![]() |
Tylko jak na razie większość transferów z poprzedniego okienka to porażka. Można też ściągnąć 30 zawodników z 6 ligi Tureckiej a przed spadkiem nas to nie uchroni. Zobaczymy jak w środku poradzi sobie Chorwat z Wolskim, jak to będą kolejne niewypały to może być wielka smuta na koniec sezonu.
|
Cytat:
Czyli układy, układziki, znajomości.. Znalazł się kur... wielki dyrektor sportowy. |
Jak dla mnie to na plus jest tylko Balashov. Gość podobny trochę do Błaszczykowskiego, bazujący na szybkości, to się ceni, byle z tego były jeszcze efekty.
|
Mały też się starał szarpać. Ale do obrony nie wracał... to mnie już lekko irytowało. Pietrzak rzucany na środek, na lewą... teraz kolejny mecz bez obu podstawowych stoperów więc dalej nie będzie się jak zgrać. Ondrasek mam nadzieję się odblokuje po 1 golu i posypie kilka bramek.
|
Cytat:
|
Super, że kolejny piłkarz do środka pola przychodzi bo jednak często tej jakości szczególnie ofensywnej brakowało. Jednak ilościowo na ten moment jest ich od cholery i nie wiem czy nie za dużo. Dla Popovica bądź Crivellaro poszukałbym jeszcze teraz na szybko innego klubu. Druga sprawa to taktyka. Mam duże wątpliwości czy Pawłowski wymyśli coś sensownego żeby to jakoś złożyć i trafić z najlepszym ustawieniem.
|
Przeciez Pawlowski to fąfel Smudy. Jego znajomości, Boguś przy szklaneczce single malt z Franzem sobie umowilki "plan" dzialania.
|
Pawłowskiego polecał Smuda.
|
Cytat:
|
Wywiad z naszym nowym nabytkiem potwierdza to co o nimi pisałem dużo wcześniej a mianowicie, że do bardziej defensywny pomocnik niż ofensywny.
|
Cytat:
Problem w tym, że już wcześniej było wiadome, że kasa do klubu popłynie więc wybór trenera naprawdę dziwił i dziwi nadal. Jeżeli w kręgu naszych zainteresowań był np. Hugo Broos, który już nawet pojawił się w Krakowie czy oglądał nasz mecz w Gdańsku to o czymś to świadczyło. A kończymy z trenerem, który powiedzmy sobie szczerze, nie ma zbyt wielu sukcesów aby można mu zaufać i powierzyć misję odbudowy drużyny Wisły Kraków. Ja jako kibic, obserwator tego wszystkiego od początku byłem dość sceptycznie nastawiony do tego ruchu. Nie mamy personalnie drużyny na spadek z ekstraklasy. Poczynione transfery/wzmocnienia/uzupełnienia składu pokazują zupełnie co innego. Ktoś chce powrotu może nie na szczyt ale do czołówki ekstraklasy, ściągając zawodników jak na polską ligę dobrych lub bardzo dobrych a sadzając za sterami tej maszyny Pawłowskiego.. Jeżeli nie zagramy w pierwszej ósemce nie będzie usprawiedliwienia dla nikogo, przede wszystkim dla trenera, który dostał siedmiu nowych zawodników, więc kadra została poszerzona i wzmocniona! Cytat:
Chciałbym być pierwszy po ostatniej kolejce całego sezonu, który przeprosi trenera Pawłowskiego za błędną ocenę jego warsztatu. |
Małecki- on jest wielką niewiadomą
Balashov- coś mi się wydaj, że jak złapie rytm i czucie piłki to może być klasa sama w sobie Ondrasek-na razie to nic specjalnego wpuszczał bym go na razie na końcówki Pietrzak-potrzebuje czasu na okrzepniecie w ekstra klapie ja widze ze potrzebuje z 5-6 meczów Drzazga-cały czas dziwie się, że nie dostał szansy widać że chłopka ma nosa do bramek przypomina frankowskiego Wolski-cieżko go opisać nie wiadomo jaka forma Brlek- na pewno gorszy do ALANA NIE BEDZIE a gra Brlek-mąką a przed nimi np Wolski to może być ciekawe |
Cytat:
Na chwilę obecną Pawłowski to dla mnie tragedia a nie trener. Zawsze nowy trener już w pierwszym, co najwyżej drugim meczu (po przepracowaniu choćby minimalnego okresu przygotowawczego) jeśli nawet nie wygrywał to przynajmniej odciskał swoje piętno na stylu gry. Pawłowski na razie sobie a drużyna sobie. Też chętnie (nawet bardzo chętnie) przeproszę Teda za tę opinię. Jeśli jutrzejszy mecz nie zmieni niczego w obrazie gry to jestem za powrotem nawet Dyzmy, którego nie trawię |
Cytat:
Natomiast mam wrażenie, że "swoje" piłkarzy to chęć pozbycia się naszego treneiro.... Może będzie rekord i 4 trener w sezonie ???????? |
|
A jeszcze odnośnie Wolskiego.
Dajmy mu czystą kartę. Dajmy się wykazać. Jak się trochę ogarnął to będzie kawał grajka. Tylko oby na dłużej niż pół roku ... |
Cytat:
|
Umiejętności bramkarskie - 2! Chyba lepszy niż Buchalik...
|
Cytat:
A kto powiedzial ze Kapka to tylko dyrektor Sportowy? Kapka jest w tym klubie wszystkim ,i wg mnie to on wszytskim steruje(z drugiego siedzenia) tym na piewrszym siedzeniu ,katapulcie, jest zwykle marionetkowy prezes. Juz mozna bylo Rumaka brac,ja pamietam swoj wrecz szok jak uslyszalem wlasnie Pawlowski --nowym trenerem Wisly. Pawolwski tu zupelnie nie pasuje,usmiechem sie nie wygrywa meczów. |
Zagubiony ten Tadziu jest kompletnie. Miał grać 4-4-2 teraz wychodzi (jak dostał nowe zabawki) że jednak 4-5-1 czy coś koło tego.
|
Taktykę się robi pod zespół, skoro dochodzi Wąski i Brlek z Mączyńskim w środku aż prosi się o granie trójką. Jak
chcesz grać 442 bez skrzydłowych ? |
Cytat:
|
Nie wiem jakim trenerem jest Pawłowski (nie sądzę, jednak, żeby odbiegał od średniej ligowej). Będzie czy też nie, osobiście mi wisi. Tak, jak to miało miejsce w przypadku Moskala czy Smudy, ale... W dużej mierze płaci za ostatnie mecze jesieni, a nie swoje błędy. Frustracje kibiców się skumulowały i czara goryczy przelała.
Dla mnie większym problemem jest wtopa transferowa z Cywką, Crivellaro i Popoviciem i w związku z tym sytuacja, która jeszcze długo będzie nam się odbijała czkawką. Ponieważ nasze miejsce w tabeli i w dużej mierze dorobek punktowy jest konsekwencją sprowadzenia 3 zupełnie nieprzydatnych piłkarzy. Piłkarzy, którzy nie tylko całkowicie rozczarowali, ale blokują miejsce w kadrze innym. |
Brlek podpisany na 3 i pół roku, zagra z numerem 21. Dla mnie świetny ruch.
|
No to witamy Brleka na pokładzie. Życzę powodzenia i oby się sprawdził w naszym Klubie.
|
Film na YT zacny..
Cytat:
|
Transfery nadzieja na lepsze jutro?
http://www.tylkoekstraklasa.pl/zburz...y-nowej-wisly/ |
Dlaczego Kaziu nie mógł dostać choć jednego sensownego zawodnika do gotowej już taktyki a teraz ściągamy zawodników na siłę, gdy nie ma żadnego pomysłu na grę...
|
dlaczego?
bo tylko taki schemat zachowania wpasowałby się w Naszą idelogię pt "Zawsze możę byc gorzej" lub "nikt nie wie co bedzie za 5 minut" Dobrze ze maszyna wylosowała transfery. bez transferow z Tedem na ławce to było by dobra jazda bez trzymanki |
nie znam typa, więc nie oceniam.
|
Cytat:
|
Ale przyznacie, że taki Chrapek dla smaczku jeszcze by się przydał... :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
o ile dobrze pamiętam, to był jakiś problem z bankami, które ustalały z Cupiałem warunki spłat zadłużenia. Był wtedy temat, że Cupiał musiał nawet sprzedać Wisłę, bo była zbyt stratnym interesem. Widocznie sytuacja się poprawiła.
|
<żal> szlag mnie trafia, jak widzę grę Maka w Lechii i pomyślę, że w Wiśle nie dostał szansy, a dostaje ją taki Cywka.. </żal> :evil:
|
Pozytywne, że wreszcie mamy okienko, w którym kadrowe zyski zdecydowanie przeważają nad stratami.
Niestety, za wybór zawodników ciągle odpowiadają ci sami ludzie, tacy jak Kapka, którzy od lat nie potrafią ściągnąć do Wisły kogoś choćby tylko przyzwoitego, nie licząc przypadku przy Mączyńskim i Cierzniaku. |
Cytat:
|
Małe podsumowanie transferów 2015/2016
Wolski - gość magik, przy tych piłkarzach wygląda jak kiedyś w zespole Melikson albo Stilić Ondrasek - walczak dobry fizycznie, ale Brożek gdy miał tyle lat co on teraz to był przy nim jak Messi (i dalej jest jak Messi, tylko fizycznie już odstaje). Koleś nie nadaje się do gry technicznej, kombinacyjnej, takie twardo stojące na nogach i silne fizycznie drewno. Balashov - jest szybki, a poza tym jest bardzo cienki Malecki - chciałby grać to co kila lat temu, ale utracił 90% swojej dawnej motoryki, zwinności, zwrotności i 30% szybkości. Obecnie gorszy nawet niż Balashov. Pietrzak - nie jest taki zły, ot taki średni poziom ligowy. Wiedząc o odejściu Burligi klub pozyskał najlepszego piłkarza pod względem cena / jakość jakiego mógł pozyskać na tę pozycję. I z poprzedniego okienka Cywka - gość na 2 ligę lub gorsze kluby 1 ligi polskiej. Niewypał Crivellaro - totalne nieporozumienie Popovic - od biedy ujdzie jako rezerwowy, ale czas skończyć z tą biedą i zmienić pilkarza na lepszego |
Zaczyna się w końcu coś dziac pozytywnie.
Dawać teraz Skorżę, zawodników już mamy po niego. Przypomnę cytat Skorży o Wolskim: "Wolak potencjałem ustępuje tylko Robertowi Lewandowskiemu" Nie wiem czy jest nadzieje na Małeckiego ale jak jeszcze jest to jedyna szansa w Skorży. Za Skorzy Małecki działał jak mały robocik. Z Bałashowa też zrobiłby jednego z najlepszych skrzydłowych ligi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl