Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

FraMat 22.02.2016 14:28

http://www.sport.be/fr/jupilerprolea...icle_ID=757321

W skrócie: nie znalazł się w kadrze meczowej, bo przebywa w Polsce, gdzie finalizuje transfer do Wisły Kraków

BlurgH 22.02.2016 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1430054)
Jeśli RW tak jak piszesz, nie gra profesjonalnie w pilke nożną, to rozumie ze wypozyczamy go ze sklepu z warzywami.

Aż dziw bierze ze zwykłego amatora chcą zatrudnić...

Wiesz... skoro na testy przyjeżdżają rumuńscy studenci z wymiany ? :rotfl:

For_FuN_ 22.02.2016 15:07

Niedawno to był tutaj też niejaki Burdenski, więc Wolski nie dziwi. Konsekwencja jest. Zwłaszcza po szrocie z letniego okienka, jak wspominani Crivellaro, Cywka i Popović.
W tej Belgii, to już nawet na lewej obronie próbowano go wystawiać, bo do niczego więcej się chłopak(przepraszam, już facet) nie nadaje.

Merkury 22.02.2016 15:16

Widzę, że klub w dalszym ciągu szuka zawodników po wysypiskach śmieci. Wolski to szrot jakich mało. Dodatkowo fizycznie po wysiadywaniu na ławce bądź trybunach jest na pewno w super dyspozycji. Jaja jak berety. Cupiał reaktywacja bis.

63.5 Kg 22.02.2016 15:26

.......icie tak ze slabo...

Ludzi co Wy się zatrzymaliście w najlepszych latach??
Dzisiaj walczymy o utrzymanie a wy .......icie jakie to zle transfery ten klub przeprowadza...
Cieszcie się ....a ze w ogole się cos dzieje...

Kurz 22.02.2016 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1430062)
Widzę, że klub w dalszym ciągu szuka zawodników po wysypiskach śmieci. Wolski to szrot jakich mało. Dodatkowo fizycznie po wysiadywaniu na ławce bądź trybunach jest na pewno w super dyspozycji. Jaja jak berety. Cupiał reaktywacja bis.

Wystarczy, że wygra rywalizację z Cywką, Crivellaro i Popoviciem, żebyśmy nie musieli wystawiać w środku pola lewego obrońcy. To już będzie jakiś progres :).

Fiti 22.02.2016 15:48

Powiem tylko tyle: poczekajcie chociaż aż chłopak raz kopnie piłkę w koszulce z Białą Gwiazdą

bonawentura 22.02.2016 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1430064)
.......icie tak ze slabo...

Ludzi co Wy się zatrzymaliście w najlepszych latach??
Dzisiaj walczymy o utrzymanie a wy .......icie jakie to zle transfery ten klub przeprowadza...
Cieszcie się ....a ze w ogole się cos dzieje...

Można było to wszystko sto razy lepiej przeprowadzić, by wyprowadzić klub na prostą. Niestety, skoro decydujemy się na Tadzia Pawłowskiego w trakcie sezonu, w którym rzekomo walczymy o utrzymanie, bo Kazek Moskal nie sprostał, nie jest godzien etc. (przecież przegrał z Cracovią - o zgrozo), to ja dyplomatycznie rzecz ujmując pozostawię sobie ten Twój post bez komentarza.

Coglin 22.02.2016 22:12

.......enie o tych transferach. .... wielki będzie.
Tak samo jak ze sponsorem. Która to już runda czekania na cud?
Nie znudziło wam się?
Walczymy o utrzymanie i tyle.
Kto chce przyjść do takiego klubu?

Dzimi 22.02.2016 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1430065)
Wystarczy, że wygra rywalizację z Cywką, Crivellaro i Popoviciem, żebyśmy nie musieli wystawiać w środku pola lewego obrońcy. To już będzie jakiś progres :).

Ale trzeba by się też pozbyć tej wymienionej trójki, szkoda utrzymywać darmozjadów na ławce. Przesunąć ich do rezerw i sami sobie znajdą nowy klub.

krzaq12 22.02.2016 22:30

4-4-2 to bardzo fajna taktyka, ale pod warunkiem że ma się ogarnięty środek pola, my mamy Urygę, Popovica, Crivellaro i Cywkę, więc niech już ten Wolski przyjdzie naprawdę.......... bo gorszy od tych asów nie będzie, a że kibicuje innemu klubowi, trudno, jesteśmy w ujowej sytuacji, każdy ptk, każda zdobyta bramka się liczy więc nie narzekajcie.

Merkury 22.02.2016 22:52

Zasadnicze pytanie czy w chwili obecnej Wolski jest lepszy od naszych asów? Zmieniliśmy Jankowskiego na Ondraska i co mamy to samo pod względem zmarnowanych sytuacji.

Karherop 22.02.2016 23:18

Nie przypuszczałem, że aż tak bardzo nasza gra jest zależna od Mączyńskiego. Dopiero teraz widać, że bez niego nasz środek piszczy i kwiczy z bólu.

Na papierze dokonaliśmy porządnych transferów, a w praktyce - w kluczowej formacji, czyli środku pola leżymy po całości.
Nawet najlepsi skrzydłowi, napastnicy i obrońcy będą tłem, jeśli rządzić i dzielić ma w środku Uryga z Cywką.

Co dalej? nie chcę być złym prorokiem.

mitmichael 22.02.2016 23:59

Niech juz ten Brlek przyjdzie, gorszym od Urygi byc nie mozna a byc moze bedzie potrafił dobrze podawac do przodu

Wojtas 23.02.2016 00:48

Na jakiej pozycii grał ten student? jak na pozycjii Urygi to oplacic mu akademik i wyzywienie i podpisac kontrakt a Uryga do Korei Polnocnej.

manson777 23.02.2016 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1430197)
Niech juz ten Brlek przyjdzie, gorszym od Urygi byc nie mozna a byc moze bedzie potrafił dobrze podawac do przodu

a potem zonk...
Brlek przyjdzie
ktoś przytuli kaskę za to że go wcisnął do frajera
kolo zagra 7 spotkań w Wiśle
rozwiążą kontrakt bo się okazał ogórem do sześcianu
a za 5 lat Wisła zmuszona wyrokiem sądu zapłaci mu za resztę kontraktu
czyli + - 200 tys ojro + odsetki ustawowe

brzmi znajomo :help:
bym się tak nie rozpędzał...

cfa 23.02.2016 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1430310)
a potem zonk...
Brlek przyjdzie
ktoś przytuli kaskę za to że go wcisnął do frajera
kolo zagra 7 spotkań w Wiśle

To ja mam inny pomysł, może Wisła Kraków z klubu sportowego przeistoczy się w klubo-kawiarnię. Wtedy nie będzie trzeba się martwić o sprowadzanie piłkarzy i inne pierdoły takiej jak tutaj zacytowane.
Czasem czytacie co piszecie? Ja piszę głupie posty ale to się w palę nie mieści. O a jak gość nie przyjdzie do Wisły, a za 2 lata będzie grał w Serie A lub Premiership albo innej Bundeslidze to będziesz pisał, kurcze no mieliśmy go na celowniku ale ten zjeb Kapka spieprzył sprawę jak zawsze ...

Patryko 23.02.2016 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1430310)

A co w tym dziwnego? To jest liga europejska, a nie mistrzostwa Uralu wschodniego. Tutaj elementarne mechanizmy zabezpieczające stosunki klub-gracz działają. Kontrakty są podpisywane przez obie strony dobrowolnie.
Nie było winą Jovanica, że klub nie płacił mu na czas, miał prawo pociągnąć klub do odpowiedzialności i to zrobił. To samo w przypadku Genkova. W brodę niech sobie plują władze Wisły, które doskonale znały konsekwencje niepłacenia kontraktów na czas.

manson777 24.02.2016 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1430340)
To ja mam inny pomysł, może Wisła Kraków z klubu sportowego przeistoczy się w klubo-kawiarnię. Wtedy nie będzie trzeba się martwić o sprowadzanie piłkarzy i inne pierdoły takiej jak tutaj zacytowane.
Czasem czytacie co piszecie? Ja piszę głupie posty ale to się w palę nie mieści. O a jak gość nie przyjdzie do Wisły, a za 2 lata będzie grał w Serie A lub Premiership albo innej Bundeslidze to będziesz pisał, kurcze no mieliśmy go na celowniku ale ten zjeb Kapka spieprzył sprawę jak zawsze ...

równie dobrze za dwa lata zagra w Pernambuco
jest to dokładnie tak samo prawdopodobne :haha:

manson777 24.02.2016 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1430356)
A co w tym dziwnego? To jest liga europejska, a nie mistrzostwa Uralu wschodniego. Tutaj elementarne mechanizmy zabezpieczające stosunki klub-gracz działają. Kontrakty są podpisywane przez obie strony dobrowolnie.
Nie było winą Jovanica, że klub nie płacił mu na czas, miał prawo pociągnąć klub do odpowiedzialności i to zrobił. To samo w przypadku Genkova. W brodę niech sobie plują władze Wisły, które doskonale znały konsekwencje niepłacenia kontraktów na czas.

no lol

zwłaszcza w przypadku Jovanicia....

weź sobie przypomnij o co chodziło z Jovaniciem a nie pisz pierdoł

bódyń 24.02.2016 09:14

I ze Wolski tutz tuz i w Wiśle panika
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...971,1,727.html

i trener jedno a kapitan swoje
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ow,nId,2150145

cfa 24.02.2016 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1430367)
no lol

Tak i klub był w 100% bez winy, tak jak z Genkovem i kilkoma innymi.
A z Twoich postów wynika, że musimy kontraktować Messich, Suarezów i podobnych topowych piłkarzy bo Ci ze słabszych lig nic nie wniosą, nie są nic warci ... szlag mnie trafia jak czytam takie coś, wieczne marudzenie. Ten nie bo wrzuca na tt posty z Legią, tamten kiedyś był widziany na terenie sraxy, a ktoś tam inny ma ujowe poglądy polityczne ...

hunter 24.02.2016 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1430367)
no lol

Zanim kogoś posądzisz o pisanie "pierdoł" sam pomyśl trzy razy. Jovanić i Jovanović to było dwóch różnych ludzi tak dla przypomnienia. I obaj rozstali się z Wisłą w różnych okolicznościach, a akurat Jovanić rozstał się z tego powodu który opisał kolega patryko.

Paweł 24.02.2016 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1430372)
I ze Wolski tutz tuz i w Wiśle panika
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...971,1,727.html

Co to w ogóle za bzdury? Wisła zapewniła sobie procent od transceru zawodnika... wypożyczonego? "Przeglad" już chyba kompletnie upadł.

KOALIK 24.02.2016 10:42

Problemu by nie było, gdyby wyżej wymienieni parodyści zagraniczni sprowadzeni za grube pieniądze sprawdzili się w Wiśle, a wiadomo jak to było. Swoją grą doprowadzili do największego kryzysu sportowego i finansowego (mieli w większości kontrakty, których Wisła nie była w stanie realizować na bieżąco, bo nie miała z czego) od kilkunastu lat (jesień 2011 r.), który trwa do dnia dzisiejszego.

Żaden z nich nie sprawdził się na Reymonta, a co najważniejsze żaden z nich po odejściu z Wisły też nie zanotował postępu, a wręcz regres (Jovanić, Jovanović, Bunoza, Jirsak, Iliev, Lamey, Jaliens, Kirm, Genkow, itp).

bódyń 24.02.2016 11:08

Wolski wypozyczony
https://www.facebook.com/16757137659...type=3&theater

http://www.90minut.pl/news/262/news2...-do-Wisly.html

sl@y 24.02.2016 11:08

Szczerze, nawet jak przyjdą Wolski i ten chorwat to wątpię czy zbawią Wisłę...... nie z Pawłowskim na ławce, z lepszym trenerem, ośmielę się stwierdzić że nawet z Moskalem w tych dwóch meczach byłyby 4 pkt.

bódyń 24.02.2016 11:13

W dla mnie rozncia bedzie kolosalna. W srodku w meczu Łęczną byla dziura w środku ogromna

Szajba_ 24.02.2016 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1430386)

i "ukryty" z glownej:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lkarzem_wisly/

Fugiel 24.02.2016 11:22

No i jest ...

wiesniak842 24.02.2016 11:22

Mam dziwne przeczucie, ze pilkarsko bedzie to powrot do Ekstraklasy na poziomie Cywki. Obym sie mylil.

Mysciak 24.02.2016 11:47

Nie wiem w jakim celu są te negatywne opinie, nie sprawdzi się to go odpalimy po pół roku i po problemie.

wolfy 24.02.2016 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mysciak (Post 1430393)
Nie wiem w jakim celu są te negatywne opinie, nie sprawdzi się to go odpalimy po pół roku i po problemie.

Zgadza się.
Dla niektórych najlepiej byłoby albo zatrudnić Messiego, albo usiąść i płakać.
Nie stać nas na lepszych piłkarzy, bierzemy takich jakich jesteśmy w stanie utrzymać.

manson777 24.02.2016 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1430377)
Tak i klub był w 100% bez winy, tak jak z Genkovem i kilkoma innymi.
A z Twoich postów wynika, że musimy kontraktować Messich, Suarezów i podobnych topowych piłkarzy bo Ci ze słabszych lig nic nie wniosą, nie są nic warci ... szlag mnie trafia jak czytam takie coś, wieczne marudzenie. Ten nie bo wrzuca na tt posty z Legią, tamten kiedyś był widziany na terenie sraxy, a ktoś tam inny ma ujowe poglądy polityczne ...

czytaj http://www.przegladsportowy.pl/pilka...615,1,727.html

manson777 24.02.2016 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1430381)
Zanim kogoś posądzisz o pisanie "pierdoł" sam pomyśl trzy razy. Jovanić i Jovanović to było dwóch różnych ludzi tak dla przypomnienia. I obaj rozstali się z Wisłą w różnych okolicznościach, a akurat Jovanić rozstał się z tego powodu który opisał kolega patryko.

naprawdę? ojejeczku myślałem że to ten sam tylko ktoś się pomylił :haha:

i tak se napisał jak napisał :rotfl:

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...615,1,727.html

s1mone 24.02.2016 12:06

Ja się nie boje o niego piłkarsko, na pewno nie będzie to powrót typu Cywki, bo w przeciwieństwie do niego Wolski potrafi grać w piłkę.

Kwestia tego czy pokaże swoje możliwości czy tak jak Popovic raz błyśnie, a potem wielkie g.

Skoro już do nas trafił to życzę mu jak najlepiej. Mam nadzieję, że ze zwykłej przyzwoitości zaprzestanie tweetowania opraw Legii na swoim profilu na czas pobytu u nas.

Markfire20 24.02.2016 12:13

Myślę, że Wolski może nam pomóc. W Mechelen grał więc jest gotowy do gry na maksymalnych obrotach przez 90 minut. To może być ten rozgrywający, który pozwoli nam utrzymać się w ekstraklasie.

markowywislak 24.02.2016 12:15

będzie mógł Wolski zagrać w sobotę przeciwko BB??

Szajba_ 24.02.2016 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1430403)
będzie mógł Wolski zagrać w sobotę przeciwko BB??

tak (10 znakow)

hunter 24.02.2016 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1430400)
naprawdę? ojejeczku myślałem że to ten sam tylko ktoś się pomylił :haha:

i tak se napisał jak napisał :rotfl:

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...615,1,727.html

BRAWO! Umiesz używać google. Jestem pod wrażeniem.

A teraz trochę faktów a nie jeden artykuł sprzed trzech lat.

Cytat:

Milan Jovanić trafił do Wisły Kraków w 2010 roku, przez dwa sezony zagrał tylko w sześciu meczach ligowych. W grudniu 2012 roku rozwiązał kontrakt z powodu zaległości finansowych i pozwał klub, domagając się wypłaty wszystkich pieniędzy z pięcioletniego kontraktu. Mirko Poledica, szef związku serbskich piłkarzy podał na Twitterze, że Serb proces wygrał. Wisła ma mu zapłacić 512 tysięcy euro!
info ze stycznia 2016

Zerwał jednostronnie kontrakt bo mu się tak zachciało. I do tego sąd uznał, że to słuszna zachcianka! :lol:

Nie brnij już dalej w swojej gafie, pomyliłeś się, posyp głowę popiołem i po temacie. Jovanić zerwał kontrakt z Wisłą, bo ta mu zalegała kasę. Sąd przyznał mu rację i tyle.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl