Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

Lukasz 08.08.2014 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1371677)
Kominek na Śląsku masz kilkanaście klubów, u nas 2 (. U nas kibice nie porzucą Wisły, co innego pikniki i kosmici. Ale ich nie szkoda, znów przyjdą jak będziemy na szczycie.

Całkowicie poprę Kominka. Śląsk to nie Kraków - tam przynależność TERYTORIALNA i KULTUROWA odgrywa kluczową rolę. Im jest zdecydowanie łatwiej, nie trudniej.

Cytat:

Musimy uzdrowić sytuacja, najpierw wyrzucić Benarza, następnie wejść do zarządu i razem z Cupiałem (bez pośredników i doradców) ratować Wisłę Kraków.

Mógłbym dalej polemizować z całością Twojej wypowiedzi, ale myslę że najciekawsza część jest powyzej.

To Twój autorski pomysł na poterzeby tej dyskusji czy wiadomość zasłyszana ze źródeł bliższych SKWK? :>

domin_czyzyny 08.08.2014 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1371738)
Całkowicie poprę Kominka. Śląsk to nie Kraków - tam przynależność TERYTORIALNA i KULTUROWA odgrywa kluczową rolę. Im jest zdecydowanie łatwiej, nie trudniej.

i co to zmienia. To kominek poruszył sprawę Śląska, nie ja. Nasz upadek byłby trudny dla wielu kosmitów i pikników, ale jeśli byśmy wrócili na szczyt to wielu z nich także by wróciło.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1371738)
To tówj autosrki pomysł na potzeby tej dyskusji czy zasłyszana ze źródeł blizszyczh SKWK? :>

To byłaby optymalna sytuacja, lecz mało prawdopodobna. Widząc jak sprawnie działają osoby, które mają doświadczenie w biznesie w zarządzie TS, to jestem pewien że taki zarząd byłby najlepszym zarządem w czasach "Telefonikowych".

Lukasz 08.08.2014 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1371739)
i co to zmienia.

Bardzo wiele. Często gęsto biją w pysk za zły akcent.
Pierwsze z brzegu - http://natemat.pl/78849,katowice-i-s...ilosc-na-zarty

Wcale nie wyssane z palca.

Tam wspólny klub z perspektywy społeczeństwa nie ma racji bytu, u nas w Krakowie przeciwnie.

domin_czyzyny 08.08.2014 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1371742)
Bardzo wiele. Często gęsto biją w pysk za zły akcent.
Pierwsze z brzegu - http://natemat.pl/78849,katowice-i-s...ilosc-na-zarty

Wcale nie wyssane z palca.

Tam wspólny klub z perspektywy społeczeństwa nie ma racji bytu, u nas w Krakowie przeciwnie.

Po pierwsze Sosnowiec to nie Śląsk, a Zagłębie. Mieszkańcy Śląska na tych w Sosnowcu mówią już zagraniczni. Ale nie wiem po co Ty w ogóle to piszesz. Ja nie zaczynałem rozmowy o Śląsku. To Kominek stwierdził, że nasz reset byłby cięzki i przywołał tu przykład klubów ze Śląska, a nie kluby z Gdańska czy Szczecina.

lazy 08.08.2014 16:10

A czy my naprwdę musimy ten "reset" testować na sobie?
Czy bardziej "nie lubimy" Bednarza czy bardziej kibicujemy drużynie? To byłaby ciekawa ankieta btw.
Bednarz to przykrywka walki o władzę, a tą o ile mi wiadomo Cupiał dzieli się niechętnie...

Grantar 08.08.2014 16:54

Cytat:

niezbyt ładnie tak wyrywać zdania z kontekstu, ... . Upadek S.A. to nie upadek Wisły Kraków.

nie bardzo wiem co zmieniłoby zacytowanie reszty twojej wypowiedzi , skróciłem ją ale reszta nie miała znaczenia dla meritum ....
Owszem nieco inaczej wygląda kontekst twojej wypowiedzi jeśli (jak teraz napisałeś) miałeś na myśli Wisłę Kraków S.A. a nie klub no ale pozostaje pytanie komu kibicowałeś przez ostanie 10 lat ... ? Tego nie da się tak rozdzielić ....
Nie może być tak że jak Cupiał daje kasę to to jest nasza Wisła a jak są pustki w kasie i niepowodzenia oraz nieroztropny prezes, to już jakaś tam spółka akcyjna ...

Matejas_ 08.08.2014 17:42

Cytat:

U nas kibice nie porzucą Wisły, co innego pikniki i kosmici. Ale ich nie szkoda, znów przyjdą jak będziemy na szczycie.

Nie takie klubi już się po upadku nie podniosły. Zobaczymy za kilka lat gdzie będzie Polonia Warszawa czy Łódzki KS? Wyzywasz innych od pikników, a sami żyjecie utopijnymi planmi powstania klubi z kolan po bankructwie! Czy to nie jest pierdo...nie kosmity? Takich herezji nie usłyszysz nawet wśród gimnazjalnej młodzieży!
Nie zaglądam nikomu w portfel, ale przypuszczam że P. Wawro finansowo mógłby doprowadzić Wisłę conajwyżej tam gdzie Zbigniew Szybryt doprowadził Limanovię! Wątpliwym jest by finansował Wisłę w takim stopniu jak robią to Danuta i Krzysztof Witkowscy, właściciele firmy Bruk-Bet. O czym wogóle ta rozmowa?

ps. marzy mi się profesjonalna organizacja klubu i prezes z prawdziwego zdarzenia jak to mają w najlepszym polskim klubie Legii "dwa mecze do fazy grupowej" Warszawa :P
ps2. z powyższej rozmowy widzę, że nie da prowadzić normalnego dialogu, bez próby udowodnienia, kto w teorii ewolucji stąpa po ziemi, a kto jeszcze z drzewa nie zszedł?

wolfy 08.08.2014 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1371782)
ps. marzy mi się profesjonalna organizacja klubu i prezes z prawdziwego zdarzenia jak to mają w najlepszym polskim klubie Legii "dwa mecze do fazy grupowej" Warszawa :P

Najbardziej nienawidzę takiego właśnie pajacowania. Pod każdym niemal względem (wizerunkowo, finansowo, sportowo, strukturalnie, marketingowo) Legia odjechała nam przez te kilka lat w sposób wręcz przerażający. Dali dupy zatrudniając na odpowiedzialnym stanowisku osoby "z rozdzielnika" (bo kobieta i murzyn).
A teraz zastanówmy się, jak by to wyglądało u nas.
Mamy lepszy sztab? My nawet fizjologa nie mamy, bo to oszczędność!

Oni dali dupy, ale się z tego podniosą, bo mają bardzo solidne fundamenty. Ot, zatrudnią kogoś komu będzie się chciało przeczytać regulamin na odpowiednim stanowisku.

Możemy napierdalać z Legii, że im z dachu cieknie, ale sami mieszkamy w szałasie z realną perspektywą przesiadki na kartonowe pudło. A wiesz co jest najlepsze? Że to jest naturalna konsekwencja panującego u nas od kilkunastu lat burdelu. Dopóki Cupiał "smarował", jakoś się to jeszcze kręciło. Kiedy przestał, wyszło że jesteśmy tylko "klubem pozornym", że sparafrazuję klasyka.

My nawet nie umiemy wprowadzić internetowej sprzedaży biletów. Znaczy była, ale wadliwa, a obecnie jest nowa, ale niedziałająca.

Może minąć naprawdę sporo czasu, zanim będziemy mieli takie problemy jak Legia. Na razie nie dotyczą nas zawodnicy wchodzący z ławki (bo jej zwyczajnie nie mamy) i jakiekolwiek eliminacje do pucharów (w jedynym do którego się nadajemy, czyli Pucharze Polski gramy z automatu, a i tak pewnie niezbyt długo).

Proponuję więc jednak nie śmiać się z Legii zbyt głośno, bo jest to śmiech żebraka, że komuś w mercu szybę potłukli. Stać go było na merca, stać go pewnie na szybę, a my nadal będziemy grzebać w śmietniku.
O, właśnie, przyjechali może jacyś studenci albo murzyni na testy (ideał Jacka - student z Afryki)? W końcu weekend...
Cytat:

ps2. z powyższej rozmowy widzę, że nie da prowadzić normalnego dialogu, bez próby udowodnienia, kto w teorii ewolucji stąpa po ziemi, a kto jeszcze z drzewa nie zszedł?

Z mojej perspektywy, to możecie sobie chodzić po drzewach, jak długo nie obrzucacie tych na dole fekaliami :D

Lukasz 08.08.2014 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1371793)
My nawet nie umiemy wprowadzić internetowej sprzedaży biletów. Znaczy była, ale wadliwa, a obecnie jest nowa, ale niedziałająca.

Aaaa dobrze że wspominasz. Mój ostatni konik. Rano nie dało się wejść, potem z bólami komunikat techniczny, potem dalo sie wyczuć przekierowanie na http://hps.kupbilety.pl/ a teraz popełniają 'maintenance', cytuję: 'Trwają prace nad sklepem www. Przepraszamy'. :D

Zastanawiam się czy można większy syf zrobic... ale cięzko. :D Także nie ma co się spinać - trzeba ostrożnie szykowac sie na 'rekord' frekwencji z Ruchem.

Cytat:

Proponuję więc jednak nie śmiać się z Legii zbyt głośno, bo jest to śmiech żebraka, że komuś w mercu szybę potłukli. Stać go było na merca, stać go pewnie na szybę, a my nadal będziemy grzebać w śmietniku.

Pienknie powiedziane. Ale zauważ ze jak damy d... i spaniemy to możemy bardzo długo grzebac w kuble, m in. ze śmieciami po Cracovii. Pomijam fakt, że Wisła na długi czas (lata) stanie się klubem lokalnym i znikając z C+ oraz ogolnopolskiej prasy stanie się klubem zaściankowym. Nie bardzo wiem więc dlaczego kolegę Matejas_ tak surowo oceniasz - ma dużo racji. Zbyt dużo.

kotyrek 08.08.2014 19:22

wolfy generalnie się zgadzam z całym twoim postem...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy;1371793
[B
Proponuję więc jednak nie śmiać się z Legii zbyt głośno, bo jest to śmiech żebraka, że komuś w mercu szybę potłukli. Stać go było na merca, stać go pewnie na szybę, a my nadal będziemy grzebać w śmietniku.[/B]

..tylko czy aby na pewno ten mercedes nie jest leasingowany???

PiVoSH92 08.08.2014 20:23

Wolałbym jeździć mercem w leasingu, niż powoli rozsypującym się, własnym rowerem. A że rower jest nasz i jesteśmy do niego przywiązani...

fialo 08.08.2014 20:38

Cytat:

Najbardziej nienawidzę takiego właśnie pajacowania. Pod każdym niemal względem (wizerunkowo, finansowo, sportowo, strukturalnie, marketingowo) Legia odjechała nam przez te kilka lat w sposób wręcz przerażający. Dali dupy zatrudniając na odpowiedzialnym stanowisku osoby "z rozdzielnika" (bo kobieta i murzyn).
A teraz zastanówmy się, jak by to wyglądało u nas.
Mamy lepszy sztab? My nawet fizjologa nie mamy, bo to oszczędność!

Oni dali dupy, ale się z tego podniosą, bo mają bardzo solidne fundamenty. Ot, zatrudnią kogoś komu będzie się chciało przeczytać regulamin na odpowiednim stanowisku.

Możemy napierdalać z Legii, że im z dachu cieknie, ale sami mieszkamy w szałasie z realną perspektywą przesiadki na kartonowe pudło. A wiesz co jest najlepsze? Że to jest naturalna konsekwencja panującego u nas od kilkunastu lat burdelu. Dopóki Cupiał "smarował", jakoś się to jeszcze kręciło. Kiedy przestał, wyszło że jesteśmy tylko "klubem pozornym", że sparafrazuję klasyka.

Może minąć naprawdę sporo czasu, zanim będziemy mieli takie problemy jak Legia. Na razie nie dotyczą nas zawodnicy wchodzący z ławki (bo jej zwyczajnie nie mamy) i jakiekolwiek eliminacje do pucharów (w jedynym do którego się nadajemy, czyli Pucharze Polski gramy z automatu, a i tak pewnie niezbyt długo).

O, właśnie, przyjechali może jacyś studenci albo murzyni na testy (ideał Jacka - student z Afryki)? W końcu weekend...

Z mojej perspektywy, to możecie sobie chodzić po drzewach, jak długo nie obrzucacie tych na dole fekaliami :D

Jeden z najmadrzejszych i najbardziej rzeczowych postów jakie tu kiedykolwiek czytalem.

domin_czyzyny 08.08.2014 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1371754)
A czy my naprwdę musimy ten "reset" testować na sobie?
Czy bardziej "nie lubimy" Bednarza czy bardziej kibicujemy drużynie? To byłaby ciekawa ankieta btw.
Bednarz to przykrywka walki o władzę, a tą o ile mi wiadomo Cupiał dzieli się niechętnie...

Wolałbym nie testować, ale to realne rozwiązanie. Niestety. W sytuacji gdy klub zbankrutuje to nie będzie wyjścia. A do bankructwa prowadzą go od lat nasi włodarze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1371770)
nie bardzo wiem co zmieniłoby zacytowanie reszty twojej wypowiedzi , skróciłem ją ale reszta nie miała znaczenia dla meritum ....
Owszem nieco inaczej wygląda kontekst twojej wypowiedzi jeśli (jak teraz napisałeś) miałeś na myśli Wisłę Kraków S.A. a nie klub no ale pozostaje pytanie komu kibicowałeś przez ostanie 10 lat ... ? Tego nie da się tak rozdzielić ....
Nie może być tak że jak Cupiał daje kasę to to jest nasza Wisła a jak są pustki w kasie i niepowodzenia oraz nieroztropny prezes, to już jakaś tam spółka akcyjna ...

Widzę, że nie pojmujesz że ja i wielu innych kibicuje Wiśle Kraków, a nie Wiśle Kraków S.A. Ta jednostka tylko administruje sekcją seniorską piłki nożnej Wisły Kraków.

Do momentu kiedy ta jednostka działa na korzyść Wisły Kraków to ją wspieram. Kiedy działa przeciw to nie ma powodu ich wspierać.

Cytat:

Nie takie klubi już się po upadku nie podniosły. Zobaczymy za kilka lat gdzie będzie Polonia Warszawa czy Łódzki KS?

Powiem Ci gdzie jest Lechia Gdańsk i Pogoń Szczecin. Są w TME, tam gdzie my i mają się lepiej niż my. Polonia i ŁKS też niedługo wróca do TME.

Grantar 08.08.2014 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1371811)
Widzę, że nie pojmujesz że ja i wielu innych kibicuje Wiśle Kraków, a nie Wiśle Kraków S.A. Ta jednostka tylko administruje sekcją seniorską piłki nożnej Wisły Kraków.
Do momentu kiedy ta jednostka działa na korzyść Wisły Kraków to ją wspieram. Kiedy działa przeciw to nie ma powodu ich wspierać.

Przyznaje że nie ogarniam twojego kibicowania. Ja kibicuje (po swojemu) drużynie Wisła Kraków. To proste. Kibicuję jak jest dobrze i jak jest źle. Po co to komplikować.
Ok prezes jest be i nie zamierzam go tu bronić. Ale gdzie piłkarze ? gdzie sława i renoma Wisły ? Nie jest powodem do chwały bankructwo i spadek do A klasy dla żadnego klubu więc jak można uważać to za dobre rozwiązanie ?
Czy w A klasie będzie można walić racami we własny stadion ?
Czy w A klasie akcja 1 zł od biletu będzie miała sens ?
Będziecie czuć się zwycięzcami, OK. ale to renoma Wisły ucierpi
a prezes ? .....
wbrew wszystkim waszym opiniom znajdzie pracę może nawet bardziej intratną ....

wiesniak84 08.08.2014 21:44

Gra w a klasie bedzie miala jeden wielki atut - Wisle przestana kochac takie pikniki jak ty Grantar. Oczywiscie wrocicie z podkulonym ogonem jak znowu wrocimy do Ekstraklasy.

domin_czyzyny 08.08.2014 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1371831)
Przyznaje że nie ogarniam twojego kibicowania. Ja kibicuje (po swojemu) drużynie Wisła Kraków. To proste. Kibicuję jak jest dobrze i jak jest źle. Po co to komplikować.
Ok prezes jest be i nie zamierzam go tu bronić. Ale gdzie piłkarze ? gdzie sława i renoma Wisły ? Nie jest powodem do chwały bankructwo i spadek do A klasy dla żadnego klubu więc jak można uważać to za dobre rozwiązanie ?
Czy w A klasie będzie można walić racami we własny stadion ?
Czy w A klasie akcja 1 zł od biletu będzie miała sens ?
Będziecie czuć się zwycięzcami, OK. ale to renoma Wisły ucierpi
a prezes ? .....

ty dalej nie pojmujesz. Ja nie piszę, że to optymalne rozwiązanie, ale że to rozwiązanie awaryjne, bardzo prawdopodobne, jesli dzisiejsi włodzarze będą ciągnąć Wisłę do zagłady.
Zresztą ja też kibicuję jak jest dobrze i jak jest źle. Ale tu nie chodzi o sytuację dobrze-źle. Tutaj chodzi o to, że obecna jednostka organizacyjna Wisła Kraków S.A. działa na szkodę sekcji piłki nożnej Wisły Kraków. Jak ktoś działa na niekorzyć naszego klubu, to kibice Wisły Kraków mają obowiązek interweniować.

Ja też kibicuje drużynie Wisły Kraków, w każdym meczu, cieszę się z każdej bramki, wygranej, z każdego punktu. Ale nie wspieram pozycji Jacka Bednarza poprzez swoją obecność na trybunach. Gdyby wielu z nas dalej chodziło na mecze, a tylko trybuna C stała pusta to nic by sie na Wiślę nie zmieniło. Dlatego, że ogół prawdziwych kibiców poparło bojkot dlatego w ogóle sa te rozmowy.

Jacek znajdzie pracę jedynie u POjebusów, ale mam nadzieję, że ich władza w Polsce szybko się skończy. A następnie wielu z nich znajdzie swoje miejsce za kratkami.

Grantar 09.08.2014 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1371832)
Gra w a klasie bedzie miala jeden wielki atut - Wisle przestana kochac takie pikniki jak ty Grantar. Oczywiscie wrocicie z podkulonym ogonem jak znowu wrocimy do Ekstraklasy.

Wielki atut ? Wytłumacz mi dlaczego..
Większość kibiców to jednak pikniki ..... W tygodniu praca, rodzina - w weakend święto: mecz.
widzę że gardzisz takimi ....

Matejas_ 09.08.2014 08:06

Cytat:

Więklszość uszczypliwości z Twojej strony jest prostych jak aparycja przeciętnego chama ze Śląska, szkoda że przy tym reprezentujesz taką właśnie postawę...
Kolega Fialo oczywiście czy przyklaśnie, bo jakże by inaczej być mogło. Ja nie uważam by Twój wywód był najmądrzejszym i najbardziej rzeczowym postem. Widać swój na swojego trafił, na jednej gałęzi siedzicie. Jeśli zaś o Legię chodzi... nazbyt w swoim poście koloryzujesz. U nich też wcale tak kolorowo jak Ty piszesz nie jest! Prawdą jest jedynie Twoje stwierdzenie, że póki Cupiał pompował kasę u nas cyrk się kręcił. Spójrz tylko na jedną rzecz, nikt w polskiej piłce nie jest dłużej od Cupiała i Filipiaka. Wszystkie inne dobrodzieje straciły cierpliwość! I w Warszawie też stracą, bo ten rok mają w plecy, w przyszłym mogą trafić na mocniejszego rywala i nawet (L)eśny, zagorzały fanatyk Legii straci cierpliwość do tego, nie widząc wymiernych zysków. Ja Cupiałowi się wcale nie dziwie, że kurek zakręcił choćby dlatego, że oduczył wiślackich utracjuszy i bawidamków roztrwaniania nie swoich pieniedzy. Swoje zrobiłem, odchowałem, kopie w dupe i radź sobie sam! Naturalna kolej rzeczy! Od dwóch sezonów lekkie wahania, brak mistrzostwa, brak pucharów... i już piknikarstwo się wykruszyło! Frajerstwo natomiast wykruszyło się w inny sposób... nie wiedzieli, że z koniem się nie kopie! Kiedyś porównując naszą ligę do ligi niemieckiej zawsze powtarzałem, że wolał bym aby Wisła była taką Borussią Dortmund aniżeli Bayernem Monachium, bo w Dortmundzie nawet jak były problemy na Westfalenstadion był zawsze komplet widzów... nam to nie grozi, bo i frajerstwo i piknikarstwo szybko na trybuny nie wróci. Ciekawi mnie jak liczna grupa będzie dopingować mecze CLJ. Z ciekawości pójdę na mecz i przeliczę co do jednego, czy będzie ten kompletny 1000?! Podejrzewam, że na A-klasowym meczu nie mielibyście tyle motywacji w 2-3 sezonie by się Was 1000 uzbierało! Przynajmniej na futsal, oczko w głowie pana Piotra tyle ludzi nie chodzi!

ps. do zobaczenia na Ruchu ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1371869)
Większość kibiców to jednak pikniki ..... W tygodniu praca, rodzina - w weakend święto: mecz.

Nie odpisze Ci, bo mu nie pojechałeś. Czytasz nieuważnie, on na argumenty z Tobą nie walczy, bo już wygrał. Teraz musisz mu ubliżyć, bo jedynie na takie zaczepki reaguje :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1371881)
Ty to masz chyba cos z banka czlowieku.Pouczasz wszystkich o wszystkim a glupi jestes jak but z lewej nogi.Wypisujesz takie dyrdymaly ,ze zeby bola ,obrazajac przy okazji kazdego kto osmieli sie z twoimi posranymi madrosciami nie zgodzic.
Rozumiem ,ze praca na kasie w Biedronce mocno stresuje ale postaraj sie,z laski swojej , odreagowac w inny sposob.

A tak przy okazji,jest tu jakis moderator ? Typ nieustannie i bezkarnie obraza ludzi ,ktorzy tu pisza,moze by tak regulamin zastosowac ?

Yossarian... gdybym był głową kościoła katolickiego, za życia bym Cie kanonizował! Nie chciałem mu tego wprost pisać, ale znalazł się ktoś kto łopatologicznie potrafił mu to wszystko wyłożyć :)

ps. wolfy pewnie szybko nie odpisze bo poszedł z kolega fialo grać w piłkę na podwórko, wróca koło 13 jak matka na obiad zawoła
ps2. ciekawe który z tej dwójki będzie stał na bramce?

wolfy 09.08.2014 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kotyrek (Post 1371801)
..tylko czy aby na pewno ten mercedes nie jest leasingowany???

Jest taka opcja (bo nie wierzę w umorzenie długów przez ITI), ale i tak ich sytuacja wyglądałaby wtedy o wiele lepiej niż nasza. Sami generują naprawdę spore przychody z biletów, transferów, praw marketingowych - chociaż tu mamy wały takie jak z "Pepsi Arena", gdzie prywatny klub ciągnie dochody z nazwy stadionu zbudowanego za publiczne pieniądze, co jest chore i niezrozumiałe.

W sumie, to oni nie są pewnie w połowie tak mocni jak ich wykreowany przez media obraz. Co nie zmienia faktu, że obecnie i tak dzieli nas przepaść.

Yossarian - jesteś hitem. Dwa posty, żaden na temat (sprawdź jeszcze raz, tu nie dyskutujemy o mnie), zero argumentów (chcba że liczyć takie klasyki onetu: "Pouczasz wszystkich o wszystkim a glupi jestes jak but z lewej nogi."), czyste ad personam, a na koniec płaczesz, że obrażam ludzi:haha:
Może i jestem głupi i mam coś z bańką, ale przynajmniej próbuję napisać coś w temacie. Za czasów kiedy moderowałem pierwszy byś dostał buta (niekoniecznie ode mnie).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1371831)

Być może - jako komentator, w polityce (gdzie próbował się wybić z Wisły), ale raczej nie w klubie piłkarskim i nie jako prawnik :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1371870)
Więklszość uszczypliwości z Twojej strony jest prostych jak aparycja przeciętnego chama ze Śląska, szkoda że przy tym reprezentujesz taką właśnie postawę...
Kolega Fialo oczywiście czy przyklaśnie, bo jakże by inaczej być mogło. Ja nie uważam by Twój wywód był najmądrzejszym i najbardziej rzeczowym postem. Widać swój na swojego trafił, na jednej gałęzi siedzicie. Jeśli zaś o Legię chodzi... nazbyt w swoim poście koloryzujesz. U nich też wcale tak kolorowo jak Ty piszesz nie jest! Prawdą jest jedynie Twoje stwierdzenie, że póki Cupiał pompował kasę u nas cyrk się kręcił. Spójrz tylko na jedną rzecz, nikt w polskiej piłce nie jest dłużej od Cupiała i Filipiaka. Wszystkie inne dobrodzieje straciły cierpliwość! I w Warszawie też stracą, bo ten rok mają w plecy, w przyszłym mogą trafić na mocniejszego rywala i nawet (L)eśny, zagorzały fanatyk Legii straci cierpliwość do tego, nie widząc wymiernych zysków. Ja Cupiałowi się wcale nie dziwie, że kurek zakręcił choćby dlatego, że oduczył wiślackich utracjuszy i bawidamków roztrwaniania nie swoich pieniedzy. Swoje zrobiłem, odchowałem, kopie w dupe i radź sobie sam! Naturalna kolej rzeczy! Od dwóch sezonów lekkie wahania, brak mistrzostwa, brak pucharów... i już piknikarstwo się wykruszyło! Frajerstwo natomiast wykruszyło się w inny sposób... nie wiedzieli, że z koniem się nie kopie! Kiedyś porównując naszą ligę do ligi niemieckiej zawsze powtarzałem, że wolał bym aby Wisła była taką Borussią Dortmund aniżeli Bayernem Monachium, bo w Dortmundzie nawet jak były problemy na Westfalenstadion był zawsze komplet widzów... nam to nie grozi, bo i frajerstwo i piknikarstwo szybko na trybuny nie wróci. Ciekawi mnie jak liczna grupa będzie dopingować mecze CLJ. Z ciekawości pójdę na mecz i przeliczę co do jednego, czy będzie ten kompletny 1000?! Podejrzewam, że na A-klasowym meczu nie mielibyście tyle motywacji w 2-3 sezonie by się Was 1000 uzbierało! Przynajmniej na futsal, oczko w głowie pana Piotra tyle ludzi nie chodzi!

Leśnodorski i Miodulski to nie Cupiał. Legia to dla nich biznes, nie droga zabawka. Nie zniechęcą się, bo dla nich liczy się zysk, a ten osiągają z biletów (szok i niedowierzanie), kontraktów reklamowych i przede wszystkim - transferów.

Poza tym - zero argumentów. Co to znaczy, że "rok mają w plecy"? Oni najprawdopodobniej zakończą go na plusie, nawet jak zaraz odpadną z pucharów. Sprzedadzą Żyro w następnym okienku i są w domu. Ale pewnie i tak wejdą do grupy, a tam za prawa do transmisji też coś ugrają. IMHO wiele nie stracili, bo w LM i tak by nie grali (nie byli rozstawieni, nie trafiliby na Maribor).

Jak napisałem wyżej - nie są w połowie tak mocni, na jakich się kreują w mediach, ale i tak dzieli nas przepaść.

domin_czyzyny 09.08.2014 10:18

Pamiętajcie, że Legia płaci za wynajem stadionu i pełne koszty utrzymania. Chyba nikt w Polsce tyle za stadion nie płaci. Ale i tak ten kontrakt z Pepsi im to rekompensuje.

wolfy 09.08.2014 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1371896)
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie... skoro klub ma takie wsparcie ze strony miasta, nie może być mowy o tym by w takim klubie źle się działo. Wyobraź sobie, że Kraków od Wisły nie chce nic za wynajem stadnionu, a dodatkowo dostaje 3 miliony złotych za to, że stadion nosi nazwę "Durex Arena". Nie było by dobrze? Gdyby ludzie zaczeli chodzić na mecze nie tylko od święta na Legię, Lecha czy derby... czyż nie dało by się z biletów pokryć kosztów utrzymania drużyny?

To, że był jakiś szemrany deal z HGW odnośnie stadionu nie jest żadną nowością. Pisały o tym te mniej eksponowane media.
Ale to nie zmienia faktu, że Legia zarabia spore pieniądze i nie ma w tym przypadku. Na każdym kroku widać u nich pomysł na generowanie zysku. Wszystko jest temu podporządkowane, nawet sukces sportowy (mogli kupić jakiś porządnych zawodników, a ściągnęli Piecha).
My dla odmiany mamy takie mózgi, które rozpętują wojnę z kibicami nie mając żadnej alternatywy, planu B, czy nawet drogi powrotu do negocjacji.

W skrócie - w Legii są kapitaliści (w wersji polskiej, czyli niektóre kwestie śmierdzą), a u nas jest czysty PRL (i nie mam u na myśli nawet konkretnych nazwisk). Jacuś potrafi wprost powiedzieć, że może mecze nawet na pustym stadionie organizować, bo mu to w sumie lotto. Nie jego kasa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1371912)
Rzeklem !

Wszyscy czujemy się wzbogaceni.

Lukasz 09.08.2014 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1371895)
... chociaż tu mamy wały takie jak z "Pepsi Arena", gdzie prywatny klub ciągnie dochody z nazwy stadionu zbudowanego za publiczne pieniądze, co jest chore i niezrozumiałe. ...

Nie wałek. Przebłysk rozsądku.

Zastanów się ile sprawnie działający klub piłkarski znaczy dla miasta Warszawa. Podatki, promocja, brak problemu z utrzymaniem stadionu, pikniki na trybunach. Kto lepiej jak nie sprawnie działający klub pomoże zapełnić narodowy? Wejście do LM to prestiż dla całego miasta - zadowolenie społeczne przekłada się na wynik wyborów. Jakie ponieśli ryzyko? Żadne - sukces w 3mln stołecznym mieście jest w kieszeni, trzeba tylko Lesnemu pomóc - czytaj: nie golić 'grubego misia'.

Nasz profesor jest na tyle tepy (czytaj: centuś krakowski) że nie wpadł aby halę w Czyżynach wypromować wynajmując koszykarkom z Wisła Can-Pack Kraków za przysłowiową złotówkę, pod warunkiem zniżki za bilet dla krakusów. W zamian mamy skyboxy puste, halę pustą, trybuny puste, i miliony dokładane do obiektów, w których nawet ZIKIT nie chce egzystować za piątaka z metra. Pomijam wpływ pustostanów na wynik wyborów.

master17 09.08.2014 16:41

Matejas mam prośbę do Ciebie. Zaproponuj działania na obecną chwilę, aby w Wiśle w końcu zaczęło się dziać na plus. Jak wiemy w chwili obecnej klub jest obijany i najmocniejsze ciosy nie padają ze strony bojkotujących.

wiesniak84 09.08.2014 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1371869)

Po pierwsze gdzie ta wiekszosc??? Po drugie niepikniki tez maja zycie poza stadionem a jednak Wisle poswiecaja duzo wiecej czasu niz mecz raz na dwa tygodnie i tylko w Krakowie. Po trzecie - gardze tylko niebojkotujacymi piknikami bo maja wyjebane na Wisle a chodza na stadion obejrzec grajace wklady do koszulek czyli wasze swieto.

TSWthedues 09.08.2014 19:53

Za takie coś to powinien być z miejsca BAN!! Gdyby jakiś Legionista napisał w odpowiednim dziale podobny tekst to podejrzewam, że normalny kibic wyszedł by z siebie! Gdzie jest do jasnej cholery MODERATOR!

Brożka nazywasz wkładem do koszulek? Głowackiego też!?!? Boże chroń Królową że ma takich pod sobą!

ehhhh

P.S. Wy naprawdę chcecie ten klub doprowadzić do upadku, żeby móc grać na łąkach w A-klasie:(

Kocur 09.08.2014 20:07

Proponuję się zamknąć i nie odzywać jak się ma zerowe pojęcie:

cytaty z forum Legionistów od dużo bardziej kumatych niż Ty:

Cytat:

Drużyna eunuchów

A piąteczki z Żylet to jeszcze większa żenada niż gra tych matołów!

Najpierw piłkarzyki plują ludziom w twarz, a potem niektórzy jeszcze sami sobie.

Po prostu na chwilę obecną oni wszyscy są tak chujowi, że nieważne kto wyjdzie - gówno z tego będzie

Po prostu na Legii czy to na stadionie czy na forum internetowe widma mają gówno do powiedzenia.

TSWthedues 09.08.2014 20:18

Po pierwsze może źle się wyraziłem, ale chodziło mi o tą konkretną stronę i wpis w dziale Ekstraklasa, czy Europejskie Puchary....

Po drugie wklejasz cytat jakiegoś sfrustrowanego kibica po jakieś porażce i to jeszcze z forum (L)oooserów, chyba musisz mieć dużo wolnego czasu, żeby jeszcze czytać te ich posty:/

Po trzecie co do cholery tu się dzieje! obrażacie wszystkich ludzie jakby byli jakimś bydłem! Moderator portalu poświęconego WIŚLE KRAKÓW nie reaguje jak się obraża ludzi a piłkarzy, którzy dostarczyli chwil kiedy chodziło się dumnym jak PAW nazywa wkładkami! to się nie mieści w głowie!

Po czwarte tu do Wieśniaka - na tym polega demokracja, że każdy może wybrać to co mu pasuje! i trzeba przede wszystkim szanować zdanie innych i ich wybory, Twoje myślenie jest istne z rodem z PRL albo jesteś z Partią albo przeciwko NARODOWI!:/

Pozdrawiam tych, dla których Wisła to nie tylko Bednarz!

P.S. nazywając piłkarzy wkładkami to pewnie już 3 raz przekręca się w grobie Reyman....

Kocur 09.08.2014 20:25

Czytasz to co sam piszesz?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWthedues (Post 1371994)
Gdyby jakiś Legionista napisał w odpowiednim dziale podobny tekst to podejrzewam, że normalny kibic wyszedł by z siebie!

Piszesz o Legionistach to Ci dałem wpisy Legionistów. Żaden frustrat jak Ty tylko normalny kibic. A właśnie takie zera i jedynki w internecie najwięcej się plują.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWthedues (Post 1371994)
Pozdrawiam tych, dla których Wisła to nie tylko Bednarz!

Rozumiem że na kosza czy futsal też chodzisz - w końcu Wisła to nie tylko S.A.

TSWthedues 09.08.2014 20:31

Na siatkarkach bywałem , na koszykówce i owszem, mam Ci skany pokazać biletów? Co to jakaś licytacja?

Kocham piłkę nożna od dzieciństwa a że jest pod szyldem S.A. to dla mnie sprawa drugorzędna!

Pozwól, że ja Tobie zadam pytanie!
Oprawę dla Cupiała na C to kto robił? Kto wysławiał S.A. i dokonania tego człowieka, w końcu Boss i tak wszystkim rządzi? Pamięć za krótka?

wiesniak84 09.08.2014 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWthedues (Post 1371998)

Po czwarte tu do Wieśniaka - na tym polega demokracja, że każdy może wybrać to co mu pasuje! i trzeba przede wszystkim szanować zdanie innych i ich wybory, Twoje myślenie jest istne z rodem z PRL albo jesteś z Partią albo przeciwko NARODOWI!:/

JA tylko wyrazilem swoje zdanie. Na tym polega demokracja zebys sobie wbil do glowy, ze ktos moze miec zdanie takie jak ja. To ze pkiniki niebokotujacy maja inne ja to wiem ale sie z tym nie zgadzam i tyle i gardze wami/nimi bo dla mnie wlasnie wy jestescie ta Partia.

Reyman po pierwsze byl wislakiem z krwi i kosci i wielkim patriota Jakbys nie wiedzial to wlasnie tym zasluzyl na ogromny szacunek a nie tylko przez bycie pilkarzem.

Grantar 09.08.2014 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1371993)
....... Po drugie niepikniki tez maja zycie poza stadionem a jednak Wisle poswiecaja duzo wiecej czasu niz mecz raz na dwa tygodnie i tylko w Krakowie. Po trzecie - gardze tylko niebojkotujacymi piknikami bo maja wyjebane na Wisle a chodza na stadion obejrzec grajace wklady do koszulek czyli wasze swieto.

Tak z ciekawości: w tym Londynie to ile czasu poświęcasz Wiśle ?
No chyba że "poświęcasz czas" obrażając innych kibiców Wisły .... no to się trochę uzbiera.
Gardzisz innymi kibicami i piłkarzami .... no to generalnie nie ma się czym chwalić ale powiedzmy: jasne stanowisko.
Proszę jednak nie podejmuj ze mną już żadnej polemiki. Nikt tu nikogo nie przekona.

wiesniak84 09.08.2014 21:15

Nie bede ci sie tlumaczyl bo mamy calkowicie odmienne zdanie na temat tego czym jest "poswiecany czas Wisle" i czym jest Wisla. Dla ciebie Wisla to kopacze i mecz raz na dwa tygodnie w Krakowie dla mnie cos wiecej. O przekonywaniu nie ma mowy ja nawet nie mam zamiaru nikogo przekonywac. Przedstawilem tylko swoje zdanie i wsjo. Nie wiem, w ktorym miejscy kogos obrazilem napisalem tylko, ze gardze pewna grupa osob. Skoro jakies osoby przez to poczuly sie obrazone to tylko potwierdza, ze grupa ludzi, o ktorych pisalem faktycznie istnieje.

piotek 10.08.2014 01:39

Tak nawiązując do powyższej wymiany zdań... Okazywanie komuś pogardy, mówienie o tym, ze się daną osoba gardzi nie jest obrazą sensu stricte. Jednak gardzi się z reguły czymś/ kimś obrzydliwym, niedostosowanym do norm społecznych. Generalnie pogarda w moim odczuciu oznacza zdegradowanie kogoś do niższej kategorii i dla mnie jest to obraza większa niż nazwanie mnie wprost idiotą. I taka uwaga, jezeli już dyskutujemy jak koledzy powyżej, to zachowujmy jakieś minimum kultury, bo "pogardzanie", wyzywanie itd. nie służy absolutnie niczemu poza dzieleniem kibiców.

PS. nie popieram nikogo w tej dyskusji, nawet nie prześledziłem całej, ale nie do jej części merytorycznej się odnoszę, a do formy.

Przepraszam za offtop, ale nie trawię braku szacunku w dyskusji.

domin_czyzyny 10.08.2014 08:59

Chyba odeszliśmy od sedna. Pamiętajcie, że im więcej Was pójdzie na mecz to tym lepsza pozycja warszawskiej gnidy. Im lepsza pozycja gnidy, tym gorzej dla Wisły, ponieważ przedłuża jego szkodniczą działalność. Bez dymisji jacka nie ma szans na normalność, czyli powrót większości kibiców, a zatem polepszenie sytuacji finansowej Wisły Kraków S.A. Bez powrotu kibiców nie ma też szans na nowych sponsorów.

To jest ważne, a nie czy ktoś gardzi osobą x czy y.

TSWthedues 10.08.2014 10:36

Posłuchaj, czy będzie 2 tyś dziś czy też 4 a może 6 tyś i tak będzie to mało! RN Wisły Kraków S.A. widzi to doskonale! Jacek Bednarz byłby już na wylocie dawno temu, ale Cupiał nie pozwoli na to by paru smarkaczy, którzy piszą o sobie jako o jednej i właściwej stronie dyktowało mu warunki.

Wystarczyło nie rzucać racami(nie chodzi nawet o Derby chociaż i to było głupotą), nie malować stadionu, bazy treningowej(zgodzimy się chyba wszyscy, że zrobili to ludzie popierający bojkot - nie twierdzę, że maczało w tym palce SKWK bo żadnych dowodów nie ma) a przejść do normalnej dyskusji jak to po części SKWK robiło, czyli właśnie pisać o frekwencji, o złym zarządzaniu, o braku kompetencji etc etc, chodzić na spotkania z RN i już wcześniej dopominać się mediatora w sprawie. Nie wierzę, że po takich ruchach człowiek, który utrzymuje klub, nie zarządziłby zmian.

ALE... jak się chce prowadzić dyskusje to nie szantażem i głupotą a sztuką negocjacji. Bednarz najprawdopodobniej odejdzie po zakończeniu kontraktu, i Boss w ten sposób pokaże, że nie ugina się przed młodszą bądź starszą młodzieżą, która zachowuje się jak dziecko w piaskownicy a nie partner do poważnych rozmów.

Jeszcze raz powtórzę Wisłą to nie tylko Bednarz, na mecz dzisiejszy idę by pomóc chłopakom żeby wygrali mecz! i być może żeby cześć mojej kasy poszło na wynagrodzenia z tytułu ich kontraktów.

aNouc 10.08.2014 11:08

Wisla to na dzis w 80% Bednarz, on kieruje i zarzadza tym klubem. My sie na to nie zgadzamy dlatego nie wspieramy go w dzialaniach , nie akceptujemy jego pracy na rzecz Wisly i tym samym nie chodzimy na stadion. Jezeli pojawialibysmy sie na stadionie to tym samym akceptowalibysmy jego dzialania. Jezeli naciagnąl klub na dlugi to niech je teraz splaca sam, bo my kibice, ktorych wielokrotnie obrazal do tego palucha nie przylozymy i mu w tym nie pomozemy. A gdybysmy sie pojawili na stadionie to tak to by wygladalo. A Bednarz smialby sie z nas.

Nie o race tu chodzi, w ch..uja przygral duzo wczesniej Bednarz, race poszly duzo pozniej.

Nawet Czerwinski mowi wprost - jak sie cos obiecalo to sie dotrzymuje slowa. Bednarz obiecal, wszystko bylo gotowe i oszukal wlasnych kibicow. Reakcja mogla byc jedna.

Cupial.. Cupial teraz nie ma czasu na Wisłę, jemu "doradcy" mowia to co chce uslyszec i tyle, osoba, ktora go zna i nieraz z nim zasiadala przy jednym stole przy obiedzie mowi, ze Cupial jest niedoinformowany, nie wie tak na prawde o co chodzi w tym wszystkim, dlatego Rada Nadzorcza bala sie przekazac mu list od przedstawicieli kibicow Wisly... wolą isc w zaparte bojac sie o wlasne dupska.

3120c 10.08.2014 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWthedues (Post 1372061)
Posłuchaj, czy będzie 2 tyś dziś czy też 4 a może 6 tyś i tak będzie to mało! RN Wisły Kraków S.A. widzi to doskonale! Jacek Bednarz byłby już na wylocie dawno temu, ale Cupiał nie pozwoli na to by paru smarkaczy, którzy piszą o sobie jako o jednej i właściwej stronie dyktowało mu warunki.

RN to banda łajdaków i karierowiczów.
Z tymi smarkaczami to chamuj bajere i trzy chu.je w bok, bo zapędziłeś się za bardzo.

Cytat:

Wystarczyło nie rzucać racami(nie chodzi nawet o Derby chociaż i to było głupotą), nie malować stadionu, bazy treningowej(zgodzimy się chyba wszyscy, że zrobili to ludzie popierający bojkot - nie twierdzę, że maczało w tym palce SKWK bo żadnych dowodów nie ma) a przejść do normalnej dyskusji jak to po części SKWK robiło, czyli właśnie pisać o frekwencji, o złym zarządzaniu, o braku kompetencji etc etc, chodzić na spotkania z RN i już wcześniej dopominać się mediatora w sprawie. Nie wierzę, że po takich ruchach człowiek, który utrzymuje klub, nie zarządziłby zmian.

Racja, lepiej robić z siebie frajerów, tak jak obecni przez ostatnie miesiące na Wiśle. Z debilami pokroju bendarza i tępaków z RN nie da się rozmawiać. Czy wy kur.wa nie rozumiecie, że z nimi się nie rozmawia? Ani nie pójdą na kompromis, jeśli się ugadają to albo nie dotrzymują słowa, albo zmieniają zapis (vide złotówka od biletu). Z frajerami się nie rozmawia, w tym przypadku robi się tak, aby dostało się po kieszeni, a wy (chodzący obecnie na mecze) nabijacie im tą kasę.

Cytat:

ALE... jak się chce prowadzić dyskusje to nie szantażem i głupotą a sztuką negocjacji. Bednarz najprawdopodobniej odejdzie po zakończeniu kontraktu, i Boss w ten sposób pokaże, że nie ugina się przed młodszą bądź starszą młodzieżą, która zachowuje się jak dziecko w piaskownicy a nie partner do poważnych rozmów.

Jeszcze raz powtórzę Wisłą to nie tylko Bednarz, na mecz dzisiejszy idę by pomóc chłopakom żeby wygrali mecz! i być może żeby cześć mojej kasy poszło na wynagrodzenia z tytułu ich kontraktów.

Skoro RN nie opanowała sztuki negocjacji, tylko próbę robienia w chu.ja kibiców to ma jak ma.
My w chu.ja nie damy się robić, ani nie damy z siebie robić frajerów, a ty idź jak frajer i nabijaj pensję bednarzowi, pytanie ile z twojej śmiesznej kwoty, którą wydasz na bilet pójdzie na pensje dla piłkarzy :lol:
Boss owszem może i chce pokazać jak nie ugina się przed młodzieżą i starszą młodzieżą, masz rację... ale tylko tak ci się wydaje, bo kasa się nie zgadza, więc twoją płytką jak osiedlowa kałuża teorię możesz sprzedawać jakimś marnym pikolom na trybunie, dziś będzie przecież okazja :)

mazo 10.08.2014 12:22

Wyluzuj bo zaraz popuścisz. Stowarzyszenie rozmawia z RN czy trgo chcesz czy nie i jestem pewny, że ten konflikt niedługo się skończy.

3120c 10.08.2014 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mazo (Post 1372080)
Wyluzuj bo zaraz popuścisz.

nie mierz wszystkich swoją miarką

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mazo (Post 1372080)
Stowarzyszenie rozmawia z RN czy trgo chcesz czy nie i jestem pewny, że ten konflikt niedługo się skończy.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Jeśli dostaną po kieszeni, będą chcieli rozmawiać. Ja jestem za tym, żeby rozmawiać, ale RN musi zrozumieć pewne kwestie. Kapiszi ?

63.5 Kg 10.08.2014 12:54

Wisła Jacka jest niesamowita...
Dzien meczowy a tu klops i pechowa awaria terminali...:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl