![]() |
,,Początki stadionu Molineux datuje się na rok 1889" ha no ale modernizacja była ,,W roku 1979 stadion uległ częściowej modernizacji"no i ,,24 czerwca 2003 r. na stadionie Molineux miał miejsce koncert znanego artysty Bon Jovi z udziałem ponad 34 000 ludzi" czyli coś sie da....................
|
interesuje sie ktoś murawa na Hutniku?? był ktoś w pobliżu ich stadionu???
wiecie czy są zdjęcia w necie z stadionu oprócz tych z Interii |
niespodziewanie miłe wiadomości o hali to nałożenie się trzech spraw: wyniki dziewczyn w Europie, trzymanie za gardło prezydenta JM przez pana Olszówkę przy pomocy madrego trzymania się procedur oraz dym prowadzony przez SKWK po popisach JM na treningu Craxy.
No i wybory ida. Zeby to tylko nie był medialny szum na teraz i za miesiac, dwa nie rozpłynęło w krętackim odwracaniu kota ogonem. edytka: dzięki mozdzierz za poprawkę, dużo czytania o konflikcie ITI - kibice w Legii robi swoje :). |
Cytat:
|
Myślę, że jako kibice zdaliśmy egzamin przed Wisłą. W swoim imieniu dziękuję tym wszystkim kibicom, którzy stanęli na wysokości zadania. Jednak nie wolno nam osiąść na laurach, bo samo nigdy nic się nie stanie i trzeba w życiu klubu uczestniczyć na bieżąco, aby zarówno jego pracownicy, jak i tzw. osoby z zewnątrz dla niektórych spraw Wisły decyzyjne, nigdy już sobie Wisły nie lekceważyły. Stadion i hala razem, to prestiż i rozwój Wisły i mimo, że tak niewielu to rozumiało i połączyło się w jeden Wiślacki zespól, to tak wielu doceni ten fakt w przyszłości. Oby zawsze od teraz, kibice jednoczyli się w działaniu, w momentach dla klubu żywotnych i to w ilosci większej niż ostatnio. Bo Wisła to My. Pilnujmy swoich spraw klubowych, jak oka w głowie, bo wiele jeszcze musi się stać, aby nasze nadzieje, zrealizowały się w pełni. Nie siedźcie już nigdy więcej wyłącznie przed komputerami, kiedy Wisła będzie potrzebować Waszego realnego uczestnictwa w jej sprawach żywotnych, takich jak między innymi ostatnie wizyty w Radzie Miasta. Także dlatego samego, kibice Wisły, nie oglądajcie już meczów Wisły w domu przed telewizorami, bo Wisła będzie Was teraz potrzebowała na stadionie i to wypełnionym po brzegi. Niech każdy prawdziwy kibic Wisły stanie się marketingowym posłańcem klubu i przyprowadzi na nowy stadion swoich znajomych, tych których uzna za właściwych, zarażając ich Wisłą na stałe a nie tylko incydentalnie a wtedy każdy z nas uczyni coś dobrego dla klubu od siebie samego. Niech też, każdy kibic szanuje każdego kibica a wtedy słowa ciałem się staną i frekwencja nas nie opuści, gdyż szacunek ów, tych nowych kibiców, zatrzyma na naszym stadionie na dłużej a tym bardziej, jeśli pracownicy naszego klubu, wreszcie będą wykonywać swoje zadania profesjonalnie.
Ps. po raz pierwszy widzę na kamerkach, że w Sobotnią noc palą się światełka wewnątrz trybuny wschodniej, co mówi mi, że wykonawcy stadionu zaczynają rozumieć presję czasu, gdyż aby dotrzymać terminów, prace muszą być od teraz prowadzone w systemie trzyzmianowym, włącznie z weekendami. |
Mam nadzieje że na projekt hali zostanie rozpisany międzynarodowy konkurs. Co prawda może to troszke wydłużyć procedurę, ale zagwarantuje nam że liczyć będziemy mogli na coś wyższych lotów niż stadion.
|
Wczoraj w krakowskich wiadomościach sportowych M. Starowicz (dziennikarz) zaprosił radnych na mecz z Brnem do hali, ale nie na miejsca VIP tylko żeby stali na ogólnodostępnych miejscach oblepieni kibicami przez cały mecz :).
|
Cytat:
Wojtek O. nam zaprojektuje - szybko, tanio i bez błędów! :rotfl: |
Co do hali, fajnie by było gdyby ona została zaprojektowana na przekór innym polskim tego typu obiektom sportowym. Chodzi mi o to żeby pole gry to było maksymalnie to 40x20 metrów i w jak najbliższej odległości już były usytuowane trybuny. Natomiast w Polsce wśród tych kilku ostatnich hal które powstają jest taka jakaś maniera żeby pole gry nie wiadomo po co miała ogromne wymiary. Np. ta hala w Łodzi z tego co widzialem na ME w Koszykówce to od jednego bocznego skraju do drugiego ze 100 metrów chyba jest, a i te główne trybuny też nie najbliżej
wrzucam fotkę: http://www.mmwroclaw.pl/rep/newsph/5903/23588.3.jpg Boisko piłkarskie 90x60 metrów spokojnie by weszło :) |
bo to są hale wielofunkcyjne stąd tyle miejsca, nie wiem natomiast jak jest w Gdyni - nowa hala na 5 tys więc będzie porównywalna..
http://img.trojmiasto.pl/zdj/fotki_d...800/z21878.jpg |
Generalnie chodzi mi o to żeby wybudować taką raczej typowo koszykarską hale, jak np. ta w Gdyni chociaż ona o 20 mln złotych droższa. A nie brać się na jakieś coś do wszystkiego a zarazem do niczego.
Mając w perspektywie że może za 10-15 lat Kraków doczeka się jakiegoś większego obiektu |
Cytat:
|
Cytat:
A co do projektu to wstępny projekt jest już chyba gotowy, bo skąd te wszystkie wizualizacje |
A gdzie dokładnie ma powstać nasza hala?? pamiętam że była jakaś mapka ale nie mogę jej znaleźć
|
Cytat:
|
Byłam dziś około 14 na stadionie Hutnika. Było położone prawie pół murawy (może 1/3). Całkiem sprawnie im to szło, chociaż jak to na naszych budowach dużo pustych przebiegów, gadania ect ;) Le na kładzeniu trawy to ja się nie znam, może tak trzeba ;)
Do tego czyścili krzesełka tam gdzie napis Hutnik, pod dachem. Widać szykując pod przyjazd komisji już. Naokoło trybun, jak i na samych (od strony "głownej") syf jak cholera - błoto, kałuże. Ale to w kocu nadal budowa, a i pogoda nie sprzyja. Tak czy owak wygląda to dość optymistycznie i jak się nic nie zawali to powinniśmy mieć licencją i grać od początku na Hutniku. Tu kilka moich fotek z kładzenia murawy http://img.interia.pl/sport/nimg/y/j...ie_3941408.jpg |
Będziemy tam chodzić w GUMIORACH na mecze :D hehe
|
Cytat:
Stadion też miał być "najlepszy", a jak jest można przeczytać w tym temacie. W przypadku hali niech będzie standardami zbliżona do tej w Łodzi (Atlas Arena), a będzie bardzo fajnie. |
O niee , niech nie bedzie zblizona standardami do tej w Łodzi. Musi byc lepsza. Co zreszta nie jest takie trudne, bo o ile w samym srodku hala w Łodzi jest ok , to zaplecze jest poprostu żałosne, powiedziałbym ze wrecz tragiczne. Byłem tam tydzien temu na dwoch koncertach Depeche Mode i naprawde nie wiem kto wymyslil zeby bylo tam tak mało przestrzeni. W niektorych miejscach było moze 2 metry szerokosci przejscia, z jednej strony szatnia, a z drugiej jakis namiocik z jedzeniem (nie ma tam zadnych miejsc przygotowanych dla punktow gastronomicznych, a szatnia to poprostu wieszaki postawione tak o + jakas lada). Do tego jest tam brzydko i nieprzyjemnie, a wc jest tylko w dwoch miejscach, co sprawia ze przy niekorzystnym ukladzie sektora trzeba obchodzic pol hali zeby tam trafic. Jakiekolwiek poruszanie sie po zapleczu przed/w przerwie/po koncercie czy meczu jest BARDZO utrudnione, nieustanny tłok i ścisk. Zaplecze Spodka jest 100 razy lepsze.
|
Cytat:
|
Ja jeszcze z chęcią wrócę do jakże optymistycznych wiadomości z ostatnich dni. Po pierwsze, o ile mi wiadomo, żeby zorganizować mecz reprezentacji stadion musi być ukończony w 100% - bez żadnych partactw. Musi być IT, murawa, kołowrotki, ukończone trybuny, klatki schodowe, a nawet parkingi przed trybunami. Jeżeli więc coraz głośniej o organizacji meczu reprezentacji, coś jest na rzeczy, a panowie politycy będą musieli sprężyć się i śmielej zaglądnąć do portfela.
Natomiast co do pana Majchrowskiego, to ewidentnie chce kupić nasze głosy. Przynajmniej w moim przypadku, nie jest to niemożliwe. Osobiście, będę rozliczał z czynów, nie słów, jak dla mnie to pan Majchrowski może nawet palić ofiary przy kapliczce poświęconej świętej Cracovii, w nosie to mam, o ile porządnie zakończy sprawę stadionu i hali. Tyle jest wart mój głos, ukończenie stadionu i nowa hala Wisły. Teraz tylko czekamy na "czyny", bo na razie były tylko słowa. |
Jakby kogoś interesowało co maja zamiar budować w Czyżynach to wrzucam podkłady z projektu budowlanego.
http://hotfile.com/dl/29540395/945578d/Hala.rar.html |
Patrze z okna... 3 w nocy a na Hucie jupce się świecą... widać, że jednak zdążą :)
|
3 w nocy? To Huta dorobiła się osobnej strefy czasowej już :>
Tak czy owak jak robią to plus dla nich! |
Cytat:
Dobre zaplecze ma też hala na granicy Gdańska i Spotu, jednak tam wewnątrz trybuny z słupami podtrzymującymi dach, co zepsuło całkowicie wnętrze hali. O ile widoczność na tym nie ucierpi (trybuny będą 2 poziomowe, strome) to jednak jest efekt odciętych sektorów. |
O takich rzeczach myślą już na Legii, a my się zastanawiamy czy murawę będzie miał kto położyć przed wakacjami.
Poczytajcie: Agencja Grandes Kochonos została partnerem Legii Warszawa odpowiedzialnym za działania.. marketingowe i komunikacyjne związane z otwarciem nowego stadionu stołecznego klubu. - Będziemy chcieli pokazać stadion Legii jako nowoczesną inwestycję miejską, obiekt przyjazny dla wszystkich warszawiaków, bezpieczny i komfortowy. Dołożymy wszelkich starań, aby ten wspaniały stadion tętnił życiem i był wizytówką stolicy. Pomoże nam w tym agencja o uznanej marce, realizująca oryginalne projekty i podejmująca niekonwencjonalne działania - mówi Danuta Kowalska, dyrektor ds. marketingu i komunikacji Legii Warszawa. Kampania o charakterze sprzedażowo-wizerunkowym, w ramach której planowane są działania ATL, BTL oraz wzmożona aktywność w internecie, ruszy w drugiej połowie kwietnia 2010 roku. Strategia została opracowana przez dyrektorów kreatywnych agencji Michała Sorówkę i Pawła Nowakowskiego. - Chcemy, aby nowy stadion przyciągnął nie tylko dotychczasowych kibiców, ale także tych którzy woleli śledzić piłkę nożną w telewizji lub średnio się nią interesowali - zapowiada Sorówka. W czerwcu zakończy się pierwszy etap przebudowy stadionu przy ul. Łazienkowskiej 3. Oddane zostaną do użytku trzy nowe trybuny o pojemności blisko 27 000 miejsc oraz bogate zaplecze rozrywkowo-gastronomiczne (m.in. muzeum, sklep kibica, sport bar, sieć kiosków cateringowych, dwupoziomowy parking na 800 samochodów). Zakończenie inwestycji planowane jest na styczeń 2011 roku. Na nowym obiekcie, który będzie spełniał najwyższe standardy europejskie - klasa Elite UEFA - już za niespełna rok będzie mogło zasiąść ponad 31 000 widzów. Źródło: mediarun.pl |
Cytat:
Czy to wiadomość z Nowego Pompona? |
Żuraw nad A/B pracuje :)
Może coś ruszy z tą trybuną w końcu. |
Ta sama firma odpowiada (-ła?) za marketing u Kuchenek jeśli się nie mylę. Tam mieli trochę łatwiej, bo ich akcje zbiegły się z największymi w osiemnastoletniej historii klubu sukcesami na arenie międzynarodowej, ale i tak na pewno każdy z nas miał dość trąbienia zewsząd o Amice. To na pewno w jakiejś tam części zasługa marketingu. A u nas? U nas marketing jest niepotrzebny. Beton rządzący klubem będzie oszczędzał jego kosztem, tak jak to robił do tej pory, nawet, jeśli to oszczędności pozorne. A to, że z zapełnieniem stadionu (jak już nam go wybudują kiedyś tam) będzie problem, na pewno zaskoczy wszystkich działaczy. Jeszcze jak krzykną chore ceny biletów rzędu 30-40 za najgorsze miejsca (tak jak to było ostatnio) to w ogóle będzie sukces jak wyjdziemy w skali sezonu ze średnią frekwencją ponad 15000. Na pewno pierwsze mecze będą rozgrywane przy komplecie publiczności, bo wiadomo- nowy stadion+ stęsknienie się wszystkich za meczem u siebie rozgrywanym naprawdę u siebie. Ale potem, kiedy nadejdzie rutyna i mecz z Odrą Wodzisław?
Edit: Pojebało mi się. :lol: Pracowali z Lechem, ale browarem, a nie klubem piłkarskim :D :lol: Niemniej dalszą część posta podtrzymuję. :D |
Cytat:
|
Cytat:
Prace przy narożniku trwają też tylko 8h (7-15, jest wyłącznie jedna zmiana) http://img28.imageshack.us/img28/1651/sssua.png |
PiotrG zobacz ile ludzi kręci się teraz na zachodniej.....nie pamiętam kiedy tylu było ostatnio, może się coś ruszy:)
|
A w którym miejscu ma być usytuowana nowa hala ? Chyba nie zburzą starej ?
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...onu_Wisly.html
Cytat:
Z jednej strony dobrze, że nie trzeba się sądzić z nim o prawa autorskie, i może rzeczywiście szybciej uda się poskładać te klocki niż jakby ktoś inny miał przejmować to wszystko, z drugiej strony przeraża mnie myśl że kolejna trybuna znajdzie się pod opieką kogoś tak maksymalnie niekompetentnego jak pan Obtułowicz. |
Cytat:
|
Czy nie da się temu dyletantowi i amatorowi tak narobić kolo pióra w prasie, żeby nigdy wiecej, nikt poważny nie zlecił mu już jakiegokolwiek projektu przekraczajacego swoim skomplikowaniem postawienie altanki w ogródku działkowym?
Może, dodatkowo, po zakończeniu "projektowania" i wykonania stadionu wytoczyć panu dyletantowi proces sądowy o błędy w projektowaniu podnoszące niepotrzebnie wydatki miasta na ten stadion? Tak, żeby musiał zwrócić całość swojego honorarium i sprzedac wszystko, co posiada, aby nie pójść do więzienia? To drugie pytanie jest między innymi do radnego Olszówki? Czy miasto może zaskarżyć, pożal się Boże "projektanta"? Ilość błędów w projekcie jest tak duża i tak mocno generująca dodatkowe koszty, że brak reakcji inwestora byłby działaniem na własną szkodę.... |
Cytat:
Może tylko coś tam ustawiał, betoniarkę, albo coś innego. Ale coś działał. |
FraMat o czym Ty mówisz? więzienia? Proszę Cię, błędy w projekcie są, ale nie przesadzajmy.
|
Panowie wracam właśnie ze stadionu, gazety pisały ze boisko treningowe jest odśnieżone, nieprawda! W sobotę było SKWK, ale dali radę odśnieżyć tylko ok 1/4 boiska. Dziś tylko 3 ludzi z klubu męczyło sie ze śniegiem, wiadoma sprawa, ze sami będą to odśnieżać dwa tygodnie.
Byłem dzisiaj i rozmawiałem z Panem Ochalikiem i panem odpowiedzialnym za murawę i zwracają się oni z ogromną prośbą aby jutro o 8 rano stawił się kto może i pomógł. Bardzo ważne żeby była to 8 rano ponieważ będzie jeszcze mrozik i nie rozdeptamy boiska. W klubie powiedzieli ze mają 25 łopat, ale liczę, że będzie nas więcej osób, dlatego kto może niech przywiezie ze sobą łopaty!! Liczę na odzew z Waszej strony!! Poświęćmy te 4-5 godzin dla Wisły!! Trenerzy mówią, że ratowało by ich już choćby pół boiska!! A to jesteśmy w stanie zrobić!! Po więcej informacji piszcie na GG: 4940292 Podałem rzecznikowi prasowemu jako przykład dobrych kibiców członków naszego forum, pokażcie że los Wisły leży nam na sercu. PS. Dziś znowu piłkarze pojechali do Myślenic. Ten Klub jest nasz!! Potrafią odśnieżać w Poznaniu, Białymstoku, Wrocławiu i całej lidze, potrafimy i my!! |
"W tej chwili całościowy koszt budowy stadionu przekracza 450 mln zł, ale wciąż nie jest to ostateczna kwota." GW
Prawda to? Bo wydawalo mi się że nakłady nastadion oscylują w tej chwili koło kwoty 400 mln zł. Jak nie ma prefabrykatów jak są: http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...8383643126.jpg |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl