Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

63.5 Kg 12.02.2010 20:09

I tak to wszystko naprawde bedzie idiotycznie wygladalo bo bedzie pewnie inny odcien krzeselek na D i E ktore napewno nie beda wymieniane.

Hudy 12.02.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 854020)
I tak to wszystko naprawde bedzie idiotycznie wygladalo bo bedzie pewnie inny odcien krzeselek na D i E ktore napewno nie beda wymieniane.

heh nawet nie pomyślałem o tym
rzeczywiscie nic dziwnego, że się z tym nie spiesza
moze byc dramat:(

więc pozostaje tylko czerwony kolor

chester 12.02.2010 20:34

A co to za paskudna moda z przejściami kolorów, które wyglądają jak robione w sprayu w Paintcie? :/

westersyl 12.02.2010 20:50

Dla mnie wersja śnieżna jest SUPER ! Chciałbym aby to przeszło. Kolorystyką i układem krzesełek trzeba nadrobić niedociągnięcia które zawiera nasz stadion.

rafalek 12.02.2010 21:48

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_oswietlenia/

Czy tu nie ma czasem błędu? Na trybunie ZACHODNIEJ ma zostać zamontowany dach, aby rozpoczęto montaż oświetlenia?

Hudy 12.02.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 854062)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_oswietlenia/

Czy tu nie ma czasem błędu? Na trybunie ZACHODNIEJ ma zostać zamontowany dach, aby rozpoczęto montaż oświetlenia?

nie ma bledu
zerknij sobie na projekty
oswietlenie bedzie przymocowane do dachu

Pero 12.02.2010 22:18

Mam taką propozycje aby utworzyć osobny temat o krzesełkach bo rozkminy tutaj są straszne i trochę zaśmiecają ten temat.
Co do odpowiedzi na temat wykończenia D to niestety tego się obawiałem.... Niedawno byłem w Wiślackim świecie i usłyszałem jak pan pracownik rozmawiając przez telefon powiedział do swego rozmówcy że niestety ale nie wydrukuje mu tego (nie wiem o co chodziło) gdyż mają przykaz z klubu aby oszczędzać na czym się da w w szczególności na papierze i tuszu.
Coś mi się więc wydaje że gdy Wisła otrzyma trzy gotowe trybuny to nie będzie jej się spieszyło wydawać kase na budowanie nam wejśc na D. Powie że zostawia to na lepsze czasy

rafalek 12.02.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hudy (Post 854091)
nie ma bledu
zerknij sobie na projekty
oswietlenie bedzie przymocowane do dachu

Ale dlaczego oświetlenie na WSCHODNIEJ będzie montowane dopiero, gdy dach pojawi się nad ZACHODNIĄ?

dj_ibutti 12.02.2010 23:16

Może po to, żeby je dobrze ustawić i skoordynować :P

PiotrG 12.02.2010 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 854095)
Ale dlaczego oświetlenie na WSCHODNIEJ będzie montowane dopiero, gdy dach pojawi się nad ZACHODNIĄ?

Bo jest błąd w newsie, zresztą główna nie pierwszy raz się pomyliła.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 854093)
Mam taką propozycje aby utworzyć osobny temat o krzesełkach bo rozkminy tutaj są straszne i trochę zaśmiecają ten temat.
Co do odpowiedzi na temat wykończenia D to niestety tego się obawiałem.... Niedawno byłem w Wiślackim świecie i usłyszałem jak pan pracownik rozmawiając przez telefon powiedział do swego rozmówcy że niestety ale nie wydrukuje mu tego (nie wiem o co chodziło) gdyż mają przykaz z klubu aby oszczędzać na czym się da w w szczególności na papierze i tuszu.
Coś mi się więc wydaje że gdy Wisła otrzyma trzy gotowe trybuny to nie będzie jej się spieszyło wydawać kase na budowanie nam wejśc na D. Powie że zostawia to na lepsze czasy

Dlatego też wnętrze D MUSI wybudować inwestor, tj miasto.
Nie wiem za ile lat Wisłę stać będzie na budowę wnętrza za 10-15mln PLN. Dodatkowo miasto zobowiązało się do budowy stadionu klasy ELITE a bez wnętrza D stadion tej klasy nie otrzyma, a kibice na trybunę nie będą wpuszczani.
Jak widać interpelacje i nagonka w necie nieco pomaga, przykładem chociażby finansowanie kołowrotów i monitoringu (a powinno być w przetargu jeszcze reszta IT).
Najbardziej boli zupełny brak reakcji ze strony władz Wisły, to one powinny zabiegać o dokończenie tego stadionu w całości jak najszybciej, a nie dzieję się z ich strony zupełnie nic.

Kuba 13.02.2010 01:30

wiem, ze jako osoba śledzaca temat o stadionie dawno powiniene to wiedziec

ale czy moglby mnie ktos oświecić na jakiej podstawie oblicza się pojemność netto i brutto?

czy netto to liczba biletow do sprzedazy a reszta to miejsca dla dziennikarzy, mediow etc?

alborn1 13.02.2010 09:57

netto to liczba krzeselek na stadionie, brutto to obsluga techniczna, ludzie sprzedajacy napoje, stewardzi, ochrona, kamerzysci itp...

Metaxa 13.02.2010 11:54

Operator stadionu

Wiem że niektórzy podejdą do sprawy sceptycznie bo jako kibice Wisły nie wyobrażamy sobie innego operatora stadionu im. Reymana jak Wisła ale czy aby na pewno nasz klub podoła zadaniu zwłaszcza że jako kibice jesteśmy z wielu rzeczy niezadowoleni jak choćby praca działu marketingu i wiele innych.
Polecam artykuł z Dziennika Polskiego z piątku 12.02.10. ze strony B2: 'ROZMOWA z Jackiem Bochenkiem, dyrektorem grupy sportowej z międzynarodowej firmy konsultingowej Deloitte zajmującej się m.in. doradztwem dla sektora sportowego.'
Mowa m.in. o tym jak sprawę prowadzenia stadionu rozwiązano w Wrocławiu, Warszawie czy Gdańsku.
Uważam że od początku taktyka obrana jak np. w Wrocławiu sprawiłaby że nas stadion wyglądałby bardziej współcześnie, zarabiałby pieniądze oraz byłby o wiele bardziej funkcjonalny. Nie jestem osobą która jest malkontentem i cieszę sie że będziemy mieli nowy stadion ale jako osoba z ambicją staram się zawsze popatrzeć na sprawę z krytycznym spojrzeniem. Utworzenie czegoś w rodzaju konsorcjum Stadion im. Reymana byłoby chyba lepszym posunięciem: operator komercyjny, operator sportowy=Wisła plus miasto jako właściciel i odpowiedzialny za Stadion spowodowałoby że stadion byłby w pełni organizmem gospodarczym poddanym także prawom rynku, a do tego wspaniałym miejscem spektakli sportowych.

Kuba 13.02.2010 17:33

na stronie SKWK ukazał się raport holenderskiej firmy The Stadium Consultancy

wonski_eNHa 13.02.2010 19:23

Ktoś ostatnio tutaj pytał się czy kable wykorzystywane przy budowie stadionu pochodzą od telefoniki. Wychodzi na to że tak, a przynajmniej częściowo.
http://www.stadionwisly.info/files/gallery/228/21.jpg

medyk 13.02.2010 21:00

a w srod pracownikow jak widac w galerii zdjec jacys kibice Ruchu heh

orzeu 13.02.2010 21:46

Z raportu na szybko i pobieznie przeczytanego rzucilo mi sie w oczy jego faalne tlumaczenie na polski (kto to robil??!!!), z ktorego widac ze robila to osoba nie tylko slabo znajaca sie na budwie ale tez slabo znajaca angielski i uzywajaca translatora i przy tym kompletnie niemyslaca. Ordynarny punkt 1 tlumaczony raz jako "system fundamentu" a kilka wersow nizej jako "system fundacji"(!!!).
Ciekawa historia z propozycja umiejscowienia sklepiku, baru i muzeum. 4 opcje, z czego dwie na nowoprojektowanej trybunie, jedna w pawilonie i jedna w calkiem nowym budynku!!!! Jak fatalnie zaprojektowana musi byc zna trybuna zeby tak trudne bylo wrzucenie w nia sklepu i padala propozycja postawienia nowego budynku? To jest naprawde nie do wiary...

Pero 14.02.2010 12:26

Bar w pawilonie? To nawet całkiem fajna opcja. Co do sklepiku i muzeum to jedynym wg mnie jedyna dobra lokalizacja jest od strony Reymonta.

Kuba 14.02.2010 15:03

można ew stworzyć opcje alternatywną tj zbudować duży pub-piwiarnie z podłużnymi stołami na styl CK-Browaru właśnie od strony Reymonta a sklepik zmieścić gdzieś na stadionie - tak, żeby ew oprowadzanie wycieczek lub osób prywatnych kończyło się w sklepiku (jak w 90 % muzeów i obiektów na świecie).

Ubolewam nad tym, że nikt narazie nie wspomniał o tym, że wokół stadionu mamy bardzo dużo miejsca do zagospodarowania.
Tak naprawdę wystarczyłoby tutaj miejsca np. na sale gimnastyczną, 2 korty (wyłączane na czas meczów np) i conajmniej odkryte boiska do gry w koszykówkę.
W wypadku stworzenia swoistego parku sportu wokół stadionu (mógłby być administrowany przez miasto lub np przez jedną z uczelni) zarówno młodsze jak i starsze pokolenie mogłoby przebywać w bezpiecznym, ogrodzonym i fajnie zorganizowanym miejscu przez cały rok.

Poniżej wkleiłem na teren przy Reymonta całkiem niemałą halę Polibudy.
http://i46.tinypic.com/5fg2ee.jpg

Arapaho 14.02.2010 15:19

Pomysł Kuba niezły.Problem tylko w tym że sekcji piłkarskiej przydałyby się boiska treningowe, a budując cokolwiek innego -już napewno nie będzie miejsca dla nich

jaszczur90 14.02.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 854673)
można ew stworzyć opcje alternatywną tj zbudować duży pub-piwiarnie z podłużnymi stołami na styl CK-Browaru właśnie od strony Reymonta a sklepik zmieścić gdzieś na stadionie - tak, żeby ew oprowadzanie wycieczek lub osób prywatnych kończyło się w sklepiku (jak w 90 % muzeów i obiektów na świecie).

Ubolewam nad tym, że nikt narazie nie wspomniał o tym, że wokół stadionu mamy bardzo dużo miejsca do zagospodarowania.
Tak naprawdę wystarczyłoby tutaj miejsca np. na sale gimnastyczną, 2 korty (wyłączane na czas meczów np) i conajmniej odkryte boiska do gry w koszykówkę.
W wypadku stworzenia swoistego parku sportu wokół stadionu (mógłby być administrowany przez miasto lub np przez jedną z uczelni) zarówno młodsze jak i starsze pokolenie mogłoby przebywać w bezpiecznym, ogrodzonym i fajnie zorganizowanym miejscu przez cały rok.

Poniżej wkleiłem na teren przy Reymonta całkiem niemałą halę Polibudy.
http://i46.tinypic.com/5fg2ee.jpg

Za trybunami E i D nic nie powstanie ( będą póki co chodniki ) bo tam jeśli znajdą inwestorów to mają być podziemnie parkingi, a nikt teraz tam nie zbuduje kortów, boisk jeśli za chwilę mieli by to burzyć.

Kuba 14.02.2010 15:33

Tak naprawdę boiska treningowe powiny być zlokalizowane na terenach Tele-Foniki po lewej stronie zamieszczonego obrazka. Tylko nie wiadomo czy tele-fonika i Cupiał ostatnimi czasy nie zainteresowani przyszłością Wisły będą chcieli przeznaczyć teren na nieopłacalną finansowo inwestycję.

Obawiam się, że w miejscu w którym wkleiłem hale boisko treningowe nie zmieściłoby się. To samo tyczy się terenów między stadionem a Reymonta.
Kierując się tym właśnie założeniem przyjąłem, że można spróbować wcisnąć tam coś mniejszego jak właśnie, sale gimnastyczną, korty (chociaz tutaj utrzymanie byłoby pewnie drogie) albo boiska do koszykówki - tak żeby okolice stadionu w końcu ożyły.
Co do samych boisk do koszykówki - ich atutem jest to, że spokojnie można je wyznaczyć na drogach dojścia do trybun - w koncu otwarte boiska.

Jaszczur - droga do podziemnych parkinów w tamtym rejonie jest jeszcze daleka niestety.

Grzesiek7 14.02.2010 16:23

Prezes LMM o hali (bez konkretów, ale nadzieję przywraca) :

http://wislakosz.pl/n/465.html

Fuks 14.02.2010 16:37

popraw link bo ten nie dziala.

DarekK_11 14.02.2010 16:39

przecież działa :)

MarciN90 14.02.2010 22:32

medyk jacy kibice Ruchu? nie skumałem a ogladałem galerie :D

medyk 14.02.2010 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MarciN90 (Post 854876)
medyk jacy kibice Ruchu? nie skumałem a ogladałem galerie :D

http://img138.imageshack.us/img138/4219/ruch.jpg

gooro33 15.02.2010 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 854888)

Pewnie to kibice ruchu radzionkow.

arth_ur 15.02.2010 13:44

Proszę o usinięcie posta

arth_ur 15.02.2010 13:49

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,7547892.html - Murawa z Narodowego będzie na stadionie Hutnika. Kurcze wydaje mi się że ten obiekt składany jest z "odpadów" nie stety.

Artykuł z dzisiejszego Dziennika Polskiego

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dziennik Polski
Kraków przegra organizację koncertów gwiazd z Wrocławiem?

Dziennik Polski, 2010.02.15

Nadal nie wiadomo, kto będzie operatorem stadionu Wisły, który sprawi, że obiekt zacznie przynosić dochody, a nie będzie skarbonką. Nie rozwiązano jeszcze tego problemu.

Specjaliści uważają, że powinno się to zrobić już dawno.

- Tylko profesjonalny operator jest w stanie sprowadzić na taki obiekt sponsorów i duże imprezy. Zarządca stadionu Wisły powinien być już dawno wybrany, aby mieć czas na zaplanowanie funkcjonowania obiektu - uważa Jacek Bochenek, dyrektora grupy sportowej z międzynarodowej firmy konsultingowej Deloitte, zajmującej się m.in. doradztwem dla sektora sportowego.

Jako przykład podaje Wrocław, gdzie stadion ma być gotowy w przyszłym roku, a już w zeszłym tygodniu na oficjalnej stronie miasta poinformowano o wyborze operatora obiektu. Jest nim konsorcjum firm SMG, SMG Europę Limited Ltd. i SMG Deutschland GmbH. Kontrakt podpisano na 12 lat po półtorarocznych negocjacjach. Operator ma sprawić, że na wrocławskim obiekcie (profesjonalnie przystosowanym do różnych imprez) będą się odbywać nie tylko mecze piłkarskie. Władze Wrocławia spodziewają się, że stadion rocznie będzie przynosił około 25 mln zł dochodu. Liczą na to, ponieważ firma SMG ma duże doświadczenie. Zarządza ona ponad 200 obiektami na całym świecie, w tym 9 stadionami, 75 arenami, 52 salami koncertowymi, 67 centrami kongresowymi. W 2008 roku zorganizowano na nich ponad 50 tys. imprez, które przyciągnęły ponad 50 milionów gości.

- Taki operator jest w stanie zorganizować na zarządzanym przez siebie obiekcie koncerty w ramach międzynarodowych tras największych gwiazd muzyki pop, jak Sting, Madonna czy The Rolling Stones - podkreśla Jacek Bochenek. Przyznaje, że Krakowowi pod tym względem będzie więc ciężko wygrać rywalizację z Wrocławiem. Do koncertów specjalistycznie ma być dostosowany stadion Cracovii. Ma on jednak pomieścić na trybunach 15 tys. widzów. Nowe stadiony we Wrocławiu, Warszawie czy Gdańsku będą trzy razy większe.

- Stadion Wisly będzie miał odpowiednią aranżację. Więcej będę mógł powiedzieć na ten temat za tydzień - informuje Wojciech Obtułowicz, projektant stadionu Wisły, który na bieżąco, w trakcie budowy stadionu, poprawia dokumentację projektową. W raporcie sporządzonym na zlecenie Krakowa przez holenderską firmę ADD+ bv, zapisano m.in., że stadion Wisły powinien być dostosowany do innych wydarzeń sportowych (rugby i futbol amerykański), sportów automobilowych (spektakle o charakterze rozrywkowym, np. Stadium Su-per-Cross, Monster Trucks, ciągnięcie traktorów, łtp.), koncertów (muzyki popularnej, rockowej, klasycznej, imprezy taneczne) oraz imprez firmowych. - Stadion Wisły daje możliwość organizacji innych imprez niż piłkarskie, w tym koncertów - zapewnia Barbara Janik, doradca prezydenta Krakowa ds. sportu. Podkreśla, że na każdym stadionie można zorganizować koncert. Jako przykład podaje stadion Śląski w Chorzowie.

- Na stadionie w Chorzowie mecze piłkarskie odbywają się rzadko. Można więc na nim zorganizować koncert, zasłaniając murawę tradycyjnym sposobem, co naraża ją jednak na zniszczenie. Trudno byłoby o to na obiektach Wisły czy Cracovii, gdzie drużyny klubowe grają co dwa tygodnie. Na nich do organizacji innych imprez niż piłkarskie powinno się więc zastosować technologię zasłaniania płyty boiska, albo jej wysuwania - przekonuje Jacek Bochenek. Dodaje również, że tak jak we Wrocławiu wybór operatora stadionu budowanego za gminne pieniądze powinien poprzedzić przetarg, tak aby zastrzeżeń nie miała Komisja Europejska

- Mamy podpisaną umowę na dzierżawę stadionu przy ul. Reymonta z Wisłą Kraków S.A. Umowa obowiązuje do roku 2012 - informuje wiceprezydent Krakowa Tadeusz Trzmiel. Przyznaje, że umowa podlega aneksowaniu w zależności od wartości obiektu. Miasto przyjęło zasadę, że za powierzchnie sportowe klub powinien płacić 1% wartości obiektu, a za komercyjne - 3%. Na takiej zasadzie podpisano wstępną umowę z MKS Cracovia na dzierżawę powstającego stadionu przy ul. Kałuży. - Wisła miała przedstawić swoje propozycje, co do zagospodarowania stadionu. Na razie ich nie otrzymaliśmy - mówi wiceprezydent Tadeusz Trzmiel. Ustaliliśmy, że Wisła ma przeanalizować sytuację i dać odpowiedź do końca marca W klubie nie ma jednak specjalistów, którzy zajęliby się zarządzaniem stadionu, tak aby zapewniał przychody i można było na niego sprowadzać muzyczne gwiazdy. A za dzierżawę całego obiektu Wisła musiałaby rocznie płacić ponad 4 mln zł, a więc około 10% swojego budżetu. Można się więc spodziewać, że klub będzie chciał wynajmować od miasta tylko część pomieszczeń na biura oraz klubowe muzeum. Pozostałą część obiektu może przejąć miejska jednostka - Zarząd Infrastruktury Sportowej, która będzie szukać kontrahentów dla powierzchni komercyjnych. A kto sprowadzi muzyczne gwiazdy? Wiceprezydent Tadeusz Trzmiel wspomina o poszukiwaniu operatora dla hali widowiskowo-sportowej w Czyżynach na 15 tys. widzów. Jego znalezienie nie jest jednak łatwą sprawą.

Pero 15.02.2010 14:03

Bez obrazy ale Wisła pokazała jakim jest wspaniałym operatorem gdy przez 4 lata nie potrafiła zagospodarować trybuny południowej jakimś porządnym punktem gastronomicznym mimo, że są do tego dobra warunki.

SpoXsteR 15.02.2010 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 854995)
Bez obrazy ale Wisła pokazała jakim jest wspaniałym operatorem gdy przez 4 lata nie potrafiła zagospodarować trybuny południowej jakimś porządnym punktem gastronomicznym mimo, że są do tego dobra warunki.

Ale co Wisła miała zrobić skoro tą trybunę nikt nie wykończył?

Wisła z własnej kieszeni miała wyłożyć kilka mln zł ?

miasto czy Wisła buduje ten stadion? miasto ma za obowiązek wykończyć ten stadion na cacy.. a Wisła nie powinna żadnych haraczy płacić

barthok 15.02.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 854997)

miasto czy Wisła buduje ten stadion? miasto ma za obowiązek wykończyć ten stadion na cacy.. a Wisła nie powinna żadnych haraczy płacić

otóż ta trybuna jest wykończona od ładnych kilku lat..

jaszczur90 15.02.2010 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 854997)

Trybuna południowa czyli "E" już dawno jest wykończona.. ale zamiast w środku gastronomii to była budka z kiełbaskami przed trybuną :D

MatMario 15.02.2010 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 855002)
Trybuna południowa czyli "E" już dawno jest wykończona.. ale zamiast w środku gastronomii to była budka z kiełbaskami przed trybuną :D

No ale co buda ładna przed trybuna nie jest zła, kiełbase za 10zł sprzedadzą czy tu czy tu to co za biznes wykładać kasę na stworzenie punktu wewnątrz?

:)

Oczywiście żartuje ale takie jest podejście w tym klubie do zarządzania, dlatego jestem jak najbardziej za oddaniem Wiśle SSA stadionu na normalnych warunkach nie robienia jakiś promocji bo to naszych działaczy utrwala w przekonaniu że jakoś to będzie.

Pero 15.02.2010 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 855021)
Oczywiście żartuje ale takie jest podejście w tym klubie do zarządzania, dlatego jestem jak najbardziej za oddaniem Wiśle SSA stadionu na normalnych warunkach nie robienia jakiś promocji bo to naszych działaczy utrwala w przekonaniu że jakoś to będzie.

Ale przecież Wisła miała uregulowany czynsz z miastem czyli cały czas mogła operować powierzchnią trybuny południowej. Mogła sprawę gastronomii dostosować do jakiegoś europejskiego poziomu. Rozumiem że jest bardzo wielu smakoszy kiełbaski, ale przecież w środku mogło znaleźc się miejsce na kilka stolików żeby zjeść ją w cywilizowany sposób. Nie wspomną o tym że oprócz kiełbaski w środku można zaserwować hot-doga czy zapiekanke które cieszyłyby się zapewne takim samym wzięciem jak kiełbaska.
No ale niestety tak w naszym klubie podchodzi się do kwestii stadionu. Dlaczego przez 2 lata Wisła nie naciskała miasta w sprawie zaplecza trybuny D?? Bo w sumie jaki miałaby na tym interes. Cena wynajmu pewnie wyższa i jeszcze wc i zaplecze do wysprzątania.
Zasataniawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby oddanie stadionu profesjonalnej firmie która umozliwiłaby organizacje meczu na europejskim poziomie. No chyba że do czerwca zmieni się myslenie klubu w tej kwestii.

Assurbanipal 15.02.2010 17:31

A kto Krakowowi pożyczy na to pieniądze?

zloty1906 15.02.2010 17:59

Stadion Hutnika bez licencji na ekstraklasę

http://sportowetempo.pl/all/artykul/...na_ekstraklase

63.5 Kg 15.02.2010 18:37

Wiec ja wdze to tak.

Runda wiosenna w Sosnowcu bo Hutnik nie ma licencji.
Runda jesienna nastepnego sezonu albo w Sosnowcu albo na Hutniku bo opzonienia na naszym stadionie nikt nie nadrobi.

CZyli reasumujac rok bez Reymonta ...to juz bylby cyrk...

rafil 15.02.2010 19:18

Półtora roku gwoli ścisłości. Ale wg tego artykułu nie jest przesądzone, że nie będziemy grać na Hutniku, są na to szanse.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl