Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Padre1906 29.01.2016 21:33

"Odszedł do legii naszego największego i najbardziej znienawidzonego rywala"
Masz już bluze "jesteśmy waszym koszmarem" ?
Idzie nowe pokolenie...

WISŁAZWE 29.01.2016 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1427658)
Od kiedy Legia jest naszym "największym i najbardziej znienawidzonym" rywalem :D ?

Odkąd się okazało, że mają więcej hajsu niż my.

jendrus 29.01.2016 21:34

Cierzniak nie podpisał kontraktu z legia bo by taki komunikat się pojawił. Z resztą nawet jeśli to mógłby to zrobić. I ciul wam do tego. Nie da się czytać waszych wypocin ze piłkarze to sprzedawczyni, musieli by grać do końca kariery w jednym klubie. A tylko Maldiniego z Milanu kojarzę, który grał tak. A ewentualne wyszydzanie zawodnika jakby bo podpisał kontrakt z innym klubem świadczyło by poziomie kibicowania.

Padre1906 29.01.2016 21:39

jendrus w większości przypadków chodzi tutaj o to że pojawiły się plotki że prawdopodobnie przejdzie do Legii. I o to cała sraczka na forach. Gdyby chodziło o MKS Kluczbork, Jagę czy Naprzód Rydułtowy troche by postękali i rozeszłoby sie bez większego echa. Ale do Legii?! Przecież to obecnie największy wróg internetowego kibica który walczy o honor klubu na facebooku, a stadion widzi jedynie na meczach z wspomnianą Legią.

Lemoniadowy Joe 29.01.2016 22:03

Boli też to ze wydawało sie ze nareszcie będziemy mieli bardzo solidnego bramkarza na dłuższy czas.

W naszej sytuacji finansowej to jednak nad dobrą oferta od L bym sie zastanowił z drugiej strony czy nasz byt ligowy jest tak pewny aby odstawić/sprzedac RC?

s1mone 29.01.2016 22:12

Całe to gadanie, że czas na przedłużenie kontraktu był do końca Grudnia jest śmieszne.

Podejrzewam, że jakieś rozmowy się toczyły wtedy - tylko, że równie prawdopodobne jest to, że Legia negocjowała z nim w tym samym czasie. U nas niby wolno dopiero po nowym roku, ale myślicie, że kluby postępują tak fair? On pewnie był dogadany od dłuższego czasu, dostał propozycję konkretnej kasy i walki o mistrzostwo Polski + ew. europejskie puchary i się skusił. Powinien jednak zdawać sobie sprawę jak zareagujemy my kibice po takim transferze. Z resztą patrząc na to, że próbował utrzymać to w tajemnicy jak najdłużej to pewnie świetnie sobie z tego zdawał sprawę.

Moim zdaniem nie warto ogrywać Legii bramkarza, krzyż na drogę i do rezerw. Niech się Misiek ogrywa i tyle. Może i nie gwarantuje takiej równej formy jak doświadczony Cierzniak, ale też potrafi mecz wybronić.

KOMINEK 29.01.2016 22:50

Tak ja Cierzniak miał prawo podpisać z Legią i ch..uj nam do tego tak samo my mamy prawo ogrywać go jako rezerwowego bramkarza w 3 lidze i chu..j wszystkim do tego.

Bramkarz to w co najmniej 50 % głowa a po tej aferze nie ma szans na spokój i dystans szczególnie gdy mecze będą u nas.

Miała być sprawa załatwiona po cichu ale się rypła i stracą na tym wszyscy i Legia i Wisła i sam Cierzniak.

Czy naprawdę ktoś wierzy że RC może jeszcze bronić w I drużynie na R22. Na całym piłkarskim świecie gdy zawodnik przechodzi do wrogiego klubu to trybuny jada po nim. Piłkarz pola może to jakoś znieść bramkarz wątpię co potwierdza dobitnie przypadek Emiliana

tomasz_19 29.01.2016 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1427658)
Od kiedy Legia jest naszym "największym i najbardziej znienawidzonym" rywalem :D ?

fialo

Padre1906

WISŁAZWE

czyli uważacie, że legia nie jest naszym największym obok craxy rywalem? ok, chyba coś przeoczyłem

a tak na marginesie, czy wy na prawdę uważacie że cierzniak, który już mentalnie jest w legii będzie umierał za Wisłę?

fresh.cie 29.01.2016 23:22

Niech dają Vranjesa za Cierzniaka, akurat na czas kontuzji Mączyńskiego byłby dobrym kandydatem do zastąpienia Mąki :)

AntyMod 29.01.2016 23:28

ale Cupial ma teraz tego pedzia w koralikach pod sciana : krzyczy 700 tys euro i puszcza Cierzniaka , jesli nie to L LettFottballWin-y zostaja pol roku z Ciezniakiem w bramce , jesli nie to musza zakontraktowac (za Kuciaka) dobrego bramkarza- na to tez pojdzie hajs - a w lipcu beda mieli 3-4 bramkarzy na niezlej pensji - Cupial teraz nic nie musi - jesli nie wywala za RC 700-800 tys to zostaje u nas- broni - jesli da dupy w 1-2 meczu to od razu laduje w rezerwach i tyle, jesli ma honor to gra do konca tak dobrze jak tylko potrafi i latem idzie do 7 - to proste Pedzio Koralik chcial byc Lisem - a teraz Cupial moze byc tym co Lisy łapie ....obawiam sie tylko ze wkoncu pro-warszawska mafia dziennikarska i lobby pzpnowskie wplyna tak na Wisle ze odda RC za pare groszy ....w tym roku 7 nie ma prawa sobie pozwolic na NIEzdobycie MP i walki o LM - na 100 lecie klubu - ta wiosna bedzie pilkarsko mega walkiem , jesli pilkarsko nie dadza rady .... ktos napisal jak RC ewentualnie zagra w meczu z 7 ?? moim zdaniem juz w tym sezonie sie z nimi na boisku nie spotkamy .... a wpis o najwiekszym i najbardziej znienawidzonym rywalu to po prostu majstersztyk

W.S 29.01.2016 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1427670)
fialo

Padre1906

WISŁAZWE

czyli uważacie, że legia nie jest naszym największym obok craxy rywalem? ok, chyba coś przeoczyłem

a tak na marginesie, czy wy na prawdę uważacie że cierzniak, który już mentalnie jest w legii będzie umierał za Wisłę?

Uważamy ze Legia nie jest naszym największym obok cracovii rywalem
tak coś przeoczyłeś
Cierzniak nigdy nie umierał za Wisłe

Padre1906 29.01.2016 23:57

tomasz_19 nie, nie jest. Wiem że koledzy w internecie piszą Ci co innego i dlatego się tak prężysz, jednak życie wygląda inaczej niż ściana na fb. Pierwsza trójka kibicowskiej Polski, mocna sportowo, ale rywal to taki jak Ruch czy Pogoń. Zapamiętaj że wróg jest jeden, nieopodal...

AntyMod oby tak było.

mr_kwolf 30.01.2016 00:18

Przypomnę tylko casus Lewandowskiego, Borussii i Bayernu. Tam jakoś nikt nie widział problemu w tym, że zawodnik przechodzi do "największego" rywala. O żadnych rezerwach nie było mowy. A tam sytuacja była bardziej "konfilktopędna", bo Lewy dogadał się z Bawarczykami grubo ponad rok wcześniej...

Dzimi 30.01.2016 00:32

Bałaszow to bardzo duże wzmocnienie. Potrzebujemy jeszcze z 2 takich piłkarzy - szybkich, dynamicznych, dobrze operujących piłką.

R33 30.01.2016 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1427677)
Przypomnę tylko casus Lewandowskiego, Borussii i Bayernu. Tam jakoś nikt nie widział problemu w tym, że zawodnik przechodzi do "największego" rywala. O żadnych rezerwach nie było mowy. A tam sytuacja była bardziej "konfilktopędna", bo Lewy dogadał się z Bawarczykami grubo ponad rok wcześniej...

Tam nie dość, że o rezerwach to jeszcze w ostatnim sezonie podwyżkę dostał, a w ostatnim meczu robili wszystko aby został królem strzelców.

Co do Cierzniaka to miejmy nadzieję, że Cupiał dobrze to rozegra i wyjdziemy na tym korzystnie. Może po krzyknięciu dobrej ceny transferowej sprowadzić jakiegoś dobrego bramkarza za taką kwotę.

filemon 30.01.2016 00:44

https://youtu.be/dDyPA_SKZSM Obejrzyjcie skrót patrząc tylko na Odraszka. Naprawdę ma dobre reakcje i prędzej czy później coś wpadnie z tego, tak jak wpadło już Małemu, Bałaszowowi i Drzazdze ;) Wygląda na to, że transfery udane.

AntyMod 30.01.2016 00:45

narazie to w srodku mamy 3-4 parodystow pilkarskich : Uryge, Popovica, Crivelaro i ewentualnie Cywke

Merkury 30.01.2016 00:56

To czy transfery będzie można ocenić pozytywnie zweryfikuje dopiero liga. Mamy w dalszym ciągu za wąską kadrę a na kilku pozycjach brakuje zmienników odpowiedniej klasy. Zobaczymy jak zaprezentujemy się w najbliższym sparingu na tle Chorwatów.

Wojtas 30.01.2016 02:05

Jesli transfery Balaszowa i Ondraska wypalą ....bylo by mega

grunt to ktos kto zapewni chociaz to ze mozna liczyc na kogos z przodu,Brozek niestety w 3/4meczy grał ,ale jakby nie grał.

Cywka mial momenty ze mozna by mu dac kredyt zaufania, tak samo jak Popovic,nie wolno ich skreslac.natomiast kompletnie nieufam Urydze i Crivellaro.Szkodzą zespolowi i powinno ich sie upchnąc jakiejs Flocie czy cos.
Najlepiej jeszce z Buchalikiem w pakiecie:)

Karherop 30.01.2016 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1427677)

A co powiesz o Goetze? Też kibice klepali go po plecach?
Poza tym o czym my tu rozmawiamy i do kogo porównujemy..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1427684)
Jesli transfery Balaszowa i Ondraska wypalą ....bylo by mega

Cywka mial momenty ze mozna by mu dac kredyt zaufania, tak samo jak Popovic,nie wolno ich skreslac.natomiast kompletnie nieufam Urydze i Crivellaro.Szkodzą zespolowi i powinno ich sie upchnąc jakiejs Flocie czy cos.

Polecam ostatni wywiad na wszlo z Urygą, daje wiele do myślenia. Jak dla mnie jest miejsce dla Alana w zespole, choć niekoniecznie od niego powinno się zaczynać podstawową 11.

Jak dla mnie to na razie transfer nr 1 to Pietrzak. Andrzej Iwan miał racje mówiąc już rok temu, że to ogromny talent.

sandomingo 30.01.2016 09:17

Pół żartem: dobrze że z Bałaszowem podpisali roczny kontrakt z opcją przedłużenia, bo Mr Koralik już by zaczynał z nim rozmowy:)

bridgeburner 30.01.2016 09:27

Skoro Legia za Kuciaka dostaje w takiej samej sytuacji 400 tys E to tyle samo zawolac za Cierzniaka, dorzucic gratis kh
i za te pieniadze mozna naprawde przyzwoitego srodkowego pomocnika na 2,5 roku zakontraktowac
poza tym Cierzniak zdecydowanie lepszy niz nasze Michaly oczywiscie jest ale tak patrzac realnie..
Ani nam w tym sezonie spadek nie grozi ani puchary, trzymac go na sile nie ma po co

szprotson 30.01.2016 09:47

a czy bierze ktoś pod uwage taką opcje :

My krzyczymy Legii 1 mln euro. Legia mówi pas. Cierzniak mówi : skoro wy tyle za mnie krzyczycie i nie pozwalacie przejsc do L , to ja mam wyjebane, i zostajemy z recznikiem z chorzowa i mediolanu. Nikt nie wygrywa w tej sytuacji, kazdy traci.

siemstein 30.01.2016 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1427691)
a czy bierze ktoś pod uwage taką opcje :

My krzyczymy Legii 1 mln euro. Legia mówi pas. Cierzniak mówi : skoro wy tyle za mnie krzyczycie i nie pozwalacie przejsc do L , to ja mam wyjebane, i zostajemy z recznikiem z chorzowa i mediolanu. Nikt nie wygrywa w tej sytuacji, kazdy traci.

:haha: Na pewno Cierzniak mając wyjebane i przez pół roku nie grając będzie świetnym bramkarzem Legii w przyszłym sezonie.... Jak dla mnie Cierzniak (o ile się to prawdą okaże) podpisując kontrakt z Legią jest już przegrany i czeka go los Dolhy. Wrak człowieka, ochłap zostanie odesłany do Warszawy. Pożytku z niego mieć nie będą.

PiVoSH92 30.01.2016 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1427687)

Goetze to jak KH - wychowanek, Cierzniak jak Lewy - najemnik. Proste? Tak, ale dla niektórych pół roku w Wiśle (przypomnę - tyle samo u żydów) to już gwarancja zostania Wiślakiem... wolę, żeby pokazał, że jest najemnikiem niż żeby sztucznie przypisywał sobie jakąś łatkę.

Styropian 30.01.2016 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1427670)

Pardon, że kto i co ? Co to craxa ? Nie znam żadnej craxy sraxy, za to znam adres pewnej k.rwy w dodatku garbatej, podpowiem ze często można ją spotkać przy kałuży.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1427687)

Poza tym Bayern to taki sam wróg dla Borussii jak dla nas Legia, poza frustrującym podkupowaniem zawodników to dla nich taki sam rywal jak Ingolstad, ale Tomasz pewnie nas zaraz oświeci i stwierdzi, że Schalke to harcerska drużyna, która "kofa" się z BVB i przyjezdzają do siebie na wspólne ogniska.

lukas14 30.01.2016 10:54

jak już ten Cierzniak dogadany z legia , to najlepiej niech Wisła próbuje wziąć za niego tyle kasy co legia za Kuciaka, . Wisła może trochę na tym zarobić przynajmniej. a jak nie to rezerwy Cierzniak i to jeszcze tam sporadyczne granie.

regan 30.01.2016 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1427662)
jendrus w większości przypadków chodzi tutaj o to że pojawiły się plotki że prawdopodobnie przejdzie do Legii. I o to cała sraczka na forach. Gdyby chodziło o MKS Kluczbork, Jagę czy Naprzód Rydułtowy troche by postękali i rozeszłoby sie bez większego echa. Ale do Legii?! Przecież to obecnie największy wróg internetowego kibica który walczy o honor klubu na facebooku, a stadion widzi jedynie na meczach z wspomnianą Legią.

Widzę, że wszyscy już popadają w skrajności....
Mówienie, że Legia nie jest naszym wrogiem, to jest zaklinanie rzeczywistości. Jak chodzę od małego na mecze to o ile sobie przypominam zawsze jest rywalizacja pomiędzy Krakowem a Warszawą, Legia to nasz największy sportowy rywal, to rywalizacja o prestiż, o najlepsze oprawy, najlepszy doping o najlepszą drużynę( I nie! nie rywalizujemy o to z Ruchem!), o najwyższe cele sportowe i mówienie, że to nie jest nasz wróg a już w ogóle porównywanie go do MKS Kluczbork, czy Jagi to z całym szacunkiem ale to wygląda tak jakby jakby się zmysły potraciło. Na siłę chcecie zanegować relacje jakie panują, tylko faktów nie przeskoczycie. Te mecze ogląda najwięcej ludzi na stadionach przed TV i mają zawsze najlepszą oprawę... i największe napięcie - takie fakty.

Żydzi to inny rodzaj wroga, z nimi rywalizujemy tutaj na śmierć i życie, rywalizacja osiedlowa, do nich panuje największa nienawiść, to jest naturalne. Lecz przeciwnikiem sportowym, kibicowskim nie są żadnym taka prawda. Zarówno w jednym i drugim przypadku nie powinno być żadnego pobłażania dla piłkarzy którzy wybierają tamtą drogę w prostej linii zamieniając barwy niebiesko-biało-czerwone na tpfu pasiaste lub cebulowe.... I konsekwencje powinny być poważniejsze niż pomazianie szprejem mercedesa...

P.s Pamiętaj wrogów jest wiele, każdy chce nas poniżyć, zniszczyć! każdy chce być od nas lepszy... lekceważenie wroga to najgorsza rzecz. Nic się nie uczymy na błędach lat 90!

wściekłe pięści węża 30.01.2016 13:48

Legia potwierdziła podpisanie Cierzniaka od 1. lipca. Dali mu 3 letni kontrakt. :O Trochę długawy jak dla 33letniego gościa. No, ale jak ich stać, to czemu nie. Moim zdaniem dobrze, że nie próbowaliśmy ich przebijać za wszelką cenę, bo tak długi kontrakt to przesada. Myślałem, że będzie tam miał opcję 1+1 lub może 2. Ale od kopa 3? I to dopiero od lata?

Ma_niek 30.01.2016 13:53

A co to jest 3 lata dla bramkarza. W wieku 36 lat bedzie bronil i tak dobrze. My powinnismy mu rok temu taki dac.

_ukoL 30.01.2016 13:54

Do klubu kokosa. Natychmiast.

Ivory1906 30.01.2016 13:54

Jak ich stać to czemu nie ? Ich pieniądze ich wybór ale fakt jest taki ze po oficjalnym ogłoszeniu tego gościu nie powinien juz powąchać murawy do lipca i mam nadzieje ze nasi włodarze i trener bedą mieli jaja żeby ukarać go w taki sposób za jego zachowanie

Kamson 30.01.2016 14:00

No to oficjalnie wypie*dalaj radziu do rezerw :)

Życzę ci abyś podzielił los pewnego rumuna
https://www.youtube.com/watch?v=nIsChfDPNWA

edit: oczywiście mam nadzieję, że w rezerwach nie powącha murawy nawet przez minutę.

wściekłe pięści węża 30.01.2016 14:05

Jaki klub kokosa, opanujcie się. Optymalne rozwiązanie, to sprzedać go im już teraz i oskubać paruset tysięcy - najlepiej tych, które dostali za Kuciaka. Dopiero jak nie będą chcieli płacić, to trzeba się zastanowić co z Radziem zrobić, ale na zesłaniu do rezerw nikt nie zyska.

Ja bym postawił na Miśkiewicza, Cierzniaka posadził na ławie. Jeśli Misiek by nie wrócił do formy sprzed paru lat, to wtedy wraca do bramki Cierzniak, a my rozglądamy się intensywnie za nowym bramkarzem i próbujemy opylić gdzieś Buchalika.

I dalej będę uważał, że 3 lata dla niego, to za dużo. Zwłaszcza, że mają jeszcze Malarza (32 lata bodaj) i on ma jeszcze 2 lata kontraktu. Fajnie teraz muszą się czuć młodzieżowcy w Legii (bramkarze).

Rustin 30.01.2016 14:08

Szkoda, że nie poczekali z tym do poniedziałku. Kto idzie do pracy i tak ma już ten dzień zje****, więc takie info mniej by bolało niż w sobotę, gdy chce się odpocząć i nie dostać takim newsem w twarz.

Trzymam kciuki za zesłanie do rezerw, jeśli faktycznie oszukiwał zarząd. W przeciwnym razie, pod warunkiem, że przyjdzie dobra kasa, niech idzie jak najdalej od R22.

Blaszczu16 30.01.2016 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1427718)
I dalej będę uważał, że 3 lata dla niego, to za dużo. Zwłaszcza, że mają jeszcze Malarza (32 lata bodaj) i on ma jeszcze 2 lata kontraktu. Fajnie teraz muszą się czuć młodzieżowcy w Legii (bramkarze).

Malarz jest rocznik 80, czyli w tym roku będzie miał 36 lat.

kola12 30.01.2016 14:10

A ja się cieszę, iż Pan Cierzniak podpisał z 7egią.... Dlaczego? Bo od początku twierdziłem- za co byłem linczowany wśród znajomych- raz się skur...iłeś grając dla pejsów- TO SIĘ O-D-P-I-E-R-D-O-L OD WISŁY!!! Raz dałeś dupy, to zawsze już dasz...

TRZEBINIAnin 30.01.2016 14:13

Oddać go już teraz, byle dobrze zarobić. Jeśli za Kuciaka dostali 400 tysięcy euro to 300 tysięcy to za Cierzniaka minimum.

Kurz 30.01.2016 14:16

Piłka nożna to przede wszystkim praca. I o ile można dorabiać jakieś teorie do wyborów dokonywanych przez wychowanków klubów, krytykowanie najemnika (nie w pejoratywnym rozumieniu tego słowa) za to, ze jest najemnikiem i wybiera inną, lepszą ofertę, wydaje mi się czymś dziwnym.

szprotson 30.01.2016 14:21

Cracovia jest naszym najwiekszym wrogiem oraz jej zgody.
Legia jest rywalem który elektryzuje oraz jest ze stolicy .Naturlane ze stolicy nikt nie lubi, bo ...mają lepiej :)

Zastanówcie się co jest naszym największym problemem w klubie. Czy to gdzie zagra Radek Cierzniak czy to czy się utrzymamy? Jak dla mnie to drugie i to winno być podstawą pewnych zachowań. Jeśli Radek jest nam potrzebny do utrzymania -zostawić. jeśli niepotrzebny - sprzedac.
Bo oprócz "szacunku ulicy" co wygrywa klub zsyłając Cierzniaka czy tez Uryge do klubu kokosa?
wydaje mi sie ze niektorzy pomylili priorytety i dalej walczą z Cupiałem o Ligę Mistrzów a w lidze mamy przewagę nad goniącym nas peletonem...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl