![]() |
Wypowiedź Burligi odnośnie przenosin,
czy tylko ja odnoszę wrażenie że jest jakaś aluzja do sprawy z Cierzniakiem "W klubie przedstawiłem swoje stanowisko jasno, nie pozostawiałem żadnych niedomówień, chciałem, żeby wszystko było między mną i klubami w porządku. Miałem kilka opcji, ale Jagiellonia była najbardziej zdeterminowana i najbardziej konkretna. Nie było żadnego układania się z kimś za plecami którejś z zainteresowanych stron. Zarówno ja, jak i Jagiellonia i Wisła wszystko załatwiliśmy w cywilizowany sposób – mówi nowy zawodnik Żółto-Czerwonych i dodaje - Nie ma spalonych mostów. To, że nie dogadamy się w Wiśle stało się jasne już wcześniej. Wydaje mi się, że w klubie nikt nie miał do mnie żadnych pretensji, bo o wszystkim informowałem odpowiednio wcześniej." |
Wypowiem się nt. transferu sreru którym niektorzy ostatnio mocno żyją.
wg. mnie jeśli pilkarz chorwacki nie rozwiążę sam kontraktu, to go w Wiśle w tej rundzie nie będzie. Dlatego moze hajs z Łukasza pojdzie do kieszeni Chorwata, ten rozwiąże umowę i podpiszę z Nami za free. Wg. mnie to jedyna opcja - jeśli w ogóle jest temat tego chłopa. Biorąc pod uwage wypociny medialne polskie i chorwackie niby coś jest na rzeczy, ale sami dobrze wiemy ze papier przyjmie każdy tekst. Biorąc pod uwagę wszelkie przepisy, mozemy się tak bujać z Nim do 31 marca. Jeśli do tego dnia nie przyjdzie, to juz nie będzie miał możliwości grać w Wiśle w rundzie wiosennej 2015/2016 |
Cytat:
|
Burliga pokazał że można grać fer w otwarte karty a nie jak cieżniak wodził wisłe za nos
|
Ponad 15 lat w Wisle zrobiło swoje, nie mogł sie zachowac jak Cierzniak, ktory jest zwykłym najemnikiem i ma gdzies czy bedzie to transfer z Wisły do Legii czy z Legii do Lecha. Na szczescie na prawdej obronie mamy kim grac, Jovic spisuje sie swietnie a i Bartosz swoja szanse wykorzystuje
|
Cytat:
|
Rezygnacja z Burligi dziwi, bo w dalszym ciągu jest wąska kadra, a jakość kilku piłkarzy, która z tego powodu ma abonament na grę (Boguski, Uryga) lub z braku laku siedzą na ławce rezerwowej (Buchalik, Crivellaro, Popović) jest słabsza od Łukasza.
Burliga na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesięcy zrobił postęp, stał się solidnym ligowcem i mimo wszystko w obecnej sytuacji byłoby lepiej mieć Burligę, bo jego nie wstyd wystawiać do składu. Co do rzekomo jego wysokiego kontraktu, to on miał przedłużaną umowę na początku 2013r., a więc już w czasach sporego kryzysu, dodatkowo przeszedł do Jagiellonii, więc akurat tego argumentu nie kupuję, biorąc pod uwagę, że z Crivellaro podpisano na trzy lata, a on był w kadrze klubu z Ekstraklasy z Portugalii i w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, a tam chyba zarobki są większe niż w Wiśle. |
Cytat:
A i może wydedukowałbyś dlaczego akurat 2 dni temu tak powiedział Ted i dlaczego rozwiązanie o którym mówie jest opcja. Żebyś jednak nie stracil cennego czasu, wyłożę : Jedyna opcja jest rozwiązanie kontraktu z klubem przez piłkarza (np. tak jak teraz robi Cierzniak) poniewaz 15 lutego zamknęło sie okienko w CH i odchodzić moga tylko wolni piłkarze których my do 31 marca mozemy do rozgrywek zglosić. Tak samo ma się sytuacji z Cierzniakiem jeśli chodzi o L. Koalik, zgadzam sie w 99% ale tez slyszalem ze podpisywał umowe na 3 lata to dostał "dobrze" bo to było za czasów Maskanta. |
To co ze zamknelo sie u nich okienko 15 lutego my mozemy kupywac do konca miesiaca. Wydaje mi sie ze nie ma to znaczenia
|
Cytat:
Akurat to jedyna pozycja, na której strata Burigi nie odbije się w ogóle na zespole. Burliga to nie Baszczu, żeby po nim płakać. Dzięki za walkę i chęci, do widzenia i powodzenia. Bez specjalnych emocji. |
Cytat:
Ktoś inny powinien się wydedukować w tym temacie. |
Ano masz racje.
Dojebałem, nie wiem w sumie jak to wymyslilem ... co nie zmienia faktu ze mamy taki stan kadrowy jaki mamy plus strata Burego. nie wygląda to za ciekawie z tyłu |
Cytat:
Wszystkiego dobrego w nowym klubie Bury :) Dzięki za te lata i mam nadzieję, że będzie ci dane kiedyś wrócić! |
Cóż, Prezes w wywiadzie dla wislaportal mówił że chcą sprowadzić rozgrywającego, po czym dodał że po kontuzji Mąki szukają jeszcze intensywniej, tymczasem sprzedał Burlige.
Więc kasa za Burego + zejscie z kontraktu Burego powinno to jeszcze przyśpieszyć(!) No chyba że rozmawialiśmy tylko z Chorwatem, nie udało się i żadnej alternatywy już nie mają, w taką amatorke co prawda nie wierze, każdy zdaje sobie sprawe że środek pola mamy dramatyczny i tu transfer jest koniecznością. |
Cytat:
Wypada Głowa/Guzmics -> wejdzie Sadlok wypada Sadlok -> wejdzie Pietrzak wypada Jović -> wejdzie Bartosz "Teoretycznie" możemy sobie "pozwolić na 2 kontuzjowanych w tej formacji. Mam nadzieję, że Kujawa lub Żemło zaprezentują na tyle dobrą formę, by po Bartoszu stali się kolejnymi młodymi którzy nie pękną w ekstraklasie. Może Pawłowski nie będzie musiał korzystać z ich usług. Jak będzie zobaczymy. Fakt faktem że ja i zapewne większość kibiców liczy, że odejście Burligi będzie się wiązało z przyjściem kogoś nowego np do środka pola, czy to ofensywny czy to defensywny pomocnik bardzo się przyda. A może i jest niezbędny... |
Cytat:
czemu? pomyśl |
od dluzszego czasu mowilo sie o odejsciu Burego - i zrobil to z klasa, gdzies wyczytalem ze ma jeden z najwiekszych kontraktow w Wisle , szkoda Burego ale bez przesady - nigdy nie byl i niebedzie to zawodnik NIEdoZastapienia, dziwi mnie jedynie ze Bury wybral takie zadupie jak Bialystok , niewierze zeby Jaga dawala az takie pieniadze zeby kusic tam zawodnikow , zwlaszcza ze kiedys pisalo tez cos o zagranicznym klubie , predzej bym podejrzewal ze Bury wyladuje gdzies w Lubinie , Szczecinie , Wroclawiu czy Gliwicach
|
Podobno plotki chodzą ze juz transferów nie będzie dopiero latem :/
|
podobno?
podobno TO! Podobno TAMTO! Podobno SRAMTO! Jejku!!!! Litości! |
Odnośnie Burego zagraniczne oferty na poziomie 2 Bundesligi więc zdecydował sie na Bialystol
|
Ze Wisla chciala Wolskiego
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/9hbwhd |
no wlasnie WTF? Pomysl niezly ale ktos wie czy to kaczka czy serio byly jakies rozmowy?
|
Ostatnio gdzieś był z nim wywiad - to jakiś piździoch i maruda. Do składu się nie łapał to zamiast zapierdalać za dwóch i każdą okazję poświęcić na trening, to on gdy były jakieś wolne dni to jechał do Polski, bo tęskni za rodziną i znajomymi :help:
|
hehe niczym Groskrojc, który grając w Stambule raz w tygodniu latał do Niemiec i po pół roku powiedzieli mu : Wypierdalaj.
News podał Eurosport. Twórca Morientesa w Legii i innych strzałów z dupy. Większą wiarygodność ma forum cracovi |
Cytat:
|
Cytat:
Co do zagranicznych klubów, to nie czarujmy się - Burliga nie wyrasta ponad ekstraklasę. To raczej przyzwoity zawodnik, miewa przebłyski - nic więcej. Idealny na Wisłę, idealny na Jagiellonię - niewiele więcej. Musiałby naprawdę mocno agent zadziałać. |
Cytat:
A to moze. Ja czytalem natomiast wypowiedz w chyba niemieckiej prasie trenera Galaty który twierdził ze z chłopem nie da sie pracować bo w kazdej wolnej chwili lata do domu. A i teraz jak patrze to niby fifa im anulowała ten zakaz bo spoznienie nie wynikało z winy klubu :) Bury miał ofertę z za granicy juz rok temu. Ale pogadajcie z nim w innym języku niz Nasz... |
Szkoda straszna widząc Burligę w barwach Jagi. Chłop naprawdę w piłkę potrafił grać, na obu stronach obrony był najlepszy w drużynie, do tego Polak i wychowanek, a ląduje w miejscu gdzie też pieniędzmi nie srają. Oddawanie takiego gościa za paczkę fajek, kiedy w drużynie jest cała masa piłkarzy którzy nic tej drużynie nie dają jest efektem wieloletniej degrengolady polityki naszego klubu...
Widząc Burego w barwach Jagi jest mi po prostu przykro... |
Dokladnie Burliga nasz chlopak,a to czasem gola strzelił ,do przodu poszedl.
Ale coz tam,lepiej takich wypychac a w klubie trzymac ludzi od ktorych niedobrze sie robi jak Crivellaro,Popovic ,Buchalik .No coz jakie transfery,taka polityka a miejsce w tabeli przestaje dziwić. |
Żenada to będzie wypożyczenie Wolskiego, który od odejścia z Legii, słownie jednego dobrego spotkania w pełnym wymiarze czasu nie rozegrał. Miały być transfery a tu wypożyczenie.
|
Żenadą jest to, że jeszcze nie śpisz. Ty byś się lepiej nadawał. Do orania pola.
|
Wojtas, to najpierw znajdz chetnych na wyzej wymienionych zawodnikow. Sadze, ze Popovic problemow nie bedzie mial ze znalezieniem klubu po tym sezonie, bo pewnie nie przedluza mu kontraktu. A czy to bedzie jakis slaby w ekstraklasie czy 1 liga to juz inna kwestia. Chociaz jak dla mnie to na rok na lawke moglby zostac, jezeli bylyby poczynione jakies transfery czy to w tym czy w letnim okienku.
|
http://i68.tinypic.com/10wvdi0.jpg
http://i68.tinypic.com/wum6oi.jpg I jeszcze w Przegladzie http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...do-ekstraklasy A gdzi eindziej pisza, że to nieaktualne http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ow,nId,2147794 |
jak dla mnie gówniany pomysł jak skur.wysyn, co to ma być rewanż za cierzniaka?
|
Cytat:
Z Mąką może być ciekawa para choć nadal brakuje defensywnego pomocnika (Uryga poziom II liga). |
Cytat:
|
Że też w naszej sytuacji ktoś jeszcze potrafi wybrzydzać :D Zrozumcie potrzebujemy do środka pola na już kogoś kto będzie umiał zagrać dobrą piłkę do przodu i szybko się zaadaptuje w lidze polskiej. Jak dla mnie info na +
|
Mówi się o 2 nowych twarzach w Wiśle w przyszłym tygodniu.
Mam nadzieję, że oprócz Wolskiego podpiszemy jeszcze defensywnego pomocnika, wówczas zespół byłby kompletny i dawałby nadzieję na wyniki, obecnie brakuje nam przecież solidnego rozgrywającego i dobrej ósemki. Z całym szacunkiem dla Alana, natomiast on na chwilę obecną to jest poziom 1 ligi. |
Skoro FW tak podaje, to chyba coś może być na rzeczy.
|
Gdy Burliga odchodził za pierwszym razem to nikt nie plakał;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl