Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfu 06.02.2016 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1428382)
majac zestaw Jovic + Bartosz spokojnie mozna go puscic

chłopak zagrał ledwie trzy mecze a wszyscy już go na piedestały wyciągają... dla mnie to zdecydowanie za wcześnie żeby puszczać Burego i stawiać na młodego jako pewniaka do pierwszego składu

bridgeburner 06.02.2016 17:14

Jakiego pewniaka?
Ma byc zmiennikiem Jovica i sie uczyc
jako 3 prawy obronca w druzynie sie nie rozwinie na pewno

krzaq12 06.02.2016 17:14

Wg mnie Jovic jest pierwszym wyborem, Bartosz alternatywą i zadatkiem na dobrego gracza, którego trzymając pół sezonu na ławce nie rozwiniemy. Dla 3 zawodników mogących grać na prawej obronie nie ma miejsca, patrząc choćby że w kadrze jest 1 nominalny defensywny pomocnik (Alan Uryga). Burliga owszem może grać na kilku pozycjach ale np. skrzydłowy z niego żaden.

Kibic_55 06.02.2016 21:26

Burliga kariery za granicą nie zrobi. Trochę drewniany

Kibic_55 06.02.2016 21:38

Największym problemem jest brak zawodnika prowadzącego grę. Jeśli chodzi o defensywnego pomocnika, to dziwię się że nikt nie sprawdza na tej pozycji Sadloka. W reprezentacji młodzieżowej występował na tej pozycji. Ma dobre statystki w odbiorze, strzał z dystansu, długi przerzut i potrafi zagrać prostopadłą piłkę.

konik28 06.02.2016 22:38

Pietrzak może zagrać również na defensywnym pomocniku ;)

PODpalacz 06.02.2016 22:55

od kilku lat głównym celem transferowym jest dobieranie zawodników którzy grają na kilku pozycjach przeciętnie niż na jednej dobrze zalatuje A klasą

Merkury 06.02.2016 23:12

W Wiśle w dalszym ciągu jest problem z wykańczaniem akcji podbramkowych. Udowodnił to ostatni test mecz przed tzw. rundą wiosenną. Najbardziej wyróżniającym się graczem wśród nowych nabytków i ogólnie całego okresu przygotowawczego jest Ukrainiec, z tym że nie wiem do końca czy pozycja skrzydłowego jest dla niego odpowiednia. Podobnie jak Małecki tak i Bałaszow nie dysponują dobrym dośrodkowaniem przez co walorów innego nowego nabytku Wisły vide Czecha Ondraska nie będzie można do końca wykorzystać. Inna sprawa to fakt, że wymieniony przeze mnie Czech praktycznie poza jednym spotkaniem z Węgrami nie miał szansy się pokazać ze względu na jakieś mikro urazy. Moim zdaniem niestety w dalszym ciągu atak będzie opierał się głównie na Brożku a jego forma sportowa od jakiegoś czasu pozostawia wiele do życzenia. Niestety ale dotyczy to też Ondraska, który przez ostatnie pół roku bodajże nie strzelił żadnej bramki w lidze norweskiej. Drzazga i Pietrzak z całym szacunkiem dla nich to nie są zawodnicy, którzy pociągnęliby ten zespół a naszym celem bez wątpienia jest awans do pierwszej 8-ki. Osobiście uważam, że będzie o to na prawdę ciężko bo wbrew temu co mówi nowy szkoleniowiec Wisły tej jakości na boisku nie widać. Brakuje wyraźnie w środku osoby odpowiedzialnej za regulowanie tempa gry, potrafiącej dograć prostopadłą piłkę do napastników czy też schodzących skrzydłowych. Celowo nie pisałem o Małeckim albowiem uważam jego powrót za kompletne nieporozumienie. Niestety ale z gracza biegającego po skrzydle i zapatrzonego w piłę pod nogami żeby nie nazwać tego brutalniej nie będzie nigdy dobrego skrzydłowego. To w żadnym razie nie jest wzmocnieniem Wisły. Odnosząc się zaś do rewelacji w sprawie Burligi to proszę mi wskazać równie skutecznego bocznego obrońcę w naszej Ekstraklapie w ostatnich latach.

AntyMod 07.02.2016 00:22

przy takich tuzach jak Uryga, Cywka, Popovic, Crivelaro , to nawet Gargula bylby pewnie profesorem w srodku pola ....a tak apropo : udowodniono Gargule cos w zwiazku z korupcja ?? ...dla mnie koles mial szacun jak zgodzil sie na obnizenie zarobkow , wtedy na Niego narzekalismy a teraz bylby pewniakiem w wyjsciowym skladzie ...alez to szybko sie potoczylo

cinekw 07.02.2016 00:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1428407)
przy takich tuzach jak Uryga, Cywka, Popovic, Crivelaro , to nawet Gargula bylby pewnie profesorem w srodku pola ....a tak apropo : udowodniono Gargule cos w zwiazku z korupcja ?? ...dla mnie koles mial szacun jak zgodzil sie na obnizenie zarobkow , wtedy na Niego narzekalismy a teraz bylby pewniakiem w wyjsciowym skladzie ...alez to szybko sie potoczylo

Czas nie stoi w miejscu, a Garguła ma już 34 lata.

arti 07.02.2016 07:55

Nawet 35 (ur. 25 lutego 1981)
To przeszłość, nam trza Gargułów urodzonych w 199.

Kibic_55 07.02.2016 09:48

Jedyne miejsce gdzie znaleźć tych młodzieniaszków to Kraków ul. Senacka 3

AntyMod 07.02.2016 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1428409)
Nawet 35 (ur. 25 lutego 1981)
To przeszłość, nam trza Gargułów urodzonych w 199.

nie twierdze ze Gargula mialby wrocic , po prostu stwierdzam fakt ze przy takiej parodii srodka pola to nawet taki- wyszydzany przez wielu- Gargula bylby teraz kolesiem od ktorego zaczynalibysmy 2 linie - mam nadzieje ze jesli sie w tym sezonie utrzymamy to latem ktos wkoncu pomysli nad budowa 2 lini - bo o gorna 8 sie nie martwie ....po prostu nie bedziemy tam grac na wiosne

kowalkar 07.02.2016 14:13

Jak podaje Wirtualna Polska bramkarza nie będzie bo rzekomo strony nie doszły do porozumienia. Może jeszcze uda się jakiegoś bramkarza znaleźć

wolfu 07.02.2016 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kowalkar (Post 1428420)
Jak podaje Wirtualna Polska bramkarza

na tym bym zakończył :D

silver03 07.02.2016 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1428418)
nie twierdze ze Gargula mialby wrocic , po prostu stwierdzam fakt ze przy takiej parodii srodka pola to nawet taki- wyszydzany przez wielu- Gargula bylby teraz kolesiem od ktorego zaczynalibysmy 2 linie - mam nadzieje ze jesli sie w tym sezonie utrzymamy to latem ktos wkoncu pomysli nad budowa 2 lini - bo o gorna 8 sie nie martwie ....po prostu nie bedziemy tam grac na wiosne

Jak pisałem, że sprzedaż Stillicia i Garguły jednocześnie to głupota, bo nie będzie miał kto rozgrywać piłek z Pawłem to były śmiechy hihy. No to teraz jesteśmy, gdzie jesteśmy. Garguła miałby 1 skład z miejsca bo Pana Cliverallo przewyższał o jakieś 2 poziomy.

serek.c2 07.02.2016 15:29

Na pewno nie Garguły nam w tym sezonie brakuje...

bódyń 07.02.2016 15:33

http://i67.tinypic.com/33f9g28.jpg

A dyr zarzadzajaca Jagielonii potwierdza i staraja sie aby Bury przeszedl juz teraz
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...giellonia.html

rozarian 07.02.2016 16:32

Ten Brlek ponoć na 4 lata:
http://www.goal.com/hr/news/7037/prv...u-wislu-krakow

bódyń 07.02.2016 16:48

Przeglad tez o tym pisze(pewnei tlumaczy od nich)
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...066,1,727.html

W wieku 22 lat 110 występów w Ekstraklasie robi wrażenie

brylant17 07.02.2016 16:56

A mnie wyśmiano,że będzie chorwacki piłkarz...

Merkury 07.02.2016 17:26

Kilka nazwisk chorwackich pomocników przewijało się na tym forum a Wisła zagięła parol na najmniej znanego z tej listy zawodnika. Chorwat nie jest ofensywnym pomocnikiem. U nas zwyczajowo widzę mówi się o jednym a robi się coś innego. Drugi Jirsak co najwyżej.

FraMat 07.02.2016 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1428433)
Kilka nazwisk chorwackich pomocników przewijało się na tym forum a Wisła zarzuciła parol

Parol można zagiąć a nie zarzucić

Cytat:

ZAGIĄĆ PAROL pierwotnie było określeniem karcianym: kiedy stawiano na kartę – a ta wygrywała – i stawiano na nią po raz drugi, podwajając stawkę, zaginano jej róg. Oznaczyć w ten sposób kartę to właśnie ZAGIĄĆ PAROL. A od dosłownego znaczenia ‘uparcie stawiać na tę samą kartę’ do przenośnego, a dziś żywego, ‘uwziąć się na kogoś’ droga niedaleka.
Dawniej używano również samego słowa PAROL: takie miano nosiła obstawiona karta (ta, której zaginano róg); PAROL było to również słowo honoru, którym się ręczyło, że w razie przegranej będzie się wypłacalnym – to znaczenie nawiązuje bezpośrednio do francuskiego.
To tyle od gramatycznego nazisty
:>

Przepraszam za offtop

Griszka30KR 07.02.2016 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1428433)
Kilka nazwisk chorwackich pomocników przewijało się na tym forum a Wisła zagięła parol na najmniej znanego z tej listy zawodnika. Chorwat nie jest ofensywnym pomocnikiem. U nas zwyczajowo widzę mówi się o jednym a robi się coś innego. Drugi Jirsak co najwyżej.

Jak nie jest???
Moze to nie wykładnia,ale gra z 10
https://www.youtube.com/watch?v=t-Iwg2u9lMk

dj_ibutti 07.02.2016 17:54

IMHO wiele przemawia za tym, że Brlek ma talent. Długość umowy, która się gdzieś tu przewija oznacza, że jeżeli gość wypali, to za 2 lata go opchniemy za kilka baniek Euro.

A co do Jirsaka - w obecnej Wiśle by brylował.

Festence 07.02.2016 18:01

Jeśli informacje odnośnie Burligi się potwierdzą, jedno słowo - Szkoda.

seba_109 07.02.2016 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Festence (Post 1428437)

z niewolnika nie ma pracownika. Gdzieś kiedyś czytałem, że Burliga chciał "spróbować czegoś innego"

Merkury 07.02.2016 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1428435)
Jak nie jest???
Moze to nie wykładnia,ale gra z 10
https://www.youtube.com/watch?v=t-Iwg2u9lMk

Tomas Jirsak też grał w FK Teplice z nr 10 i wcale to nie oznaczało, że jest ofensywnym pomocnikiem. Mam rozeznanie co do zawodników z Czech, Słowacji, Chorwacji gdyż mam znajomych wśród agentów piłkarskich działających na tamtejszym rynku. Po transferze Jirsaka, pierwszy pisałem że to co mówił wtenczas Bednarz to brednie bo z Tomasa to żaden ofensywny pomocnik i jak widać nie pomyliłem się. Dziwne to okienko bo jednak trudno nie zauważyć ale kilku zawodników ważnych dla tego zespołu odeszło a nabytki z letniego okna transferowego jakoś na razie nie wypaliły. T. Pawłowski trochę zaklina rzeczywistość bo trudno ten stan rzeczy nazwać normalnym.
Mam nadzieję, że jednak to nie koniec transferów. Cywka, Uryga, Popović, Małecki niczego ciekawego podczas przygotowań w sparingach nie pokazali a podstawą sukcesu jest druga linia. Poza tym nasza obrona popełnia masę błędów zarówno Głowacki jak i Rysiek nie są w najwyższej formie... od dłuższego czasu.
Zdaniem T. Pawłowskiego trenera drużyny z Ekstraklasy jest super, Wisła jest mocna pod względem kadrowym i jakościowym (zawodnicy, którzy do nas dołączyli podniosą jej poziom), grunt to dobre samopoczucie a rzeczywistość to drugie.

piotek 07.02.2016 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Festence (Post 1428437)

A wg mnie warto sprzedać go już teraz i pieniądze zainwestować we wzmocnienie innej pozycji. Zwłaszcza że Bury ma chyba jeden z wyższych kontraktów. Mamy Bartosza, niech gra i się rozwija.

mitmichael 07.02.2016 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1428438)
z niewolnika nie ma pracownika. Gdzieś kiedyś czytałem, że Burliga chciał "spróbować czegoś innego"

Ucieka z tonacego okretu

Wesoły Romek 07.02.2016 18:42

Wszyscy za wyjątkiem Merkurego, określają Petara mianem ofensywnego pomocnika. Ten typek to kibic poległej? Takie wnioski nasuwają się po przejrzeniu jego "wpisów".

seba_109 07.02.2016 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1428441)
Ucieka z tonacego okretu

być może ale o pozycje PO jest dziwnie spokojny Jović nie schodzi w ogóle z dość wysokiego poziomu, a na rezerwie dobrze rokujący Bartosz

TRZEBINIAnin 07.02.2016 18:44

Na pewno w tym chorwacie wrażenie robi to, że w tak młodym wieku (22.) ma już 110 występów w ekstraklasie chorwackiej. Kolejny + to gra we wszystkich drużynach młodzieżowych reprezentacji Chorwacji.

Co do Burligi, podziękować za wszystko i puścić nawet za grosze. 28 lat, lepszy już nie będzie, a od zawsze był przeciętny. Mamy na prawą obronę Jovica i Bartosza, na lewą Sadloka i Pietrzaka więc i tak by nie pograł.

Ejdzbiol 07.02.2016 18:50

Jak dla mnie Burliga za Probierza wyciągał jedne z najlepszych statystyk w lidze, więc trudno się dziwić że chętnie wróci (albo mi się zdawało, że to ten okres) do tego trenera. Faktycznie mamy Jovicia, Bartosz naprawdę zaczyna grać nieźle i Bury stał się wyborem numer 3. Poza tym, chyba nie ma co mówic o casusie Legii i wg mnie spokojnie można go puścić, bądź zostawić nie zsyłając do rezerw. Ja się cieszę, że chłopak się ustatkował bo po jego przebojach to różnie bywało :)

R33 07.02.2016 18:56

Wy na serio z tym, że ten Chorwat grał z nr 10 i to wskazuje, że jest ofensywnym pomocnikiem?

Kamson 07.02.2016 19:10

Szkoda Burligi. Niby drewniany a często ciekawie pokazywał się w ofensywie.

No ale jak już ktoś ma odejść to niech to będzie prawy obrońca.

arti 07.02.2016 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1428439)
Tomas Jirsak też grał w FK Teplice z nr 10 i wcale to nie oznaczało, że jest ofensywnym pomocnikiem. Mam rozeznanie co do zawodników z Czech, Słowacji, Chorwacji gdyż mam znajomych wśród agentów piłkarskich działających na tamtejszym rynku. Po transferze Jirsaka, pierwszy pisałem że to co mówił wtenczas Bednarz to brednie bo z Tomasa to żaden ofensywny pomocnik i jak widać nie pomyliłem się. Dziwne to okienko bo jednak trudno nie zauważyć ale kilku zawodników ważnych dla tego zespołu odeszło a nabytki z letniego okna transferowego jakoś na razie nie wypaliły. T. Pawłowski trochę zaklina rzeczywistość bo trudno ten stan rzeczy nazwać normalnym.
Mam nadzieję, że jednak to nie koniec transferów. Cywka, Uryga, Popović, Małecki niczego ciekawego podczas przygotowań w sparingach nie pokazali a podstawą sukcesu jest druga linia. Poza tym nasza obrona popełnia masę błędów zarówno Głowacki jak i Rysiek nie są w najwyższej formie... od dłuższego czasu.
Zdaniem T. Pawłowskiego trenera drużyny z Ekstraklasy jest super, Wisła jest mocna pod względem kadrowym i jakościowym (zawodnicy, którzy do nas dołączyli podniosą jej poziom), grunt to dobre samopoczucie a rzeczywistość to drugie.

To na jakiej pozycji on gra Twoim zdaniem (i Twoich znajomych agentów)?i jaki ma poziom?

Kibic_55 07.02.2016 19:32

Maciej Sadlok szuka mieszkania w Krakowie!

piotek 07.02.2016 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_55 (Post 1428449)
Maciej Sadlok szuka mieszkania w Krakowie!

'Było wiadomo już parę dni temu :)

Kibic_55 07.02.2016 19:46

Wien, że znalazł

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl