Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

!!IRIVER!! 23.08.2013 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1328782)
Przed meczem Sewilli ze Śląskiem było preludium kibicowskie. Śląsk stracił 4 flagi podobno kilkanaście osób znalazło się w szpitalu.
Hiszpańscy kibice chwalą się w internecie skrojonymi flagami:

wis.la/c276v

wis.la/lkx1x

Na pewno Śląsk tego tak nie zostawi, powstaje tylko pytanie, czy Hiszpanie odważą się tu teraz przyjechać... :-)

shaggy 23.08.2013 11:21

A to opis tego co sie działo w Rumunii:

"Legia Warszawa złożyła oficjalną skargę na Steauę Bukareszt - informuje "Przegląd Sportowy". Chodzi o zajścia na trybunie VIP, gdzie polscy kibice zostali zaatakowani przez miejscowych.

Na trybunie tej zasiedli pracownicy klubu, a także zaproszeni goście. Był tam obecny m.in poseł Andrzej Halicki. - Rzucano w nas czym popadnie. Rumuni na nas pluli, rzucali butelkami, zapewniam, że nie były one tylko plastikowe. Widział to wszystko ambasador Polski, też zresztą go to spotkało, obserwował zajścia delegat UEFA - opowiada i dodaje, iż zachowanie miejscowych przekraczało wszelkie dopuszczalne normy. (cytat za sport.pl)

Wojciech Hadaj, spiker Legii w "Fakcie" tak opisuje zaś zajścia w strefie VIP. - Sytuacja w pewnym momencie była naprawdę poważna. Atakowano nas zarówno werbalnie, jak i fizycznie. Najbardziej agresywnie zachowywały się miejscowe VIP-y. Dla mnie to po prostu niepojęte!"

Donaldzie Tusku i Bartłomieju Sienkiewiczu w ostatnich dniach zapowiadaliście walkę ze stadionowymi bandytami w całej galaktyce. Wiemy, że w gadce jestescie twardzi - mistrzostwo swiata, czas na prawdziwą reakcję, pozujecie na szeryfów wykazcie się:)

wolfy 23.08.2013 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63624 (Post 1328742)
Dajcie spokój, rewanż nam się posypał jak Stevanović i Paixao dostali kartki, co wyeliminowało ich z rewanżu, a potem czerwona dla Dudu. Gdy Sewilla strzeliła drugiego gola było jasne, że już po ptakach. Więzikiem czy Patejukiem nie odrabia się nawet jedno bramkowej straty, a co dopiero trzech. Niemniej gra WKS-u budzi optymizm, teraz skupimy się na lidze i będziemy wszystkich ogrywać. ;)

Levy pokazuje co to znaczy trener, pokażcie mi polskiego szkoleniowca, który wyszedł by tak odważnie na Hiszpanów?

Dodajmy, że żółta dla Paixao za strzał po gwizdku. Kilkanaście minut wcześniej zawodnik Sevillli zrobił dokładnie to samo i co? Oczywiście, kartki nie było.

Wiecie jak czuliśmy się po Atenach.

Gra naprawdę świetna, ostatni raz tak dobrze z poważnym przeciwnikiem grała Wisła w meczach z Parmą i Schalke, albo z Barceloną u siebie.

rw88 23.08.2013 12:30

Sędzia Śląska niestety strasznie ciapowaty. Ciapowatość w encyklopedii powinna być zdecydowanie okraszona jego fotką. Szkoda, bo unikając czerwonej kartki można było spokojnie wywieźć z Sevilli to 1-2 i w rewanżu powalczyć. Tak czy siak Śląskowi należy pogratulować, obawiam się jednak o przyszłość tej drużyny - Mila czy Kaz coraz starsi i słabsi mimo wszystko, Sobota pewnie lada moment zmieni klub na mocniejszy, a finansowo Wrocławianie mocno nie stoją. Szkoda, bo jest tam potencjał na regularne, rokroczne granie w Fazie Grupowej.

FraMat 23.08.2013 12:36

W kazdym razie, za tydzień czeka nas fantastyczny mecz i fantastyczne emocje we Wrocławiu. Szkoda, ze braknie Paixao i chyba Stefanovica, bo Patejuk to nieporozumienie. Sewilla przyjedzie w miarę pewna awansu, więc może się dziać.

silver03 23.08.2013 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1328795)
Donaldzie Tusku i Bartłomieju Sienkiewiczu w ostatnich dniach zapowiadaliście walkę ze stadionowymi bandytami w całej galaktyce. Wiemy, że w gadce jestescie twardzi - mistrzostwo swiata, czas na prawdziwą reakcję, pozujecie na szeryfów wykazcie się:)

Spoko zaraz wezmą się do roboty. Pójdą przeprosiny do Bukaresztu...

yarow 23.08.2013 16:38

Powiem wprost, że nie kibicuję Legii w Pucharach. Zdarzały mi się wyjątki, by jakieś mecze oglądać, w których bywałem neutralny.

I takie, w których Legii kibicowałem. Jako polskiemu klubowi. To były sprawy dotyczące honoru Polaka. Takie jak choćby i mecze z moskwiczanami.

To, że kibicuję przeciwnikom Legii nie jest kwestią jakichkolwiek "niesnasek" na linii Kraków - Warszawa a dotyczy tylko i wyłącznie Legii Warszawa. Gdyby o LM grał Marymont Warszawa to pewnie kibicowałbym Marymontowi.

Zważywszy, na moim zdaniem dostrzegalny często obrazek w mediach, "pompowania" legijnego balonika uważam, że po potencjalnym awansie Legii do Ligi Mistrzów, japy dziennikarskie nie zamkną się w "ochach i achach" przez następne kilkadziesiąt lat. Nie oglądam co prawda TV od kilku lat ale z przerwą na mecze piłki nożnej i nie zdzierżyłbym prolegijnego onanizmu wychodzącego z każdego sportowego kanału :)

Z jakich jeszcze przyczyn jestem przeciwko Legii w LM? Z przyczyn finansowych. Jeśli Legia wejdzie do fazy grupowej, to sądzę, odskoczy całej ligowej kopanej na odległość lat świetlnych. Ergo: biorąc pod uwagę wiślackie trudności obecne, to zdobyć Mistrza Polski wygrywając fotel lidera z tak silną finansowo po zastrzyku europejskim Legią będzie w najbliższym czasie wysoce nieprawdopodobne choć cuda się zdarzają, dobra passa kiedyś się kończy a ja jestem optymistą.

Jako Wiślak, życzę więc Legii aby z Rumunami zwyczajnie odpadła.

shaggy 23.08.2013 19:40

UEFA podtrzymala decyzje o zamknieciu zyletki, Goguś Leśnodorski (MR Włochata Klata) chyba zdziwiony bo naiwnie udawal debila i tlumaczyl ze "s" na fladze wild boys ludzaco podobna do znaku nazistowskiego to tylko zbieg okolicznosci i jeda z kilkudziesieciu dostepnych czcionek...

El'kabat 23.08.2013 19:50

Realnie patrząc to Śląsk rewanż gra jak sparing. Szanse raczej zerowe bez wykartkowanych,a Sevilla potencjał w ofensywie ma ogromny.Jak tylko zajdzie potrzeba to dokręcą śrubę i po zabawie.Wielki szacun dla WKS za walkę i postawę w pierwszym meczu,wiekszosc ciepłych kluch by się cofnela i czekala na najmniejszy wymiar kary,a tak ogladalismy zajebisty mecz.
Druga sprawa,że gdyby nie Gikiewicz to mogło się skończyć dużo wyżej.

Co do Legii to jak dla mnie sprawa jest dalej otwarta ;) Niby 1:1 na wyjeździe ale coś mi intuicja mowi,że Steaua ostro im się w rewanżu postawi i tak różowo to nie będzie...

-ja123- 24.08.2013 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1328866)
UEFA podtrzymala decyzje o zamknieciu zyletki, Goguś Leśnodorski (MR Włochata Klata) chyba zdziwiony bo naiwnie udawal debila i tlumaczyl ze "s" na fladze wild boys ludzaco podobna do znaku nazistowskiego to tylko zbieg okolicznosci i jeda z kilkudziesieciu dostepnych czcionek...

? Dziwne karanie za domniemane intencje. Czcionka nie jest zabroniona w żadnym kraju i organizacji (chyba nawet UEFA nie jest tak głupia) i dosyć popularna. Wystarczy teraz pójść na mecz w koszulce Kiss i stadion zamknięty?
http://legionisci.com/zdjecia2/2013/1361733211.jpg
http://www.639apparel.com/images/kis...lltheglory.jpg

Spokojnie sprawa do wygrania w sądzie z UEFA, ale nikt nie zaryzykuje. Za dużo do stracenia na wojnie o flagę.

serek.c2 24.08.2013 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1328866)

Zapisz się do "Nigdy Więcej"...

emj10 24.08.2013 18:03

Nie ukrywajmy jednak, że postronnej osobie widząc tak napisane "S" od razu nasuwa się na myśl...

http://www.aboutww2militaria.com/ger_repro/ring4.jpg

Kara oczywiście jest niesłuszna, ale prędzej, czy później można było się spodziewać, że dowalą się do tego. Szkoda, że stało się to właśnie teraz.

ABGwislakABG 24.08.2013 18:30

Coś czuje, że Legia poczuje się jak my po Atenach...

serek.c2 24.08.2013 18:35

Bardzo bym tego chciał... Gdzieś jednak w kościach od początku ich eliminacji czuję, że jakimś cudem wczołgają się do LM...

Gwiaździsty 24.08.2013 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1328953)
? Dziwne karanie za domniemane intencje. Czcionka nie jest zabroniona w żadnym kraju i organizacji (chyba nawet UEFA nie jest tak głupia) i dosyć popularna. Wystarczy teraz pójść na mecz w koszulce Kiss i stadion zamknięty?
Spokojnie sprawa do wygrania w sądzie z UEFA, ale nikt nie zaryzykuje. Za dużo do stracenia na wojnie o flagę.

Legia powinna też zostać ukarana przez UEFA za bezprawne używanie międzynarodowego znaku (L) czyli Nauka Jazdy :)

FraMat 24.08.2013 19:10

Rumuni na forum Steauy żałują remisu, ale sa pewni umiejętności swojej drużyny i wierzą, że to Steaua, jako zespół grający pilkę szybszą, bardziej efektowną, techniczną, wyjdzie zwycięsko z dwumeczu.
Przyjrzeli sie temu jak Legia po remisie w Norwegii powstrzymywała Molde w Warszawie i sa pewni, że ich drużyna jest lepsza od norweskiej.

serek.c2 24.08.2013 19:41

Ja też byłem wiele razy pewny, że moja Wisełka jest lepsza od tego czy tamtego klubu, a potem... ;)

gypsy 24.08.2013 19:42

Na pewno Steaua jest dużo lepsza od Molde, co było widać choćby w meczu w Bukareszcie. Z drugiej strony Legia zdaje sobie sprawę, jak blisko jest upragnionego celu i o ile nie zje ich presja, to będą zapie***lać jak nigdy, żeby do tej fazy grupowej awansować. Mecz będzie ciekawy, ale jeśli miałabym obstawiać, to wg mnie awansuje Steaua. Wystarczy chwila nieuwagi, aby zespół tej klasy zdobył bramkę.

ABGwislakABG 24.08.2013 19:53

Hmm, od dziesięciu lat polski zespół o ile awansował do ostatniej rundy kwalifikacyjnej nie grał decydującego meczu u siebie (Wisła-Anderlecht). To na pewno byłoby dla Legii dużym plusem, gdyby Żyleta była otwarta.

Podsumowując- po obejrzeniu i przeanalizowaniu (pobieżnym) pierwszego meczu każdy wynik może paść. Legia swoje "setki" miała (nie wykorzystała), ma gola strzelonego na wyjeździe, atut własnego boiska. Z drugiej strony fenomenalne interwencje Kuciaka (co ja bym dał by w którymś z naszych meczów tej klasy goalkeeper stał między słupkami) i co tu dużo ukrywać, szczęście.

Ciekawe, czy we wtorek oznaczać to będzie awans elki do fazy grupowej LM.

PS: Żyletowcom (czy tam jak się zwiecie) zalecałbym tłumne wypełnienie innego sektoru jako młyna. 12 zawodnik baaaardzo się przyda ;)

szczaq21 24.08.2013 21:20

Cytat:

Żyletowcom (czy tam jak się zwiecie) zalecałbym tłumne wypełnienie innego sektoru jako młyna. 12 zawodnik baaaardzo się przyda
Mogą mieć z tym problem bo ceny biletów pewnie będą bardzo wygórowane.

ABGwislakABG 24.08.2013 21:29

Cytat:

Mogą mieć z tym problem bo ceny biletów pewnie będą bardzo wygórowane.
Mistrza zdobywają raz na X lat, więc jako najwierniejsi mogą wydać choć raz większą kwotę na bilet. W końcu stolyca, zarobki nieporównywalne ;)

SV_ 25.08.2013 08:28

o co ten placz ze nie ma zylety? wiekszosc i tak to karnetowcy to ich przeniosa na inny sektor i tam se zrobia zylete. .......enie o chopinie.

inna rzecz ze burki i tak awansuja ;/

szprotson 25.08.2013 08:37

Legia ma jeszcze jedno o czym nie piszecie. Mianowicie kilo w porach, bo za dobry wynik maja. To ich zgubi, i dlatego na cale szczescie nie awansuja.

Maciuś 25.08.2013 09:07

Ja obstawiam ze Nowa Legia przegra 0:2, Cyganie są bardziej doświadczeni i zdeterminowani, w pierwszym meczu trochę zlekceważyli rywali ale teraz wszystko wróci na właściwe tory.

Gwiaździsty 25.08.2013 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 1329014)
o co ten placz ze nie ma zylety? wiekszosc i tak to karnetowcy to ich przeniosa na inny sektor i tam se zrobia zylete. .......enie o chopinie.

inna rzecz ze burki i tak awansuja ;/

Dokładnie, nie ulegajmy słodkiemu pierdzeniu legijnych propagandzistów medialnych jakoby ta żyleta miałą jakiekolwiek znaczenie. Niby Steua ma się zesrać ze strachu gdy zobaczy żyletę ? i całość 30 tys. ludzi :) Przecież oni u siebie w Bukareszcie mieli ponad 50 tys. a i kocioł taki, że przez większośc meczu nie było wiadomo czy kibice Legii są wogóle na stadionie. W dodatku chyba większość z nas była już w Warszawie gdy graliśmy z Legią i nic nadzwyczajnego w ich dopingu nie ma co odbiegałoby od tego co jest na stadionach topowych ekip w Polsce.
To oni sami i ich pismacy czy dziennikarze słodzą sobie nawzajem i kreują ten wizerunek, który tak naprawdę mało ma wspólnego z rzeczywistością.
Już widzę tą trzęsącą się ze strachu i stojącą na miękkich nogach Stieuę. No chyba, że im się spodoba piosenka Niemena na początku meczu to wtedy , tak :)

Hegemon 25.08.2013 10:41

Doping Żylety ma bardzo duże znaczenie i może odegrać znaczącą rolę podczas meczu. Nie chodzi o strach pastuchów ale o mobilizowanie piłkarzy z Warszawy do wysiłku i walki ponad siły przez 90 minut, a może 120. Nie wiem kto awansuję ale Legia aby mysleć o przejściu dalej nie może grać na 0-0, bo to się zemści.

gypsy 25.08.2013 15:08

Legii z Molde udało się ugrać wymarzony wynik u siebie, ale jeśli we wtorek zagra tak, jak przeciwko Norwegom, to Steaua już może chłodzić szampany. Tu potrzeba dużo więcej, dodatkowej mobilizacji, wykrzesania wszystkich sił, wzbicia się na wyżyny swoich piłkarskich "umiejętności" i wtedy można w ogóle mówić o nawiązaniu walki. To nie będzie spacerek, a najtrudniejszy mecz warszawki w sezonie. Trudniejszy niż ten pierwszy w Bukareszcie.

frg 27.08.2013 07:04

Dzisiaj wszyscy jesteśmy Rumunami ;)

mr_kwolf 27.08.2013 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez frg (Post 1329328)
Dzisiaj wszyscy jesteśmy Rumunami ;)

Raczej żebyśmy po meczu wszyscy byli Legionistami ;)

W końcu oryginalny tekst Obamy brzmiał "W obliczu tej tragedii wszyscy jesteśmy Polakami".

Marcin_fan 27.08.2013 11:22

Nie trawie Legii, nie trawie warszawiaków. Wynik dla mnie może być tylko jeden.

marcin19876 27.08.2013 11:43

Nieważne kto z jakiego miasta jest, kto komu kibicuje w lidze, ważne żeby polska drużyna grała w LM. Ludzie nie zapominajcie że z tego co ugra teraz Legia, Wisła będzie korzystała przez lata, więc głupotą jest życzyć im porażek...

Drozd 27.08.2013 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1329015)
Legia ma jeszcze jedno o czym nie piszecie. Mianowicie kilo w porach, bo za dobry wynik maja. To ich zgubi, i dlatego na cale szczescie nie awansuja.

Też tak myślę. Już fachowcy zaznaczają że "wystarczy nie stracić bramki" :). Jeżeli zaczną się od początku bronić to Rumuni ich rozjadą. Jeżeli będą grać do przodu to może jakimś cudem się uda. Zobaczymy ale mają 40% szans maksymalnie. Przeciwnik jest lepszy technicznie, jak dostaną idealną murawę mogą się rozszaleć i nie będzie co zbierać ...

wislacki 27.08.2013 11:45

Czytając forum Legii i ich mobilizację na ten mecz aż mi tak głupio być dzisiaj za Rumunami :-/ Ale cóż, trzeba to trzeba :D

Wszystkiego najlepszego w LE, ale dzisiaj Steaua wygrywa 2:1

shaggy 27.08.2013 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1329354)
Nieważne kto z jakiego miasta jest, kto komu kibicuje w lidze, ważne żeby polska drużyna grała w LM. Ludzie nie zapominajcie że z tego co ugra teraz Legia, Wisła będzie korzystała przez lata, więc głupotą jest życzyć im porażek...

Skończmy z tym mitem i wyolbrzymianiem tej tezy.
Pzrede wszystkim na tym co (L)osers Warszawa ugra w Lm zyska przede wszystkim ona tzn zdobędzie trochę punktów do rankingu klubowego UEFA co pozwoli jej na rozstawienia w pucharach.

Wisła przede wszystkim musi sama zadbac o siebie cczyli regularnie grac w pucharach zdobywac punkty wypracowac sobie ranking na poziomie ok 20 pkt ktory da rozstawienie w decydujacych rundach pucharow.

To co klub spod znaku nauki jazdy ugra teraz wcale az tak duzego znaczenia dla Wisły nie ma, chyba zeby utlukla tyle punktow w tym sezonie oraz ine kluby dolozyly swoje w kolejnych sezonach tak aby lapnac 15 miejsce w europie wtedy Polska dostala by dwie druzyny w rywalizacji o LM.

A tak to skończmy z gadaniem ze Legia gra dla Wisly i sikajmy po nogach, robmy wszystko aby awansowala. Jak dla mnie max na co gra zasluzyli w tym sezonie legionisci to grupa LE i tego im zycze.

Marcin_fan 27.08.2013 12:37

Cytat:

Napewno finansowo odskoczy na dobrych parę lat jeśli awansuje. A ile jest pkt do rankingu krajowego za awans do LM ? Jeśli wogóle coś jest.
Edit: Wynik na dziś 0:1 ( gol strzelony w końcówce meczu , L gra na bezbramkowy remis )

Kocur 27.08.2013 13:00

Cytat:

Odpali Wiśle trochę kasy jaką dostanie za awans?

Przestańcie pierd.... bzdury, zaraz się zacznie kibicowanie parchom

Wertian 27.08.2013 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1329378)
Przestańcie pierd.... bzdury, zaraz się zacznie kibicowanie parchom

Polskiej piłce mogę pokibicować jak będzie grała reprezentacja. Piłka klubowa to inna historia. To wszystko z prostego powodu... z zazdrości ewentualnej... że coś o czym marzymy od tak dawna i czego kilka razy byliśmy naprawdę blisko może się przytrafić komuś kogo specjalną sympatią nie darzę. Ot i tyle.

ToTylkoJa 27.08.2013 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1329023)
Dokładnie, nie ulegajmy słodkiemu pierdzeniu legijnych propagandzistów medialnych jakoby ta żyleta miałą jakiekolwiek znaczenie. Niby Steua ma się zesrać ze strachu gdy zobaczy żyletę ? i całość 30 tys. ludzi :) Przecież oni u siebie w Bukareszcie mieli ponad 50 tys. a i kocioł taki, że przez większośc meczu nie było wiadomo czy kibice Legii są wogóle na stadionie. W dodatku chyba większość z nas była już w Warszawie gdy graliśmy z Legią i nic nadzwyczajnego w ich dopingu nie ma co odbiegałoby od tego co jest na stadionach topowych ekip w Polsce.
To oni sami i ich pismacy czy dziennikarze słodzą sobie nawzajem i kreują ten wizerunek, który tak naprawdę mało ma wspólnego z rzeczywistością.
Już widzę tą trzęsącą się ze strachu i stojącą na miękkich nogach Stieuę. No chyba, że im się spodoba piosenka Niemena na początku meczu to wtedy , tak :)

he he proponuję poczytać opinie ludzi którzy przyjeżdzają do nas na spotkania na Ł3 (a nie takich, którzy oceniają doping z pozycji tv). Nawet u Was na forum po jednym wyjeździe do nas juz na nowym stadionie Wasi wyjazdowicze pisali, że u nas jest petarda i że włącza się cały stadion do dopingu, a łapanie się za bary i tańczenie lambady to już w ogóle kosmos. Ale lepiej napisać, że sami sobie słodzimy.

to samo pisali swego czasu kibice Widzewa czy też Śląska :)

AYALA 27.08.2013 13:32

Czy Legia jak awansuje odskoczy Nam na lata ? Hmmm... ze Ziliną co ją Hapal trenował albo z Debreczynem na Węgrzech tak nie było mimo że grały w LM.Jak Steaua bedzie tak nieskuteczna jak w pierwszym meczu to niestety Legia awansuje

Sialalalala 27.08.2013 13:35

pompowanie balonika do granic możliwości, pisanie o niestraceniu bramki beka wchuj
nikt nie zauważa, że Steaua ma lepszych piłkarzy jest lepiej poukładana ma doświadczenie, stety niestety (obojętne mi to) nie w tym roku, obstawiam porażkę Legii 1-3

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl