Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Mario Nh 27.08.2013 20:01

No i macie co chcieliscie. Nerwy zjadły Legię jak Wisłę na Cyprze. Urban prawie płacze.

JacekFan 27.08.2013 20:01

Ktos mial watpliwosci że będzie inaczej :-)?

zgrybus 27.08.2013 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacekFan (Post 1329464)
Ktos mial watpliwosci że będzie inaczej :-)?

Jeszcze Legia pobawi się we Wisłę na Cyprze ( czyt. 2-1 Wilk ) Będzie zabawa w paznokcie :D

JacekFan 27.08.2013 20:05

jak mozna wygrac jak zawidnicy nie sa w cyklu meczowym i graja raz na tydzien. Litosci. peka banka tvn i tvp ja sie bardzo ciesze :-)

zig 27.08.2013 20:10

[QUOTE=PhantomRanger;1329455]Jak dla mnie mogą dostać 5:0 .

Prorok? :D

Mario Nh 27.08.2013 20:28

Steua gra pewna siebie. Cierpliwie. Wychodzi doświadczenie. Skończy się jakieś 2:3 dla gości pewnie.

fidello 27.08.2013 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotrek87 (Post 1329457)
(...) Przypomnijcie sobie jak legiunia sciskala za nad kciuki w meczu z PAO albo Apoelem. (...)

popieram! a nieuznana bramka Kucharczyka to kara boska, bo założę się, że jak nie uznano bramki Penksy z PAO, to mordy cieszyli. Dokładnie tak, jak ja teraz :D

Maciuś 27.08.2013 20:45

Okienko transferowe zamyka się w sobotę, do tego czasu z Nowej Legii odejdzie pewnie paru zawodników żeby zrekompensować odpadnięcie z Ligi Mistrzów.

Ciastek1 27.08.2013 20:48

http://www.youtube.com/watch?v=RtH-hRyOefg

psssssss

gypsy 27.08.2013 20:51

Chyba nikt nie powie, że to szybkie prowadzenie Steauy go dziwi. Rumuni są wyraźnie lepsi od Legii, z du*y za przeproszeniem stwarzają sytuacje bramkowe, gdyby byli celniejsi, wygrywaliby już z 4:1. Dziś z awansu będą się cieszyć w Bukareszcie.

Mario Nh 27.08.2013 20:53

Najlepszy to był komentarz Węgrzyna po straconej bramce na 0-2. :-)

"Rozmawiałem z nim, mówiłem chłopie...!"

Ciastek1 27.08.2013 20:55

Z tego Vrdoljaka to jednak kawał graja. Kapitalny piłkarz .Ciekawe co tym razem powie dziennikarzom ?

Maciuś 27.08.2013 21:18

Powiem szczerze, jak Nowa Legia chce awansować do LM to musi wyłożyć na transfery najpierw z 5 mln euro, albo liczyć na szczęście co 18 lat w losowaniu. Los nie pozwoli żeby do LM dostały sie pokraki pokroju Wawrzyniaka, Dossy Juniora czy Saganowskiego.

martin_6 27.08.2013 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fidello (Post 1329472)
popieram! a nieuznana bramka Kucharczyka to kara boska, bo założę się, że jak nie uznano bramki Penksy z PAO, to mordy cieszyli. Dokładnie tak, jak ja teraz :D

Nie porównujmy bramki na awans do gówno wartej bramki przy wyniku 2:0 dla rywali.

saklak1906 27.08.2013 21:40

I tym optymistycznym akcentem zeszło powietrze z balonika o nazwie Zajebi.tej Legii w LM

gigant 27.08.2013 21:40

Oto jest dzien, oto jest dzien który dał nam pan.................:D

fidello 27.08.2013 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1329482)
Nie porównujmy bramki na awans do gówno wartej bramki przy wyniku 2:0 dla rywali.

no... się okazało, że bramka Kucharczyka też byłaby na awans :)

z tym, że Rostkowski komentuje w gó.wnie że spalony jednak był ;)

grzesiek632 27.08.2013 21:43

Jak dla mnie bomba :)
Steaua dość słaba, no ale wystarczyło.

zgrybus 27.08.2013 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fidello (Post 1329485)

Tamta bramka dawała nam 100% szansy na awans ( kontra gol dla PAOK po nieuznanym... ) Ta bramka była na 2-1, Bóg wie co by Rumuni zrobili po takiej bramce... Grecy? Grecy bili by głową o mur a Wisła mogłaby otwierać szampany

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1329486)
Jak dla mnie bomba :)
Steaua dość słaba, no ale wystarczyło.

Zagrała rewelacyjnie

szprotson 27.08.2013 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1329355)
Też tak myślę. Już fachowcy zaznaczają że "wystarczy nie stracić bramki" :). Jeżeli zaczną się od początku bronić to Rumuni ich rozjadą. Jeżeli będą grać do przodu to może jakimś cudem się uda. Zobaczymy ale mają 40% szans maksymalnie. Przeciwnik jest lepszy technicznie, jak dostaną idealną murawę mogą się rozszaleć i nie będzie co zbierać ...

Habemus ligamistrzóws :D
kapke wstyd przegrać z brudnymi rumunami którymi kieruje boss z więzienia :D

Tobi1906 27.08.2013 21:44

Balon pękł,udanych występów w uefa :)

PitM 27.08.2013 21:46

Jakby to powiedział Nasz Trener: euroliga...

jaro1985r 27.08.2013 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1329482)

Dokładnie, mam wrażenie ,że dzisiaj gdyby Steaua musiała strzelić więcej bramek to by przycisnęli i to zrobili. Lepsza drużyna, zdecydowanie pod każdym względem! Po takim pękniętym balonie drużyna może się rozjebać psychicznie, stracić pewność siebie i to mnie najbardziej cieszy. Legia w Lidze Europejskiej i dobrze bo niesamowitych pieniędzy tam nie ma a będą latać po całej Europie i wydaje mi się,że nie posłuży im to w perspektywie naszej ligi.Leśnodorski czy jak mu tam może .......ić ,że ma 22 wyrównanych zawodników i dadzą radę ale ja widziałem mecz z Lechią i nie jestem tego taki pewien. Miałem obawy co do tego meczu ale udało się ! Aha i dla tych co są kibicami polskiej piłki, chyba za remis będą jakieś punkty więc nie narzekajcie ha ha ha

Sialalalala 27.08.2013 21:47

po tym meczu widać jaka dzieli przepaść mistrza polski od drużyny rumuskiej, ogromna przepaść wynik zaburza pogląd na to co działo sie na boisku absolutna dominacja Steauy, techika cwaniactwo taktyka kultura gry zimna głowa wszystko czego brakowało Legii, gdyby chociaż przez chwilę był zagrożony awans Steauy dorzucili by tyle bramek ile było potrzeba, wogule nie zmęczyli się specjalnie człapiąc sobie po boisku w warszawie

tu nie było grama przypadku

fidello 27.08.2013 21:47

tak czy owak, wracamy znowu do rzeczywistości, a zwłaszcza legioklakierzy :))

c. 27.08.2013 21:48

Steaua słaba jak sik węza, Legia nędzna, balonik pękł, wesz(L)o ....icy dostaje, kasa przepadla, pilkarze odejda, w lidze rowniez nedza.

jest ok!

adam_09 27.08.2013 21:48

chciałem powiedzieć, że jakby Steaua chciała to by wcisnęła spokojnie jeszcze ze 2 bramy jakby wcześniej był jakiś smród. Przecież oni drugą połowę całkowicie odpuścili, grając Stojanova.

Jazon 27.08.2013 21:49

Piękny wieczór, jakże ja się cieszę:)
Dla nas to idealny scenariusz: Legia powinna być teraz przez jakiś czas podłamana, co powinno przełożyć się na formę w lidze. Oczywiście to podłamanie nie będzie trwało bardzo długo, ale jest jeszcze Liga Europy, gdzie pewnie legioniści też będą się chcieli pokazać, co może zaowocować takim potraktowaniem ekstraklasy, jak ostatnio w meczu z Lechią.Ale Liga Europy to nie LM - nie ten prestiż i nie ten piniondz przede wszystkim, tak więc niech nawet pograją sobie tam dłużej, kosztem sił na TME.

Brawo Steaua!

shaggy 27.08.2013 21:50

Jako, że obecnie przebywam 20 km od Warszawy pewnie przez najblizsze 24 godziny bede slyszal glosne syczenie z przeklutego balonu z nazwa "Legia w LM", ktory wszyscy tak chetnie pompowali.
Wszystkim forumowiczom ktorzy tak ochoczo chcieli sciskac kciuki za Legie zycze szybkiej poprawy nastroju przygotujcie sobie spory zapas chusteczek na noc - jakos to bedzie.
Legia w eliminacjach LM wygrala tylko dwa mecze z polamatorami z Walii - na LM nie zasluzyli. Zreszta jakby to wygladalo gdyby w LM grali z cienkim wawrzyniakiem, Emerytem Saganowskim, czy Zyrą.
A jutro wsrod warszawskich pismakow placz, zaskoczenie i biadolenie jak to niewiele brakowalo:)

rozarian 27.08.2013 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fidello (Post 1329485)

z tym, że Rostkowski komentuje w gó.wnie że spalony jednak był ;)

Nie na awans, a na 1-2. Logika się kłania.

fidello 27.08.2013 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1329495)
chciałem powiedzieć, że jakby Steaua chciała to by wcisnęła spokojnie jeszcze ze 2 bramy jakby wcześniej był jakiś smród. Przecież oni drugą połowę całkowicie odpuścili, grając Stojanova.

to fakt, że te przetrzymywanie piłki w narożnikach też nie miałoby miejsca, tylko by cisnęli i nie wypuścili awansu z ręki. Mam nadzieję, że z Legią stanie się to, co z nami po Apoelu - powietrze zejdzie i się nie pozbierają

mitmichael 27.08.2013 21:52

Kiedys czytałem, ze podobno tylko Legia jest w stanie awansowac do fazy grupowej LM no ale dzisiaj juz wiem jak bardzo media sie myliły. Bardzo sie ciesze z takiego obrotu spraw teraz przynajmniej na jakis czas zamilknie Lesnodorski a trener Smuda moze mu popukac w czoło. A najwazniejsze, ze media nie beda musiały sie rozpływac nad awansem Legii do fazy grupowej Champions League przez caly tydzien bo go po prostu nie ma i na spokojnie bedzie mozna rano właczac telewizor

!!IRIVER!! 27.08.2013 21:53

Tabum psss.. :-)
Nie spodziewałem się, że Rumuni tak szybko załatwią sprawę. Znów wynik, przez ich niefrasobliwość, zaciemnił bardzo dużą różnicę klas.

Powodzenia dla Legii w LE. Tam możecie nawet do tej trzydziestki dwójki wejść ;)

bódyń 27.08.2013 21:54

A ta koszulke masz od 2011?

irman 27.08.2013 21:57

Było podobnie jak u nas dwa lata temu. Po pierwszym meczu wielu zapomniało, że drużyny dzieli różnica klasy. Przyszedł mecz decydujący i w....... był bezdyskusyjny. Zresztą Legia nie zagrała w tegorocznych pucharach żadnego przyzwoitego meczu. Żadnego. Z czym do ludzi?

Gdyby L awansowała zakłamywałoby to obraz naszej ekstraklasy, która jest na sportowym dnie i od kilku sezonów po nim szura. Legia to drużyna w której nie ma żadnej jakości, jak na Europę i rzadko kiedy taką jakość pokazuje w lidze. My w Wiśle naprawdę mamy teraz słabą kadrę ale z elki realnym wzmocnieniem byliby pewnie tylko Kuciak, Bereszyński i być może Furman i tyle. Pędziwiatr Kosecki to słabizna.

Tak więc jest tak jak być powinno. Jak chcemy LM to czeka nasze kluby masa pracy. Klub ze znacznie biedniejszej od nas Rumunii odstawia nas o lata świetlne i to pokazuje wartość naszej piłki.

lorddavy 27.08.2013 21:59

Skonczylo sie atakowanie LM Warzywniakami, Saganowskimi i innymi Kucharczykami. Jak dla mnie to i tak cud (Kuciak), ze Legia tak daleko zaszła i tak niewiele im zabraklo. Blad sedziego zaboli, na pewno, oj beda sie dlugo zbierac. I wcale nie jestem pewien czy w lidze tym skladem sa w stanie wygrac, co z tego, ze maja dluga lawke i z 22 ludzi do grania skoro to same sredniaki. Przewiduje niesnaski w druzynie i 3-5 miejsce na koniec. Moze nastepne MP za kolejne 5 lat :)

pikey 27.08.2013 21:59

Teraz tylko trzeba trzymać kciuki za Legię żeby szybko zapomnieli o porażce i żądni rewanżu za niepowodzenie roznieśli najbliższego ligowego rywala:)

heoij 27.08.2013 22:00

Jednak spalony ...

https://pbs.twimg.com/media/BStAWxLCcAA-mNM.jpg

Barti 27.08.2013 22:00

Balonik pompowany przez warszawkę pękł. Nagle w czasie meczu przekonałem się że sędziowie nie mają problemów z interpretacją zagrań rękami legionistów. Pamiętacie co było na Wiśle? Roztrząsanie jakie intencje przyświecały piłkarzowi Legii. Gdzie Legia nie może tam sędzia pomoże - skończyło się. Komentarze w studio po meczu bezcenne: 'Legia nie była zespołem gorszym tylko popełniła więcej błędów" (sic!!!!) ' Legia nie jest jeszcze zespołem gotowym na Ligę Mistrzów' - i jak to się ma do najmocniejszego Mistrza Polski od wielu lat? Media pro legijne odpowiedzcie? Teraz rozpoczną się dywagacje był spalony czy nie?

Grzadq 27.08.2013 22:01

Legia odpadła? Uuuuu .... taki zajebisty zespół, mistrz Polski już po 3 kolejkach, jedyny klub który może tego dokonać nie dokonał tego? Niemożliwe!

Nie mam wątpliwości że Śląsk przeszedłby Steauę. Legia może totalnego gówna nie gra, ale jeszcze za niskie progi na LM.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl