![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A ja rzuce kogos, troszke od nich starszego jednak potencjalem jic miazdzyl - jak dla mnie oczywiscie :) To: Kamil Kuzera Kurde, pamietam go jako ogromny talent pilkarski. Gosc w wieku 18 lat wychdzil w podstawowym z wielkim Interem i to w erze kasiory Cupiala. Chłopak w przeciwieństwie do w/w,nie cofnął sie w rozwoju. Tez nikt nie popelnil bledu w ocenie jego talentu. On po prostu sam i na wlasne życzenie, skreślił sie w Wisle...pozniej przegrywajac kariere. Imprezy, dupy, samochody, używki i hajs...zrobil swoje. A Gdy na ul.Lea - swojemu koledze z druzyny zniszczył karierę, to paradoksalnie ...grzebał powoli swoja, |
Cytat:
|
Dalsze podsumowanie okienka
- Małecki na prawe skrzydło za Sarkiego który ciągle jest kontuzjowany i nie wiadomo kiedy wróci do treningów, - Ondreasek jak uzupełnienie ataku - Drzazga jako młody talent w miejsce jeszcze młodszego Handzlika - Bałaszow jako lewoskrzydłowy, ale w zamian może odejść Guerier - Pietrzak na lewą obronę (więc co z Sadlokiem?) I myślę że to koniec, a kolejne ew. ruchy kadrowe to będą już tylko odejścia. |
Pietrzak grał dziś na DP, zagrał przyzwoicie/dobrze, więc może być, że bardziej jako zastępstwo dla Urygi będzie.
|
Cytat:
|
To też miałem na myśli - im mniej Alana tym lepiej dla drużyny. Wróci Mąka, Brożek i skład zacznie fajnie wyglądać.
|
Szkoda tylko że konsekwentnie nie gramy 2 napastnikami.... Dobrze by było zgrywać ustawienie.
A dla mnie środek pomocy przy 4-4-2 to Mączyński-Popović. |
Cytat:
Myślę że na ten moment Tadek wciąż szuka i wielu rotacji się można spodziewać. Pozytyw jest taki, że z takim Bałaszowem, Małeckim, WDG i Pietrzakiem, Rafał może już wybierać kocyk i szykować listę książek na ławce. Ale jedno nie daje mi spokoju. Rafael Crivellaro. jak musi się czuć człowiek, który go tu ściągnął, obserwując jego pobyt na murawie? |
Samo ściągnięcie to kij, ale że ktoś mu dał 3 letni kontrakt!
|
Król
Może trochę odbiegam od tematu ale DG mnie rozwalił.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...neracja/89672/ W szczególności że jakaś kobieta pływa obok niego. :-) |
Co w tym rozwalajacego?
|
Regulamin większości basenów zabrania leżeć i uśmiechać się, w szczególności że jakaś kobieta pływa obok.
|
Cytat:
|
Mączyński ponoć poważniejsza ta kontuzja i w poniedziałek ma przejść zabieg (informacja z fw)
Ściągniecię środkowego pomocnika, takiego który może grać na pozycji Mąki lub 10tki było konieczne nawet gdyby Mąka był zdrowy. Mam nadzieje że jak najszybciej do nas dołączy taki zawodnik, inaczej będziemy się męczyć Crivellaro - co to jest za ogór to głowa mała. |
Cierzniak ponoć podpisał kontrakt z Legią.
Czyli zostajemy bez bramkarza, będzie ciężko |
skad to info?
|
Michał Kołodziejczyk, dziennikarz na TT
|
Legia to. ....
|
Mamy tak dojebaną ofensywę po tych ostatnich transferach, że bramkarza nam nie potrzeba.
|
Dokładnie, strzelimy zawsze więcej niż stracimy. Crivellaro to gwarancja minimum kilkunastu asyst w meczach pozostałych do końca sezonu.
|
Tak jest dobrze ze w poprzedniej rundzie tyle bramek strzelalismy ze Cierzniak nie musial sie wysilać.
|
Takie są skutki, gdy podpisuje się z dobrymi piłkarzami tylko roczne kontrakty i odwleka się rozmowy w sprawie przedłużenia kontraktu (był sierpień, wrzesień, październik, listopad na negocjacje - od początku było widać, że to wzmocnienie i to poważne).
Ciekawe czym kierował się Gaszyński podpisując kontrakt na rok z Cierzniakiem, a na trzy lata z Brazylijczykiem Crivellaro nie wiadomo po co wziętym. |
Cytat:
|
Mógł też kierować się oczekiwaniami samego zawodnika oraz brać pod uwagę nie najlepszą sytuację finansową klubu.
Ale to tylko przypuszczenia. Najprawdopodobniej działał na szkodę Wisły. |
Ciekawe jest to, że 2 dni temu bronił w sparingu. Czyli albo w klubie pali jana i udaje, że nie ma tematu... albo klub ma to w dupie i go w tym okienku nie puści, więc niech do końca rundy pobroni.
Tak też bym zrobił, niech się gość do lipca wykaże profesjonalizmem, a jak cokolwiek odpuści to powinniśmy się zachować.jak typowy Polak, czyli.... oczekiwać za niego 10 mln zł. Jak Legia tyle nie da, to do rezerw chłopa, kazać mu biegać w koszulce z odwróconym (L) i jebać go na każdym kroku. Pan Radosław chyba niestety nie wie, że pewnych rzeczy się nie robi. Aha i przypominam, że Cierzniak trafił do nas przez przypadek, bo nasze dwa Michały się połamały. Dlaczego na rok? Bo był opcją rezerwową, która wcale nie musiała wypalić. |
Czekam na oficjalne potwierdzenie przez którąś ze stron.
Jeśli jednak to okaże się prawdą, to niech wypie*dalają z klubu wszyscy ci, którzy nie chcą tu grać. Po prostu. Jankowskie, Sadloki i inne, którzy po prostu nie chcą, woleliby coś tam, że daleko dojazd, że smog i inne takie. Bez żalu, ale za odpowiedni hajs. |
Niestety, ale weszło zazwyczaj ma wiarygodne informacje, a w szczególności te dotyczące Legii.
|
Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie go sprzedawać teraz dla kilku zł teraz... Nie wyobrażam sobie grania całej wiosny bez bramkarza. Niech dogra do końca sezonu i w lecie kolejny casting, i testy.
|
http://weszlo.com/2016/01/28/kuciak-...umowe-z-legia/
według mnie z Buchalikiem w bramce to i Barcelona miałaby problem wygrywać :( oby zaczał grać na miare możliwości... |
moze Alan stanie?
|
Cytat:
|
Kibic Lecha, grajacy w Wisle, przechodzi do Legii :haha:
Mam nadzieje tylko, ze razem z KH beda do czerwca po schodach biegac dwa razy dzienie:-P |
Jeśli Cierzniak podpisał już kontrakt z Legią to z automatu powinien wylądować w rezerwach. Już widzę wkur*** Bogusława Cupiała i nawet dobra dusza Tadek Pawłowski nic tutaj nie wskóra.
Żadnej sprzedaży do Legii. Niech rzucą na stół 1 mln euro to pogadamy. Oby Miśkiewicz się ogarnął, bo jeśli znowu będziemy mieć ręcznik w bramce to kibice na samą myśl są zalani krwią. Eh Radek, a takie pokładałem w tobie nadzieje. |
Mial być to Lech jestem zaskoczony
|
Jeśli to prawda, to życzę Radziowi miłego gnicia w rezerwach z Handzlikiem i oczywiście wszystkiego najgorszego w nowym klubie :)
Nowy dolha :) |
Cytat:
|
Ja się Cierzniakowi nie dziwię. Gość 32 lata na karku... będzie się kisił w klubie, gdzie są problemy z wypłatami, problemy ze skompletowaniem 11, problemy ze wszystkim... tam zyskuje i hajs i awans sportowy, a i zapewne za Kuciaka wejdzie do pierwszej 11 Legii. Z czym do ludzi? Pogratulować można osobom podpisujacym na 3 lata Crivellaro i na 1 rok Cierzniaka.
|
Sprawami Cierzniaka zajmuje się Fabryka Futbolu (Magdziarz itd.). Ta sama agencja ma pod swoją opieką B. Bereszyńskiego. Psipadek?
Nawiązując jeszcze do Handzlika. To jeśli o niego chodzi, to agent pewnie namieszał, że kasa i w ogóle super. Jeśli chodzi o R.C. to od chłopa 30+ oczekiwałem jednak czegoś więcej. Tak czy siak trzeba poczekać na oficjalne info, bo teraz różne domysły, które nie koniecznie muszą mieć pokrycie w rzeczywistości. Jeśli faktycznie prawda to miejmy nadzieję, że nasi zrobili to co mogli zrobić oraz dobrze to rozegrają i Legia będzie musiała się mocno natrudzić. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl