![]() |
Ewentualna propozycja ze strony Besiktasu powinna zostać przyjęta. Na tej pozycji może grać Diaz, Cantoro, Jirsak, Głowa, Varga, Goły. Nawet nie ma potrzeby specjalnie kogoś szukać. Kryzys jest nie ma co wydawać. Ważne, żeby na kontrakty starczyło.
|
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5091
Jednak ten bramkarz to Serb i pewnie kolejny jakiś taki ja ci z zeszłego roku... |
Wolny zawodnik z ligi indonezyjskiej? Brzmi z deka....egzotycznie , to nasza Wisełka jest klubem o którym ktokolwiek , skądkolwiek usłyszy , zgłosi się i juz bierzemy go na testy?.......przyznam że nie rozumiem.
|
rok temu też była mowa o ściagnieciu Serbskiego bramkarza ale z Crveny Zvezdy 35 letniego Randjelovica ale sprawa jakby ucichła.No ale skoro w Indonezji są lepsi to ok.
W sumie to Zdravkovic grał przy niezłej publice.Tu są fragmenty z udziałem jego druzyny w lidze Indonezyjskiej http://pl.youtube.com/watch?v=lWPF1V...eature=related |
Jezeli mamy zamiar testowac takich zawodnikow to szczerze powiedziawszy brak mi slow ... W tym klubie chyba jeszcze dlugo nic nie bedzie normalne ...
|
Tak jak wcześniej pisałem testujemy teraz bramkarzy tylko po to żeby pokazać że coś robimy w tej kwesti. Jesteśmy pewnie po słowie z tym Finem i w lipcu do nas przyjdzie.
|
Cytat:
Na ta chwile jak mówiłem wczesniej: nie kupilismy nikogo pozyskalismy jednego nowego gracza o nie znanych umiejetnosciach i niepewnym uczestnictwie w obozie. Wybacz,to juz chyba poprzednie okienko w porównaniu do tego (na ta chwile) biło na głowe,przynajmniej pod wzgledem tego co sie zapowiadało i co wydalismy. |
Uważacie,że liga indonezyjska jest słaba,bo tak,czy może opieracie swój osąd na tym co oglądaliście,bądż regularnie oglądacie?Z ciekawości pytam?
|
Dudu przyszedł z bodaj Indii, poziom ligi pewnie podobny co poziom ligii Indonezyjskiej. Mimo że w tamtej lidze był mega gwiazda (król strzelców) to się u nas nie przebił, na Węgrzech tez kariery nie robi, więc niby czemu ten bramkarz ma u nas zagrzac miejsce na stałe?
|
Cytat:
Niestety, ale sprowadzanie graczy o znanych nazwiskach to albo sprowadzanie gości na kompletnym zakręcie kariery(Svitlica, Tristan), albo sprowadzanie polskich graczy, którzy ostatni dobry mecz zagrali kilka lat temu(w przeciwnym wypadku szukali by sobie klubów w jakiejkolwiek lepiej płatnej lidze). Zostają też takie przypadki, jak Kryszałowicz, Gołoś i Łobodziński, których sam nie wiem jak i gdzie wpakować. |
Cytat:
|
Mecze zweryfikują umiejętności Beto
|
Moglibyscie sie martwic gdyby przyszedl do was nieznany br bez wyrobionej jakiejkolwiek marki, a tak do Wisly trafil gracz ktory zdaje sie 2 lata temu byl uznany za wielki talent i gdyby nie kontuzja to... oby sie wam spisywal :evil:!
|
Wyborcza łódzka napisała że Po raz kolejny wraca sprawa odejścia Łukasza Garguły do Wisły Kraków. Drugie spotkanie pomiędzy szefami obu klubów nie zostało jeszcze zaplanowane, ale jak twierdzą w Bełchatowie, może do niego dojść już w przyszłym tygodniu. Choć szefowie PGE GKS zasłaniają się tajemnicą handlową, udało nam się potwierdzić, że PGE GKS żąda za reprezentanta Polski 700 tys.
euro! to problem z Gargułą mamy z głowy i jeszcze z krakowskiej wyborczej: Do Krakowa przyjechał Macedończyk Velimir Zdravkovicz. 29-letni bramkarz jest wychowankiem Vardaru Skopje, ostatnio grał w Persebaya Surabaya z Indonezji. Teraz jest wolnym zawodnikiem. - Pojedzie z nami do Hiszpanii [wyjazd w niedzielę - przyp. red.] i zobaczymy, co potrafi - mówi Maciej Skorża, trener Wisły. - Na obozie przetestujemy dwóch, trzech zawodników. Będą to bramkarze i pomocnicy. Czekamy też na przyjazd Norberta Vargi i powrót do treningów Konrada Gołosia. ciekawe co to za no name'y skrzydłowi? |
Jeśli chodzi o tego Zdravkovicia to poszukałem informacji na jego temat i okazuje się, że wcale nie jest on taki egzotyczny, jak go nam dziennikarze i oficjalna strona Wisły przedstawili.
Co prawda grał on w Indonezji, ale było to już jakiś czas temu. W listopadzie 2006 roku podpisał kontrakt z indonezyjskim klubem Persebaya, który miał obowiązywać do maja 2007 roku. Jednak w marcu 2007 został wyrzucony z klubu. W sezonie 2007/2008 był w składzie drugoligowej drużyny z Serbii FK Vlasina, ale wygląda na to, że tam też długo nie zabawił. Nie znalazłem żadnych informacji na temat meczów z jego udziałem. Vlasina to ostatni ślad w jego karierze. Do kiedy tam grał - nie wiem, wszystko wskazuje na to że od dłuższego czasu pozostaje bez klubu. Czy warto testować takiego zawodniaka? Ocenę pozostawiam wam. |
Jak zdaje sobie sprawe z tego ze nie ma $ i nie zamierzam sie nad tym znecac to jesli wierzyc informacjom powyzej to po prostu rece opadaja jesli w taki sposob mamy znalesc bramkarza....nieprawdopodobna parodia.To nawet nie jest grzebanie w smietniku tylko na wysypisku...
|
Jeśli już sprowadzać egzotycznego bramkarza no-name'a, to nie z Indonezji, a z Indii - najlepiej z kasty Dalitów.
Taki, jako przedstawiciel kasy niedotykalnych mógłby liczyć na pewne fory w bramce. Przynajmniej podczas interwencji na przedpolu. Wiem, marny dowcip ale jak inaczej skomentować testowanie Zdravkovicia? To już Radovanović, Belotte i Ouadja mieli do kupy lepsze referencje... Oby nie wróciły czasy, kiedy do Wisły (i Hutnika) przyjeżdżali egzotyczni menedżerowie, reprezentujący "kadrowiczów z Afryki". A na miejscu taki piłkarz okazywał się zdolnym kucharzem bądź sprzątaczem. Rozumiem, że nie mamy pieniędzy na transfery, ale błagam Pana Jacka Bednarza - szanujmy się! To w końcu Wisła Kraków. Zamiast się ośmieszać, już lepiej podpisać tego nieszczęsnego Juszczyka - oszczędzimy na biletach lotniczych, pokoju hotelowym i wyżywieniu tego Zdravkovica... |
Zamiast dac kase z 500-800 tys euro na jakiegos bramkarza z zachodu (mialbyc ten Stojkovic ze Sportingu Lizbona) to znow szkamy jakis Lalinów z Hondurasu tak jak latem ,to teraz jest Zdravkovic z Indonezji :lol:
|
Brożek do Hoffenheim ? PS poleca Brozia do beniaminka i zarazem lidera Bundesligi.Innego zdania są dziennikarze "Bildu". - Moim zdaniem Paweł sprawdziłby się w kilku klubach Bundesligi, ale akurat Hoffenheim to dla niego za wysokie progi - uważa Sebastian Karkos,dziennikarz sportowy.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Co do rewelacji PS to polecam:
http://www.weszlo.com/news/2142 |
Cytat:
Cytat:
|
bramkarz z Indonezji, śmierdzi odpowiednikiem Dudu
czy nie było mówione o 2 zawodnikach którzy mieli dojechac do Hiszpanii? |
Jak podaje P.S Juszczyk nie dogadał sie z Wisła i nie jedzie na obóz do Hiszpani
|
Poczekajmy do końca zgrupowania w Hiszpanii, kogo będziemy tam testować jeżeli kolejnych anonimowych zawodników, czas Bednarza w Wiśle należałoby uznać za zakończony- nie chcę wierzyć w to, że jako dyrektor sportowy klubu walczącego o najwyższe cele nie wie kogo na testy zapraszać vel jaka jest aktualna dyspozycja takich zawodników, jaka jest realna szansa na to, że dany zawodnik będzie wzmocnieniem składu- u nas wszystkim rządzi przypadek, nie ma trwałych fundamentów pod budowę silnego klubu itd…
Dla przypomnienia 19 grudnia na spotkaniu z kibicami prezes Wilczek, dyrektor sportowy Bednarz w asyście trenera Skorży opowiadali, że będą transfery- napastników, skrzydłowych, środkowego pomocnika, ewentualnie bramkarza- ten sam Wilczek mówił o przebudowie zespołu, w kontekście tego czy zwolnią Skorże- jeżeli przebudowa miałaby polegać na sprowadzeniu w tym okienku jednogo zawodnika Beto ( nie transferu de facto a zatrudnienia zawodnika wolnego) plus pozbycie się m.in. Baszcza czy Zienia z ich wszystkimi wadami to ja takiej POLITYCE KADROWEJ MÓWIĘ STANOWCZE NIE!!! Nikt z nas jak tu dyskutujemy nie poruszył tematu kosztów tego że przez ostatnie lata byliśmy najlepszym vide najbardziej utytułowanym klubem w Polsce- nasze tytuły mistrzowskie stanowią obecnie blisko 60-70 mln zadłużenia, gdy w 1997 r. gdy Telefonika nas przejmowała dług względem wierzycieli wynosił 14-17 mln zł- co pokazuje jedynie jak źle byliśmy zarządzani w tych latach- a sukcesu na arenie międzynarodowej nie było |
Szczerze... to z Cebanu nic nie będzie. Jest po prostu słaby, a w reprezentacji gra tylko dlatego, że prezydentem mołdawskiej federacji piłkarskiej jest jego tatuś:(
|
Cytat:
|
Cytat:
to że jest to zapisane jako dług to juz to zostało nieraz tłumaczone czemu tak jest Cytat:
|
Odnośnie bramkarza to wcale nie mamy noża na gardle. Na ligę spokojnie wystarcza Pawełek. Cóż nie mamy szczęścia do bramkarzy jak Legia. Mamy czas żeby poszukać kogoś wartościowego, może z lig polskich , może z zagranicznych. Denerwuje mnie szukanie po całej europie jakiegoś *piłkarskiego spamu*, spadochroniarzy nie wiadomo skąd. Odnośnie drużyny to mamy teraz kręgosłup w postaci Brożków, Boguskiego, Łobodzińskiego (wiem musi się ocknąć), Małeckiego czy Jirsaka.Teraz trzeba znaleźć kogoś kto pasowałby do nich mentalnie. Brawo za decyzje o Baszczyńskim i Zieńczuku ostatnie mecze na jesień udowodniły ich *przydatność*. Jesteśmy w takiej sytuacji że musimy zaryzykować. Oni uczestniczyli we wszystkich przegranych bataliach począwszy od Tybylisi i Valrengi.
|
Jak sie nie posiada wlasnych skautow to trzeba sciagac smieci z Indonezji.
|
Cytat:
|
Ja bym tego Zdravkovicia jeszcze nie skreślał. Grał w Indonezji - no cóż, nie jest to najmocniejsza liga ale w Vardarze ( zespół w którym grał przed wyjazdem do Indonezji) ciężko jest się wypromować by trafić do zachodnich klubów. Ligi Macedońskiej nikt nie obserwuje , piłkarze są tam wyceniani na bardzo mało, nikt tam skautów nie wysyła, może spisywał się tam dobrze, dostał fajną ofertę z Indonezji i postanowił ją wykorzystać. Silanppa tez nie gra w mocnym zespole a przyszedł do niego z jeszcze słabszego zespołu, tak samo Blazić czy nawet Mucha do Legii. Przecież Mucha nie był wyceniany an tyle ile teraz jest przed przyjściem do Legii i nikt o nim nie słyszał. MOże ten serb też okaże się niezłym bramkarzem. Ja wiem jedno , jeśli Wisła podpisze z nim kontrakt to bedzie znaczyć że ten bramkarz będzie wzmocnieniem. Co do Cebanu on jest jeszcze za mało doświadczony i za mało ograny , widać to po jego grze , zwłaszcza w meczach o większą stawkę, wypożyczyć go. Juszczyk tez jest jeszcze za mało doświadczony i popełnia nieraz proste błędy , z nim tez możnabyłoby przedłużyć kontrakt i wypozyczyć żeby się ograł bo i on i Cebanu są jeszcze bardzo młodzi i mają jeszcze czas. NIektórzy pewnie powiedzą że w wieku 22 , 23 lat w innych klubach piłakrze występują już w pierwszych 11. Owszem ale piłkarze z pole , u bramkarzy rzadziej się to zdarza i w przypadku tylko prawdziwych perełek. Bramkarz w wieku 22 lat musi się jeszcze wiele uczyć a na grę w pierwszym składzie przyjdzie jeszcze czas za pare lat.
|
A kto ma ocenic czy bedzie wzmocnieniem? Kazimierski?! bez kitu
|
Cos mi sie nie wydaje by Wisla za Kazimierskiego doczekala sie porzadnego bramkarza...
|
Rok temu testowalismy piłkarzy na zgrupowaniach i wyciagnelismy takiego piłkarza jak Junior Diaz. Teraz pewnie tez bedziemy testowac bramkarzy. Trzeba kogos zakontraktowac chociaz na rok . Moze zmiana ludzi zrobi dobrze naszej druzynie....
|
http://wislaportal.pl/news.php?id=14614 - ostatnie zdanie na temat bramkarza mówi wszystko:D
|
Artur Wiśniewski: Sztuka dla sztuki w Wiśle
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...ztuki-w-wisle/ |
Artur Wiśniewski: Sztuka dla sztuki w Wiśle
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...ztuki-w-wisle/ Nie ma co ukrywać, że autor tego artykułu ma całkowitą rację. Zero gotówkowych transferów, cały czas jakieś kombinacje. Lech zainwestował 2 mln euro i ma sukcesy, a my zamiast się wzmacniać, wolimy oszczędzać. |
Cytat:
Coraz bardziej wydaje mi się że zamiast wydawać grubą kasę na graczy pokroju Ćwielonga itp. lepiej jest czychać na jakiś darmowych brazylijczyków i pozyskiwać do młodej ekstraklasy kolejnych Jonczyków, Chrapków i Leszczaków. Ew. można zacząć penetrować Afrykę w większym stopniu bo od nas to się wielu ciekawych grajków nie znajdzie. Generalnie w Brazylii już jakieś kontakty mamy, na Słowacji i w Czechach też, pora na Afrykę... i być może inne kraje am.południowej. Warto by się też z powrotem Australii przyjżeć. |
Je je je je ! Juhu odchodzi :)
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19933 |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl