![]() |
|
Pewnie coś by sie znalazło, ale z ciekawości wlazłem na Twittera tego adwokata, jakiś zaczadzony ânowoczesnościąâ. I lewactwem koleś - nie mam zaufania do osób zaczadzonych politycznie, bo uważam to za nieprofesjonalne. Be względu na kierunek zaczadzenia......
|
|
Cytat:
Wszyscy jestesmy wsciekłymi psami :D policja to zło! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No, ale w prawie brytyjskim jest podobnie, dlatego w aktach UE kwestie zarządu/nadzoru w spółkach ujmuje się funkcjonalnie i każdy prawnik w Polsce od prawa handlowego, który kiedykolwiek czytał jakieś rozporządzenie albo dyrektywę powinien to rozumieć. Prawnik, który doradza Bargielowi na pewno mu to przekazał, podejrzewam, że chodzi co najwyżej o to, że Bargiel dowiedział się, o co chodzi i zastanawia się teraz, czy chce mieć kogoś w zarządzie czy radzie nadzorczej, a może tu i tu. Ale w to też nie chce mi się tak do końca wierzyć, bo gdzieś mignęła informacja, że Bargiel był w radach nadzorczych spółek notowanych na GPW.
|
Takimi spółkami są np. vivid games i InteliWISE
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oj coś się to wszystko podejrzanie przedłuża. Może warunkiem podpisania umowy był awans do 8?
|
To myślenie krótkoterminowe. Trochę to niepodobne patrząc na inwestycje Bragiela.
Dukat wczoraj napisał, żeby być spokojnym. To musi tyle trwać. |
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/jak...sly_24979.html
tymczasem kolejne "projekty" naszego byłego właściciela :D |
"Jakub M. złożył obszerne wyjaśnienia i został zwolniony po wpłaceniu 100 tysięcy złotych kaucji. "
Tak to już jest, że na końcu prawie każdy sypie. |
,,W kwestii inwestora bardzo wiele zostało już powiedziane. Paul ujawnił już swoją tożsamość, był w Krakowie. Nie chcieliśmy naciskać na to, on sam poprosił nas o spotkanie z Prezydentem miasta, jeszcze przed oficjalnym podpisaniem umowy sprzedaży klubu. Oficjalnie jesteśmy na etapie podpisywania finalnej umowy na sprzedaż części akcji klubu. Trwa to dlatego tak długo, bo Paul to amerykański inwestor który inwestuje na całym świecie, ale nie inwestował w spółkę piłkarską, tym bardziej w spółkę piłkarską w Polsce, a tym bardziej w spółkę której właścicielem jest stowarzyszenie. Wszystkie zawiłości formalno-prawno-podatkowe muszą być przez niego i jego prawników rozgryzione. Jesteśmy w ciągłym kontakcie. Niebawem umowa będzie podpisana. Paul swoją obecnością w Krk potwierdził że Wisłę traktuje poważnie i mam nadzieje że niebawem zdradzimy więcej."-Daniel Gouda, Dyrektor wykonawczy Wisły Kraków na antenie radia Zapinamypasy.pl
https://zapinamypasy.pl/pilka-nozna/...krakow-1-audio |
Cytat:
|
Spokojnie, bo tylko się rozczarujesz. Nic nie wskazuje, żeby efektem tej inwestycji był przypływ gotówki.
|
Taki Richard Branson dla ubogich.
|
Ostatnie co nam potrzeba to mitomana bez pieniędzy.
|
Nie spinajcie się tak. Sarapata jest prawdomówna i dotrzymuje słowa, co potwierdziła już kilkukrotnie. Sama wspominała m. in. na łamach portalu Łączy nas pasja, czy w studio Canal+ przed meczem, że nowy inwestor dokapitalizuje spółkę jak również przyczyni się do utworzenia nowych projektów, które rozwiną klub. Naprawdę myślicie, że sprzedaliby część udziałów za przysłowiowe ,,ładne oczy"? :)
Ja tylko czekam na finalizację, bo chciałbym poznać szczegóły tego całego projektu. Kwot i tak przecież nie poznamy. |
Czekamy tylko na ten "kilkunastokrotny" wzrost budżetu. Bo to wtedy budżet tylko kilkakrotnie wyższy od najwyższych budżetów w naszej lidze...
|
Cytat:
|
Byłoby fascynujące wysłuchanie tego wykładu P.Bragiela, którym tak nakręcił panią prezes, że powiedziała o tym kilkunastokrotnym zwiększeniu budżetu. Nawet Chińczycy w Slavii Praga zwiększyli budżet może trzykrotnie (tak sobie strzelam tylko ;)), a może nawet mniej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja to bym wolał kilka boisk dla akademii i balon, aby mieli gdzie trenować w zimie. Ciągle słyszymy, że teraz mam świetne roczniki w swojej akademii, ale za kilka lat jak nie będą mieli warunków do trenowania to odejdą.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl