![]() |
no ale, dobre rezerwy to tez plus bo mamy z czego wybierać
|
Zakładamy. że wszyscy są zdrowi - do składu który wyszedł w meczu z Termaliką zamiast Boguskiego wskakuje Guerier, a zamiast Popovicia jest Mączyński.
Na ławce zostają: Buchalik, Bartosz, Pietrzak, Balashov, Boguski, Drzazga. O ostatnie miejsce na ławce dla środkowego pomocnika walczą: Popovic, Brlek, Cywka, Uryga, Crivellaro. Z nich pięciu aż czterech nie łapie się nawet na ławkę. Szkoda że takiego kłopotu bogactwa nie było jesienią. Oznacza to też, że jest przynajmniej jednego środkowego pomocnika za dużo (niech zgadnę, Brlek, Uryga, Cywka czy Crivellaro?) - a brakuje jednego skrzydłowego. |
Co jest kurde z Czarnym Donkiem?
|
Eh i pomyslec jaky Kazek mial taki skład......
|
Mam szczerą nadzieję, że klub już w tej chwili zastanawia się jak wykupić Wolskiego. Widać od razu, że się sprawdził, więc nie ma co tego odkładać na po sezonie, bo może być za późno. Skoro boss znalazł fundusze na Brleka, to mam nadzieję, że i na Rafała wysupła jakieś zaskórniaki.
|
Wykupić Wolskiego natychmiast
Widać ze facet moze dawać drużynie tyle co Stilic czy Melikson Nawet kosztem innych letnich transferów trzeba znaleźć pieniądze , im szybciej tym lepiej |
Orientuje ktoś się jaka jest kwota wykupu ? oby 7osersi tego nie zrobili
|
Cytat:
Ewentualnie można też już teraz pomyśleć o przedłużeniu wypożyczenia. |
Wolski, Wolski.... A nam się za chwilę środek obrony rozleci, jak Głowa zakończy karierę, a Guzmic będzie miał dzień konia na EURO i pójdzie w siną dal, bo ktoś sypnie gotówką, na którą połakomią się nasi pseudodziałacze...
:P:mysli: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobra sprzedaż Guzmica teoretycznie pozwoliłaby na nowych stoperów. Co do Wolskiego - zgadzam się z przedmówcą, mityczny "ktoś" musiałby sięgnąć do kieszeni...
|
Do tego dochodzi pytanie czy Wolski w ogóle by chciał. On tu raczej przyszedł się "odbudować". Moim zdaniem przedłużenie wypożyczenia o rok jest bardziej realistyczne.
|
Swoją drogą szkoda że oprócz jednego Węgra nie mamy w składzie reprezentantów na euro
|
Mączyński raczej pojedzie na Euro, więc mamy 2
|
ile by niechcieli to warto tyle za niego dac ( oczywiscie w granicach rozsadku) wolski jest jeszcze mlody... za 1-2 lata znow mozna go sprzedaz za kilka ladnych baniek
|
Dla informacji co nie których w sprawie Rafała wszystko jest dogadane i z samym Rafałem i z Fiorentiną. Mamy prawo pierwokupu kwota 450.000 euro i trzy letni kontrakt dla Rafała. Nie muszę tłumaczyć co to jest prawo pierwokupu.
|
w FMie to wyczytałes? ;)
|
Wszystkie ręce na pokład żeby go wykupic. Juz teraz ogarniać kasę, bo facet przewyższa ligę jak Stilic czy Melikson. A i bedzie szansa pewnie na nim zarobić za 2-3 lata. Mam nadzieje ze zarząd stanie na wysokości zadania nawet jakby miał kosztować z 700 tys euro. Pamietajmy ze ta suma szybko sie zwróci lepszymi wynikami i brakiem konieczności szukania rozgrywającego ponownie, a to kolejny koszt i ryzyko utopienia kasy.
|
Facet przewyższa ligę? Czy wyście wszyscy zwariowali?
|
Wolski jest rzeczywiście niezły, i jak na razie to chyba nasz najlepszy transfer zimowy, ale jeszcze nie pokazał czy potrafi zrobić cokolwiek przeciwko naprawdę silnym drużynom.
|
Po sezonie to nie bedziemy sie martwic wyłacznie o Wolskiego ale takze o tych, ktorym koncza sie kontrakty. Niektorzy moga chciec odejsc jak w przypadku Burligi a wtedy zmartwien bedziemy mieli wiecej
|
wczoraj podczas meczu warszawski Koralik był zachwycony grą Wolskiego i napisał na twitterze że bacznie mu się przyglądają, więc jeśli Wolski ponownie poczuje że mógłby grać w legii może się rozmyślić i nie chcieć kontynuować kariery w Wiśle.
|
Oczywiście, że przewyższa. Przynajmniej umiejętnościami technicznymi. Było to widać przy asyście przy 1 bramce Brożka. Myślę, że nikt w tej nedznej lidze nie zachowałby się w ten sposób.
Do tego mam wrażenie, że to mega pozytywny człowiek i fajnie mentalnie podchodzi do Wisły. Szczerze przeżywa niepowodzenia, walczy, nie odpuszcza, radość po bramkach. Nie sprawa wrażenia ze jest tu za karę. Mam nadzieje, ze zarząd to wykorzysta. @ZNAMEK, pierwokup to coś takiego, że jak Wisła wyłoży kasę Fiorentinie, która jest ustalona to automatycznie Wolski staje się zawodnikiem na warunkach kontraktu, który sobie wynegocjował. Jeśli Wisła będzie chciała to on nie może się rozmyślić tak samo jak Fiorentina nie może powiedzieć - ok, sprzedajemy go jednak Legii ktora daje więcej niż Wisła. Papiery automatycznie wchodzą w życie. Lesnodorski to prostak, prowokuje, ma kompleksy. Stara sie zrobic wrazenie, ze mogą w tej lidze wszystko. Tak samo prowokowal Lecha przed kilkoma dniami odnośnie murawy i pisał, że obserwują ich dwóch zawodników. Jak Wisła będzie chciała Wolskiego to moze sobie pogwizdac albo rozpocząc rozmowy o transferze z Wisłą. |
Nie w FM bo mnie to interesuje tylko jak byś się interesował Wisłą realnie a nie wirtualnie to byś wiedział o tym, prezes PDS o tym mówił, jak się dogadali z Fiorentiną w sprawie wypożyczenia
|
Cytat:
Przesłanie wywiadu jakie odczytuje między wierszami jest takie, że chce przede wszystkim grać i ewentualnie wrócić na Zachód. Moim zdaniem jak nie dostanie z zachodu oferty w lecie to może Warszawa wcale nie musi mu się kalkulować. Tu ma plac raczej pewny a tam nie. Dużo pewnie będzie zależeć od relacji z Dariuszem W. i ogólnej sytuacji w Wiśle. |
Cytat:
|
Cytat:
Czyli jeszcze raz.. Jeśli Wisła zdecyduje się na wykup Wolskiego z Fiorentiny czyli skorzysta z prawa pierwokupu to ani Fiorentina ani Legia ani Wolski ani Papież nie mogą powiedzieć nie. Edit. ubiegł mnie kolega wyżej. Ale może każdy już zapamięta. |
Cytat:
Ale rozumiem, że to i tak nazywa się asysta. Cytat:
|
Wykupicie Wolskiego, po 2-3 latach zarobicie albo będziecie mieć kapitalnego zawodnika który zjada ligę polską ale jest za słaby na poważniejsze wyzwania. Nic nie tracicie, zyskać możecie sporo. Nie ma co się zastanawiać.
|
Cytat:
Cytat:
https://i.gyazo.com/37e7d6b7138e3b94...9b1c23bae5.png https://i.gyazo.com/069ee848bd48b071...c76dbc93f2.png https://i.gyazo.com/b3e1e9e6e6ede31c...0309b5178c.png https://i.gyazo.com/9a80e5db3bff56db...7d8097dbf6.png https://i.gyazo.com/d32fd1cd129c95e3...7dce2e1be1.png https://i.gyazo.com/52134c4afe0c060f...97a715aa4a.png Wyszło dobrze i na tym poprzestańmy :) |
Co do Wolskiego w Wiśle, w którymś wywiadzie mówił, że w przyszłym sezonie "powalczymy o wyższe cele", czyli ma świadomość, że pewnie Wisła go wykupi :)
Jeśli chodzi o źródło, nie pamiętam za ch,. Ważne, że takie słowa padły :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Skąd taka informacja?
|
Prawo pierwokupu musi działać z automatu na rzecz nabywcy, bo inaczej nie miałoby żadnego sensu.
Gdyby przykładowo bylo to jedynie pierwszeństwo w złożeniu oferty jaki problem byłby wtedy ja po prostu odrzucić i zdecydować sie na inna |
dajcie spokoj - 300-400-czy 700 tysiow euro nie zaplaci zaden klub oprocz PZPNowskich LettFottballWin-ow , Wolski pogra u nas - pomoze - mam nadzieje- w utrzymaniu i pojdzie - jesli bylaby jakakolwiek szansa na zatrzymanie Woslkiego to po co branoby tego Chorwata ??? predzej te dwa pedzie warszawskie kupia Wolskiego jako zabawke do kolekcji gwiazd polskiej ligi - niemamy zadnych szans na zatrzymanie Wolskiego - oby tylko koles byl w pozadku i do konca gral dobrze i sie stral a nie odpie....l jakiejs kichy na koniec
|
Cytat:
|
Nie wiem po co byl ten chorwat sciagany, jak jest cieniutki?
|
Cytat:
Sprawdzi Ci się jak ta przepowiednia. 700 tys euro...wyczytałeś na Weszło czy PS? P.S a co do Brleka jeszcze zmienicie zdanie. Umiejętności ma duże, tylko musi się przystosować. Brlek to 8, Wolski to 10. Dwie zupełnie inne pozycje. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl