Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

slams 18.02.2016 15:32

Wypowiedź Burligi odnośnie przenosin,
czy tylko ja odnoszę wrażenie że jest jakaś aluzja do sprawy z Cierzniakiem

"W klubie przedstawiłem swoje stanowisko jasno, nie pozostawiałem żadnych niedomówień, chciałem, żeby wszystko było między mną i klubami w porządku. Miałem kilka opcji, ale Jagiellonia była najbardziej zdeterminowana i najbardziej konkretna. Nie było żadnego układania się z kimś za plecami którejś z zainteresowanych stron. Zarówno ja, jak i Jagiellonia i Wisła wszystko załatwiliśmy w cywilizowany sposób – mówi nowy zawodnik Żółto-Czerwonych i dodaje - Nie ma spalonych mostów. To, że nie dogadamy się w Wiśle stało się jasne już wcześniej. Wydaje mi się, że w klubie nikt nie miał do mnie żadnych pretensji, bo o wszystkim informowałem odpowiednio wcześniej."

szprotson 18.02.2016 15:38

Wypowiem się nt. transferu sreru którym niektorzy ostatnio mocno żyją.

wg. mnie jeśli pilkarz chorwacki nie rozwiążę sam kontraktu, to go w Wiśle w tej rundzie nie będzie.
Dlatego moze hajs z Łukasza pojdzie do kieszeni Chorwata, ten rozwiąże umowę i podpiszę z Nami za free.
Wg. mnie to jedyna opcja - jeśli w ogóle jest temat tego chłopa. Biorąc pod uwage wypociny medialne polskie i chorwackie niby coś jest na rzeczy, ale sami dobrze wiemy ze papier przyjmie każdy tekst.
Biorąc pod uwagę wszelkie przepisy, mozemy się tak bujać z Nim do 31 marca. Jeśli do tego dnia nie przyjdzie, to juz nie będzie miał możliwości grać w Wiśle w rundzie wiosennej 2015/2016

63.5 Kg 18.02.2016 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slams (Post 1429676)
Wypowiedź Burligi odnośnie przenosin,
czy tylko ja odnoszę wrażenie że jest jakaś aluzja do sprawy z Cierzniakiem

"W klubie przedstawiłem swoje stanowisko jasno, nie pozostawiałem żadnych niedomówień, chciałem, żeby wszystko było między mną i klubami w porządku. Miałem kilka opcji, ale Jagiellonia była najbardziej zdeterminowana i najbardziej konkretna. Nie było żadnego układania się z kimś za plecami którejś z zainteresowanych stron. Zarówno ja, jak i Jagiellonia i Wisła wszystko załatwiliśmy w cywilizowany sposób – mówi nowy zawodnik Żółto-Czerwonych i dodaje - Nie ma spalonych mostów. To, że nie dogadamy się w Wiśle stało się jasne już wcześniej. Wydaje mi się, że w klubie nikt nie miał do mnie żadnych pretensji, bo o wszystkim informowałem odpowiednio wcześniej."

Brawo i jeszcze raz brawo to się nazwywa pelna klasa....

daka.kodaka 18.02.2016 15:46

Burliga pokazał że można grać fer w otwarte karty a nie jak cieżniak wodził wisłe za nos

mitmichael 18.02.2016 15:54

Ponad 15 lat w Wisle zrobiło swoje, nie mogł sie zachowac jak Cierzniak, ktory jest zwykłym najemnikiem i ma gdzies czy bedzie to transfer z Wisły do Legii czy z Legii do Lecha. Na szczescie na prawdej obronie mamy kim grac, Jovic spisuje sie swietnie a i Bartosz swoja szanse wykorzystuje

Karherop 18.02.2016 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1429679)
Biorąc pod uwage wypociny medialne polskie i chorwackie niby coś jest na rzeczy, ale sami dobrze wiemy ze papier przyjmie każdy tekst.
Biorąc pod uwagę wszelkie przepisy, mozemy się tak bujać z Nim do 31 marca. Jeśli do tego dnia nie przyjdzie, to juz nie będzie miał możliwości grać w Wiśle w rundzie wiosennej 2015/2016

Sam Pawłowski powiedział 2 dni temu 'na razie nie biorę pod uwagę chorwackiego piłkarza'. To już nie sa tylko plotki medialne. Z jakiej paki klub miałby rozwiązać z nim kontrakt, skoro wie o realnym zainteresowaniu drugiego klubu? Bo z dobroci serca warto oddać za free podstawowego piłkarza drużyny?

KOALIK 18.02.2016 17:45

Rezygnacja z Burligi dziwi, bo w dalszym ciągu jest wąska kadra, a jakość kilku piłkarzy, która z tego powodu ma abonament na grę (Boguski, Uryga) lub z braku laku siedzą na ławce rezerwowej (Buchalik, Crivellaro, Popović) jest słabsza od Łukasza.

Burliga na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesięcy zrobił postęp, stał się solidnym ligowcem i mimo wszystko w obecnej sytuacji byłoby lepiej mieć Burligę, bo jego nie wstyd wystawiać do składu.

Co do rzekomo jego wysokiego kontraktu, to on miał przedłużaną umowę na początku 2013r., a więc już w czasach sporego kryzysu, dodatkowo przeszedł do Jagiellonii, więc akurat tego argumentu nie kupuję, biorąc pod uwagę, że z Crivellaro podpisano na trzy lata, a on był w kadrze klubu z Ekstraklasy z Portugalii i w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, a tam chyba zarobki są większe niż w Wiśle.

szprotson 18.02.2016 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1429696)
Sam Pawłowski powiedział 2 dni temu 'na razie nie biorę pod uwagę chorwackiego piłkarza'. To już nie sa tylko plotki medialne. Z jakiej paki klub miałby rozwiązać z nim kontrakt, skoro wie o realnym zainteresowaniu drugiego klubu? Bo z dobroci serca warto oddać za free podstawowego piłkarza drużyny?

jakbyś przeczytał cały post od deski do deski to byś zrozumiał sens.
A i może wydedukowałbyś dlaczego akurat 2 dni temu tak powiedział Ted i dlaczego rozwiązanie o którym mówie jest opcja.
Żebyś jednak nie stracil cennego czasu, wyłożę : Jedyna opcja jest rozwiązanie kontraktu z klubem przez piłkarza (np. tak jak teraz robi Cierzniak) poniewaz 15 lutego zamknęło sie okienko w CH i odchodzić moga tylko wolni piłkarze których my do 31 marca mozemy do rozgrywek zglosić.
Tak samo ma się sytuacji z Cierzniakiem jeśli chodzi o L.

Koalik, zgadzam sie w 99% ale tez slyszalem ze podpisywał umowe na 3 lata to dostał "dobrze" bo to było za czasów Maskanta.

wislakrakow124 18.02.2016 18:45

To co ze zamknelo sie u nich okienko 15 lutego my mozemy kupywac do konca miesiaca. Wydaje mi sie ze nie ma to znaczenia

El'kabat 18.02.2016 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1429701)
Rezygnacja z Burligi dziwi, bo w dalszym ciągu jest wąska kadra, a jakość kilku piłkarzy, która z tego powodu ma abonament na grę (Boguski, Uryga) lub z braku laku siedzą na ławce rezerwowej (Buchalik, Crivellaro, Popović) jest słabsza od Łukasza.

Burliga na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesięcy zrobił postęp, stał się solidnym ligowcem i mimo wszystko w obecnej sytuacji byłoby lepiej mieć Burligę, bo jego nie wstyd wystawiać do składu.

Co do rzekomo jego wysokiego kontraktu, to on miał przedłużaną umowę na początku 2013r., a więc już w czasach sporego kryzysu, dodatkowo przeszedł do Jagiellonii, więc akurat tego argumentu nie kupuję, biorąc pod uwagę, że z Crivellaro podpisano na trzy lata, a on był w kadrze klubu z Ekstraklasy z Portugalii i w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, a tam chyba zarobki są większe niż w Wiśle.

Burliga na skrzydle to pomyłka i chyba każdy z nas już to wie. Jest Bartosz i Jovic, ma kto grać.
Akurat to jedyna pozycja, na której strata Burigi nie odbije się w ogóle na zespole. Burliga to nie Baszczu, żeby po nim płakać.

Dzięki za walkę i chęci, do widzenia i powodzenia. Bez specjalnych emocji.

Karherop 18.02.2016 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1429706)
edyna opcja jest rozwiązanie kontraktu z klubem przez piłkarza (np. tak jak teraz robi Cierzniak) poniewaz 15 lutego zamknęło sie okienko w CH i odchodzić moga tylko wolni piłkarze których my do 31 marca mozemy do rozgrywek zglosić.
.

Bzdura. Sprzedać mogą w każdym momencie jeśli w kraju kupującego trwa okno transferowe. Zresztą przedmówcy już obalili Twoją śmieszną tezę.

Ktoś inny powinien się wydedukować w tym temacie.

szprotson 18.02.2016 20:31

Ano masz racje.
Dojebałem, nie wiem w sumie jak to wymyslilem ...

co nie zmienia faktu ze mamy taki stan kadrowy jaki mamy plus strata Burego.
nie wygląda to za ciekawie z tyłu

gypsy 18.02.2016 20:35

Cytat:

Łukasz chciał odejść, więc w tym wypadku Wisła niewiele mogła zrobić, szczególnie mając na uwadze naszą kondycję finansową.

Wszystkiego dobrego w nowym klubie Bury :) Dzięki za te lata i mam nadzieję, że będzie ci dane kiedyś wrócić!

TRZEBINIAnin 18.02.2016 20:55

Cóż, Prezes w wywiadzie dla wislaportal mówił że chcą sprowadzić rozgrywającego, po czym dodał że po kontuzji Mąki szukają jeszcze intensywniej, tymczasem sprzedał Burlige.
Więc kasa za Burego + zejscie z kontraktu Burego powinno to jeszcze przyśpieszyć(!)

No chyba że rozmawialiśmy tylko z Chorwatem, nie udało się i żadnej alternatywy już nie mają, w taką amatorke co prawda nie wierze, każdy zdaje sobie sprawe że środek pola mamy dramatyczny i tu transfer jest koniecznością.

Karherop 18.02.2016 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1429724)
Ano masz racje.
Dojebałem, nie wiem w sumie jak to wymyslilem ...

co nie zmienia faktu ze mamy taki stan kadrowy jaki mamy plus strata Burego.
nie wygląda to za ciekawie z tyłu

wg mnie tył jakoś ogarnie

Wypada Głowa/Guzmics -> wejdzie Sadlok
wypada Sadlok -> wejdzie Pietrzak
wypada Jović -> wejdzie Bartosz

"Teoretycznie" możemy sobie "pozwolić na 2 kontuzjowanych w tej formacji. Mam nadzieję, że Kujawa lub Żemło zaprezentują na tyle dobrą formę, by po Bartoszu stali się kolejnymi młodymi którzy nie pękną w ekstraklasie. Może Pawłowski nie będzie musiał korzystać z ich usług. Jak będzie zobaczymy.

Fakt faktem że ja i zapewne większość kibiców liczy, że odejście Burligi będzie się wiązało z przyjściem kogoś nowego np do środka pola, czy to ofensywny czy to defensywny pomocnik bardzo się przyda. A może i jest niezbędny...

manson777 18.02.2016 21:32

Cytat:

Rezygnacja z Burligi nie dziwi
czemu?
pomyśl

AntyMod 18.02.2016 21:51

od dluzszego czasu mowilo sie o odejsciu Burego - i zrobil to z klasa, gdzies wyczytalem ze ma jeden z najwiekszych kontraktow w Wisle , szkoda Burego ale bez przesady - nigdy nie byl i niebedzie to zawodnik NIEdoZastapienia, dziwi mnie jedynie ze Bury wybral takie zadupie jak Bialystok , niewierze zeby Jaga dawala az takie pieniadze zeby kusic tam zawodnikow , zwlaszcza ze kiedys pisalo tez cos o zagranicznym klubie , predzej bym podejrzewal ze Bury wyladuje gdzies w Lubinie , Szczecinie , Wroclawiu czy Gliwicach

konik28 18.02.2016 22:06

Podobno plotki chodzą ze juz transferów nie będzie dopiero latem :/

cudlaty 18.02.2016 23:06

podobno?
podobno TO!
Podobno TAMTO!
Podobno SRAMTO!
Jejku!!!! Litości!

funkykoval 18.02.2016 23:43

Odnośnie Burego zagraniczne oferty na poziomie 2 Bundesligi więc zdecydował sie na Bialystol

bódyń 19.02.2016 11:37

Ze Wisla chciala Wolskiego
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/9hbwhd

Szajba_ 19.02.2016 11:59

no wlasnie WTF? Pomysl niezly ale ktos wie czy to kaczka czy serio byly jakies rozmowy?

luke1906 19.02.2016 12:02

Ostatnio gdzieś był z nim wywiad - to jakiś piździoch i maruda. Do składu się nie łapał to zamiast zapierdalać za dwóch i każdą okazję poświęcić na trening, to on gdy były jakieś wolne dni to jechał do Polski, bo tęskni za rodziną i znajomymi :help:

szprotson 19.02.2016 12:04

hehe niczym Groskrojc, który grając w Stambule raz w tygodniu latał do Niemiec i po pół roku powiedzieli mu : Wypierdalaj.

News podał Eurosport. Twórca Morientesa w Legii i innych strzałów z dupy. Większą wiarygodność ma forum cracovi

Szajba_ 19.02.2016 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1429783)
hehe niczym Groskrojc, który grając w Stambule raz w tygodniu latał do Niemiec i po pół roku powiedzieli mu : Wypierdalaj.

no nie do konca tak bylo. Turcy go nie zdazyli zglosic do rozgrywek

wolfy 19.02.2016 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1429733)
dziwi mnie jedynie ze Bury wybral takie zadupie jak Bialystok , niewierze zeby Jaga dawala az takie pieniadze zeby kusic tam zawodnikow , zwlaszcza ze kiedys pisalo tez cos o zagranicznym klubie , predzej bym podejrzewal ze Bury wyladuje gdzies w Lubinie , Szczecinie , Wroclawiu czy Gliwicach

Być może tego właśnie potrzebował? Zadupia?

Co do zagranicznych klubów, to nie czarujmy się - Burliga nie wyrasta ponad ekstraklasę. To raczej przyzwoity zawodnik, miewa przebłyski - nic więcej. Idealny na Wisłę, idealny na Jagiellonię - niewiele więcej.
Musiałby naprawdę mocno agent zadziałać.

szprotson 19.02.2016 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szajba_ (Post 1429784)
no nie do konca tak bylo. Turcy go nie zdazyli zglosic do rozgrywek

A to moze. Ja czytalem natomiast wypowiedz w chyba niemieckiej prasie trenera Galaty który twierdził ze z chłopem nie da sie pracować bo w kazdej wolnej chwili lata do domu.
A i teraz jak patrze to niby fifa im anulowała ten zakaz bo spoznienie nie wynikało z winy klubu :)
Bury miał ofertę z za granicy juz rok temu. Ale pogadajcie z nim w innym języku niz Nasz...

Rob_Zombie 19.02.2016 21:23

Szkoda straszna widząc Burligę w barwach Jagi. Chłop naprawdę w piłkę potrafił grać, na obu stronach obrony był najlepszy w drużynie, do tego Polak i wychowanek, a ląduje w miejscu gdzie też pieniędzmi nie srają. Oddawanie takiego gościa za paczkę fajek, kiedy w drużynie jest cała masa piłkarzy którzy nic tej drużynie nie dają jest efektem wieloletniej degrengolady polityki naszego klubu...

Widząc Burego w barwach Jagi jest mi po prostu przykro...

Wojtas 20.02.2016 02:11

Dokladnie Burliga nasz chlopak,a to czasem gola strzelił ,do przodu poszedl.

Ale coz tam,lepiej takich wypychac a w klubie trzymac ludzi od ktorych niedobrze sie robi jak Crivellaro,Popovic ,Buchalik .No coz jakie transfery,taka polityka a miejsce w tabeli przestaje dziwić.

Merkury 20.02.2016 02:22

Żenada to będzie wypożyczenie Wolskiego, który od odejścia z Legii, słownie jednego dobrego spotkania w pełnym wymiarze czasu nie rozegrał. Miały być transfery a tu wypożyczenie.

Wesoły Romek 20.02.2016 02:37

Żenadą jest to, że jeszcze nie śpisz. Ty byś się lepiej nadawał. Do orania pola.

bob85 20.02.2016 02:56

Wojtas, to najpierw znajdz chetnych na wyzej wymienionych zawodnikow. Sadze, ze Popovic problemow nie bedzie mial ze znalezieniem klubu po tym sezonie, bo pewnie nie przedluza mu kontraktu. A czy to bedzie jakis slaby w ekstraklasie czy 1 liga to juz inna kwestia. Chociaz jak dla mnie to na rok na lawke moglby zostac, jezeli bylyby poczynione jakies transfery czy to w tym czy w letnim okienku.

bódyń 20.02.2016 07:41

http://i68.tinypic.com/10wvdi0.jpg
http://i68.tinypic.com/wum6oi.jpg
I jeszcze w Przegladzie
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...do-ekstraklasy
A gdzi eindziej pisza, że to nieaktualne
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ow,nId,2147794

WhiteDoctor 20.02.2016 09:24

jak dla mnie gówniany pomysł jak skur.wysyn, co to ma być rewanż za cierzniaka?

Bartosz 20.02.2016 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1429857)

Przy braku kreatywności naszego środka pola każdy pomysł na jego ożywienie zasługuje na aprobatę.

Z Mąką może być ciekawa para choć nadal brakuje defensywnego pomocnika (Uryga poziom II liga).

mitmichael 20.02.2016 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1429857)

Jaki znowu rewanz? przeciez nie przychodzi prosto z Legii a nie powinno nikogo obchodzic, ze kiedys tam grał. Przez Cierzniaka widze wszyscy sa przewrazliwieni, jezeli miałby byc wzmocnieniem to czemu nie, niech przychodzi. Chłopak ma talent ale za szybko wyjechał, kto wie moze w Polsce sie odbuduje tak jak wielu pilkarzy wracajacych z europejskich wojazy.

Eternit 20.02.2016 10:42

Że też w naszej sytuacji ktoś jeszcze potrafi wybrzydzać :D Zrozumcie potrzebujemy do środka pola na już kogoś kto będzie umiał zagrać dobrą piłkę do przodu i szybko się zaadaptuje w lidze polskiej. Jak dla mnie info na +

krzaq12 20.02.2016 11:24

Mówi się o 2 nowych twarzach w Wiśle w przyszłym tygodniu.
Mam nadzieję, że oprócz Wolskiego podpiszemy jeszcze defensywnego pomocnika, wówczas zespół byłby kompletny i dawałby nadzieję na wyniki, obecnie brakuje nam przecież solidnego rozgrywającego i dobrej ósemki.

Z całym szacunkiem dla Alana, natomiast on na chwilę obecną to jest poziom 1 ligi.

Paweł 20.02.2016 11:38

Skoro FW tak podaje, to chyba coś może być na rzeczy.

syryls 20.02.2016 12:17

Gdy Burliga odchodził za pierwszym razem to nikt nie plakał;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl