Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Forza 22.07.2010 08:49

Gdybym byl bogaty to namowilbym Ryska Czerwca do powrotu na boisko...

For_FuN_ 22.07.2010 11:45

Eee tam, wystarczyloby zalatwic Sobiecha, Sadloka i Pawlowskiego ;).

edit. Mial kontuzje, teraz chyba wraca do siebie, stad nieudany poprzedni sezon, gdzie praktycznie nie gral. Jednak to dalej pilkarz nieprzecietny, jak na polskie warunki.

szprotson 22.07.2010 11:47

o Pawłowskim to z 2 lata już nic nie slychac
czyżby po "talencie"

jova 22.07.2010 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 941047)
o Pawłowskim to z 2 lata już nic nie slychac
czyżby po "talencie"

Łapie dużo kontuzji. Jeśli dobrze kojarzę ma problemy z przywodzicielami i teraz też nie gra. Szkoda chłopaka, bo talent ma. Niepotrzebnie został w Zagłębiu gdy zespół spadał z ligi.

kozuba92 22.07.2010 12:14

Może ściągnijmy Krzynówka :) Może szybkość już nie ta, ale jak trzeba to jako jeden z nielicznych weźmie na siebie odpowiedzialność i huknie z dystansu, wykonywać rzuty wolne potrafi, no i co najważniejsze ma doświadczenie z choćby Ligi Mistrzów, a gra przez tyle lat w najwyższej lidze Niemieckiej też nie jest przypadkowa.

No i byłoby to dość medialne nazwisko :)

For_FuN_ 22.07.2010 12:17

AKurat 2 wczesniejsze lata, to Pawlowski nie mial zadnej kontuzji...super sezony 2007/2008 w ekstraklasie, a potem 2008/2009(13 bramek i 13 asyst w pierwszej lidze). Powinnismy go sciagnac rok temu, zamiast Kirma. Podobnie, jak w przypadku Blaszczykowskiego, juz po pierwszym meczu bylo widac, ze to wielki talent.

arti 22.07.2010 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kozuba92 (Post 941071)
Może ściągnijmy Krzynówka :) Może szybkość już nie ta, ale jak trzeba to jako jeden z nielicznych weźmie na siebie odpowiedzialność i huknie z dystansu, wykonywać rzuty wolne potrafi, no i co najważniejsze ma doświadczenie z choćby Ligi Mistrzów, a gra przez tyle lat w najwyższej lidze Niemieckiej też nie jest przypadkowa.
No i byłoby to dość medialne nazwisko :)

To zużyty fizycznie póinwalida (kolano). Rozpadłby się na amen w 15minucie pierwszego meczu u nas. Niemcy z Nim rozwiązują kontrakt bo widzą, że już nie da rady, Wisła to nie sanatorium.

konkursowicz 22.07.2010 12:42

Krzynówek zakończył karierę... z powodu kontuzji.

SpoXsteR 22.07.2010 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konkursowicz (Post 941102)

http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Kr...wiadomosc.html
to konczy czy nie konczy?

szprotson 22.07.2010 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konkursowicz (Post 941102)

co ty mówisz. Tak to jest jak sie czerpie informacje z dziennika czy radia..
Cytat:

Aktualnie leczę kontuzję kolana i mam nadzieję, że powrócę do pełnej sprawności i do piłki - powiedział były reprezentant Polski stacji Orange Sport Info Jacek Krzynówek. Tym samym piłkarz zaprzeczył doniesieniom niemieckich mediów, które sugerowały, że Krzynówek zakończył sportową karierę.

pcpcpc 22.07.2010 13:10

Ja bym do Wiselki Kupił
1.Kamila Grosickiego mogby graci na skrzydle lub zastapic Brozka w ataku
2.Nikola Mijailović napewno lepszy niz Diaz na tą pozycje
3.Przyworski jako drugi Bramkarz bo wydaje mi sie ze Pawełek odejdzie
4.Tomasz Jodłowiec gracz Który może zastapic Głowe na lata
5.Sadlok drugi obronica do pary
6.Prejuce Nakoulma kupic i wyporzyczyć
7.Grzegorz Bartczak bo Singlar pogra rok dwa a trzeba dwoch graczy na ta pozycje
8.Szymon Pawłowski Dobry skrzydłowy lepszy od Kirma według mnie
10.

Wasiu 22.07.2010 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpcpc (Post 941135)
Ja bym do Wiselki Kupił
7.Grzegorz Bartczak bo Singlar pogra rok dwa a trzeba dwoch graczy na ta pozycje
10.

O tempore! O mores!
Przemysl jeszcze raz i ogarnij sie. Przyrowski czyli najwiekszy kaleka tej ligi. Jodlowiec i Sadlok, ktorzy razem sa drozszi niz Marcelo. Nakoulma, ktory odszedl do Widzewa i Pawlowski, ktory wraca po 2-letniej kontuzji. Juz lepiej MEsą grac.

pcpcpc 22.07.2010 13:18

Przemyslałem
1.Jodłowiec i Sadlok obrona na lata
2.Nakulam ma swietne czucie piłki
3.Bartczak potrzeba na obrne wzmocnic bo singlar odejdzie za rok dwa
4.Pawłowski ma mozliwosci ciagnac skrzydłem po kontuzji mozna wrocic
5.Przyworski słaby ze w Angli go chca chyba lepszy od Pawełka

cinekw 22.07.2010 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpcpc (Post 941135)
Ja bym do Wiselki Kupił
10.

1. Chcesz nastepnego hazardziste?
2. Heh, nie rozsmieszaj mnie. Poza tym nastepny prawdziwek, kolejne kłopoty byłyby z nim.
3. Hahaah:rotfl::rotfl: Następnego Pawełka chciałbyś?
4. Nie powiedziałbym że zastąpiłby Głowe na lata, ale nadałby się. Jednak Józek za niego chiałby pewnie pare mln euro.
5. Za taką kasą w życiu.
6. Uprzedził nas Widzew, ale może to i dobrze.
7. Ta, Grzegorz Bartczak był dobry ale 2 lata temu. Teraz spuścił z tonu i to strasznie. Poza tym mamy Cikosa i przedłużyliśmy z Burligą
8. Pawłowski? Jak wyżej. Ostatnio prześladowały go kontuzje i nie gra na wysokim poziomie od 2 lat.

Dobrze że nie zaproponowałeś Jopa :lol:

seta 22.07.2010 13:49

gracz doskonały
http://www.transfermarkt.de/en/excel...ler_63291.html

For_FuN_ 22.07.2010 13:50

Kolejni "eksperci" pisza kompletne bzdury o niektorych pilkarzach.

Pawlowski:
1. sezon 2007/2008(ekstraklasa) - 26 wystepow(na 30 mozliwych), 3 bramki, 6 asyst
2. sezon 2008/2009(1 liga) - 33 wystepow(na 34 mozliwe), 12 bramek, 13 asyst
3. sezon 2009/2010(ekstraklasa) - 8 wystepow, 1 asysta i ciezka kontuzja.

Gdzie niby ten chlopak nie gra od 2 lat i gdzie go przesladuja te kontuzje :D?? Nalezalo go kupic w zeszle wakacje.

konkursowicz 22.07.2010 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 941106)
co ty mówisz. Tak to jest jak sie czerpie informacje z dziennika czy radia..

O ile dobrze pamiętam pisała o tym ta sama strona, która teraz to dementuje.. Tak czy siak, Krzynówek w Wiśle to nie jest dobry pomysł... mamy już skrzydłowego z 2 Bundesligi...

szprotson 22.07.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 941164)
Kolejni "eksperci" pisza kompletne bzdury o niektorych pilkarzach.

Pawlowski:
1. sezon 2007/2008(ekstraklasa) - 26 wystepow(na 30 mozliwych), 3 bramki, 6 asyst
2. sezon 2008/2009(1 liga) - 33 wystepow(na 34 mozliwe), 12 bramek, 13 asyst
3. sezon 2009/2010(ekstraklasa) - 8 wystepow, 1 asysta i ciezka kontuzja.

Gdzie niby ten chlopak nie gra od 2 lat i gdzie go przesladuja te kontuzje :D?? Nalezalo go kupic w zeszle wakacje.

Nie odbieraj wszystkiego dosłownie

2 late temu wymieniłbym tego zawodnika w pierwszej kolejnosci wymieniajac skład Lubinian. A teraz jest całkowicie odwrotnie.
Cytat:

Pechowy sezon ma Szymon Pawłowski. Piłkarz ocierający się o reprezentację Polski co chwilę jest kontuzjowany.
za sportowefakty.pl

SpoXsteR 22.07.2010 14:27

http://www.facebook.com/pages/Wisla-Krakow/185885066281
A jak już jesteśmy przy optymistycznych komunikatach, to niedługo takowy pojawi się na oficjalnej stronie Wisły ;-)

Rios?

szczepek19 22.07.2010 19:05

ja zamiast Tiboniego to raczej bym wolał Kislyaka... :)

Syn Kangura z 1984 22.07.2010 22:08

Tak na szybko skojarzyłem dwa fakty. To że w wielu miejscach pisze się o jakieś współpracy między Wisła a Atalantą czego efektem ma być Tiboni oraz testy rzekomego stopera z Włoch. Może więc chodzi o kolejnego zawodnika Atalanty? Jeśli tak no to pewnie chodzi o jakiegoś młodego defensora który nie mieści się u nich w składzie. Po odpowiedniej selekcji wyszło mi że mogą być to Daniele Gasparetto lub Matteo Gentili. Obaj mają za sobą kilkanaście meczy w młodzieżowych reprezentacjach swojego kraju. Zobaczymy czy moje przypuszczenia są coś warte już jutro :P

jason wiślak 22.07.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 941824)
Tak na szybko skojarzyłem dwa fakty. To że w wielu miejscach pisze się o jakieś współpracy między Wisła a Atalantą czego efektem ma być Tiboni oraz testy rzekomego stopera z Włoch. Może więc chodzi o kolejnego zawodnika Atalanty? Jeśli tak no to pewnie chodzi o jakiegoś młodego defensora który nie mieści się u nich w składzie. Po odpowiedniej selekcji wyszło mi że mogą być to Daniele Gasparetto lub Matteo Gentili. Obaj mają za sobą kilkanaście meczy w młodzieżowych reprezentacjach swojego kraju. Zobaczymy czy moje przypuszczenia są coś warte już jutro :P

Oby to nie była prawda...polskie klubu nie powinny wchodzić we współpracę z tak przeciętymi drużynami. Oni pewnie będą nam podbierać najlepszych a oni dadzą do nas jakichś słabeuszy zeby się ogrywali. Wisła to firma i nie ma takiej opcji!

tofik 23.07.2010 08:55

Moussa Ouattara jest wolnym zawodnikiem, a my trestujemy jakiś szrot. :)

Sopranos 23.07.2010 09:46

Ja zaś proponuję tego zawodnika:

http://transfermarkt.de/de/winston-r...ler_37526.html

Podobnie jak Chavez grał na ostatnich mistrzostwach świata, gdzie Nowa Zelandia zaprezentowała się z dobrej strony. Zawodnik ma obywatelstwo duńskie i ponoć interesuje się nim Borussia Dortmund. Sądzę jednak, że mógłby być w naszym zasięgu, gdyby ostatecznie nie trafił do BVB.

masterlag 23.07.2010 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 941046)
Eee tam, wystarczyloby zalatwic Sobiecha, Sadloka i Pawlowskiego ;).

edit. Mial kontuzje, teraz chyba wraca do siebie, stad nieudany poprzedni sezon, gdzie praktycznie nie gral. Jednak to dalej pilkarz nieprzecietny, jak na polskie warunki.

Nieprzeciętnie kontuzjowany :-D
Tak poważnie- pewnie, że Szymek dobry jest, ale kupować go teraz to jednak trochę jak z tym kotem w worku.
Sadlok raczej nieprzypadkowo przedłużył kontrakt i to samo ma zrobić (zrobił?) Sobiech.
Co do Krzynówka, który się pojawia powyżej- nawet gdyby nie zakończył kariery to po co nam on? Wywalilibyśmy na niego sporo forsy (kontrakt), a on i tak by po jakimś roku góra dwóch latach poszedł na emeryturkę.

Zobaczymy co wyjdzie z kolejnych testowanych, niemniej (napiszę tutaj by już gdzie indziej nie zaśmiecać) jestem zaskoczona tym oknem transferowym. Naprawdę duży surprise :) Ale czy jest/będzie to miłe zaskoczenie to wolę poczekać z oceną do poważnych sprawdzianów ligowych (ponieważ gra toczy się o Mistrzostwo Polski to to mi pozwala pisać, że i liga nasza jest poważnym spr) i (mam nadzieję) pucharowych w kolejnych fazach LE. Ponieważ są to jednak zawodnicy anonimowi, to nie chcę krzyczeć "HURRA! Udane okienko", bo co nam po ilości jak nie będzie jakości? ;) Oczywiście i mi się ciepło robi na te wszystkie transfery, bo po początku z jakimś Alemao z Copacabany jest dobrze.

Forza 23.07.2010 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 942142)
Moussa Ouattara jest wolnym zawodnikiem, a my trestujemy jakiś szrot. :)

Lol nie tak dawno pisalem ze jakby Ouattara mial przyjsc to by byla podnieta... Palijc mial taka sama sytuacje ;-) Ouattara tez tam nie gral ;-)

Sprawdzcie lepiej co tam slychac u Lantante Quadji :D

tofik 23.07.2010 10:46

W polskiej lidze się sprawdził. Ale z tego co wiem odbiła mu palma - jak to murzynowi - i uciekł do Niemiec za kasą.

szczepek19 23.07.2010 16:06

ja bym za napastnika to wział może tego Rudnevsa ;P skoro z kuchenkami się nie dogadał no to może z chęcią by do nas przyszedł ;> ale ten Kislyak... no też nie byłby niczego sobie... a Milinković chyba opuścił Koszyce...

mitmichael 23.07.2010 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 942678)
ja bym za napastnika to wział może tego Rudnevsa ;P skoro z kuchenkami się nie dogadał no to może z chęcią by do nas przyszedł ;> ale ten Kislyak... no też nie byłby niczego sobie... a Milinković chyba opuścił Koszyce...

Juz za duzo tych napastnikow. Niedlugo niektorzy beda sie zastanawiac, po co ja przyszedlem skoro tylu zawodnikow na tej pozycji jest.

bonawentura 25.07.2010 12:25

Szczerze powiedziawszy to ja bym wziął napastnika tych Azerów - Karsonsa, który weszedł w drugiej połowie w meczu Lech - Inter, ładnie rozegrał piłkę i strzelił bramkę(choć mam wrażenie że padła ze spalonego).

cinekw 25.07.2010 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 943814)
Szczerze powiedziawszy to ja bym wziął napastnika tych Azerów - Karsonsa, który weszedł w drugiej połowie w meczu Lech - Inter, ładnie rozegrał piłkę i strzelił bramkę(choć mam wrażenie że padła ze spalonego).

:rotfl: Dobry żarcik.

bonawentura 25.07.2010 12:32

Ale jaki żart? Ja mówię na poważnie. Wydaje mi się, że nasza liga jest poziomem podobna do Azerbejdżańskiej, tylko tamta piłka jest jeszcze bardziej siłowa od naszej. Owszem, może Inter grał z kontry i Lech był przy piłce, ale wynik 0-1 mówi sam za siebie. Bez względu na to, czy lech miał tego napastnika czy nie.

Billy 25.07.2010 12:46

Cytat:

Ta za samo to, że strzelił Amice bramke powinien dostać Nobla :rotfl:
A tak poważnie to wydaje mi się, że przydałby się nowy zawodnik na prawą pomoc, żeby konkurencja była mocniejsza. Jest to jedyna pozycja, gdzie się nie wzmocniliśmy (zakładając, że dojdzie Chavez i/lub Elsner), no oprócz lewej obrony, ale tam raczej nie będzie problemów.

Kamson 25.07.2010 12:52

Cytat:

A może Kamsona :>

Wie ktoś co z tym Chavezem? Leci, bukuje bilet, czeka na taksówke?

cinekw 25.07.2010 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 943822)
Ale jaki żart? Ja mówię na poważnie. Wydaje mi się, że nasza liga jest poziomem podobna do Azerbejdżańskiej, tylko tamta piłka jest jeszcze bardziej siłowa od naszej. Owszem, może Inter grał z kontry i Lech był przy piłce, ale wynik 0-1 mówi sam za siebie. Bez względu na to, czy lech miał tego napastnika czy nie.

To ty chyba nie oglądałeś meczu, ich napastnicy to większe drewno od Rasiaka, a Karslons czy jak mu tam, trafiając z 2 metrów do bramki nagle stał się gwiazdą? ;o
Jeśli sprowadzać takiego ogóra sto razy bardziej opłacalne jest przeniesienie z młodej drużyny jakiegoś młodziana i zacząć go ogrywać.. Mówicie że Nalepa młody i zdolny chłopak, ale on za rok powinien już grywać w pierwszej dryżynie jeśli chcemy, żeby coś z niego było i żeby nie odszedł gdzieś za marną kasę.. Bardzo żałuje Michała Jonczyka, który przeniósł się ostatnio z Sandecji do Górnika, zapowiada się bardzo dobrze a my go oddaliśmy.. Może powtórzyć się taka sytuacja jak Lewandowskiego z Legią ..
A odnośnie mlodych graczy, to wiem że w Polsce panuje chore przekonanie że piłkarz 24 letni to młody talent :rotfl: A 20 letni to dziecko:lol: Popatrzyłem ostatnio na kadre Sparty Praga, widze chłopaka 18 letniego, Vaclav Kadlec. Gra tam w pierwszej drużynie od 2 sezonów ( teraz 3 ) i strzela bramki! W wieku 16 lat grał i strzelał bramki. Wyobrażacie sobie, żeby taka sytuacja miała miejsce w Polsce? Owszem zdarzają sie pojedyncze przypadki, ale to ma miejsce bardzo rzadko i nie jest to stosowane z konsekwencją

konkursowicz 25.07.2010 13:38

Hm.. Singlar też kiedyś strzelił gola amice na 0:1 , to może jego wstawimy do ataku?
Z tego co pamiętam Groclin, jeszcze przed tą fuzją, po meczu w Azerbejdżanie kupił tam jakiegoś zawodnika... co się z nim potem działo, nie wiem, wydaję mi się natomiast że gdyby został gwiazdą ligi to bym wiedział. :-)

piotrekwrd 25.07.2010 13:50

był był...xD
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8360

bonawentura 25.07.2010 13:51

cinekw - my a Czechy to całkiem inna bajka, oni mają system szkolenia, my nie mamy.
Karlsons nie tylko strzelił bramkę, ale rozpoczął akcje, po której ta bramka padła - to tak na marginesie.
Ja nie mówię, żeby sprowadzić Karlsonsa, mówię ogółem, że warto nie zamykać się na ligi nawet najbardziej egzotyczne. Azerskie drużyny są wymagającymi rywalami, niestety, jak Lech nie potrafił wygrać spotkania z takimi rywalami i bał się wstawiać Mikołajczaka, jedynego napastnika po Wichniarku w Lechu, to bez wględu na panowanie nad piłką, jakie miał lech uważam, że niektórzy zawodnicy z azerskiej drużyny by sobie w polskiej lidze śmiało poradzili.

spirit 25.07.2010 20:31

Cytat:

Szczerze powiedziawszy to ja bym wziął napastnika tych Azerów - Karsonsa

Cytat:

Ja nie mówię, żeby sprowadzić Karlsonsa

No to jak w końcu? :>

PS. Nie pytam o literówkę, tylko czego gość w chce, bo powyższe zdania się wykluczają ;)

JrQ- 25.07.2010 20:44

Karlsons.
Ģirts Karlsons.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl