Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

prober 01.05.2010 18:52

Napastnicy Legii i Ruchu wykazują dziwną manierę: w sytuacji gdy wyprzedzają obrońców i mają przed sobą tylko bramkarza i bramkę - strzelają w bramkarza :P

Eleusis 01.05.2010 18:55

Najlepszym wynikiem względem tabeli, byłby remis (mówie o Ruch- Legia).

massoud 01.05.2010 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 891837)
Jeszcze się okaże że Ruch ogra Lecha i będzie najpoważniejszym konkurentem do MP. To by był kosmos;]

Ruch jest od nas oddalony o 4 pkt - więc to chyba bezpieczna odległość, chyba żebyśmy przegrali 2 mecze.

Wynik idealny

Mecze do rozegrania:

Wisła
Legia Warszawa - Wisła Kraków 8 maja, 16:00
Cracovia - Wisła Kraków 11 maja, 19:00
Wisła Kraków - Odra Wodzisław Śląski 15 maja, 17:00

Lech
Śląsk Wrocław - Lech Poznań 2 maja, 17:00
Lech Poznań - Polonia Bytom 8 maja, 18:30
Ruch Chorzów - Lech Poznań 11 maja, 19:00
Lech Poznań - Zagłębie Lubin 15 maja, 17:00

Ruch
Jagiellonia Białystok - Ruch Chorzów 7 maja, 20:00
Ruch Chorzów - Lech Poznań 11 maja, 19:00
Korona Kielce - Ruch Chorzów 15 maja, 17:00

Legia
Legia Warszawa - Wisła Kraków 8 maja, 16:00
Polonia Warszawa - Legia Warszawa 11 maja, 19:00
Legia Warszawa - GKS Bełchatów 15 maja, 17:00

1. Wisła Kraków 27 57
2. Lech Poznań 26 53
3. Ruch Chorzów 27 53
4. Legia Warszawa 27 51

19piotrek06 01.05.2010 19:11

Najlepiej będzie jak aMICA straci pkt w tych 3 meczach a Wisła musi je wygrać!!!

Grisza1 01.05.2010 19:16

Oby była powtórka z rozrywki z początku rundy.... Jak przegrywała Wisła, to przegrywała też Legia i przegrywała Amika...:) A przy zwycięstwach Piasta i Odry, i teraz prowadzeniu Polonii, Śląsk się musi jutro BARDZO postarac:)

jasnyGwint 01.05.2010 19:17

Wszyscy grają w tej kolejce pod Pyry. Jeśli jutro stracą punkty to znaczy, że są największymi pi**ami w historii tej ligi.

ślimak 01.05.2010 19:17

No i cacy. Taki sam wynik z Lechem poproszę

Areo 01.05.2010 19:17

Najlepszy wynik dla Wisły.
Ruch mai 4 punkty straty i gorszy bilans z nami, a zachowanie 6 punktów przewagi nad trepami jest kluczowe w kontekście następnego meczu. Gdyby Legia teraz wygrała to po meczu z nami mogliby zostać liderem.
Niech jeszcze Śląsk odbierze punkty Lechowi to ta kolejka nie będzie taka tragiczna na jaką się zapowiadała.

Arturo Qr2nów 01.05.2010 19:18

Wcale nie remis był w tym meczu najlepszy. Teraz Ruch ma tydzień na regenerację, nikt nie został wykartkowany, a do tego będzie na fali po zwycięstwie z Legią. Właściwie mają dużą szansę na puchary, a nawet na wicemistrzostwo i tu można upatrywać szans Ruchu w meczu z Amicą. No i jeszcze grają u siebie.

Blaszczu16 01.05.2010 19:22

Śląsk może nie dać rady z Lechem. Kluczowy będzie mecz Ruchu z Lechem. Jaka by Legia nie była, to na Ł3 będzie bardzo ciężko i jak tam przegramy to tyłek będzie nam musiał ratować Ruch.

prober 01.05.2010 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 891864)
Wszyscy grają w tej kolejce pod Pyry. Jeśli jutro stracą punkty to znaczy, że są największymi pi**ami w historii tej ligi.

Niestety, ale porażka we Wrocławiu nie może się równać z porażką u siebie z piątą od końca Koroną w sytuacji walki o mistrzostwo Polski.

mitmichael 01.05.2010 19:23

Jeszcze za dwa tygodnie Ruch - Legia. Bedzie ciekawie do konca. Jakbysmy wygrali w Warszawie to juz bedzie super sprawa. Chorzowianie sa w stanie wygrac teraz z kazdym tak grajac. Teraz liczymy na dobnry wystep Slaska jutro.

Baala 01.05.2010 19:24

Dobry wynik dla nas. Ciekawy skład ma Ruch kilku młodych wyróżniających sie zawodników plus kilku wyjadaczy z Grzybem na czele, ktory mimo wieku (36lat) u nas z miejsca by Łobodzińskiego czy Kirma na ławke posadził. Tak na nich patrze i z 5-6 zawodników Ruchu spokojnie by walczyło o miejsce w składzie Wisły.

Acima 01.05.2010 19:24

Ale teraz Legia zagra z Wisłą o szanse gry w europejskich pucharach, jeśli przegra to niestety oznacza to koniec ich marzeń.

AS82 01.05.2010 19:25

Wystarczylo wygrac z Arka i Korona u siebie a bysmy juz byli Mistrzem ,no ale inne druzyny tez mogly wygrac swoje mecze ,takto kwestia miejsc od 1-4 jest wielką niewiadoma ,oj żeby sie to tylko katastrofa dla Wisełki nie zakończyło

element 01.05.2010 19:28

Wystarczyło żeby Odra wygrała wszystkie mecze i zapewniła sobie tytuł.

A ogółem rzecz biorąc to można odstawić zielone. Szykuje się komedia, której Al Bundy i jego załoga nie dorasta do pięt.
Ruch może być pierwszy, a Wisła czwarta.

harthausen 01.05.2010 19:38

najlepszy z możliwych wynik przy frajerstwie naszych wczoraj.
Jeśli nasi przez ten wczorajszy popis z Koroną nie zdobędą MP, to niech go zgarnie Ruch, niech też i zgarnie PP.
9 punktów do zdobycia, nad Ruchem 4, nad Legią 6. Nad Lechem (pobożne życzenie, :D, Śląsk remisuje) 3.
Mus wygrać teraz z Legią, bo albo poznaniacy albo chorzowianie przykładają nam brzytwę do gardła. No , chyba że nas lubią (choć się nie chcą przyznać) i remisują, wtedy dalej nasi niby nie grają a coś ugrywają .

Jasny gwint, wystarczyło wczoraj się przyłożyć i w żadne kombinacje ani rozkminki nie trzeba by się było bawić.

Tak czy tak, piwo dziś lepiej smakuje niż wczoraj (choć to zwykłe Tyskie, a wczoraj był Ciechan i Augustiner).

Dean 01.05.2010 19:53

Podczas transmisji w Canal+Sport Laskowski albo Mielcarski ( nie jestem pewien ) powiedzieli, iż podobno Sadlok jest już dogadany z Wisłą ...

LeQ 01.05.2010 20:07

Tak Sadlok z Wisłą a o Sobiecha walczą Lech i Legia wg nich. Wypisujecie tutaj że najlepiej było by wygrać z Legią. Trudno się nie zgodzić z punktu widzenia każdego kibica Wisełki ale te ostatnie mecze w Wawie z Legią nie napawają optymizmem. Ostatni dobry mecz w Wawie to chyba ... remis 1-1 a za kadencji trenera Skorży oklep 2x po 1-2 być może że w ten czas już wszystko było wiadome kto MP etc.

Fakt ten mecz wyleciał mi z głowy.

Vashut 01.05.2010 20:16

ostatni raz wygraliśmy tam za Rumuna 2-1 ale mistrzostwo było już wtedy przegrane

Adamek21 01.05.2010 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 891888)
Podczas transmisji w Canal+Sport Laskowski albo Mielcarski ( nie jestem pewien ) powiedzieli, iż podobno Sadlok jest już dogadany z Wisłą ...

Dogadany??? raczej spekulacje chociaż nie wiem powiem szczerze że oglądałem mecz ale nie słuchałem dokładnie może się ktoś wypowie kto dobrze usłyszał co takiego poiedzieli komentatorzy.

masterlag 01.05.2010 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeQ (Post 891892)
Tak Sadlok z Wisłą a o Sobiecha walczą Lech i Legia wg nich. Wypisujecie tutaj że najlepiej było by wygrać z Legią. Trudno się nie zgodzić z punktu widzenia każdego kibica Wisełki ale te ostatnie mecze w Wawie z Legią nie napawają optymizmem. Ostatni dobry mecz w Wawie to chyba ... remis 1-1 a za kadencji trenera Skorży oklep 2x po 1-2 być może że w ten czas już wszystko było wiadome kto MP etc.

Fakt ten mecz wyleciał mi z głowy.

Ja bym wolała Sobiecha niz Sadloka, bo większe problemy to mamy w ataku... Nie zapominajmy o naszym Kowalskim !

Co do meczu z Legią- wypisujecie tu i w innym temacie różne teorie, ale tak naprawdę to każdy mecz jest inny. Spotykamy się w różnych fazach sezonu, z różną ilością punktów na koncie itd. To będzie inny mecz niż pozostałe. Mam nadzieję i wiarę, że będzie zupełnie inny na plus dla nas. ;)

Fajnie, że dziś Ruch wygrał. Mam nadzieję, że to oni zgarną 3cią pozycję,a nie Legia. ;)

Swoją drogą- piękny gol Piechniaka. Rozszalał się ostatnio w tej Odrze.

Konrad. 01.05.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 891867)
Wcale nie remis był w tym meczu najlepszy. Teraz Ruch ma tydzień na regenerację, nikt nie został wykartkowany, a do tego będzie na fali po zwycięstwie z Legią. Właściwie mają dużą szansę na puchary, a nawet na wicemistrzostwo i tu można upatrywać szans Ruchu w meczu z Amicą. No i jeszcze grają u siebie.

Ruch 4 maja gra rewanż półfinału pucharu Polski...

For_FuN_ 01.05.2010 20:37

Zapowiada sie fascynujace widowisko, bo Legia bedzie grala o zycie(europejskie puchary), a my o Mistrza. Legionisci maja tez najtrudniejszy terminarz.

Licze, ze jutro bedzie remis, wtedy ewentualny remis w Wawie nie bedzie taki zly.

19sebawro06 01.05.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 891910)
Zapowiada sie fascynujace widowisko, bo Legia bedzie grala o zycie(europejskie puchary), a my o Mistrza. Legionisci maja tez najtrudniejszy terminarz.

Licze, ze jutro bedzie remis, wtedy ewentualny remis w Wawie nie bedzie taki zly.

watpie aby jutro byl remis. slask niestety jest teraz w slabej formie
po wczorajszej przegranej mistrzostwo wymyka nam sie z rak

daniello1987 01.05.2010 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 891914)
watpie aby jutro byl remis. slask niestety jest teraz w slabej formie
po wczorajszej przegranej mistrzostwo wymyka nam sie z rak

a wystarczyło wygrac z Koroną...:/

19sebawro06 01.05.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 891922)
a wystarczyło wygrac z Koroną...:/

nie wiem dlaczego ale oni wchodza w mecz bez koncentracji
dopiero w szatni dostana opie...l i zaczynaja myslec

pan Dudi 01.05.2010 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 891924)
nie wiem dlaczego ale oni wchodza w mecz bez koncentracji
dopiero w szatni dostana opie...l i zaczynaja myslec

Jak to dlaczego? Bo są gwiazdami, a trener przed meczem niech sobie gada- przecież oni wiedzą lepiej i nie będą się przemęczać z jakąś tam drużyną z polskiej ligi (nie mówiąc o zawodnikach z jakiejś tam ligi estońskiej). Przegrywają ze wszystkimi, którym chce się grać i przed nimi się nie kładą, ale potem przyjdzie taka wygrana jak ta ostatnia z Piastem i oni znowu są najlepsi na świecie i potem znowu szok, że jednak wystarczy, że tym drugim się chce i jest w tył. Piszecie co chwilę o tym, że trzeba kupić itd. nie wiadomo jak wielu piłkarzy, ale jak dla mnie podstawą jest sprzedanie (pozbycie się) z 4-5 z aktualnej kadry, a wszystkim po równo powinno się obniżyć pensje o 1/4. Nawet Małeckiemu czy Sobolowi, którzy grają nieźle ostatnich kilka meczy- niech się w****iają na kolegów z drużyny, że przez ich łajzowatość zarobią mniej.

Sytuacja w tabeli się skomplikowała, ale nawet jeśli zdobędziemy tego mistrza, to i tak niesmak po tym sezonie będzie ogromny (na pewno znacznie większy niż radość z mistrzostwa). Amica jeszcze pogubi punkty- o to jestem dziwnie spokojny. Kwestia jest taka, żeby te łajzy (piłkarze Wisły) zdobyły tych punktów komplet, co jest raczej niemożliwe patrząc na ich dyspozycję.

Illargui 01.05.2010 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 891921)
legła poległa więc jeszcze amika jutro i jesteśmy w dobrej sytuacji.

Porażki Lecha i Legii nie powinny mieć dla nas znaczenia decydującego, a wygląda na to, że niestety będą miały. Jak widać teksty o "patrzeniu na siebie" jak były wyssane z palca, tak są. Trzeba mieć tylko nadzieję, że naszym piłkarzom zechce się pobiegać i pomyśleć na boisku przez te 2 nadchodzące tygodnie,ale mam obawy, że kompletu punktów nie uda się uzbierać. No nic, mogło być spokojnie, a będzie nerwowo ...

MCX 01.05.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adamek21 (Post 891901)
Dogadany??? raczej spekulacje chociaż nie wiem powiem szczerze że oglądałem mecz ale nie słuchałem dokładnie może się ktoś wypowie kto dobrze usłyszał co takiego poiedzieli komentatorzy.

Wypowiedź została przeinaczona. Nie padło w niej stwierdzenie, że którykolwiek z nich jest dogadany z jakimś innym klubem. Po prostu Laskowski stwierdził, że Wisła jest zainteresowana Sadlokiem, a Sobiecha chciałaby u siebie Legia i Lech.

1q2 01.05.2010 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 891929)
Kwestia jest taka, żeby te łajzy (piłkarze Wisły) zdobyły tych punktów komplet, co jest raczej niemożliwe patrząc na ich dyspozycję.

Na to wygląda że będziemy musieli liczyć na innych.Mecze które nam zostały ciężkie ale bez przesady.Legia to Wisła 2 tylko że w wersji beta.Parchy...w piłkę to oni za bardzo grać nie potrafią, Odra...nie czarujmy się że to jakiś wielki team.

Wszystkie 3 drużyny do ogrania ale przy aktualnej dyspozycji to faktycznie nie ma co liczyć na komplet.
Pytanie brzmi tylko - czy Amica w końcu dorosła by zdetronizować tego sypiącego się Króla, czy też to drużyna wiecznych nieudaczników.

Dziś warto oglądnąć ich mecz ze Śląskiem bo on sporo wyjaśni

Wojtas 01.05.2010 23:24

Legia to naprawde nieudacznicy jak sobie przypomne tą "starą 'Legie grajaca madrze i sprytnie i widze obecną to naprawde 11 gosci sie zebrało co udaja ze graja w piłke.

To juz predzej Ruch mistrzem zostanie niz oni.

Dobrze pisze 1q2 jutro bardzo wazny mecz we Wrocławiu ....Slask jeszcze nie jst pewnien utrzymania a Amika wiadomo.Jak maja zrobic ten "doskok' do nas to maja ostatnia szanse.

For_FuN_ 02.05.2010 01:06

Slask nie ma wyboru, musi jutro powalczyc, bo wedlug mnie to jest glowny(obok juz praktycznie zdegradowanej Arki) kandydat do spadku...maja zaledwie 3 pkt przewagi nad przedostatnia ekipa, a czeka ich jeszcze wyjazd do Gliwic i do Wodzislawia(czyli bezposrednie mecze), a na koniec Arka.

John1906 02.05.2010 08:43

Mecze się tak ułożyły, że Śląsk potrzebuje punktów dramatycznie, oby od dziś zaczęli je zbierać :)

Mario Nh 02.05.2010 09:14

Oglądałem przedostatni mecz Ruchu, i skrót mecz z Legią. W tych dwóch meczach Sobiech miał 5 sytuacji stuprocentowych i strzelił zero goli. ;]

Jak nie przez ligę, to przez Puchar Polski, Ruch o krok od europejskich pucharów.

flamengista 02.05.2010 09:50

Boże, mamy ligę impotentów piłkarskich i zwykłych nieudaczników.

Wyścig po Mistrzostwo przypomina paraolimpiadę, ale na poziomie amatorskim*. Coś w stylu Monty Pythona:

http://www.youtube.com/watch?v=dmyz_f8Sx14

Wisła przegrywa po raz kolejny ze słabeuszem, w dodatku w fatalnym stylu. Warszawska Legia, zamiast być zmobilizowana (jest przecież realna szansa na włączenie się do walki o tytuł), gra padakę w Chorzowie.

Poznańska Amika nie jest dużo lepsza, choć spodziewam się że wymęczy 3 punkty we Wrocławiu.

Jeśli mielibyśmy postępować wg. idei fair play, w zasadzie jedyna drużyna która od biedy zasługuje na tytuł to Ruch Chorzów. Owszem, też mają kopaczy zamiast piłkarzy ale im się przynajmniej chce.

* Nie chcę absolutnie obrażać sportowców-paraolimpijczyków. To oni - w odróżnieniu od Pączka Iwańskiego - są prawdziwymi sportowcami.

PS. redakcja weszło jest podobnego zdania:

http://www.weszlo.com/news/4905

daniello1987 02.05.2010 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 891952)
Na to wygląda że będziemy musieli liczyć na innych.Mecze które nam zostały ciężkie ale bez przesady.Legia to Wisła 2 tylko że w wersji beta.Parchy...w piłkę to oni za bardzo grać nie potrafią, Odra...nie czarujmy się że to jakiś wielki team.

Wszystkie 3 drużyny do ogrania ale przy aktualnej dyspozycji to faktycznie nie ma co liczyć na komplet.
Pytanie brzmi tylko - czy Amica w końcu dorosła by zdetronizować tego sypiącego się Króla, czy też to drużyna wiecznych nieudaczników.

Dziś warto oglądnąć ich mecz ze Śląskiem bo on sporo wyjaśni

Mistrz rozegra sie miedzy Wisłą i Lechem. Nasz mecz z Legią bedzie bardzo wazny ale nie najwazniejszy.wydaje mi sie ze remis nie bedzie zły przy takiej dyspozycji naszych grajków.ale nie wolno zazpominac ze Lech gra dzis ze Sląskiem który juz ma nóz na gardle patrząc na tabele.a do tego Kolejorz jedzie jeszcze do Chorzowa.wiec końcówka sezonu zapowiada sie niesamowicie

arti 02.05.2010 11:39

Sprawa była tak prosta,a teraz musimy trząść porami.wywalilismy sie w fatalnym momencie.dzis jest chyba kluczowy moment-jesli amica sie potknie to nawet remis w wawie wystarczy do utrzymania lidera. Legia robi 5xwiększe jaja od nas,ale w meczu z nami dadzą niestety z siebie wszystko.

Adamek21 02.05.2010 12:09

Miejmy nadzieje,że dzisiaj Peszko dostanie żółtą kartkę i nie zagra w następnych 2 meczach z Polonią Bytom i Ruchem jednak lepiej było by gdyby dostał kartkę w Bytomiu,która eliminowała by go ze spotkań z Ruchem i z Zagłębiem .

kreseq 02.05.2010 12:25

Jakis czas mnie nie bylo , ale jak widze nadal liga jest do niczego.

Moim zdaniem najwieksze szanse na mistrza ma Lech. Oczywiscie jesli wygra wszystkie mecze.
Mecz w Warszawie bedzie dla Wisly trudny. Nie chodzi tylko o to ze bedziecie grac z Nami, a jak wiemy w Warszawie Henio z Wisla nigdy nie mial latwo...delikatnie mowiac :)

Chodzi raczej o naszych pseudokopaczy. Juz wiadomo ze bedzie rewolucja i wielu z nich wyleci na zbity pysk. Beda chcieli pokazac sie na tyle, zeby wywalczyc te cholerne puchary i przedluzych chociaz kontrakt o rok.
Wiekszosc z nich jest za slaba na zagraniczny klub, a kto z Legii nie odejdzie na zachod/wschod ten zostanie w cienkim polskim klubie.
U nas ostatnio albo idzie sie na lawe do dobrego klubu, albo laduje sie w Polkowicach ewentualnie Zniczu.

Tak czy siak sezon uwazam za zakonczony ( mowie tutaj o kibicach Legii ) i licze na duze zmiany .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl