![]() |
Cytat:
Brak odpowiednich wzmocnień, to przy obecnej kadrze groźba wypadnięcia poza puchary i zajecia 8 miejsca w lidze, co nie tak znowu dawno juz raz przerabialiśmy. |
Miejsce 8, 1 i 8. Bylibyśmy chyba klubem o najdziwniejszych wynikach w Europie.
Choć kto wie, widać wyraźnie, że z tym właścicielem postępu raczej nie będzie.Wystarczy, że odejdzie Brożek i już można szykować się na spadek w tabeli o kilka miejsc Darmowe transfery i testy ogórków to potwierdzają. Inna sprawa, że dotychczasowe ruchy ciekawe - Garguła (szkoda, że nie teraz, miałby szansę do siebie przekonać), Beto, jeśli jeszcze jakiegoś bramkarza znajdziemy w miarę rozsądnego za free, to praca Bednarza będzie i tak udana. |
Panowie. Dziwi mnie tytuł tego tematu "Polityka transferowa", przecież jej już dawno nie ma. SKauting to w ogóle jakieś jaja są, prowizorka pełną gębą.
|
Polityka Transferowa jest taka jaka jest, niezmiennie od 5 lat czyli drogo sprzedać- sprowadzić najlepiej zawodnika z kartą na ręku, czy to może w perspektywie doprowadzić do odnoszenia sukcesów sportowych- jasnym jest że NIE- dlatego wszelkiego typu rozważania czy priorytety stawiane przed obecną Wisłą można śmiało wyrzucić do kosza na śmieci- marzeniem Cupiała jest/było to aby Wisła zakwalifikowała się do LM- marzenia są po to by je realizować, niestety gdy prześledzimy poczynania właściciela z Myślenic- jego zapowiedzi są jedynie pustymi sloganami niczym więcej a my na domiar złego toniemy w długach czy nie jest tak?
Obecność w kadrze na obóz Dawidowskiego to znak że testować w Hiszpanii bedziemy raczej super anonimowych zawodników skoro Skorża zabiera tam zawodnika na wylocie..., ale to są oczywiście moje przypuszczenia Bednarz mówił o sprowadzeniu w tym okienku dwóch napastników Beto już jest a gdzie ten drugi? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Okienko transferowe w Polsce zamyka sie dopiero 28 lutego więc jeszcze jest czas... |
nie przesadzajcie z tym zachwalaniem transferów lecha sam Smuda powiedział że ci zawodnicy których teraz sprowadzili są jeszcze za słabi na pierwszy skład
a co do transferów WISŁY to nie ma co panikować zagramy tym co mamy najważniejsze jest jednak dobre przygotowanie do rundy |
|
można sie śmiać że testujemy graczy z lig tak egzotycznych jak indonezyjska czy indyjska ale jest mała nadzieja że w końcu nawet nam przypadkiem sie jakiś solidny gracz się trafii ważne żeby próbować
co do bednarza to myśle że i tak pracuje leppiej niż na przykład trzeciak z legii skorża jeśli odpowiednio umotywuje zawodników i otrzyma jeszcze 1 czy 2 którzy mogą grać na niezłym poziomie to na wiosne możemy być spokojni o wynik |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Absolutnie sie zgadzam. Kolejne okienko,a ciagle to samo. Ten sam scenariusz ,na ktorym Cupial jeszce sie nie poznał ze daleko nie zajedzie??? To tylko dowodzi jak bezradny jest Bednarz ,bo co by niechial zrobic bez zgody rady Nadzroczej nic nie przejdzie. Numer z Juszczykiem zreszta to potwierdza,w klubie dalej jest bazjel-najdelikatniej mowiac. Cytat:
|
Cytat:
możesz też przeczytać to http://www.wislakrakow.com/www/showa...articleid=8934 lub http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18986 Oczywiście to tylko ciekawostka, nie żebym miał ogromne nadzieje, choć jakieś tam mam. |
Cytat:
|
Owszem bardzo długo ale co zadziwiające w Brazylii z tego co na DVD parę jego meczów oglądałem to mógł się zapowiadać na niezłego grajka i to że będzie taki słaby było nie do przewidzenia.
|
Cytat:
To tak jak by sobie zone znalesc w internecie i po ogladnieciu DVD ktore przyslala podjac decyzje o slubie a Ja dopiero zobaczyc w kosciele, potem moze byc niezly zonk.:D |
Cytat:
Naprawdę zadziwiająca jst ta niekonsekwencja Cupiała względem Wisły..jakim cudem on się dorobił Tele-foniki? Najważniejsze rzeczy dzięki którym klub jest w stanie czynić znaczący progres to: centrum treningowe, rozwinięty skauting, sieć sklepików klubowych etc.. Miał na to z górką 10 lat..... A wracając do spraw przyziemnych - Beto może wypali, może nie. Ćwielong może się rozegra, może nie. Nie zmienia to kwestii że nie mamy na chwilę obecną praktycznie żadnych zmienników którzy podtrzymają poziom(?) gry. A nie jest to Wisła Kasperczaka, która potrafiła cały mistrzowski sezon rozegrać w czternastu... W obecnej sytuacji trzecie miejsce na podium brałbym w ciemno.. Ja mam propozycję na element oprawy na początek rundy: wielki napis na sektorze "Quo vadis Wisło" - treściwe, niepretensjonalne, wyraża chyba wszystko. |
Cytat:
A pod spodem dodac: -Cupial, Why? - For money ... |
Dziewiętnastoletni Brazylijczyk Handerson Lacerda Lyra Baptista będzie testowany przez Wisłę Kraków w najbliższych dniach - poinformowała oficjalna strona klubu wisla.krakow.pl.
Handerson urodził się 29 grudnia 1989 roku, jest lewonożny i może grać jako ofensywny pomocnik lub skrzydłowy. Ostatnio występował w Legião FC, a obecnie jest wolnym zawodnikiem. Brazylijczyk będzie ćwiczyć z "Białą Gwiazdą" przez kilka najbliższych dni. W tym czasie sztab szkoleniowy Wisły sprawdzi jego przydatność do zespołu. Ciekawe kto to znowu jest. Za darmo ? Pewnie cień prawdziwego piłkarza |
To ten co kiedys gral w Sevilli?
|
Napewno nie, ale przynajmniej tyle ze mlody jest, to moze akurat cos z niego bedzie :)
|
|
na oficjalnej jest zdjęcie
|
Przynajmniej Brożek teraz zostaje http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...celony,1245394
|
Cytat:
|
Ktos wie co z Burligą? Był w kadrze podanej na wyjazd do Olivy, a dzisiaj czytam, że pojechał na testy do Chorzowa...
|
Cytat:
Pozdrowienia z Hiszpanii;-) |
Kolejny raz duża część forum robi sobie nadzieje ,że może tym razem uda się nam dostać jakąś namaistkę piłkarza podczas testowania . O ile mnie pamięc nie myli oprócz Diaza , kótry był już wcześneij wstepnie obserowany to "na dziko" nie było żadnego udanego piłkarza (czy był jakiś wogóle ? ) .
Pamiętam ,że mieliśmy zakontraktowac piłkarza Da Silva (jesli się mylę poprawcie) , ale przeszedł do Randers , które w tamtej chwili było na pozycji spadkowej.To pokazuje jaka jest nasza skutecznośc , wiec ja bym sie za bardzo nie nastawaił na dobrego grajka. Jakby się jednak okazało ,że ten Luiz Aleksandro da Silva Mauro .... jest graczem wartym zakontraktowania ,to uznaje oficjalnie ,że cuda w naszym klubie sie zdarzają ;) |
Jest jedna mala roznica, poprzednio testowani zawodnicy to byli juz w pelni uksztaltowani pilkarze w wieku 27+ lat, ktorzy nic nie osiagneli, a tutaj mamy 19sto latka, stad nadzieja ze moze jeszcze nikt sie na nim nie poznal, tak jak bylo w przypadku Blaszcza :)
|
ci testowani piłkarze to też chyba są albo wcześniej obserwowani, albo przez kogoś polecani? Jak dla mnie przykład Juniora właśnie o tym świadczy, że jest jakas wstępna preselekcja - zanim ktoś na testy przyjedzie to pion sportowy ma jakieś pojęcie, kogo będzie testował.
Swoją drogą Biuro Prasowe mogłoby coś na ten temat napisać - oczywiście bez wchodzenia w szczegóły i tajemnice... jeśli nie można Hello, Biuro Prasowe.... |
Cytat:
Jak czytam takie wiadomości jak dzisiejsza, dochodzę do wniosku że ktoś jednak nie miał żadnych oporów. Ja potraktowałem tamtą propozycję jako żart, teraz ktoś jednak nie żartuje. A szkoda, bo wiadomość nadaje się na prima aprilis. Trzecia liga brazylijska... Jasne, Błaszczykowski też przyszedł do nas na testy i to z IV ligi. Cuda się zdarzają. Podobnie jak szóstki w totku. Bednarzowi proponuję kupić los w kolekturze, podobne szanse na wygraną. A mniejszy stres dla kibiców:-D |
mnie ta wiadomosc ani ziębi ani grzeje. Po to sa testy... jak gosc jest drewniakiem to go odeśla i po problemie.
|
Ok, w takim razie zaproponuj by Wisła ciebie przetestowała. Masz takie same referencje jak Handerson, a nawet lepsze bo na forum jesteś od prawie 5 lat.
Szanujmy się trochę. |
A moze bedzie dobry? Badzmy optymistami.
|
To całe Ligao w którym grał Handerson to jest klub z ich Serie C , czyli nasza 3. liga. Ktoś wcześniej wspominał ,że miże to być Błaszczykowski bis . Właśnie dlatego pisałem ,że cud jakto cud jest mozliwy ale ma to do siebie ,że nei za często sie zdarza. Tak więc czy piłkarz z serie C który nie jest potencjalnym Błaszczykowskim się nadaje ? Wg. mnie nie bardzo tak jak nie bardzo nadaje sie nie stary bramkarz(może nowy Fabiański czy inna Mucha...) z Inodenzji i już nie patrze czy z I , II czy X ligi indonezyjskiej.
Tak jak napsiał flamengista szanujmy się troche . Wbrew pozorom jakość i poziom danej ligii w dosć duzym stopniu determinuje umiejętności zawodników i vice versa . |
Panowie wy to jestescie najwieksze płaczki w calym necie .. nie ma takiej drugiej strony..... co by nie gadac o glupotach to powiem ze Brazylijska liga jest o wiele bardziej wyszkola pod wzgledem technicznym niz nasza .. wiec nei patrzyl bym czy to trzecia czy osma
|
Najzabawniejsze jest to ze niedawno duza czesc forum plakala ze nie szukamy zadnych mlodych zawodnikow w nizszych ligach. Jak teraz przyjechal mlody chlopak na testy to znowu placza ze sie nie szanujemy... Ludzie zdecydujcie sie czego wkoncu chcecie... Zreszta ja nie wiem w czym jest taki problem, gosc bedzie slaby to pojedzie do domu i nikt nic nie straci, a nuz stanie sie cud i okaze sie drugim Blaszczem?
|
i wtedy jak sie stanie Błaszcem to będziecie lizać Bednarza i pisać : och zaraz jak o nim usłyszałem to chciałem żeby u nas grał
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl