Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Karherop 03.08.2021 08:35

Mecz już jutro, może warto odświeżyć temat..

Patrząc jak Napoli ostatnio rozbiło Bayern można się zastanawiać na ile poważnie podejdą do sparingu z nami, ale jak nasi zagrają jak z Termalika to wiadomo jak się skończy.

Bardzo ciekaw jestem występu na tle Napoli El Mahdiouiego, Yawa czy Hugiego. Przydałoby się sprawdzić kilku dublerow, jak Kuveljicia czy Szota. Zobaczymy.

Typuje sielankowy, wakacyjny remis bramkowy.

FraMat 03.08.2021 09:05

Skoro Napoli pojechało Bayern to jaka jest szansa, ze potraktuje nas jak przerwę na łomżing?

wolfy 03.08.2021 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1570147)
Skoro Napoli pojechało Bayern to jaka jest szansa, ze potraktuje nas jak przerwę na łomżing?

Spora. Inna sprawa że to może wystarczyć na nas, jak i każdą inną drużynę ekstraklasy.

robert777 04.08.2021 18:57

Na plus Biegański, Na minus Hugi. Reszta na tyle ile potrafi

Colin 04.08.2021 20:05

Biegański rzeczywiście na duży plus w dzisiejszym meczu. Bardzo fajnie się pokazał na tle słynnego rywala. Pokazał, że ma spory potencjał. Świetnie obronił karnego, dobrze wychodzi 1 na 1, dobrze wyprowadza piłkę, gra nogami. Oczywiście ma jeszcze małe doświadczenie na poziomie ekstraklasy, europejskim ale czas i minuty w bramce będą tylko działały na jego korzyść. Ok. Obecnie może mieć problem jeszcze w grze na przedpolu czy może jeszcze się źle ustawiać w pewnych sytuacjach ale błędy które popełni zaprocentują w przyszłości a mam wrażenie, że już obecnie może nam pewne sytuacje wybronić. Trochę zazdroszczę Jadze, że tak śmiało postawiła na Dziekońskiego - dwa lata jeszcze młodszego, który jak wchodził do bramki w ekstraklasie też był żółtodziobem. Obecnie jest w zupełnie innym miejscu, ale trzeba zaznaczyć, że w Białymstoku zaryzykowali z pozycją nr 1 i to ryzyko się opłaciło.

Drozd 04.08.2021 20:13

Nie widziałem meczu... ale ze skrótu wynika że znowu dostał dwie bramki po krótkim. No ale obronił karnego więc kto by się duperelami przejmował, niech się uczy ;).

loco86 04.08.2021 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1570198)
Nie widziałem meczu... ale ze skrótu wynika że znowu dostał dwie bramki po krótkim. No ale obronił karnego więc kto by się duperelami przejmował, niech się uczy ;).

To na drugi raz oglądnij w okularach

Colin 04.08.2021 20:21

Cytat:

Drugą bramkę puścił Rosa, który zmienił Biegańskiego. Przy czym Rosa nie miał zbyt wiele do powiedzenia w tej sytuacji. Więcej można było wymagać od Szota czy Szoty, którzy mieli zły timing w swoich interwencjach i nie zablokowali bomby pod poprzeczkę.

Karherop 04.08.2021 20:23

Cytat:

Jak już oceniać interwencje to wypada rozpoznawac chociaż kto która bramkę puścił. Wstyd.

Co do samego meczu, można być zbudowanym postawa Biegańskiego, Dudy czy Starzyńskiego. Fajnie wyglądali na tle Włochów.

Forbes i Kuveljic powinni grać od początku.

Hugi sam mógł strzelić 2 bramki. Dzisiaj same złe decyzje.

Ogólnie szkoda że nie remis, ale nie wynik był w tym meczu najważniejszy.

Drozd 04.08.2021 21:07

Wybacz ale skrót nie pokazuje raczej zmian, zwłaszcza bramkarzy w trakcie połówki. Nie zmienia to faktu że obaj mają problem z pilnowaniem krótkiego rogu. Z tym że przy drugiej było to mniej rażące. Znaczy stał dobrze ale zafiksował się na strzał dołem.

Racja że to w dużej mierze bramka Szota. Zamiast wypchnąć atakującego w stronę autu to cofnął się we własne pole karne zupełnie mu nie przeszkadzając.

No i cały czas, to już odnośnie Biegańskiego, po rzuceniu się w bok ląduje na brzuchu. Przy bramce żeby tak się nie skończyło podpierał się nawet ręką. Dużo pracy żeby z tego coś było...

1q2 04.08.2021 21:34

Mecz bardzo dobry. Przecież Napoli nie przyjechało tu by dostać wpier.dol, a gdyby był Var, to pewnie dostaliby.

Hermond 04.08.2021 22:32

Cieszy na pewno powrót do gry Plewki i Mehremicia. Forbes to też jest niespodziewane wzmocnienie składu.

Mecz, moim zdaniem, musimy traktować jako zwykła jednostka treningowa.
Biegański w tym meczu już.dużo lepiej ustawiał się podczas rzutów wolnych.
Młyński pokazał, że nie jest jeszcze gotów na granie od początku.
Cieszy forma fizyczna Yeboaha. Widać, że ma świetną dynamikę. Podobnie jak Starzyński.
W końcu pokazał się w rozegraniu Skwarka. Widać, że coś potrafi. Oby pokazywał to w meczach ligowych.
Martwi za to słaba forma Frydrycha. Oby Uryga szybko się wykurował.

FraMat 04.08.2021 23:16

To był wspaniały trening i przede wszystkim budowanie pewności siebie w zasadzie wszystkich naszych piłkarzy.
Pal diabli z wynikiem - obejrzałem powtórkę i bramka na 2:0 dla nas powinna być zaliczona. Zero spalonego.
Najważniejsze, że choć Napoli wyraźnie przeważało, chociaż każdy z tych piłkarzy był technicznie o klasę wyżej od naszych graczy to okazuje się, że da się z tego materiału dość dużo wyciągnąć.
Były i błędy, ale to normalne - nie jesteśmy w top LM.
Długa praca przed nami, ale nasi piłkarze pokazali sobie, że da się grać z topowymi drużynami.

Blixa 04.08.2021 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colin (Post 1570197)
Biegański rzeczywiście na duży plus w dzisiejszym meczu. Bardzo fajnie się pokazał na tle słynnego rywala. Pokazał, że ma spory potencjał. Świetnie obronił karnego, dobrze wychodzi 1 na 1, dobrze wyprowadza piłkę, gra nogami. Oczywiście ma jeszcze małe doświadczenie na poziomie ekstraklasy, europejskim ale czas i minuty w bramce będą tylko działały na jego korzyść. Ok. Obecnie może mieć problem jeszcze w grze na przedpolu czy może jeszcze się źle ustawiać w pewnych sytuacjach ale błędy które popełni zaprocentują w przyszłości a mam wrażenie, że już obecnie może nam pewne sytuacje wybronić. Trochę zazdroszczę Jadze, że tak śmiało postawiła na Dziekońskiego - dwa lata jeszcze młodszego, który jak wchodził do bramki w ekstraklasie też był żółtodziobem. Obecnie jest w zupełnie innym miejscu, ale trzeba zaznaczyć, że w Białymstoku zaryzykowali z pozycją nr 1 i to ryzyko się opłaciło.

W Bialymstoku nigdy nie bali sie postawic na mlodych bramkarzy z potencjałem. Dragowski tam zadebiutowal jak mial 15/16 lat. Styl Bieganskiego bardzo mi sie podoba i jestem przekonany ze po roku treningow Kowalem zrobi ogromny postęp.

IncognitoTSW 05.08.2021 07:35

Można gdzieś obejrzeć powtórkę tej nieuznanej bramki?

Coglin 05.08.2021 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1570216)
Można gdzieś obejrzeć powtórkę tej nieuznanej bramki?

coś takiego znalazłem: https://www.youtube.com/watch?v=miMv...DNIOPI%C5%81CE

M.Scofield 05.08.2021 08:04

Od 1:09 mecz Wisły, jakość nie zbyt dobra plus problemy techniczne ale 90% da się obejrzeć, po włosku :)

https://youtu.be/fKxZW0cknbw

krysztal 05.08.2021 08:47

Cytat:

Weż się już chłopie nie kompromituj....

Drozd 05.08.2021 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1570226)
Weż się już chłopie nie kompromituj....

Daje Ci możliwość aktywności, bo w temacie cieniutko 😎.

Powinieneś być wdzięczny...

Ps. Zapomniałeś dorzucić coś o Hyballi...

FadoFado 05.08.2021 12:11

Dobrze Ci napisał , nie kompromituj się

pierwszą dostał Biegański drugą Rosa. po skrócie .... wnioski wyciągać

FraMat 05.08.2021 12:31

Swoją drogą czemu Kuba w tym meczu nie pokazał się choć na kilka minut?
W końcu to święto miało być.

Drozd 05.08.2021 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FadoFado (Post 1570238)
Dobrze Ci napisał , nie kompromituj się

pierwszą dostał Biegański drugą Rosa. po skrócie .... wnioski wyciągać

A to w skrócie inne sytuacje pokazywali niż były w meczu.

Skompromitowałem się straszliwie przeoczając zmianę bramkarza w trakcie drugiej połowy. Chyba w ramach pokuty zamknę się na noc na balkonie 😀.

dziki 05.08.2021 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1570240)

Wczoraj miałem takie przemyślenie, że ten sezon to już będzie taki sezon gabinetowy Kuby. Wskoczy na kilka spotkań, pokopie kiedy się.da, ale będzie już poza boiskiem brylować ;-)

Innymi słowy, raczej nie spodziewałbym się Kuby w meczach co tydzień.

MaLk 05.08.2021 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1570240)

No i miał swoje święto - brylował w garniaku między oficjelami i byłymi piłkarzami jak na właściciela przystało. Niech się przyzwyczaja ;)

krysztal 05.08.2021 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1570231)
Daje Ci możliwość aktywności, bo w temacie cieniutko 😎.

Powinieneś być wdzięczny...

Ps. Zapomniałeś dorzucić coś o Hyballi...

Zapomniałeś dodać że podobną bramkę Biegański puścił z Schalke w 2002 roku

Karherop 05.08.2021 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziki (Post 1570243)
Wczoraj miałem takie przemyślenie, że ten sezon to już będzie taki sezon gabinetowy Kuby. Wskoczy na kilka spotkań, pokopie kiedy się.da, ale będzie już poza boiskiem brylować ;-)

Innymi słowy, raczej nie spodziewałbym się Kuby w meczach co tydzień.

Kuba chciałby coś z Wisłą wygrać i zakończyć karierę - tak to widzę. Zakończenie w momencie gdy jest na 13 miejscu w tabeli byłoby jednak trochę mało satysfakcjonujące.

Przypuszczam że i tak zagra więcej minut niż w sezonie 20/21 gdzie Hyballa nawet zdrowego, wolał kisić na ławce.

czaro 05.08.2021 16:42

To albo zepniemy się na puchar polski, albo sobie pogra jeszcze z 10 lat.

s1mone 07.08.2021 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1570241)
A to w skrócie inne sytuacje pokazywali niż były w meczu.

Skompromitowałem się straszliwie przeoczając zmianę bramkarza w trakcie drugiej połowy. Chyba w ramach pokuty zamknę się na noc na balkonie ��.

Czasem lepiej milczeć i sprawiać wrażenie głupiego, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości:)

Drozd 08.08.2021 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1570316)
Czasem lepiej milczeć i sprawiać wrażenie głupiego, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości:)

Właśnie tego dowiodłeś. Gratulacje...

Arkadiusz.Czerepach 09.10.2021 16:11

https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...aka_43102.html

tego wachowiaka na 9 trzeba dać (bo na boku obrony widzielismy jak bylo)

a no i kontuzja savica , takze w srodku pola bedzie ciekawie

AS82 09.10.2021 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1572316)
https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...aka_43102.html

tego wachowiaka na 9 trzeba dać (bo na boku obrony widzielismy jak bylo)

a no i kontuzja savica , takze w srodku pola bedzie ciekawie

na lewe skrzydło zamiast Klimenta :D

FraMat 09.10.2021 19:02

no dobrze, wy tak na poważnie? Bo już się gubię w sarkazmach tego forum.
Cóż ten Wachowiak pokazał na tle czwartoligowca?

wiesniak842 09.10.2021 19:11

Szczylił hattricka!!!

FraMat 09.10.2021 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1572319)
Szczylił hattricka!!!

to chyba zimą odejdzie do Realu

ciacho 09.10.2021 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1572318)
no dobrze, wy tak na poważnie? Bo już się gubię w sarkazmach tego forum.
Cóż ten Wachowiak pokazał na tle czwartoligowca?

A coż pokazali nasi napastnicy na tle czwartoligowca?

Patryko 09.10.2021 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1572321)

Wygląda na to, że to samo, co na tle pierwszoligowców xD

Karherop 10.10.2021 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1572321)

Ja bym radził tego nie oglądać, bo to zakrawa na kpinę co się działo w 1 połowie.

Szneka 10.10.2021 09:28

Ogólnie oczy krwawiły widząc grę Klimenta Sobola czy FBF . póki gospodarze mieli siły to nie mogliśmy zrobić nic. Frydrych na DP fajny mecz. Szot całkiem ciekawie, biegał w obie strony no i dokładne wrzutki. Może z prawej strony obrony w meczu z Górnikiem nie będzie tak źle.

tedyy 10.10.2021 17:23

Wachowiaka widziałbym na lewej przed Hanouskiem

wolfy 10.10.2021 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1572328)
Wachowiaka widziałbym na lewej przed Hanouskiem

W sumie i tak nikt tam nie może miejsca zagrzać, ale... To tylko klub czwartoligowy. Trzy bramki może oznaczać że ma zwyżkę formy, albo kompletnie nic. Ale myślę że powinien wejść na zmianę, byle nie w 88 minucie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl