![]() |
nie ma to jak wysnuwać daleko idące wnioski na podstawie kilku meczów... dajcie mu zagrać jeden pełny sezon i dopiero go oceniajcie... dla mnie na dzień dzisiejszy Ondrasek to piłkarz o wielkim serduchu do gry i za to go szanuję, rzeczywiście brakuje mu techniki ale zaangażowania nie można mu odebrać.
|
Cytat:
Ogóry nie grają w chorwackiej młodzieżowce. |
Cytat:
pozdrawiam cieplutko |
Ciekawe czy bys nie odstawiał nogi po ciężkiej kontuzji. Tu nic nie poradzisz, takie coś siedzi głęboko w głowie.
|
Tymbardziej pogonic w ....ziet.
|
Na dzień dzisiejszy nie mamy drużyny na europejskie puchary tj. grającej regularnie w grupie LE, o LM nie piszę bo jej bramy są zamknięte dla każdej polskiej drużyny bez wyjątku. W kontekście nowego sezonu jestem w stanie założyć się, że R. Wolski w Wiśle grał nie będzie, ma kilka propozycji w tym ze Sparty Praga przynajmniej takie głosy słyszałem w światku menadżerów i skautów działających na naszym rynku. Zresztą w sytuacji braku awansu do czołowej 8-ki stało się dla mnie jasne, że Wisła go nie wykupi.
Budowę drużyny na przyszły sezon rozpocząłbym jednak od wymiany całego pionu sportowego w Wiśle, niestety ale pracują w nim wyłącznie AMATORZY, którzy nawet nie potrafią dobrze wskazać (określić) pozycji zawodników, których sprowadzają i rzekomo wcześniej obserwują. W dalszym ciągu potrzebujemy wzmocnień a właściwie wymiany praktycznie na każdej pozycji na boisku. Wszystko trzeba rozpocząć od linii obrony, która w tym jak i w ubiegłym sezonie gra wprost katastrofalnie i aż dziw bierze, że tego nikt w klubie nie dostrzega bo gdyby nie dobra postawa Cierzniaka jesienią to sytuacja Wisły była by aktualnie tragiczna. |
Cytat:
|
Cytat:
------- http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...amkarza_wisly/ dawać go do bramki i tyle, gorszy od 2 ręczników na pewno nie będzie, a może się wiele nauczyć, a jak się nauczyć jak nie praktyką? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oczywiście że Ondrasek to bardzo dobry transfer i nie wiem dlaczego ktokolwiek sądzi inaczej.. Myślę, że w przyszlym sezonie strzeli nam ok 15 bramek i zamknie usta krytykom.
Powoli można przemierzać się do zmian kadrowych i nas zapewnie nie ominie male przewietrzenie szatni. Oby nam się udalo pozbyć Cywke, Crivellaro i Buchalika... |
Cytat:
|
Jestem tego samego zdania. Ondrasek to klocek. Gdzie on 15 bramek strzeli, chyba jak Brozek skonczy kariere, Wolski zostanie, przyjdzie drugi Wolski a Czech bedzie jedynym, grajacym napastnikiem w kazdym meczu ale tak to i Boguski by strzelil z 15:D Co do jego walecznosci itp itd. Niech ktos poda jakis przyklad z normalnego klubu, normalnej ligi gdzie napastnik jest rozliczany z walecznosci a nie ze strzelanych bramek. Fakt, jest sympatyczny, widac ze mu zalezy ale nie od tego jest napastnik.
Wczoraj podczas finalu PP Borek w dwoch zdaniach przyadkowo przedstawil cala kwintesencje Ekstraklapy. Mowiac o Tettehu, ze potrafi grac tylko w defensywie i nic poza tym, ze potrzebni sa wszechstronni pilkarze, ktorzy potrafia podac, strzelic, powalczyc itd. Po czym skwitowal - jakby tacy byli to nie graliby w polskiej lidze:D |
Ondrasek jest bardzo dobry jak na polska kopanine, wyraznie ozywil gre Wisly w ataku, Drzazga jak narazie to melodia przyszlosci a Brozek jest kontuzjogenny i himeryczny dlatego trzeba sie cieszyc z tego co mamy.
|
Mi sie wydaje, ze bardziej nasza gre ozywil Wolski z Maleckim ale to tylko moje zdanie. Co do tego, ze na polska kopanine sie nadaje - to wcale nie jest zaleta:D
|
Wolski szczegolnie ozywil nasza gre w dwoch ostatnich meczach, dlatego fiorentina sie go pozbyla lekka reka ,po pierwszych paru meczach myslalem ze to super grajek ale po oatatnich dwoch meczach w jego wykonaniu , twierdze ze to zwykly przecietniak ktory nie umie pociagnac zespolu do wygranej.
|
Chciałbym abyśmy pozyskali tego zwykłego ,,przeciętniaka". To prawda - 2 ostatnie mecze nie wyszły mu, jak całej drużynie zresztą. Ale odpuszczanie Wolskiego sprawi że od nowa trzeba będzie zacząć szukać klasycznej 10, więc tak naprawdę zacząć budować ten zespół wokół nowego zawodnika. Nie mamy na to czasu, jeśli chcemy walczyć w przyszłym sezonie o podium.
|
I po 2 meczach jakby strzelil 8 bramek to pisałbyś, że polski Suarez. Ręce opadają.
|
Co do Ondraska to wkurzają mnie jego niecelne podania, nie wiem czy w ogóle choć jedno podanie, gdy był na 20/30 metrze mu wyszło...
|
Ale po co typa oceniać po 2 meczach? Nie lepiej wziąć na tapetę wycinek 5 minut z gry? Oglądasz 5 minut i już wiesz czy to wirtuoz czy leszcz.
Jak umie grać o w 5 minut strzeli 2 bramki i zaliczy 2 asysty a jak jest słaby to tylko piłkę straci i kopnie się w czoło. Oczywiście to ironia ale takie jest właśnie dziecinne podejście wielu osób tutaj. Małemu bubu sie podoba Blozek/Wolski (wstaw co chcesz) bo stselił blamkę dzisiaj, a jutlo nie stseli to znacy ze jest słaby. Chyba takie podejście wykazywali tak zacni ludzie jak m.in. Wojciechowski. Oni byli tacy szybcy i bystrzy, że potrafili klub rozjebać bo przecież on wie lepiej od wszystkich czy kopacz/trener dobry. A jak jeden mecz zagrał źle to do wyjebania bo dla prezesa to już słabiak. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do ostatnich dwóch meczów to pomijając postawę całej drużyny spójrzmy jak zespół ciągnął do wygranej np. kapitan - co gol dla przeciwnika to większa kompromitacja |
Zdecyduj sie czy fakt, ze byl w Milanie swiadczy o tym ze jest slaby czy o tym, ze dobry ale jeden mecz mu nie wyszedl:D
Przypominam , ze w tym Milanie bronii wlasnie 17 latek. Ja bym z Chorazka zaryzykowal. Miskiewicz poza dobrym refleksem nie potrafi nic, ani wyprowadzenia pilki nie ma, ani wyjscia do dosrodkowan nie ma ani nie potrafi kontrolowac obroncow. Chorazka mlody, moglby sie przynajmniej czegos nauczyc i testy gowno z tym maja wspolnego bo przypominam, ze byl juz na testach ze dwa lata temu w Tottenhami i jeszcze jakiejs angielskiej druzynie (nie pamietam juz ktorej). O Buchaliku to nawet szkoda pisac bo on to nic nie potrafi kompletnie. |
Cytat:
|
Cytat:
Daleki jestem od wstawiania Chorążki do bramki, bo w życiu nie widziałem, jak gra... |
Ale Chorazki juz nie ma:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...-Chorazka.html |
E, no chyba nie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...amkarza_wisly/
O tam jedzie dopiero w 2. połowie maja. |
Cytat:
The Sun niezbyt jasno sie wyrazil a naszych doniesien nie sledzilem. |
Kluczowe znaczenie ma obecnie pozostanie Wolskiego. To powinien być główny cel nadchodzącego okienka transferowego. Wszystko inne ma drugorzędne znaczenie. :-D
|
Chorążce trzeba życzyć szczęścia. Może dostanie życiową szansę, z której każdy na jego miejscu by skorzystał. Powinniśmy się cieszyć, zamiast kipić zawiścią, że nie pogra w Wiśle. Chorążka, żeby zostać na dłużej niż 1-2 lata w Wiśle musiałby dostać u nas pewny plac, a w takim MU może sobie pozwolić na 5 lat siedzenia na ławcę w rezerwach - takim klubom po prostu się nie odmawia.
Poza tym ma u nas ważny profesjonalny kontrakt jeszcze przez rok, więc jest nawet szansa że wpadnie nam nawet 500 tyś euro. |
Dla przypomnienia, nasz młody bramkarz jakiś czas temu odwiedził już Anglię, był na testach w Tottenhamie Hotspur F.C. Ktoś widzi w nim potencjał więc zaprasza na testy, jak pewnie wielu innych. Do transferu droga daleka.
|
Widzę,że media różnie piszą jedni,że Tottenham a drudzy,że Rangers i czekał na ofertę lecz jej nie dostał....
|
jesli to nie sa plotki, to zamiast Wolskiego wolalbym juz w klubie Colaka i Dzalamidze, jeden alternatywa dla Brozka, drugi przypominajacy swoja gra Meliksona
|
Z tego co się czyta ostatnio to latem mamy zmniejszyć liczbę graczy na środek pomocy i z szerokiego składu pożegnamy Uryge i Cywke. Chcą też rozwiązać umowę z Bałaszowem - za tego ostatniego przyjść ma Nika Dzalamidze.
W razie niewykupienia Wolskiego opcja zapasowa to Antonio Colak (obecnie z Hoffenheim wypożyczony do Kaiserslautern). Ewentualne przedłużenie kariery przez Głowackiego o jeszcze jeden rok ma być wiadome za tydzień-dwa (pewnie dostał od klubu określony czas na podjęcie decyzji). Ponadto Wdowczyk chce Dominika Furmana, ale to się nie podoba w klubie. |
Niech Was Bóg chroni przed Furmanem. On może i fajnie wygląda ale tylko w TV.
Brak wykupienia Wolskiego będzie największym frajerstwem w historii. To powinna być kwestia czasu a nie pieniędzy. |
Cytat:
|
żeby dostać jakiś geld za niego
|
Furman Wolski... może Kucharczyk do tego? ;) Będzie Legia Kraków? ;)
|
Taa, jeszcze Saganowskiego do tego...
|
Wg tego co z angielskiej prasy cytuje dzisiaj Skysports to transfer Chorazki do Man Utd jest na etapie finalizacji
Mam zatem nadzieje ze zapłacą podobne pieniądze jak dali za obecnego bramkarza Lechii Milinkovica-Savica albo jak Liverpool zapłacił za Garbare (czy jak mu tam jest) A co do Furmana to chyba ktoś sobie jaja robi Do środka pola potrzebujemy twardziela w stylu Sobola a nie kolejnego gracza na 8 Mamy juz 3 o bardzo podobnej charakterystyce |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl