Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Błaszczu_WIŚLAK 19.03.2016 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1435239)
dajcie spokoj - 300-400-czy 700 tysiow euro nie zaplaci zaden klub oprocz PZPNowskich LettFottballWin-ow , Wolski pogra u nas - pomoze - mam nadzieje- w utrzymaniu i pojdzie - jesli bylaby jakakolwiek szansa na zatrzymanie Woslkiego to po co branoby tego Chorwata ??? predzej te dwa pedzie warszawskie kupia Wolskiego jako zabawke do kolekcji gwiazd polskiej ligi - niemamy zadnych szans na zatrzymanie Wolskiego - oby tylko koles byl w pozadku i do konca gral dobrze i sie stral a nie odpie....l jakiejs kichy na koniec

Właśnie kupiliśmy Brleka za 400k, ma zastąpić Mączyńskiego gdy ten odejdzie po Euro (a jest to raczej nieuniknione). Więc jak będzie dobra atmosfera w klubie (dobre wyniki, nawet w grupie spadkowej) to jest spora szansa wykupić Wolskiego.

Wojtas 19.03.2016 20:10

Brlek napewno musi wygladac lepiej.Bo na razie jest chyba troche ...wystraszony ,i widac ze potrzebuje czasu na zgranie i aklimatyzacje.

Natomiast co do Wolskiego to juz robic zrzutkę i Cupial niech wyciaga zaskorniaki z konta na Kajmanach,..ten gość robi grę i jest bezcenny.

arti 19.03.2016 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1435247)
Właśnie kupiliśmy Brleka za 400k, ma zastąpić Mączyńskiego gdy ten odejdzie po Euro (a jest to raczej nieuniknione). Więc jak będzie dobra atmosfera w klubie (dobre wyniki, nawet w grupie spadkowej) to jest spora szansa wykupić Wolskiego.

Musielibyśmy dojść do jakiegoś ćwierćfinału i Mąka musiałby zagrać co najmniej dobry turniej żeby znaleźli się chętni.
29 lat, pozycja 6-8, prawie nie strzela goli i nie ma asyst.
Jeszcze bardziej niektórzy z Was przeceniają tu perspektywy Ryśka - 30 lat, jak chociaż nie wyjdzie z grupy to kto o Niego zapyta?

chimba 19.03.2016 22:41

Ja sie boje ze jak Wolski tak bedzie gral dalej to Nawalka go powola i bedziemy mieli klopot bo stanie sie bardziej rozpoznawalny.

dj_ibutti 19.03.2016 22:44

Pytam skąd informacja, że Wolski podpisał na 3,5. A nie na 0,5. Szczerze - na pewno Wisła mu wielkiej kasy teraz nie zaoferowała (bo jego forma była niewiadomą), a gość raczej głupi nie jest i za grosze 3 lata grać nie będzie.

R33 19.03.2016 23:05

M. in. tutaj pisali (celowo podaje 2 źródła, jedno Wiślackie, drugie krajowe - pewnie jest na więcej stronach ale nie ma sensu wszystkiego wklejać):
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=30624
http://www.90minut.pl/news/262/news2...-do-Wisly.html

+ z FB jego agencji menadżerskiej:
https://www.facebook.com/16757137659...type=3&theater

Waldonis 19.03.2016 23:21

Tak jak wam pisałem po przy przyjściu Rafała Wolskiego, że jeżeli on pokaże 50% tego co grał w Legii przed odejściem na zachód, to sami mu na ćwierkaczu peany wystawiać będziecie :) niestety ( dla nas z Warszawy ) Rafał wraca na swoje tory, raz że zbliża się Euro i to jego szansa by ponownie się przypomnieć , dwa że wygląda naprawdę dobrze fizycznie, bo o jego technikę się nie boję. Nie wiem jakie plany mają wasi włodarze ale powinni wyjmować srebrniki z sakiewki by w czerwcu zaklepać go na dłużej! Raz że takiego chłopaka z taką techniką w Polsce ze świecą szukać, dwa ma zmysł do gry kombinacyjnej, trzy potrafi podać, grać 1/1, strzelać nogą, głową itd. czego mu brakuje to na pewno nieco szybkości ale gdyby był wszechstronny to by nie grał w Legii, Wiśle tylko w dużo lepszej lidze :) Życzę wam awansu do 8-ki choć to niezwykle trudne zadanie, ale mam cichą nadzieję na mecz w Warszawie z wami hehe.

BlurgH 20.03.2016 06:41

Stilicowi jeszcze bardziej brakowało szybkości, tylko w odróżnieniu od Wolskiego facet zupełnie nie dawał się do obrony ;)

damian755 20.03.2016 08:20

Jeśli Wolski będzie tak grał to to pojedzie na euro a my zarobimy 200tyś euro

Paweł 20.03.2016 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1435282)
Pytam skąd informacja, że Wolski podpisał na 3,5. A nie na 0,5. Szczerze - na pewno Wisła mu wielkiej kasy teraz nie zaoferowała (bo jego forma była niewiadomą), a gość raczej głupi nie jest i za grosze 3 lata grać nie będzie.

Nie jest powiedziane, że uposażenie w trakcie wypożyczenia i po ewentualnym wykupie musiało zostać wynegocjowane na tym samym poziomie.

IncognitoTSW 20.03.2016 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damian755 (Post 1435303)

Chyba nie my.

jonaf 20.03.2016 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damian755 (Post 1435303)

nie Wisła, tylko jego obecny klub czyli Fiorentina. Chyba, że przed Euro zawodnik byłby wykupiony przez nas.

wiertar 20.03.2016 11:44

A czy fiorentina poprostu po dobrym sezonie nie moze powiedziec: jednak ten wolski jest dobry wiec zostaje u nas i .... z waszego prawa pierwokupu?

R33 20.03.2016 12:06

To chyba zależy od ustaleń między klubami. W ubiegłym sezonie m. in. był taki przykład jak Casemiro został wypożyczony z Realu Madryt do FC Porto , była wtedy klauzula wykupu przez Porto i chciano z niej skorzystać, ale oprócz tego zawarto jeszcze drugą, że jeżeli Porto zdecyduje się na zakup w określonym czasie, a odmówi Real to wtedy Real będzie musiał zapłacić Porto 7.5 mln (za 15 mln Porto mogło wykupić). I tak też się stało, Casemiro wrócił do Realu, a Real poniósł koszty.

bravelukas 20.03.2016 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1435185)
"Wykonanie prawa pierwokupu następuje przez złożenie właścicielowi odpowiedniego oświadczenia o skorzystaniu z prawa pierwokupu.".

Prawo pierwokupu oznacza, że w przypadku gdyby pojawił się jakiś inny chętny na kupno, to wówczas możemy skorzystać z tego pierwokupu i uprzedzić zainteresowanego.

AntyMod 20.03.2016 15:21

nie do konca tak jest bo liczy sie tez kontrakt indywidualny , na ktory zawodnik moze sie nie zgodzic , moze byc tak ze Wisla daje np 500,600,700 tys euro - ale zawodnik winduje kotrakt indywidualny i wtedy w to wszystko miesza sie pedzio z koralikami majacy w kieszeni PZPN, Komicje Legii, Mafie sedziowska i 3/4 prasy ogolnopolskiej , jesli Wolski zrozumie ze nie trzeba wracac do Belgii lub innego klubu zagranicznego to po sezonie wyladuje w warszawie

19sebawro06 20.03.2016 15:27

Z tego co ja się orientuje, ale może błędnie, to w pierwokupie chodzi o to, że przypuszczalny kontrakt jest już uzgadniany przed wypożyczeniem z możliwością pierwokupu. Więc w skrócie, Wolski ma już podpisany z nami kontrakt który zacznie obowiązywać po jego wykupieniu, oczywiście jeśli Wisła z tego wykupienia skorzysta. Wydaje mi się, że na tym to polega... Jeśli nie, to jaki sens ma mówienie,że klub posiada opcje pierwokupu, jak tak naprawdę nie od niego (klubu) by to zależało?

jonaf 20.03.2016 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1435317)
A czy fiorentina poprostu po dobrym sezonie nie moze powiedziec: jednak ten wolski jest dobry wiec zostaje u nas i .... z waszego prawa pierwokupu?

nie nie może. jak już ustalili warunki wykupu, to już są określone i jeśli się je spełni, to już Fiora nie ma nic do gadania.

AntyMod 20.03.2016 15:38

a nie jest tak ze teoretycznie Woslki moze krzyknac Wisle 500 tys euro rocznie albo pocalujcie mnie w dupe ??? pytam , bo wydaje mi sie ze dogaduja sie kluby co do kwestii pierwokupu ale kontrakt indywidualny to CHYBA inna sprawa

s1mone 20.03.2016 15:45

Zależy jak skonstruowali umowę. Jeśli podpisali Wolskiego jak tu ktoś opisywał warunkowo na 3,5 roku to wtedy nie ma nic do gadania.
Kontrakt automatycznie przedłuża się w momencie jego wykupu. Jest to jak najbardziej możliwe i legalne z punktu widzenia prawa.

Podejrzewam, że większość 'pierwokupów' jest tak spisana, chociaż nie zawsze. Podobnie jest z automatycznym przedłużaniem kontraktu, jeśli jest czarno na białym, że obydwie strony muszą wyrazić zgodę to tak jest. Jeśli jest przedłużenie jednostronne to tak jest. Trzeba czytać co się podpisuje.

Jak jest naprawdę z Rafałem? Wiedzą tylko on i Wisła.

bridgeburner 20.03.2016 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1435352)
a nie jest tak ze teoretycznie Woslki moze krzyknac Wisle 500 tys euro rocznie albo pocalujcie mnie w dupe ??? pytam , bo wydaje mi sie ze dogaduja sie kluby co do kwestii pierwokupu ale kontrakt indywidualny to CHYBA inna sprawa

Niczego nie moze krzyknac,
bo ma juz ustalone warunki 3 letniego kontraktu w przypadku gdy Wisla zdecyduje sie go wykupic
bylo na fb badz twiterze agencji managerskiej jak informowali o wypozyczeniu

Kuba Blaszczykowski znowu grzeje lawe w Fiorentinie, mozna zalozyc, ze go nie wykupia
Borussia to tez juz dla niego za wysokie progi, ciekawe czy bylaby opcja sciagneicia go juz teraz, jezeli by np zdecydowal sie rozwiazac kontrakt,
bo nie sadze, zeby za 31 letniego skrzydlowegu ktos chcial placic duze pieniadze
Oczywiscie musialby w takiej sytuacji jakis sponsor oplacac jego kontrakt(np Oknoplast, ktorego juz jest ambasadorem) bo za 200 tys E to w tej chwili grac nie przyjdzie na pewno

najm 20.03.2016 16:03

żeby tylko Błaszczykowski w Lechii nie wylądował. Ich pewnie bardziej bedzie stać na jego kontrakt.

AntyMod 20.03.2016 16:46

mysle ze Kuba jakby wrocil do Polski to tylko do Wisly albo gdzies tam do Czestochowy- i mam zludne mysli ze nie chcialby jakiegos Krolewskiego Kontraktu

arti 21.03.2016 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1435355)
bo ma juz ustalone warunki 3 letniego kontraktu w przypadku gdy Wisla zdecyduje sie go wykupic

Kuba Blaszczykowski znowu grzeje lawe w Fiorentinie, mozna zalozyc, ze go nie wykupia
Borussia to tez juz dla niego za wysokie progi, ciekawe czy bylaby opcja sciagneicia go juz teraz, jezeli by np zdecydowal sie rozwiazac kontrakt,
bo nie sadze, zeby za 31 letniego skrzydlowegu ktos chcial placic duze pieniadze
Oczywiscie musialby w takiej sytuacji jakis sponsor oplacac jego kontrakt(np Oknoplast, ktorego juz jest ambasadorem) bo za 200 tys E to w tej chwili grac nie przyjdzie na pewno

Kontrakt w BVB do 2018 i pewnie tyle albo jeszcze rok dłużej pogra jeszcze zagranicą. O powrocie do PL pewnie pomyśli jak będzie miał ze 34 lata i będzie już niestety wrakiem (trochę kontuzji w życiu miał).

cfa 21.03.2016 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1435355)

Mi się wydaje, że arabusy albo chinole chętnie by go widzieli na swoich boiskach. Tam na 2 lata i powrót do kraju.

felipe 21.03.2016 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1435363)
i mam zludne mysli ze nie chcialby jakiegos Krolewskiego Kontraktu

Oj, akurat Błaszczykowski o swoje zawsze powalczy ;)

PiVoSH92 21.03.2016 23:34

Rzucimy mu kilka karnetów na VIPy dla rodziny i obskoczy :)

dj_ibutti 22.03.2016 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1435498)
Oj, akurat Błaszczykowski o swoje zawsze powalczy ;)

Gdybyś wiedział za jakie grosze Kuba u nas grał i jak negocjowano jego umowę i transfer, to byś takich pierdół nie pisał...

felipe 22.03.2016 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1435521)
Gdybyś wiedział za jakie grosze Kuba u nas grał i jak negocjowano jego umowę i transfer, to byś takich pierdół nie pisał...

Miał 20-21 lat jak tu grał, nie oczekujmy cudów.

Dlaczego nie mogę napisać, ze chłopak zawsze o swoje interesy umiał zadbać? Pierwsze z brzegu przykłady:
1) odszedł przy pierwszej poważnej propozycji z zagranicy
2) w PZPN za czasów kapitańskich pierwszy do obrony - a to oficjalnie bronił farbowanych lisów, a to koszulek z logo PZPN (nota bene nie przeszkodziło mu to, by kilka tygodni później płakać do kamer, że tenże sam PZPN nie dał im biletów - stąd powszechna ksywka "Bileter"),

Kwestię sprzedawania swoich dramatów rodzinnych poprzez książkę Pani Domagalik pominę. Dla mnie siara i upadek, dla innych może niekoniecznie. To już subiektywne, powyższe przykłady to natomiast obiektywne stwierdzenie faktów...

PvD 22.03.2016 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1435521)

felipe ,a Wisła to już oddała co miała mu oddać?

felipe 22.03.2016 21:56

Nie wiem, ale jakie to ma znaczenie?

dj_ibutti 23.03.2016 00:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1435529)
Miał 20-21 lat jak tu grał, nie oczekujmy cudów.

Dlaczego nie mogę napisać, ze chłopak zawsze o swoje interesy umiał zadbać? Pierwsze z brzegu przykłady:
1) odszedł przy pierwszej poważnej propozycji z zagranicy
2) w PZPN za czasów kapitańskich pierwszy do obrony - a to oficjalnie bronił farbowanych lisów, a to koszulek z logo PZPN (nota bene nie przeszkodziło mu to, by kilka tygodni później płakać do kamer, że tenże sam PZPN nie dał im biletów - stąd powszechna ksywka "Bileter"),

Kwestię sprzedawania swoich dramatów rodzinnych poprzez książkę Pani Domagalik pominę. Dla mnie siara i upadek, dla innych może niekoniecznie. To już subiektywne, powyższe przykłady to natomiast obiektywne stwierdzenie faktów...

Co Ty pierd....sz?!

1) Po pierwsze - to nie pierwsza oferta. Po drugie, to odszedł do jednego z czołowych światowych klubów. Powinien siedzieć w Ekstraklasie, bo to najlepsza liga świata! Jebać rozwój!

2)Był kapitanem tej drużyny - takie miał zadanie i się z niego wywiązywał. A co do biletów to nie rozumiesz istoty problemu. Nie chodzi o to, że oni nie dostali biletów za darmo, bo nie chcieli płacić, tylko o to, że PZPN obiecał im bilety, więc zawodnicy zaprosili swoich bliskich na mecz, Ci przyjechali do Wawy i nagle się okazało że jednak biletów nie ma. Zawodnicy zamiast się skupić na meczu otrzymywali sms/telefony o treści mniej więcej takiej: "Hej sorry, że przeszkadzam, ale jest jakiś problem z tymi biletami." Skandalem jest to, że zawodnicy musieli się tym w ogóle przejmować i to, że Lato jedno obiecał, a drugie zrobił. I powtarzam - Kuba był kapitanem tej drużyny, więc to on musiał te rzeczy załatwiać....

PvD 23.03.2016 03:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1435551)
Nie wiem, ale jakie to ma znaczenie?

W kontekście twojego oceniania Kuby bardzo duże.

nesta 23.03.2016 11:36

Zgoda co do Kuby, ale też pamiętajmy o proporcjach. Chłopak jednak grał tu w piłkę, ale tylko w piłkę. Niektórzy za te 2k miesiecznie czy ile on tu mial zapierdalają po 10h dziennie i utrzymują rodzinę. Więc nie róbmy z niego z tego tytułu męczennika, bo to śmieszne. Super człowiek i piłkarz i obroni się wieloma innymi rzeczami.

felipe 23.03.2016 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1435561)
Co Ty pierd....sz?!

1) Po pierwsze - to nie pierwsza oferta. Po drugie, to odszedł do jednego z czołowych światowych klubów. Powinien siedzieć w Ekstraklasie, bo to najlepsza liga świata! Jebać rozwój!

2)Był kapitanem tej drużyny - takie miał zadanie i się z niego wywiązywał. A co do biletów to nie rozumiesz istoty problemu. Nie chodzi o to, że oni nie dostali biletów za darmo, bo nie chcieli płacić, tylko o to, że PZPN obiecał im bilety, więc zawodnicy zaprosili swoich bliskich na mecz, Ci przyjechali do Wawy i nagle się okazało że jednak biletów nie ma. Zawodnicy zamiast się skupić na meczu otrzymywali sms/telefony o treści mniej więcej takiej: "Hej sorry, że przeszkadzam, ale jest jakiś problem z tymi biletami." Skandalem jest to, że zawodnicy musieli się tym w ogóle przejmować i to, że Lato jedno obiecał, a drugie zrobił. I powtarzam - Kuba był kapitanem tej drużyny, więc to on musiał te rzeczy załatwiać....

Pozostanę przy swoim zdaniu z poprzedniej wypowiedzi. I uwaga - dla jasności wyjaśnię, że ja "dbanie o swój interes" nie uważam za jakąś wielką wadę. Tak go po prostu oceniam, także prędzej uwierzę w Kubę w Tańcu z Gwiazdami niż w stosunkowo biednej Wiśle.

Z mojej strony koniec tematu, bo uważam, że jest dość abstrakcyjny. Pozdrawiam

R33 23.03.2016 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1435561)
Po drugie, to odszedł do jednego z czołowych światowych klubów. P

Bez przesady. Borussia w tym czasie to był co najwyżej średniak ligi niemieckiej.

wolfu 23.03.2016 18:52

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/trzy_punkty/

na oficjalnej pojawił się bardzo tajemniczy komunikat - ktoś ma jakiś pomysł? :)

Griszka30KR 23.03.2016 19:22

Na pewno nie zwiazane z tym tematem...
Jak juz cos to odnośnie meczu z Ruchem... :P
A tak poważnie to pewnie jakaś akcja marketiingowa ,ale z czym związana...

gigant 23.03.2016 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1435600)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/trzy_punkty/

na oficjalnej pojawił się bardzo tajemniczy komunikat - ktoś ma jakiś pomysł? :)

Nieoficjalnie, Wdowczyk dorwał się do telefonu i można śmiało ksiegowac 3 pkt

Wojtas 23.03.2016 20:01

Hah pol zartem,pol serio...jest Wdowczyk ,są punkty xD

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl