![]() |
Cytat:
Jak podpisze to klub kokosa chyba że dadzą 1 mln euro. Bogusław to nie jest jakiś bukiet by za jakieś drobne oddawać krawaciarzom piłkarza... Poza tym nie sadze żeby podpisał... Legia musi miec bramkarza na już, a 1 mln euro to nie wylozy ;) cierzniak owi też nie opyla się po schodach biegać ;) |
Cytat:
A z "bramkarzem" Buchalikiem bedziemy zawsze na zero z tyłu :) |
Nie było tego tutaj w dyskusji, a uważam, że to istotne. Pawłowski na spotkaniu z kibicami U Wiślaków powiedział, że gdyby on był nadal trenerem Śląska, to by nie zesłał Flavio do rezerw po podpisaniu z Lechią.
Sytuacja identyczna, jak Legia nie zapłaci sporego hajsu, to Cierzniak zostaje do czerwca i broni wszystko. Oświadczenie Klubu - oczywiste, tak jak piszecie. Przez dementi potwierdzają, a nie ma słowa o tym, że nie podpisał. I nic odkrywczego nie wnosi do sprawy, jak dla mnie jest zaproszeniem do negocjacji. Zresztą tak Dunin mówił bodajże - że każdego można sprzedać, byle z korzyścią dla drużyny. Inna sprawa jeszcze taka, że my mamy 3 bramkarzy w pierwszej drużynie, z czego żaden nie jest juniorem - jest to jednak pewne marnotrawstwo. |
Przy optymistycznym założeniu mamy 2 bramkarzy i Buchalika.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli podpisał z L to Cierzniak nie ma szans grać każde jego dojście do piłki to jazda po nim a bramkarz musi mieć spokojna głowę Z tego co wiem to raczej w klubie nie wiedzieli. Zresztą w ostatnim wywiadzie prezes mówił że już niedługo przejdą z Cierzniakiem do negocjacji. Chyba że łgał a jeśli tak to robił to idealnie. Opcje są dwie wiedzieli i chcieli to utrzymać w tajemnicy żeby Cierzniak mógł dograć do końca sezonu dla Legii to tez korzystne bo Cierzniak gra i utrzymuje formę. bądź klub nie wiedział a L z C trzymali to w tajemnicy żeby bramkarz grał a nie wylądował w III lidze, ale ktoś wygadał. teraz jest pat kibice nie pozwolą Cierzniakowi grać sprzedać tez raczej do L się nie da chyba że za bardzo przyzwoita kasę ewentualnie jakaś wymiana piłkarzy co jest bardzo mało prawdopodobne a chyba najbardziej prawdopodobne III liga |
A ja bym to wykorzystał na jakąś fajną zamianę. Legia ma teraz duży przesyt w środku pola, może dali by Masłowskiego za Cierzniaka już teraz? Pytanie jak z jego formą ale myślę że on by się odbudował
|
Naczelny internetowy adwokat Wisły odezwał się w sprawie Cierzniaka (pisownia oryginalna):
Cytat:
Skoro tytuł naczelnego adwokata Wisły przypadł osobie, która w kilku zdaniach popełniła tyle błędów, to nie dziwię się, że sytuacja wygląda jak wygląda. |
^ On jest upośledzony, ma 13 lat, czy obie opcje?
|
Jak Cierzniak podpisał z ległą od czerwca to tym bardziej powinien bronić. W jego interesie jest, byśmy ogrywali rywali ległej i pomogli jej w zdobyciu MP. A do tego potrzebny nam będzie awans do grupy mistrzowskiej, a tam już mecze z jej bezpośrednimi rywalami, więc starać się Cierzniak będzie (powinien) w każdym meczu.
|
Cytat:
|
Jesli Cierzniak podpisal juz kontrakt z legla to ja go nie widze w bramce Wisly. Jest dobry i szkoda takiego bramkarza ale ja nie chce widziec w bramce goscia ktory sie sprzedal. Jakby wyjezdzal za granice to bym zrozumial. Wiem ze to zwykly najemnik ale pewnych rzeczy sie nie robi. Pol roku temu przyszedl do nas bo bylismy zmuszeni kogos zakontraktowac. Ciekawi mnie gdzie bylby dzisiaj Cierzniak jakby nie kontuzje naszych bramkarzy.
|
Cytat:
|
Zagrajmy tak, by nic nie musiał robić! :)
|
w tym sezonie juz z 7 nie zagramy ..... wielki kokos dla Niego i tej nieletniej zmiji dla ktorego 9 tys miesiecznie bylo za malo ...... oby tylko Cupial mial jaja i zablokowal te transfery za pare groszy
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Moim zdaniem, Wisła powinna postawić 7 sprawę jasno i klarownie. Wystawiacie na stół 6 mln euro i bierzecie go sobie już teraz. W przeciwnym razie w czerwcu dostaniecie gościa, który od lutego będzie biegał rekreacyjnie po Błoniach, bo nawet w rezerwach nie zagra.
|
Ja to widzę tak.
Kluczem w tej całej sprawie był Kuciak. Legia po cichu dogadała się z Cierzniakiem w styczniu. Wiedziały o tym tylko zainteresowane strony. Miała to być tajemnica do czasu aż przestanie obowiązywać kontrakt Cierzniaka z Wisłą. Miał sobie chłop spokojnie grać w pierwszym składzie Wisły mamiąc włodarzy Wisły, że jeszcze z nikim nie podpisał umowy i będzie "negocjował" z nimi warunki przedłużenia kontraktu. Będzie się starał tak negocjować, aby obie strony się nie dogadały. Jakiekolwiek by warunki nie zaproponowała Wisła to Radek by je torpedował. W międzyczasie Legia miała za zadanie dogadanie się z Kuciakiem, żeby ten został w Warszawie do końca trwania umowy, która wygasała tego lata. Kuciak jednak nie zgodził się na proponowane warunki i już teraz czmychnął do Anglii. Legia, mając świadomość, że zostaje z jednym średnim bramkarzem postanowiła za wszelką cenę sprowadzić Cierzniaka już teraz. Puściła parę do mediów, że Cierzniak podpisany, aby wywrzeć presję na działaczach Wisły, żeby Ci oddali Radka już teraz za drobne. Legia ma świadomość, że po tym kontrolowanym wycieku, kibice Wisły się wkur.ią na Cierzniaka dzięki czemu będzie on mniej przydatny dla niej i chętniej go oddadzą. Cupiał jednak się w....ił i nie puści Radka, w odwecie za to, że za plecami podpisał umowę z L. |
Dla mnie sprawa jest oczywista, jeśli cierzniak rzeczywiście podpisał to nie powinien już więcej grać w naszych barwach, bo po co ogrywać bramkarza rywalowi? Przecież to irracjonalne. Jak go chcą już teraz to niech wybulą!
|
To jest logiczne - ale tutaj żadko bywa logicznie ;)
Tak samo jak w żadnej firmie nikt nie daje projektu pracownikowi na wypowiedzeniu tak samo nie powinno się wstawiać między słupki gościa na wylocie. |
O ile w przypadku tej szmaty Handzlika, który jest wychowankiem można i nleży się w....iać na jego zachowanie, a także zniszczyć go codziennymi przebieżkami na Błoniach, żeby czasem tylko piłki nie dotknął to w przypadku Cierzniaka nie rozumiem tego waszego oburzenia. Realia są takie, że z Legią finansowo nie możemy konkurować. Czemu? M. in dlatego, że kibicom Wisły nie chce się chodzić na mecze, tudzież kupować bietów, karnetów, koszulek i innych pamiątek, żeby wspierać swój (podobo) klub. Może gdyby sytuacja była odwrotna, Cierzniak dostałby oczekiwaną pensję na R22. A w takiej sytuacji nie należy się dziwić gośćiowi 32+, że korzysta prawdopodobnie z najlepszej oferty, jaką mógł dostać. Był to zwykły najemnik. Powodzenia mu nie życzę, ale ciupać też nie będę.
Oczywistością jest, że powinien bronić do końca rundy. Nikt o zdrowych zmysłach nie wyobraża sobie jakiegokolwiek wyniku sportowego z Buchalikiem-ręcznikiem w bramce, czy Miśkiewiczem, który - umówmy się - też wielkim golkiperem nie jest. |
fialo
Po prostu szkoda, ze dochodzi do takich sytuacji , ale ja tez to rozumiem. Chodzi o to, ze rozbija sie o najlepszego zawodnika Wisły, wiec to normalne, ze ludzi drażni. On na gre nie zasługuje w takim wypadku, a bramkarzy niestety na poziomie nie mamy. Moze byc krucho |
W sumie do Cierzniaka można mieć pretensje jedynie o to, że ukrywał całą sytuację.
|
Cytat:
Tutaj chodzi o zasady, weź pod uwagę fakt, że Cierzniak teraz nie będzie miał zamiaru umierać za klub. Niech by sobie przeszedł do tej legii po wygasnieciu umowy, ale on zwodził naszych włodarzy i OKŁAMYWAŁ w żywe oczy, pozorując negocjacje kontraktu, a za plecami mając już posadkę w ległej. Takich rzeczy się nie wybacza, jeśli mamy okazję zniszczyć mu tą karierę w legii i zapewnić rozbrat z futbolem na pół roku to tak powinniśmy zrobić. |
tak w bramce do końca sezonu w kasku ochraniaczach i stoperach w uszach może wtedy dał by radę. Nie nie jest normalne że zawodnik dogaduje się za plecami i nie informuje klubu. że podpisał kontrakt to syństwo . a co do strategii L byliby głupacami wierząc że Wisła sprzeda za drobne Cierzniaka wiedząc że ma już kontrakt podpisany z L
|
Cytat:
|
Takie sytuacje sie zdarzają i nic na to nie poradzimy ,ale na pewno nie powinniśmy mu ułatwiac życia.
Jeśli bedzie chciał odejśc teraz ,to Legia powinna zapłacic godziwe pieniądze. Jak nie - rezerwy i w rezerwach powinien zostac rezerwowym. |
A potwierdził już ktoś ten podpis Cierzniaka pod kontraktem z Legią?
|
Cytat:
|
Moze sam interesowany wypowiedzialby sie. :)) brak odwagi jak sprawa wyszla na jaw
|
Piszecie tutaj "jeśli podpisał"..a potem to już robicie z niego największego członka. A co jeśli nie podpisał?
|
Cytat:
|
Jeśli (powtarzam JEŚLI) Cierzniak podpisał na początku stycznia kontrakt z Legią, a później mając tenże kontrakt w kieszeni, dalej udawał negocjacje z niczego nieświadomą Wisłą, to mamy obraz wrednego typa i na 100% nadprezes da mu to odczuć (rezerwy rezerw).
|
Cytat:
nie rob sobie zludnej nadziei, do tego trzeba wziac pod uwage info na weszlo, a oni siedza u Lesnodorskiego w kieszeni |
Mam jednak nadzieję że rezerwy rezerw się nie wydarzą. Kluby kokosa to zwykłe s....ysyńtwo, niespotykane w cywilizowanym świecie. Cierzniak nie jest Wiślakiem i nic go tu oprócz obowiązującego kontraktu nie trzyma. Jeżeli tylko będzie podchodził do swoich obowiązków profesjonalnie to powinien być traktowany na takich samych zasadach jak reszta piłkarzy. Choć ja tam tragedii w jego stracie nie widzę, bo jeśli tylko Miśkiewicz dojdzie do formy sprzed odejścia to wcale nasza obsada bramki nie straci.
|
nie żebym bronił Cierznaka, ale Ci wszyscy którzy piszą ze dogadywał się za plecami, i oszukał działaczy. Jakiś dowód?
Nie znam dokładnej otoczki, ale coś jakiś procent informacji nt. sprawy RC posiadam. Pytanie zasadnicze : -Kiedy klub rozpoczął rozmowy z RC w sprawie przedłużenia -Czy były rozmowy z RC w sprawie przejścia do innego klubu/nie przedłużenia kontraktu -Kto z RC rozmwiał i kogo RC zapewniał o tym Pytanie ogólne : dlaczego dalej uważamy się za hegemona ligi i ze to My mamy prawo brac od innych a od Nas nikt? Czy nie widzicie ze jestesmy druzyna ze srodka tabeli (stan na dzien dzisiejszy) i takie zabawy w stylu postaw sie a zastaw się nic dobrego Nam nie dadzą. Abstrachując od tego ile powinniśy krzyknąc Legii, czy milion czy bilion, pamiętacie ze My też tak bralismy zawodniów. Jovic, Pietrzak, o Gargule nie wspominając. I zapewne wiekszość z was liczyła ze kupimy ich o tej pół roku szybciej i to nie za kwotę zaporową a kwotę do przyjęcia prawda? Garguła akurat został pół roku i grał swoje w Bełchatwoie az sie połamał. Ale taki Zieniu czy Mauro ktorzy wiedzieli ze kontraktu z nimi sie nie podpisze grali cały czas swoje. Dlatego śmieszy mnie tekst kolegi ktory napisał ze Cierzniak juz za Wisłe nie bedzie umierał. Otóż panie kolego Cierzniak za Wisłe nie umierał nigdy. On po prostu grał swoje. Tak wygląda własnie profesjonalny piłkarz, on wychodzi i gra 90 minut. Gra je przede wszystkim dla siebie a potem dopiero dla kibicow. Bo to On bedzie rozliczany. Pomysl sobie jeden z drugim co mu da puszczanie szmat czy bronienie na pół gwizdka? Tylko moze zaszkodzić. Tylko. No ale najwidoczniej kazdy patrzy wg. siebie. Ja sam zmeiniam prace i pracuje w firmie do konca lutego. Dostalem propozycje z lepszej firmy, lepsze warunki rozwoju i pracy. Czy przez ten ostatni miesiac bede leciał w chuja? Oj nie, chce popracować najlepiej jak potrafie by nie palic mostów itd. No ale to kazdy sądzi wg. siebie i wg. swoich wartosci ktorymi się kieruje. No ale to był offtop. Naprawde chcecie gwizdać buczeć pluć itd na chłopa ktory Nam pomógł a nie my jemu. To my bylismy w dupie, to on sie zgodził na cienkie warunki i to on Nam wybronił pare spotkań. To ze idzie teraz do najbogatszej firmy w kraju to niestety taka kolej rzeczy. Ja tam RC zycze w tej rundzie jeśli zostanie samych czystych kont a jak pojdzie do Legii to dziekuje za wspaniała prace która wykonał i zycze złamania nogi. Jeśli RC nie odejdzie teraz, grzechem byłoby sadzanie go na ławce. Tak samo grzechem byłoby go sprzedać za mniej niz 0.5 mln euro. |
Cytat:
1. Jak idziecie gdzies na rozmowę o prace to idziecie do szefa i mówicie, ze idziecie ? A co jesli się nie uda ? no wlasnie ... 2. Skoro się udało podpisać kontrakt, skąd wiecie, że prezes Wisły lub p. Cupiał nie byli pierwszymi którzy się dowiedzieli. 3. Skoro tak mogło być, to co teraz ? Cierzniak miał isc do Wyborczej i powiedziec, "Podpisalem kontrakt, jestem zajebisty, napiszcie o tym jutro na pierwszej stronie ..." ??? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl