Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

qwertyuiop3 16.01.2009 13:58

Kadra i tak jest bardzo wąska, a wy chcecie trójki zawodników jeszcze się pozbywać? Z tych co zostaną nie zapominajcie, że Dawidowskiego trzeba skreślić, Gołoś zanim wróci to trochę czasu minie, Ćwielong bez formy, Niedzielan pewnie też się nie odbuduje, Cantoro najlepsze czasy ma za sobą.

Z drugiej strony jakby kasa za Sobola została naprawdę zainwestowana w nowych piłkarzy, a nie tak jak wszystkie inne poprzednie duże transfery to grzech nie skorzystać

JrQ- 16.01.2009 13:59

I teraz właśnie wypada wspomnieć choćby Romeu.
Gdyby był, to można by Sobola opchnąć, a tak to chyba nie wchodzi w grę.

Angmir 16.01.2009 14:00

Sobol za 2,4 mln € tak Zieniu czy Baszczu za pół-darmo nie. Niestety wyjdzie na odwrót ale co mażna zrobić. Stracimy 2 podstawowych zawodników z pierwszego składu nie dostając praktycznie nic w zamian.

westersyl 16.01.2009 14:32

prawnik: Nie mogłeś napisać tego większymi literami ?

Można puścić Sobola to Turków ale co wtedy ? Kto go zastąpi ? Tym bardziej, że potrzebujemy już teraz zastępcy dla Cantoro. Sobola może zastąpić Varga bo moim zdaniem to zawodnicy o podobnej charakterystyce tylko, że ten drugi kompletnie nie potrafi kreować akcji. Nam potrzeba defensywnego pomocnika który będzie potrafił nie tylko odbierać piłkę ale wyprowadzić akcję od tyłu, takim zawodnikiem był Romeu, jak oddamy Sobola to wtedy trzeba szukać dwóch środkowych pomocników bo co będzie jeśli Vardze nie wytrzyma kolano ?
Nie wierze w kolejną reaktywację Muro, zbyt mało zostało mu już tego kontraktu aby musiał się starać. Tym bardziej, że nie ma perspektyw na przedłużenie umowy.

Napalonego na transfer Baszczyńskiego trzeba puścić, Zienia także można puścić ale warunek jest jeden przychodzi Garguła, który może grać na lewej stronie.

eMTe 16.01.2009 14:33

Ja bym wolał, abyśmy popracowali nad szkoleniem. Nie chcę jakiegoś MC z Wisły! Rozwińmy scauting, szkolenie i cieszmy się, że kogoś wychowaliśmy. Dlatego wolę, aby sprowadzać młodych mało znanych nam zawodników i dawać im szansę, a nie starych wyjadaczy i przereklamowane gwiazdki! Nie podobają mi się takie kluby jak Chelsea czy MC. Nie chciałbym, aby Wisła kiedyś w ten sposób zdobyła sławę, ale w inny.

Czopens 16.01.2009 14:42

Dla mnie to wszyscy mogliby zostać, a niech tylko przychodzą do nas . :D A Zieńczuk z Baszczem latem sobie odejdą świętując Mistrzostwo z Wisłą . :)

westersyl 16.01.2009 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czopens (Post 657906)
Dla mnie to wszyscy mogliby zostać, a niech tylko przychodzą do nas . :D A Zieńczuk z Baszczem latem sobie odejdą świętując Mistrzostwo z Wisłą . :)

I będziemy przegrywać ze Śląskiem Wrocław bo Baszczyńskimi mówi do sędziego "Ty cioto jebana" czy z Odrą bo Baszczyński pokazuje środkowy palec do kibiców. Daję się ogrywać jak dziecko praktycznie każdemu zawodnikowi posiadającemu trochę szybkości. Zieniu też nie daję nam żadnych perspektyw na przyszłość, zawodził w pucharach w każdym meczu, gdyby strzelił tą jedną z PAO byloby pewnie teraz inaczej.

Cytat:

Bednarz na początku zapowiedział trzy transfery
Chciałeś trzy to są trzy, Gargułą Ćwielong, Beto. Napastnik rozgrywający, skrzydłowy czyli wszystko się zgadza.

OL Lyonaise 16.01.2009 15:01

Moim zdaniem Baszczu musi zwolnić płace, Zieniu w zależności od tego czy mamy upatrzonego kogoś w to miejsce, a za Sobola moim zdaniem granica to 1mln Euro. Dla niego też by to było dobre bo na stare lata trzeba dodatkowej motywacji żeby utrzymać formę fizyczną. Niech gra Cantoro- słabszy ale trudno...jego nikt nie kupi. A my będziemy mogli w miejsce jednego ze starszych piłkarzy kupić młodszego który stopniowo wejdzie do pierwszej 11.

Moim zdaniem najpierw pozwoliliśmy Zieniowi szukać klubu, potem propozycja kontraktu= transfer o którym mówił Bednarz(być może chodzi o Gancarczyka(?)) jest niemożliwy...

arti 16.01.2009 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 657908)
Moim zdaniem nie ma co panikować. Bednarz na początku zapowiedział trzy transfery - jednego Polaka - prawdopodobnie Gargułę, oraz dwóch Brazylijczyków. Wspominał także o jakiejś niespodziance. nie wiem, czy chodziło o Beto, czy o kogoś, kogo ma jeszcze w zanadrzu. Tak, czy inaczej pozostaje jeszcze jeden zawodnik z zagranicy. Czy to Żurawski? Poczekajmy do końca okienka, gdyz rok temu do transferów doszło pod jego koniec.

Dajcie spokój - Bednarz gada byle co i jego wiarygodność jest hmmm średnia.

Griszka30KR 16.01.2009 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 657841)
Kogo zapowiedzi??:-p

Chocby wg tych:
http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4397

arti 16.01.2009 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 657879)
to 800k Euro - Znacznie bardziej prawdopodobne :D.

2,4mln pln = 800k euro?! A gdzie Kolega znalazł taki kurs???

westersyl 16.01.2009 15:32

Jak zwykle najbardziej okłamywani są przy tym kibice:
Cytat:

- Nasze finanse są obecnie w lepszym stanie niż rok temu o tej porze - mówi na ten temat prezes Marek Wilczek. - Ci, którzy już ogłosili koniec Wisły, mogą srodze się zawieść.
Rok temu o tej porze to wywalaliśmy w błoto 400 tys euro na Łobo + kontrakt dla niego. Dawaliśmy także super zarobki Matusiakowi, kupiliśmy Diaza za około 200 tys euro i mieliśmy w planach wydanie 300 tys na Gargułę.

Czopens 16.01.2009 15:35

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19927

Czyli interesujemy się tymi nieszczęsnymi bramkarzami ... : )

1q2 16.01.2009 15:37

Lysy to pinokio pierwszej wody, tyle ze klamanie w zywe oczy tak jak poprzednicy, ma wpisane w obowiazki.
A co do przyszlosci transferowej to mam niewielka nadzieje ze uda sie juz teraz wziasc Gargule , sprzedac Zienia i Baszcza a za uzyskana kase zakontraktowac Bramkarza.

Szalu nie bedzie, zreszta jak dobrze wczytac sie w Benarza to jest raczej pewne ze jedynie moza spodziewac sie uzupelnienia skladu, jesli jakis z tesotwanych grajkow, ktorzy pewnie pojawia sie na zgrupowaniu, sie spodoba.

Jak dla mnie celem nadrzednym powinno byc zakwalifikowanie sie do uefy i z tego powinno rozliczas sie duet Skorza & Lysy.
Mistrz w takich warunkach , czyli w zasadzie zerowym budzecie transferowym przez caly sezon ,powinien byc traktowany jako mila niespodzianka.

piter116 16.01.2009 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czopens (Post 657934)

To w końcu jest Macedończyk czy Serb ?

63.5 Kg 16.01.2009 15:44

Panowie prawda jest taka ze juz dzisiaj mozna podsumowac to okno tansferowe bo i tak sie juz nic wydarzy..

A podsumowanie jest krotkie...nie kupilismy nikogo...

Maciuś 16.01.2009 15:47

Kupimy tego goscia z Indonezji i bedziemy miec swietne kontakty tam.

1q2 16.01.2009 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 657939)
To w końcu jest Macedończyk czy Serb ?

Ten bramakrz kim on nie jest, to jest jakims totalnym kosmosem.Jesli w sumie jeszcze niezaawansowanym wieku wyladowal w Indonezji, to musi z nim byc cos grubo nie tak:)

MCX 16.01.2009 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czopens (Post 657934)

Pokazuje to, że nie jesteśmy zainteresowani realnym wzmocnieniem na pozycji bramkarza.
Właściwie nic z tego nie rozumiem. Jest średniak Pawełek, niby zdolny Cebanu (choć uważam, że nigdy nie będzie u nas pierwszym bramkarzem), z wypożyczenia ściągnięto młodego Jarosińskiego, ostatnio pojawiły się informacje o chęci przedłużenia umowy z przeciętnym Juszczykiem, a teraz będziemy testować jakiegoś przybysza z ligi indonezyjskiej. Po co? Gdzie on ma grać? Jak tak dalej pójdzie to będziemy mogli wystawić całą jedenastkę złożoną z bramkarzy. A najśmieszniejsze jest to, że żaden z nich nie gwarantuje solidności w bramce.

4fan_player 16.01.2009 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 657944)
Ten bramakrz kim on nie jest, to jest jakims totalnym kosmosem.Jesli w sumie jeszcze niezaawansowanym wieku wyladowal w Indonezji, to musi z nim byc cos grubo nie tak:)

Przecież my testujemy tylko tych bramkarzy tylko dlatego żeby pokazać że próbujemy kogoś szukać. Po to żeby płaczu nie było. Prawda jest taka że nie mamy pieniędzy i robimy łapanki. Bednarz mówił coś o jakieś liście kiedyś (?) już widzę ich listę :)

Po prostu Wiślak 16.01.2009 16:01

Tzw. "polityka transferowa Wisły", to już od kilku lat zwykła kpina i nieustanne robienie idiotów z kibiców ciągłymi kłamstwami na taki, czy inny temat. Ostatnim aktem tej groteski jest przedłużanie kontraktu z Juszczykiem - po co to komu? Ani nie podnosi jakości pozycji w drużynie, ani rywalizacji w bramce. Klub znów wywala pieniądze w błoto.

Od dawna Wisła nie tylko nie rozwija się, ale cofa, systematycznie osłabiając skład. Sprowadzenie jednego Garguły tego niestety nie zmienia.

manson777 16.01.2009 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 657838)

Proszę zejdźcie na ziemie - to nie jest czas do inwestycji - także w piłkarzy

pzdr

przedtem też nie był czas na inwestycje bo spłacaliśmy dług
teraz jest tzw. kryzys

jak zwał tak zwał
wiatr zawsze w oczy

HEDu 16.01.2009 16:54

widzieliscie, wreszcie transfermarkt zmienił wartosci rynkowe piłkarzy Wisły ;] Brozek 4.2 mln, Boguski 2mln, Jirsak niecaly 1mln :D

K4millo 16.01.2009 17:12

Mam dobre wieści w sprawie Beto. Kontrakt jaki złożyło Palmeiras do federacji brazylijskiej jeszcze wczoraj miał status ativo czyli aktywny, dzisiaj ma już status encerrado czyli zakończony.

http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168343

prawnik25 16.01.2009 17:14

Wczoraj była mowa o przedłużeniu kontraktu z Juszczykiem, dziś mamy wiadomość o testach
w Hiszpanii zawodnika grającego do tej pory w lidze indonezyjskiej- ja mam pytanie a kto będzie w rundzie wiosennej strzelał gole, asystował etc…

Rozumiem, że nie ma w budżecie transferowym pieniędzy co jest dziwnie bo jakby nie patrzył mamy początek roku a my nawet nie zaczęliśmy wydawać a tak na dobrą sprawę nie ma czego wydać- Co do niespodzianki Bednarza dla kibiców, oczywistością dla mnie byłby transfer Żurawskiego tylko po co? Tym bardziej latem.

Gdyby nie daj boże nie udało się awansować do pucharów zostalibyśmy na lodzie z dość wysokimi by nie powiedzieć astronomicznymi jak na warunki polskiego podwórka kontraktami dla Łobodzińskiego (mam nadzieję że przy najbliższej okazji pozbędziemy się go), Garguły, Żurawskiego (w razie czego) Cantoro!

matti123 16.01.2009 17:17

Sam jechałem po Zieńczuku za grę jesienią, ale kogo my mamy w jego miejsce pewnie zdolnego zawodnika z ME, albo przesunięcie powiedzmy Diaza z obrony i co to za polityka. Baszczyński grał całą rundę (z wyjątkami) w pierwszym składzie. Możliwe jest ich puszczenie tylko jeśli wcześniej sprowadzamy skrzydłowego gotowego do gry w 1 składzie i młodego bocznego obrońcę, ale nie wynalazek który może grać wszędzie i zastąpi ich obu. Sprzedaż Sobola za jakąkolwiek kasę to wg mnie skandal, to jest najlepszy polski def. pomocnik. Jeśli chcemy walczyć przynajmniej o podium to nie możemy pozbyć się żadnego z tych zawodników może że wcześniej na treningu pojawia się zawodnik z podpisanym kontraktem. Co do zawodników, którzy mają przyjść to na razie cisza jakiej dawno nie było, oby jedynym naszym transferem nie był Beto.

Wg mnie to jest temat do transferów do jak i z Wisły.

Ciumba 16.01.2009 17:34

A co z tym Gargułą bo gdzieś pisali,że jak nie dojdą do porozumienia do końca tygodnia to nie przejdzie na 99%

jachting 16.01.2009 17:40

Co się tak podniecacie , dystansu trochę do tego wszystkiego .
Zainteresowanie to nie jest to samo co sprzedaż ,testy to nie to samo co kupno , sami sobie z tego doskonale sprawę zdajecie .

Druga sprawa,wiadomo że "ostatnio" zakupów wielkich nie było ,ale po co się tak manierować przecież sami się dołujecie i napędzacie .

Po co się takich bramkarzy testuje to ja też nie za bardzo rozumiem , można się pocieszyć że Wisła nie podpisywała z każdym testowanym kontraktu o ile sie nie sprawdzi.Testy niby nie zaszkodzą ale czy słabszy zastępca Pawełka jest nam tak bardzo potrzebny ?
I jeśli już testujemy to dlaczego nie ma nikogo z pola ? Mało to młodych dobrze się zapowiadających piłkarzy ,czy choćby wyróżniających się w swoich słabszych ligach . Że się da ,pokazują także kluby słabsze i w naszej lidze .

FraMat 16.01.2009 17:57

Taaak
Bednarz dostał zadanie rozwalenia Wisly.
Stąd pozbywanie się (chociaż jeszcze niczego nie przesądzono) bezproduktywnego ostatnio Zieńczuka i niepohamowanego Baszczyńskiego.
Ludzie, ochłońcie.
Przecież podpisanie Garguły, sprowadzenie młodego napastnika z Brazylii świadczy o czymś zupełnie innym, o pewnym konkretnym planie przewietrzenia składu. Zgadzam się, że nie mamy tak do końca ich następców, ale możemy będziemy oceniac okienko transferowe po jego zakończeniu?
Kiedy ostatnio nasz skład został poważnie czy w ogóle wzmocniony na samym początku okienka?
Ja spokojnie czekam przynajmniej do połowy lutego

John1906 16.01.2009 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti123 (Post 657974)
Sam jechałem po Zieńczuku za grę jesienią, ale kogo my mamy w jego miejsce pewnie zdolnego zawodnika z ME, albo przesunięcie powiedzmy Diaza z obrony i co to za polityka. Baszczyński grał całą rundę (z wyjątkami) w pierwszym składzie. Możliwe jest ich puszczenie tylko jeśli wcześniej sprowadzamy skrzydłowego gotowego do gry w 1 składzie i młodego bocznego obrońcę, ale nie wynalazek który może grać wszędzie i zastąpi ich obu. Sprzedaż Sobola za jakąkolwiek kasę to wg mnie skandal, to jest najlepszy polski def. pomocnik. Jeśli chcemy walczyć przynajmniej o podium to nie możemy pozbyć się żadnego z tych zawodników może że wcześniej na treningu pojawia się zawodnik z podpisanym kontraktem. Co do zawodników, którzy mają przyjść to na razie cisza jakiej dawno nie było, oby jedynym naszym transferem nie był Beto.

Wg mnie to jest temat do transferów do jak i z Wisły.

100% racji

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 657996)
Taaak
Bednarz dostał zadanie rozwalenia Wisly.
Stąd pozbywanie się (chociaż jeszcze niczego nie przesądzono) bezproduktywnego ostatnio Zieńczuka i niepohamowanego Baszczyńskiego.
Ludzie, ochłońcie.
Przecież podpisanie Garguły, sprowadzenie młodego napastnika z Brazylii świadczy o czymś zupełnie innym, o pewnym konkretnym planie przewietrzenia składu. Zgadzam się, że nie mamy tak do końca ich następców, ale możemy będziemy oceniac okienko transferowe po jego zakończeniu?
Kiedy ostatnio nasz skład został poważnie czy w ogóle wzmocniony na samym początku okienka?
Ja spokojnie czekam przynajmniej do połowy lutego

i co Ty do połowy lutego chcesz zawodników sprowadzac?
a za 2 tyg pozniej grac mecz ligowy
powodzenia...

FraMat 16.01.2009 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 657998)
i co Ty do połowy lutego chcesz zawodników sprowadzac?
a za 2 tyg pozniej grac mecz ligowy
powodzenia...

Nie ja, Bednarz... :>
dziękuję...

John1906 16.01.2009 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 658003)
Nie ja, Bednarz... :>
dziękuję...

nie sądze... jak ktoś przyjdzie jeszcze to przed 2 obozem w Hiszpanii w co osobiście wątpie...no ale zobaczymy...

wolek1986 16.01.2009 18:28

Niekiedy brak ruchów transferowych wychodzi z korzyścią dla klubu ;D Trzeba żyć nadzieją, że zaskoczą zawodnicy z ME. Jestem ciekaw jakby zagrał na prawej obronie Burliga. Ofensywnie chłopak jest naprawdę niezły więc może będąc zmiennikiem Singlara podszkoliłby się w defensywie :D Może warto jednak pozbyć się Baszcza i Zienia. Jeśli nominalnym lewym pomocnikiem byłby Boguski a jego zmiennikiem Ćwieląg. Na prawej pomocy grałby zmiennie Małecki i Łobodziński. Środek pomocy na teraz: Sobol, Varga, Cantoro, Jirsak, Gołoś, Mączyński a latem dojdzie Garguła. Środek obrony Głowacki, Cleber, Marcelo no i któryś z ME, Lewa obrona Diaz, Piotr Brożek. Atak: Brożek, Beto, Niedzielan, Leszczak. Jedynie Bramkarze mnie niepokoją bo jeśli dzięki Bogu nie podpisze kontraktu Juszczyk to w najgorszym wypadku mamy: Pawełek, Cebanu, Jarosiński. Nie bądźmy pesymistami :D Będzie dobrze :D

seta 16.01.2009 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 657971)
Mam dobre wieści w sprawie Beto. Kontrakt jaki złożyło Palmeiras do federacji brazylijskiej jeszcze wczoraj miał status ativo czyli aktywny, dzisiaj ma już status encerrado czyli zakończony.

http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168343

zna się ktoś na ichnim języku, bo po mojemu wychodzi iż szanowny pan Beto ma kontrak z Palmeiras od 01.01.2009 do 31.12.2009

Po prostu Wiślak 16.01.2009 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolek1986 (Post 658010)
Niekiedy brak ruchów transferowych wychodzi z korzyścią dla klubu ;D

Taaaa, widzieliśmy to zwłaszcza latem poprzedniego roku, czy przed zajęciem 8 miejsca w lidze. Albo, przed wyrzuceniem Petrescu, czy przed Valerengą.

Jak Wam się chce pisać takie durnoty, czy tłumaczyć beznadziejną politykę transferową naszego klubu? Już nie raz przerabialiśmy dokąd takie działania prowadzą...

jachting 16.01.2009 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 658005)
nie sądze... jak ktoś przyjdzie jeszcze to przed 2 obozem w Hiszpanii w co osobiście wątpie...no ale zobaczymy...

Poczekamy zobaczymy,Bednarz konsultuje się z Skorżą ,trochę wątpliwe że nie mając żadnych ruchów transferowych do dyspozycji pozbywaliby się zawodników którzy mogą się przydać w walce o mistrzostwo .
Na razie nie ma co drzeć szat , szczególnie jeśli nie używa się uwag czysto merytorycznych

1q2 16.01.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Po prostu Wiślak (Post 658016)
Taaaa, widzieliśmy to zwłaszcza latem poprzedniego roku, czy przed zajęciem 8 miejsca w lidze. Albo, przed wyrzuceniem Petrescu, czy przed Valerengą.

Jak Wam się chce pisać takie durnoty, czy tłumaczyć beznadziejną politykę transferową naszego klubu? Już nie raz przerabialiśmy dokąd takie działania prowadzą...

A ja mysle ze jest troche w tym racji - lepiej nikogo nie kupic niz kupic 'zlom' a bez pieniedzy ktorych ewidentnie w klubie nie ma, pole manewru jest bardzo ograniczone.

FraMat 16.01.2009 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seta (Post 658014)
zna się ktoś na ichnim języku, bo po mojemu wychodzi iż szanowny pan Beto ma kontrak z Palmeiras od 01.01.2009 do 31.12.2009

K4millo napisał(a):

I ma rację.
Tam jest zarejestrowany ten kontrakt , ale jednocześnie ma on oznaczenie: "zakończony".
Dlaczego nie wierzysz koledze K4millo?

eMTe 16.01.2009 19:17

Dla mnie sukcesem tego okienka transferowego będzie JEŻELI NIE ODEJDĄ BROŻEK oraz BOGUSKI. Czy na obóz mają po za tym bramkarzem jechać jacyś inni testowani zawodnicy?

Wizard 16.01.2009 20:56

I znów co dla niektórych Bednarz jest łysym chu*** :D Wrzućcie na luz, będzie dobrze :P. Mamy Beto, Gargułę (co prawda od lipca, ale cieszy niezmiernie), okienko trwa. Wiemy jaki jest stosunek w klubie do pieniędzy, więc nie ma co oczekiwać transferów za kilkaset tysięcy euro co kilka tygodni.
Chciałbym oczywiście aby Sobol został, ale gdy się trafi oferta nie do odrzucenia, to należy ją przyjąć. Radek również nie jest już piłkarzem perspektywicznym, latka lecą. Baszczu i Zieniu? Nie mam nic przeciwko aby zostali, ale nie będę opłakiwał gdy odejdą.

Pozdrawiam

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl