![]() |
Cytat:
|
Jeśli jeszcze raz ktoś mi powie że Brud to zdolny wychowanek Wisły prezentujący odpowiedni poziom gry to chyba zwariuje i chyba nie tylko ja...Te 30 min w dzisiejszym meczu przekonały chyba już definitywnie Probierza że Brud to nie ta liga...
A co do pozostałych to zdecydowanie - Jirsak, Lamey, Jaliens, Paljić, Garguł, Brud- DZIĘKUJEMY TYM Panom |
Ja bym do tego dodał Sobola - niestety ale metryki nie da się oszukać a ten zawodników przede wszystkim bazował na atrybutach fizycznych - nigdy nie był wirtuozem.
|
Nie Marcinie podziękujemy im w niedziele bo w tym meczu też muszą pokazać jak ładnie "walczą" "kopią" i jak bardzo im zależy
|
Cytat:
Cytat:
Sobol i Wilk time to say goodbay, podobnie Boguski i pseudo-zagraniczne gwiazdki z Jaliensem na czele! Dać szanse młodym Czekajowi, Kurcie, Chrapkowi i kupić młodych zdolnych. W Polsce są piłkarze, którzy nas wzmocnią, wzmocnić nas nie wzmocni Michał Pazdan, jest dobrym uzupełnieniem, wyrównaniem kadry ale pamiętać należy że wzmocnić mogą nas tylko gracze pokroju Abdou Razacka Traore i tutaj pole do manewru dla Jacusia Bednarza. Za darmo, czy też za małe sumy można naprawdę skleić super drużynę ale drużynę nie Polską, nie Zagraniczną a zrównoważoną. |
Cytat:
Po drugie Sobol to nie jest piłkarz, który bazuje tylko i wyłącznie na tym, że jest silny i dużo biega, to przede wszystkim niesamowita charyzma oraz inteligencja. Z Górnikiem nie zagrał najlepiej ale kto tam zagrał dobrze ? Rzucany z pozycji na pozycje, a to defensywny pomocnik a to prawy obrońca a to stoper... to jest przede wszystkim defensywny pomocnik który wrócił po ciężkiej kontuzji, dał bardzooo dobrą zmianę w derbowym spotkaniu. Ja uważam, że Sobol jest to piłkarz na tyle wyjątkowy i zasłużony że to on powinien powiedzieć kiedy kończymy. Moim zdaniem on w piłce osiągnął właściwie już wszystko co w tych warunkach mógł zrobić, zdobywał mistrzostwa, grał na mistrzostwach świata, zrobił awans na EURO, brakuje mu tylko awansu do CL aby mógł poczuć się spełniony. edit: I jeszcze podstawowe pytanie. Widziałeś kiedy kol wiek co w bramce wyprawia Kurto ? Jak obejrzysz sobie skróty meczów MEsy to raczej odechce Ci się dawania szansy Kurcie. |
Wisła bez Meliksona i Ilieva, za to z Brudem, Bednarzem i Probierzem, to sportowy dramat i katastrofa. Ci, którzy popierają pozbycie się tych pierwszych i dalszą pracę tych ostatnich, chcą ją nam zafundować.
|
Ciekawe ile Górnik chciałby zza Skorupskiego?
Naprawdę, dobry bramkarz. |
Cytat:
IMHO 1.5 ml to mało. |
Po dzisiejszym meczu spokojnie mozemy oddac Meliksona bo jak widac nastepcy - na przyklad Brud sa gotowi wypelnic luki i godnie reprezentowac barwy Wisly! Ha! Brawo Panie Jacku! Taki Brud nie tylko zastapi Meliksona a takze to Polak i nawet po przegranym meczu sie poplacze!!
Super! |
Cytat:
PS. No to teraz zacznie się okres sławetnych testów dla piłkarzy ,którzy mogą "wzmocnić" Wisłę w sezonie 2012/2013. 2/3 mieszkańców Azji Południowo-Wschodniej i państw Czarnego Lądu już szykuje się do długiej drogi.. Zwiedzą Wawel ,zrobią se zdjęcie z Kudłatym , kto wie może i nie wyjada głodni. |
Cytat:
|
No nic sprzedamy Meliskona i będziemy grali tym Danielem "nie na sprzedaż" Brudem, to jakieś chore w ogóle mówić w nowoczesnej piłce że kupujemy tylko Polaków, Wyjściowa 11:
Pareiko Jovanović - Cleber - Marcelo - Jovanic Paulista - Melikson - Cantoro - Uche Genkov - Penksa Równie szybo można skleić 11: dobrych Polaków, słabych Polaków, słabych obcokrajowców. Od razu zaznaczam że pisałem to na szybko i "na kolanie" Czekaje Brudy i cała reszta nas nie uratuję. Ciekawe co za tuzy piłkarskie przyjdą do nas w przyszłym sezonie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A do Twojego bełkotu z poprzedniego postu nawet ciężko się odnieść. Wypisałeś ni stąd ni zowąd skład z piłkarzami, którzy już od lat nie grają u nas. Na obronę wstawiasz bramkarza i jeszcze próbujesz przekonywać ludzi do swoich racji. Na koniec standardowo oskarżenia wobec Czekaja i Bruda. Tylko zauważ, że to nie oni są problemem. Bo ile więcej do gry wnosi Jaliens od Czekaja lub Jirsak od Bruda? Chyba nie muszę przypominać kto i o ile więcej zarabia... |
Cytat:
Jednak głównym problemem obecnie zbudowanej Wisły nie jest to jakie są parytety narodowościowe, ale to... jakie są parytety wiekowe. Ta drużyna nie rokuje. Gdzie są piłkarze 19-23 letni w pierwszym składzie, albo mający szansę na regularną grę? Niech to nawet będą obcokrajowcy, ale dobrze rokujący i młodzi, a nie tacy którzy najlepsze w karierze już pokazali. Gdybyśmy mieli w ten sposób budować drużynę co przez ostatnie dwa lata to byśmy ją na nowo budowali co 2-3 lata bez żadnego sukcesu. Na takiej drużynie nie da się też zarobić z transferów, czyli notowalibyśmy z czasem regres. Tutaj opowiadamy się za polityką jednokierunkową kiedy potrzebujemy hybrydy. Doświadczeni obcokrajowcy: Cleber, Pareiko Obcokrajowcy z rezerw klubów: Uche, Cantoro Młodzi Polacy z niższych lig: Błaszczykowski, Boguski Młodzi obcokrajowcy: Marcelo Polacy z naszej ligi (za kasę): Dudka, Zieńczuk Młodzi Polacy kosztujący kolosalne pieniądze Polacy: Żurawski, Kosowski, Głowacki Zawodnicy testowani: Diaz Zawodnicy testowani są krytykowani, młodzi Polacy są "przepłacani", młodzi Polacy z niższych lig "są za słabi na Wisłę", obcokrajowcy z rezerw klubów są "za słabi na Wisłę", młodzi Polacy grający za granicą też "są słabi". Cytat:
|
Cytat:
Na obronie miał być Nikola Mijalović. Jeszcze kawy nie wypiłem. Mój błąd O Czekaju nic nie napisałem, Brud jest piłkarzem kiepskim tak samo jak Jaliens. Żadne to dla mnie pocieszenie że mniej zarabia bo do grania o mistrzostwo się nie nadaje. Wydaje mi się że czytasz to co chcesz a nie to co ludzie piszą. Chyba że gdzieś tam jest cokolwiek o Czekaju. Taka jedenastka miała tylko pokazać że narodowość nie ma nic wspólnego z umiejętnościami/zaangażowaniem w grę. Szkolenie młodzieży jest melodią przyszłości bez gwarancji zysków i efektów my jesteśmy od 15 lat klubem na tu i teraz. Patrząc realnie to liczba sukcesów jest gigantyczna. IMHO nie chce kiepskich wychowanków kiepskich Polaków i kiepskich Holendrów w drużynie. Taki Czekaj rokuje na przyszłość jestem jego zwolennikiem ale wiecznie młody talent Brud nie oddać strzału który by minął bramkę o mniej niż 15 metrów? @kacpaw91 zgadzam się z Tobą w końcu głos rozsądku. |
Cytat:
Oddanie całego stadionu miało być gwarancją wzrostu frekwencji. Gwarancja w sporcie nie istnieje. Co innego większe, czy mniejsze ryzyko. Jednak jak mówiłem - potrzebujemy hybrydy. No i jednej spójnej koncepcji na 5-10 lat. Trenera, który dostanie minimum 3 lata, a także drużynę budowaną na wiele lat. Ile razy od Parmy, Schalke, Lazio zmienialiśmy koncepcję budowy klubu? Ile razy zmieniano taktykę? Ile razy zmieniano trenerów? Niestety potrzebujemy także lepszego PZPN i lepszej Ekstraklasy S.A. PZPN mógłby zbudować kilka profesjonalnych szkółek piłkarskich w kraju. Opracować system szkolenia podobny do tego z Niemiec. Wzorem koszykówki mogłaby dajmy na to w 1. lidze występować młodzieżowa drużyna związkowa. Możliwości wsparcia od związku jest wiele. |
Cytat:
Cytat:
Ale zgadzam się że powinny być zachowane proporcję pomiędzy młodszymi i starszymi zawodnikami Polakami i obcokrajowcami dziś u nas tego nie ma a słowa kudłatego są zapowiedzią kolejnej rewolucji. Mam nadzieję że Probierza nie wywalą bo co dają ciągłe zmiany trenerów i koncepcji widzimy właśnie. IMHO Maaskant by skończył na pudle ale to tylko gdybanie. |
Jacek Bednarz powiedział, że klub przygotowywuje się na pozostawienie 7 piłkarzy na następny sezon, więc kto to może być ?? Jak typujecie ?? Kto powinien zostać
Bramkarz: Kurto na rok (mam nadzieję Obrona: Chavez, Jovanovic, Czekaj Pomoc: Melikson, Iliev, Małecki na ławke Atak: Genkov na ławkę, najlepiej gdyby był 3 napastnikiem w klubie Jak dla mnie to tyle ... Reszta out |
Cytat:
|
Cytat:
Obawiam sie: Bramkarz: Pareiko Obrona: Jovanovic, Czekaj Pomoc: Wilk, Brud, Sobolewski, Jirsak Chcialbym: Bramkarz: Pareiko Obrona: Jovanovic, Czekaj Pomoc: Wilk, Melikson, Iliev Atak: Genkov |
Jirsak jeszcze by nie był taki tragiczny...
|
teraz mamy Mistrzostwa europy u 17 i można się przyjrzeć zawodnikom:)
|
Nie chciałbym być złym prorokiem , ale w świetle zapowiedzi idących z góry , żebyśmy jeszcze nie płakali za tymi , którzy odejdą.
|
Cytat:
Jovanić Jovanović, Czekaj, Bunoza Wilk, Brud Boguski Pareiko, Jirsak - gdzie indziej dostają lepsze oferty Kurto - Holandia Jaliens- rozwiązują z nim kontrakt Chavez, Melikson, Genkov, Garguła, Kirm, Małecki, Iliev - sprzedaż Diaz, Nunez, Biton - wraca do swojego klubu Lamey, Paljić - nie dostają nowych ofert (po Górniku już na pewno) Sobolewski - koniec kariery |
Tak dla pewnosci, nie ogladalem tej ligi+extra niech mnie ktos uswiadomi, Bednarz mówił o 7 którzy zostają z I skladu czy I drużyny?
|
Cytat:
|
Pareiko na 100% zostaje! Zgadza się na obniżkę zarobków, sama Wisła chce przedłużyć umowę. Chavez idzie na sprzedaż w myśl umowy z UD Platense, i my niestety z tego transferu otrzymamy jedynie 35%.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl