![]() |
Cytat:
|
Brlek napewno musi wygladac lepiej.Bo na razie jest chyba troche ...wystraszony ,i widac ze potrzebuje czasu na zgranie i aklimatyzacje.
Natomiast co do Wolskiego to juz robic zrzutkę i Cupial niech wyciaga zaskorniaki z konta na Kajmanach,..ten gość robi grę i jest bezcenny. |
Cytat:
29 lat, pozycja 6-8, prawie nie strzela goli i nie ma asyst. Jeszcze bardziej niektórzy z Was przeceniają tu perspektywy Ryśka - 30 lat, jak chociaż nie wyjdzie z grupy to kto o Niego zapyta? |
Ja sie boje ze jak Wolski tak bedzie gral dalej to Nawalka go powola i bedziemy mieli klopot bo stanie sie bardziej rozpoznawalny.
|
Pytam skąd informacja, że Wolski podpisał na 3,5. A nie na 0,5. Szczerze - na pewno Wisła mu wielkiej kasy teraz nie zaoferowała (bo jego forma była niewiadomą), a gość raczej głupi nie jest i za grosze 3 lata grać nie będzie.
|
M. in. tutaj pisali (celowo podaje 2 źródła, jedno Wiślackie, drugie krajowe - pewnie jest na więcej stronach ale nie ma sensu wszystkiego wklejać):
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=30624 http://www.90minut.pl/news/262/news2...-do-Wisly.html + z FB jego agencji menadżerskiej: https://www.facebook.com/16757137659...type=3&theater |
Tak jak wam pisałem po przy przyjściu Rafała Wolskiego, że jeżeli on pokaże 50% tego co grał w Legii przed odejściem na zachód, to sami mu na ćwierkaczu peany wystawiać będziecie :) niestety ( dla nas z Warszawy ) Rafał wraca na swoje tory, raz że zbliża się Euro i to jego szansa by ponownie się przypomnieć , dwa że wygląda naprawdę dobrze fizycznie, bo o jego technikę się nie boję. Nie wiem jakie plany mają wasi włodarze ale powinni wyjmować srebrniki z sakiewki by w czerwcu zaklepać go na dłużej! Raz że takiego chłopaka z taką techniką w Polsce ze świecą szukać, dwa ma zmysł do gry kombinacyjnej, trzy potrafi podać, grać 1/1, strzelać nogą, głową itd. czego mu brakuje to na pewno nieco szybkości ale gdyby był wszechstronny to by nie grał w Legii, Wiśle tylko w dużo lepszej lidze :) Życzę wam awansu do 8-ki choć to niezwykle trudne zadanie, ale mam cichą nadzieję na mecz w Warszawie z wami hehe.
|
Stilicowi jeszcze bardziej brakowało szybkości, tylko w odróżnieniu od Wolskiego facet zupełnie nie dawał się do obrony ;)
|
Jeśli Wolski będzie tak grał to to pojedzie na euro a my zarobimy 200tyś euro
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A czy fiorentina poprostu po dobrym sezonie nie moze powiedziec: jednak ten wolski jest dobry wiec zostaje u nas i .... z waszego prawa pierwokupu?
|
To chyba zależy od ustaleń między klubami. W ubiegłym sezonie m. in. był taki przykład jak Casemiro został wypożyczony z Realu Madryt do FC Porto , była wtedy klauzula wykupu przez Porto i chciano z niej skorzystać, ale oprócz tego zawarto jeszcze drugą, że jeżeli Porto zdecyduje się na zakup w określonym czasie, a odmówi Real to wtedy Real będzie musiał zapłacić Porto 7.5 mln (za 15 mln Porto mogło wykupić). I tak też się stało, Casemiro wrócił do Realu, a Real poniósł koszty.
|
Cytat:
|
nie do konca tak jest bo liczy sie tez kontrakt indywidualny , na ktory zawodnik moze sie nie zgodzic , moze byc tak ze Wisla daje np 500,600,700 tys euro - ale zawodnik winduje kotrakt indywidualny i wtedy w to wszystko miesza sie pedzio z koralikami majacy w kieszeni PZPN, Komicje Legii, Mafie sedziowska i 3/4 prasy ogolnopolskiej , jesli Wolski zrozumie ze nie trzeba wracac do Belgii lub innego klubu zagranicznego to po sezonie wyladuje w warszawie
|
Z tego co ja się orientuje, ale może błędnie, to w pierwokupie chodzi o to, że przypuszczalny kontrakt jest już uzgadniany przed wypożyczeniem z możliwością pierwokupu. Więc w skrócie, Wolski ma już podpisany z nami kontrakt który zacznie obowiązywać po jego wykupieniu, oczywiście jeśli Wisła z tego wykupienia skorzysta. Wydaje mi się, że na tym to polega... Jeśli nie, to jaki sens ma mówienie,że klub posiada opcje pierwokupu, jak tak naprawdę nie od niego (klubu) by to zależało?
|
Cytat:
|
a nie jest tak ze teoretycznie Woslki moze krzyknac Wisle 500 tys euro rocznie albo pocalujcie mnie w dupe ??? pytam , bo wydaje mi sie ze dogaduja sie kluby co do kwestii pierwokupu ale kontrakt indywidualny to CHYBA inna sprawa
|
Zależy jak skonstruowali umowę. Jeśli podpisali Wolskiego jak tu ktoś opisywał warunkowo na 3,5 roku to wtedy nie ma nic do gadania.
Kontrakt automatycznie przedłuża się w momencie jego wykupu. Jest to jak najbardziej możliwe i legalne z punktu widzenia prawa. Podejrzewam, że większość 'pierwokupów' jest tak spisana, chociaż nie zawsze. Podobnie jest z automatycznym przedłużaniem kontraktu, jeśli jest czarno na białym, że obydwie strony muszą wyrazić zgodę to tak jest. Jeśli jest przedłużenie jednostronne to tak jest. Trzeba czytać co się podpisuje. Jak jest naprawdę z Rafałem? Wiedzą tylko on i Wisła. |
Cytat:
bo ma juz ustalone warunki 3 letniego kontraktu w przypadku gdy Wisla zdecyduje sie go wykupic bylo na fb badz twiterze agencji managerskiej jak informowali o wypozyczeniu Kuba Blaszczykowski znowu grzeje lawe w Fiorentinie, mozna zalozyc, ze go nie wykupia Borussia to tez juz dla niego za wysokie progi, ciekawe czy bylaby opcja sciagneicia go juz teraz, jezeli by np zdecydowal sie rozwiazac kontrakt, bo nie sadze, zeby za 31 letniego skrzydlowegu ktos chcial placic duze pieniadze Oczywiscie musialby w takiej sytuacji jakis sponsor oplacac jego kontrakt(np Oknoplast, ktorego juz jest ambasadorem) bo za 200 tys E to w tej chwili grac nie przyjdzie na pewno |
żeby tylko Błaszczykowski w Lechii nie wylądował. Ich pewnie bardziej bedzie stać na jego kontrakt.
|
mysle ze Kuba jakby wrocil do Polski to tylko do Wisly albo gdzies tam do Czestochowy- i mam zludne mysli ze nie chcialby jakiegos Krolewskiego Kontraktu
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Rzucimy mu kilka karnetów na VIPy dla rodziny i obskoczy :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Dlaczego nie mogę napisać, ze chłopak zawsze o swoje interesy umiał zadbać? Pierwsze z brzegu przykłady: 1) odszedł przy pierwszej poważnej propozycji z zagranicy 2) w PZPN za czasów kapitańskich pierwszy do obrony - a to oficjalnie bronił farbowanych lisów, a to koszulek z logo PZPN (nota bene nie przeszkodziło mu to, by kilka tygodni później płakać do kamer, że tenże sam PZPN nie dał im biletów - stąd powszechna ksywka "Bileter"), Kwestię sprzedawania swoich dramatów rodzinnych poprzez książkę Pani Domagalik pominę. Dla mnie siara i upadek, dla innych może niekoniecznie. To już subiektywne, powyższe przykłady to natomiast obiektywne stwierdzenie faktów... |
Cytat:
|
Nie wiem, ale jakie to ma znaczenie?
|
Cytat:
1) Po pierwsze - to nie pierwsza oferta. Po drugie, to odszedł do jednego z czołowych światowych klubów. Powinien siedzieć w Ekstraklasie, bo to najlepsza liga świata! Jebać rozwój! 2)Był kapitanem tej drużyny - takie miał zadanie i się z niego wywiązywał. A co do biletów to nie rozumiesz istoty problemu. Nie chodzi o to, że oni nie dostali biletów za darmo, bo nie chcieli płacić, tylko o to, że PZPN obiecał im bilety, więc zawodnicy zaprosili swoich bliskich na mecz, Ci przyjechali do Wawy i nagle się okazało że jednak biletów nie ma. Zawodnicy zamiast się skupić na meczu otrzymywali sms/telefony o treści mniej więcej takiej: "Hej sorry, że przeszkadzam, ale jest jakiś problem z tymi biletami." Skandalem jest to, że zawodnicy musieli się tym w ogóle przejmować i to, że Lato jedno obiecał, a drugie zrobił. I powtarzam - Kuba był kapitanem tej drużyny, więc to on musiał te rzeczy załatwiać.... |
Cytat:
|
Zgoda co do Kuby, ale też pamiętajmy o proporcjach. Chłopak jednak grał tu w piłkę, ale tylko w piłkę. Niektórzy za te 2k miesiecznie czy ile on tu mial zapierdalają po 10h dziennie i utrzymują rodzinę. Więc nie róbmy z niego z tego tytułu męczennika, bo to śmieszne. Super człowiek i piłkarz i obroni się wieloma innymi rzeczami.
|
Cytat:
Z mojej strony koniec tematu, bo uważam, że jest dość abstrakcyjny. Pozdrawiam |
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/trzy_punkty/
na oficjalnej pojawił się bardzo tajemniczy komunikat - ktoś ma jakiś pomysł? :) |
Na pewno nie zwiazane z tym tematem...
Jak juz cos to odnośnie meczu z Ruchem... :P A tak poważnie to pewnie jakaś akcja marketiingowa ,ale z czym związana... |
Cytat:
|
Hah pol zartem,pol serio...jest Wdowczyk ,są punkty xD
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl