Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

regan 28.11.2010 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1018931)
Kibice Groclinu to Ci, którzy już od 80 minuty zaczęli opuszczać stadion?
To Ci którzy nie tylko w Wiślaków, ale także w swoim graczy po meczu śnieżkami rzucali?
No tak, prawdziwa "duma stolicy" ;)

Rozumiem, że wiele piosenek jest uniwersalnych i stosuje je większość ekip. Ale wymaga to minimum rozumu, żeby chociaż liczba sylab się zgadzała bo później brzmi to dość komicznie. Po-lo-nia grać, k*** mać (zamiast 2 sylab)...

Co by o Wojciechowskim nie mówić złego to niezłą sobie laseczkę znala$$$ł

My nigdy sniezkami nie rzucaliśmy nie? Ciekawe czym rózni się to od gwizdania na własnych piłkarzy?

Proud 28.11.2010 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1019032)
My nigdy sniezkami nie rzucaliśmy nie? Ciekawe czym rózni się to od gwizdania na własnych piłkarzy?

To może dalej mogli pójść i w ryja im dać bo źle grali.

Ja widzę różnicę pomiędzy gwizdami a rzucaniem czymkolwiek w swoich piłkarzy.

gigant 28.11.2010 17:51

Cytat:

Napisz proszę, że żartujesz i wcale nie oczekujesz odpowiedzi.

0 22 28.11.2010 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1019024)
Karny ewidentny i nie ma się co oszukiwac. Pawełek teraz broni wszystko, to sędzia słusznie stwierdził, że szkoda Wojciechowskiemu i reszcie ligi robić nadzieję.

To jest akurat prawda. Świetnie wyjął strzał Tosika w pierwszej połowie.

QBAS 28.11.2010 18:02

Napisz regan, że żartujesz albo się zagalopowałeś..

Bo jeśli nie widzisz żadnej różnicy między gwizdaniem (najczęściej po meczu), a rzucaniem w piłkarzy zmarzniętym lodem to nie mam więcej pytań.

A jeśli chodzi o rzucanie śnieżkami to w ogóle bym takich kozaków za jaja powiesił. Rozumiem, gdy to się dzieje w Wodzisławiu czy innym Bełchatowie ale pewne kluby powinny stronić od takich zachowań.Z naszych trybun pewnie też jakaś śnieżka poleciała ale nie jestem z tego dumny i moje słowa kierowane są także do naszych debeściaków

Awe 28.11.2010 18:03

Pawełek jest chyba w tej rundzie najlepszy w lidze. Tylko ciężko stwierdzić czy tak dział na niego zmiana trenera bramkarzy czy kończący się kontrakt.

7 kotów 28.11.2010 18:14

Zwyciestwo zasluzone, bylismy lepi.
Polonii/Groclinowi za oleksego w berecie na trybunach to ja zycze jak najgorzej.

Ladnie sie wojciechowski prezentowal w rekawicach narciarskich i z cygarem : ))))))

PhantomRanger 28.11.2010 18:17

Cytat:

Pamiętam tylko jedną osobę, która [ przyznam nie wiem jakim cudem ] wylazła na dach nowowybudowanej trybunie południowej i rzucała śnieżkami [ bodajże w 2005 to było] co i tak było dosyć infantylne, ale nie były to bryłki lodu. Jeżeli jednak nie widzisz różnicy w obrzucaniu zawodników lodem, a wygwizdaniu ich to najzwyczajnie w świecie jest mi Cię żal. Później nie przypominam sobie, aby jakiś lód był rzucany w piłkarzy.

rafkur 28.11.2010 18:17

Teraz niech jeszcze Jaga straci punkty i będzie wręcz absurdalnie ( pamiętając o początkach tego sezonu ) :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1019054)
Pamiętam tylko jednego idiotę, która [ przyznam nie wiem jakim cudem ] wylazł na dach nowowybudowanej trybunie południowej i rzucał śnieżkami [ bodajże w 2005 to było] co i tak było dosyć infantylne, ale nie były to bryłki lodu. Jeżeli jednak nie widzisz różnicy w obrzucaniu zawodników lodem, a wygwizdaniu ich to najzwyczajnie w świecie jest mi Cię żal. Później nie przypominam sobie, aby jakiś lód był rzucany w piłkarzy.

Pamiętam ten mecz - jakiś oszołom naparzał w Cabaja. Ze starego C też coś białego leciało. Bez względu na przeciwnika jest to buractwo ale jednak mniejsze niż walenie w swoich.

gigant 28.11.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1019053)
Zwyciestwo zasluzone, bylismy lepi.
Polonii/Groclinowi za oleksego w berecie na trybunach to ja zycze jak najgorzej.

Ladnie sie wojciechowski prezentowal w rekawicach narciarskich i z cygarem : ))))))

10 za spostrzegawczość, ja widziałem tylko lachona.

fanfan 28.11.2010 18:22

Co do tego niby karnego to ja bym takich nie dyktował . Kontakt Paljicia z Tosikiem był ale wg mnie nie spowodował on upadku piłkarza Polonii a ten gdy poczuł kontakt po prostu się wyłożył , podobna sytuacja jak w meczu Korony z Lechem - w takiej sytuacji też nie było karnego, bodajże Hernani depnął Stilicia niechcący a ten mógł się utrzymać ,nie upadł od razu tylko po sekundzie , widać było że wpadł na pomysł wymuszenia.

rafkur 28.11.2010 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1019061)
Co do tego niby karnego to ja bym takich nie dyktował . Kontakt Paljicia z Tosikiem był ale wg mnie nie spowodował on upadku piłkarza Polonii a ten gdy poczuł kontakt po prostu się wyłożył , podobna sytuacja jak w meczu Korony z Lechem - w takiej sytuacji też nie było karnego, bodajże Hernani depnął Stilicia niechcący a ten mógł się utrzymać ,nie upadł od razu tylko po sekundzie , widać było że wpadł na pomysł wymuszenia.

Tylko, że w zasadzie to samo można powiedzieć o faulu na Kirmie z Legią :lol: Inna sprawa, że wbrew obiegowej opinii Legionistów moim zdaniem i tak było już po ptokach.

Grisza1 28.11.2010 18:25

8 meczów z 14 rozgrywanych po przerwie zimowej rozgrywamy na Reymonta 22:)

Syn Kangura z 1984 28.11.2010 18:31

Na razie drugi dzisiejszy mecz na +, ale wciąż liczę że Ruch coś ustrzeli :)

PhantomRanger 28.11.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1019070)
Na razie drugi dzisiejszy mecz na +, ale wciąż liczę że Ruch coś ustrzeli :)

Ja liczę, że przynajmniej nic nie straci :)

7 kotów 28.11.2010 18:48

Karny dla Oleksych ewidentny. Tu nie ma co dyskutowac.

Mielismy kupe szczesca dzis i tyle.

flamengista 28.11.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1019010)
Ta dupa Wojciechowskiego z twarzy mocno przeciętna...

Ej, to seksizm. Może dla Wojciechowskiego nie twarz ważna, a liczy się wnętrze.

Ja odnośnie mojego ulubionego prezesa w ekstraklasie - kiedy leci Janas? A wraca Zieliński?

QBAS 28.11.2010 18:52

No i mamy remis Ruchu z Jagą. Piękniej być nie mogło. Realnie, bo oczywiście lepiej dla nas by było gdyby Ruch ograł lidera. Niemniej jednak ja się cieszę, bo z jednej strony odrobiliśmy kolejne 2 pkt do Jagiellonii, a z drugiej Ruch zdobył kolejny punkt i Craxa nie będzie miała łatwo na dole tabeli :)

W przyszłej kolejce gramy na wyjeździe w Gdyni bez Sobolewskiego i Bunozy. Będzie ciężko, bo na tej sztucznej trawie to większość drużyna ma problemy... Jagiellonia gra u siebie ze Śląskiem więc moim zdaniem też może mieć ciężko. Jedynie Legia gra na wyjeździe z Craxą więc oni pewnie dopiszą sobie bez problemu większego 3 pkt. Ale akurat w tej sytuacji nie jestem tym jakoś strasznie załamany..

Ale kto by pomyślał po strasznym początku sezonu, że będziemy mieli szanse na lidera po rundzie jesiennej ;)

Syn Kangura z 1984 28.11.2010 18:54

Już tylko 3 p do lidera. Jaja jak berety :D

Filippo123321 28.11.2010 18:56

Cytat:

Ale kto by pomyślał po strasznym początku sezonu, że będziemy mieli szanse na lidera po rundzie jesiennej ;)
No chyba nie mamy.

!!IRIVER!! 28.11.2010 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1019086)
...

Po pierwsze to lidera nie będzie, bo nawet nasza wygrana z Arką i porazka Jagi da tylko zrównanie punktów, a to Jaga ma lepszy bilans z nami.

Po drugie to po tym spektakularnym zwycięstwie Cracovii i mękach Legii wcale nie jest powiedziane, że legionistom można dopisać 3 punkty przed rozpoczęciem meczu, zwłaszcza mając w pamięci, że pierwszy mecz i okoliczności zwycięstwa Legii. :-)

A po trzecie - idealna kolejka. :)

Robek 28.11.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1019086)

Na lidera to chyba nie ,bo przeciez przgralismy z Jagą

0 22 28.11.2010 19:01

To teraz prośba o kolejkę marzeń:

Cracovia - Legia 2 (będzie bardzo ciężko, niestety)
Arka - Wisła 1x (do zrobienia)
Jaga - WKS x2 (do zrobienia, bo WKS jest aktualnie 3 drużyną ostatnich powiedzmy 6 kolejek)

i zimujemy na pierwszym miejscu, po najgorszej rundzie od gdzieś 1990 roku :)

RoS 28.11.2010 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 1019093)

Teoretycznaale jest Jaga 0, Wisła 3, Legia 3 i na koniec trzy drużyny po 30 i tutaj jesteśmy najlepsi w małej tabelce. :-)

Scenariusz SF ale czemu nie.

A teoretycznie z drugiej strony runda jesienna się właśnie zakończyła i to Jaga jest pierwsza, za tydzień gramy już rewanże :-)

Spierać się możemy czysto akademicko co się liczy bardziej.

gigant 28.11.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 1019093)

Nie wiem jak teraz, ale wcześniej bezpośrednie mecze liczyły się tylko w końcowej tabeli nie w trakcie sezonu. Zresztą to jest debilne, bo prowadzisz do 29 kolejki osiągasz takie same wyniki jak druga drużyna i kończysz sezon na 2 miejscu.

Robek 28.11.2010 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RoS (Post 1019096)
Teoretycznaale jest Jaga 0, Wisła 3, Legia 3 i na koniec trzy drużyny po 30 i tutaj jesteśmy najlepsi w małej tabelce. :-)

Scenariusz SF ale czemu nie.

W takim razie jestem ZA :D

flamengista 28.11.2010 19:25

Tosik poczuł rękę i poleciał, jakby dostał strzała w plecy ze strzelby gładkolufowej. Ja bym karnego nie dał, ba - dałbym Poloniście żółtko.

Relacja z meczu w lidze+ stronnicza - pokazują rajdy Gancarczyka, z których nic nie wynikało a identycznych szarż Kirma nie pokazano w ogóle. Ktoś kto nie oglądał meczu a widział skrót, mógł odnieść wrażenie że w II połowie Wisła miała 2 akcje w ataku.

PoloniaDumaStolicy 28.11.2010 19:39

Nie wiem jak tak słaba Wisła mogła wywieźć punkty z K6. Tym bardziej, że Polonia powinna strzelić kilka goli. Niestety drużyna nie wykorzystuje dobrych sytuacji.

Śmiejecie się na kilka stron z dziewczyny Wojciechowskiego, to wklejcie zdjęcia swoich modelek.

Co do Małeckiej. Życzyć tylko połamania kończyn albo na boisku albo poza boiskiem.

flamengista 28.11.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1019121)
Nie wiem jak tak słaba Wisła mogła wywieźć punkty z K6. Tym bardziej, że Polonia powinna strzelić kilka goli. Niestety drużyna nie wykorzystuje dobrych sytuacji.

Śmiejecie się na kilka stron z dziewczyny Wojciechowskiego, to wklejcie zdjęcia swoich modelek.

Co do Małeckiej. Życzyć tylko połamania kończyn albo na boisku albo poza boiskiem.

Kolego - wypad!! Ale w podskokach. Cierpliwość i gościnność się skończyła.

Nie będzie obrażania zawodników Wisły na tym forum. I to jeszcze przez kibiców innych klubów.

Nie cytujcie tego jegomościa - szkoda czasu.

mgła 28.11.2010 19:46

Cytat:

Nie wiem jak tak słaba Wisła mogła wywieźć punkty z K6.

Odpowiedź jest prosta: jesteście słabsi od takiej słabej Wisły pokazuje to ilość punków, miejsce w tabeli i dzisiejszy mecz

Oj oby wywalczyć na trudnym terenie za tydzień 3 pkt, wzmocnić się w przerwie i jesteśmy w grze :) kto by pomyślał we wrześniu...

wiertar 28.11.2010 19:49

ej no panowie1!! chciałem się spytac jaka frekwencja była i po ile bilety;)

PhantomRanger 28.11.2010 20:04

Żal Mu dupę ściska, że ich napastnicy to kompletne zera? Ich gwiazdorzy od 3 kolejki tego sezonu zjeżdżają po równi pochyłej. Wisła jest słaba to fakt, ale widać Polonia to drużyna, która jest jeszcze większym dnem. U nas nikt nie jest tak ograniczony, aby życzyć graczom przeciwnej drużyny, aby ktoś go połamał.

szlaQ 28.11.2010 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1019095)
To teraz prośba o kolejkę marzeń:

Cracovia - Legia 2 (będzie bardzo ciężko, niestety)
Arka - Wisła 1x (do zrobienia)
Jaga - WKS x2 (do zrobienia, bo WKS jest aktualnie 3 drużyną ostatnich powiedzmy 6 kolejek)

i zimujemy na pierwszym miejscu, po najgorszej rundzie od gdzieś 1990 roku :)

Nie ma szans :-P ;) zremisujecie z parchami a My pykniemy śledzi ...

Emenems81 28.11.2010 20:44

Mimo, ze dla Nas lepszy bylby remis badz zwyciestwo parchow.. to ja i tak jestem za tym, zeby dostali solidny wpier**** :-)

0 22 28.11.2010 20:46

Myślę, że wy zremisujecie (Arka u siebie nie przegrywa, a Wy na wyjazdach jesteście średni - nie wygracie 3 z rzędu). Ale zgadzam się, że my pewnie przegramy. Każdy kolejny mecz gramy slabiej, a Cracovia będzie nakręcona ostatnim meczem.

Ale i tak w perspektywie wiosny i łatwiejszego terminarza i w kontekście fatalnej rundy - max 3 pkt do Was (choć pewnie 1) jest odrabialne.

Kandzior 28.11.2010 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1019166)
Myślę, że wy zremisujecie (Arka u siebie nie przegrywa, a Wy na wyjazdach jesteście średni - nie wygracie 3 z rzędu). Ale zgadzam się, że my pewnie przegramy. Każdy kolejny mecz gramy slabiej, a Cracovia będzie nakręcona ostatnim meczem.

Ale i tak w perspektywie wiosny i łatwiejszego terminarza i w kontekście fatalnej rundy - max 3 pkt do Was (choć pewnie 1) jest odrabialne.

Nie sądzę. My w Gdyni wygrać musimy, jeśli chcemy mieć spokojną zimę. No i wydaje mi się, że Wy co najmniej zremisujecie w Kałuży, przegranej raczej Wam nie wróżę.

flamengista 28.11.2010 21:00

Cytat:

Bez przesady. Coś się zmieniło od tej kolejki w kwestii Cracovii i jej formy? Nie. Pasy to dalej najsłabsza drużyna ekstraklasy. I nawet słabo grająca Legia raczej ją ogra.

Co do naszego meczu. Wielu zapomina, na jakiej nawierzchni przyjdzie nam grać. To będzie wielki atut gospodarzy, więc o jakiekolwiek punkty w Gdyni będzie trudno.

A i tak w tej rundzie ugraliśmy znacznie więcej, niż powinniśmy. Przy obecnym składzie zakrawa to na cud.

rafkur 28.11.2010 21:00

Cytat:

Gość wymiata :rotfl:

"Dziewczyna Wojciechowskiego " :rotfl::rotfl::rotfl:

Kuwa on na prawdę musi mieć z 12 lat skoro na klasyczną blacharę która łazi za kasiastym kmiotem ( w dodatku starym ramolem ) mówi "jego dziewczyna" :rotfl:
Swoją drogą to ma ktoś może zdjęcie Wojciechowskiego w złotym łańcuchu? Bo że w takowym łaził to więcej niż pewne.
Noż kuwa : "dziewczyna Wojciechowskiego" )))))))))))))

edit: nie dawajcie mu czasami bana jeżeli mogę o to prosić. W każdej społeczności musi być jakiś wioskowy głupek !

mr_kwolf 28.11.2010 21:01

Cytat:

ale łatwiejszego terminarza od kogo? Od nas? My mamy u siebie Lecha, Jage, Polonie, Bełchatów u siebie, wy tylko nas i Polonie z tego towarzystwa. Może i Śląsk macie a my nie a oni na wiosne mogą być groźni.

kreseq 28.11.2010 21:02

Nie wyzywac sie na nim. Przegrali mecz, ktory mogeli zremisowac ( powiedzmy to szczerze ze byla taka szansa ), na trybunach malo ludzi, przyspiewki bez ladu i skladu, ciskanie sniegiem w graczy, forum od rana nie dziala, duzo straty do czolowych druzyn, Wojciechowski na tronie, Janas na lawce...ma prawo sie zdenerwowac :D

Przestrzegam optymistow przed Cracovia i Arka ;)

Terminarz to akurat Legia ma fajny a Wisla tez nie taki zly :D Slask,Belchatow ? No bez przesady :D Forma ma isc w gore i jak chce sie MP to takich sie wciaga nosem ;) Powazniej mowiac : Kazdy pogubi punkty, jednak mi sie terminarz nasz podoba i tyle :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl