![]() |
A tu taka ciekawostka w jakiej formie jest Twente:
Cytat:
|
Cytat:
|
Pierwszy mecz gramy z teoretyczniej najsłabszym rywalem u siebie, więc jeżeli to przegramy to nie mamy czego szukać w LE
|
A czemu mielibysmy wygrac skoro zagramy bez Meliksona i Sobola i bez transferowych wzmocnien?
|
Chyba aż tak źle nie jest chociaż po wczorajszym meczu mam coraz większe wątpliwości
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=8-uKFHU2LeY
ja bym przypomniał jeszcze te film komplikacja także z golami z Polskiej ligi !!!! ps.. Jedno tylko przeraża czas który tak szybko leci Jezuu to już 10 lat minie za rok od wielkich meczów z Schalke i Parmą w pucharach !!! niewiarygodne chciało by się powiedzieć |
^^ Może by tak petycja z prośbą do POLSAT o włączenie do swojej ekipy Basałaja... Jak się słucha ten komentarz, to aż chce się oglądać! Już 10 lat... pamiętam te mecze tak jak by to było wczoraj.
Porażka na Cyprze, 0-1 z Lechią. O ile porażkę na Cyprze można wytłumaczyć brakiem wystarczających umiejętności i wiary w siebie, o tyle nie ma usprawiedliwienia dla piłkarzy za wczorajszy mecz. Nie chodzi mi o brak zaangażowania, bo to widziałem u każdego z nich (prawie, pozdrawiam Kostarykańskiego Komara). Chcieli wygrać, ale nie można wygrywać meczu jeżeli każdy gra pod siebie. Iliev, Małecki, Melikson - każdy ma nieprzeciętne umiejętności, ale nie potrafią ich sprzedać w ostatnich meczach. Nie można rozpoczynać akcji od holowania piłki, dla czego nie widać sławnych trójkątów na boisku? Maaskant musi wrócić do gry 1 def. pomocnikiem i 2 ofensywnymi pomocnikami. Wisła musi kreować grę, a nie wiecznie czekać na kontrę. Już wolę zremisować mecz, ale mieć te kilkanaście sytuacji pod bramką przeciwnika, kreować grę przez większość meczu. Kibic chce widzieć konstruowanie akcji. Więcej gry z 1 piłki, klepa, klepa, klepa. Holowanie piłki tak, ale tylko jeżeli nie ma kolegi do zagrania, a jest okazja do zdobycia przestrzeni, uderzenia. Kur=a panowie, trenera nie zwalniajcie, bo to nie ma sensu. Maaskant wieży w zespół i ja mu wierzę, piłkarze też uwierzą. Zdobędziemy mistrzostwo! |
Cytat:
Wisla ma szanse powalczyć w tej grupie o awans ale pod jednym warunkiem - musi grać odważnie i ofensywnie!! wszystkie seukcesy polskich klubów w ostatnich latach w pucharach byly oparte na odwaznej i ofensywnej grze, tak jak za czasów Wisły Kasperczaka czy rok temu amica.... chowając sie w kazdym meczu za podwojna gardą niestety nie ugramy wiecej jak 3-4 punkty. Maskant musi coś z tym zrobić, wpoić w nich wiarę że grając odważniej więcej można zwojowaćw Europie. |
Cytat:
|
gdyby ktos chcial poogladac Fulham w akcji to wlasnie leci ich mecz http://www.livefootballol.com/jimeyt...r=zdfndfndfnsn
|
Z taką grą jak w ostatnich meczach to nie mamy czego szukać w LE. Martwi mnie rzecz jedna: o ile Lech w zeszłym sezonie zawalił ligę ale rewelacyjnie spisywał się w LE, to Wisła może wtopić wszystko. Brak klasowych zawodników odbije się mocną czkawką w tym sezonie, gdyż moim zdaniem mecz z Lechią to nie przypadek. Do tego rozpoczęła się nagonka medialna na Małego. Zobaczymy co na to kibice... Atmosfera w szatni jest podgrzana do granic czerwoności, presja o wynik zaczyna plątać nogi, co nie jest dobre. Rozpoczyna się cholerny kryzys, który mam nadzieję Maaskant przetrwa, bo nie wyobrażam sobie Probierza w Wiśle.
|
Z innych boisk:
FC Twente Enschede 4 - 1 VVV Venlo Newcastle U. 2 - 1 Fulham OB Odense 2 - 4 Sonderjyske |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Ale jest też pozytyw, władze widzą, że bez dalszego wzmacniania składu nie da rady walczyć skutecznie na kilku frontach. Co do grupy LM, może przedstawię moje przemyślenia: Fulham- przegrana na wyjeździe; jest szansa na remis u nas Twente- dwa razy baty, Odense- remis na wyjeździe i wygrana u nas.. ...widzę w grupie 5ptk. Może ktoś mnie zlinczuje, że pesymistą jestem, ale przy tej organizacji gry i klasie przeciwników, moim zdaniem nie ma co liczyć na więcej. Bo mam wrażenie że Fulham i Twente są mocno nastawione na puchary. Do tego Fulham nie ma szans na grę w pucharach w przyszłym sezonie. Zdobycze punktowe ponad to co napisałem będą wielkim sukcesem. |
Cytat:
|
Cytat:
znaczy: sa nieskuteczni :-p (grunt to optymizm) :foch: pozdr! Para ;) |
|
Mam pytanie czy może ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z kupnem biletów na mecze wyjazdowe LE, czy będzie to sprzedaż połączona z transportem czy będzie się dało kupić sam bilet na mecz a transport zorganizować sobie samemu?
|
Pewnie wszystkie opcje będą dostępne, obowiązkowy bilet + transport to raczej na krajowym podwórku pociąg specjalny, jednak bilet będzie można nabyć (chyba) tylko w Krakowie.Czekaj na info na stronce skwk
|
Cytat:
|
Jak na mecz z Odense przy obecnej formie to ceny walneli jakby to conajmniej była pierwsza kolejka LM a przeciwnikiem była by drużyna z paroma gwiazdami. Jakoś mi się nie widzi by było na tym meczu nawet położwa stadionu zwłaszcza że Patryk narposił piknikowych na drugą stronę błoń.
|
Cytat:
Tak wygląda dbałość o kibiców na dalszym wyjeździe według dbającego o marketing i poszanowanie kibiców Basałaja to tak w nawiązaniu do afery Małeckiego. |
Kiedy będzie coś wiadome o biletach na mecz wyjazdowy z Fulham 3 Listopada ?? Zarezerwowaliśmy już lot do angli itd. pozostały tylko bilety na mecz. Oczywiscie skwk na maile nie odpisuje bo po co i chyba zadzwonie do fulham zapytać kiedy będą bilety w sprzedaży. Chce kupić bilet jak najwcześniej bo w tamtym roku jak grał city z lechem, manchester się zorientował że duzo polskich kibiców kupiło bilety i juz 3 tygodnie przed meczem odmawiali sprzedaży biletow polakom. Fulham ma mniejszy stadion i realna jest wizja że połowa stadionu będzie polska:)
|
Transfery Fulham:
Zdenek Grygera nie jest już piłkarzem Juventusu Turyn. Kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron. Wszystko wskazuje na to, że czeski obrońca trafi do angielskiego Fulham, który jest rywalem Wisły Kraków w fazie grupowej Ligi Europejskiej. Fulham uzgodnił transfer Bryana Ruiza z Twente Enschede. Angielski klub zapłaci za skrzydłowego z Kostaryki 10,6 mln funtów. Oba zespoły są rywalem Wisły Kraków w grupie Ligi Europejskiej. Fulham wypożyczył też na sezon napastnika Olympique Marsylia Andre-Pierre'a Gignaca. interia.pl |
Cytat:
i Fulham będzie mocniejsze, i Twente mimo odejścia Ruiza nie osłabnie |
Grając w LE zdobywa się jednak duuuużo mniejsza kasę niż w LM, mniej atrakcyjni przeciwnicy. Dlatego nazywana jest liga pocieszenia. Oczywiście, że to sukces, że nasz klub tam gra - wydaje się jednak że balonik z nazwą LM był zbytnio nadmuchany.
Czy ktoś orientuje się czy ta reforma Platiniego będzie jeszcze obowiązywać w przyszłym roku? Bo była chyba wprowadzona na jakiś czas, jako próba? |
Orientują się może Wiślacy mieszkający w Holandii jak wygląda transport z Endhoven do Enschede- kolej bus etc, prosze ewentulanie o info -Pozdrawiam
|
@frg
Ta reforma Platiniego obowiązuje cały czas i raczej tego nie zmieniają, więc za rok MP znów będzie miał stosunkowo łątwą drogę do LM. |
Ta reforma będzie trwała do momentu aż Platini a ona zamierza startowac na prezydenta FIFA. Jak po Platinim przyjdzie taki prezes Bayernu który zamierza startować to wróci stara LM on już to zapowiedział że LM tylko dla bogaczy Hitlerowiec pieprz***** miejmy nadzieję że takie bydło nie przejmie pałeczki po Platinim który jest dla mnie najlepszym prezydentem Uefa z wszystkich.
|
Ta reforma będzie trwała do momentu aż Platini nie ustąpi ze stanowiska prezydenta Uefa / małe sprostowanie :)
|
|
myślę, że link przyda się wszystkim wybierającym się na europejskie wyjazdy:
http://www.loter.pl/przeloty-mecze-w...-londyn-odense |
Cytat:
Fulham nie będzie mocniejsze a i Twente osłabnie. |
Twente sprzedało Ruiza, swojego najlepszego napastnika. Wiem, że to nie za bardzo zmienia układ sił w naszej grupie, ale to zawsze coś.
|
na dodatek sprzedało go do Fulham, naszego kolejnego rywala w grupie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl