Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

kacpaw91 14.04.2012 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1240551)
1,7 mln euro za takiego piłkarza jak Melikson jest śmieszne, wiem że nie ma udanej rudny podobnie jak cała drużyna jednak jego ponad przeciętny potencjał nakazuję klubowi aby krzyczeć za niego o wiele więcej. To jest nadal zawodnik który ma przed sobą sezony grania na wysokim poziomie.
Uważam, że jest to piłkarz naturalnie NIE na topowe kluby świata ale już na kluby pokroju Borussii Dortmund, Napoli czy Atletico na pewno tak. Melikson to genialny piłkarz ale aby pokazać swój geniusz musi też podawać piłkę do zawodnika który nie będzie jej tracił przy każdym kontakcie, czarodziejem niestety nie jest. Kto wie może ktoś ze wschodu położy dobre pieniądze dla Wisły i dla Maora na stół i wszyscy będą zadowoleni.

Nie śmieszne tylko adekwatne do wartości. Kogo niby w BVB miałby wygryźć ze składu? Przeanalizuj ich transfery i zobacz, że za 2,3 mln ściągali zawodników nie tylko lepszych od Meliksona, ale kilka lat od niego młodszych. Znajdź klub, który zapłacił 3 mln euro za 28-latka, który miał tylko jedną udaną rundę w tak słabej lidze jak Polska i brak przeszłości reprezentacyjnej. Nie liczmy ligi tureckiej, ukraińskiej, rosyjskiej, chińskiej, azerskiej i kilku innych lig, w których przepłaca się za zawodników. Do tego Maor miał bardzo słaby sezon. Jedyne co tak naprawdę pokazał to kilkanaście meczów w lidze w poprzednim sezonie i styl gry, którego w naszej lidze się raczej nie spotyka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 1240560)
Melikson w formie to zawodnik klasy Kagawy wycenianego na 20 mln E. Sprzedaż tego zawodnika za mniej niż 3 mln E, zwłaszcza w takim momencie byłaby wręcz sabotażem. Nie zamieniłbym Maora nawet za 5 najlepszych zawodników z tej całej pseudo akademii Legii z Wolskim na czele.

Klasy Kagawy? Klasy Messiego od razu! Złota Piłka gwarantowana i 100 mln euro z transferu dla Wisły.

Chłopaki, bądźcie obiektywni. Owszem Maor wybija się na tle obecnych piłkarzy Wisły, ale w piłkarskiej Europie jest co najwyżej średnim zawodnikiem. W tej lidze 35-letni Kosowski ma lepsze statystyki, to samo można powiedzieć o 33-letnim Zieńczuku... W lidze nawet 38-letni napastnik Frankowski strzela kilkanaście goli. W tej lidze człowiek, który grał co najwyżej w 3. lidze angielskiej strzela kilka bramek dla Ruchu. Jedna udana runda w tej lidze to żaden wyznacznik.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1240557)
wester przesadzasz.
28 letni pilkarz, wiec szczyt kariery a statystyki to on ma średnie. I nie sądze ze ma przed sobą sezony gry na wysokim poziomie.
Mam nadzieje jednak ze uda nam sie kogoś zrobić w bambuko i dadzą ..jak najwięcej, czyli od 1.5 bańki w góre.

Jak najbardziej adekwatna ocena. Podpisuje się pod nią obiema rękami.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1240572)
Poza tym Melikson ma z nami kontrakt do 2015 roku. Ludzie, myślcie - gdybyśmy sprzedali Meliksona za 2 mln euro to lepiej go nie sprzedawać. Jak będzie menedżer czynił cuda, to się mu powie, że nie sprzedamy go aż do końca kontraktu i tyle. Obecnie na Meliksonie można dobrze zarobić, ale mając go w drużynie.

Z Uche też mieliśmy długi kontrakt. Jak chciał odejść to postawił na swoim i odszedł. Jeżeli Maor ma być przez to, że ktoś go zatrzymuje na siłę, wiecznie niezadowolony i grać na 50% do końca kontraktu to lepiej, aby zmienił klub.

Acapelo 14.04.2012 12:08

ja nic nie mówię, ale Jirsak jak dla mnie może zostać, za jakieś marne grosze zawsze się przydaje w razie kontuzji (powtarzam marne grosze)
jeżeli jesteście przeciwni utrzymywaniu darmozjadów, niestety pójdzie gdzie indziej i też te marne grosze otrzyma

KOALIK 14.04.2012 12:18

Cytat:

No właśnie. Chciałbym poruszyć jeszcze jeden temat, o którym nikt chyba jeszcze tu nie pisał. Gdybym był zagranicznym piłkarzem Wisły, na pewno nie chciałbym umierać dla takich kibiców, jacy pojawiają się na tym i wielu innych forach (żeby było jasne nie mam na myśli wszystkich, ale dość duży procent). To co się tu pisze, nie tylko teraz, ale od początku, gdy pojawili się tu Holendrzy, na pewno do nich dociera. Na pewno zdają sobie sprawę, że dla wielu są tylko kopaczami, kebabami czy Żydami... Na pewno zdają sobie sprawę, że mnóstwo osób ich tutaj nie chce i nigdy nie chciało. Na pewno nie jest to dla nich obojętne.
Co do obcokrajowców, Pareiko cieszy się dużo większym uznaniem w porównaniu do tych wszystkich kopaczy (J&L, Nunez, Paljić, Kirm, itp.). Czyli da się wzbudzić szacunek u kibiców. Tylko Sergei w porównaniu do nich jest piłkarzem, któremu zawsze chce się grać, a nie pasożytować. Gdyby inni dostosowali się do Pareiki, na pewno zyskaliby szacunek. Nie twórz dziwnych historii. Każdy najemnik z zagranicy byłby szanowany, gdyby na to zasłużył na boisku. A tak mamy Sergieja i długo, długo nic.

Blaszczu16 14.04.2012 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1240584)
Co do obcokrajowców, Pareiko cieszy się dużo większym uznaniem w porównaniu do tych wszystkich kopaczy (J&L, Nunez, Paljić, Kirm, itp.). Czyli da się wzbudzić szacunek u kibiców. Tylko Sergei w porównaniu do nich jest piłkarzem, któremu zawsze chce się grać, a nie pasożytować. Gdyby inni dostosowali się do Pareiki, na pewno zyskaliby szacunek. Nie twórz dziwnych historii. Każdy najemnik z zagranicy byłby szanowany, gdyby na to zasłużył na boisku. A tak mamy Sergieja i długo, długo nic.

Pareiko jest szanowany bo ma charyzmę i umiejętności, a taki Nunez, Jaliens, Paljić, Kirm, Garguła i kilku innych co mają? Są bezpłciowi. Czy którykolwiek z piłkarzy po kartce wku*wił się tak jak Sergiej? Czy pokazał po twardym faulu - oprócz Małego i Sobola - że sobie w kasze nie będzie dał dmuchać i go postraszy choćby wzrokiem jak Pareiko? Sergiej to klasa sama w sobie. Na boisku walczy o swoje (gdy przeciwnik go poturbuje) i dla zespołu (gdy trzeba ratować przed utratą bramki). Widzieliście taką postawę u pozostałych?

Acapelo, to już wolę dać Urydze szansę czy innemu wychowankowi niż wiązać się z Tomasem. Zawiódł mnie Jirsak, bo myślałem, że będzie naszym czołowym zawodnikiem, a tu takie ciepłe kluchy z niego.

aphroditeN 14.04.2012 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1240579)
ja nic nie mówię, ale Jirsak jak dla mnie może zostać, za jakieś marne grosze zawsze się przydaje w razie kontuzji (powtarzam marne grosze)
jeżeli jesteście przeciwni utrzymywaniu darmozjadów, niestety pójdzie gdzie indziej i też te marne grosze otrzyma

Nawet nie za takie marne grosze.. To jeden z tych którym się chce ! Jest w Wiśle już dobrych pare lat, wie już praktycznie wszystko o Polskiej lidze i o Krakowskich realiach. Jak dla mnie to kolejny piłkarz który powinien mieć miejsce w naszej drużynie.

tormenthor 14.04.2012 12:44

Sprzedajmy Meliksona. Kupmy Szymka Pawłowskiego i dwóch Gordanopodobnych z Bałkanów. Do tego jeszcze jakaś gwiazdka jednej rundy z Polski na kontrakt na poziomie Garguły albo Łobo. Kasa za Maora będzie wydana i LM jest nasza. Litości.

bravelukas 14.04.2012 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 1240560)
Melikson w formie to zawodnik klasy Kagawy wycenianego na 20 mln E. Sprzedaż tego zawodnika za mniej niż 3 mln E, zwłaszcza w takim momencie byłaby wręcz sabotażem. Nie zamieniłbym Maora nawet za 5 najlepszych zawodników z tej całej pseudo akademii Legii z Wolskim na czele.

Dokładnie tak, nie wolno oddać Meliksona, bo ktoś wykłada 2 czy 3 mln euro. Zawodników z polskiej ligi można kupić za nie więcej jak 3-4mln jak na razie (Brożki, Lewandowskie, Rybusy itd.). Dla zagranicznych klubów to żadna kasa i można zarobić na takim transferze. Nie oddawać Meliksona!!

kacpaw91 14.04.2012 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 1240596)
Sprzedajmy Meliksona. Kupmy Szymka Pawłowskiego i dwóch Gordanopodobnych z Bałkanów. Do tego jeszcze jakaś gwiazdka jednej rundy z Polski na kontrakt na poziomie Garguły albo Łobo. Kasa za Maora będzie wydana i LM jest nasza. Litości.

Z Meliksonem też LM nasza jak widać na załączonym obrazku. Ba, nawet obronione mistrzostwo Polski. Szkoda tylko, że... w naszych marzeniach.

Swoją drogą Melikson jak na razie można powiedzieć, że miał "rundę życia". Na ile wycenialiście Zieńczuka po sezonie gdzie strzelił 16 goli i miał kilkanaście asyst?

jova 14.04.2012 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 1240597)
PS: A tak poza tym Melikson jest wyceniony na ok. 7mln euro.

Przez kogoś, kto ma więcej niż 14 lat?

kacpaw91 14.04.2012 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1240607)

W Futbol Managerze.

bravelukas 14.04.2012 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1240607)

Przez ludzi.

Matejas_ 14.04.2012 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 1240611)
Przez ludzi.

Ja bym go wycenił na 7,8 miliona euro czyli... 600 tysięcy euro cena zakupu razy 13 tytułów Mistrza Polski.

Jakby nie patrzeć 0,6 x 13 = 7,8 miliona :p

gizmowisla 14.04.2012 13:36

o tym ze Maor powinien zostac w Wisle jeszcze chociaz przez jeden sezon to nawet nie ma co dyskutowac ...moze i ma duzy kontrakt ( ale nie znowu jakis ogromny - wielu zawodnikow ma wieksze ) ale nie mozna zalozyc ze nagle od lipca beda w Wisle zawodnicy tylko i wylacznie za 5-10 tys zl miesiecznie ...nie popadajmy w skrajnosc- to ze Wisla- komornik Cupial i ten Łysy Wąż mowi o zacisnieciu pasa finansowego to nie znaczy ze nagle I druzyna bedzie sie skladala z zawodnikow grajacych za pare zlotych ....pytanie tylko :czy Maor jeszcze chce grac w Wisle ???? i czy nie chce zmienic otoczenia ...bo z niewolnika nie ma pracownika ......

Acapelo 14.04.2012 13:48

dla mnie zrobić wszystko, żeby zmieścić się w okrojonym budżecie (założenia po przeanalizowaniu kogo się uda wypędzić, kogo nie i na co nas stać):
Pareiko Jovanovic Burliga Chavez Czekaj Uryga Głowacki Bunoza Pi. Brożek Wilk Garguła Sobol (ocenić przydatność do końca rundy) Brud Jirsak (niski roczny kontrakt z opcją przedłużenia) lub Pazdan (jeżeli nas wybierze) Chrapek Małecki Kirm Melikson Pa.Brożek Genkov Boguski + ew. kogo się tam uda pozyskać w założonym budżecie przyszłościowego

Skład:
Pareiko
Jovanovic (Burliga) Głowacki (Bunoza) Chavez (Czekaj) Pi. Brożek (Burliga, Bunoza)
Wilk (Sobol), Garguła (Pazdan/Jirsak, Brud, Sobol, Chrapek), Małecki (Kirm), Melikson (Kirm),
Brożek, Genkov (Boguski, Melikson)

451/442 w zależności od kontuzji, kartek, formy zawodników

Pazdan lub Jirsak
Jovanic- jest mi obojętne co z nim zrobią
Jaliens- spróbować znaleźć klub i po dobroci się rozstać
Iliev- spróbować znaleźć klub i po dobroci się rozstać
Meliksonowi obiecać, że zostanie sprzedany jak będzie dobra oferta 2,5- 3 miliony Euro, jak nie zostaje (przecież zawsze dogadać się można żeby znalazł motywację)
Chavez- jeżeli była jakaś umowa z hondurasem to spróbować dopłacić im 100tys dolarów jak nie to sprzedać

płace (proszę o uzupełnienie jeżeli ktoś ma wiedzę, we Włoszech płace są dość jawne i podawane do publicznej wiadomości)
Pareiko
Jovanovic
Burliga
Chavez
Głowacki
Pi.Brożek
Uryga
Czekaj
Bunoza
Wilk
Garguła
Brożek
Małecki
Kirm
Melikson
Brud
Genkov
Boguski
Sobol
Pazdan lub Jirsak
Chrapek

jeżeli tylko udałoby się jakimś cudem zmieścić w budżecie byłoby moim zdaniem znakomicie jak na te warunki
cały pozostały budżet (o ile zostanie) przeznaczyć na szukanie młodych nieznanych graczy szczególnie polskich typu rozgrywający z Częstochowy, inne transfery tylko gdy np. uda się zamienić bezgotówkowo Kirma na Pawłowskiego itp. (tzn. polityka oszczędnościowa, a nie tam wprowadzanie na łapu capu polskości do drużyny)
do tego można kogoś wypożyczyć np. na korzystniejszych warunkach niż dotychczas to robiliśmy

moim zdaniem nie czas na rewolucję, należy walczyć z tym składem o mistrza w przyszłym roku, tyle w temacie, tylko czy trener dobry?
problemem jest pozbycie się bez strat Jaliensa i Ilieva (trzeba by było znaleźć klub) oraz przekonanie Meliksona obiecanym transferem po przyjściu dobrej oferty

Markus 14.04.2012 14:18

Sprzedaż Meliksona w tym momencie, kiedy bardzo potrzebujemy klasowych piłkarzy, w dodatku po zaniżonej słabszym sezonem cenie, będzie ogromnym błędem i kolejnym nieodpowiedzialnym ruchem nowych "zarządców" Wisły.

kacpaw91 14.04.2012 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1240628)
Sprzedaż Meliksona w tym momencie, kiedy bardzo potrzebujemy klasowych piłkarzy, w dodatku po zaniżonej słabszym sezonem cenie, będzie ogromnym błędem i kolejnym nieodpowiedzialnym ruchem nowych "zarządców" Wisły.

2 mln euro to zaniżona cena za 28-latka, który miał w karierze tylko jedną udaną rundę w słabej polskiej lidze? E to w takim razie Kosowski, Zieńczuk, Mila czy Frankowski są warci niezłe pieniądze. Co z tego, że finisz kariery.

Marcelo odchodził za około 3.5 mln euro, a był 5 lat młodszy, filar defensywy mający udane dwa sezony, a nie tylko rundę. W dodatku w ofensywie okazywał się nieoceniony. 5 lat młodszy i dużo bardziej perspektywiczny!

cfa 14.04.2012 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1240628)

Tyle, że po następnym sezonie jego cena będzie zaniżona wiekiem.

AgresywnyChomik 14.04.2012 15:08

Wisla ma "problemy", Wisly nie bedzie w pucharach w przyszlym sezonie - Melikson zostanie sprzedany, oto latanie budzetu vide Bednarz.
Sytuacja jest taka jaka jest, przeciez wszyscy w Europie wiedza ze to Holendrzy Wisle skonczyli (haha) dlatego mozna naszych zawodnikow wyciagnac po nizszej cenie, oczywiste jest ze z pomoca jakiegos agenta ktorys klub na tym skorzysta.

P.s. Maor w Dortmundzie super ruch i dla Maeliksona i dla Borussi

Pablo84 14.04.2012 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1240631)
2 mln euro to zaniżona cena za 28-latka, który miał w karierze tylko jedną udaną rundę w słabej polskiej lidze? E to w takim razie Kosowski, Zieńczuk, Mila czy Frankowski są warci niezłe pieniądze. Co z tego, że finisz kariery.

Marcelo odchodził za około 3.5 mln euro, a był 5 lat młodszy, filar defensywy mający udane dwa sezony, a nie tylko rundę. W dodatku w ofensywie okazywał się nieoceniony. 5 lat młodszy i dużo bardziej perspektywiczny!

Chlopie, skoncz .......ic, bo masz takie samo doświadczenie w wycenie piłkarzy jak ja czy 99% forumowiczów.
Swoje myslenie opierasz na jakiejs smiesznej liczbie z przeglądu sportowego.Dobrze sie czujesz?

Nawet gdyby ta wycena była trafna.To wg mnie Meliksonoei trzeba mu dać podwyżkę i na nim opierać nową Wisłe.Takiego piłkarza prędko nie znajdziemy

Po prostu Wiślak 14.04.2012 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1240638)

Nawet gdyby ta wycena była trafna.To wg mnie Meliksonowi trzeba mu dać podwyżkę i na nim opierać nową Wisłe.Takiego piłkarza prędko nie znajdziemy

Dokładnie. Tak właśnie powinno się zrobić, spróbować zatrzymać Meliksona za wszelką cenę, bo tylko z takimi piłkarzami drużyna nadal będzie mogła o coś walczyć w kolejnych latach i zarabiać dla klubu pieniądze. Trzeba powalczyć o Maora, a nie oddawać go w promocji, by kolejni menadżerzy mogli znów coś uszczknąć.

I nie chcę słyszeć bzdur, że nie ma nagle na to środków. Lepiej zrezygnować z przedłużania kontraktów z Jirsakiem, Palicem, Lameyem, by te "zaoszczędzone" środki przeznaczyć na Meliksona, niż go sprzedawać.

W tych staraniach o sprzedaż Meliksona widzę rękę Zdzisia. On już kiedyś pokazał, że bardziej troszczy się o zarobek agencji menadżerskich niż interes klubu.

syryls 14.04.2012 15:43

Hmm , trzeba rutynę pomieszać z młodością, taki Szewczyk będzie mógł się uczyć od najlepszych, mam tu na myśli Iliev, Melikson. Ale też szkoda Meliksona po 1 primo jak nie odejdzie to kariery nie zrobi i bęzie miał żal taki jak miał Kosowski czy Żurawski że za późno odeszli, jak odejdzie to my stracimy i to wiele nie licząc forsy. Iliev może zostać ten rok a później może coś z scoutingu

kacpaw91 14.04.2012 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1240638)
Chlopie, skoncz .......ic, bo masz takie samo doświadczenie w wycenie piłkarzy jak ja czy 99% forumowiczów.
Swoje myslenie opierasz na jakiejs smiesznej liczbie z przeglądu sportowego.Dobrze sie czujesz?

Nawet gdyby ta wycena była trafna.To wg mnie Meliksonoei trzeba mu dać podwyżkę i na nim opierać nową Wisłe.Takiego piłkarza prędko nie znajdziemy

Przejrzyj moje wypowiedzi na forum, a zauważysz, że kilka tygodni temu pisałem o 1.5-2 mln euro. Długo przed artykułem w PS. http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=12781

A Ty może zaliczasz się do tego grona 1% forumowiczów?

Tak, tak efektownego piłkarza ciężko znaleźć. Z kolei tak efektywnego znajdziemy bez problemu. Melikson jest przeciętny w skali europejskich drużyn klubowych.

Pablo84 14.04.2012 16:34

Ty, no ale co z tego, że pisałeś o 1.5 -2 mln?Nie efektownego, tylko efektywnego chłopie, bo gra ofensywna Wisły to Melikson.Jeśli mu nie idzie, to nie ma gry.Sęk w tym, że piłkarze, którzy będą przechodzić 3,4 zawodników kosztują dziesiątki milionów.
Pozycja Ofensywnego pomocnika to nie jest pozycja bramkarska-tam musi mieć partnerów, którzy wyjdą pod gre, wystawią się albo na prostopadłą albo na klepke, itp.Jeśli ty widzisz u niego tylko efektywnego zawodnika, to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać.Ja mam spokój ty masz racje.

kacpaw91 14.04.2012 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1240649)
Ty, no ale co z tego, że pisałeś o 1.5 -2 mln?Nie efektownego, tylko efektywnego chłopie, bo gra ofensywna Wisły to Melikson.Jeśli mu nie idzie, to nie ma gry.Sęk w tym, że piłkarze, którzy będą przechodzić 3,4 zawodników kosztują dziesiątki milionów.
Pozycja Ofensywnego pomocnika to nie jest pozycja bramkarska-tam musi mieć partnerów, którzy wyjdą pod gre, wystawią się albo na prostopadłą albo na klepke, itp.Jeśli ty widzisz u niego tylko efektywnego zawodnika, to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać.Ja mam spokój ty masz racje.

Żadne dziesiątki milionów. Popatrz jakich piłkarzy BVB kupuje za 2,3 mln jeżeli ciągle uważasz, że 28-letni Melikson jest wart 3-4 mln euro. Jasne, są gorsi od Meliksona...

To, że gdy Melikson jest bez formy nasi grają padakę tylko świadczy o słabości naszej drużyny. Tego, że jest najwartościowszym piłkarzem Wisły nie przeczę, ale na pewno nie jest wart więcej niż 2-3 mln euro. Jedna udana runda Meliksona, a ma 28 lat.

Po prostu Wiślak 14.04.2012 16:46

Nie rozumiem jak jakikolwiek kibic Wisły, wiedząc, ile dla drużyny znaczy Melikson i że nie przyjdzie za niego nikt równie wartościowy , a co najwyżej kolejny Brud lub Pawłowski, może popierać jego sprzedaż?! Toż to zakrawa na jakąś ciężką impotencję umysłową! :shock::shock: Co Wy myślicie, że za te pieniądze klub zacznie coś budować, w coś inwestować?! :shock:

Kasa się "rozmyje", nie dostaniemy nic w zamian i nie będzie świetnego zawodnika ! Myślcie czasem, to nie boli!

Ja w życiu nie popierałbym nieodpowiedzialnych ruchów zakrawających na jakiś sabotaż.

kacpaw91 14.04.2012 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Po prostu Wiślak (Post 1240657)
Nie rozumiem jak jakikolwiek kibic Wisły, wiedząc, ile dla drużyny znaczy Melikson i że nie przyjdzie za niego nikt równie wartościowy , a co najwyżej kolejny Brud lub Pawłowski, może popierać jego sprzedaż?! Toż to zakrawa na jakąś ciężką impotencję umysłową! :shock::shock: Co Wy myślicie, że za te pieniądze klub zacznie coś budować, w coś inwestować?! :shock:

Kasa się "rozmyje", nie dostaniemy nic w zamian i nie będzie świetnego zawodnika ! Myślcie czasem, to nie boli!

Ja w życiu nie popierałbym nieodpowiedzialnych ruchów zakrawających na jakiś sabotaż.

Bo jeżeli ma grać na 50% do końca kontraktu, albo jakieś fochy strzelać to ja wolę, aby już sprzedano go za te 2 mln. Jeżeli by naprawdę chciał zostać w Wiśle i grać na 100% to się cieszę i niech zostanie. W przeciwnym wypadku transfer to najlepsza i jedyna możliwa opcja.

Acapelo 14.04.2012 16:49

Melikson zostaje i tyle w temacie. Żeby wychować kolejnego Meliksona potrzeba pewnie z 10 lat. Niech pogra u nas 3 lata i przynajmniej będą szanse na mistrza.
Ktoś chce Meliksona niech płaci conajmniej 2,5 i tyle.

kriswisla 14.04.2012 16:53

Kirm ,Garguła lista transferowa i niech idą w ....u bo to jest sabotaż,Czekaj tak chwalony duzo błedow dobry napadzior to wkreci go w trawe ,za duze drewno,wole zobaczyc teraz Urygę co ten potrafi bo z koordynacja ruchowa to u niego chyba lepiej niż u Czekaja.Meleks,Iliev powinni zostac Holendrzy do wyjebania ,a Probierz to niech pooglada powtórki co wyprawia Kirm Guła i Nunez

Po prostu Wiślak 14.04.2012 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1240660)
Bo jeżeli ma grać na 50% do końca kontraktu, albo jakieś fochy strzelać to ja wolę, aby już sprzedano go za te 2 mln. Jeżeli by naprawdę chciał zostać w Wiśle i grać na 100% to się cieszę i niech zostanie. W przeciwnym wypadku transfer to najlepsza i jedyna możliwa opcja.

:shock::rotfl:

A ten dalej swoje... Czy tak trudno Ci zrozumieć, że Melikson nawet grający na 50% i "strzelający fochy" jest i tak stokroć lepszym i pożyteczniejszym zawodnikiem niż przykładowy "nie strzelający foch" Brud? I tak znacznie lepszym i wartościowszym, niż każdy "grający na 100%" zawodnik, którego może zafundować nam Bednarz w ramach nowej "oszczędnej" rewolucji Cupiała?

Co drużyna i kibice zyskają na takiej zamianie? Co Ty w ogóle popierasz? Wolę oglądać "strzelającego fochy" Meliksona, który przynajmniej od czasu do czasu zdobędzie bramkę, zaliczy asysty, niż bezproduktywnego, zaangażowanego na 100% Bruda, nie zaliczającego nic.

To nie Melikson, nawet w dramatycznej formie jest problemem Wisły, a dajmy na to Brud, Jirsak, Palić, Garguła i Kirm w swojej "stuprocentowej formie", "nie strzelający fochów".

Nieźle niektórym wyprała mózgi propaganda i gierki Bednarza.

tofik 14.04.2012 17:29

Pełna zgoda, jakby nie było większych zmartwień dla kibica niż gdzie i za ile sprzedamy dobrego ofensywnego grajka. Faktycznie problem jak cholera. Jeszcze jakbyśmy sprzedawali dajmy na to za 2 bańki i później się wzmacniali za też za dwie bańki by nie zaniżać poziomu sportowego. Ale przecież tak nie będzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl