![]() |
Cytat:
Cytat:
To Twój autorski pomysł na poterzeby tej dyskusji czy wiadomość zasłyszana ze źródeł bliższych SKWK? :> |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pierwsze z brzegu - http://natemat.pl/78849,katowice-i-s...ilosc-na-zarty Wcale nie wyssane z palca. Tam wspólny klub z perspektywy społeczeństwa nie ma racji bytu, u nas w Krakowie przeciwnie. |
Cytat:
|
A czy my naprwdę musimy ten "reset" testować na sobie?
Czy bardziej "nie lubimy" Bednarza czy bardziej kibicujemy drużynie? To byłaby ciekawa ankieta btw. Bednarz to przykrywka walki o władzę, a tą o ile mi wiadomo Cupiał dzieli się niechętnie... |
Cytat:
Owszem nieco inaczej wygląda kontekst twojej wypowiedzi jeśli (jak teraz napisałeś) miałeś na myśli Wisłę Kraków S.A. a nie klub no ale pozostaje pytanie komu kibicowałeś przez ostanie 10 lat ... ? Tego nie da się tak rozdzielić .... Nie może być tak że jak Cupiał daje kasę to to jest nasza Wisła a jak są pustki w kasie i niepowodzenia oraz nieroztropny prezes, to już jakaś tam spółka akcyjna ... |
Cytat:
Nie zaglądam nikomu w portfel, ale przypuszczam że P. Wawro finansowo mógłby doprowadzić Wisłę conajwyżej tam gdzie Zbigniew Szybryt doprowadził Limanovię! Wątpliwym jest by finansował Wisłę w takim stopniu jak robią to Danuta i Krzysztof Witkowscy, właściciele firmy Bruk-Bet. O czym wogóle ta rozmowa? ps. marzy mi się profesjonalna organizacja klubu i prezes z prawdziwego zdarzenia jak to mają w najlepszym polskim klubie Legii "dwa mecze do fazy grupowej" Warszawa :P ps2. z powyższej rozmowy widzę, że nie da prowadzić normalnego dialogu, bez próby udowodnienia, kto w teorii ewolucji stąpa po ziemi, a kto jeszcze z drzewa nie zszedł? |
Cytat:
A teraz zastanówmy się, jak by to wyglądało u nas. Mamy lepszy sztab? My nawet fizjologa nie mamy, bo to oszczędność! Oni dali dupy, ale się z tego podniosą, bo mają bardzo solidne fundamenty. Ot, zatrudnią kogoś komu będzie się chciało przeczytać regulamin na odpowiednim stanowisku. Możemy napierdalać z Legii, że im z dachu cieknie, ale sami mieszkamy w szałasie z realną perspektywą przesiadki na kartonowe pudło. A wiesz co jest najlepsze? Że to jest naturalna konsekwencja panującego u nas od kilkunastu lat burdelu. Dopóki Cupiał "smarował", jakoś się to jeszcze kręciło. Kiedy przestał, wyszło że jesteśmy tylko "klubem pozornym", że sparafrazuję klasyka. My nawet nie umiemy wprowadzić internetowej sprzedaży biletów. Znaczy była, ale wadliwa, a obecnie jest nowa, ale niedziałająca. Może minąć naprawdę sporo czasu, zanim będziemy mieli takie problemy jak Legia. Na razie nie dotyczą nas zawodnicy wchodzący z ławki (bo jej zwyczajnie nie mamy) i jakiekolwiek eliminacje do pucharów (w jedynym do którego się nadajemy, czyli Pucharze Polski gramy z automatu, a i tak pewnie niezbyt długo). Proponuję więc jednak nie śmiać się z Legii zbyt głośno, bo jest to śmiech żebraka, że komuś w mercu szybę potłukli. Stać go było na merca, stać go pewnie na szybę, a my nadal będziemy grzebać w śmietniku. O, właśnie, przyjechali może jacyś studenci albo murzyni na testy (ideał Jacka - student z Afryki)? W końcu weekend... Cytat:
|
Cytat:
Zastanawiam się czy można większy syf zrobic... ale cięzko. :D Także nie ma co się spinać - trzeba ostrożnie szykowac sie na 'rekord' frekwencji z Ruchem. Cytat:
|
wolfy generalnie się zgadzam z całym twoim postem...
Cytat:
|
Wolałbym jeździć mercem w leasingu, niż powoli rozsypującym się, własnym rowerem. A że rower jest nasz i jesteśmy do niego przywiązani...
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Do momentu kiedy ta jednostka działa na korzyść Wisły Kraków to ją wspieram. Kiedy działa przeciw to nie ma powodu ich wspierać. Cytat:
|
Cytat:
Ok prezes jest be i nie zamierzam go tu bronić. Ale gdzie piłkarze ? gdzie sława i renoma Wisły ? Nie jest powodem do chwały bankructwo i spadek do A klasy dla żadnego klubu więc jak można uważać to za dobre rozwiązanie ? Czy w A klasie będzie można walić racami we własny stadion ? Czy w A klasie akcja 1 zł od biletu będzie miała sens ? Będziecie czuć się zwycięzcami, OK. ale to renoma Wisły ucierpi a prezes ? ..... wbrew wszystkim waszym opiniom znajdzie pracę może nawet bardziej intratną .... |
Gra w a klasie bedzie miala jeden wielki atut - Wisle przestana kochac takie pikniki jak ty Grantar. Oczywiscie wrocicie z podkulonym ogonem jak znowu wrocimy do Ekstraklasy.
|
Cytat:
Zresztą ja też kibicuję jak jest dobrze i jak jest źle. Ale tu nie chodzi o sytuację dobrze-źle. Tutaj chodzi o to, że obecna jednostka organizacyjna Wisła Kraków S.A. działa na szkodę sekcji piłki nożnej Wisły Kraków. Jak ktoś działa na niekorzyć naszego klubu, to kibice Wisły Kraków mają obowiązek interweniować. Ja też kibicuje drużynie Wisły Kraków, w każdym meczu, cieszę się z każdej bramki, wygranej, z każdego punktu. Ale nie wspieram pozycji Jacka Bednarza poprzez swoją obecność na trybunach. Gdyby wielu z nas dalej chodziło na mecze, a tylko trybuna C stała pusta to nic by sie na Wiślę nie zmieniło. Dlatego, że ogół prawdziwych kibiców poparło bojkot dlatego w ogóle sa te rozmowy. Jacek znajdzie pracę jedynie u POjebusów, ale mam nadzieję, że ich władza w Polsce szybko się skończy. A następnie wielu z nich znajdzie swoje miejsce za kratkami. |
Cytat:
Większość kibiców to jednak pikniki ..... W tygodniu praca, rodzina - w weakend święto: mecz. widzę że gardzisz takimi .... |
Cytat:
Kolega Fialo oczywiście czy przyklaśnie, bo jakże by inaczej być mogło. Ja nie uważam by Twój wywód był najmądrzejszym i najbardziej rzeczowym postem. Widać swój na swojego trafił, na jednej gałęzi siedzicie. Jeśli zaś o Legię chodzi... nazbyt w swoim poście koloryzujesz. U nich też wcale tak kolorowo jak Ty piszesz nie jest! Prawdą jest jedynie Twoje stwierdzenie, że póki Cupiał pompował kasę u nas cyrk się kręcił. Spójrz tylko na jedną rzecz, nikt w polskiej piłce nie jest dłużej od Cupiała i Filipiaka. Wszystkie inne dobrodzieje straciły cierpliwość! I w Warszawie też stracą, bo ten rok mają w plecy, w przyszłym mogą trafić na mocniejszego rywala i nawet (L)eśny, zagorzały fanatyk Legii straci cierpliwość do tego, nie widząc wymiernych zysków. Ja Cupiałowi się wcale nie dziwie, że kurek zakręcił choćby dlatego, że oduczył wiślackich utracjuszy i bawidamków roztrwaniania nie swoich pieniedzy. Swoje zrobiłem, odchowałem, kopie w dupe i radź sobie sam! Naturalna kolej rzeczy! Od dwóch sezonów lekkie wahania, brak mistrzostwa, brak pucharów... i już piknikarstwo się wykruszyło! Frajerstwo natomiast wykruszyło się w inny sposób... nie wiedzieli, że z koniem się nie kopie! Kiedyś porównując naszą ligę do ligi niemieckiej zawsze powtarzałem, że wolał bym aby Wisła była taką Borussią Dortmund aniżeli Bayernem Monachium, bo w Dortmundzie nawet jak były problemy na Westfalenstadion był zawsze komplet widzów... nam to nie grozi, bo i frajerstwo i piknikarstwo szybko na trybuny nie wróci. Ciekawi mnie jak liczna grupa będzie dopingować mecze CLJ. Z ciekawości pójdę na mecz i przeliczę co do jednego, czy będzie ten kompletny 1000?! Podejrzewam, że na A-klasowym meczu nie mielibyście tyle motywacji w 2-3 sezonie by się Was 1000 uzbierało! Przynajmniej na futsal, oczko w głowie pana Piotra tyle ludzi nie chodzi! ps. do zobaczenia na Ruchu ;) Cytat:
Cytat:
ps. wolfy pewnie szybko nie odpisze bo poszedł z kolega fialo grać w piłkę na podwórko, wróca koło 13 jak matka na obiad zawoła ps2. ciekawe który z tej dwójki będzie stał na bramce? |
Cytat:
W sumie, to oni nie są pewnie w połowie tak mocni jak ich wykreowany przez media obraz. Co nie zmienia faktu, że obecnie i tak dzieli nas przepaść. Yossarian - jesteś hitem. Dwa posty, żaden na temat (sprawdź jeszcze raz, tu nie dyskutujemy o mnie), zero argumentów (chcba że liczyć takie klasyki onetu: "Pouczasz wszystkich o wszystkim a glupi jestes jak but z lewej nogi."), czyste ad personam, a na koniec płaczesz, że obrażam ludzi:haha: Może i jestem głupi i mam coś z bańką, ale przynajmniej próbuję napisać coś w temacie. Za czasów kiedy moderowałem pierwszy byś dostał buta (niekoniecznie ode mnie). Cytat:
Cytat:
Poza tym - zero argumentów. Co to znaczy, że "rok mają w plecy"? Oni najprawdopodobniej zakończą go na plusie, nawet jak zaraz odpadną z pucharów. Sprzedadzą Żyro w następnym okienku i są w domu. Ale pewnie i tak wejdą do grupy, a tam za prawa do transmisji też coś ugrają. IMHO wiele nie stracili, bo w LM i tak by nie grali (nie byli rozstawieni, nie trafiliby na Maribor). Jak napisałem wyżej - nie są w połowie tak mocni, na jakich się kreują w mediach, ale i tak dzieli nas przepaść. |
Pamiętajcie, że Legia płaci za wynajem stadionu i pełne koszty utrzymania. Chyba nikt w Polsce tyle za stadion nie płaci. Ale i tak ten kontrakt z Pepsi im to rekompensuje.
|
Cytat:
Ale to nie zmienia faktu, że Legia zarabia spore pieniądze i nie ma w tym przypadku. Na każdym kroku widać u nich pomysł na generowanie zysku. Wszystko jest temu podporządkowane, nawet sukces sportowy (mogli kupić jakiś porządnych zawodników, a ściągnęli Piecha). My dla odmiany mamy takie mózgi, które rozpętują wojnę z kibicami nie mając żadnej alternatywy, planu B, czy nawet drogi powrotu do negocjacji. W skrócie - w Legii są kapitaliści (w wersji polskiej, czyli niektóre kwestie śmierdzą), a u nas jest czysty PRL (i nie mam u na myśli nawet konkretnych nazwisk). Jacuś potrafi wprost powiedzieć, że może mecze nawet na pustym stadionie organizować, bo mu to w sumie lotto. Nie jego kasa. Cytat:
|
Cytat:
Zastanów się ile sprawnie działający klub piłkarski znaczy dla miasta Warszawa. Podatki, promocja, brak problemu z utrzymaniem stadionu, pikniki na trybunach. Kto lepiej jak nie sprawnie działający klub pomoże zapełnić narodowy? Wejście do LM to prestiż dla całego miasta - zadowolenie społeczne przekłada się na wynik wyborów. Jakie ponieśli ryzyko? Żadne - sukces w 3mln stołecznym mieście jest w kieszeni, trzeba tylko Lesnemu pomóc - czytaj: nie golić 'grubego misia'. Nasz profesor jest na tyle tepy (czytaj: centuś krakowski) że nie wpadł aby halę w Czyżynach wypromować wynajmując koszykarkom z Wisła Can-Pack Kraków za przysłowiową złotówkę, pod warunkiem zniżki za bilet dla krakusów. W zamian mamy skyboxy puste, halę pustą, trybuny puste, i miliony dokładane do obiektów, w których nawet ZIKIT nie chce egzystować za piątaka z metra. Pomijam wpływ pustostanów na wynik wyborów. |
Matejas mam prośbę do Ciebie. Zaproponuj działania na obecną chwilę, aby w Wiśle w końcu zaczęło się dziać na plus. Jak wiemy w chwili obecnej klub jest obijany i najmocniejsze ciosy nie padają ze strony bojkotujących.
|
Cytat:
|
Za takie coś to powinien być z miejsca BAN!! Gdyby jakiś Legionista napisał w odpowiednim dziale podobny tekst to podejrzewam, że normalny kibic wyszedł by z siebie! Gdzie jest do jasnej cholery MODERATOR!
Brożka nazywasz wkładem do koszulek? Głowackiego też!?!? Boże chroń Królową że ma takich pod sobą! ehhhh P.S. Wy naprawdę chcecie ten klub doprowadzić do upadku, żeby móc grać na łąkach w A-klasie:( |
Proponuję się zamknąć i nie odzywać jak się ma zerowe pojęcie:
cytaty z forum Legionistów od dużo bardziej kumatych niż Ty: Cytat:
Po prostu na Legii czy to na stadionie czy na forum internetowe widma mają gówno do powiedzenia. |
Po pierwsze może źle się wyraziłem, ale chodziło mi o tą konkretną stronę i wpis w dziale Ekstraklasa, czy Europejskie Puchary....
Po drugie wklejasz cytat jakiegoś sfrustrowanego kibica po jakieś porażce i to jeszcze z forum (L)oooserów, chyba musisz mieć dużo wolnego czasu, żeby jeszcze czytać te ich posty:/ Po trzecie co do cholery tu się dzieje! obrażacie wszystkich ludzie jakby byli jakimś bydłem! Moderator portalu poświęconego WIŚLE KRAKÓW nie reaguje jak się obraża ludzi a piłkarzy, którzy dostarczyli chwil kiedy chodziło się dumnym jak PAW nazywa wkładkami! to się nie mieści w głowie! Po czwarte tu do Wieśniaka - na tym polega demokracja, że każdy może wybrać to co mu pasuje! i trzeba przede wszystkim szanować zdanie innych i ich wybory, Twoje myślenie jest istne z rodem z PRL albo jesteś z Partią albo przeciwko NARODOWI!:/ Pozdrawiam tych, dla których Wisła to nie tylko Bednarz! P.S. nazywając piłkarzy wkładkami to pewnie już 3 raz przekręca się w grobie Reyman.... |
Czytasz to co sam piszesz?
Cytat:
Piszesz o Legionistach to Ci dałem wpisy Legionistów. Żaden frustrat jak Ty tylko normalny kibic. A właśnie takie zera i jedynki w internecie najwięcej się plują. Cytat:
|
Na siatkarkach bywałem , na koszykówce i owszem, mam Ci skany pokazać biletów? Co to jakaś licytacja?
Kocham piłkę nożna od dzieciństwa a że jest pod szyldem S.A. to dla mnie sprawa drugorzędna! Pozwól, że ja Tobie zadam pytanie! Oprawę dla Cupiała na C to kto robił? Kto wysławiał S.A. i dokonania tego człowieka, w końcu Boss i tak wszystkim rządzi? Pamięć za krótka? |
Cytat:
Reyman po pierwsze byl wislakiem z krwi i kosci i wielkim patriota Jakbys nie wiedzial to wlasnie tym zasluzyl na ogromny szacunek a nie tylko przez bycie pilkarzem. |
Cytat:
No chyba że "poświęcasz czas" obrażając innych kibiców Wisły .... no to się trochę uzbiera. Gardzisz innymi kibicami i piłkarzami .... no to generalnie nie ma się czym chwalić ale powiedzmy: jasne stanowisko. Proszę jednak nie podejmuj ze mną już żadnej polemiki. Nikt tu nikogo nie przekona. |
Nie bede ci sie tlumaczyl bo mamy calkowicie odmienne zdanie na temat tego czym jest "poswiecany czas Wisle" i czym jest Wisla. Dla ciebie Wisla to kopacze i mecz raz na dwa tygodnie w Krakowie dla mnie cos wiecej. O przekonywaniu nie ma mowy ja nawet nie mam zamiaru nikogo przekonywac. Przedstawilem tylko swoje zdanie i wsjo. Nie wiem, w ktorym miejscy kogos obrazilem napisalem tylko, ze gardze pewna grupa osob. Skoro jakies osoby przez to poczuly sie obrazone to tylko potwierdza, ze grupa ludzi, o ktorych pisalem faktycznie istnieje.
|
Tak nawiązując do powyższej wymiany zdań... Okazywanie komuś pogardy, mówienie o tym, ze się daną osoba gardzi nie jest obrazą sensu stricte. Jednak gardzi się z reguły czymś/ kimś obrzydliwym, niedostosowanym do norm społecznych. Generalnie pogarda w moim odczuciu oznacza zdegradowanie kogoś do niższej kategorii i dla mnie jest to obraza większa niż nazwanie mnie wprost idiotą. I taka uwaga, jezeli już dyskutujemy jak koledzy powyżej, to zachowujmy jakieś minimum kultury, bo "pogardzanie", wyzywanie itd. nie służy absolutnie niczemu poza dzieleniem kibiców.
PS. nie popieram nikogo w tej dyskusji, nawet nie prześledziłem całej, ale nie do jej części merytorycznej się odnoszę, a do formy. Przepraszam za offtop, ale nie trawię braku szacunku w dyskusji. |
Chyba odeszliśmy od sedna. Pamiętajcie, że im więcej Was pójdzie na mecz to tym lepsza pozycja warszawskiej gnidy. Im lepsza pozycja gnidy, tym gorzej dla Wisły, ponieważ przedłuża jego szkodniczą działalność. Bez dymisji jacka nie ma szans na normalność, czyli powrót większości kibiców, a zatem polepszenie sytuacji finansowej Wisły Kraków S.A. Bez powrotu kibiców nie ma też szans na nowych sponsorów.
To jest ważne, a nie czy ktoś gardzi osobą x czy y. |
Posłuchaj, czy będzie 2 tyś dziś czy też 4 a może 6 tyś i tak będzie to mało! RN Wisły Kraków S.A. widzi to doskonale! Jacek Bednarz byłby już na wylocie dawno temu, ale Cupiał nie pozwoli na to by paru smarkaczy, którzy piszą o sobie jako o jednej i właściwej stronie dyktowało mu warunki.
Wystarczyło nie rzucać racami(nie chodzi nawet o Derby chociaż i to było głupotą), nie malować stadionu, bazy treningowej(zgodzimy się chyba wszyscy, że zrobili to ludzie popierający bojkot - nie twierdzę, że maczało w tym palce SKWK bo żadnych dowodów nie ma) a przejść do normalnej dyskusji jak to po części SKWK robiło, czyli właśnie pisać o frekwencji, o złym zarządzaniu, o braku kompetencji etc etc, chodzić na spotkania z RN i już wcześniej dopominać się mediatora w sprawie. Nie wierzę, że po takich ruchach człowiek, który utrzymuje klub, nie zarządziłby zmian. ALE... jak się chce prowadzić dyskusje to nie szantażem i głupotą a sztuką negocjacji. Bednarz najprawdopodobniej odejdzie po zakończeniu kontraktu, i Boss w ten sposób pokaże, że nie ugina się przed młodszą bądź starszą młodzieżą, która zachowuje się jak dziecko w piaskownicy a nie partner do poważnych rozmów. Jeszcze raz powtórzę Wisłą to nie tylko Bednarz, na mecz dzisiejszy idę by pomóc chłopakom żeby wygrali mecz! i być może żeby cześć mojej kasy poszło na wynagrodzenia z tytułu ich kontraktów. |
Wisla to na dzis w 80% Bednarz, on kieruje i zarzadza tym klubem. My sie na to nie zgadzamy dlatego nie wspieramy go w dzialaniach , nie akceptujemy jego pracy na rzecz Wisly i tym samym nie chodzimy na stadion. Jezeli pojawialibysmy sie na stadionie to tym samym akceptowalibysmy jego dzialania. Jezeli naciagnąl klub na dlugi to niech je teraz splaca sam, bo my kibice, ktorych wielokrotnie obrazal do tego palucha nie przylozymy i mu w tym nie pomozemy. A gdybysmy sie pojawili na stadionie to tak to by wygladalo. A Bednarz smialby sie z nas.
Nie o race tu chodzi, w ch..uja przygral duzo wczesniej Bednarz, race poszly duzo pozniej. Nawet Czerwinski mowi wprost - jak sie cos obiecalo to sie dotrzymuje slowa. Bednarz obiecal, wszystko bylo gotowe i oszukal wlasnych kibicow. Reakcja mogla byc jedna. Cupial.. Cupial teraz nie ma czasu na Wisłę, jemu "doradcy" mowia to co chce uslyszec i tyle, osoba, ktora go zna i nieraz z nim zasiadala przy jednym stole przy obiedzie mowi, ze Cupial jest niedoinformowany, nie wie tak na prawde o co chodzi w tym wszystkim, dlatego Rada Nadzorcza bala sie przekazac mu list od przedstawicieli kibicow Wisly... wolą isc w zaparte bojac sie o wlasne dupska. |
Cytat:
Z tymi smarkaczami to chamuj bajere i trzy chu.je w bok, bo zapędziłeś się za bardzo. Cytat:
Cytat:
My w chu.ja nie damy się robić, ani nie damy z siebie robić frajerów, a ty idź jak frajer i nabijaj pensję bednarzowi, pytanie ile z twojej śmiesznej kwoty, którą wydasz na bilet pójdzie na pensje dla piłkarzy :lol: Boss owszem może i chce pokazać jak nie ugina się przed młodzieżą i starszą młodzieżą, masz rację... ale tylko tak ci się wydaje, bo kasa się nie zgadza, więc twoją płytką jak osiedlowa kałuża teorię możesz sprzedawać jakimś marnym pikolom na trybunie, dziś będzie przecież okazja :) |
Wyluzuj bo zaraz popuścisz. Stowarzyszenie rozmawia z RN czy trgo chcesz czy nie i jestem pewny, że ten konflikt niedługo się skończy.
|
Cytat:
Cytat:
|
Wisła Jacka jest niesamowita...
Dzien meczowy a tu klops i pechowa awaria terminali...:D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl