![]() |
Ale daje do zrozumienia tymi slowam ze sa jacys bandyci, ze jest niebezpiecznie, nie wiadomo co jeszcze.. jako dyplomata nie powinien uzywac takich slow, ja to osobiscie zle odbieram, ciagle ten bandyta i bandyta.. nie robmy z kogos ktos odpali race czy zaprezentuje oprawę bandytą (bo nic poza tym na stadionie Wisly sie nie dzieje) , jeszcze wzmianka o jakiejs parowie Sienkiewiczu... klub tonie w dlugach a Bednarz jedzie do Warszawy zeby pokazowe z Sienkiewiczem robic. Politycy zasrani... dzien w dzien lamią prawo i robią w ch..ja. ludzi.
bandyta to jakis pojeb z maczętą co zabija 20-letnia dziewczyne i jej dziecko. on sie nie moze prasą przejmować.. tak jak prezes Legii sie nie przejmuje i bardzo dobrze na tym Legia wychodzi. Przejmowac sie nalezy Wisłą, a nie tym co jakis jełop napisze w jakiejs internetowej gazetce. zaplusował wzmianką odnosnie zlotowki od biletu.. czyli Bednarz dotrzymal slowa, wszystko bylo ustalone i nagle przygral w ch..uja, wszystko sie zgadza. generalnie mam wrazenie, ze Tadek jeszcze jest troche pospianany.. nie ma pelnej wladzy w klubie i troche sie boi wypowiadac na szersze tematy i dosadniej.. dziwia mnie jedynie te jego wielkie oczy na fakt, ze dyskusji zadnej nie bedzie dopoki nie odejdzie Jacek Bednarz... od 5 miesiecy kazdy w Polsce i europie (bo scena kibicowska w europie tez sie interesuje nasza sytuacja) wie, ze warunek jest jeden - Jacek Bednarz out.. chociaz to moze kolejna zagrywka pod publiczke, w koncu to stary dyplomata ten pacholek z Rady Nadzorczej to tez taki plastus niedoje..bany, on mysli, ze Tadka dadza do zarzadu i nagle bach, bach, wracamy na stadion, udajemy ze nic sie nie dzieje, a wszystkie problemy przykrywamy, dobrze pacholek wie, ze Bednarza trzeba wyj..ebac, ale trudno dyskutowac z pacholkiem, ktory pozytywnie ocenia prace Bednarza. Ow pacholek ma nas chyba za jakies niedorajdy zyciowe... czy on nie rozumie, ze glownym problelem jest osoba Jacka Bednarza???? |
Sorry ale ja jego osoby i sposobu postępowania nie kupuję. Czerwiński pomimo, że jest Wiślakiem jest dla mnie też typowym politykiem od którego może dowiesz się o istocie problemu ale już w żadnym wypadku nie usłyszysz rozwiązania. Bo i po co on został powołany do zarządu jak nie jest w stanie przeforsować żadnego rozwiązania ? Prezesem jest łysy, bezmózgi prawnik a on pacynką. Typowe działanie pod publiczkę dla balansujących na linii opowiadam / nie opowiadam się za bojkotem Januszy, którzy dostrzegając wolę rozmów ze środowiskiem kibicowskim łysego, bezmózgiego prawnika być może się złamią i kupią bilet / karnet. Chuja z tego będzie a Czerwiński się ośmiesza tym robieniem pseudo polityki za srebrniki.
Poza tym jeśli jako kibic Wisły, którym się mieni nie opowiada się za odwołaniem łysego, bezmózgiego prawnika który walnie przyczynia się do upadku Wisły to moim zdaniem jest hipokrytą za pieniądze. Jako członek zarządu przedsiębiorstwa w swoich działaniach ma dążyć do zwiększenia wartości marki co jak wszyscy widzimy dzięki przyzwoleniu na dalszą bytność w zarządzie łysego, bezmózgiego prawnika nie ma absolutnie miejsca. Niech w takim razie się zastanowi w jakiej roli chce występować w tym teatrzyku. Czy jako kibic Wisły czy jako członek zarządu przedsiębiorstwa walczącego z wyimaginowanymi przeciwnikami. |
Jak bylo spiecie na linii kibice Wisly vs kibice Lecha, jakies tam zamieszanie, po czym nasi zaczeli obrzucac czyms sektory Lecha.. jakis dziennikarzyna czy ki ch..uj mowi do Czerwinskiego "to Pan sprowadzil ... z Krakowa (tu irocznie skwitował nazywajac po jakiemus kibicow Wisly) " a Czerwinski mu odpowiedzial mniej wiecej; "to nie są jakies tam zwykle osoby, a kibice Wisly Krakow! ktorzy zostali sprowokowani! oburzyl sie i stanął po stronie fanatykow Wisly.
ale wowczas Tadek byl prezesem klubu. Nie ma aktualnie takiej sily.. musi zwazac na ruchy i slowa, takie mam wrazenie. Rozmowa z przedstawicielami kibicow przy kawie pewnie inaczej wyglądała ;-).. a z tych wszystkich wywiadow wnioskuje, ze on nie za bardzo .. lubi się z Bednarzem.. delikatnie pisząc. |
to po co się pcha do zarządu klubu zamiast występować jako poplecznik SKWK i forsować na zarządzie rozwiązania korzystne dla Wisły ? Po pieniądze się pcha ? Po publikę ? I jeszcze te wstawki o Sienkiewiczu i Millerze... Rzygać mi się chce tą polityką i fajnie by było jakby chociaż w moim ukochanym klubie nie prowadził nikt tych partyjnych rozgrywek.
Ja pracę w zarządzie Wisły widziałbym w dwójnasób. Albo idę tam z pobudek ideowych po to, że będąc wśród nich będę miał większe możliwości roz.......ić to towarzystwo wzajemnej adoracji bo mi na Wiśle zależy a im nie, albo idę do zarządu żeby grać pacynkę, którą ktoś steruje pociągając za sznurki ale ja dostaje za to sowite wynagrodzenie, które przykrywa moją moralność. A tutaj Tadek chce zrobić i to i to i grać porządnego i pewnie coś zarobić. Chce dobrze niby dla Wisły ale nie opowiada się za wyrzuceniem łysego, bezmózgiego prawnika który doprowadza klub do ruiny. |
Cytat:
10 dni w klubie ktoś jest i cudów będą oczekiwać... |
Tylko niepotrzebnie rzucił taki tekst, który go po prostu kompromituje :
Cytat:
|
Czasem trochę dyplomacji nie zaszkodzi, gdyż Czerwiński zdaje sobie sprawę, że z dnia na dzień to on może stać się pełniącym obowiązki Prezesa.
Cały wywiad: Kod:
http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3531855,konflikt-trzeba-zakonczyc,id,t.html |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrego dyplomate poznać po tym ze potrafi zrobić dobrze sobie, wszystkim wokół, i tym których na na miejscu nie ma. Myślę że tymi krokami jest w stanie zaskarbić sobie wdzięczność JB, ale to na końcu. Na razie SKWK trzeba przerobić. |
Cytat:
Co do słów Czerwińskiego z ostateniego wywiadu, to mam do nich wiele zastrzeżeń, ale to są słowa, które mają trafić też do ludzi, którzy popierają Bednarza: lemingów, troglodytów którzy nigdy na meczu nie byli, POlicji, POlityków i szmat dziennikarskich. Gdyby powiedział, że stoi po stronie kibiców to by przegrał walkę z Bednarzem. Mam nadzieję, że są to jednak podchody pod Bednarza, które kierowane są w stronę mediów i polityków, z którymi Jacek "łysa pała" ma sztamę. Te pochwały w stronę ministra "dupa i kamieni kupa" i wojewody, który zawsze kieruje się przewodnim interesem partyjnymi PO, to mam nadzieję urobienie relacji z nimi w czasach postjackowych. A wiadomo, że Jacek jest teraz ich przydupasem i klakierem. |
Z wywiadu pana Czerwińskiego dla GK:
"Co do ministra Sienkiewicza, to uważam go za inteligentnego, mądrego człowieka. Dobrze się stało, że premier nie uległ naciskom i po nagranych rozmowach w pewnej restauracji nie zdymisjonował go. Uważam, że tam była normalna rozmowa, jak to między mężczyznami. Jeśli natomiast chodzi o Jerzego Millera, to choć nie znam go osobiście, to śledzę jego karierę od katastrofy smoleńskiej, gdy stanął na czele komisji, która wyjaśniała przyczyny tej katastrofy. Miał bardzo trudne zadanie, ale cenię go za to, jak poradził sobie w tej pracy. Rozmowa o Wiśle, aż tu nagle ni z gruchy, ni z pietruchy taka gorliwość. To się włazidupstwo nazywa. Naprawę, biedna ta Wisła, że ma takich notabli oraz takiego prezesa. |
A jak dla mnie to już czują w kościach, ze Czerwiński zostanie prezesem zamiast łysego węża, i szykuje sobie grunt, żeby miłościwie nam panujący nie jebali zamykaniem stadionu za rzucenie papierka na schody. Ot całe włazidupstwo...
|
Cytat:
|
Oczywiście, tak możecie sobie to interpretować, ale jednak paskudnie to wygląda - jak tego by nie tłumaczyć.
|
Cytat:
|
Cytat:
A na koniec jeszcze ciekawy jestem jakie jeszcze dokumenty Tadek Cz. wyniesie z klubu i podrzuci parę metrów dalej. Takiej osoby nie można trzymać w klubie. |
Tylko że to może być inwestycja na bardzo krótko.
|
Cytat:
|
O ile pozbycie się Bednarza myślę, że nastąpi jeszcze w tym roku, to jakoś nie liczę na odstrzelenie Plicha i Kapki. Może Rogala mógłby odpaść.
Plich i Kapka znikną tylko wtedy kiedy zniknie Cupiał. |
Cytat:
|
Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum ale kibicem Wisły jestem od bardzo wielu lat. Niestety nie chodzę na mecze ze względu na setki kilometrów, które mnie dzielą od naszego klubu. Rozumiem cały ten protest, uwagi i pretensje do zarządu, właściciela, a przede wszystkim prezesa. Moje pytanie jest następujące. Czy wierni kibice w połączeniu z SKWK i innymi ugrupowaniami zrzeszającymi kibiców Wisły nie zastanawiali się nigdy nad wykupieniem Wisły Kraków S.A. od Pana Cupiała? Ilu jest nas, kibiców rozsianych po całym świecie? 100000? 200000? Uzbierać odpowiednią ilość pieniędzy i usiąść do negocjacji. Każdy kibic w zależności ile by chciał zainwestować tyle by miał procent akcji spółki. Moim zdaniem to jest najlepsze wyjście z sytuacji. Później jako akcjonariusze mogli by wspomagać klub finansowo. Wybrana by była odpowiednia rada nadzorcza, zarząd i ludzie, którzy posiadają odpowiednie kwalifikacje, a przede wszystkim chęć tworzenia i oglądania Wisły na szczycie. Pozdrawiam wszystkich! |
Nie ma opłaca się, lepiej startować na czysto od A-klasy jako TS Wisła :-)
|
Cytat:
|
Uwielbiam te realne pomysły na odbudowę wielkiej Wisły hehe
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zabawny jesteś... od 2 miesięcy nie możemy uzbierać 5 tysięcy złotych na renowację grobu Henryka Reymana, a Ty chcesz uzbierać 100 mln złotych czy więcej bo tyle by gdzieś wyszło razem z długami, których Jacek Bednarz w dalszym ciągu powiększa.
"Sorry, takich mamy kibiców.." i znów SKWK musi wziąć sprawy w swoje ręce bo grób Reymana za chwilę zarósłby pleśnią. Zresztą nie masz o co się martwić bo skoro Rada Nadzorcza ocenia pracę Pana Jacka Bednarza pozytywnie to znaczy, że w naszym klubie wszystko funkcjonuje profesjonalnie. :rotfl: |
Cytat:
A poważnie to już Ci kolega wyżej naświetlił sytuację. |
Cytat:
|
A wiecie co jest najśmieszniejsze? Że Czerwiński powtórzył wszystkie zarzuty kibiców wobec Bednarza.
Próba wydymania SKWK na złotówce? Jest. Krytyka losowych 400 zakazów? Jest. Stwierdzenie, że od łapania przestępców jest policja, a od wymierzania kar sądy? Jest. Ciekawe jak się czują mózgi (wszyscy wiemy o kogo chodzi) które popierały i broniły tych decyzji. Ja od początku pisałem, że to skrajna nieodpowiedzialność i doprowadzi do dramatu. A teraz pan Czerwiński wychodzi do prasy i mówi to samo. No to FraMat - wyjaśnij mi teraz, gdzie ja, SKWK, Czerwiński i jakieś 80% forum się mylimy. Bo skoro Jacuś zrobił wszystko dobrze, to czemu jest tak chujowo? Czy może nadal twierdzicie, że jest OK, a frekwencja spadła tylko odrobinę przez słabe wyniki? |
wg nich Bednarz zrobi dobrze, jak zaprowadzi klub do bankructwa. Nie będzie niczego, a zatem nie będzie też i kiboli na stadionie i rac...
|
Cytat:
Jeśli to do mnie - czuje się normalnie. Niech Czerwiński robi swoje. |
Cytat:
Na trudne czasy ten prezes może być dobry, może dogadac się z kibicami, aby przez jakiś czas, prócz meczu z ....ami z kałuzy, był spokój na trybunach. Dobrze by było, aby do RN lub zarządu weszły środowiska kibicowskie, jeśli mają mieć udział w ratowaniu klubu. Wszystkie decyzje powinny być podejmowane w porozumieniu: Cupiał (bezpośrednio) - Czerwiński - kibice. Wtedy zaprowadzilibyśmy normalność. Pożegnać się trzeba będzie z kilkoma smutnymi Panami, ale to powoli. |
Cytat:
Mógł też dać zakaz wszystkim kibicom z derbów, albo wszystkim co mają wyrobione karty kibica, albo po prostu mógł stadion zamknąć lub nawet rozebrać i sprzedać na części, ale przecież nie on rzucił race :D |
Czerwiński robi doskonałą robotę tą wypowiedzią do krakowskiej. W dużym uproszczeniu - potępia zachowanie części kibiców, potępia także zachowanie Bednarza i wychwalając władzę stara się stworzyć dobry klimat i grunt pod usunięcie Bednarza.
W moim odczuciu Czerwiński będzie kontynuował taką retorykę przez najbliższy czas. Kibice i tak już osiągnęli sukces. Bednarz zostanie wywalony, ale nie nastąpi to ani dzisiaj, ani za miesiąc. Najpewniej będzie to zimą albo dopiero latem. Wizerunkowo dla Wisły lepiej byłoby, gdyby osiągnięte zostało porozumienie, bądź jakiekolwiek zbliżenie i dopiero dokonało się wyrzucenie Bednarza, może na jakimś etapie rozmów Czerwiński szepnie coś takiego SKWK do ucha. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie byłbym taki pewny. Zarządzać można lepiej, lub gorzej, ale na tym szczeblu nie ma aż takich idiotów, jak myślisz. To, w jakiej sytuacji jest teraz Wisła, jest wynikiem podjęcia ŚWIADOMEGO ryzyka inwestycyjnego. Co innego, że teraz wszyscy się od tego odcięli i próżno szukać winnych. Taki był wtedy pomysł na Wisłę, postawić wszystko na jedną kartę, awansować do LM i mieć płynność finansową. Niestety ten plan został źle zrealizowany. Wykonawcy byli do dupy.
|
Wtedy to było świadome ryzyko. Ale to co się dzieje już od zatrudnienia Bednarza to totalna prowizorka bez pomyslu. Czego symbolem było zwolnienie sprzątaczek, pomyłki przy transferze Kirma, odejscie za darmo Wilka, itp. Nie wmówisz, że to by wszystko ŚWIADOME.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl