filmu Polańskiego.

El'kabat 20.05.2016 11:14

Fialo wywołał do tablicy widzę.
Miałem pisać po powrocie w nocy, ale nie ogarnąłem. Sarki to jest podsumowanie naszej zjebanej i kompletnie chaotycznej polityki transferowej.
Chłop może i odchodzi. Ale scena dziś z 4.30 w F, jak ten głąb kulejąc jeszcze na tą nogę wspina się po schodach do wyjścia. O baunsowaniu z tym kikutem całą noc nie wspominając.

Scena komiczna i podsumowująca poziom takiego dolce imbecyla66 czy sarkiego.

regan 20.05.2016 12:22

W tygodniu nawet debil imprezuje zamiast klubu szukac? Myslalem ze jego juz th nie ma... dramat

gypsy 20.05.2016 12:34

Niech się bawi, bo niedługo całej dwójce pozostanie zwiedzanie nocnych klubów haitańskich. Pożegnam bez żalu tych "profesjonalistów".

krzaq12 20.05.2016 13:40

Cytat:

Nie wiem na ile wiarygodne to jest źródło ale:

https://www.facebook.com/My%C5%9Blis...05338/?fref=nf

Wg nich Wolski zostaje a Fiorentina zgodziła się na rozłożenie wykupu na dwie raty.
Nie śledzę tego konta, ba dziś dowiedziałem się o jego istnieniu, ale kilka osób na tt pisało że poprzednie doniesienia raczej się im sprawdzały.

Zobaczymy....

nesta 20.05.2016 17:25

Na tej stronie właśnie pojawiło się info, że nowym bramkarzem zostanie na 80% Pawel Kieszek..

Cytat:

Info ze Szczepaniakiem nie wypaliło , było coś na rzeczy ale koleś poszedł na kase i po europejskie puchary na drugą strone Błoń i .... mu na droge . Jeszcze się na tym przejedzie .
Miałem o tym napisać dopiero jutro kiedy upewnie się na 100 % ale w ramach rekompensaty za błędny news już dziś wyjawie informacje że na 80 % naszym nowym bramkarzem ma zostać zdobywca TOTSA z Fify 16 : PAWEŁ KIESZEK ! Emotikon smile Jak myślicie , wygryzie z "11" Miśka ? Zapraszam do dyskusji

wściekłe pięści węża 20.05.2016 17:32

Na 80%? :lol:

Ludzie, ochłońcie. Założyć konto ze słowem "Wisła" na fb i zdobyć 1000 lajków, to nie jest duży wyczyn i nie świadczy o wiarygodności, tylko o naiwności "łowców transferów". Każdy z nas chce wzmocnień, to oczywiste, ale nie podniecajcie się tak byle wrzutem byle anonimowego typa z fb.

fialo 20.05.2016 18:01

Za podawanie informacji z jakiś gównofanpejdży powinni wlepiać permy.

AdrianoZKS 20.05.2016 19:30

To jest zdumiewające, ile osób potrafi uwierzyć w jakieś brednie, które napisze byle mitoman...

Blaszczu16 20.05.2016 20:27

Napisze nie napisze ale zawsze to ciekawsze niz by sie nic nie dzialo w kwesti transferow.

serek.c2 20.05.2016 20:40

To załóż sobie stronę/profil i napierdzielaj bajki na temat transferów - będziesz miał jeszcze ciekawiej.

arth_ur 20.05.2016 20:42

Tylko później jest płacz i rozpacz bo oszukują bo już był nowy bramkarz a tu dupa.

Wojtas 20.05.2016 22:32

Tez mi sie wydaje ze moze kasy za duzo w klubie nie ma ,ale znalazło by sie i dalo wykombinować te 0,5 banki Euro na takiego grajka jak Wolski.

Tu musi chodzic o cos innego.

I tu jak zwykle k***wa musza wrócić stare duchy ,błedy polityki transferowej itd ktore ciagna sie za za nami od lat.
Kapka na myśl przychodzi pierwszy to jest oczywiste ,inni tez pewnie działają.I jak w tym klubie ma byc coś dobrze.

mlodshy 21.05.2016 05:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1440343)
Napisze nie napisze ale zawsze to ciekawsze niz by sie nic nie dzialo w kwesti transferow.

Tylko wygląda mi to na czystą fantazję, więc po co sobie tym głowę zawracać?

W wywiadzie na weszło Szczepaniak wymienił kluby, które się nim interesowały i Wisły wśród nich nie uświadczysz.

"Skąd jeszcze miałeś zapytania? Konkretne oferty były z Jagiellonii Białystok i Pogoni Szczecin, zainteresowane było też Zagłębie Lubin. Od początku mówiłem mojej agencji 100Pro-Active, że chciałbym pójść do Cracovii i nawet się w te oferty nie wgłębiałem."

Źródło:
http://weszlo.com/2016/05/20/jesli-w...klub-w-polsce/

Dariook 21.05.2016 07:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziabong (Post 1440311)
Jeśli to prawda, to...jak napisano wyżej.
A jeśli nie to znaczy że przygotowują grunt pod fiasko rozmów o transferze Wolskiego i szukają kozła. Dwa: Skoro był złym prezesem Wisły to skąd nagle wziął się w zarządzie Telefoniki? Przecież złemy pracownikowi nie proponuje sie ciepłej posadki.
Sory ale sytuacja w tym kraju nauczył mnie patrzeć i szukać drugiego dna, a nie od razu wierzyć temu co publikują.

Co ty za glupoty opowiadasz?

To sytuacja w naszym kraju Cie czegos nauczyla a sytuacja w naszym klubie juz nie?

Przeciez w tych dwoch przypadkach az roi sie od kolezenskich posadek i magicznych powrotow, rzekomo znienawidzonych ludzi !

To co pisze SKWK co najwyzej, moze byc podkoloryzowana prawda. Ale napewno nie jest klamstwem. SKWK jest blizej klubu niz wiekszosc tutaj "wiedzacych" i wlasnie wykonuja swoja robote, informujac o gownie ktory w klubie sie dzieje.

Wlasnie od tego sa... czyli lacznikiem miedzy kibicami a klubem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1440312)
Tekst na SKWK spełnia wszelkie kryteria tekstów z czasów Trybuny Ludu. Niepoparte niczym obrzucanie g..
I w dodatku niepodpisane, co oznacza, że jest to zdanie całego SKWK.

A Ty co?
Gaszynskiego rękawice bramkarskie zakupiles?

Karherop 21.05.2016 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1440348)
Tez mi sie wydaje ze moze kasy za duzo w klubie nie ma ,ale znalazło by sie i dalo wykombinować te 0,5 banki Euro na takiego grajka jak Wolski.

Jeszcze niedawno mogłoby się wydawać, że znajdzie się na tyle kasy by nam pzpn nie przyjeb*** ujemnych punktów na starcie sezonu. A jednak kasy nie było. I była to o wiele pilniejsza sprawa niż z Wolskim.

Od tego czasu wujek Cupiał pożyczył nam znowu trochę pesos, ale widocznie teraz nie chce i co jak co - wymagać od niego nie możemy, gdy wspieramy nasz klub tak jak teraz (patrz - frekwencja).

Ogryzek 21.05.2016 11:37

Czwarta najlepsza w lidze frekwencja - ale to ona jest winna biedy z nędzą w naszym klubie. Tania wymówka. Lata zaniedbań i trzymanie Wisły przez Cupiała za wszelką cenę bez pomysłu na naprawę. Długów i tak już przy takim podejściu nigdy nie odzyska. Co najwyżej opchnie za grosze i pozbędzie się generatora nowych długów jakim jest zespół sportowy. I na to liczę. Inaczej to takie ciągłe pudrowanie trupa.

KOMINEK 21.05.2016 18:37

Jakoś tak dziwnie zbigły się problemy z Akademią TS o które SKWK oskarża Gaszyńskiego a artykułem na stronie SKWK o Gaszyńskim

ociec Ciemka 21.05.2016 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1440353)
Co ty za glupoty opowiadasz?

To sytuacja w naszym kraju Cie czegos nauczyla a sytuacja w naszym klubie juz nie?

Przeciez w tych dwoch przypadkach az roi sie od kolezenskich posadek i magicznych powrotow, rzekomo znienawidzonych ludzi !

To co pisze SKWK co najwyzej, moze byc podkoloryzowana prawda. Ale napewno nie jest klamstwem. SKWK jest blizej klubu niz wiekszosc tutaj "wiedzacych" i wlasnie wykonuja swoja robote, informujac o gownie ktory w klubie sie dzieje.

Wlasnie od tego sa... czyli lacznikiem miedzy kibicami a klubem.

A Ty co?
Gaszynskiego rękawice bramkarskie zakupiles?

nawet 3 pary, a Ty co? Nie rezygnujesz z posady rzecznika SKWK na tym forum? :)

serek.c2 21.05.2016 22:26

Ty za to jak widzę nie rezygnujesz z pisania głupot...

Rustin 22.05.2016 10:05

Kłótnie, żale i wzajemne pretensje na forum a gdzieś tam ktoś siedzi za biurkiem i się śmieje. Nigdy nie dowiemy się prawdy, bo wszędzie "ręka rękę myje". Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, ale nie uwierzę, że całe zło w Wiśle to obecnie Gaszyński. Wiadomo, że zapowiedział dużo i nie zrobił praktycznie nic, ale skoro właściciel go zatrudnił w TF to potwierdza jedno - nadal największy burdel robi ten "siedzący najwyżej".

Jay jay 22.05.2016 11:22

Wypadałoby się zainteresować pomocnikiem Jagiellonii Białystok - Przemysławem Frankowskim, który w obecnym sezonie zagrał 36 meczów i strzelił 10 bramek. Wiek 21 lat. Kwota wg transfermarkt 400 tys. euro.
Dalej Karol Świderski lat 19, 7 goli w 36 spotkaniach. Za 420 tys euro.

Na moje Wisła potrzebuje 3 zawodników w obronie, 1 w pomocy i 1 w ataku tak by system gry 3-4-3 zapewnił miejsce przynajmniej na podium bo potencjał jest bardzo duży.

brylant17 22.05.2016 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jay jay (Post 1440378)
Wypadałoby się zainteresować pomocnikiem Jagiellonii Białystok - Przemysławem Frankowskim, który w obecnym sezonie zagrał 36 meczów i strzelił 10 bramek. Wiek 21 lat. Kwota wg transfermarkt 400 tys. euro.
Dalej Karol Świderski lat 19, 7 goli w 36 spotkaniach. Za 420 tys euro.

Na moje Wisła potrzebuje 3 zawodników w obronie, 1 w pomocy i 1 w ataku tak by system gry 3-4-3 zapewnił miejsce przynajmniej na podium bo potencjał jest bardzo duży.

Tak mamy na niego pieniądze....820 tys euro co to jest!

wislakrakow124 22.05.2016 11:50

Frankowski to mlodsza i chyba gorsza wersja Boguskiego. Swiderski co innego ale Jaga nam go za darmo nie odda wiec odpada.
Na moje oko potrzeba Srodkowego obronce Wolskiego na prawa strone skrzydlowegi i typowego defensywnego pomocnika

Karherop 22.05.2016 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 1440380)
Frankowski to mlodsza i chyba gorsza wersja Boguskiego. Swiderski co innego ale Jaga nam go za darmo nie odda wiec odpada.
Na moje oko potrzeba Srodkowego obronce Wolskiego na prawa strone skrzydlowegi i typowego defensywnego pomocnika

Kolejnego srodkowego pomocnika? Czy nas stać na to by posadzić na ławie kogoś z dwojki Wolski (o ile zostanie) i Maczynski? Nie mowiac o tym ze Popovic sie niezle sprawuje i jest i Brlek w obwodzie. Poza tym typowi defensywni pomocnicy ala Uryga nie maja juz prawa bytu w futbolu. A jak ktos nie potrafi rozgrywac to i kariery jako środkowy obronca nie zrobi (patrz Chavez)

Jay jay 22.05.2016 16:19

To jakimi pieniedzmi dysponuje Wisla w tym okienku? 2 tysiacami euro?

krzaq12 22.05.2016 16:34

Cytat:

To jakimi pieniedzmi dysponuje Wisla w tym okienku? 2 tysiacami euro?
Dwoimy się, troimy żeby zapłacić Fiorentinie te magiczne 500 tys. euro i to pewnie w 2, 3 ratach, a Ty oczekujesz kolejnych 2 transferów pokroju 400 tys. euro?

Poza tym to, że zawodnik jest wart na portalu transfermarkt 400 tys. euro to nie znaczy że za tyle go pozyskamy. To tylko kwota orientacyjna. Uryga też wyceniany jest wg nich na 400 tys. euro a nikt nie da za niego nawet 1/4.

Jeśli pozyskamy Wolskiego to kolejne wzmocnienia pewnie będą nakierowane na zawodników z karta w ręku, a nie takich za których będziemy musieli wydawać grube mln zł.

Merkury 22.05.2016 17:56

Na forach w ostatnich latach przelewała się fala krytyki pod adresem byłych i obecnych prezesów, dyrektorów sportowych etc. Prawda jest taka, że z pustego i Salomon nie naleje. Trzeba mieć w sobie naprawdę dużo złej woli tudzież świadomie manipulować faktami żeby oskarżać akurat Gaszyńskiego o całe zło, że nie załatwił tego co obiecał etc.. Wszystkie decyzje w tym klubie podejmuje jeden człowiek - B. Cupiał. Nie wiem ale chyba na pewno osoby piszące o kimś związanym z Wisłą przed krytyką takiej osoby w pierwszym rzędzie powinny się zapoznać z obowiązującym prawem, w tym wypadku kodeksem spółek handlowych, gdzie wyraźnie są wskazane obszary za które odpowiadają zarząd i RN w spółce akcyjne, a jak już to zrobią to może przestaną gadać od rzeczy o rzekomym sabotowaniu dobrych zmian przez jedną albo drugą osobę.
Do rzeczy, mając kadrę, która pod względem wieku należy obecnie do jednej z najstarszych w Ekstraklasie powinniśmy do niej wprowadzać więcej świeżej krwi. Pozycje które wymagają wzmocnień w kolejności to środek obrony, skrzydła, atak, w przypadku braku powodzenia w sprowadzeniu Wolskiego również ofensywny pomocnik będzie koniecznością. Z sezonu na sezon lecimy w dół ligowej tabeli, zakończony sezon powinien być ostrzeżeniem dla Cupiała, że bez inwestycji kolejny może zakończyć się spadkiem.

R33 22.05.2016 18:52

Weźcie pod uwagę, że podpisując zawodnika z kartą na ręku wypłaca mu się większą premię za podpis. Tak więc to znowu nie jest tak, że jest dużo taniej.

wolfy 23.05.2016 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1440397)
Weźcie pod uwagę, że podpisując zawodnika z kartą na ręku wypłaca mu się większą premię za podpis.

A jak myślisz, jaką premię za podpis wziął Crivelaro?

Premię za podpis daje się zawodnikom, na których klubowi zależy, a nie bezimiennemu szrotowi przemycanemu na statkach w pudełkach po bananach.

Wojtas 23.05.2016 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1440405)
A jak myślisz, jaką premię za podpis wziął Crivelaro?

Premię za podpis daje się zawodnikom, na których klubowi zależy, a nie bezimiennemu szrotowi przemycanemu na statkach w pudełkach po bananach.

Przypadek z Crivellaro jest chyba dobitnym dowodem jaki my szrot musimy przebierać ze bierzemy takiego grajka.

Niewiem to juz lepiej jechac na Garbarza Zembrzyce i tam kupic kogos za flaszkę wódki niz szukac i tracic czas na takich inwalidów.

Szymon 23.05.2016 19:00

Akurat w Garbarzu jest kilku murzynów do wziecia ,chętnie zapraszam

Ogryzek 23.05.2016 19:58

Ale co się dziwić jak taki Kapka z Kuźbą zajmują się oglądaniem piłkarza. Pewnie patrzą na takiego Crivelaro i widzą że mu piłka od nogi nie odskakuje i to im wystarcza. A pewnie kompletnie pomijają takie elementy jak start do piłki, kondycje, szybkość itd. Mamy zatem dobrego futsalowca który nie nadaje się do gry na trawie.

A współczesna piłka to również aspekt fizyczny. Szybkość, siła, gra ciałem i oczywiście technika. To nie epoka Deyny gdzie jak się ogląda takie mecze dziś - to była to gra w "stojanowa". :)
Crivelaro to piłkarz do futbolu retro sprzed 40 lat.

Karherop 23.05.2016 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1440417)
Ale co się dziwić jak taki Kapka z Kuźbą zajmują się oglądaniem piłkarza. Pewnie patrzą na takiego Crivelaro i widzą że mu piłka od nogi nie odskakuje i to im wystarcza. A pewnie kompletnie pomijają takie elementy jak start do piłki, kondycje, szybkość itd. Mamy zatem dobrego futsalowca który nie nadaje się do gry na trawie. .

Poczytaj sobie wywiady z Kużbą na temat scoutingu. Chłop nie jest idiotą (za którego zapewne go uważasz), doświadczeniem i wiedzą piłkarską zjadłby Cię na śniadanie (no chyba, że jesteś byłym piłkarzem który miał okazję występować w zachodnich klubach). A to że z pustego i Salomon nie naleje, to powinien wiedzieć każdy kibic Wisły - ale jak widać, jednak nie wszyscy to wiedzą.

PS. Ten sam Kapka i Kuźba sprowadzili nam Ondraszka. Jakiś komentarz tym razem?

Ogryzek 23.05.2016 20:13

Jak to mówią po owocach go poznacie. Ulatowski też zapewne nie jest idiotą i "zjadłby mnie na śniadanie" w dziedzinie wiedzy futbolowej a trener z niego pokraczny. (jakie prze zajebiste wywiady udziela że hej). Podobnie uważam o Kuźbie. Zresztą ja nie powinienem być żadnym punktem odniesienia a efekty jego pracy. W końcu rekomendował pokrake Crivelaro i jeśli dobrze pamiętam laurkę mu wystawił jaki to prze grajek. Dla mnie to wystarczy.

krzaq12 23.05.2016 20:14

Cytat:

PS. Ten sam Kapka i Kuźba sprowadzili nam Ondraszka. Jakiś komentarz tym razem?
Jovica, Guzmicsa i jeszcze paru innych ;)

Choć Kapki to akurat specjalnie nie broniłbym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl