Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Gwiaździsty 27.08.2011 20:52

A tu taka ciekawostka w jakiej formie jest Twente:
Cytat:

Rywal Wisły Kraków w fazie grupowej Ligi Europy Twente FC wygrał 4-1 (3-1) z VVV-Venlo w spotkaniu 4. kolejki holenderskiej Eredivisie. Zespół z Enschede jest liderem tabeli z kompletem punktów.

1q2 27.08.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1156705)

61% posiadania piłki.25 strzałów 15 celnych

Dariusz 27.08.2011 22:03

Pierwszy mecz gramy z teoretyczniej najsłabszym rywalem u siebie, więc jeżeli to przegramy to nie mamy czego szukać w LE

Maciuś 28.08.2011 07:20

A czemu mielibysmy wygrac skoro zagramy bez Meliksona i Sobola i bez transferowych wzmocnien?

Dariusz 28.08.2011 08:36

Chyba aż tak źle nie jest chociaż po wczorajszym meczu mam coraz większe wątpliwości

Artrem 28.08.2011 09:21

http://www.youtube.com/watch?v=uDr7Z...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=uIera...eature=related
To była Wisła.

Borinho 28.08.2011 09:36

http://www.youtube.com/watch?v=8-uKFHU2LeY
ja bym przypomniał jeszcze te film komplikacja także z golami z Polskiej ligi !!!!

ps.. Jedno tylko przeraża czas który tak szybko leci Jezuu to już 10 lat minie za rok od wielkich meczów z Schalke i Parmą w pucharach !!! niewiarygodne chciało by się powiedzieć

wonski_eNHa 28.08.2011 10:00

^^ Może by tak petycja z prośbą do POLSAT o włączenie do swojej ekipy Basałaja... Jak się słucha ten komentarz, to aż chce się oglądać! Już 10 lat... pamiętam te mecze tak jak by to było wczoraj.

Porażka na Cyprze, 0-1 z Lechią. O ile porażkę na Cyprze można wytłumaczyć brakiem wystarczających umiejętności i wiary w siebie, o tyle nie ma usprawiedliwienia dla piłkarzy za wczorajszy mecz.
Nie chodzi mi o brak zaangażowania, bo to widziałem u każdego z nich (prawie, pozdrawiam Kostarykańskiego Komara).
Chcieli wygrać, ale nie można wygrywać meczu jeżeli każdy gra pod siebie. Iliev, Małecki, Melikson - każdy ma nieprzeciętne umiejętności, ale nie potrafią ich sprzedać w ostatnich meczach. Nie można rozpoczynać akcji od holowania piłki, dla czego nie widać sławnych trójkątów na boisku? Maaskant musi wrócić do gry 1 def. pomocnikiem i 2 ofensywnymi pomocnikami. Wisła musi kreować grę, a nie wiecznie czekać na kontrę. Już wolę zremisować mecz, ale mieć te kilkanaście sytuacji pod bramką przeciwnika, kreować grę przez większość meczu. Kibic chce widzieć konstruowanie akcji. Więcej gry z 1 piłki, klepa, klepa, klepa. Holowanie piłki tak, ale tylko jeżeli nie ma kolegi do zagrania, a jest okazja do zdobycia przestrzeni, uderzenia. Kur=a panowie, trenera nie zwalniajcie, bo to nie ma sensu. Maaskant wieży w zespół i ja mu wierzę, piłkarze też uwierzą. Zdobędziemy mistrzostwo!

Flesz 28.08.2011 10:21

Cytat:

liga holenderska jest bardzo "niewyrównana", takie wyniki drużyn z czołówki z przeciętniakami to nic nadzwyczajnego.

Wisla ma szanse powalczyć w tej grupie o awans ale pod jednym warunkiem - musi grać odważnie i ofensywnie!!

wszystkie seukcesy polskich klubów w ostatnich latach w pucharach byly oparte na odwaznej i ofensywnej grze, tak jak za czasów Wisły Kasperczaka czy rok temu amica....

chowając sie w kazdym meczu za podwojna gardą niestety nie ugramy wiecej jak 3-4 punkty. Maskant musi coś z tym zrobić, wpoić w nich wiarę że grając odważniej więcej można zwojowaćw Europie.

RAFi89 28.08.2011 11:03

Cytat:

Twente to obecnie absolutna czołówka ligi holenderskiej. W ostatnich 3 sezonach raz zostali mistrzem, dwa razy zajęli drugie miejsce (w poprzednim sezonie wyprzedzeni w ostatniej kolejce). Wiadomo że jeśli chodzi o Holandię to zdecydowana większość kojarzy PSV, Ajax czy Feyenoord. Natomiast obecnie to Twente jest zespołem nadającym ton rozgrywkom ligowym w Holandii i ugranie z nimi jakichkolwiek punktów w grupie będzie ciężkie.

jarecki 28.08.2011 13:27

gdyby ktos chcial poogladac Fulham w akcji to wlasnie leci ich mecz http://www.livefootballol.com/jimeyt...r=zdfndfndfnsn

WislaOnly 28.08.2011 15:09

Z taką grą jak w ostatnich meczach to nie mamy czego szukać w LE. Martwi mnie rzecz jedna: o ile Lech w zeszłym sezonie zawalił ligę ale rewelacyjnie spisywał się w LE, to Wisła może wtopić wszystko. Brak klasowych zawodników odbije się mocną czkawką w tym sezonie, gdyż moim zdaniem mecz z Lechią to nie przypadek. Do tego rozpoczęła się nagonka medialna na Małego. Zobaczymy co na to kibice... Atmosfera w szatni jest podgrzana do granic czerwoności, presja o wynik zaczyna plątać nogi, co nie jest dobre. Rozpoczyna się cholerny kryzys, który mam nadzieję Maaskant przetrwa, bo nie wyobrażam sobie Probierza w Wiśle.

Miguelito 28.08.2011 15:21

Z innych boisk:

FC Twente Enschede 4 - 1 VVV Venlo

Newcastle U. 2 - 1 Fulham

OB Odense 2 - 4 Sonderjyske

Edson 28.08.2011 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1157271)
Z taką grą jak w ostatnich meczach to nie mamy czego szukać w LE. Martwi mnie rzecz jedna: o ile Lech w zeszłym sezonie zawalił ligę ale rewelacyjnie spisywał się w LE, to Wisła może wtopić wszystko. Brak klasowych zawodników odbije się mocną czkawką w tym sezonie, gdyż moim zdaniem mecz z Lechią to nie przypadek. Do tego rozpoczęła się nagonka medialna na Małego. Zobaczymy co na to kibice... Atmosfera w szatni jest podgrzana do granic czerwoności, presja o wynik zaczyna plątać nogi, co nie jest dobre. Rozpoczyna się cholerny kryzys, który mam nadzieję Maaskant przetrwa, bo nie wyobrażam sobie Probierza w Wiśle.

Spokojnie, rok temu kuchenki dzięki Kotorowi nie zakończyły pucharów na Inter Baku, potem beznadziejny dwumecz z conajwyżej przeciętnie grającą Spartą, a od meczu z Dnipro zaczęło się u nich coś wreszcie zazębiać. Jesteśmy w kryzysie, nie ma co się oszukiwać, ale mamy dobrych piłkarzy, szeroką kadrę i możemy grać z pozytywnym skutkiem na obu frontach. Kluczowym meczem będzie ten z kuchenkami 9 września, bo dzięki niemu będziemy mogli zachować kontakt z czołówką i jest też dobrym przetarciem przed pierwszym meczem w LE. Wczoraj po słabym meczu z Nikozji trudno było wymagać od naszych zawodników super gry, ale teraz mają 2 tygodnie przerwy, większość z nich odpocznie i będzie mogła przemyśleć pewne rzeczy.

TymonPRO 28.08.2011 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1157271)

Wypij melisę,a później przeczytaj co napisałeś :) Ludzie skąd w was ta panika,spokojnie :-p

Kurz 28.08.2011 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1157328)
Spokojnie, rok temu kuchenki dzięki Kotorowi nie zakończyły pucharów na Inter Baku, potem beznadziejny dwumecz z conajwyżej przeciętnie grającą Spartą, a od meczu z Dnipro zaczęło się u nich coś wreszcie zazębiać. Jesteśmy w kryzysie, nie ma co się oszukiwać, ale mamy dobrych piłkarzy, szeroką kadrę i możemy grać z pozytywnym skutkiem na obu frontach. Kluczowym meczem będzie ten z kuchenkami 9 września, bo dzięki niemu będziemy mogli zachować kontakt z czołówką i jest też dobrym przetarciem przed pierwszym meczem w LE. Wczoraj po słabym meczu z Nikozji trudno było wymagać od naszych zawodników super gry, ale teraz mają 2 tygodnie przerwy, większość z nich odpocznie i będzie mogła przemyśleć pewne rzeczy.

Nie jesteśmy w kryzysie, to nasz chleb powszedni. Czasami gramy lepiej, czasami słabiej, męczymy się, mamy wzloty i upadki, ale mecz z Lechią nie wyróżnia się jakoś szczególnie in minus na tle tego co zaprezentowaliśmy w poprzednim i tym sezonie w co najmniej kilku spotkaniach. Tak wygląda i będzie wyglądała gra Wisły w najbliższym czasie, powinniście się do tego przyzwyczaić.

Oldpara 28.08.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Miguelito (Post 1157275)
Z innych boisk:

Ogłądałem ten mecz na Polsacie Futbol - tam powinno być z 8 - 1. Sorry, ale przy obecnej formie Wisła nie ma absolutnie żadnych szans z Twente. Pozostaje mieć nadzieje, że formę odbudujemy, i uda sie polec z jakim-takim honorem.

karolll 28.08.2011 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1157376)
Nie jesteśmy w kryzysie, to nasz chleb powszedni. Czasami gramy lepiej, czasami słabiej, męczymy się, mamy wzloty i upadki, ale mecz z Lechią nie wyróżnia się jakoś szczególnie in minus na tle tego co zaprezentowaliśmy w poprzednim i tym sezonie w co najmniej kilku spotkaniach. Tak wygląda i będzie wyglądała gra Wisły w najbliższym czasie, powinniście się do tego przyzwyczaić.

Nikt sie do tego nie będzie przyzwyczajał bo Wisła ma grać w piłke a tego do tej pory nie robi. Po to został zatrudniony Maaskant żeby nauczyć ich grać , wyrobic jakiś styl. Narazie nie ma żadnego, dlatego maja 2 tygodnie teraz do meczu z Lechem , w którym gra musi być lepsza , bo tych zawodnikow stac na ładną dla oka gre i wygrywanie meczów (przynajmniej u siebie) pewnie i wysoko.

WislaOnly 28.08.2011 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1157367)
Wypij melisę,a później przeczytaj co napisałeś :) Ludzie skąd w was ta panika,spokojnie :-p

Nie napisałem nic nadzwyczajnego, tylko jak jest i moje obawy o to, co może być. :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1157328)

Właśnie ten kluczowy mecz wypadł w nieodpowiednim momencie. Dobrze, że jest przerwa, bo z marszu dostalibyśmy w Poznaniu niezłe bęcki. Wiesz, ja nie martwię się o to czy się rozpędzą, bo to jest pewne, ale martwi mnie cierpliwość władz klubu. Zawsze u nas musi być na już, a presja nie pomaga. Trzeba wierzyć...
Ale jest też pozytyw, władze widzą, że bez dalszego wzmacniania składu nie da rady walczyć skutecznie na kilku frontach.
Co do grupy LM, może przedstawię moje przemyślenia:
Fulham- przegrana na wyjeździe; jest szansa na remis u nas
Twente- dwa razy baty,
Odense- remis na wyjeździe i wygrana u nas..
...widzę w grupie 5ptk. Może ktoś mnie zlinczuje, że pesymistą jestem, ale przy tej organizacji gry i klasie przeciwników, moim zdaniem nie ma co liczyć na więcej. Bo mam wrażenie że Fulham i Twente są mocno nastawione na puchary. Do tego Fulham nie ma szans na grę w pucharach w przyszłym sezonie. Zdobycze punktowe ponad to co napisałem będą wielkim sukcesem.

mitmichael 29.08.2011 06:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Miguelito (Post 1157275)
Z innych boisk:

Newcastle U. 2 - 1 Fulham

OB Odense 2 - 4 Sonderjyske

Liga to akurat zaden wyznacznik. Twente od dawna jest w formie - graliby w LM gdyby nie trafili na Benfice a Fulham w lidze ma trudniejszych przeciwnikow niz My. Odense to rzeczywiscie niespodzianka

Mocny 29.08.2011 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1157605)
Ogłądałem ten mecz na Polsacie Futbol - tam powinno być z 8 - 1. Sorry, ale przy obecnej formie Wisła nie ma absolutnie żadnych szans z Twente. Pozostaje mieć nadzieje, że formę odbudujemy, i uda sie polec z jakim-takim honorem.

znaczy: sa nieskuteczni :-p

(grunt to optymizm) :foch:

pozdr! Para ;)

MDW 29.08.2011 18:28

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_z_odense_bk/

Ceny biletów i terminy sprzedaży

shang83 29.08.2011 19:25

Mam pytanie czy może ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z kupnem biletów na mecze wyjazdowe LE, czy będzie to sprzedaż połączona z transportem czy będzie się dało kupić sam bilet na mecz a transport zorganizować sobie samemu?

TommyTSW 29.08.2011 22:15

Pewnie wszystkie opcje będą dostępne, obowiązkowy bilet + transport to raczej na krajowym podwórku pociąg specjalny, jednak bilet będzie można nabyć (chyba) tylko w Krakowie.Czekaj na info na stronce skwk

dzollo 30.08.2011 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1157647)
Nie napisałem nic nadzwyczajnego, tylko jak jest i moje obawy o to, co może być. :P

...widzę w grupie 5ptk. Może ktoś mnie zlinczuje, że pesymistą jestem

Ja uważam, że jesteś optymistą bo osobiście nie licze na nic więcej niż jakieś dwa wymęczone remisy u siebie.

Mistrz Yoda 30.08.2011 13:02

Jak na mecz z Odense przy obecnej formie to ceny walneli jakby to conajmniej była pierwsza kolejka LM a przeciwnikiem była by drużyna z paroma gwiazdami. Jakoś mi się nie widzi by było na tym meczu nawet położwa stadionu zwłaszcza że Patryk narposił piknikowych na drugą stronę błoń.

kohprzem'68 30.08.2011 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shang83 (Post 1158059)
Mam pytanie czy może ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z kupnem biletów na mecze wyjazdowe LE, czy będzie to sprzedaż połączona z transportem czy będzie się dało kupić sam bilet na mecz a transport zorganizować sobie samemu?

Raczej nie łączą sprzedaży biletów z wyjazdem , po za tym jak się można było przekonać w Rydze kupując bilet na miejscu w kasie trafiało się do tego samego sektora ale przedzielonego od reszty kibiców z Krakowa bez dostępu do wc , bufetu i informacją że klub nie bierze za nas odpowiedzialności i jeszcze tego samego dnia dzwonili do Rygi żeby zablokować sprzedaż biletów na miejscu .
Tak wygląda dbałość o kibiców na dalszym wyjeździe według dbającego o marketing i poszanowanie kibiców Basałaja to tak w nawiązaniu do afery Małeckiego.

bomber85 30.08.2011 17:43

Kiedy będzie coś wiadome o biletach na mecz wyjazdowy z Fulham 3 Listopada ?? Zarezerwowaliśmy już lot do angli itd. pozostały tylko bilety na mecz. Oczywiscie skwk na maile nie odpisuje bo po co i chyba zadzwonie do fulham zapytać kiedy będą bilety w sprzedaży. Chce kupić bilet jak najwcześniej bo w tamtym roku jak grał city z lechem, manchester się zorientował że duzo polskich kibiców kupiło bilety i juz 3 tygodnie przed meczem odmawiali sprzedaży biletow polakom. Fulham ma mniejszy stadion i realna jest wizja że połowa stadionu będzie polska:)

krkgiba 31.08.2011 09:29

Transfery Fulham:

Zdenek Grygera nie jest już piłkarzem Juventusu Turyn. Kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron. Wszystko wskazuje na to, że czeski obrońca trafi do angielskiego Fulham, który jest rywalem Wisły Kraków w fazie grupowej Ligi Europejskiej.

Fulham uzgodnił transfer Bryana Ruiza z Twente Enschede. Angielski klub zapłaci za skrzydłowego z Kostaryki 10,6 mln funtów. Oba zespoły są rywalem Wisły Kraków w grupie Ligi Europejskiej. Fulham wypożyczył też na sezon napastnika Olympique Marsylia Andre-Pierre'a Gignaca.

interia.pl

atomek21 31.08.2011 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1158604)
Transfery Fulham:

Zdenek Grygera nie jest już piłkarzem Juventusu Turyn. Kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron. Wszystko wskazuje na to, że czeski obrońca trafi do angielskiego Fulham, który jest rywalem Wisły Kraków w fazie grupowej Ligi Europejskiej.

Fulham uzgodnił transfer Bryana Ruiza z Twente Enschede. Angielski klub zapłaci za skrzydłowego z Kostaryki 10,6 mln funtów. Oba zespoły są rywalem Wisły Kraków w grupie Ligi Europejskiej. Fulham wypożyczył też na sezon napastnika Olympique Marsylia Andre-Pierre'a Gignaca.

interia.pl

ja .......e, te trasfery robią wrażenie

i Fulham będzie mocniejsze, i Twente mimo odejścia Ruiza nie osłabnie

frg 31.08.2011 13:17

Grając w LE zdobywa się jednak duuuużo mniejsza kasę niż w LM, mniej atrakcyjni przeciwnicy. Dlatego nazywana jest liga pocieszenia. Oczywiście, że to sukces, że nasz klub tam gra - wydaje się jednak że balonik z nazwą LM był zbytnio nadmuchany.

Czy ktoś orientuje się czy ta reforma Platiniego będzie jeszcze obowiązywać w przyszłym roku? Bo była chyba wprowadzona na jakiś czas, jako próba?

MarioFan 31.08.2011 13:44

Orientują się może Wiślacy mieszkający w Holandii jak wygląda transport z Endhoven do Enschede- kolej bus etc, prosze ewentulanie o info -Pozdrawiam

en-bi-ej 31.08.2011 15:19

@frg
Ta reforma Platiniego obowiązuje cały czas i raczej tego nie zmieniają, więc za rok MP znów będzie miał stosunkowo łątwą drogę do LM.

fcb4 31.08.2011 15:50

Ta reforma będzie trwała do momentu aż Platini a ona zamierza startowac na prezydenta FIFA. Jak po Platinim przyjdzie taki prezes Bayernu który zamierza startować to wróci stara LM on już to zapowiedział że LM tylko dla bogaczy Hitlerowiec pieprz***** miejmy nadzieję że takie bydło nie przejmie pałeczki po Platinim który jest dla mnie najlepszym prezydentem Uefa z wszystkich.

fcb4 31.08.2011 15:51

Ta reforma będzie trwała do momentu aż Platini nie ustąpi ze stanowiska prezydenta Uefa / małe sprostowanie :)

pikey 31.08.2011 15:57

Co w Odense sądzą o Wiśle?

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...twierdzy_.html

wierny 31.08.2011 16:25

myślę, że link przyda się wszystkim wybierającym się na europejskie wyjazdy:
http://www.loter.pl/przeloty-mecze-w...-londyn-odense

-Goral- 31.08.2011 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atomek21 (Post 1158611)
ja .......e, te trasfery robią wrażenie

i Fulham będzie mocniejsze, i Twente mimo odejścia Ruiza nie osłabnie

Raczej na odwrót.

Fulham nie będzie mocniejsze a i Twente osłabnie.

kha1 01.09.2011 10:43

Twente sprzedało Ruiza, swojego najlepszego napastnika. Wiem, że to nie za bardzo zmienia układ sił w naszej grupie, ale to zawsze coś.

Marcin_fan 01.09.2011 11:02

na dodatek sprzedało go do Fulham, naszego kolejnego rywala w grupie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl