![]() |
Cytat:
Czego ja chcę, przecież gdyby nie oni to by była IV liga a poza tym jest wszystko fajnie |
Cytat:
Jak jest zwykłym mieszkańcem Krakowa czy turystą to skąd miał wiedzieć? |
Od kiedy miasto promuje się na koszulkach Wisły ? Jakieś info było ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli nie siedziałeś na facebooku, a na forum właziłeś od czasu do czasu to naprawdę można było spokojnie ten mecz przegapić.
|
Nie zmienia to faktu, że ściągając do Polski taki klub jak Monaco twoim celem są zwykli Kowalscy którzy nawet nie wiedzą jak wygląda pierwsza jedenastka Wisły, a przyjdą "bo Monaco". Nie chodzi o ściągnięcie karnetowiczów itd bo oni przyszliby nawet na Tłoki Gorzyce.
Niestety frekwencja dzisiaj to porażka i chyba ostatnia odsłona Pucharu imienia Henryka Reymana, a na pewno ostatnia w takiej formie. |
Cytat:
|
Cytat:
Mam jednak wrażenie, że Majcher objął "honorowy" patronat nad tym spotkaniem, aby nie było europejskiego przypału i odwołania spotkania, bo nie stać nas na stadion. |
Cytat:
Denerwować to się ewentualnie można jak się czyta kolejny podobny wywiad z MS w którym mówi, że wszystko jest w zasadzie ok albo zaraz będzie, a tymczasem póki co jesteśmy bezdomn (bez stadionu), bez pieniędzy i bez strzelającego cokolwiek napastnika (o innych kwiatkach nie wspomnę). |
Cytat:
Takie osoby wyją aby wyć. Pzestalem czytac ich posty, co wczesniej mi sie nie zdarzalo. Dno i warstwa smierdzacego mułu. Wierze, ze ten zły okres nie pojdzie na marne i osobniki odpuszcza sobie Wisle. |
Cytat:
"Cieszycie się z tego że klubowi nie idzie." Niby po czym wnioskujesz, ze się ciesze? No chyba, że po prostu twierdzisz, że dzisiejszy mecz jest wielkim sukcesem frekwencyjnym oraz finansowym i już szukamy zespołu, który za rok przyjdzie na drugą edycję, a ja się czepiam. I opowiadając na twoje kolejne pytanie. Tak, byłem dzisiaj na meczu. A ty? |
Cytat:
|
Cytat:
Jesli kibic Wisly nie wie ze Wisla gra z Monaco to nawet trudno mi sobie wyobrazic jak poinformowac o wydarzeniu ludzi, ktorzy graja w szachy na plantach. Samozaoranie |
Cytat:
Na temat frekwencji nic nie twierdze, gdyz nie pamietam ostatniego naszego sparingowego meczu z Monaco, w trakcie wakacji, w trakcie mundialu i w trakcie zawirowan w klubie, wiec nie mam punktu odniesienia, na pewno jest to lepszy wynik niz wielu ekstraklasowych spotkan. Dlatego, w przeciwienstwie do Ciebie, nie oceniam. Nie bylem na meczu, ale kupowalem bilet. |
Cytat:
Za duże macie oczekiwania. Dajcie więcej od siebie. |
Cytat:
|
Cytat:
A jak ktos sie nie interesuja pilka nozna to niby czemu miałby obejrzec na żywo jakieś Monaco? :D |
właśnie chodzi o ludzi, którzy piłką jaką taką się interesują (w miarę), ale już nie Wisłą. Gdzie oni mieli się dowiedzieć o tym meczu?
Tym niemniej mamy teraz i tak bardziej palące problemy niż dział marketingu (który jest kulawy na Wiśle od dekad) |
Cytat:
Nie chcesz kupować karnetu, biletów - spoko, mamy to w dupie. Zróbcie sobie jakąś grupę wsparcia i tam dzielcie się jadem, bo wchodzi normalny człowiek na forum i automatycznie trafia na taką żenadę. Najlepiej nie odpisuj, a jeżeli już to nie używaj słowa krytyka. Nie wiesz co oznacza. Wisła dawno temu przestała być klubem walczącym o najwyższe cele, teraz już oficjalnie walczy o przetrwanie. Taka walka rzadko wygląda ładnie. Nie jesteś w stanie tego zaakceptować, to może znajdź sobie inne zajęcie. Nigdzie Cię nie wyganiam, ale jeżeli masz mieć wieczne klimakterium i przy okazji zawracać dupę innym, to jaki to ma sens? Wisła oficjalnie przestała być klubem dla ...., bardzo mi przykro, wolałbym żeby było inaczej ale nie jest. |
Cytat:
twoje wszystkowiedzące .......enie jest za to solą tego forum. więcej takich durniów-dupowłazów zarządu, a na pewno wszystko będzie wspaniale. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przyznam - bolało mnie (serce, w dupie nie czułem zmian) przez jakiś czas jak Sarapata opowiadała jedno, a w niezrozumiały sposób stało się drugie. A dziś w GK c.d bzdur. Ale... niech se sławomiry biznesu robią jak chcą (ku twojej nieustającej radości i akceptacji). A ty się napij melisy jak ci tak źle robi przeczytanie opinii innej od twojej, wydawało mi się, że trochę dojrzałeś odkąd byłeś moderatorem (wtedy to potrafiłeś dać do pieca za trzech), ale do tego niestety(?) dla ciebie jeszcze bardzo daleko. |
Cytat:
|
Co za gadanie, ze mało info było o meczu? Każdy portal sportowy opisywał kłopoty Wisły ze stadionem i przy tym informowali ze mecz Wisła-Monaco odbędzie się na Reymonta mimo nie przedłużonej umowy na wynajem. Naprawdę trudno mi uwierzyć, ze ktoś nie usłyszał, przeczytał o tym, ze taki sparing bedzie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sparing Ruchu z Monaco przełożony "na szybko" do Myślenic. Miejmy nadzieje, ze nie jest to powiązane z problemami ze stadionem. Przypominam, że to Wisła jest jego organizatorem.
|
Cytat:
|
To już dobrze wiemy, że jak ktoś nie wchodzi w tyłek zarządowi to jest tu niemile widziany, więc nie musisz się funky dodatkowo produkować. Najlepiej jakby każdy o innym zdaniu odszedł z forum, wtedy w piątkę czy szóstkę moglibyście sobie robić dobrze do woli i żyć w innym świecie. Ale punkt za zaczepkę, bo odpisałem ;)
|
Sugerujesz, że wchodzę w tyłek komukolwiek ???? Rozumiem, że masz problem z tym, że Wisła pod rządami TS nie jest i jeszcze długo nie będzie hegemonem w lidze. Tylko, że jedyne co robisz to napierdalasz na forum jakby mało było problemów, efektem Twoich napierdalanek na forum będzie ewentualnie trochę niższa frekwencja, natomiast wyobraź sobie, że zarządu nikt nie zmieni.....
Mogę się założyć, że jakby zarząd nie starał się o licencję na puchary, a Wisła przypadkiem o te puchary by się zahaczył - byłbyś pierwszym, który jebałby zarząd za brak profesjonalizmu etc. Czym innym jest posiadanie innego zdania, a czymś innym nie akceptowanie rzeczywistości - tej swoimi działaniami nie zmienisz w żaden sposób - właścicielem Wisły SA jest TS Wisła......... |
Wbrew temu co piszesz dawno pogodziłem się z sytuacją Wisły i z tym, że jest skazana na TS. A problem mam jedynie z Dukatem, ale jedynie w tym sensie, że odstrasza sponsorów (powinien usunąć się w cień) i z olewaniem kibiców przez zarząd (milczenie, udawanie, że jest dobrze zamiast poprosić kibiców o cierpliwość, itp). No i dali ciała po całości z hiszpańskim projektem zamiast od razu zaciskać pasa jak teraz, ale tego się już nie cofnie. Reszta już mi wisi, oby uratować stadion i lecimy z sezonem.
|
Czynsz Wisły jest tak wysoki dlatego, że miasto projektując stadion nie pomyślało o czymś takim?
http://www.radiowroclaw.pl/articles/...aw-Od-wrzesnia Śląsk podobno płaci 1 mln zł/rocznie, Wisła 2,5 mln zł/rocznie... |
A to Wisła nie wychodzi na prosta ??
|
Cytat:
Problemem jest to, że nie potrafisz racjonalnie i merytorycznie rozmawiać. Zarówno co do formy, bo najczęściej piszesz jak irytujący nastolatek (tanie ironizowanie, prowokacje, ad personam, wiele emotikon); jak i co do treści (siejesz tu defetyzm, kpisz, plujesz jadem, nie interesują cię argumenty). Czemu ma służyć wpisywanie mojego nicka w twój podpis na forum? W ten sposób chcesz ze mną i z innymi racjonalnie rozmawiać o Wiśle? Jeszcze raz: nikt nie twierdzi, że obecny zarząd Wisły jest doskonały, ani nawet dobry. Jest taki, jaki jest. Ma swoje wady i zalety. Popełnia błędy. Wydaje idiotyczne oświadczenia, uprawia pr z gracją słonia, ale jednocześnie stara się o przetrwanie klubu w trudnych warunkach. Ten skład osobowy, przynajmniej co do osoby p.p. Sarapaty, wynika ze stosunków własnościowych. Innymi słowy, innego właściciela i zarządu raczej mieć nie będziemy, więc trzeba im kibicować, jeśli kibicuje się Wiśle. Nieustanne kopanie w fundamenty Wisły (a TS jest teraz fundamentem Wisły, bo jako jedyny podmiot gwarantuje przetrwanie klubu) nie jest ani pożyteczne (jak wszyscy będziecie kopać, to jeszcze je skruszycie), ani mądre (nie szkoda nóg?). |
Cytat:
|
Uważam, że Klub znalazł się w fatalnych rękach i nie ma absolutnie żadnych racjonalnych przesłanek, żeby wierzyć w jakąkolwiek poprawę sytuacji. Po kolei:
1. SYTUACJA FINANSOWA - będzie się pogarszać. Niższe wpływy z biletów, bo z całą pewnością niższa frekwencja w tym sezonie. Gra w Niecieczy czy Chorzowie w ogóle może pogrzebać Klub, bo nie będzie hajsu na bieżące funkcjonowanie. Nawet bardzo znaczące zejście z kosztów wynagrodzeń piłkarzy nie będzie miało znaczenia. Żaden istotnych rozmiarów sponsor się nie pojawi, bo Wisła to teraz produkt bardzo wątpliwej jakości z - mówiąc wprost - podejrzanymi typami u sterów. Jedynym sposobem na dogranie rundy lub sezonu będzie spieniężenie kogokolwiek, kto potrafi biegać w sposób skoordynowany. 2. SYTUACJA SPORTOWA Będzie walka w grupie spadkowej. Dużo gorszy skład niż w ubiegłym sezonie, dużo gorszy trener, trener od przygotowania fizycznego jest dosłownie wuefistą. Dużo mniejsza widownia, mniejsze wpływy z Canal+ na koniec sezonu. Patrz pkt. 1. I teraz do szanownych interlokutorów - czy to co napisałem powyżej, to jak pisze Czaro defetyzym czy realna ocena sytuacji? Bo ja się upieram, że realna ocena. Na czym budujecie swoje przekonanie, że amatorzy u sterów wymyślą coś bez biznesowego precedensu i pchną Wisłę ku lepszemu? Bo im zależy? Bo mają Białą Gwiazdę w sercu? Bo ciągle - jak mawiał klasyk- "się uczą" i może w końcu się "nauczą"? Coś mi się zdaje, że większość z Was, zwyczajnie zakochanych, postanowiło ignorować fakty, żeby nie mierzyć się z przykrą rzeczywistością. Osobiście, nie dam się też emocjonalnie szantażować, że jeśli kocham Wisłę, to muszę wspierać obecny zarząd, bo innego nie mamy. To droga donikąd. |
Cytat:
Poruszyłeś największy problem. Załóżmy, że się obrazimy na zarząd i przestaniemy kupować karnety / bilety. W skutek tego Wisła będzie miała jeszcze mniej pieniędzy. Być może przez to będzie trzeba grać od IV ligi. I nic się nie zmieni, bo klubem będzie wtedy zarządzał nadal TS. Nie ma nikogo innego. Więc obrażanie się to też droga donikąd. Niestety wielu kibiców tego nie zauważa i przez to frekwencja może mocno spaść. I tu jest wina zarządu. Zamiast robić dobrą minę do złej gry to powinni zwołać konferencję prasową i powiedzieć jak jest oraz zaapelować do kibiców, by pomogli klubowi kupując bilety. A SKWK powinno to poprzeć i zrobić jakąś fajną akcję. Zamiast tego mamy udawanie zarządu, że wszystko jest ok i hibernację SKWK, które nie daje oznak życia. Ta cisza to jest właśnie to co obecnie najbardziej wkurza kibiców. Zaakceptować to, że walczymy o utrzymanie, przyznać w jakiej sytuacji finansowej jesteśmy, otwarcie zerwać wszystkie powiązania z Miśkiem (Dukat na trzeci plan) i zaapelować do kibiców o wsparcie. I może przy okazji obniżyć sobie pensję ;) To wystarczy, by oczyścić atmosferę. Pytanie czy to naszego zarządu nie przerasta... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl