![]() |
Cytat:
Pytanie z innej beczki. W sprawach budżetowych obowiązuje zwykła większość, czy bezwzględna? Bo to dosyć zasadnicza różnica. |
Czyli raczej nie ma się co spodziewać problemów z przydzieleniem dodatkowej kasy ?
|
A ja mam pytanie ile osób bierze udział w jutrzejszym jakże ważnym dla Nas głosowani? i ile głosów
jest potrzebnych dla przegłosowania dodatkowej kasy na dokończenie budowy stadionu? |
Cytat:
|
Markus napisał:
Cytat:
Przed wyborami przykleić temat na kogo nie głosujemy i wpisywac takie nazwiska działające na szkodę Wisły a tym samymi Krakowa. Nie wystarczy tylko nie głosować, trzeba jeszcze odradzać innym ! A jutro wszyscy na Plac Wszystkich Świętych ! I jazda, jazda... |
Punkt 9 na placu :) I jedziemy!
|
Cytat:
To ten pan??? Grzegorz Stawowy http://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=15031 warto go zapamietać |
Rada zaczyna się o godzinie 10.00. Sprawa naszego stadionu jest punktem nr 5.
Głosowanie? Bóg jeden raczy wiedzieć, ale pewnie późnym popołudniem lub wręcz wieczorem. |
Cytat:
|
|
No dobra będzie 30 mln dodatkowe na dokończenie juz prowadzonych prac. A co z murawą i resztą? Ponoć jeszcze 25mln brakuje?
|
Cytat:
|
W Radiu Kraków właśnie podano, że na sesji jest kilkudziesięciu kibiców Wisły :]. Wypowiedzi kilku były na antenie.
Wydaje się, że radni przegłosują tą poprawkę w budżecie. Podziękowania dla wszystkich, którzy poświęcili swój czas i poszli na sesję. |
|
Gratulacje heh
|
Cytat:
|
Swoją drogą, ale kure#$@#% nudne są te obrady... Wytrzymałem dwie godziny...
Gościu na mównicy mówi swoje, reszta czyta gazety... ****a, oni za to kasę biorą... |
Cytat:
Ważne by ktoś został przy rozpatrywaniu punktu 19, czyli tej interesującej nas zmiany w budżecie. Dobrze byłoby posłuchać dyskusji nad projektem tej uchwały i poznać stanowisko radnych i to jak głosują. Szkoda, że obrady nie są dostępne w wersji online, tak jak to jest np. w Warszawie. |
To trzeba było przyjść i posłuchać.
|
jak tam głosowanie, wie ktoś coś ?
|
Z tego co się dowiaduję, to dopiero w godzinach wieczornych (ok 19). A z rzeczy, które wiem na pewno okazuje się, że Pani Jantos jest tak otwarta na nasze argumenty jak beton z pzpr za ich najlepszych lat. :/ Co za babsko, ludzie.
|
Trwa jałowa dyskusja w Radzie Miasta, różne pytania, które nic nie wnoszą do tematu... Głosowanie ma być podobno na zakończenie obrad...
Co do pani Jantos, z dzisiejszego DP (jak ktoś wklejał, to przepraszam, nie moge teraz przegladnac tematu): Małgorzata Jantos (PO) Hala widowiskowo-sportowa: TAK To dobry pomysł. Musimy się przyjrzeć jak zostanie rozłożona spłata kredytu, na jaki okres czasu. Stadion Wisły: NIE WIEM Jestem strażnikiem pieniędzy wszystkich mieszkańców Krakowa. Hala Wisły: TAK Jeżeli marszałek wywalczył 8 mln euro, to szkoda żeby przepadły. A także: Marta Patena (PO) Hala widowiskowo-sportowa: TAK Jestem za, ale pytanie o lokalizację i finansowanie - czy akurat z kredytu. Stadion Wisły: NIE Czy całe miasto ma finansować hobby nielicznej grupy ludzi? Hala Wisły: NIE Jestem przeciwko wydawaniu pieniędzy głównie na igrzyska. Są pilniejsze potrzeby naszego miasta. |
Ach, ta pani Jantos. Jak się uprze swojego, to za żadne skarby nie zmieni zdania.:-/
|
Patena to chyba miała gwoździa w kołysce...
|
Cytat:
|
Czy całe miasto ma płacić pensje biurokratą z urzędu miasta i rady takich jak pani Patena. Sorry ale czy 6 mln ludzi, by tylu kibiców ma Wisła wg ankiety pod patronatem UEFA to jest nieliczna grupa?
|
Nie wytłumaczysz,jak ktoś się uprze i zaweźmie to tak jest....w życiu na stadionie nie była ale wie niby wszystko,czasami to na prawdę żałuję że urodziłem się w takim kraju :/
Jak na razie to nie tragedia,ale wyobraźcie sobie sytuacje w której to głos takiej cipy ma decydować o stadionie... |
Rady nie przerwano. Wyborcza przesadza
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl