![]() |
Cytat:
|
A gdzie niby? Kontuzjowany jest jak zwykle.
|
Ws Wolskiego najwazniiejszym pytaniem jest skad wziac pol miliona €? Bo jak bedzie kasa to Fiorentina sprzeda go Wisle. Jednak caly czas dlugi sa nie splacone.
|
Wg. mnie raczej nie kombinuja aby zbic cene, bo to by bylo troche niepowazne raczej chodzi albo o rozlozenie na raty albo odlozenie platnosci w czasie. Trzymamy kciuki.
|
Cytat:
Co do informacji dotyczących możliwości veta Violi to mówimy o faktach medialnych i przywoływaniu sytuacji Casemiro i rozliczeń na linii Porto - Real. Nikt z Violi ani z Wisły tych informacji nie potwierdził, więc rozmawianie o faktach medialnych mija się z celem. Aby wykupić Wolskiego Wisła z informacji przedstawionych przez klub - musi zapłacić 500 tys. euro. W mojej ocenie nie jest to wygórowana cena porównując chociażby do wysokości kontraktu Semira Stilicia w Apoelu (600 tys. rocznie) na który zwyczajnie Wisły nie było stać...... Cytat:
|
Cytat:
Garść konkretów (za 90minut.pl): 2015 - 21 meczów, 28 goli strzelonych (1,33 na mecz), 23 stracone - 1,09 na mecz, 2016- 14 meczów, tez 28 goli strzelonych (to juz 2 na mecz), ale aż 18 straconych - 1,28 na mecz. Mimo wzmocnień, mimo grze głównie przeciw dołom tabeli. Więcej niż 18 goli w 2016 straciło tylko 7 ekip. |
A tego Wolskiego nie dałoby rady wypożyczyć na kolejny sezon? W razie oczywiście, że brakłoby pół miliona.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Taa :lol: A na jesień za to taki Głowa, Węgier i Sadlok wymiatali? Nie przypominam sobie. Przypominam sobie za to doskonale Cierzniaka w jedenastce kolejki. No ale oczywiście to przypadek, spisek, te jednenastki wymyślają pro-legijne dziennikarzyny, a nie eksperci pokroju crazykaro czy wolno.
Cierzniaka mam gdzieś, krzyż mu na drogę. Nie zmienia to jednak faktu, że piłkarsko Miśkiewicza deklasuje, "robi mu dziecko" cytując wielickiego klasyka. |
Cytat:
|
Toś pojechał :lol: powiedz, że żartujesz albo edytuj posta.
Łopatologicznie dla pewności... Misiek sprzed kontuzji to inny zawodnik, ale jakie to ma znaczenie? Oceniamy ten sezon. Dyskusja się zaczęła od stwierdzenia, że mamy prawie najmniej puszczonych goli w lidze w skali sezonu. Co do tego ma czyjaś forma sprzed X lat? Na przykład Głowacki, Brożek kilka lat wstecz to być może najlepsi ligowcy na swoich pozycjach (a na pewno bardzo ścisła czołówka), czy z tego powodu nie możemy napisać, że w sezonie 2015/16 są przeciętni? |
Zwróciłem uwagę, że liczba straconych bramek, to nie jest tylko wina bramkarza. Nie będę teraz analizował wszystkich występów Miśkiewicza, ale jeśli dobrze pamiętam, to głównie nie wyszedł mu ostatni mecz z Koroną (chociaż tam też bramki by nie padły, gdyby obrońcy nie popełniali szkolnych błędów).
Twój koronny argument o obecności zawodnika w 11 kolejki... Miśkiewicz w tym sezonie również był wyróżniony przez redakcję C+. Nigdzie nie pisałem, że Miśkiewicz jest lepszy niż Cierzniak. Biorąc pod uwagę tylko występy w barwach Wisły, uważam, że Cierzniak jest zawodnikiem o klasę solidniejszym. Rozumiem jednak, że bacznie obserwujesz karierę pana sprzedawczyka i nie oceniasz go tylko przez pryzmat ostatniej rundy i jesteś w stanie stwierdzić, że "robi dziecko" Miśkiewiczowi. No chyba, że jesteś jak Smuda i potrafisz ocenić zawodnika po tym, jak wchodzi po schodach. Nie spodobało mi się, że całą winę zrzuciłeś tylko na Miśka. Uważam, że nie przedstawiłeś sensownych argumentów na potwierdzenie swojej tezy... ale przecież lepiej od razu wyzywać kogoś od "ekspertów". |
Wizja spadku z ekstraklasy coraz bardziej realna dla Górnika, dlatego też widziałbym w przyszłym sezonie Dancha i Gergela w Wiśle... byłoby godnie. To pozycje na których potrzebujemy wzmocnień jak tlenu.
|
Też uważam że przydałby się lepszy bramkarz niż Misiek, miałem zastrzeżenia do jego gry (katastrofa w Kielcach) i dalej mam choć już w ostatnich dwóch meczach pokazał że poprawił grę na polu bramkowym, wychodzi i łapie te piłki a nie cofa się na linie bramkową. Jednak jestem zwolennikiem ściągnięcia pod Wawel lepszego bramkarza, takiego z którym możemy walczyć o puchary, bo z Miśkiem, mimo mojej sympatii do jego osoby to miejsce max.. piąte/szóste.
|
Cytat:
Cytat:
|
O ile się nie mylę, to w tej rundzie bramkarzy mieliśmy siedmiu (włącznie z nowymi zakontraktowanymi).
Lepiej żebyśmy teraz skupili się na innych pozycjach jak napastnik czy stoper. |
Jaga wystawiła na listę Maderę, Alvarinho i Grzelczaka. Jak na moje, tych dwóch ostatnich chętnie bym przywitał :)
|
To całe szczęście, ze tylko na Twoje.
|
Jakim cudem spady z Jagi miałyby być wzmocnieniem Wisły? :/
|
Cytat:
|
Nie twierdze, że te akurat nazwiska to byłyby wzmocnienia, ale idąc tym tokiem rozumowania to jakim cudem spady z Pogoni (Małecki) czy Mechelen (Wolski) są jednak tymi wzmocnieniami?
Inna sprawa, że ja bym z tej trójki najchętniej widział Madere, który miał momenty bardzo solidnej gry, a wiadomo, że nie gra teraz ze względów pozasportowych. |
Myślę, że z tym Bałaszowem się pospieszyli. Chaotyczny chłopak, ale jako "joker" na ostatnie kilkanaście minut mógłby wchodzić. Nie sądzę, by grał za spory hajs. Według mnie dziwna zagrywka. Chyba, że w lecie będzie ofensywa transferowa i jakościowa zarazem.
|
Cytat:
:alleluja: |
Cytat:
Od nowego sezonu równoczesnie na boisku bedzie moglo przebywac tylko 2 Balaszow nie wyglada na posiadajacego dostateczna jakosc by blokowac jedno z miejsc |
Cytat:
|
Bała fajny chłop. biega do przodu, z reguły tylko prosto. Technika użytkowa tylko taka by sie nie przewrócić z piłką.
Ogólnie, przerobić na biegacza na 100 metrów czy 200 i cos z niego bedzie. |
Cytat:
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=5I2d2c37bE0 1:00:24 |
No widać, że chłopaka w zespole nie lubią. Pewnie ma jakieś poczucie wyższości narodowej czy coś, bo tak za nic by go nie znielubili.
|
ale jak dla mnie to tamten też powinien czerwień zobaczyć, nie tylko Bałashow
no nic, Żemło go opier*olił, nawet chamsko, więc tak jak Piwosz mówi, chłopa nie lubią |
Jak ma problemy to niech się z kacapami kopie na wschodzie. Sprzedać w ch.uj i tyle go widzieli w Wiśle.
Brawo Żemło. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli chodzi o ,,branie" zawodników którzy albo mają wolną rękę w poszukiwaniu kolejnego klubu, albo lecą z ligi i rozwiązują swoje kontrakty lub kończą im się umowy to nie jestem zwolennikiem ani Zubasa, ani Kato, ani Demjana, ani Grzelczaka etc.
Zawsze uważałem, że należy na nich szczególnie uważać, bo odchodzą przeważnie z klubu ze względu na swoją skrajną nieprzydatność dla drużyny. Małecki to wyjątek. To jest wiślak, człowiek który zawsze oddawał zdrowie dla tego klubu. Na tej podstawie, można było być mocno przekonanym, że fakt iż dobrze się tu czuje, odnosił w tym miejscu największe sukcesy spowoduje u niego odrodzenie. Poza tym on w Pogoni grał znacznie lepiej niż mówią o tym statystyki, kilka razy podkreślał to sam Wdowczyk. Zestawianie go z Grzelczakeim, bądź Alvarinho w mojej opinii nie ma większego sensu. Tak czy siak jest taka dwójka, którą brałbym pod uwagę pod kątem naszego zespołu. Tom Hateley, który ostatnio spisuje się bardzo solidnie jako defensywny pomocnik oraz Vlastimir Jovanović, będący podporą swojej drużyny. Nie przedłużają swoich umów ze względów finansowych, ponoć tylko i wyłącznie. |
My potrzebujemy wzmocnień a nie uzupełnień składu. Powinniśmy również pamiętać o limicie obcokrajowców spoza UE w kontekście nadchodzącego sezonu.
|
Cytat:
Odpadami z ekstraklasy nie ma co się wzmacniać. Można co najwyżej pomyśleć o utalentowanych chłopakach 18-21 letnich, ale to i tak melodia przyszłości. |
My potrzebujemy i wzmocnień i uzupełnień składu. Samych piłkarzy dobrych jakościowo przy naszym budżecie mieć nie będziemy. Potrzebujemy też zmienników na wszystkie pozycje. Dlatego nie ma co się z góry nastawiać na nie dla wszystkich tzw. odstrzelonych z innych klubów.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl