Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

murray 12.06.2012 08:09

Jest gorszy.
I to zdecydowanie.

westersyl 12.06.2012 08:21

Cytat:

od takiego Lewandowskiego wiele gorszy nie jest, o ile wcale
Jedynie pod względem techniki strzału może się równać z Robertem. Reszty nawet nie ma sensu porównywać...
W grze z drużyną jest już lepszy nawet Genkov, którego gra nogami nie jest specjalnym atutem. Bitonowi brakuje takiej elastyczności, strasznie sztywno biega po tym boisku, unika walki, brakuje mu zrozumienia z kolegami.
Wydawało mi się że to można nadrobić jednak teraz się zastanawiam czy jak się tego nie czuję tego za młodego to czy on jest wstanie to opanować.

Jeśli nawet uzbierałoby się w kasie te 800 k euro to ja osobiście nie wydałbym tej kasy na Bitona, mamy zbyt wiele deficytów na rożnych pozycjach, za te pieniądze może uda się podpisać ze 3 zawodników w tym Brożka, na naszym rynku cały czas teoretycznie do wzięcia jest Dwaliszwili.

mr_kwolf 12.06.2012 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1256535)
lol, nie nadawał się do kombinacyjnej gry w Wiśle, Ty się słyszysz?
powodzenia mu życzę, strasznie go lubiłem, świetny zawodnik, młody, niech nastrzela tam z 20 bramek na sezonie i zagra w jakimś czołowym klubie w Europie, od takiego Lewandowskiego wiele gorszy nie jest, o ile wcale

A widziałeś kiedyś akcje kombinacyjną z udziałem Bitona? Jego zagranie z pierwszej piłki dzięki któremu partner z drużyny miał sytuacje bramkową?

A porównanie z Lewandowskim skwituje uśmiechem. Taki dobry był i dlatego przegrał rywalizacje z Genkovem. I proszę nie mów, że grał Genkov tylko dlatego, że było wiadomo, że Biton nie zostanie wykupiony.

pan Dudi 12.06.2012 10:23

Cytat:

Według izraelskich mediów, które powołują się z kolei na agenta zawodnika - dobrze nam znanego Dudu Dahana - Standard zapłacił za transfer byłego wiślaka 800 tys. euro. W swoim nowym klubie napastnik zarabiać ma 350 tys. euro netto za sezon.
Biorąc pod uwagę, że po sezonie w Wiśle i bramkach w pucharach, jego cena powinna wzrosnąć, to nic tylko pogratulować wynegocjowania kwoty pierwokupu na poziomie 1,6 mln €.

fran23 12.06.2012 10:35

350 tys. euro netto
Kwota brutto jest dopiero odstraszająca.

Pablo84 12.06.2012 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1256609)
Biorąc pod uwagę, że po sezonie w Wiśle i bramkach w pucharach, jego cena powinna wzrosnąć, to nic tylko pogratulować wynegocjowania kwoty pierwokupu na poziomie 1,6 mln €.

Mi sie zwyczajnie wydaje, żę ten chłop od samego początku miał być tylko na wypożyczenie.Nas by nie było stać "nawet" na te 800 tyś euro.

_ukoL 12.06.2012 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1256619)
Mi sie zwyczajnie wydaje, żę ten chłop od samego początku miał być tylko na wypożyczenie.Nas by nie było stać "nawet" na te 800 tyś euro.

Zaryzykowali sprowadzając kosztownych piłkarzy "z nazwiskiem", by wbić się do Ligi Mistrzów. Wtedy to wszystko by się zwróciło z nawiązką. Plan był dobry. Nikt nie przewidział, że APOEL okaże się późniejszą rewelacją Ligi Mistrzów, szkoda.

JrQ- 12.06.2012 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1256541)
Jedynie pod względem techniki strzału może się równać z Robertem. Reszty nawet nie ma sensu porównywać...
W grze z drużyną jest już lepszy nawet Genkov, którego gra nogami nie jest specjalnym atutem. Bitonowi brakuje takiej elastyczności, strasznie sztywno biega po tym boisku, unika walki, brakuje mu zrozumienia z kolegami.
Wydawało mi się że to można nadrobić jednak teraz się zastanawiam czy jak się tego nie czuję tego za młodego to czy on jest wstanie to opanować.

Jeśli nawet uzbierałoby się w kasie te 800 k euro to ja osobiście nie wydałbym tej kasy na Bitona, mamy zbyt wiele deficytów na rożnych pozycjach, za te pieniądze może uda się podpisać ze 3 zawodników w tym Brożka, na naszym rynku cały czas teoretycznie do wzięcia jest Dwaliszwili.

Wskaż mi bramki Lewandowskiego z 25 metrów.
Zobaczymy jak Dudu będzie wyglądał w o wiele mocniejszym zespole.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1256553)
A widziałeś kiedyś akcje kombinacyjną z udziałem Bitona? Jego zagranie z pierwszej piłki dzięki któremu partner z drużyny miał sytuacje bramkową?

Tak widziałem, ale to inny typ napastnika. Wskaż mi akcje kombinacyjne np. Izaghiego, Drogby etc.

Według mnie Dudu ma ogromny potencjał, czego nie raz udowadniał. Pożyjemy zobaczymy gdzie będzie choćby za rok, dwa.

murray 12.06.2012 13:10

Nikt nie będzie ci wskazywał, bo wyszedłeś z porównaniem Bitona do Lewandowskiego, co samo w sobie jest daremne, a jeszcze poprawiłeś to tym, że w zasadzie to jest ten sam poziom.

No to napiszę:
Lewandowski to poziom takiego Cavaniego.
Biton jest słabszy i to zdecydowanie. W pomocy drużynie, w ustawianiu się, w pracowitości. Stukał bramki i dobrze, bo od tego jest napastnik, ale Lewandowski>>>>>>Biton.

Standard Liege nie jest o wiele mocniejszym zespołem, bo każdy widział, że są cieńcy jak dupa węża.

mr_kwolf 12.06.2012 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1256672)
Wskaż mi bramki Lewandowskiego z 25 metrów.
Zobaczymy jak Dudu będzie wyglądał w o wiele mocniejszym zespole.

Tak widziałem, ale to inny typ napastnika. Wskaż mi akcje kombinacyjne np. Izaghiego, Drogby etc.

Według mnie Dudu ma ogromny potencjał, czego nie raz udowadniał. Pożyjemy zobaczymy gdzie będzie choćby za rok, dwa.

Najpierw musi się tam dostać.

No czyli jednak Biton to według Ciebie taki żydowski Inzaghi? Czyli jednak bardziej lis pola karnego niż zawodnik do kombinacyjnej gry? Czyli ogólnie potwierdzasz moją teze?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1256609)

Z drugiej strony to był majstersztyk, tak zabajerować Charleroi, że odstąpili swojego najlepszego (jednego z najlepszych?) zawodnika za paczkę fajek wmawiając im, że kupimy go po sezonie za 1.6 mln euro.

JrQ- 12.06.2012 13:28

Cytat:

No czyli jednak Biton to według Ciebie taki żydowski Inzaghi? Czyli jednak bardziej lis pola karnego niż zawodnik do kombinacyjnej gry? Czyli ogólnie potwierdzasz moją teze?
Potrafi zarówno znaleźć się w polu karnym, jak i jebnąąć z dystansu.
Śmieszą mnie celowe deprecjonowanie naszych zawodników, którzy od nas odchodzą (Melikson i Biton). Naprawdę.
No ale plus dla Bednarza, propaganda zaczyna działać.

Dziwne tylko, że Standard potrafił bez mrugnięcia wyłożyć taką kasę za Dudu, takiego słabego napastnika, w dodatku nie umiejącego grać kombinacyjnie :lol:

mr_kwolf 12.06.2012 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1256680)
Potrafi zarówno znaleźć się w polu karnym, jak i jebnąąć z dystansu.
Śmieszą mnie celowe deprecjonowanie naszych zawodników, którzy od nas odchodzą (Melikson i Biton). Naprawdę.
No ale plus dla Bednarza, propaganda zaczyna działać.

Dziwne tylko, że Standard potrafił bez mrugnięcia wyłożyć taką kasę za Dudu, takiego słabego napastnika, w dodatku nie umiejącego grać kombinacyjnie :lol:

Czyli nie nadaje się do kombinacyjnej gry, tak? Proste pytanie. Chyba, że nie wiesz co to znaczy kombinacyjna bo na pytanie o taką grę odpowiadasz, że potrafi "jebnąć z dystansu".

A co to jest 800 tysięcy euro? Taki Brugge dało więcej na Diaza, którego zaraz odstrzeliło. Mówisz o tym Bitonie jakby Liege dało za niego 5 mle euro.

Proud 12.06.2012 13:44

Dla mnie Biton to takiemu Frankowskiemu czy Żurawskiemu z czasów gry w Wiśle mógłby buty czyścić.

Zupełnie nie ten poziom.

Nawet gdyby kosztował te 800tys Euro to mocno bym się zastanawiał nad Jego zakupem.

TymonPRO 12.06.2012 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1256675)
Nikt nie będzie ci wskazywał, bo wyszedłeś z porównaniem Bitona do Lewandowskiego, co samo w sobie jest daremne, a jeszcze poprawiłeś to tym, że w zasadzie to jest ten sam poziom.

No to napiszę:
Lewandowski to poziom takiego Cavaniego.
Biton jest słabszy i to zdecydowanie. W pomocy drużynie, w ustawianiu się, w pracowitości. Stukał bramki i dobrze, bo od tego jest napastnik, ale Lewandowski>>>>>>Biton.

Standard Liege nie jest o wiele mocniejszym zespołem, bo każdy widział, że są cieńcy jak dupa węża.

I ta dupa węża i tak nas ograła

Standard finansowo,organizacyjnie jest od nas poziom wyżej,jak był u nas Masskant i Stan to wszystko wskazywało na to że idziemy w dobrą stronę aby gonić takie kluby jak Standard ale obecnie to źle wygląda
Nasi piłkarze w większości nie są nawet warci 1 mln Euro,poza Genkovem Meliksonem Małeckim nie mamy już nic

Standard kupił Btona za grosze a bardzo możliwe że sprzeda go za rok,dwa za 4mln Euro czy więcej,bo potencjał Biton ma olbrzymi

Biton ma świetne uderzenie,niezłą szybkość,spryt w polu karnym

Na minus:słabo się zastawia,jest typowym snajperem i na asysty z jego strony nie ma co liczyć

Niektórzy oceniają Bitona przez pryzmat gry Wisły a to nie fair bo był naszym najlepszym ligowym strzelcem i jednym z najlepszych w lidze

Co do porównań z Lewandowskim to inna liga,Lewandowskiego można porównywać z najlepszymi graczami na świecie,Biton to na razie poziom Rudnevsa czy Brożka a nawet na razie niżej co nie zmienia faktu że w przyszłości może być świetnym graczem

jova 12.06.2012 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1256680)
Śmieszą mnie celowe deprecjonowanie naszych zawodników, którzy od nas odchodzą (Melikson i Biton).

Wyśmianie porównania Bitona z Lewandowskim, to nie deprecjonowanie tylko realizm. Poza techniką strzału i celnością nie ma co porównywać. W każdym innym aspekcie Lewy to znacznie wyższa klasa.

tofik 12.06.2012 14:20

A Jirsak najprawdopodobniej zakotwiczy w Bundeslidze.

HEDu 13.06.2012 20:51

chyba 2 Bundeslidze

Lysy 13.06.2012 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1256671)
Zaryzykowali sprowadzając kosztownych piłkarzy "z nazwiskiem", by wbić się do Ligi Mistrzów. Wtedy to wszystko by się zwróciło z nawiązką. Plan był dobry. Nikt nie przewidział, że APOEL okaże się późniejszą rewelacją Ligi Mistrzów, szkoda.

Jak ktoś oglądał ligę cypryjską, ze względu na Kosowskiego na ten przykład, ten wiedział jaki ma potencjał APOEL. Dla mnie to od początku był NAJTRUDNIEJSZY rywal na jakiego mogliśmy trafić w tych eliminacjach. Cóż, nie mieliśmy szczęścia tym razem.

4fan_player 14.06.2012 17:20

http://www.90minut.pl/news/190/news1...Termaliki.html

Watts 14.06.2012 17:31

Powodzenia Kazek. Tak myślałem, że byłoby idealnie, gdyby tam się zakręcił. Oby się wybił w trenerce.

Cytat:

Zaryzykowali sprowadzając kosztownych piłkarzy "z nazwiskiem", by wbić się do Ligi Mistrzów.
Oni nie byli kosztowni, oni mieli być kosztowni. Przyszły tańsze zamienniki.

Rob_Zombie 14.06.2012 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1257159)

Powodzenia! Mam nadzieję że nie zrezygnuje z 'krakowskiej piłki' i kiedyś do nas wróci bogatszy o nowe doświadczenia i wiedzę.

silver03 14.06.2012 21:18

Świetne miejsce dla Kazka :)

jaszczur90 15.06.2012 05:31

Życzę mu powodzenia, oby mu się tam dobrze wiodło.. a może awansuje z Termalicą do Ekstraklasy i zagra przeciwko nam :D

arti 15.06.2012 06:59

Dobre miejsce... może spokojnie zdobywać doświadczenie i grać o np. 5 miejsce. O ile Mu się drużyna nie rozlezie bo tam wyraźnie coś się stało na finiszu. Radolsky nie rzucił tej roboty bez powodu.

rafkur 15.06.2012 07:14

Radolski poszedł w ....u bo mu dali zakaz awansu - tak sądzę. Dla Kazka to idealne miejsce na zebranie doświadczenia. Wisła to była za głęboka woda na początek. Termalica > jakiś np. Górnik > Wisła, taka jest logiczna kolej rzeczy.

Elendil 15.06.2012 09:10

ja bym osobiście wolał Termalica -> ze dwa kluby zagraniczne -> Wisła. Nie ma co za długo siedzieć w polskim sosie PMSz ;)

cfa 15.06.2012 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1257267)
ja bym osobiście wolał Termalica -> ze dwa kluby zagraniczne -> Wisła. Nie ma co za długo siedzieć w polskim sosie PMSz ;)

Szczególnie, że na całym świecie nasi trenerzy są w cenie. Dostają tyle zagranicznych ofert, że z braku zdecydowania zostają w Polsce :)

brylant17 15.06.2012 10:56

Filip Kurto podpisał umowę z Rodą JC Kerkrade na dwa lata z możliwością przedłużenia o kolejne dwa.Powodzenia Filip!

Maciuś 17.06.2012 08:07

Smuda ma pracowac od 1 lipca czy od 1 sierpnia?

syryls 17.06.2012 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1257848)
Smuda ma pracowac od 1 lipca czy od 1 sierpnia?

To chyba w Kambodży.

Maciuś 17.06.2012 12:24

Kontrakt ma do konca sierpnia czyli juz w przerwie zimowej moze przyjsc, no chyba ze wczesniej powinie sie noga Probierzowi.
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/l...4,artykul.html

JOSE 841 17.06.2012 12:52

tylko że akcje Smudy poszły w dół a przy Reymonta raczej nikt nie strzeli sobie samobója w postaci powrotu Smudy.Dla Smudy najlepszy kierunek teraz to Niemcy Rosja żeby sie odbudować po Euro 2012 a Wisła tak jak reprezentacja niech dla Smudy będzie historią bez powrotu.Aczkolwiek może zawita jako nowy szkoleniowiec Polonii dla Polonii która szuka nowego szkoleniowca Smuda może być zbawieniem

mitmichael 17.06.2012 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1257897)
Kontrakt ma do konca sierpnia czyli juz w przerwie zimowej moze przyjsc, no chyba ze wczesniej powinie sie noga Probierzowi.
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/l...4,artykul.html

Weź moze nie denerwuj ludzi - zaden Smuda do Nas nie przyjdzie. Probierz na razie nie zrobil nic zeby sie go pozbywac tylko po to zeby przyszedl ten antytrener.

ChG 19.06.2012 14:26

http://euro2012.fakt.pl/m/Repozytori...8506313855.JPG

szprotson 19.06.2012 14:30

hiszpanski sobowtór Mariusza Pawełka
widać nasz były golkiper jest popularny na półwyspie iberyjskim

borys 19.06.2012 14:45

Hiszpanie naturalizowali Pawelka..

qbbba 19.06.2012 15:23

Szkoda, że nie przebrał się za torreadora. Rozumiem, że można kibicować Hiszpanom i założyć koszulkę na mecz. Natomiast malowanie ryja i oplatanie się flagą to już chyba przesada. Tym bardziej przesada, że jest się piłkarzem. I to nie piłkarzem A-klasowym, ale znanym. Śmieszny ten Pawełek. Dosłownie "Pawełek"...

michu-k 19.06.2012 15:24

Może pannę wyrwał, Hiszpankę. Co się dziwicie.

Ravers 19.06.2012 15:30

Przebrał się tak żeby wyrwać jakąś Hiszpankę. Ta po prawej całkiem całkiem :)

Sebo_TS 19.06.2012 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qbbba (Post 1258440)
Tym bardziej przesada, że jest się piłkarzem. I to nie piłkarzem A-klasowym, ale znanym.

Były reprezentant Polski........

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl