Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

kornd 19.04.2011 10:21

Tomek Kłos poślubił znaną projektantkę:
http://babol.pl/wiadomosc.html?wid=1...3&ticaid=5c27b

westersyl 19.04.2011 12:23

Cytat:

Sądzę, że Brożki nawet za friko do Wisły już nie wrócą. Nie chodzi o jakość piłkarską, bo tę mają wysoką tylko właśnie o to nieszczęsne machanie rękami. Może to przypadek, ale po ich odejściu Kirm odżył, Małecki się utemperował, nawet Jirsak zaczyna łapać rytm, bo z Bełchatowem było znowu fajnie.
Dobrze ująłeś to z Małeckim, bo według mnie odejście Brożka jest również przyczyną poprawy w jego zachowaniu, bardzo często było tak że Brożek się wydrze Małecki mu odpowie i nerwowa atmosfera panowała już do końca spotkania. Z Kirmem i Jirsak ciężko powiedzieć bo Andraż moim zdaniem zaczął grać lepiej za Maaskanta szczególnie po tym obozie w Zakopanem kiedy dostał cięższy trening.

Jedno jest pewne na pewno Paweł przesadził w swoim pierwszym meczu na Besiktasie kiedy machał rękami i mocno się wydzierał. Nie wiem czy to rzutuje na to że teraz trener korzysta z jego usług tak niechętnie. O dziwo Piotrek gra w pierwszym składzie i to na prawej obronie.
Paweł rywalizuję z Umutem który moim zdaniem piłkarsko jest od niego słabszy. Kwestia jest tego że on biega przez 90 minut, rozpycha się obrońcami wygrywa głowy itp.
Widziałbym Pawła w Wiśle tylko nie może być tak że jego zachowanie powoduje to że inni tracą pewność siebie. Trener wie lepiej także ewentualne decyzje trzeba przyjąć ze zrozumieniem.

K4millo 19.04.2011 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1079566)
... O dziwo Piotrek gra w pierwszym składzie i to na prawej obronie.

Bez przesady gra na lewej. Na prawą obronę przeszedł 2 razy w trakcie meczów z konieczności, najpierw jak czerwoną kartkę dostał prawy obrańca Serkan, a w innym meczu jak ten sam zawodnik doznał kontuzji.

tofik 19.04.2011 12:54

Piotrek to zawodnik za słaby na Wisłę. To, że gra teraz w TS nic nie oznacza.
Pawła ewentualnie bym widział z powrotem, oczywiście jeśli nie stawiałby jakichś wygórowanych warunków finansownych.
Wkurza mnie jak grajek wraca z zagranicy, gdzie się nie przebił i chce 2,3 x więcej jak miał przed wyjazdem.
Nie ma takich glupich. Przecież przez ten czas na obczyźnie co ławę grzał na pewno lepszy sie nie stał.

matti123 19.04.2011 13:34

Piotrek ma odpowiednie umiejętności, tylko przez ostatni rok nie prezentował odpowiedniej formy, zaangażowania. To już nikt nie pamięta jego meczów z Barceloną i całej tamtej rundy gdy nie dał pograć Alvesowi i był ewidentnie najlepszym polskim obrońcą.

IncognitoTSW 19.04.2011 13:40

Tak - on nie dał pograć Alvesowi a jemu nie dali pograć Estończycy z Levadii Talin. Dajcie spokój - Piotrek nigdy nie był obrońcą.

Donki 19.04.2011 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1079591)
Tak - on nie dał pograć Alvesowi a jemu nie dali pograć Estończycy z Levadii Talin. Dajcie spokój - Piotrek nigdy nie był obrońcą.

A komu z Wisły dali pograc Estonczycy z Levadii ?

IncognitoTSW 19.04.2011 14:04

Świetne pytanie. Teraz powiedz czy to Piotrek pokonał Barcelonę czy cała drużyna? Cała drużyna, tak samo jak cała drużyna przegrała z Levadią.

tarantulaw2 19.04.2011 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1079594)
A komu z Wisły dali pograc Estonczycy z Levadii ?

Kirmowi...

Baryl 19.04.2011 18:29

Swoją drogą ciekawe co u Adama Piekutowskiego - może ktoś wie?

Simao1 19.04.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baryl (Post 1079677)
Swoją drogą ciekawe co u Adama Piekutowskiego - może ktoś wie?

Adam już zakończył karierę i o ile się nie mylę, to był dla niego grany mecz charytatywny, w którym występowali byli zawodnicy Wisły.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Lysy 19.04.2011 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1079591)

Problemy z pamięcią i koncentracją? Polecam Vita Buerlecithin.

Dla odświeżenia pamięci:
http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE

W tamtym okresie 2008/2009 Piotrek był najlepszym polskim prawym obrońcą. Z chęcią bym go widział w Wiśle, nawet bardziej niż Pawła.

westersyl 19.04.2011 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1079574)
Bez przesady gra na lewej. Na prawą obronę przeszedł 2 razy w trakcie meczów z konieczności, najpierw jak czerwoną kartkę dostał prawy obrańca Serkan, a w innym meczu jak ten sam zawodnik doznał kontuzji.

Raz oglądałem praktycznie od początku to grał na prawej w meczu z Konyasporem. Słyszałem też z relacji gościa z Turjci że wcześniej też grał na prawej. Nie wiem jak jest teraz.

snyrting 19.04.2011 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1079864)

W tamtym okresie 2008/2009 Piotrek był najlepszym polskim prawym obrońcą. Z chęcią bym go widział w Wiśle, nawet bardziej niż Pawła.

Oprócz tego był też zawodnikiem, który uważał, że za samo nazwisko z automatu należy mu się miejsce w pierwszym składzie.
Pamiętam też odpuszczanie meczy jako próba "ukarania" Maaskanta za to, że miał czelność posadzić go na ławce. Nie zapomniałem też o ciągłych fochach, narzekaniu i wahaniach formy.

Za żadne skarby nie chciałbym go widzieć w Wiśle, zresztą jego brata też.

K4millo 19.04.2011 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1079867)
Raz oglądałem praktycznie od początku to grał na prawej w meczu z Konyasporem. Słyszałem też z relacji gościa z Turjci że wcześniej też grał na prawej. Nie wiem jak jest teraz.

Coś przedłużył ci się ten początek, bo Piotrek w tym meczu przeszedł na prawą obronę dopiero w 65 minucie, kiedy kontuzji doznał prawy obrońca Serkan i wszedł za niego lewy obrońca Cale, który zajął miesce Brożka na lewej obronie...
a wcześniej to tak jak mówiłem został przesunięty na prawą obronę bodajże pod koniec 1 połowy meczu z Besiktasem po czerowenej kartce prawego obrońcy Trabzonsporu...

Nigdy nie zaczynał żadnego meczu na prawej obronie...

Silvestro 19.04.2011 22:27

Wisła obserwowała Kosowskiego

Kamil Kosowski po wcześniejszych zawirowaniach wrócił do formy. Na własne oczy mógł się o tym przekonać skaut Wisły Kraków.Pojawił się on na meczu Apollonu i rozmawiał z piłkarzem. Wysłannik lidera Ekstraklasy przyglądał się także koledze klubowemu "Kosy", Miljanowi Mrdakoviciowi.

Kosowski jeszcze niedawno nie mógł porozumieć się z działaczami i został odsuniety do rezerw. Poszło o kontrakt i zbyt wysokie, zdaniem Cypryjczyków, wynagrodzenie Polaka. Obu stronom udało się jednak porozumieć i Kosowski wrócił do pierwszego składu Apollonu Limassol. Z pożytkiem dla niej. W zwycięstwie z Olympiakosem Nikozja miał duży udział. Dostał najwyższą ocenę w drużynie (9), a co najważniejsze jego powrót do formy obserwował z trybun skaut Wisły.

Jak relacjonuje miejscowa prasa, po meczu wysłannik krakowskiego klubu rozmawiał z Polakiem. Zapytany przez dziennikarzy o opinię na temat zawodnika, przyznał, że "to jeden z najlepszych polskich piłkarzy ostatnich lat".

Kosowski to jeden z ciekawszych celów transferowych tego lata. Jego kontrakt wygasa z końcem sezonu, ponieważ piłkarz zgodził się na obniżkę zarobków, ale w zamian jego kontrakt, dotychczas obowiązujący do 2012 roku, został skrócony. 33-letni piłkarz ostatnio pokazuje, że mógłby być dużym wzmocnieniem czołowego polskiego klubu.

Wisła obserwowała także bramkostrzelnego Serba Miljana Mrdakovicia. Z trybun jego poczynania śledził również skaut belgijskiego Club Brugge. Nic dziwnego: napastnik Apollonu w tym sezonie zdobył 15 bramek w 25 meczach i stał się jedną z najwiekszych gwiazd na Cyprze. Zawodnik ma 28 lat, dysponuje dobrymi warunkami fizycznymi (187 cm wzrostu), a wcześniej był graczem m.in. Vitórii Guimaraes czy Red Bull Salzburg.

Lysy 19.04.2011 23:01

Jeśli KOSA utrzyma formę jaką prezentuje obecnie:

http://www.youtube.com/watch?v=r2sbDYMSeKU (asysty przy pierwszej i trzeciej bramce)

to byłbym jak najbardziej za :) Roczny kontrakt i niech walczy o miejsce w składzie z Kirmem. Aktualnie nie mamy zawodnika, który potrafiłby pociągnąć po skrzydle , po czym wrzucić rogala na centymetry napastnikowi.

Baryl 20.04.2011 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 1079758)
Adam już zakończył karierę i o ile się nie mylę, to był dla niego grany mecz charytatywny, w którym występowali byli zawodnicy Wisły.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

No dokładnie. To ja wiedziałem...
Pytałem co dalej. Jego sytuacja nie wyglądała kolorowo i chyba jeden "spontan, odruch serca&zapomnieć, załatwione" nie wystarczy. Może ktoś wie, co się z Adamem dzieje TERAZ? Ot, ciekawość.

Brzeszczot 21.04.2011 08:08

http://www.youtube.com/watch?v=10vy_...layer_embedded

zdenerwowany pan Maciek :)

JrQ- 21.04.2011 09:18

trochę mi go żal, bo jednak został tutaj oszukany

tomo 21.04.2011 10:53

Brożki mają dzisiaj urodziny!

Sto lat bliźniaki i częstej gry w Trabzonie !

grzesiek632 21.04.2011 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1080428)
Brożki mają dzisiaj urodziny!

Sto lat bliźniaki i częstej gry w Trabzonie !

Urodziny dziś także obchodzi nasz były pomocnik Jacob Burns.

Dla wszystkich wyżej wymienionych - Wszystkiego najlepszego i sukcesów na boisku.

Antystenes 21.04.2011 13:57

Apropo Brozków wie ktoś jakie noty zbierają w Trabzonie? Z tego co przeglądam składy to Piotrek i Głowa dość często grają..

lorddavy 22.04.2011 18:31

Piotrek grał dobrze, wygryzł ze składu kupionego za 2,5 mln euro 5 krotnego reprezentanta Chorwacji Cale ale doznał kontuzji i w ostatnim meczu nie grał, dziś też go nie ma w składzie. Paweł niestety ławka ale ma ogromną konkurencje w ataku i wchodzi na końcówki. Arek grał średnio i stracił miejsce w podstawowym składzie. Ogólnie to nie spodziewałem się, że Trabzonspor to taki dobry klub ;)

Titto 25.04.2011 12:52

Piękna asysta Dudki w meczu z Lens!
http://videa.hu/videok/sport/auxerre...ibdZhvS24PRD#b
Wielkie prawa dla Darka za te ostatnie mecze w Auxerre. Ostatnio dwie bramki do tego na wagę zwycięstwa teraz piękna asysta przy golu Boly'ego.

korred 25.04.2011 16:06

Prowadzony przez Dana Petrescu Kubań Krasnodar odniósł cztery zwycięstwa oraz dwie porażki i po sześciu kolejkach jest wiceliderem (ale CSKA Moskwa ma mecz mniej i może go wyprzedzić), punkt za Zenitem.

Karherop 25.04.2011 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez korred (Post 1082105)
Prowadzony przez Dana Petrescu Kubań Krasnodar odniósł cztery zwycięstwa oraz dwie porażki i po sześciu kolejkach jest wiceliderem (ale CSKA Moskwa ma mecz mniej i może go wyprzedzić), punkt za Zenitem.

Pamiętam jak Dan odszedł do II ligi rosyjskiej i sypneły się na niego gromy , teraz się okazuje że znowu zrobił wielki klub z niczego , oczywiście po 6 meczach są to jeszcze słowa na wyrost , ale mam przeczucie ze zakończą sezon w pierwszej 5 , czyli załapią się do pucharów .

Niekonik 25.04.2011 18:13

Dan Petrescu robil jeden błąd, wszystkichzawodnikow wrzucil do jednegowora, zapominajac o treningu indywidualnym, a przeciez nie kazdy organizm jest taki sam... tym samym niektorych poprostu zajechal.

nie podobala mi sie tez taktyka, ktora do Wisly poprostu nie pasowala.

farben 26.04.2011 13:21

Megalomania Kokoszki

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ia-i,id,t.html

Piłkarz Adam Kokoszka, obecnie w warszawskiej Polonii, doznał w Krakowie, gdzie mieszka, sromotnej porażki! Tutejszy sąd w całości odrzucił jego pozew przeciwko Małopolskiemu Związkowi Piłki Nożnej, któremu zarzucił uchybienie jego dobrom osobistym.

FraMat 26.04.2011 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niekonik (Post 1082125)
Dan Petrescu robil jeden błąd, wszystkichzawodnikow wrzucil do jednegowora, zapominajac o treningu indywidualnym, a przeciez nie kazdy organizm jest taki sam... tym samym niektorych poprostu zajechal.

.

Powtarzanie sloganów...
Byłeś choć na jednym z treningów prowadzonych przez Dana?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl