Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Zabawy statystyką, czyli czy możliwe jest ... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9596)

bódyń 20.04.2026 05:44

Szanse na awans https://malatabelka.pl
https://i.ibb.co/5gSFcfzK/Zrzut-ekra...0-06-41-54.png

swiety37 20.04.2026 07:15

Ciekawostka:
Do tej pory w 2026 roku wygrywamy wszystko u siebie i remisujemy na wyjazdach (wrocław pomijam).
Przy utrzymaniu takiego punktowania w całym obecnym sezonie i przenosząc to na ekstaklasę to byli byśmy obecnie liderem z ~10pkt przewagi nad pyrami.

Karherop 20.04.2026 08:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1661931)
Ależ staliśmy się ambitni :).

Ta jazda na remisach to rozumiem zasługa Pana Trenera Jopa.

Ale uspokoję was, to ciułanie remisów będzie potrzebne o ile goniące drużyny wygrają wszystko do końca. Co się nie wydarzy.

Gdyby Rude/Brzeczek/RS zamiast przegrywać mecze potrafili je remisowac - wielokrotne pierwsi tracąc bramkę to już dawno bylibysmy w esa.

Wisla (stan na 29 kolejke) - przegrywa 2 (słownie dwa) mecze w sezonie. Szacun dla Jopa.

Ktos pamieta w jakim stylu Raków czy Radomiak awansoali do esa?

sandomingo 20.04.2026 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1661944)
Ciekawostka:
Do tej pory w 2026 roku wygrywamy wszystko u siebie i remisujemy na wyjazdach (wrocław pomijam).
Przy utrzymaniu takiego punktowania w całym obecnym sezonie i przenosząc to na ekstaklasę to byli byśmy obecnie liderem z ~10pkt przewagi nad pyrami.

yyyyy....no ze Zniczem remis u siebie. Z Wieczystą remis u siebie...Także Twoja statystyka taka trochę nieekskluzywna.

wolfy 20.04.2026 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1661940)
Jak nie chcemy czekać do 34 kolejki to należy wygrać najbliższy mecz, w porywach dwa.

Następny mecz jest z rozpędzoną Puszczą, życzę powodzenia.

pepe72 20.04.2026 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1661951)
Następny mecz jest z rozpędzoną Puszczą, życzę powodzenia.

Jak "rozpędzona Puszcza" powtórzy swój wynik z ostatniego wyjazdu (28 kolejka w Opolu) to będę szczęśliwy.

wolfy 20.04.2026 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1661962)
Jak "rozpędzona Puszcza" powtórzy swój wynik z ostatniego wyjazdu (28 kolejka w Opolu) to będę szczęśliwy.

Acha, czyli fakt że przegrali mecz przykrywa ich ostry zryw w górę tabeli na wiosnę?

OK, można i tak.

sandomingo 20.04.2026 09:31

Osobna sprawa to fakt, że akurat Odra przy całej swoje ogólnej ograniczoności to akurat posiada argumenty do tego, żeby taką Puszczę zatrzymać. To po prostu inna banda fizoli.
Wisła takich argumentów nie posiada, zwłaszcza wobec aktualnej sytuacji kadrowej - to raz. Dwa - Jop nawet gdyby takie argumenty miał, to i tak zapewne nie chciałby ich użyć bo jednak "nie patrzymy na przeciwnika, koncentrujemy się na sobie". A potem na konferencji tradycyjna gadka o specyfice pierwszej ligi, fizyczności itp.

pepe72 20.04.2026 09:34

Ja tam nie wiem kto i co posiada.
Ja popatrzyłem na wyniki "rozpędzonej Puszczy" i zachwyciłem się ich ostatnim wyjazdem.
Jak to mówią, jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz.

Nie wiem co się wolfy tak podniecił :>

Karherop 20.04.2026 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1661969)
Osobna sprawa to fakt, że akurat Odra przy całej swoje ogólnej ograniczoności to akurat posiada argumenty do tego, żeby taką Puszczę zatrzymać. To po prostu inna banda fizoli.
Wisła takich argumentów nie posiada, zwłaszcza wobec aktualnej sytuacji kadrowej - to raz. Dwa - Jop nawet gdyby takie argumenty miał, to i tak zapewne nie chciałby ich użyć bo jednak "nie patrzymy na przeciwnika, koncentrujemy się na sobie". A potem na konferencji tradycyjna gadka o specyfice pierwszej ligi, fizyczności itp.

Przypomnij mi jaki wynik osiągnął Jop na jesien z ta sama Puszczą? "Gdyby mial argumenty".

sandomingo 20.04.2026 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1661979)
Przypomnij mi jaki wynik osiągnął Jop na jesien z ta sama Puszczą? "Gdyby mial argumenty".

Puszcza na jesień i obecnie to dwie różne drużyny. Naprawdę musisz iść w taką demagogię? Przecież doskonale wiesz, że aktualnie Puszcza po wzmocnieniach odzyskała swój koronny atut i wróciła do "Tułacz ball", który to styl dał jej w tzw. piku awans i dwuletni pobyt w ekstraklasie.
Na jesieni Puszcza była żałosną zbieraniną.

Karherop 20.04.2026 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1661981)
Puszcza na jesień i obecnie to dwie różne drużyny. Naprawdę musisz iść w taką demagogię? Przecież doskonale wiesz, że aktualnie Puszcza po wzmocnieniach odzyskała swój koronny atut i wróciła do "Tułacz ball", który to styl dał jej w tzw. piku awans i dwuletni pobyt w ekstraklasie.
Na jesieni Puszcza była żałosną zbieraniną.

Za kazdym razem gdy probowalismy grac z puszcza na jej zasadach to przegrywaliśmy. Tyle offtopu bo to nie temat meczowy

pepe72 20.04.2026 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1661979)

#PUSWIS
0-1 Maciej Kuziemka 9'
0-2 James Igbekeme 29'
0-3 Ángel Rodado 42'

MaLk 20.04.2026 10:57

Na Zachodzie nic nowego. Zespół najwyraźniej pracuje na tych samych założeniach, co ja - jak już wielokrotnie pisałem, jesteśmy w stanie spokojnie awansować na samych remisach do końca sezonu.

Mniej luksusowo, wielce prawdopodobny awans daje ciągle magiczna granica 60 punktów, czyli brakuje nam 2 (dwóch) punktów. 2 remisy lub 1 wygrana i odhaczamy ten awans.

pepe72 20.04.2026 11:01

Po dzisiejszym meczu Miedzi będziemy wiedzieć coś więcej.
Na teraz potrzeba 4 punktów przy założeniu nieprzegrania z Chrobrym.

pepe72 20.04.2026 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1661910)
Wnioski po 29 kolejce w niedzielę:
2. Awansujemy po meczu z Puszczą (30 kolejka) jeżeli zajdą wszystkie poniższe
a. wygramy z Puszczą
b. Chrobry przegra z Polonią w Warszawie
c. Miedź nie wygra jutro z Łęczną
lub
nie wygra za tydzień w Siedlcach

d. Wieczysta nie wygra zaległego meczu z Polonią Bytom 23 kwietnia (czwartek)
lub
nie wygra z Tychami. Oba domowe.

W poniedziałek dobra wiadomość, warunek "c" spełniony!

Patryko 24.04.2026 22:09

Na ten moment Wieczysta w 5-ciu spotkaniach musi zrobić co najmniej 13 punktów, żeby nas wyprzedzić. Jeśli zdobędziemy jeszcze 1 punkt w 4 pozostałych spotkaniach, to muszą wygrać wszystko do końca, żeby wskoczyć na miejsca 1-2.

Jutro pasowałoby, żeby Chrobry przerżnął z Polonią. Wtedy też potrzebują 4 zwycięstw, żeby nas przeskoczyć.

Najlepsze jest to, że ostatnia kolejka to mecz Wieczysta:Chrobry :)

buczo85 24.04.2026 22:46

Nie ma bata. Mogą się co najwyżej kopać o to, kto będzie na 3 miejscu w tabeli i miał lepszą pozycję barażową. Swoją drogą, myślę, że coś w Rzeszowie ugramy...

Stelio 25.04.2026 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo85 (Post 1662295)
Nie ma bata. Mogą się co najwyżej kopać o to, kto będzie na 3 miejscu w tabeli i miał lepszą pozycję barażową. Swoją drogą, myślę, że coś w Rzeszowie ugramy...

A mi sie wydaje ze któreś z 2 Chrobry/Wieczysta odpali seryjke na koniec sezonu

krysztal 25.04.2026 00:23

To całe szczęście,że tak ci się wydaje bo to oznacza,że ugrają połowę możliwych punktów

Stelio 25.04.2026 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1662314)
To całe szczęście,że tak ci się wydaje bo to oznacza,że ugrają połowę możliwych punktów

Zobaczymy ;) na razie w ugrywaniu połowy mozliwych punktów to przodujemy my. 7/15 w ostantich 5 meczach.
A mentalnie będzie coraz ciężej, a nie łatwiej.

sandomingo 25.04.2026 08:43

To, że z każdym meczem będzie coraz większa presja to akurat dosyć oczywiste. Zwłaszcza, jeżeli tzw. grupa pościgowa w postaci Chrobrego i Wieczystej wygra swoje mecze w ten weekend.

Tak jak pisałem wcześniej, awans najwcześniej 8 maja po 23ej.

krysztal 25.04.2026 09:03

My przodujemy?Bo?
Przecież w 5 ostatnich meczach ugraliśmy tyle samo co mocarna Wieczysta równie silny Chrobry i punkt mniej od potężnej Puszczy.

Jeszcze ciekawiej jest jeśli prześledzi się twoje typy. Jak to było? W palnik z Odrą remis z Łęczną porażka z Bytomiem(po kilku dniach powiało u ciebie optymizmem i pisałeś że może ugramy remis).
Następnie po wyrok do Chorzowa(byle minimalny,może jakieś 2:1) a z Puszczą to już nie miało być co z nas zbierać.

Czyli biorąc poprawiony typ na Bytom mieliśmy w tych 5 meczach ugrać 2 pkt.

krysztal 25.04.2026 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1662321)
To, że z każdym meczem będzie coraz większa presja to akurat dosyć oczywiste. Zwłaszcza, jeżeli tzw. grupa pościgowa w postaci Chrobrego i Wieczystej wygra swoje mecze w ten weekend.

Następny ....a,grupa pościgowa..... no ścigają nas,że aż strach.Wy na co dzień też jesteście tacy wystraszeni?

Jaroo1 25.04.2026 09:17

Cytat:

Zobaczymy na razie w ugrywaniu połowy mozliwych punktów to przodujemy my. 7/15 w ostantich 5 meczach.
A mentalnie będzie coraz ciężej, a nie łatwiej.
Kolejny troll po lesiu i drozdzie bez używania mózgu.
My mamy 7/15 a ile ma Chrobry i Wieczysta w ostatnich 5 meczach? Może cię ....a zaskocze ale też mają 7/15 pkt.

Także mentalnie to może im być gorzej zrobić tę seryjkę o której mówisz. A nam może wystarczyć zdobycie całych 0 pkt do awansu jeśli Wieczysta i Chrobry będą dalej punktować 7/15 możliwych. A nawet mogą punktować po 10 - Chrobry i 11 - Wieczysta.

.......isz tak chłopie aby tylko po.......ić.

Cytat:

Następny ....a,grupa pościgowa..... no ścigają nas,że aż strach.
Mamy tak przyjebane społeczeństwo, że aż strach. Czasami dochodze do wniosku, że logika to powinna być w szkole tłuczona po 10 godzin tygodniowo od 1 klasy szkoły podstawowej do końca edukacji. To co się odjebało tutaj z Rude czy teraz z tymi przekminami jak nam słabo idzie i awansu nie będzie, to jest kosmos.

WildDog 25.04.2026 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1662325)
Kolejny troll po lesiu i drozdzie bez używania mózgu.
My mamy 7/15 a ile ma Chrobry i Wieczysta w ostatnich 5 meczach? Może cię ....a zaskocze ale też mają 7/15 pkt.

Także mentalnie to może im być gorzej zrobić tę seryjkę o której mówisz. A nam może wystarczyć zdobycie całych 0 pkt do awansu jeśli Wieczysta i Chrobry będą dalej punktować 7/15 możliwych. A nawet mogą punktować po 10 - Chrobry i 11 - Wieczysta.

.......isz tak chłopie aby tylko po.......ić.

Mamy tak przyjebane społeczeństwo, że aż strach. Czasami dochodze do wniosku, że logika to powinna być w szkole tłuczona po 10 godzin tygodniowo od 1 klasy szkoły podstawowej do końca edukacji. To co się odjebało tutaj z Rude czy teraz z tymi przekminami jak nam słabo idzie i awansu nie będzie, to jest kosmos.

Każdy cyrk musi mieć swoich błaznow......z kogos się chociaż pośmiać mamy....

WildDog 25.04.2026 16:58

Sandomingo z braku argumentów ma riposty typu; "myślący inaczej", "niedojebanie umyslowe"...to drugie, to moj ulubiony jego zwrotu do adwersarzy. Wiem, że jeszcze w życiu mym może się sporo zdarzyć, ale na razie dziękuję Bogu, ze nie doznałem dojebanie umysłowego niczym sandomingo.

Karherop 25.04.2026 21:57

Grupa pościgowa i Chrobry? Cos sie komus pomieszalo

leszekpw 25.04.2026 22:40

Jop wspanialy nie potrafi wygrać od ilu spotkań? Ciekawe jak w takim razie poradzi sobie w ekstraklasie. Ale co tam, zaraz fanboye Jopika pokroju jaroo1, krysztal, wilddog, karherop, framacik i inne zjebusy, będą bredzić o slabej kadrze.

pepe72 26.04.2026 01:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1662321)

Jak obstawiałeś wygraną Chrobrego to ci kupon nie wszedł :-D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl