![]() |
Mnie zastanawia tylko jedno. Patrząc na całkiem obiecujące ruchy kadrowe do klubu i poprawę sytuacji finansowej, zastanawiam się dlaczego nie sięgnięto jednak po lepszego trenera. Kasa widać jakaś się w klubie znalazła, zawodnicy całkiem całkiem i fajnie jakby był też ktoś kto nie zmarnuje tego potencjału. A tu wzięto gościa z praktycznie zerowym doświadczeniem, bez żadnych sukcesów. Nie wiem co się za tym kryło, bo wersja, że musieli patrzeć jedynie na najtańsze rozwiązanie, patrząc na ruchy transferowe, nie pasuje.
|
Sukcesy ma, utrzymał Śląsk ładnie w I sezonie, w II zrobił Europejskie Puchary, dopiero w III zjebał. U nas ma kontrakt na półtora roku (dobrze mówię?) więc wydaje się, że jeśli powtórzy swoje wyniki ze Śląskiem to będziemy zadowoleni. No i u nas raczej nie rozsprzedadzą mu drużyny jak we Wrocku, gdy co okienko zabierali mu kluczowego zawodnika
Co do Sadloka - piłkarz co najmniej bardzo solidny, jego odejście oznaczałoby konieczność kupienia kolejnego ŚO, co nie musi być takie proste. Do tego może zagrać na LO, gdzie co prawda mamy kim grać (Pietrzak, Bury) ale raczej to Maciek jest najlepszy na tej pozycji w klubie. Poza tym Pietrzak powinien grać na DP zamiast Alana, chyba, że ściągniemy jeszcze jakiegoś ŚP/DP. Ostatnia rzecz - wreszcie nasz klub zaczyna mieć niezłą kadrę - odeszli zawodnicy raczej nie kluczowi (poza Radkiem, ale jemu krzyżyk na drogę) na pozycjach, które mieliśmy przyzwoicie obsadzone, dokupiliśmy zawodników na pozycje, które sprawiały jesienią ogromne problemy - mamy 3x więcej napastników, 2x więcej nominalnych LO, 3x więcej nominalnych skrzydłowych skrzydłowych (bo w zasadzie tylko DG jest takim typowym, Bury, Boguś czy Krzywejajo grali tam z biedy). Do tego obudził się Bartosz i mamy problem bogactwa na PO, bo mamy w zasadzie 2 b. dobrych graczy i jednego świetnie rokującego juniora (jak się nauczy wrzucać to już w ogóle będzie bajka). Tylko ten Uryga w I składzie nie pasuje do całej reszty poziomem - zaryzykuję stwierdzenie, że chłopak mógłby się nie przebić w topowych klubach I ligi, a u nas ma abonament na granie... |
Cytat:
|
A w jakiej to my teraz jesteśmy kondycji finansowej...? Bo nie rozumiem niektórych wpisów... Rewelacyjnej? Nie mamy długów? A transfery po prostu cud miód-najwyższa półka... Przepych pełną gębą!!! Pozamiatamy w tej marnej lidze raz dwa...
|
taka prawda że niemieć długów to już nie jest zła sytuacja finansowa + 2 napastników + 2 skrzydłowych + 1 obrońca - 1 nieudaczniek - 1 dobrze zapowiadający się - jeden judasz więc i tak stoimy lepiej niż na jesień i to o wiele
|
Cytat:
|
Zastanawiam się tylko nad jednym. Może spłaciliśmy część zobowiązań, udało się sprowadzić kilku grajków za darmo lub za grosze, ale czy to oznacza, że nasza sytuacja naprawdę jest już przynajmniej dobra? Długi pewnie są, ale nie takie, które spowodują, że znowu zabiorą nam punkty. Przecież nigdy nikt otwarcie nie mówił prawdy jak jest, z Cierzniakiem nadal jest udawanie, że nic się nie stało, do wielu przegranych sporów praktycznie nikt się nie odniósł.
|
To Cierzniak udaje ze nic sie nie stalo.
Sytuacja finansowa klubu jest stabilna, a bedzie lepsza. Tyle. |
Cytat:
Pinior lubi ciszę. UFA ciszy nie lubi. w temacie : potrzeba defensywnego pomocnika :) |
Cierzniak wraz z Koralikiem prawdopodobnie liczyli na rozwiązanie kontraktu z winy klubu ale początkiem roku zaległe pensje zostały spłacone i sprawa się "rypła"
|
Srodkowym pomocnikiem chyba zostanie Pietrzak, patrzac na sparingi wlodarze pewnie stwierdza, ze w koncu odpali Krzywejajo, a Uryga wymiata w fmie to srodek pola juz jest, z 2 zmiennikami w postaci Popovicia i Cywki.
Chcialbym sie mylic |
Cytat:
|
Cytat:
Myślę, że gorzej niż na jesieni nie mogą się przezentować, a na pewno nie wszyscy. Pietrzak to gracz pierwszego składu i sądzę czy to na LO czy na DP da radę. Moim zdaniem to wygrany zgrupowania w Turcji. |
ale LO a DP to jest ....a niebo i ziemia.
W sumie nie kojarze lewego obrońcy który został defensywnym pomocnikiem ,ale moze akurat mi wypadło :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Komu z naszych kończy się kontrakt z końcem czerwca??
Bury, Głowa, Boguś, Brożek, Uryga, Bartosz(?), młodzież, ktoś jeszcze? |
Cytat:
|
Dariusz Dudka :) no panowie bez jajec.
A Ronaldinho z kostaryki to był zajebisty chłop. aco do kontraktów : AG, ŁB, PB, ES, DP, VB, MC, AU,SW,GG, KK,KK,GM,JM |
Cytat:
Jak na warunki polskie to był bardzo dobry DMF. Jakby Pietrzak miał grać na takim poziomie jak Dudka w czasach wczesnego Skorży to biorę z pocałowaniem ręki. |
DMF ? co to znaczy ?
To nei tak z Dudim, ze nikt nigdt nie wiedział na jakiej pozycji on ma grać. Czy na srodku, czy na boku czy na def. A uniwersalny piłkarz, to piłkarz średni. Ja to pamiętam Dudiego tylko z głupich strzałow z dystansu które nic nie dawały. Dudi do tego to zawodnik defensywny. Z tego co słychac o Pietrzaku to on lubi do przodu. |
Cytat:
Niby tak, ale w pewnym momencie w Wiśle (jak i później w Auxerre) grał tylko tam. Była to jego, można powiedzieć, pozycja numer 1. |
Wpadłem na szatański pomysł i zastanawiam się, czy jest to możliwe w realizacji. :D
Skoro i tak będziemy płacić Cierzniakowi za siedzenie na ławie w rezerwach, to może by go gdzieś wypożyczyć? Wydaje mi się, że optymalnym kierunkiem dla niego powinna być teraz Polonia Warszawa. Poznałby chłopak miasto, warszawskie kibicowanie i tak za te pół roku mógłby bez trudności w aklimatyzacji przyjść do Legii. A kibice na pewno spojrzeliby na niego przychylniejszym okiem gdyby miał już na koncie parę występów dla innego warszawskiego klubu... ;) Drugi pożądany kierunek, to Widzew. Jeśli oczywiście go nie sprzedamy. |
|
Lubię to.
Punkty punktami a zasady zasadami. |
Cytat:
|
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...arza,id,t.html
Po tym jak Legia ogłosiła, że Radosław Cierzniak podpisał z nią kontrakt, obowiązujący od 1 lipca, warszawski klub wykonał kolejny krok. Dyrektor sportowy Legii Michał Żewłakow skontaktował się z wiceprezesem Wisły Zdzisławem Kapką w sprawie transferu bramkarza „Białej Gwiazdy” do klubu z ul. Łazienkowskiej już zimą. Pierwszy kontakt został już zatem nawiązany, teraz należy się spodziewać, że Legia złoży konkretną ofertę transferu już na piśmie. Pytanie tylko, czy będzie ona na satysfakcjonującym „Białą Gwiazdę” poziomie. Raptem kilka tygodni temu Legia podpisała bowiem kontrakt z innym piłkarzem Wisły, Konradem Handzlikiem, który też wejdzie w życie od lipca. Oferta jaką następnie warszawianie złożyli Wiśle (150 tysięcy złotych) została zdecydowanie odrzucona przez krakowski klub. W przypadku Cierzniaka Legia może być jednak bardziej zdeterminowana, bo w Warszawie muszą mieć świadomość, w jakiej sytuacji bramkarz się znalazł. A wygląda ona tak, że w Wiśle już raczej nie zagra. Wszystko wskazuje na to, że po powrocie ze zgrupowania w Turcji Cierzniak zostanie przesunięty do rezerw. Na razie ani Legia, ani Wisła nie chcą komentować całej sprawy. Robi to jednak menedżer piłkarza Tomasz Magdziarz z Fabryki Futbolu. - Dla dobra obu klubów, piłkarza lepiej byłoby, żeby Radek odszedł do Legii już teraz - mówi Magdziarz. - Jasne jest, że gdyby został w Wiśle, presja, jaka na niego by spadła byłaby bardzo duża. To byłaby ciężka sytuacja, gdyby musiał mierzyć się z niechęcią własnych kibiców. Mam nadzieję, że kluby dojdą do porozumienia i Radek przejdzie do Legii już zimą. Magdziarz potwierdza, że Legia chce taki ruch wykonać jak najszybciej. - Z moich informacji wynika, że Legia złożyła już ofertę - tłumaczy menedżer. - Myślę, że kluby muszą się porozumieć. Tak nakazuje logika. Trzymać piłkarza, żeby mu płacić, a żeby on nie grał lub wychodził na boisko z tak dużą presją, to nie ma większego sensu. On takiej jakości , jak jesienią, Wiśle już nie da. Żyjemy w Polsce i podejście kibiców jest takie, a nie inne. Rozumiem też jednak również Radka. Wybrał ofertę Legii. Ci którzy nie znają kulisów negocjacji z Wisłą przede wszystkim jej kibice, obwiniają go. Ja znam te kulisy i dla mnie decyzja Radka jest zrozumiała. Tomasz Magdziarz potwierdza jednak, że ostatnie rozmowy, jakie w sprawie kontraktu prowadził z Wisłą Cierzniak miały miejsce jeszcze, gdy prezesem był Robert Gaszyński. Na pytanie, czy to właśnie z nim negocjował przedłużenie umowy z Wisłą bramkarz, odpowiada krótko: - Tak. Zapytany, czy rozmowy były natomiast prowadzone z nowym zarządem, menedżer dopowiada również krótko: - Nie. I rzeczywiście, z naszych informacji wynika, że takich rozmów nie było, bo bramkarz miał umówić się z władzami Wisły po obozie w Turcji... I stąd zdenerwowanie przy ul. Reymonta, bo w tym momencie Cierzniak miał już podpisany kontrakt z Legią. Wiele wskazuje jednak na to, że jeśli Legia złoży konkretną ofertę, to sentymenty mogą pójść na bok. Zwłaszcza, że pieniądze Wiśle bardzo się przydadzą na... nowego bramkarza. Krakowski klub rozpoczął już bowiem poszukiwanie golkipera, który byłby w stanie zastąpić Cierzniaka. Jest już nawet dwóch kandydatów. Biorąc pod uwagę, że już w przyszłym tygodniu rusza sezon, a i do zamknięcia okna transferowego nie zostało wiele czasu, sprawy transferu Cierzniaka do Legii, jak i ewentualnego pozyskania przez Wisłę nowego bramkarza powinny wyjaśnić się dość szybko. |
|
Ile tego menedzera kosztowala reklama w gazecie krakowskiej ? :D
Pisane na zamówienie. Az bije po oczach. Miesiac milczeli z Cierzniakiem.. a gdy zaczelo byc goraco i wali sie grunt pod nogami to nagle sobie o wszystkim przypomnieli. I panie mendzer, troche pokory.. jestes pan jego menedzerem wiec bedziesz pan go bronil.. tak jak adwokat zabojce 20 osob mowiac, ze jest niewinny. |
Cytat:
Cytat:
Przecież on lechita, to po co się ograniczać ?! do poznania go na wypożyczenie ;D |
Cytat:
A to że tam zagrał ponad 100 meczów w lidze francuskiej (i tylko 7 bramek!) parę spotkań w lidze mistrzów, bywa. Kolejny raz szprotson potwierdza, że ludzie pracujący w profesjonalnym futbolu, kasujący miliony euro rocznie się nie znają na piłce :) |
Cierzniak i menago szorujcie kitę. 3 liga i noszenie piłek, nic więcej Was dobrego już w Wiselce nie spotka. A o transferze teraz tp sobie mogą pomarzyć :)
Jeżeli tylko zagramy z nimi twardo do końca, to wielki szacun dla BC :) Co do ŚPO jak ma być taka petarda to pewnie comeback :) |
Dudka był fair wobec Wisły. Mógł kombinować, ale nie zrobił tego i Wisła na nim zarobiła jak odchodził do Francji.
|
Ja sune, ale to jest dramatycznie naiwne, że jak czytam takiego pozytywnego newsa o kolejnych transferach na konkurencyjnym(widząc, że jakieś ruchy już zostały zrobione w tym okienku), to normalnie mnie telepie z emocji,aż przelatują dobre wspomnienia sprzed lat. Na ta naszą ogórkową ligę tak niewiele trzeba żeby powalczyć. Dużo bym dał żeby pozytywne emocje wróciły na stadion, bo ostatnio to więcej frustracji było niż radości.
A co do Cierzniaka i Handzlika. Z jednej strony zgarnąć hajs za piłkarzy i tak już straconych byłoby dobrze, ale w tym przypadku jeśli można się unieść honorem to trzeba to zrobić, niech krawaty wiedzą, że nie wszyscy tańczą jak oni zagrają, albo przynajmniej nie od razu, bo finalnie stanie na ich...Zawiedli,jeden i drugi. |
Melikson??
|
Wiecie ze okienko transferowe tylko tydzien jeszcze bo nie tak jak kiedys do konca lutego trwa tylko do 8 lutego.
Hm jednak chyba do 28. |
Skąd w ogóle te domysły o Meliksonie? To raczej w kategorii pobożnych życzeń przewija się jego nazwisko od kilku tygodni, to samo ze Stilićem. Z żadnych poważnych źródeł nie było informacji o jakimś powrocie na Reymonta. Na moje oko, przyjdzie pewnie ktoś o przeciętnej reputacji bez kontraktu. Chciałbym się mylić, ale patrząc realnie to dotychczasowe transfery to jedynie bezgotówkowe uzupełnienia składu. Mam jednak wielką nadzieję, że klub faktycznie taką bombę zostawia na sam koniec.
|
chcialem zazartowac ze ten magiczny ofensywny pomocnik z pompowanego balonika to Radovic ..... ale tu ostatnio nawet nie ma co zartowac ...... bo szybko by sie znalazlo kilka Pelikanow co lykneliby to bez przepitki
|
Melikson wrócił do Beer Szewy i pewnie już się nie ruszy stamtąd do końca kariery. Prędzej jestem w stanie uwierzyć w Stilicia, ale też wątpie.
Osobiście myśle, że starczy tych odgrzewanych kotletów i czas na jakieś nowe nazwisko. |
Stawiam na Radosława Majewskiego i raczej się z tego nie cieszę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl